- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #59046 üzenetére
4k siman megy vele nalam, ilyen van nekem is
meghat elobb probalja ki a kerdezo, hogy igy mukodne-e nala, de szvsz nem fogja
aztan ha jo, akkor lehet kolteni egy jobb minosegure is, ez meg maradhat tarcsiba
(nalam is ez van) -
Necronom
senior tag
-
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #59035 üzenetére
semmi problema, de itt az okara akartunk rajonni az alapveto bibinek
aktív DP->HDMI átalakító kell
ezert lett igy:
a 3 kabeles tehat igy
1. VGA HDMI -->AVR - ez a hang, hogy tudjon dekodolni az AVR
2. VGA DP -->TV (itt nem lesz hang tovabbitas csak ugy magatol) - ez meg csak kep
3. TV vissza HDMI -->AVR (itt figyelj oda, mert a Samsung TV-ken az 1-es HDMI port /ha van/ akkor az az ARC es nem beztos, h igy lesz hang) - ez meg a TV hangjaen nem tudom, hogy az o oprendszeren hogyan hivjak a kiterjesztett kepernyot, de bizosan tudod mirol beszelek, amikor azt mondom, h 2 aszal kell, ahogy a winban is van a klonozasos kepernyo
es mivel a kep nem megy az AVR-be, hanem kozvetlen a TV-be igy nem problem a 4k sem
ha jol megnezed mit es hova dugdosunk
de probalas nelkul senki sem fog tudni segiteni, rajtam kivul meg nem irt neki mas
ennyi -
Necronom
senior tag
válasz
ratkaics #59031 üzenetére
azert szerintem, mert ha mar a videokartya egyik HDMI kimenetebe bent van valami, akkor onnantol az osszes tobbin mar nincs, csak akkor, ha van egy masik asztalod a gepen
azaz kiterjesztett modban hasznalod ..lasd pl winfosnal a 2 monitoros modod, ami lehet kiterjesztett vagy masolat (azt hiszem valahogy igy hivjak. vagy kivetites modnak)ha nagyon ragaszkodsz ahhoz, ami nalad a 3db HDMI kabel a 2 helyett, akkor a hangot kuld HDMI kimenetrol a kepet pedig DP-rol, a vissza hangot TVrol meg marad ugy ahogy volt
az ARC utan erdemes lenne utana olvassal mert pont erre valo ahogy elozo postban irtam
a 3 kabeles tehat igy
1. VGA HDMI -->AVR
2. VGA DP -->TV (itt nem lesz hang tovabbitas csak ugy magatol)
3. TV vissza HDMI -->AVR (itt figyelj oda, mert a Samsung TV-ken az 1-es HDMI port /ha van/ akkor az az ARC es nem beztos, h igy lesz hang)de akkor se ertem minek kell ezt igy bonyolitani, mert a HDMI ARC port pont arra jo, hogy visszafele is kuld...
de persze ahogy te jonak latod -
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #58995 üzenetére
Nem rosszak a Strong leapok szerintem
Van benn L1 ha valaki streamingelni szeretne, a Kodi is teszi a dolgat
de erre mar a 4/64-es kell mert abban pl GB LAN van
Sot egesz jol teszi a SD/HD meretezest is
Az SDR/HDR konverziokkal en magam hadilabon allok mert oszinten szolva nem veszem eszre, hogy ezt konvertalassal oldotta meg, vagy nativ HDR -
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #58982 üzenetére
Nem, de nem is csucskategorias valami
Denon AVR X1500h es a nagyobbik az a 3800h (h=HDMI)
Ezek vannak sima 5.1-re es a nagyobbik az 7.2.4 air (de ez nem igaz mert csak 9 fuggetlen csatornaja van)
Mindketto rendelkezik ARC out a TV fele es persze vissza is a hang miatt
Annyit kell tegyek hogy a lejatszokon mindenkepp ki tudjam kapcsolni a hang dekodolast es azt az erositore bizhassam -
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #58975 üzenetére
Van
Nalam igy vannak a bekotesek:
Egyik szoba: cumizik GB halo adat server--> TVBox->AVR->TV-TVhang ARC->AVR
a hang ugyanugy allitgatom a hangerot, a szines gombokkal a tavon le kell csatlakozni a CECrol akkor persze csak TV hang, ha visszamegyek CEC akkor csak AVR hang
Masik szoba: itt a kis serverrol megy a film -->AVR->TV-TV hang ARC->AVR
na itt az erdekesseg (samsung) a fel le gomb az erosito hangero, az eredeti TV hangero meg ahogy annak rendje es modja TV-n hangero
Bar semmi ertelmet nem latom, mert ahogy kikapcsolom az AVR kulon, azonnal a TV hangero gomb mukodik csk -
Necronom
senior tag
válasz
mpierre #58909 üzenetére
A Kodi 19.2 ota automatice lejaszik DVD, BD menuvel vagy anelkul (rakerdez)
en mar mindent csak igy toltok le, meguntam azt, hogy a leszedett filmeknel egyre tobb az olyan, h a hatterzene elnyomja a beszedet (fokepp stereoban, bar a Kodi ezt is tudja javitani)
Ugyanigy be lehet kapcsolni a TV frekivaltasokat is a 19.2-tol
Film indulaskor mar valtja is, igy a fekete kepernyot tukepp nem is latod -
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #58750 üzenetére
PC-n s megy a DD 6.1 es a DTS is de tenyleg csak ennyi
(Denon AVR 1804 szerint) -
Necronom
senior tag
válasz
MasterMark #58712 üzenetére
Nekem az alaplapon volt coax es optical, e neklul meg se szolalt semmi
nem kellett "belekuldeni" csak beallitani rajta a kimenetet es h passthrough
es lett DD5.1 es DTS is...ennyi -
Necronom
senior tag
válasz
Borisz76 #58684 üzenetére
Bocs hogy belevau, de mindig is ertetlenkedve bamultam azokat akik full dicsekedve irjak. hogy juuuu 100-zal jon a torrentem
azt kiderult hogy az csak Mbit/s
..es ugye nem kene efeldni a 8as szorzot sem a bit es az byte kozott
Nalam Gbites halon joszerivel az olvasas olyan 80-90 MB/s
az iras mar sokkal kisebb, mert fullon is van a HDD lassan meghat amugy is, szoval csak 40-50 korul megyeget
De volt erdekesseg a Diginel...ugy megszaladt a letoltesi sebesseg, hogy a kis serverke nem tudta irni...egyszeruen lehalt a rendszer (Linux) -
Necronom
senior tag
válasz
szuszinho #58580 üzenetére
Az N100 elott pont egy ilyenem volt Asus lappal
A windows eleve felejtos rajta, megeszi az egeszet
Nalam nagyon kicsi eroforras igenyu Linux volt rajta es ugyis nehezen boldogult a full HD-val
Nem ezt mondom hogy lathatoan szar volt, de mikrolagok voltak rajta szinte folyamatosan, bar miota Linuxon is frissult a Kodi es atallitja a TV frekit 24-50-60-100 HZ-re a mikrolagok elmultak letoltott filmeknel is
Szoval ha nincs mas....akkor okes, ha van benned kis kompromisszum
Filmnezes kozben no torrent es semmi mas se ami hasznalna a HDD/SSD -
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #58490 üzenetére
ha pl. valami "szokásos" zenét játszol le a PC-n, akkor az SPDIF-en is 2.0-ás PCM-ben fog kimenni.
ez igy korrektebb es ertehetobb is, mert mondjuk sokan masok (IS) keverhetik, mert az van irva (magyarazatlanul es ami lejon barkinek is), hogy az SPDIF csak stereot tud es barhogy erolkodik meg csak az 5.1 se jon ossze...
Am csak azert szoltam bele, hogy masok is lassak, hogy ez csak a PCM-re igaz
Sokan felreertettek ugy vettem ki... -
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #58485 üzenetére
Az SPDIF csak sztereó PCM-et tud
De akkor az hogy lehetett, hogy meg anno (gigabyte 775 lap) tudott siman 5.1 DD es DTS az alaplapi coax/optikai? Az igaz, hogy kellett hozza az ac3filter, de csak azert hogy menjen a passthrough
Egy Denon 1804-em volt akkoriban egyebkent es tokeletes volt minden -
Necronom
senior tag
válasz
molnarg #58449 üzenetére
szivesen
mpierre
Koszi, kb en is erre gondoltam, de nem csak korongra, hanem DVD mint minosegre
de ugye vannak a stream szolgaltatasok, mellette a TV-zes - ezt valahogy egy halmazba lehet pakolni, ill a vasarolt es letoltott tartalamkra, mint masik halmaz es ugye az atfedesek..bar ez itt off, de ha van valakinek kedve ebbe belegondolni, erdekes szamokat lehetne kapni kis utanajaras utan -
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #58445 üzenetére
en ilyet nem irtam...kerdeztem, kicsit eltertunk a targytol
egyebirant ajanlottam egy masik iyent is, amihez mar oda van irva a DTS tamogatas senkinek nem nyomok fegyvert a fejehez, segiteni probaltam, mert sztem jobb megoldas ez mintsem kabelkoteggel bemenni egy hangszoro rendszerbe -
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #58442 üzenetére
hat addig nem is fogjuk megtudni a tutit amig valaki ki nem probalja...
vagy mondjuk megkerdezi..
de piszok szimpatikusnak talaltam az eszkozt, ezert tettem ideegyebkent 100-bol kb hany magyar szinkron van DTS-ben?
de itt egy masik es itt mar szerepel az, hogy miket tamogat
5.1CH for SPDIF Output (support compressed audio audio such as DTS, Dolby Digital) -
Necronom
senior tag
válasz
molnarg #58438 üzenetére
de ezen egy nem is drga hangkartya megoldast jelentene
akar egy USB-s SB Live! is, persze ha erdemesnek talalod es a koltsevetesbe meg belefer
bar idealisabb lenne mondjuk kozvetlen a HDMI portrol meghajtani es a DP porton meg bemesz a TV-re...bar ez csak a tipp es megneheziti a dolgod, de kesobb is jol jon
HDMI 2 optika meg 10-15 dodo korul siman beszerezheto
de a hang igy is csak max 5.1 lehetsoot itt egy meg aranyosabb megoldas
anyival jobb hogy van egy HDMI kimenete is -
Necronom
senior tag
-
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #58366 üzenetére
Ez van, koszi...en csak azert vau bele az elozobe, mert nalam nem jott be ez az USB-s dolog file serverre dugva...es a fene tudja mikor csinalja, lehet eszre sem veszem akkor is teszi a dolgat es az meg a szerencsesebb
Amugy nekem egy szep kis kocka hazikoban van a holmi es szerencsere 2x 3,5"+2x2,5" hdd lehet bele pakolni - ez meg mindenre (is) eleg -
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #58363 üzenetére
Icy Box IB-273STU3
Patice: Egy Seagate laptop thin hdd
(a tobbi olyan pici betukkel van irva, hogy szemcsevel se tudom elolvasni) -
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #58361 üzenetére
Az oprendszer mindegy, mert win es linuxon is csinaja, de tenyleg csak neha
Ez egy USB kulso haz, benne egy snassz laptop sata hdd
Hetekig, honapokig okes, aztan nekiall daralni, de olyankor ugy megfogja az egesz gepet, hogy tukepp minden all es aztan 4-5-6 mp es minden megy tovabb. A fent emlitett N100-as mITX laprol van szo -
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #58358 üzenetére
Nem tudom...
vagyis nalam is van egy kulso HDD a serveren es USB3
De neha nem tudom mikor es miert minden elkezd rajta porogni csak ugy a semmibe, azan abbahagyja es persze onnan megint tokeletes a lejatszas -
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #58326 üzenetére
Ezt csak alatamasztani tudom, mert a szomszedomnak ilyen van es az N100asom szemmel jobb videot tesz ki tv-re
drdr: tuti hogy valami sw problema, mert Linuxon meg sosem volt ilyen bibi
Senkit nem akarok rabeszelni semmire sem, tavol all tolem, de egy kimondottan videozasra hasznalt gepre miert kell eroltentni a wint? -
Necronom
senior tag
válasz
fishme #58310 üzenetére
Mert lehet egyszerubb lenne feltenni a kerdest forditva
Mit neztel ki magadnak?
Ha valaszolnek a kerdesdre akkor azt mondanam, hogy a mai konfigok majd mindegyike amin van HDMI es/vagy DP port es amely alkalmas 4k video lejatszasra
Sokkal inkabb fontosabb lenne az a kerdes hogy stream, vagy letolott anyag amit kell jatszon -
Necronom
senior tag
válasz
Gombinyó #58306 üzenetére
Jomagam is azt mondanam, hogy inkabb az N100-as proci
(SunMount3r: mar akkor megvettem azt az mITX lapot, sokkal jobb mint a "J" prockos)
HTPC-nek is megfelelo Kodival - annak az elonyeivel/hatranyaival egyutt
Es nalam meg file server is, azaz errol megy mar a torrent is es meg 2 masik TV box nez rola filmet
DE! Nekem Linux van rajta, nem win!
Itt ebben az lehetne a kerdes, hogy eroforrasban valszeg a Linux az ami joval tobbet hagy mint a win, azert is kepes mindezekre egyutt is akar
Nalam ennyi a tapasztalat az N100-rol -
Necronom
senior tag
Aki ennyire szeretne tavot (tv-szamgep) remek valasztas ez is
-
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #58136 üzenetére
"Drótosat" - igen, arra gondoltam
De ugy gondolom hogy a wifi/bt megsem aktiv, csak a bios utan, hiaba van neki tapja
Igy meg nyomkodhatod akarhogy
Az IR meg maskepp indul - itt vannak gondolataim, de nem tudom leirni
Azt kell inkabb megerteni, hogy egy drotos USB bill. hogyan mukodik, hol az a pont, ahol aktiv es online lesz. Ha emlekszel a regebbi bill es/vagy mouse portokra ott meg csinalt egy test is a billentyuzet. De nem emlekszem, hogy azok a led felvillanasok a bios elott vagy utan voltak. -
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #58133 üzenetére
Emlekeim szerint igen, de ennek mar 20 eve volt, szal garit nem tudok ra vallalni
De inkabb valamelyik drotosat kellene valasztani, ne a sticket -
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #58121 üzenetére
Igen, valami olyasmi volt a neve, de van csomo masik is
Se wifi se bt billenyuvel nem lehet bekapcsolni a szamgepet, mar probaltam
Pedig ugye elmeletben van aktiv eszkoz az USB-ben es az eletben is kell legyen
De igazsag szerint nincs...ugy velem ezek az eszkozok csak a bios utan lesznek aktivok, addig nem, ezzel szemben az IR vevo meg ugy elvan magaban
A pendivos modszer is csak akkor mukodik, ha egy mukodo oprendszer van rajta es azon fut valami program ami kezeli a tavot, vagy bill vagy akarmit
(de ez ugye onmagaban nonszensz kikapcsolt gepnel)
-
Necronom
senior tag
válasz
attiss66 #58099 üzenetére
Kikapcsolni egy szamgepet 1000 fele modon lehet, akar idozitve, tavval, billenyuvel, programmal, akarmivel
Bekapcsolni mar sokkal nehezebb, ha van egy idozitett progamod ami bekapcsolna annak is futnia kellene, ahhoz meg kell valami tap
USB-s holmikkal is sima liba, mert ossze van kotve a geppel drozon, van ami atvigye a bekapcsolo jelet es van tapja is, hiszen mukodik
Itt jonnek a vezetek nelkuli dolgok...hat azokkal hogyan?
Ha egyszer kikapcsolad, onnantol egyedul maradt szegeny, egyeszeruen nincsen semmi kapcsolata a kulvilaggal, hiaba van veztek nelkuli bill. es a vevoje be van dugva az USB-be, akkor es ott meg mindig nincs semmi olyan neki amitol o bekapcsolna
De, ha an rajta egy USB-s infra vevo onnan megint sima liba
Epp ezert mukodik a wake on lan is, sot ugye regebben telefon csorgetesre is be lehetett kapcsolni....Sajna ez maskepp nem megyAm az olyan alaplapok amin van wifi es eletben lehetne tartani a kikacsolas utan, akkor ott is megvalosithato lenne
Teljesen mas tema, de nagyjabol igy mukodnek a tavoli robbantasok is
Van egy eszkoz ami veszi a radiojelet es jon a bumm, de ha megsem, akkor idozitve megis megoldja
Ezt szamgepre forditva ugy lehet megoldani, hogy felteszel pendrive egy idozitett bekapcsolo programot, amit akar egy tavval felul is lehet biralni, ha a pendrive rendelkezik wifi vagy barmilyen vevoegyseggel.. -
Necronom
senior tag
Nu meg is lett a kiszemelt cuccos, ami nekem ugy erzem jo is lett
Native 1080p, van rajta HDMI ARC es CeC funkcio is a tobbi meghat adott
Lenyege volt meg hogy nekem max 2,5 meter van helyileg, de azert jo nagy kamu a 150"de nem is vartam akkorat....kb 90" korul lehet, ugyhogy nekem okes
Egyelore falra vetitek de mindenkepp kell majd vaszon is, igy eleg sotet es fako a kep hiaba 7000:1 a kontraszt arany
A tobbi dolgat jol teszi, passthrough oke rajta, 7.1-es hang okes (meg alatta is, sajna meg air hangszoroim nincsenek, de egyelore hianyerzet se ..)
TV box ugyanugy megy mint sima tv-vel...Ennyi penzert nm is vartam ettol tobbet -
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #57926 üzenetére
Igen igen..koszi
most benezek valami projektoros topikba, hatha okosodok kicsit e tudok valasztani valamit -
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #57924 üzenetére
Persze, a boxon CE van, nem akarok stream nezni, csakis fileokat olvasgatni
Az IGP-s gepen is Kodi van, szoval semmi mast nem szeretnek, lehetne bele videokartya tenni, hiszen egy mITX alaplapon csucsul, de egyelore a vasakra nem szeretnek kolteni, mert magat a projektort akarom elobb megvenni
A kerdes annyibol volt relevans, hogy ezen eszkozok egytalan meghajtjak ugy a kivetitot, hogy 1080p legalabb ugy nezzen ki mint a TV-n -
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #57922 üzenetére
a TV box az X96 max 4/64GB, S905x3
A Cerka meg ez -
Necronom
senior tag
Egy szobai projektoron gondolkozom...messze nem vagyok jartas ebben
Van egy szamomra teljesen jol mukodi TV boxom es/vagy egy IGP-s HTPC-m, ami maga a media serverem...
Ezek teljes mertekben kielegitettek az igenyeimet a kepi viszonylatban 1080p szamomra elegendo es nem is akaok ettol jobbat
De vajon egy TV box vagy egy Celeron 1100MHz 2 magos proci IGP-je elegendo lenne egy szobai projektorhoz hogy kozel azonos kepet kaphassak mint a TV-n?
De eloszor is projektort kellene valaszatnom, de nincs mibol kiinduljak, annyit tudok hogy jo lenne ha 50"-nal nagyobb kepet kaphassak -
Necronom
senior tag
válasz
Rolibratyo #57887 üzenetére
A PC-t használva forráskészülékként is csak akkor lesz 5.1 hangod az optikai kábelen keresztül - akár a közvetlen az AVR-re csatlakozva, akár a TV-n keresztül - ha a következő audio formátumokat továbbítod bitstreamként: Dolby Digital, DD+, DTS, DTS-ES.
Remélem segítettem megfejteni a problémát.Ohmm...igen
a TV-n keresztulbe nem tudok sokat..probaltam, de el nem tudom kepzelni, hogy ott barmi is akarmilyen logika szerint mukodjon..
A regi AVR-en nekem sem volt HDMI csatim (1804) viszont az alaplapon volt optikai es coax is...Semmi gondom nem volt az 5.1-es hangokkal - persze, hogy csak max 5.1, de ez akkor szuper volt, mind a jatekok mind a filmek - az ac3filter abban segitett, hogy a passthrough tenyleg mukodjon es a dekodolni valot adja at tutira az AVR-nek
Jott a HDMI korszak, jottek a kis media lejatszok, TV boxok stb
es neha mar gondba voltam ezekkel pont igy ahogy a kerdezo irkalja, hiaba volt a tv boxon optikai kimenet valahogy a DD is csak stereo lett a vegen (itt is voltak elteresk box es box kozott es pl nemelyik Kodi fork /SPMC/ teljesen jol mukodott minden)
DE persze ez lutri volt egeszen addig, amig az AVR le nem csereltem az elso HDMI-s verzsonre (X1500H), onnantol minden bibit el lehett felednimusorforras HDMI out-->AVR-->TV - kesz
ps: ANALOG modon akkor mukodne normalisan, ha lenne egy kulso DAC-od, amin van eleve 6db analog csatorna--nemtudom a PC-den nincsen?
de en inkabb eladnam az AVR es vennek egy olcsobb HDMI-s -
Necronom
senior tag
Itt egy - ugyan nem mai -, erdekes cikk
"Íme a Dune HD Homatics Box R 4K Plus, az első Netflix és Google Android TV minősítéssel rendelkező médialejátszó (vagy talán inkább set-top-box)!
Amlogic S905x4 SoC"Android TV 11.0 (Widevine L1 védelem, Chromecast built-in technológia)
Max. 4K-s felbontás, max. 60 Hz
HDR10, HDR10+, Dolby Vision licenc
HDMI2.1-kimenet HDCP 2.2 kezeléssel
AV1 videókódolás támogatása
Valamennyi videós képfrekvencia támogatása
Dolby Atmos licenc
Dolby MAT hangtovábbítás (akár LPCM 7.1 + Atmos metaadatok)
YouTube 4K HDR és VP9 profil 2 támogatásKerdem en: ha ez igaz, akkor mi az ami ettol tobb kell? Miert nem veszunk egy ilyet?
Epitunk hozza egy server vagy aki akar vesz hozza egy NAS vagy aki ugy latja radugdos USB HDD, azt csokolom -
Necronom
senior tag
válasz
VoidXs #57840 üzenetére
Ohm..nem ennyire egyszeru ez
Sokat kellene irjak megint ahhoz, hogy ertheto legyen amit mondani szeretnek, de mar nem akarok farasztani senkit sem
Lenyeg az, hogy van egy akarmilyen PC-m, annak mondjuk hasznalom az analog kimeneteit (termeszetesen megfelelo tobb csatornas erositovel hasznalva), es igy mindenkepp a PC-vel dekodolva akkor egy nagyon durvan szar hangepet kapok, ami meg zajos is meg recseg is
Ha optikai kimenetet hasznalom de igy is a szamgeppel dekodolok, akkor persze a zaj meg recseges nincs, de hangkep valtozatlanul rossz
Van bent egy RX570 Radeon, ugyanaz mint optiknal
Viszont ha a szamgep passthrough, es az AVR dekodol, egy teljesen mas vilag a hanganyag, ezt a kulonbseget meghallomSzoval itt nem a te tudasodrol beszelek, amit ne ismernek el, hanem arrol, hogy az elismerten rosszabbat valasztom, amit csak te irtal nekem
En meg nem hallottam olyan odakat, hogy mennyire jo egy szamgepes DAC, olyat igen hogy van egy kulso DAC az meg ilyen olyan jo, ezert meg azertBarcsak te dolgoznal egy nyavajas magyar szinkron studioban, ahol jelenleg kapunk olyan hanganyagot egy BD lemezen, ahol a beszedet elnyomja a zene es az effekt vagy akkora dinamika kulonbseg lenne, hogy olyan halk az egesz es amikor elsutnek egy fegyvert elszall a kozepsugarzo, talan ezekhez kellene egy bizonyos tudas, ami sokszor mai problema...Nem beszelve arrol, hogy a magyar szinkron meg mindig csak 5.1
-
Necronom
senior tag
válasz
bajnokpityu #57838 üzenetére
Pont nem hulyeseg, dehogy...ezt modom en is , hogy kell a passthrough
-
Necronom
senior tag
válasz
bajnokpityu #57833 üzenetére
dehogyis, a audio passthrough alap
No en itt meg is alltam, mind tudasban mind megertesbenJomagam es szerintem mufaj szerelmesei, akik szeretnek filmet nezni azok azert vesznek AVR, mert bedugja es mukodik, fuggeltlen mindentol amik itt elhangzottak fentebb
NEm azt akarom megvitatni hogy egy PC-levo cucc vagy egy irott SW ne lenne jobb
De ki az akar kulonbseget tud tenni? Egytalan ki akar?
En, aki szereti a fimet es azt mondom, hogy nekem a hangzas talan kicsit fontosabb, mint a kep - ertsd ez ugy, hogy nem torekszem a 4k-ra ha van 1080p es mellette egy jofele AVR, ami nekem is egy Denonbab oltott testet
Beza en is ugy hasznalom tv box (passthrough) -->AVR-->TVEzzel senkivel sem szeretnek vitatkozni, mert nem azert irtam, hanem azert mert a felhsznalok 99,9%-a nem tudna megkulonboztetni
Viszont ami szamomra is hallhato, ha a meglevo PC vagy a TV csinalja ezt - sokkal rosszabb igy onmagaban
Szoval csak ennyi -
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #57813 üzenetére
Semmi baj, barkivel megesik
A TV sajat appok aranylag hamar megmihalylanak, bar en egytalan nem fogyasztok ilyen tartalmakat, de egesz sokan irjak a TV boxos topikikban, hiszen azert keresnek alternativakat erre
Helyben tarolt tartalmak fogyasztasara tukepp megfelel egy szinte barmi tv box, ami S905X, x2, x3 x4 SoC, itt meg ha tenyeleg nem kell mas, akkor 5 perc ra lehet dobni egy CE es kesz is
ps
Annak idejen talaltam egy olyan fork - SPMC 18.3 -, ami erdekes modon a kiherelt Android alatt is teljesen jol mukodott -
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #57806 üzenetére
ezen hol a DV?
"Ne keltsünk zagyva, meg fals információkat..." -
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #57810 üzenetére
DV-rol szo se volt...
-
Necronom
senior tag
válasz
Donford #57808 üzenetére
Linux rendszer alatt is van Dolby atmos meg hdr?
persze h van semmi koze hozza
Az a baj, hogy nem nagyon értek hozzá.
ISO letolt, pendrive ramasol a szokasos progikkal, boot rola, magyar is lehet, 2 perc alatt csinalsz belole Live, skype alapbol van benne
innentol, ha kell segitek skype, vagy barmi amin latom a keprnyodet es vegigvezetlek rajta tovabbi 10 perc alatt es maris ott a kesz rendszeredps:
Amugy a legjobb cuccos az nvidia shild pro, mert tokeletesen lejatszotta mind a streamelt filmeket mind a letoltotteket
Ha ez nincs, akkor erdemes epiteni, mas egyeb TV boxok igy egyutt nem tudtak mindketto dolgot jol is csinalni
Vagy veszel 2 olcso tv box, egy Mi 2 es egy X96 Max pro vagy Air elso tudja a stream, masik meg a letoltott -
Necronom
senior tag
válasz
Donford #57805 üzenetére
Ugyanazt javalom mint SunMount3r, de akar egy Gigabyte Brix vagy egy Intel Nuc is megteszi hasonlo konfigban
Ha epiteni szeretnel, akkor egy mITX lapocska, 4 de jobb ha 8GB memo, ide is jo barmi N-s procko, 200W tap, de eleg egy paneltap is neki, igy akar lehet passziv hutes is mindenutt, oprendszernek egy kicsike SSD, ha tarolni is akarsz rajta akkor egy lassu de nagy kapacitasu HDD, igy torrentezni is lehet rajta, ha akarsz bongeszni akkor a Brave Web Browser (alapbol reklam mentes minden), filmeket/sorikat nezni es szepen rendszerezni ott a Kodi
Oprendszernek ajanlom szinte barmi Linux, 1/20-ad eroforras kell neki mint a win
(szivesen segitek is)
Osszedugni pedig gep-->AVR-->TV
Asszem ennyi -
Necronom
senior tag
Eszembe jutott
-
Necronom
senior tag
válasz
#32839680 #57782 üzenetére
Igen, ezekre en is jol emlekszem, akkoriban divat volt meg az is, hogy nehany kulso hangkareszba olyan jo DAC pakoltak bele hogy az csak na
(nem bir eszembe jutni az enyem neve, volt hozza egy PCI belso es valami baromi allat sok eres es vastag kabellel kellett osszekotni a kulso egyseggel ami egy nagyon szep valami volt, rendesen megcsinalva fem dobozzal, gyonyoru tekerenyukkel stb stb) -
Necronom
senior tag
válasz
python1 #57779 üzenetére
Nem voltal felreertheto, az nekem lejott
En erre irtam azt, hogyha csak ennyi a kulonbseg az IGP es az dVGA kozott, akkor en meg tudok baratkozni az IGP-vel is ez ugyben is, meg a Kodival is
Akinek pedig megeri vasarolni, vagy ha eleve van, akkor egyertelmu hogy hasznalja a dVGA
De koszi a kiegesziteses amugy en is tanultam ujat
-
Necronom
senior tag
válasz
VoidXs #57777 üzenetére
Jomagam mindig is igy probaltam, jo a pelda
Lertam, h nekem ha nem lenne dVGA nem erne meg azt a kulonbseget amit az IGP nyujt, mert szamomra nem ad akkora elmenyt hozza, de akinek van vagy megeri az beza hasznalja azt - ugye emlekszel?es igen, fontos, hogy legyenek itt pro forumozok, akik helyre teszi a fejeket
de ok se ugy, hogy neked ez kell tutira mert ez a jobb - persze, hogy jobb, de hogy ez neki kell vagy sem, hagy dontse el o
sokak tenyleg nem is latjak a kulonbseget, de masok hatasara latni velik
hat ok igy jartak, erre en se tudnek mast mondani
ja es ez igaz a hallasra is -
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #57774 üzenetére
Jujj persze hogy nem lehet ezeket komolyra venni
De mindig kerdes mindnkinek az, hogy mi a komoly
Nalam az, hogy van egy sajat moziszobad, ami nem a halodAmi a haloban van az lehet egesz jo is, meg lehet egy full alap is, de ugye ne egy compact szarra gondljunk itt se mar, amit anno hazimozinak arultak
Az X96 nekem jo arra, hogy megnezzek vele full HD filmeket vagy a masik szoba HDR tartalmu 4k filmet ami azert lathaton jobb, de ugye itt is eljaccottunk az ide oda convertalassal es jutottunk valamire, tok jo tanultam en is belole meg sztem sokak masok is
Nekem marad a 1080p itt a jo kis IGP HTPC Linux es arrol nezeget meg masikketto x96 air
Nem mondom hogy csucs, ajj dehogy nagyon max egy szobai kozepkategoria ami kielegiti a csalad igenyeit - hat nem ezert vagyunk h ebben segitsunk masoknak? -
Necronom
senior tag
válasz
VoidXs #57773 üzenetére
Eloszor is koszonom, hogy ilyen jol es szamomra is ertehtoen leirtal mindent!
Telleg respect!Nu aztan a tovabbiak:
Biztosan jo dolog az, hogy valaki tenyleg tud valamit felmutatni a vilagnak es en szoktam is orulni h ujabb jofele magyar cuccos, legyen az barmi is..lenyeg az, hgy alkotott valami ami haszon es letette az asztal, hogy nesztek, itt van csinaljatok vele amit akartokVan egy masik hobbym az pedig a modellaut versenyzes, de nem vagyok tul jo a mehaban, en inkabb pilota vagyok, szeretek vezetni
A hazimozit ehhez tudom hasonlitani, neke az kell, hogy a sajat, szubjektive modon a szememnek es e fulemnek ez jo legyen
Mivel ez amugy is egy HTPC topik, persze jo dolog hogy beszelunk a pc-rol magarol is, mert ez a tema
Jomagam sosem sajnaltam le a pc, akkoriban amikor meg nem letezett AVR nalam egy valami hangkartya oldotta meg, hu de nem emlekszem a nevere, de egy kulso egyseg volt egy belso kartyaval es ennek az analog kimenetet hajtottam meg 3db stereo erositovel
Jo volt, elveztem
Aztan jott egy korszakvaltas, amikor mar az alaplapon megjentek az optika/coax kimenetek, es jott a Denon 1804-em...Megint egy ujabb elmeny, mert ott hallottam eloszor DTS 5,1..Jobb volt mint a DD5,1 - nekem legalabbisAztan ez is le kellett csereleni, mert mar bejott a HDMI korszak es az alaplapon nem volt optika sem coax csak a nagyon dragakon
Akkor lett egy ujabb Denon +a wharfik is bovultek 2 oldalso legennyel
Lett egy 50" nem okos, de LAN kepes Samsung is es boldog voltamEzet probalom ugy eloadni itt, hogy nekem ezzel az igenyeim kielegultek es ezzel a tudassal probalok segiteni is itt, ahogy a kepnel is probaltam elmondani a sajat velemenyem, hiszem az atlag user a nagyobb es tobb ...sokkal kevesebb az, aki tenyeleg meg is hallja avagy meg is latja azt a kulonbseget azt az aprot amiert is tobb 100k ki kell fizetni
Mert szerintem te magad is latod, hogy nagyo sokszor egy full atlag usernek is hirtelen olyan szeme es fule lesz, hogy neki kell az a plussz
Persze ki vagyok en hogy megmondhassam neki, hat senki
De az, aki 5 meterrol nez egy 50" 4k tv es a sajat hangszoron hallgatta eddig, ne maa hogy hirtelen ekkorara novekedett volna tenylegesen az igenye...
Majd masnap elmegy a botba es vesz egy soundbar es meg akarja magyarani a tutitOsszegezve:
Nem azt kellene mindenkinek vasarolnia ami neki a jo?
Vagy mindig lesznek hegedu muveszek nagyon sokan?megint sorry a hosszu duma....
-
Necronom
senior tag
válasz
VoidXs #57771 üzenetére
Nagyon nehezen tudok ugy fogalami, hogy ez mar bonyis is nekem
Sehol nem azt hogy a GPU-nak koze van barmihez, henem az ellenkezojet, hogy hagyjuk el
Masreszt ezt te honnan tudod? (tenyleg kerdes nem gyalazkodas)
A legtöbb AVR a bitstreamek nagyját egyszerűen eldobja, mert nem tud vele mit kezdeniAztan meg szerintem elbeszelunk egymas mellett, csupan azt probaltam leirni, hogy minek az AVR, ha mar a pc tudja? Akkor fogok egy jo analog erolkodo es meghajtom a pc analog kimeneten
De, ha ezt a PC nem tudja legalabb olyan jol mint egy nem feltelen atlag vagy eppen a nem feltetlen a legoccobb AVR, akkor nekem nem kell, hogy a pc tudja, mert rabizom az AVR-re
probalom ugy leirni, de sorry a magyarsagom tenyeleg nem az igazi, tehat ha mar van egy letezo felso kozep kategorias AVR nekem es eppen gepet akarok osszerakni, akkor ugy veszem az alaplapot, amire nekem szuksegem van
Vagy ugy veszek AVR amire nekem szuksegem van, de hagy ne kelljen mar mind a ketto, hogy ez is meg az is
Es akkor meg mondok egy pelda
Nekem kell egy 7,1-es cucc
Veszek egy AVR amit ezt tudja, de nekem nincsen kulon moziszobam, hanem csak otthon a haloban epitettem fel ezt magamnak es a legtobb esetben meg ezt sem tudom kihasznalni, hiszen a magyar szinkron csak 5,1
es itt messze nem beszelek THD es egyeb hang es mozi szabvanyokrol
Hanem csupan egy DD 5,1 vagy jo esetben egy DD7,1 hangrol amik a filmeken rajta vannak
Remelem igy sikerult atadni mire is celoztam -
Necronom
senior tag
válasz
Smiley #57768 üzenetére
soha nem ketelkedem abban amit/ahol valaki azt irja hogy neki az jo, mert az szubjektiv
de ha en ezt a pc-tol varom el (es most hagyjuk hogy az dVGA vagy IGP) en akkor ezt ugy varnom el a pc-tol, hogy onnantol csak egy analog erolkodot kelljen radugni
Ha pedig van egy AVR-em es nekem szuksegem van ra, akkor eleve olyat veszek, amin nem 1,3-as HDMI van, hanem 2,0 es onnanntol az AVR-tol varom el hogy megtegye azt, a pc pedig maradjon csak pc -
Necronom
senior tag
válasz
VoidXs #57766 üzenetére
PC dekódolását vetetted az AVR-éhez.
Persze, hisz a pc akkor csinaljon nekem meg mindent, ha mar nem veszek AVR csak egy sima erositot
Magyaran a pc-bol jojjon ki a hang ugy, hogy ne kelljen hozza egy AVR
mert akkor meg az okafogyott dolog
Ha van AVR-em, akkor tole varom ezt el a pc semmit se csinaljon eressze at a hangot es nincs tobb dolga
Ha a PC-mtol varom el az AVR munkajat,akkor hagy ne vegyek mar egy AVR-t hogy megszolaljon akar stereoban is -
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #57758 üzenetére
-
Necronom
senior tag
válasz
VoidXs #57760 üzenetére
Csupan csak az alaplapok arabol, egy 30-40-50k lapon nem hiszem hogy erre mentek voltak ra, sot mehetunk felfele is, de itt megallok, mert en is latom, hogy vannak ma mar siman 200k+ alaplapok is, de honnan tudni, hogy azokba milyen DSP es AD/DA converter van? nem egy olyan cucc ez ami nagy erdeklodes lenne egy alaplapra, hogy pl jonapot kivanok szeretnek egy egy ilyen alaplapot
Amig egy AVR-t ezert vesz az ember fia/lanyaps
ja hogy itt te egy dVGA-rol beszelsz? mert en csak egy alaplapra gondltam IGP-vel -
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #57758 üzenetére
bármilyen Android-os eszközön menne a HDR Kodi-val.
dehogynem megy, tv box - pl S905x 2/3/4 nalam Pl az X96AirNo de akkor kérdem még hozzá, hogy mi a helyzet az eleve 4K / SDR verziókkal, abban is 560p a színtartalom?
Na en ilyen okos nem vagyok, ezt nem tudom megmondani, annyit tudok, hogy lathatoan szebb a 4k -> 1080p konvertalt kep (itt mar eleve megvalosulhat a HDR->SDR konverzio is). mint az eleve 1080p-be rogzitett -
Necronom
senior tag
válasz
Donford #57729 üzenetére
A regi pc-re probaltad felakni az Ac3dekoder c.progit?
En ezt meg akkor hasznaltam amikor csak optikai es/vagy coax volt az alaplapon es a boha uristennek se sikerult jelet kicsikarni onnan, de aztan valahonnan jott az az ac3dekoder es lon jel rajtuk, es maris mehetett az akkorban imdadott 1804-re, persze passthrough -
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #57753 üzenetére
Minden oprendszeres Kodi tud HDR az azert alap
Sot HDR->SDR konverziot is lehet kapcsolni bennuk, de itt viszont mar szamit az, hogy melyik verzson vagy milyen fork, pl az OSMC sokkal szebben csinalja Linuxon, mint az alap Kodi. Persze itt is csak IGP-rol beszelek
Nem tudom mivel csinalja, csak azt, hogy az alap es regi XBMC meg az ffmpeggel csinalta, de ha valaki azt szeretne, siman ala lehet tolni egy madvr plugint is
Persze itt is lesznek lathato, vagy lathatonak velt kulonbsegek egy dVGA es az IGP kozott, de szvsz az en szememnek nem erne meg a dVGA azt a felarat amibe kerul es amennyivel jobbat vagy tobbet ad az elmenyhezAnnak idejen egy Matrox kartya megerte
- de akkoriban meg nem beszelhettunk csak olyan integralt videokartyakrol amik az alaplapon voltak, de azok tenyleg otvar gagyik voltak...
-
Necronom
senior tag
válasz
python1 #57751 üzenetére
En csak probalom nagyon halkan sugni, hogy meg egy piciket tergergetsz azon a kodin
(es meg csendesebben mondom, hogy nem tudjuk melyik az IGAZI kep, csak azt tudjuk hogy mi melyiket latjuk jobbnak), valaki itt mar rebesgette amugy, hogy az AMD-nek van valami belso javitokaja es en is mar az ehhez kapcsolodo elso postomban jeleztem, h mindig is ATI pari voltam, mert egyszeruen szebb a kepe, de lehet csak a szemunknek szebb es annak koze se nincs a valosaghoz, csupan egy kirakatos neon reklam es jol mutat
De vegul is vagy igy vagy ugy de szebb...
Egyszer majd kiveszed a kartyat kivancsisagbol es megnezed csak IGP-vel es Kodival, akkor majd arra is ra lehet jonni, hogy a Kodi nemcsak azert jobb, mint az MPC, hanem hogy azoknak keszult, akik szeretnek filmezni, mert minden olyan faetureval bir, amit mi, filmszereto emberek is kedvelunk
De persze ha mar van az a kartya, akkor tegye a dolgat nalad, hajra!es ugy igaz, csodak nincsenek
-
Necronom
senior tag
válasz
python1 #57748 üzenetére
tokeletes, en koszonom szepen a faradozasod
most, hogy igy a fenyero es a kontraszt jol all, meg mindig latszik a kulonbseg a madvr javara, na itt van az, hogy a kodi fakobb, picit talan szintelenebb
de a kerdesem az kerdes marad, akinek nincs dVGA? megeri a kulonbseg az arban? -
Necronom
senior tag
válasz
VoidXs #57739 üzenetére
Epp ezert lenne jo latni egy hasonlobb beallitast a Kodival
es aztan nezni a kepet, hogy a mi a kulonbseg - de ki vagyok en hogy munkat adjak barkineknem kivanom el
Ja es adjuk hozza a video kartya arat...es amikor nagyjabl a fenyero + kontraszt beallitasok azonosak, akkor kerdezzuk meg a "kozonseget" hogy nekef ez mennyit er meg?Persze akinek van kartya, annal nincs tobb kerdes...nem kell szarakodni, az jobb es kesz
-
Necronom
senior tag
válasz
python1 #57721 üzenetére
Nos errol irtam pontosan, akinek ez szubjektive jobb, akkor azt kell hasznalni, itt meg kerdes lehet az oprendszer es maga a Kodi verzio es a fork is persze, ahhoz hogy teljes kepet lehessen errol alkotni. De ez itt senkinek sem celja - ugye, hiszen nincs miertje
ps: es fokent a kijelzo amin nezed z sem mindegySmiley
110%-ben egytertek veled, lasd win es linux esete
szerintem a az utobbi sokkal jobb, de minden ugy van, ahogy irtad -
Necronom
senior tag
válasz
Donford #57712 üzenetére
Ez megint szamomra kicsit felre ertheto, mert miert akarna valaki egy pc-ben levo occo es vacak dekodert hasznalni, ha egyszer ott a sokkal jobb AVR, aminek a 3ad ara a benne levo DSP es a AD/DA konverter? Hat azt kell hasznalni, nem?
A PC hagyja mar beken a hangot, hozza se nyuljon eressze at magan, adja at a dolgot az AVR-nek, abbol meg tessen kijonni a TV-re es csokolom -
Necronom
senior tag
válasz
viperabácsi #57703 üzenetére
ps:
de hogy jo (vagy rossz) szokasomhoz melto legyek, ezt kifejthetnem hosszabban is
Ez egy nagyon szubjektiv vilag, azaz mindenki maskepp latja, nem arrol van szo, hogy valaki mondd valamit es az a tuti, hanem arrool hog Te mit latsz es az jo neked vagy sem
Ezt osszahasonlitassal - ha van ra modod - meg tudod tenni
De, ha csak ugy barki masnak hiszel es megint nem arrol van szo, hogy a masik rosszat, hibasat mondd, hanem a sajat szemszogebol tapaszatal, akkor azt kell kovetni, mert lehet az neked pont nem a tokeletes lesz
A latas semmiben sm kulonozik mint a hallas, nagyon szubjektib, bagyon emberi es valtozo, de mindegyik jo, hiszen mertheto valamilyen tartomanyban a latas is es a hallas is. Az, hogy ki donti el hogy milyen az a tartomany es m a jo, haaaaat,az talan valamihez megint merni kellene, mert ha valakinek nincs megfelelo hallasa a hegeduleshez, az hiaba tanulja meg a fogasokat, attol meg a budos eletbe nem lesz belole hegedu muvesz
Ez van a latassal is, naygon sokak irnak a kadenciahelyessegrol a videokbanm de en szivesen kiprobalnek nehany nagyon jo lato ember, ha eletennek egy 144Hz monitort vagy egy 60Hz hogy egyatalan meg tudna kulonboztetni a kettot vagy semMivel en mar idosnek tartom magam es tudom, hogy hallasom is es a latasom is romolhatott ezen idok alatt igy nem igazan foglalnek allast, de!
Azt le tudom szogezni, hogy a Kodi sok sok sok mindent meg tud oldani alapbol, amit a MadVr hosszu hosszu ideig bibelodessel lehet hogy jobban negold es van akinek ez megeri Nekem erre sem ido, se kedv nincs mar de termeszetesen, ha en is ugy vennem eszre hogy valami nem jo, mert jobb volt a MadVr akkor bibelodok vele, de ma mar nem ez van
Vannak Kodi forkok is, amik erre vagy arra vannak kihegyezve, ilyen lehet akar a LE vagy a CE is, vagy pl az SPMC is, jomagam Linuxon pl az OSMC hasznalom, mert abban sokkal jobban lehet a hangzassal varialni - ami engem jobban erdekel, hisz nalunk csak 1080p megjelenitok vannak, viszont van egy szerintem profi sztereo cucc es itt fogynem kell arra, hogyan birom ra hangkartyamat arra, hogy a sokcsatirnas hangbol a leheto legjobb stereo hagtast allitson elo, valamint egy jonak mondhato 7.1 AVR-s rendszer is van a masik szobaban.Sorry megint a hosszu dumaert, aki eddig elolvasta, annak koszonet
-
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #57700 üzenetére
25 eve vagyok mar az orszagban ideje lenne megtanulni a magyart
99% hogy jobb képe lesz "valamennyivel" - igy gondoltam -
Necronom
senior tag
válasz
Alien! #57673 üzenetére
Mivel en magam nem igazan lattam akkora kulonbseget a Radeon570 +madvr (win) es a Intel IGP + kodi (linux) kozott ugyanozon a tv-n igy szamomra teljesen felesleges egy aranyaiban nagyfogyasztasu es draga +zajos gepet uzelmeltetni erre a celra
Olyannyira probaltam a kulonbsegeket felfedezni, hogy egymas melle pakoltam a 2db 50" Samu Tv egyik madvr masik kodi ugyanaz a film egyszerre inditva es nem is egyedul neztem, hogy egyertelmuan el tudott dolni, hogy nalam az IGP (linux) + kodi sokkal koltseghatekonyabb cucc mint a masikbajnokpityu
a többi sztem gányolás, kukázás, bénázás.
ezzel en nem ertek egyet, de mivel ott van, hogy szerinted, igy batran mondhatom en is hogy szerintem meg nem -
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #57667 üzenetére
ezt en is igy gondolom, hiszen akkor hova lennenek a tv boxok a nevetseges (marmint a video kartyakhoz) S905X SoC-okkal amik siman megbirkoznak a 4K videoval, de meg a X2, X3, X4-es SoC-ok is rendekkel kisebb nyers erovel birnak mint egy 4GB dVGA, irom ezt az RX570-hez kepest
Dehat kinek mi - en mindig ezt mondom es soha nem ketkedek abban, hogy valakinek jobb a szeme, mint az enyem...
Kodival nekem jok a filmek a kis serveremrol direktbe nezve a sajat IGP-jen es errol a serverkerol meg 2 masik TV BOX is nezeget filmet S905X3 SoC-cal, teny, hogy mi max 1080p tudunk nezni, mert nalunk nincs 4k TV egyik szobaban sem, mi inkabb a hangra vagyunk jobban igenyesebbek, nekunk eleg a fHD, raadaskent a nezesi tavolsagnak is jobb az aranya mint az ugyanakkora 4k TV-nek (50") -
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #57656 üzenetére
Ezt a valaszt en is nagyon varom..
-
Necronom
senior tag
válasz
Patice #57652 üzenetére
Lehet hogy oreg vagyok mar, de a Kodi ezt alapbol megcsinalja es szvsz semmivel se rosszabb mint a Madvr, egy jo videokartya igyis meg ugyis kell
Mivel en vilag eletemben ATI-s voltam, igy nalam ezt egy Gigabyte Radeon 570 latja el
Deeee! Hatarozottan allitom,hogy amit a Kodi magatol lefele skalaz, az pont ugyanilyen jo kep lesz. Ezt pedig a kis HTPC/Serveren sima Intel VGA oldja meg
Jol lathato itt is, hogy a rogzitett 4k leskalazva jobb kepet ad, mint a rogzitett fullHD -
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- Mobil flották
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Túlmelegedik a géped? Segítünk!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI A320M R3 4100 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T7 NBASE 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest