- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sad_Vamp
őstag
válasz
Atomgeszi #58794 üzenetére
Nem az a baj, hogy valaki a minőséget keresi.... szerintem a baj ott van, hogy látszólag úgy lett itt lemondva valami, hogy megse kérdezték, hogy mi is az igény... de ezt már 1x. leírtam. Ha a felét se használja a kérdező, akkor minek neki? minek invensztáljon 3x annyit a 100%ba, ha az 50%-ra ami neki kell pont 3x kevesebb elég? (ezek csak hasraütéses példák és számok)
Beszélünk itt képminőségről... voltál az utóbbi pár évben moziban? (nem IMAX) a legtöbbjük "képminősége" a 10éves plazmáméval nem ér fel.
Mindig van jobb és szebb is, ezt nem vitatom, az ár érték aránnyal vannak gondok. Most amikor aranyárban mérik a GPU-t mi a fenének fektetessen be bárki is egy szuper 4K-képes lejátszóba, ha csak középszerű 4K TV-je van.
És hogy honnét szedem, hogy az emberek nagy része nem törődik a képminőséggel? VHS vs. BETA, LCD vs Plasma, játékoknál 30 vs több FPS, az ismerőseim 99%-a nem látja ha valami frame-creation szar van bekapcsolva a TV-n és folyik a kép. Szóval van rá példa bőven.
Itt engem az ütött meg, hogy valaki feltett egy kérdést és vissza kérdezés nélkül NEM volt a válasz.... meg se kérdezve az igényt. ( "Ez az autó jó autókázni? Nem, csak a Forma1-es a tuti!" )
Ezért is kérdeztem azt, hogy megváltozott a HTPC definicója az évek alatt? Régebben a nappaliban levő PC-t jelentette. Most pedig már csak azt ami 4K-t és no clip MadVR DV HDR-t tud? -
zsolt_64
senior tag
-
mpierre
veterán
válasz
Atomgeszi #56222 üzenetére
A gyártás végén már talán volt usb3-as, de a 2,5-es SSD hely is a vége felé került bele. Ilyen organikusan fejlôdő ház ez, mint egy családi ház.
Annyi a gond, hogy a kijelzőt és a távot gyártó soundgraph Inc. átállt valami másra és nem tudott az Antec mit rakni a házba. Egyszerűen befejeződött a gyártás. Kár, mert pofás, ahogy megbújik az erősítő és a deck mellett. BD olvasóval meg minden AV igényt ki tud elégíteni. Csak hangkari és táp kérdése, hogy mi jön ki belőle. -
mpierre
veterán
válasz
Atomgeszi #56220 üzenetére
Ez fura, kikapcsolt állapotban tud órát megjeleníteni, vagy semmit. Az óra is állítható fényerejű...
A veris táv - ha az az amivel eredetileg szállították - meg parádés egy találmány. Van vele munka, de drót nélküli egér és billentyűzet kiváltja.
Az előlapi usb-re vigyázz, mert könnyen tékára megy.
Ez TW-s megoldás nekem eszembe se jutott, úgy használjuk, mint egy hifi részt. Távról on, mire a win feláll, az erőlködő is beröffen. -
mpierre
veterán
válasz
Atomgeszi #56216 üzenetére
Nekem is ez van, állítható a fényereje. Le van mentve az utolsó drivert, amit a win 10 is elfogad. Mindent is tud. Elméletben a kodival is összehozható, de nem öltem bele energiát.
Pl lejátszás közben kikapcsolható a kijelző, hírolvasó, e-mail, stb funkciót is tud. Ha a driver+szoftver is fent van, akkor a hangerőt egérrel lehet nyektetni. A hozzá való táv, pedig egérként is funkcionál.
Pár nap múlva leszek a gép mellett, akkor tudok segíteni, ha kell...Szerk. Kotsog autokorrektúra.
-
zsolt_64
senior tag
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Atomgeszi #56164 üzenetére
Kitöltöm akkor már a kérdőívet.
1. pontosan mire szeretnéd használni? *
MPCHC + MadVR , 1080p anyagok, h265 kódolással. Később akár 4K upgrade is befigyelhet. Win10 futtatása, Real VNC-vel történő irányítás más Windows és android eszközről.
2. van-e már bármilyen komponens (pl. merevlemez, memória stb.) hozzá?
Van egy darab WD Elements 5tb külső winchesterem, a jobbik elements.
3. mekkora összeget szánnál rá?
100-120k környékén.
4. csak új alkatrészekben gondolkodsz vagy használt is szóba jöhet?
Bármi jöhet. -
zsolt_64
senior tag
válasz
Atomgeszi #56144 üzenetére
Hát amit belinkeltél az ez [link]
teljesítményben nem rossz sőőt.
de ha megnézed ez 65 W TDP erre passzív hűtést már necces csinálni, és a tápellátás is problémás , mert ez csak a hagyományos ventis táppal oldható meg.
vagy létezik ilyen [link] és lehet passzív vízhűtés is , de ez mind extra cucc és aranyárban van..."CPU-t használja videókártyának" ez egy kis fogalomzavar olyan CPU ami taralmazza a GPU-t.
és még egyvalami: minden olyan megoldás ami nem direkt videókártyás, a memóriából hasít le magának. jellemzően 1-3 GB vagy akár több is . Ebből következően 16GB megvásárlandó ram-ban érdemes gondolkozni- -
skippper
senior tag
válasz
Atomgeszi #56130 üzenetére
Szerintem jól érted. Ez igazából egy sima számítógép, ami 0-24 megy és a kijelzője a TV-d, semmi varázslat. A maradék szoftver csak arra van, hogy minden helyzetre legyen komfortos megoldás. Hangja nálam nem nagyon van a rendszernek, minden venti 5v-on pörög (egy 20as a ház elején, egy 12-es a videókártyán, egy 12-es a procin)
-
skippper
senior tag
válasz
Atomgeszi #56124 üzenetére
Nálam úgy néz ki a rendszer, hogy van egy darab ITX-es gép a TV alatt, az megy 0-24, van benne 4TB HDD (NAS-ként is üzemel), meg egy RX6600 videókártya (részben azért, hogy menjen a 4K-120Hz-10bit-HDR, részben azért, hogy a MadVR-t tisztességesen meg tudjam rántani anélkül, hogy hangos lenne, részben pedig ethereumot bányászik, amíg nem filmezek rajta). Korábban egy 1050Ti volt benne, az is tökéletesen jó 4K lejátszásra, MadVR-al. Össze van kötve HDMI-vel egy erősítővel, erősítő megy a TV-be.
Fut rajta egy Plex szerver, ami DLNA-ként kiszolgálja a tartalmat ami gépen van (így pl. telefonról vagy tabletről is tudok nézni bármit a hálószobában).
Fut rajta egy UnifiedRemote szerver, hogy tudjam a telefonról kezelni az egeret/billentyűzetet.
Fut rajta egy TeamViewer, hogy bármikor be tudjak lépni rá akár telefonról, akár másik PC-ről irányítani.
Ezen kívül van itthon egy Hass.io-s Raspberry PI, azzal tudom figyelni az állapotát, ki-be kapcsolgatni Wake-on-lanon keresztül.Ez a rendszer nekem iszonyatosan kényelmes, bátran tudom javasolni dedikált médialejátszó és NAS helyett.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Szerintem mielőtt bármit is vennél próbáld ki a laptopodon a Kodit.
Erre találták ki. Lehet irányítani infrás távirányítóval, vagy van Androidra is távvezérlő app: Yatse
Filmet is tud, zenét is tud. Akár a HTPC lehet az otthoni médiatárad is.
Nem kell alá Windows, van olyan változata is, ami egy kizárólag Kodi futtatásához lecsupaszított Linux: LibreELEC.
Ezt kell csak felraknod egy PC-re és kész.
Ha elindítod, akkor az AVR-rel tud kommunikálni kijelző nélkül is. Ekkor használhatod a mobilappot a vezérléshez.
Filmezéshez meg infrás, vagy rádiós táv. -
Borisz76
nagyúr
válasz
HTPC , Notebook , PC ....csak 1 db SSD kell mindbe.
MINDEN más adatot NAS-on ( HDD-n ) érdemes tárolni.
Ez esetben minden más eszközről eléred a filmeket,zenéket.
Valamint más hálózatból is "haza"mehetsz a képekért videókért.
Ehez vannak androidos alkalmazások....több is.
Ezt nézd át.
Synology összefoglaló.
HTPC-ben pedig segítenek itt a fiúk !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Xbox Series X|S
- E-roller topik
- Autós topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Xbox tulajok OFF topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Játékra optimalizált chipkínálatot tervez a Microsoftnak az AMD
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Új csak kipróbált Smartech 55 139cm Qled 4K UHD Quantum tv google assistant,Netflix, stb
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Topping D30 Pro (ezüst) eladó
- KEF R7 META Hangfal eladó
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest