-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alien!
senior tag
válasz
róland #58847 üzenetére
Nekem van ilyen, CEC-el nincs tapasztalatom. Aránylag jól működik amúgy, némi különbség látszik a képminőségben (oleden nagyon látni, projektoron kevésbé), a késés elhanyagolható.
1080p 60fps-t a 60hz ellenére nem bírja(dobálja a frameket, nem folyamatos sajnos).
Illetve akkor is aktívnak érzékeli a pc ha a vevő oldalon nincs bekapcsolva az eszköz.
-
Alien!
senior tag
válasz
spiky03 #58824 üzenetére
Esetleg egy sata - 6pin vagy 8 pin (nem tudom melyik kell) átalakítóval megróbálhatsz lehúzni egy ágat a VGA-hoz, hátha elbírja a táp. Én így használok egy gtx1650et egy HP 800 G3 géppel, mondjuk ki is van csontozva rendesen.
-
Alien!
senior tag
válasz
SunMount3r #58773 üzenetére
Akkor ez is hasonlót csinál mint az mpc-vr, vagy jobbat? Mi a helyzet a Netflix appal? Az mit csinál, ugyanezt?
-
Alien!
senior tag
válasz
sony309 #58771 üzenetére
PC Dolby Vision témához:
Ma vettem észre, hogy a Dolby Acces appban (ha az oled tv-re van kötve a PC), akkor megjelent a Dolby Vision fül, ami egy kieg. letöltést ajánl fel, ezt feltéve, ha a HDR-t bekapcsolom menüből, akkor a Netflix app már alapból Dolby Visiont jelez! A tévé HDR-t jelez, de sztem a dekódolás megtörténik.
Majd szórakoztam egy kicsit az Energy Playerrel, ami állítólag támogatja a DV-t és az egyik ilyen filmemet ami mindenhol zöld színben jelenik meg pc-n, tökéletesen lejátszotta, kis logó fel is villant appon belül, hogy DV fájl...Valakinek van tapasztalat ezzel?
-
Alien!
senior tag
válasz
VoidXs #58384 üzenetére
Én régóta fülessel mozizok, de a Dolby Atmos for Headphone nagy kérdőjel, hogy mit is csinál rendszerszinten. Állítólag azt a dll-t ami a metadatát dolgozza fel, csak pár app képes megnyitni (pl.Netflix, Filmek & TV - mindkettő katasztrófa htpc szempontból szvsz), szóval mással nagy eséllyel csak virtuál 7.1-et csinál.....
A legnagyobb sikerem ezzel kapcsolatosan, hogy az MPC-BE alatt megjelenik a tálcán egy "Dolby Atmost for Headphone használatban van" jelzés, ezt se Kodival, se Plex HTPC-vel nem lehet előhozni... Ebből kifolyólag (is) az élmény eléggé hullámzó, ritkán érzem, hogy jól szól.Bici:
Hesuvi-val tegyél egy próbát, elég sok algoritmust emulál és ingyenes.
-
Alien!
senior tag
válasz
huliganboy #58351 üzenetére
Plex szervernek, torrentezni tökéletes, 4k lejátszásra kevésbé (HDR-t nem viszi).
-
-
Alien!
senior tag
válasz
attiss66 #58156 üzenetére
Nekem Fractal Design Define az egyik, az konkrétan néma, a ledekből látom, ha működik.
Márkán belül biztos vannak nekik kisebb modelleik is.
-
Alien!
senior tag
válasz
SunMount3r #58095 üzenetére
Elvileg kéne mennie, de általában usb billentyűzettel működik csak, a távot sajnos nem annak érzékeli, állítólag ezért nem éleszti fel. Próbálgattam több gépen, sikertelenül.
-
Alien!
senior tag
válasz
SunMount3r #58093 üzenetére
Nekem az USB-s felébresztés távokkal sosem működött, 2 alternativa van:
- okosdugalj + biosban beállítva start ha áramot kap a gép
- wake on lan + telós appMindkét megoldást használom.
-
Alien!
senior tag
válasz
SunMount3r #57940 üzenetére
szerveroldali transzkódolásnak codec tmogatás hiánya miatt illetve távlejátszás miatt van értelme. Saját hálózaton belül én törekednék a lejátszó skálázására.
-
Alien!
senior tag
válasz
SunMount3r #57937 üzenetére
megjelenítő függő, ha fullhd a tévé, akkor az svp-ben be lehet állítani, hogy a leskálázott képet számolja csak, akkor valszeg elég. Madvr-el kombinálva már nagy eséllyel elfogy a VGA.
-
Alien!
senior tag
válasz
SunMount3r #57934 üzenetére
Felbontásfüggő, fullhdra nekem egy 1030 is jó volt már. Felette viszont kell kraft, 4kra valszeg egy 2060 talan elég.
-
Alien!
senior tag
válasz
SunMount3r #57930 üzenetére
jaja, 720p/120hz
a darbee meg kihozza a részleteket.
-
Alien!
senior tag
válasz
SunMount3r #57926 üzenetére
érdemes kicsit erősebb pc-t rakni a vetítő mögé. Nálam ilyen képe van fehér falra vetítve egy 720p-s Casio led-lézer projektornak (és még csak nem is házimozi célra gyártották). A kapott 2,5 méteres kép így már hasonlít egy jobb lcd tévéhez.
-
Alien!
senior tag
válasz
AthlonXP #57908 üzenetére
Normális esetben a vga-dnak ki kellene tolni a DD/DTS-t a tévének, onnan optikán simán át kéne mennie az erősítőbe. Valszeg a tévé oldalon lesz gond, vmi miatt nem adja tovább az erősítőnek. LG esetén még a DTS-nél is akadhatnak gondok, sok modellből kikapták a támogatását.
sztem a legolcsóbb ha veszel egy asus xonar-t ami tud DD live-ot és közvetlen az erősítőbe kötöd. streameknél nem tudom mi a helyzet a PC-n, nagyon gyatra a támogatásuk windowson, arra inkább pl fire stick-et ajánlanék.
-
Alien!
senior tag
válasz
stigma #57866 üzenetére
Azon a verzán nem gondolkodtál esetleg, hogy, eladod a mostani tévédet, hozzárakod azt a 100-ast és veszel egy másikat? Mondjuk használtan egy oledet is akár? Drámai javulást evvel tudnál elérni... A madvr manapság modern tévéken keveset hoz, a befektetett összeghez képest minimális a javulás, tapasztalatom szerint.
-
Alien!
senior tag
válasz
SunMount3r #57692 üzenetére
hát ez az... jó lenne tudni:
"Added partial support for Dolby Vision (Profiles 5, 8.1, 8.4 are supported).
Added "Prefer Dolby Vision over PQ and HLG" option for compatible Dolby Vision formats." -
Alien!
senior tag
pro usereket kérdezném:
az MPC video renderer pár hónapja képes már a Dolby Vision metadatájából dolgozni. Ha ezt utána HDR-ként tolja ki, mi az előnye? A DV dinamikus elvileg, a hdr meg statikus értékekkel dolgozik. MI történik ilyenkor, tudja valaki?
-
Alien!
senior tag
válasz
Necronom #57672 üzenetére
nem kevés próbálgatás után nekem az jött le, hogy a madvr gyengébb képességű megjelenítőkön tud hozni sokat. (vetítőkön és alsó-közép tévéken pl). Felsőkatos LCD-ken, Oledeken szerintem semmi előnye. max annyi ha valaki sdr tonemappinget szeretne. Átlagfelhasználásra az utóbbiak esetében totál felesleges.
-
Alien!
senior tag
válasz
Necronom #57598 üzenetére
én nemrég futottam egy kört házi nas építéssel, először egy X96 max plus 2 androidos box + Corelec párossal próbáltam (plussz 2 hdd külső rackben), ez meglepően jól működött, PLEX, Emby és qbittorrent futott rajta + SMB, de néha meghülyült és elérhetetlen lett. Akkor viszont küzdés volt, hogy milyen sorrendben indítsam újra a boxot és a racket, mert az sem volt mindegy, szóval nem volt problémamentes sajnos.
Most jelenleg egy i5 6300u-s procis dell 12-es laptop van befogva ugyanerre a célra, ez már jóval stabilabb, win 10-el van jelenleg, úgyanúgy Emby, plex, SMB és qbittorrent van rá beállítva. Nyugalmiban 4W-ot(!!!) vesz fel konnektorból, terhelésnél kb 10-15W a max, szóval eléggé takarékos.Kérdés:
- szeretnék rá beállítani valami bekapcs időzítőt, de az SMB megosztás miatt sajnos jelszóval kell védeni a windowst, szóval a boot nem tud automatikus lenni...Tud erre valaki valami megoldást esetleg?
- Illetve ha próbálnék egy linuxot melyik distro ajánlott erre a célra?
-
Alien!
senior tag
elvileg a playnite appot kis időráfordítással be lehet fogni HTPC feladatokra is (én még nem próbáltam). PC gaming vonalon abszolút hozza egy konzolos launcher használhatóságát.
az más kérdés, hogy a streaming windowsos appjai (már amihez van egyáltalán) nincsenek távirányítóra optimalizálva, gyötrelem őket használni.
-
Alien!
senior tag
válasz
Orionhilles #57269 üzenetére
a helyedben elgondolkoznék ezen a két opción is, ha csak filmnézésre kell:
- 1. NAS: valamilyen Tiny pc + kulső hdd (Pl dell 3050 micro, HP 800 G3 DM, stb) lejátszó: amazon vagy xiaomi stick/box lejátszásra
- 2. NAS: s905x3 android tv box Coreelec rendszerrel + külső HDD. Ezen smb megosztás, PLEX és/vagy EMBY szerver és egy távmenedzselhető qbittorrent. lejátszó: szintén mint az elsőben.ezekkel hdd + usb rack nélkül megvagy a keretből, 4K-ra is teljesen jók és keveset fogyasztanak. a 2. verza NAS része 5w-ot eszik + amit még a hdd-k!
-
Alien!
senior tag
válasz
spiky03 #57058 üzenetére
az i5 7500 annyival jobb, hogy elvileg tudja a HDR-t ha később feljebb lépsz, ergo nem kell külön VGA. Én 800 G3 towert hajtok (i5 6500-al), ez nagyobb mint az sff, gyári platinum táp van benne, plusz egy passzív GT1030. 2db 3,5-ös HDD-vel totál hangtalan. Az nvme ssd-ről a boot kb 3mp a login képernyőig.
-
Alien!
senior tag
válasz
python1 #56843 üzenetére
amúgy a Darbee processzort próbáltad már? 1080p-ig egy kifejezetten használható képjavító megoldás, nekem ez váltotta ki vetítésnél a madvr-t. Így a htpc csak 2D/3D lejátszást végzi, illetve SVP segítségével a mozgást számolja.
-
Alien!
senior tag
igen, ahogy feljebb is írták, a hdr-nek vannak követelményei megjelenítői oldalról, ha ezek nincsenek meg, akkor jóformán semmi nem érvényesül az előnyéből. Mondjuk úgy hogy ezeket a tévéket illene HDR ready-nek árulni. Kb ugyanaz mint ennél a nano LG 7es szériánál többen elismerően írták annó, hogy xbox/pc esetében 1080p120hz-re képes, ami gamer szempontból nem kicsit lenne előnyös. Amikor élesbe teszteltük akkor derült ki, hogy fogadni tudja, de megjeleníteni nem (semmilyen látható mozgásjavulást nem hozott), ami már abból gyanítható volt, hogy eredetileg 60hz-es panellel szerelték.....
-
Alien!
senior tag
válasz
SunMount3r #56781 üzenetére
persze, ezerszer leírtad már, de egyszer illene megnézni gyakorlatban is....
amúgy láttam már én is rossz konverziót (vmelyik kínai androidos box maszatolt), de pl a madvr meglepően szép eredményt ad. Nekem amúgy az mpc-vr is teljesen korrektnek tűnik hdr->sdr átalakításban.
niof:
hdr-t lejátszani képes tévék és az azt megjeleníteni képes tévék közt óriási különbség van.
nyílván ha így tetszik a kép (és nem csak youtube demókkal hanem filmekkel is), akkor vágj bele, bár LG-n annó nekem is a Plex app+NAS volt a legkényelmesebb, leszámítva a DTS hiányát (ezért járna egy p*csánrúgás a gyártónak). -
Alien!
senior tag
válasz
SunMount3r #56778 üzenetére
igen, 300nit alatti fényerő, kevés kontraszt és szinlefedettség. (nekem is volt ez a típus csak az elődje a nano796). kb szerintem ugyanaz a látvány mint egy mpc-vr-el tonemappelt 4K SDR. Szóval csak ezért felesleges upgradelni, az utóbbit a HD4600 is valszeg tudja 30hz-ig. (60fps-es 4K film meg van kb 2 (de ez szigorúan magánvélemény)...
-
Alien!
senior tag
válasz
SunMount3r #56698 üzenetére
látom pont csak a lényeget nem sikerült megérteni.
-
Alien!
senior tag
válasz
spiky03 #56681 üzenetére
Ki tudod váltani az eszközöket de korlátokkal. Nekem még mindíg az a bajom a HTPC-vel, hogy nincs egy közös indítófelülete (launcher) illetve a Kodin és a Plex HTPC-n kívül szinte semmi nincs távra otimalizálva, tehát kváz csak egérrel tudod irányítani az appokat (Netflix, HBO, Disney+, Youtube, stb). A Streamek nagyrésze ráadásul nem is kadenciahelyes, a felhasználói élményük pedig így messze elmarad pl az android tv-s társaiktól.
-
Alien!
senior tag
válasz
Smiley #56666 üzenetére
hasonló problémába futottam bele én is Philips/Androidon (9-es verza). Ha van HDMi arc eszköz rákötve a tévére, akkor optikán bizonyos appok nem tolnak ki bitstream jelet. De van amelyik egyáltalán nem...
Nálam ami működik:
Kodi,
Plex
Vimu player
NetflixAmi nem:
Disney+
HBO max
Emby
VLCValóban a legolcsóbb megoldás egy HDMi audio extractor, online rendelj és akkor van visszaküldési lehetőséged.
-
Alien!
senior tag
válasz
SunMount3r #56617 üzenetére
Annó a Samu c750-emen csináltunk haverral tesztet, áthozott egy imax 3d blurayt majd összevetettük egy halftab mkv-val. 1,5 méterről kb semmi különbséget nem vettünk észre. Viszont pl nekem ezen a tv-n az sbs kódolás mindig sokkal "puhább" volt, láthatóan életlenebb mint a másik ezért nem is volt preferált. Voltak olyan infók annó, hogy a Samu 3D tévék egy része eleve nem tudott fullhd-t 3D alatt, hanem vmivel trükköztek, lehet hogy ezt láttuk mi is(?).
Amúgy a 3D hatás inkább függ a megjelenítőtől/szemüvegtől/szemtől mint kódolástól. Ha egy SBS mkv zavarja a szemet az nem szabályosan lett rippelve és valami félrecsúszott. Crosstalk ugyanez, azonos forrásnál aktív tévéken mindig rohadt zavaró volt, passzívon és 3D vision monitoron alig látható, projektoron pedig zéró. -
Alien!
senior tag
válasz
SunMount3r #56615 üzenetére
volt éles teszt amúgy, hogy mekkora minőségromlást látsz, vagy csak elméletben zavar?
Nálam QHD 3Dvision monitoron futnak ilyen fájlok, sőt 720p projektorral 3D-zek 3méter átmérővel, mindegyiken abszolút top az élmény. -
Alien!
senior tag
válasz
SunMount3r #56613 üzenetére
jól írják bizony, az az utolsó működő driver. meg kell nézned, hogy 1660-ra egyáltalánfelmegy-e. A 30-as széria ezért nem szerencsés pl 3D szempontjából.
Milyen megjelenítőnél fontos neked a 3D MVC amúgy? Menekülésnek ott van a 3D sbs/tab verza, azt minden lejátsza.
-
Alien!
senior tag
válasz
SunMount3r #56575 üzenetére
nekem ez van PC-re aggatva, értem én hogy neked ez hihetetlen, de ettől a probléma még nagyon is valós.
De nézzünk egy Netflix 4K HDR elinditást.
PC:
- windows menübe kavirnyászás HDR be
- windows menübe kavirnyászás frissítés átállítás 24 vagy 25hz választott filmtől függően, csak hogy kadenciahelyes legyen
- launcher hiján katt az ikonra egérrel
- netflix appban a film kiválasztás csak egérmódban működik, kurzorbillentyűvel sem lehet 4 irányba lépkedni.
- feliratot / hangot állítani is csak egér módban lehet.android tv:
- katt a netflix ikonra
- film indít
Automatikusan vált dolby visionre/hdre tévétől függően.
- távval mindent elérsz.Valóban ugyanaz a felhasználói élmény, ja.
-
Alien!
senior tag
válasz
bnorci71 #56572 üzenetére
"De miért jobb Pc-n böngészőben streamet nézni?"
pont ez az, hogy nem jobb, csak sokan abból indulnak ki, hogy egy HTPC mindenre is a legjobb. pedig nem így van sajnos.
van otthon egy dell 11gen laptop elvileg DV kompatibilis(nek reklámozzák), majd lehet összedugom a philips oleddel aztán kísérletezgetek, hogy egyáltalán felismerik-e egymást. csakhát időhiányban szenvedek rendesen.
-
Alien!
senior tag
-
Alien!
senior tag
válasz
SunMount3r #56568 üzenetére
azt, hogy az egér pointerével kell görgetned, klikkelned, nem csak lépkedsz 4 irányban gombokkal plusz nyomogatod a vissza/enter gombot mint egy tv távon.
-
Alien!
senior tag
válasz
bnorci71 #56563 üzenetére
köszi a válaszokat, ha jobban megnézed kinek és mire válaszoltam akkor szerintem feleslegesen körmöltél:
#56558Bici
"HTPC építése is megfordult a fejemben, mint alternatíva a nehézkes és lassú okosTV rendszerek miatt""Filmezésre (file-ból, illetve mindenféle stream szolgáltatótól) szeretném használni, esetleg torrent, ha olyat építek, ami bírja."
amúgy Pc-re (is) van Maven Kodi DV támogatással? Nekem ez új...
SunMount3r: senki nem mondta hogy lehetetlen, csak sokkal kényelmetlenebb, akár csak pl youtubozni is. Ettől függetlenül nekem is van otthon pár htpc légegérrel Kodival/Plex-szel, de pl streamingre egyik sem megy. Arra egy android tv például 1000x jobb.
-
Alien!
senior tag
jó ötletnek tűnik, de jelenleg szvsz a pc elég nagy hátrányban van egy normálisabb tv box/média lejátszóhoz képest:
- a win 10 összességében nincs tv távra optimalizálva
- nincs dolby vision
- streamingnél nem kadenciahelyes
- streamingnél kézzel kell kapcsolni Win menüből a HDR-t
- egyedül a Netflix 4K pc-n, Disney plus csak 720p/SDR (vicc kategória)
- HBO max hang csak 2.0 és jelenleg külön appja sincsAzért Kodi alá mindegyik berakható pluginnel, úgy legalább kadenciahelyesek lesznek, de pl a Netflix max 1080/SDR.
Szóval HTPC-t inkább fájlejátszáshoz érdemes, vagy projektorhoz pl madvr miatt esetleg még a 3D miatt. Vagy ha fülessel mozizol, akkor nagyon jó surround megoldások vannak rá, ebben verhetetlen.
linuxon ha jól tudom még a HDR sem megoldott(?).
-
Alien!
senior tag
válasz
SunMount3r #56524 üzenetére
sztem ne görcsölj, rendeld online az alzából (Ventionnál minimális az árkülönbség Kínához képest) max visszaküldöd, ha nyűg van.
-
Alien!
senior tag
válasz
SunMount3r #56497 üzenetére
tapasztalat, van otthon pár ilyen kábel + adapter is.
-
Alien!
senior tag
válasz
SunMount3r #56495 üzenetére
szerintem fullhd-re a piacon lévő kábelek nagy többsége jó, az irányára figyelj (miből mivé alakít), az nagyon fontos!
-
Alien!
senior tag
válasz
Andy975 #56368 üzenetére
alapvetően én is a Nas + Lejátszó kombót ajánlanám, egyszeűen azért mert a PC ezekhez képest nagyon le van maradva: jelenleg nincs Dolby Vision/HDR+ támogatás, a Win 10 nincs távra optimalizálva, a streaming appok nem kadenciahelyesek és egérrel kell őket irányítani. Egy Firestick-el pl a problémák nagyrészét azonnal megoldod.
Nálam HTPC fronton egy HP 800 G3 + GT1030 van befogva, ennek a háza viszonylag beleillik a hifibe, 2db HDD van benne, plusz rá van ötve egy külső axagon hdd dokkoló abban is van vinyó. Fut rajta plex szerver, Serviio, emiatt a tévékről is elérem hálózaton. Légegérrel és Kodival teljesen jól használható. Netflixre/HBO maxra/Youtubera inkább az andoidos tv appjait használom.
-
Alien!
senior tag
válasz
Andy975 #56359 üzenetére
fullhd-hoz illetve későbbi 4K-hoz akár egy 4. genes i3 CPU + egy GT1030-as kártya is tőkéletesen megfelel, illetve 8GB ram bőven elég. Ha viszont a gép másra nem lesz használva, akkor töredékéből tudsz venni Fire Stick 4K-t / Mi box S-t vagy egy amlogic s905x3 tv boxot. Sokkal kényelmesebb mint egy HTPC.
-
Alien!
senior tag
Üdv!
Van egy htpc-m és arra keresnék megoldást, hogy miként tudnám távval bekapcsolni. Egy usb-s légegeres MX3 van rákötve, de ez alvásból nem tudja felébreszteni. Nyilván ott van a wake on lan megoldás is mobillal, de a távval lenne az igazi. Ötlet?
-
Alien!
senior tag
válasz
Dorian #55970 üzenetére
nekem is csak azért van tartva a pc, mert fülessel filmezek és jó surround megoldások vannak rá (Dolby Atmos Headphone, NX wave, Hesuvi). Alapvetően elég lenne neked is egy régebbi 3. 4. gen SFF gép (Dell, HP) + 1030-as Nvidia kártya (passzív esetleg). kb 80-ból meg lehet úszni, kicsi és csendes, a célra tökéletes.
-
Alien!
senior tag
válasz
SunMount3r #55158 üzenetére
Mi box S 1080p-ig lokális videózásra?!? Tökéletesen játsza a 4Kban a HDR filmeket Kodival/Embyvel/ kadenciahelyesen. Persze Dolby Vision támogatás még nincs benne.
-
Alien!
senior tag
válasz
Kaci84 #55142 üzenetére
mi a cél egyébként? Ha a tévén akarsz házimozizni fülessel, akkor az erősítő legyen az elsődleges és egyetlen képernyő. a füles erősítőből kapja majd a hangot, a tévén pedig ott lesz a kép.
A füleshez próbálkozhatsz még a windows store-ról egy DTS-X vagy egy Dolby Headphone appal is, ezek fejlett surroundra képesek fülesen, és még azt is tudják, hogy a jelet hdmi-n adják az erősítőnek, tehát a jobb minőség is megmarad.
Ennél szerintem még komolyabb ha veszel egy fejhallgatóerősítős hangkártyát (mondjuk egy soundblaster z-t) arról hajtod fülest + hozzá a waves nx appot ami brutális mozit tol a füledre garantáltan. Én az utóbbival filmezek + egy vezetéknélküli zárt Sony fülessel, eléggé Imax feeling! -
Alien!
senior tag
válasz
Vikthor #54795 üzenetére
Kodi Matrix Edition-t próbáld meg, ez elvileg jó már HDR filmekhez is.
Nekem amúgy pl úgy van beállítva, hogy a gyári Kodi a médiatár, ami alá be van állítva az MPC-BE+Madvr mint alapértelmezett lejátszó (playercore.xml-t kell szerkeszteni).
-
Alien!
senior tag
válasz
Casoli #54783 üzenetére
dehogynem, probálkozz az alábbiakkal:
Bluesky frame rate converter / AMD kártya esetén
esetleg csak lejátszóként a Splash media player-rel.
Egyébként az interpolálás a mai tévkékben is benne van (nyílván nem a belépő kaegóriában), de az való igaz, a 3D tévékbe nagy arányban raktak 100hz-es panelt, ami mostanában már csak a felsőkategória kiváltsága (ez szvsz hatalmas visszalépés). Ezeken látványosabb ez a tech.
-
Alien!
senior tag
válasz
magicbox #54046 üzenetére
Sajnos a madvr szvsz nem az a felteszem és minden elsőre patent megoldás. Csilliárd beállítás ezer féle módon befolyásolja a képet. Pillanatok alatt túl lehet vele terhelni a vga-t, szét lehet barmolni a színteret, stb. De pl raktak bele legutóbb egy Custom Mode-ot, ami pont az Nvidiásoknak segítség (ebbe még én sem mélyedtem bele, nekem is kínai elsőre
). Ezért egyszerűbb inkább itt kérdezni a fórumban, mint egyből kiírni magadból szvsz. peace
-
Alien!
senior tag
válasz
bajnokpityu #54044 üzenetére
elfogadom nyílván, mindenkinek mások az igényei. Itt nem az 1030-ról van szó, hanem, hogy leírja, hogy az Nvidia alkalmatlan házimozira. Ez meg egy orbitális ferdítés.
-
Alien!
senior tag
válasz
magicbox #54042 üzenetére
pont ez az, hogy szűrő nélkül sem gáz, mivel olyan minimális eltérésről van szó, ami x percenként okoz 1 ismételt képkockát! Ezt amúgy a ctrl+j kombóra megjelenő infosáv jelzi is madvr esetén. Nálam kb minden 6,5 percben gtx1060-on. Ezt amúgy egyből észre sem veszed, sőt jelenettől függ, hogy egyáltalán látod-e. Nálam simán választható a 4:4:4 10/12 bit is, viszont a HDMi kábelem miatt pl csak 30hz-ig (filmhez ez teljesen jó). Viszont semmilyen látványbeli előny nem volt az Amlogic boxomhoz képest.
HDR-e amúgy szerintem valóban egy filléres box a legideálisabb, egyszerűen sztem még HTPC vonalon túl nagy a zűrzavar (windows oldalról is).
-
Alien!
senior tag
válasz
magicbox #54023 üzenetére
napersze, némi küzdés egy belépőkártyával és máris leírod, hogy nem ajánlott az nvidia. Sztem korrektebb lett volna az, hogy a Te rendszeredben a Te tévéddel tré volt az 1030-as kártya. Főleg annak tekintetében, hogy utána 4 bekezdésen keresztül leírod, hogyan küzdesz az Amd-vel, amit szerintem máig sem sikerül beállítani, pedig állítólag ez itt tökéletes mindenkinek. A kadenciakülönbség meg nem akkora, hogy attól irritáló legyen a kép, az más beállítás okozta, ez tapasztalat. Ráadásul Reclock filterrel teljesen megszüntethető.
Nálam itthon van pár eszköz (Xiaomi illetve Amlogic boxok), és hosszas próbálkozás után arra jutottam, hogy a Madvr, gyengébb tévéken tud komolyat lökni, nálam pl egy 6 éves felsőkategóriás Philipsen semmit sem tudott hozzátenni, a tavalyi 4K-son pedig végképp nem. Amire viszont jó, az a HDR->SDR konverzió illetve ha valami tényleg gyengébb felbontású (720p), de olyat én pl manapság már nem nézek.
-
Alien!
senior tag
válasz
SunMount3r #53976 üzenetére
szerintem erre van egy teljesen egyszerű megoldás: veszel egy AMD kártyát, teszteled majd eladod, veszel egy Nvidia kártyát és teszteled. Ha az utóbbi kártya "hibái" zavarnak gyakorlati felhasználás során (tehát észreveszed azt az x percenként ismételt képkockát és az esetleg pontatlanul átküldött HDR metaadatokat szabad szemmel) akkor eladod marad az AMD, de ha nem (és valószínű, hogy inkább ez lenne, ez tapasztalat) akkor tarts meg a zöldet, mert kevesebb fogyaszt/hőt termel ergo halkabb is.
-
Alien!
senior tag
(#52345) rudi77
Lehetséges! Az egyik havernál van bekötve egy 4k hdr tv + egy 1.3hdmi-s erősítő rx 560-al. Kiterjesztett asztal kell hozzá. Anno a 3d vision nekem is így volt bekötve, 2 hdmi kábellel (tv + 1.3as erősítő). Bár nem a legkényelmesebb megoldás, kell egy kis idő bármit is elinditani....Viszont az ultramon nevű programmal lehet automatizálni és kvázi 1 kattintásra lehet egyszerűsíteni.
-
Alien!
senior tag
válasz
MaxxDamage #51872 üzenetére
ha a leírásodban lévő tévéd van, akkor kicsit nagyok az elvárásaid. Ilyen opciókat a fél gurigás tévékbe szoktak rakni (már amire egyáltalán van szabvány), nem 6-os belépő Lg-be. Megaztán 4k 120hz-hez nem ártana még egy-két 1080ti pluszba..
De ki tudja, lehet a szervizesnek lesz valami killer frissítése rá.
-
Alien!
senior tag
válasz
MaxxDamage #51640 üzenetére
ha ez csak menetközbeni ki/be kapcsnál jelentkezik, akkor ez egy szoftveres hdmi handshake probléma szvsz. a két eszköz rosszul kommunikál.
Egyébként a tévédben nagy eséllyel 60hz-es panel van. Érdemes evvel küzdeni?
-
Alien!
senior tag
válasz
SunMount3r #51525 üzenetére
Tonnányi topicba feltettem már a kérdést, hogy a Dsplayer Madvr-nél meglehet-e azt oldani, hogy a feliratokat ne a xysubfilter tegye ki, hanem a Kodi maga, de senki nem válaszolta meg..A neten meg hiába kerestem.
Dsplayerben annyit tudtam állítani, hogy 3D filmek esetén a videoplayert hívja meg, az meg a Kodi sajátja, így ugrik a madvr, de lehet normálisan 3D-zni. És bele is lehet nagyítani, ami madvr-el szintén nem működik.
-
Alien!
senior tag
válasz
zsolt320i #51519 üzenetére
A Powerdvd igazán nagy hátránya, hogy pl képtelen automatikusan frekvenciát váltani az mkv-khoz (BD/DVD esetében megy), kvázi nem kadenciahelyes. Ez egy ilyen drága szoftvernél ultragáz.
Továbbá:- Tv módban teljesen kényelmes lenne a felülete, de a pcre kötött táv totálisan logikátlanul vezérli.
- a scraper-je pontatlan sok filmet fel sem ismer
- a képjavító effektjei pl 3DBD esetében nem is működnek, btw amúgy is olyan elavultak, hogy kifektetnek egy gamer pc-t 1080p-n.
- a 3D mkv-kat rosszul ismeri fel
- a hírdetett 16:9-es zoom nem is akar működni. (3d-nél jól jönne)(#51523) SunMount3r:
sbs/ou filmekhez pedig messze a Kodi a legideálisabb mivel a GUI-t és a feliratot is hozzáigazítja a formátumokhoz. Ezt más lejátszónál együtt így bukod. És ilyen szempontból a Dsplayer+madvr sem szerencsés, mert az azzal együtt dolgozó subfilter képtelen 3d-be igazítani a feliratot (halvány lesz és elnyújtott).
-
Alien!
senior tag
válasz
SunMount3r #51363 üzenetére
Ne gondold ezt túl szerintem. A játékosok nagy része HTPC-zik is, ott meg szó szerint tetemes az előnye az Nvidiának.
-
Alien!
senior tag
válasz
SunMount3r #51324 üzenetére
alapvetően teljesen jól használható az Nvidia htpc-ben. Nekem régóta ilyen ketyeg benne, pedig anno amd-n toltam még az akkori xbmc-t (valahol a 7850-nél szálltam ki). Nyilván játszok is (3D-ben is), de pár éve építettem egy silent pc-t, akkoriban pedig nem volt kérdés, hogy fogyasztás/hőtermelés/hang miatt melyik gyártó legyen.
Bár egyelőre a mozizásnál a 3D miatt csak fullhd játszik itthon (és ha valaki nem gyárt le egy passzív oledet akkor ez sokáig így is marad), de ennél a felhasználásnál nem sok problémába futok bele. Madvr pörög rendesen, 3D megy (MVC, iso), a kadenciahelyesség is túl van lihegve: alapból talán minden 13. percben van egy ismételt kocka, amit filmezés közben nagyon ritkán veszek észre, pedig nálam a Philips tévén mindig aktív az interpolálás (ott meg hatványozottan jelentkezik minden akadás). Ezt amúgy a reclock-kal totálisan ki lehet iktatni.
Ami nem elhanyagolható előny az Nvidiánál, az a kódoló szoftverek GPU támogatása (itt Cuda), saját tapasztalatom alapján ez érezhetően jobb a zöldeknél.
-
Alien!
senior tag
válasz
SunMount3r #50668 üzenetére
De, de a madvr valamiért nem szereti sajnos. Én is avval próbálkoztam.
-
Alien!
senior tag
válasz
Hohocali #50663 üzenetére
köszi! Sajnos ennél én kényelmesebb vagyok, se egérrel machinálás, se mountolás nem játszik házimozizás közben.
A line alternative amúgy azért nem teljesen jó megoldás, mert a tv képjavító effektjei nem alkalmazkodnak a 3D-hez, ezért egy sima élesség állítás is szétvágja a képet (az interpolálásról nem is beszélve). -
Alien!
senior tag
válasz
SunMount3r #50657 üzenetére
iso-t nem visz, nekem nvidia-val csak akkor megy rendesen frame packed módban (TV+erősítő-n) , ha a 3dtvplay telepítve van (még nem vettem meg). Előnye, hogy tud sbs/half ou/line interleave megjelenítést is. A madvr egy komolyabb vga-t is megfektet ilyenkor, szóval játszani kell a beállításokkal. Alapvetően MVC mkv fájlokra jó.
-
Alien!
senior tag
Sziasztok!
Kodi dsplayer-t használok madvr-el. Minden patent, de a feliratok elég hektikusak. Az xysubfilterrel sem a mérete, sem a helyzete nem állandó, ráadásul a 3D filmeket (half-ou / full-ou) egyáltalán nem követi.A kérdésem az lenne, hogy meg lehet oldani, hogy a Kodi saját feliratkezelője rakja ki a feliratokat madvr mellett?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- OLCSÓ MONITOROK
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged