- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- One mobilszolgáltatások
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Smiley
addikt
válasz
spiky03 #58756 üzenetére
Ez a trend... Ez ellen felesleg lázadni, ők meg azt nem értik meg hogy neked minek kell ez az egész. Nekik elég egy bt füles meg egy iPhone és kész, és minden tök jól szól rajta.
Én is ezt csinálom, fizetek pár streaminget ha meg tényleg valamit meg akarok nézni normálisan akkor torrent.
-
Smiley
addikt
válasz
spiky03 #58752 üzenetére
Gondolom folyamatosan nezik a statisztikakat, ahol pedig az latszik, hogy az emberek 90%-a mobilon hasznalja. Vezeto pozicioban te is arra fokuszalnal, hogy ott legyen a legjobb az elmeny. Azt hogy van 0.1% aki szeretne nagy TV-n es 5.1-ben hallgatni, hat az nem igazan fogja oket meghatni.
-
Smiley
addikt
válasz
Gombinyó #58635 üzenetére
Pontosan, ráadásul a PC se mai darab, csak egy 20e forintos vga kell bele és minden mai feature megy az atmos kivételével ami meg nem mozgat. Amúgy ez szerintem filléres tétel lenne. Plusz azt nézegetni hogy melyik lejátszó melyik codec-et nem támogatja éppen... Sokkal kényelmesebb ez így.
-
Smiley
addikt
válasz
Balázs0916 #58395 üzenetére
Felmegy az egy P4-re is. Egy rakas leiras van rola a neten.
-
Smiley
addikt
válasz
attiss66 #58215 üzenetére
Azert mert lovese sincs, hogy mukodik a digitalis vilag meg a digitalis jeltovabbitas es annak a feldolgozasa. Mivel nem tanulta ezert fogalma sincs milyen protokolok leteznek es azok hogyan mukodnek, mi mire epul es mit mire alkalmazunk. Ahogyan szinten lovese sincs arrol, hogyan kapcsolodik ossze a hardware es a software, ami pedig elengedhetetlen resze annak, hogy az ember megertse a szamitogepek mukodeset. Ha lenne vagy tanulta volna, akkor nem mondana ilyeneket.
Ahhoz, hogy ennek a mukodeset az ember megertse, eloszor is kell egyfajta mernoki szemlelet masreszt meg erdeklodes a tema irant. Ha ez megvan, akkor csak ido es kitartas kerdese ugyanis van egy rakas ingyen elerheto anyag a BME es a tobbi nagyobb egyetem oldalan a temaval kapcsolatban, teljesen az alapoktol. -
Smiley
addikt
válasz
attiss66 #58211 üzenetére
Csak hogy tiszta legyen. Van a filmed mondjuk egy mkv container-ben. Ebben van kep/hang/felirat sav. Ahhoz hogy SPDIF-en multichannel audiod legyen(mindegy hogy coax vagy optikai), DD vagy DTS codec kell, amit egy az egyben oda kell adni az erositodnek. (Ezt hivjak passthrough-nak). Ezt be kell kapcsolnod. Szoval amikor elinditod a filmet, a lejatszod fogja ezt a hangsavot, es egy az egyben mindenfele belenyulas nelkul atdobja az erositonek, hogy nesze csinalj vele azt amit akarsz. Szoval akkor szerinted nem kurvamind1 milyen lejatszorol is beszelunk. Ez a protokol igy mukodik.
-
Smiley
addikt
válasz
SunMount3r #58209 üzenetére
Ez mondjuk neki hetek ota... Ott ugyis kell a mutlichannel miatt a passthrough szoval kurvamindegy mirol jatsza le.
-
Smiley
addikt
válasz
attiss66 #58003 üzenetére
Nekem is ezer eves cuccom van, nalam is igy van megoldva, hogy legyen 4k meg a normalis hang. Csak nalam ad akkora kenyelmet a 15 eves bemero rendszere meg azt hogy PCM-ben mindent at tudok tolni, hogy ebben a felallasban is kurvajo mozit csinal, es nem kell 3-4 honapig basztatni hogy valahogy kinezzen.
-
Smiley
addikt
válasz
Callisto #57989 üzenetére
Koszi, azert is kerdeztem mert nem vagyok otthon a windows-ban. Szerintem is csak akkor eri meg ezzel szivni ha nagyon sok felesleges ideje van az embernek. En 1 eve mondogatom magamnak, hogy majd megcsinalom itthon, de amikor idom lenne ra inkabb megnezek helyette 1-2 sorozatot vagy filmet.
-
Smiley
addikt
válasz
attiss66 #57996 üzenetére
Ha egyszer a vegere jutsz majd gondold es szamold at, hogy mennyivel olcsobb es egyszerubb lett volna venni egy par eves kozepkategorias AVR-t HDMI-vel, osszedugni egy lejatszoval aztan csak hasznalni. Ahogy en latom es ezt most szemelyeskedes nelkul, nem igazan erted/latod at ennek az egesznek a mukodeset.
-
-
Smiley
addikt
-
Smiley
addikt
válasz
ratkaics #57718 üzenetére
Ugyanugy a Player->Videos alatt talalod.
#57720 Necronom
Persze, mert senkinek nem erdeke. Azert van HDMI minden szaron mert license koteles igy baromi nagy penz van benne, a lobbi ereje es a megszokas pedig ezt hozta ki gyoztesnek. Ami ingyenes ugye azt eleg nehez promozni, mert nincs mogotte egy milliokbol mukodo marketing osztaly. -
Smiley
addikt
válasz
Necronom #57630 üzenetére
Aha, en ha mar nagyon muszaj lerajzolni, akkor ebben csinalom a bonyi ceges halozatokat.
https://www.yworks.com/products/yed -
Smiley
addikt
válasz
SunMount3r #57620 üzenetére
Pedig ez a magic megoldas. Raadasul ha pcm-be tolod ki akkor gepen megcsinalhatod a korrekciot es egy regi felso kategorias 1.3as hdmi-s vas hirtelen a legmodernebbek koze kerul.
-
Smiley
addikt
válasz
SunMount3r #57615 üzenetére
Nem, ez a protokol nem igy lett kitalalva. Ilyenkor erdemes a minimalt tolni ami 720p.
-
Smiley
addikt
válasz
SunMount3r #57367 üzenetére
A 8th gen-es mar igen, de a 6-7 szerintem nem. Amugy inkabb egy olcso barmilyen VGA es akkor lehet regebbi a gep.
-
Smiley
addikt
válasz
devil-k #57359 üzenetére
Remelem... nagyon jo lenne ha eltunnenek a piacrol ezek, mert igazabol visszafogja ezeket a "modern" gepeket, akarmennyire is hulyen hangzik.
Rowon: En nem tennek mar penzt 8th gen alatti intel gepbe foleg nem egy ilyen also kategorias H lapba, kiveve ha ingyen adjak (Ugy a 4th gen-tol felfele minden jo, csak kell hozza egy modern vga.)
-
Smiley
addikt
Miert ragaszkodtok ennyire meg ma is ehhez az elavult SATA SSD-hez? Technikaileg egy atmeneti megoldas volt, maga az AHCI protokol a HDD-hez keszult. Intel 6th gen-tol, szinte minden alaplapon van mar gyarilag NVMe kompatibilis M.2 csatlakozo. Nem az a lenyege az NVMe SSD-nek, hogy 4GB/s-el tud masolni, hanem hogy maga a protokol ehhez lett tervezve, tehat parhuzamosan mehetnek a keresek az AHCI-hez kepest vegtelen szamban. Ujonnan 10e forintert 512GB-s NVMe SSD-t lehet venni 3 ev garival.
-
Smiley
addikt
válasz
_Smooth #57156 üzenetére
Pedig nem akartam elrontani a topic-ot.
En elgondolkoztam a shield-en igen komolyan, de arra jutottam, hogy megint be fogom szivni mert majd jon 1 frissites mint a TV-re aztan hasznalhatatlan lesz. En visszatertem ugyanoda ahova 10 eve kb, megint van egy fix PC a TV mellette, es utolag... rohadt jo dontes volt, filleres tetel ha nem akarsz madvr-t, es it tenyleg nincs olyan hogy nem fog menni.De hogy On is legyek egy kicsit. Most van meg egy project hozza. Van egy doglott mi tv stick, es annak a BT taviranyitojat mar rabirtam arra, hogy Windows alatt is mukodjon, mar csak a "hosszan lenyomva tartott" reszt kell megirni, a sima klikk mukodik, es App-onkent lehet confolni.
-
Smiley
addikt
válasz
bnorci71 #57154 üzenetére
Maga a plex ugye osx-re keszult eredetileg, aztan a server lett linux-ra, vegul a Windows. A plex server nalam betonstabil, igaz nalam osx fut a storage-n... ilyen-olyan okok miatt, de az egyik legjobb cucc. En kozel 12 eve hasznalom, jelenleg egy 13TB storage van alatta, amihez majdnem egy 4GB-os db tarsul. Meg van osztva egy csomo baratommal, es igazan kenyelmes vele. Jo cucc ez... windows-ul nem ertek, de a windows linux/mac utan rohadt fapados ha engem kerdezel. Kinkeserves debuggolni, nincs egy normalis command line, meg semmi struktura. Minden irogat oda ahova csak kedve tartja, a registry-rol nem beszelve... Ha mindenkepp Windows-ra vagy utalva, docker-ben mar van kesz plex container, hidd el linux kornyezetben beton stabil lesz.
-
Smiley
addikt
válasz
Gombinyó #57152 üzenetére
Ez sok helyen van elcseszve. Szerintem tulleptunk mar azon, hogy codec-eket meg jelatviteli technologiakat es annak kulonbozo verziot kellene tudnunk. Ez mar nem az a vilag, amikor ilyen meg olyan verzios divx codec-et kellett vadaszni a PCGuru CD-rol.
Ami most van ez egy rakas szar felhasznaloi szempontbol. En most mint atlag user, es nem pedig IT uzemelteto, egyszeruen nem kapom meg azt amiert fizetek... kurvara nem erdekel, hogy milyen technologia miatt nem kapom meg, ugyanis az osszes streaming-nel ott van az AC-3 compatible track, amihez egy 25 eves erosito is boven eleg. Ertem, hogy az Atmos meg a tobbi csoda adhat hozza az elmenyhez, de a mai napig minden TV-nek van optikai kimenete, igenis kuldje ki a jelet azon is. Ezt egy olyan vilagban, ahol a programozashoz kb annyi keszseg kell mint egy 10 eves gyereknek aki Legozik, szerintem elfogadhatatlan.
Ennek ugy kene kineznie, amire amugy a technologia ad lehetoseget, hogy hazamegyek bekapcsolom a tv-t, megnyomok rajta 2 gombot es megnezem azt amiert fizettem. Ha meguntam pedig kikapcsolom. Nem pedig orakat turom a forumokat, es eljutok odaig hogy mindenki egymasra mutogat miert nem mukodik, de ha veszel egy uj TV/AVR/Soundbar/etc akkor majd milyen jo lesz. Koszonom, vettem 3 eve egy TV-t amin a Netflix kivetelevel semmibol nem jo ki mar a multichannel audio.Ott a Spotify, az egy jo software es erdekes modon kb 10 eve nem kell zenet lopnom.
Az megint egy masik tema, hogy lehetne jobb minoseget csinalni, ebben igazad van, de amig a "basic" funkciokat se tudjak megoldani, addig mit is varunk?
-
Smiley
addikt
válasz
Patice #57150 üzenetére
Aha, a 4K miatt.
Egyszeruen meguntam, en tenyleg egeszen eddig fizettem 3-4 streaming szolgaltatonak... de befejeztem, hogy egy 3 eves Sony android TV-n mar nem tudok kinyerni egy szaros DD hangot a Netflix-en kivul, es ha 4K + multichannel audiot akarok akkor koltsek el 600-700e-t. Mert nem tudnak osszekattingatni egy szaros app-ot a mar kesz lib-ekbol.
Eljutottunk oda 2023-ban hogy a torrent ez a szemetbol osszerakott gep, meg ez a 12 eves erosito = nincs kompromisszum. -
Smiley
addikt
Gondoltam megirom ide is, hatha mas is belefutna ebbe. A setup, egy 4th gen i5 egy B85 lapban, egy RX560 meg egy Yamaha RX-V3800. A kep az RX560-bol megy a TV-re, az Intel kartya HDMI kimenete pedig az erositobe. Windows 10 alatt plex/kodi-val HDMI-n keresztul nem tudtam passthrough-val atadni DD/DTS hangot az erositonek, minden mas mukodott tokeletesen (DD+/TrueHD/DTSHD). Par ora utanajaras utan kiderult, hogy azert mert be volt kapcsolva a VT-d a BIOS-ban. Hogy ennek megis mi a tokom koze van hozza azt elkepzelni nemtudom... de elvett par orat az eletembol. Nem volt egyertelmu mert az erosito manual-ban is eleg hulyen fogalmaztak meg a dolgokat.
2-channel as well as multi-channel PCM, Dolby Digital and DTS signals input
at the HDMI input jacks can be output at the HDMI OUT jack only when
“Support Audio” is set to “Other”
The following types of audio signals can be only input at HDMI input jacks:
– DSD
– Dolby TrueHD
– Dolby Digital Plus
– DTS-HD Master Audio
– DTS-HD High Resolution AudioFeldobtam egy linux-ot gyorsan, es ott minden hiba nelkult ment. Nem vagyok otthon a Windows-ban, de azert ezt nem volt egyszeru kideriteni mi a baja, mert nem igazan dobott ra hibat, egyszeruen csak nem volt hang.
-
Smiley
addikt
válasz
devil-k #56679 üzenetére
Persze ez stimm, es ertem amit mondasz. Csak itt az a helyzet, hogy a szar programozas miatt csereljem le a szamomra amugy mindent kielegito es jol mukodo erositomet es vegyek melle meg egy streamert is. Igazabol a mostani cuccom is tokeletesen jo lenne hozza, csak hat na...
-
Smiley
addikt
-
Smiley
addikt
válasz
devil-k #56667 üzenetére
Nekem is ez volt az elso gondolatom,, ha mar ugyis apple minden itthon. De rakerestem es ugyanugy tele van a reddit a lipsync szarsaggal.
A jelnlegi setup amugy tokeletesen kielegiti az igenyeimet, a mellette levo 10+ TB-s Plex storage-el. Csak gondoltam, ha lehet akkor nem lopom a tartalmat es fizetek erte, mert az a havi par ezer forint megerne ennyi kenyelmet, de nem fogok azert kozel 300k-t elverni hogy utana talan majd nem fog csuszni... meg talan jol fog mukodni. Ha tenyleg ekkora mutatvany egy normalis lejatszo app-ot irni 2022-ben ugy hogy mindenre van kesz megoldas, raadasul egy fizetos szolgaltatasrol beszelunk... akkor inkabb lemondom a francba es letoltom, az eddig is tok jol mukodott.SunMount3r: Igen ezt akartam elkerulni ha lehet, ne kelljen draga AVR-t venni csak a feature-ok miatt.
-
Smiley
addikt
Sziasztok. Ezer eve jartam itt utoljara es azt hiszem a 20 ev mindenfele IT tapasztalat most elfogyott. Elore sorry, de ezt ki kell adnom magambol.
Szoval ott bukott ki nalam a bili, hogy az HBO GO-t lemondtam a francba mert hasznalhatatlan fos volt akkor. Par honapja itt az ami az egesz vilagon elerheto, jo 1-2 sorozat miatt elofizettem az HBO MAX-ra es a Disney-re a Netflix mellett. Es itt jott az amitol elkezdtem kitepni a maradek hajamat is, ugyanis 2022-ben ez vicc, hogy 10+ ev gentoo uzemeltetesi multtal nem tudok megoldani egy szaros filmlejatszast ugy hogy mindenert fizetek.
Szoval a setup:
- Sony 55XG8096 TV (android tv 9)
- kb 20 eves Yamaha RX-V457
- Polk S55E + S35e
- Mac mini 2012 (ezen fut a spotify itt meg van optikai kimenet a jack-en, ehhez van apple remote es soha nem kell foglalkozni vele)A TV toslink-el ossze van kotve az erositovel. A Netflix es a Plex tokeletesen mukodik rajta kitolja az 5.1-es hangot az erositore (ha ugye HD hangot tartalmaz a film akkor ertelem szeruen a limit miatt csak a core megy ki), ott meg be van ugy allitva nekem hogy az en igenyeimet kielegitse sub es surround hangfalak nelkul. Havi 1 film es par sorozat resz amire osszesen van idom.
Az HBO MAX es a Disney erre termeszetesen nem kepes, mert csak. Azt latom hogy mindenki anyazik erte es ez ilyen, vagy megy vagy nem, van akinek csak ARC-el van akinek ugysem. Akkor ugye a limitek, toslink/ARC-on keresztul csak a DD/DTS megy ki... es ha jol ertem visszafele kompatibilis a codec, tehat ha a DD+ ha 640kbit/s-nel nem nagyobb a bitrate-el lett kodolva, amire ha jol latom a streaming szolgaltatok elegge ugyelnek (mert amire rakerestem torrent-re mindenhol 640kbit/s az E-AC3 es az nfo szerint ez erintetlen.) tehat kurvara mennie kene, de nem megy.
Van egy regebbi 1080p MiTV stick-em ami szinten android tv 9 ott mukodik az hogy HDMI-n keresztul tolja a DD+ jelet a TV-nek az rajon, hogy ezt tovabb kell dobni az erositonek mert majd az foglalkozik vele a jelenlegi beallitasok szerint, csak ugye ebben a lancban keletkezik par ms keses amit sehol nem lehet allitani. A 4k-t hianyat meg el tudnam engedni, de a lipsync dolog rohadtul idegesit.Oke, ezzel nem tudok mit kezdeni... Az otletem, hogy kellene egy barmilyen "uj" erosito ami tud HDMI-n jelet fogadni es epiteni egy 2 HDMI kimenetes HTPC-t, es akkor az egyiken megy a kep a TV-be akkor lehet HDR10 meg 4K, a masik mehet az erositobe es akkor lesz HD hang is. (Igy eleg barmilyen regebbi ARC kepes 1080p nagyvas is es nem kell 1 millaert 4k-s belepo eARC-os vasat venni ami mellett cserelhetnem a sima ARC-os TV-met is.)
Most oprendszertol fuggetlenul, ez amit szeretnek PC-n megvalosithato? En tenyleg szeretnek fizetni a streaming-ert es csak annyi a keresem, hogy tudjam hasznalni az 5.1-es hangot es a lejatszas kezdetekor igazitsa a TV es frissiteset az adott musor frame rate-hez. Az plusz extra lenne, hogy mondjuk a TV taviranyo CEC-en keresztul vezerelni is tudna.Amugy mint hozza nem erto halando ember, ezt hogyan valositja meg otthon? Gondolom ez amit akarok nem egy olyan nagy elvaras. Neztem medialejatszokat, de ott megint bele fogok futni ebbe a szarba, hogy vagy a lipsync-et vagy valami mast nem fogok tudni allitani.
Az is lehet hogy en reagalom ezt tul egy kicsit, de 2022-ben tenyleg ilyen mertekben kell ahhoz beleasni magam ebbe az egesz szarba, ahhoz hogy este megnezzek egy 40 perces sorozatreszt reklamok nelkul eredeti nyelven amiert meg fizetek is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest