- One mobilszolgáltatások
- iGO Primo
- Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen GPS-t vegyek?
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
Topikgazda
válasz
viperabácsi #56297 üzenetére
Igen, android az alap azon is.
Médialejátszós topik: [link]djnice: köszi a kiegészítést!
A frisebb vas valszeg tovább lesz támogatva szoftverileg, így én inkább azt venném.
Most el is gondolkoztam rajta pár régebbi TV felokosítása + streamingek miatt. -
Patice
Topikgazda
válasz
viperabácsi #56292 üzenetére
Médialejátszós topikban most olvastam első körös kipróbálást az Amazon Fire TV 4K Max-ról.
Nem összekeverendő a 3 éves Fire TV 4K-val...
Jó véleménnyel vannak róla eddig. -
Warter
addikt
válasz
viperabácsi #56292 üzenetére
Firestick 4k/max
-
viperabácsi
addikt
-
makkai
aktív tag
Sziasztok
Projektor optika tisztítására és szükség esetén színkerék cseréjére (BenQ W2000) tudnátok megbízható helyet ajánlani, ahol működik az oda-vissza futárszolgáltatás is?
-
viperabácsi
addikt
Tudtok ajánlani stick formátumú androidos eszközt ami alkalmas lejátszónak?
Ilyesmire gondolok. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #56289 üzenetére
Köszi. Tehát felejtős
-
Dorian
félisten
Korábban esett itt szó róla, hogy az AMD Ryzen 5 2500-ban lévő GPU már alkalmas alap MaVR használatára. Ez a processzor hogyan viszonyul az Intel I7 6700T-hez? Utóbbi GPU-ja is tudja legalább ugyanazt?
-
Gomez
aktív tag
Szervusztok!
(Elnézést kérek, ha nem a legjobb helyre írok, de sajnos a mini PC topik nem igazán pörög...)Itthoni felhasználásra (elsősorban netezés, filmnézés, libreoffice) keresek megbízható, csendes mini PC-t második gép gyanánt (tehát a játékos felhasználás nem cél). Max. 2k monitort kötnék rá. Ez jó választás lenne teljesítményét tekintve és ár/érték arányban?
https://store.chuwi.com/products/chuwi-corebox
Előre is köszönöm a véleményeteket. -
Borisz76
nagyúr
válasz
szika87 #56285 üzenetére
Ha erről van szó....nem ismerem de jónak tűnik.
Sosem volt ilyen kütyüm..... -
Borisz76
nagyúr
válasz
szika87 #56283 üzenetére
Nálam ezért is van a 3 szobában a 3 TV mellett 1-1 PC.
Így mindenki tud játszani , filmezni , netezni.
Filmek játékok , képek NAS-on vannak.
Mivel nem okos TV ezért a DLNA nem jöhet szóba...
Esetleg egy külső Media Player , egy Androidos Box.....
Ezeknek meg UTP kábel kell amin az adatokat fogadják a PC-től ( NAS-tól ) , HDMI-vel a TV-re kötve. -
szika87
aktív tag
Sziasztok, költözés miatt úgy alakult hogy két külön szobába került a tv amin ment eddig a házimozizás és külön szobába a számítógép. A kérdésem az, van-e valami mód arra hogy továbbra is úgy tudjam használni (olyan minőségben) ahogy eddig, vagy rá kell kötnöm egy 10m-es Hdmi kábelt egyik szobából a másikba a tvhez? (Pioneer KURO, tehát nem okos tv)
A hang úgy lenne megoldva hogy a logitech z-5500 optikán lesz kikötve egy hdmi splitteren keresztül, aminek a másik vége tvbe megy, így a hang megoldódott. Igaz így buktam az analógot mert eddig azon volt, de most mivel a számítógép másik szobába lesz így marad az optika, picit rosszabb minőség de nem vészes.
Köszönöm az ötleteket hátha van olyan variáció amire nem is gondoltam. -
Patice
Topikgazda
válasz
hunaqua #56278 üzenetére
Nincs sok infóm róla. Ha az olvasataim helyesek, akkor a Zen architektúrás APU-knak (amikben van Vegás IGP) nincs gondja a HDR-rel sem.
Ezeknél a driver/OP-rendszer/alaplap háromszögnek kell összhangban lennie.
AM4 foglalatos lapok közt sokszor nem írják, hogy a HDMI kimeneten mit támogat, csak a felbontást+frissítési frekit.
Driver asszem Win10 alá jó, Linuxon nem, mert zárt és nem adnak ki patcheket úgy mint intelék.
Szóval AMD oldalon is van kompromisszum... -
bajnokpityu
félisten
Nvidianak manapsag van gondja a kadenciaval?
-
Patice
Topikgazda
válasz
hunaqua #56275 üzenetére
Integrált Intel procis lapokból most még a Jasper Lake ami elérhető talán már mostanában, miközben már az utód Elkart Lake is (papíron) ki van adva, de eddig nem nagyon láttam ezekből tömegeknek szánt terméket.
De még az Elkhart Lake-nél is vannak kétségeim, hogy a HDR-t fogja-e támogatni, mivel ezeket szoftveresen szokták butítani.
Amiről most tudom, hogy működhet a HDR nagy valószínűséggel, az a 11. generációs Intel Core CPU-k, amikben már 730-as vagy 750-es IGP van. Ezek már az új Xe architektúrás IGP-k, amik már natív HDMI2.0b kimenetet tudnak.
Akkor jöhet el a 4K/HDR ideje Intel vason, amikor ilyen architektúrájú IGP-ket fognak rakni az Atom procikba is.
Ez szerintem még 1-2 év nekik. Elkhart Lake utódja talán már megkapja.... -
hunaqua
addikt
Ez a Jasper Lake N5095 alkalmas lehet 4K HDR + Atmos rendszernek? (LibreElec)
-
Dorian
félisten
válasz
ctrlaltdel13 #56270 üzenetére
Sosem láttam még ezt a programot amúgy (a mostani HTPCm-re, ami ezentúl zene PC lesz felesleges lenne feltenni, olyan gyenge), úgy olvassátok.
Szóval a hozzáértő TW-en keresztül beállítja. De azt honnan fogja tudni, hogy az adott beállításokkal még nem jönnek elő anomáliák, nem szaggat a lejátszás?
Vagy ha ilyen előfordul, megvan, hogy melyik pár csúszkát kell lejjebb venni, és azt már meg tudom tenni?
Ha ez így van, akkor ez pipa.Akkor most szeretnék kérni egy komplett PC összeállítást ezzel az említett procival
Annyi még az igény, hogy mivel főleg nem akciófilmeket szoktunk nézni, a csendes filmjelenetek alatt se halljam a ventillátorokat. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #56266 üzenetére
Ez tök jó, akkor 75-ben a proci is bent van, ez teljesült.
A második kérdőjel számomra: Szerintetek képes leszek beállítani a MadVR-t, ha nem akarom ezért hetekig a netet bújni, hogy mi micsoda és hová kell állítani? -
Polllen
nagyúr
válasz
bajnokpityu #56266 üzenetére
Én is azt akartam mondani, h 2-3400G, ha éppen kapható, vagy rx 550. 30-50k között találni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #56262 üzenetére
madVRt 1080ra nem is alapbeállításon elviszi a 2400G integrált. olyan pici a fogyi, h lin előtápolható is, igy van, amiben jobb egy böszme VGAs rendertől. persze a nagy VGA élethűbb képest ad, de én pl eladtam VGAt, mert annyival nem jobb, amennyiért legyen a bányászoké..
-
Dorian
félisten
Mennyibe kerül manapság egy madvr-re alkalmas (nem a fullos beállításokra gondolok, hanem arra ami szerintetek szükséges és elégséges) grafkártya?
Gondoltam, ha már jófajta vetítőm van, ne a forrás legyen a gyenge láncszem.
De mivel a jelenlegi PC gyenge és nem bővíthető, azt meghagynám zenére, és új PC-t vennék filmre, viszont a világ minden pénzét azért nem éri meg a projekt. -
Nono0000
tag
válasz
Nono0000 #56244 üzenetére
Sziasztok!
Ismét kellemeset csalódtam!
Az összefogás sikerrel zárult, egyik fórumtársunk [mivamma] jóvoltából sikerült találni távirányítót.
Amit ezúton nyilvánosan is megköszönök!
Továbbá köszönöm azon fórumtársaknak is akik jelezték felém, hogy tudnak adni ilyen távirányítót.Köszönöm mindenkinek a segítségét!
-
hito
nagyúr
válasz
Patice #56252 üzenetére
Én is arra gondoltam, hogy a környezet lehet a ludas, mert képtelenség, hogy egy 2019-es középkategóriás kártya küszködjön a 4k videókkal. Viszont az sem életszerű, hogy a TB legyen a gond, hiszen többszöröse a sebessége egy HDMI adatátvitelnek.
Szerintem mindkettőt kizárhatjuk...de akkor mi lehet a gond?
Kéne valami spéci codec pack a Radeonnak?
-
Patice
Topikgazda
Külső házban van a DVGA, így a gép és a külső doboz közötti kapcsolat lassú a pörgetéshez.
Lehet hogy TB3, de így is egy plusz réteg az adattár és a feldolgozó között és a sebessége is minimum egy nagyságranddel kisebb, mintha belső SSD-ről kellene feldolgozni az anyagot. -
hito
nagyúr
Sziasztok! Erre esetleg van valakinek tippje? XAVC és HEVC 4k videókat szeretnék lejátszani.
-
Nono0000
tag
válasz
MasterMark #56247 üzenetére
Nem mondod? Az megvan egy Mozart Media Lab házban, csak a távirányító lepusztult. Egy airmous-zal sz*rakodok.
-
Nono0000
tag
válasz
MasterMark #56245 üzenetére
Vajon [innen] lehet rendelni?
-
MasterMark
titán
válasz
Nono0000 #56244 üzenetére
Logitech Harmony, de már olyan ritka mint az imon.
Nekem van egy ilyen távom amúgy, de a harmony-t használom helyette.
Mondjuk az imon-t is csak annyira használom hogy bekapcsolja a gépet, onnantól van rádugva egy HP infra vevő az meg szabvány Windows Media Centeres commandokat használ. -
Nono0000
tag
Sziasztok!
Keresek egy IR2408 típusú távirányítót. Ezt a típust adták annó az IMON-nal rendelkező HTPC házakhoz. Kérem akinek van és megválna tőle az ne habozzon jelezni.
Egyébként mostanában milyen távirányítókat használtok a HTPC irányítására. Az IMON annyira elkényeztetett, hogy nem vagyok hajlandó lemondani a funkcióiról. Elképzelhető, hogy házzal együtt is vevő leszek. -
bnorci71
addikt
BÚÉK először is.
Másodszor
Valószínű beújítok egy 4k Oled Tv-t. Eddig ugye HTPC-erősítő-FHD TV volt a felállás
Na most HTPC nem lesz egyenlőre fejlesztve 4K-t meg nem tud.
Gondolom használom addig az UHD tartalmakhoz a Tv lejátszóját. Ebben az esetben egy E-ARC képes HDMI-n kel gondolom az erősítőnek átküldeni a hangot illetve csak olyan hang formátumok fognak átmenni amit a Tv támogat.
Kodek: AC-4, Dolby Atmos ,DTS-HD (M6), Dolby Digital MS12 V2.5
-
mzso
veterán
válasz
MasterMark #56236 üzenetére
Eddig én is eljutottam közben, de az sem tudja megoldani...
Először csak GPU méretezés nélkül zongoráztam végig a skálázás opciókat a Radeon beállításoknál, majd utána. Sehogy nem jó. Érdekes módon a GPU méretezés esetén a "méretarány megtartása" opció ugyanúgy széthúzza a képet mint a TV... Minden sz*r.Ezenfelül úgy látom hogy 50/60Hz csak alig egy két felbontáson jelenik meg, ami megint a TV hülyesége lehet, esetleg a driveré.
Ráadásul az 1920*1440 amit leginkább használnék az nincs is. -
mzso
veterán
válasz
Borisz76 #56235 üzenetére
Nem lejátszó, hanem a képernyő felbontása, régi játékkal, emulátoron. A 4:3-as képarányt nem lehet megoldani sehogy igazi (nem borderless) fullscreenben.
Hihetetlen módon a radeon driver is hasznvehetetlen, ezt a módot nem tudja a skálázásnál, csak szétnyújtani a képet, kicsiben hagyni középen, vagy egy az egyben átadni a TV-nek a felbontást amit ugye a TV nem tud lekezelni és az nyujtja szét.Alapvető, triviális probléma, és nincs megoldás...
-
zsolt_64
senior tag
-
Borisz76
nagyúr
És milyen lejátszót használsz....
Szerintem mindeben lehet állítani a képarányt.Próbáld ki : https://sourceforge.net/projects/mpcbe/
-
mzso
veterán
válasz
MasterMark #56233 üzenetére
Fogalmam sincs miért csinálja. PC UHD-ben.
Próbáltam kikapcsolni a 4K Pure Direct opciót, hátha megjelenik valami beállítás, de nem úgy néz ki.
(Még a "Kép" menüben van egy "speciális" opció ami ki van szürkítve, de azt már nem tudom mi deaktiválja, hogy meg tudjam nézni mi van ott.)Elég gáz, hogy ilyen alap dolgot nem tud.
-
mzso
veterán
válasz
MasterMark #56231 üzenetére
De mint írtam az nem csinál semmit.
-
mzso
veterán
Helló!
Panasonic tévén azt hol lehet beállítani, hogy ne húzza szét HDMI-n a a 4/3-as képet?
Egyes programok fullscreenben átváltanának 4/3-as felbontásra, pl 2048*1536, de a TV széthúzza. Kerestem a beállítások közt de nem találtam.
A távirányítón, van egy "aspect" gomb, de csak annyit ír ki, hogy "ezzel a jellel a képarány nem módosítható"... -
pruzsi
őstag
Üdv!
Gondolkodok egy HTPC-ben amin LibraElec lenne.
Ehhez kérnék segítséget milyen processzor támogatja a 4k 10bit hdr-t és minden egyéb mást dolby vision nem szükséges.
Minimum olyan proci kellene ami S922X -nél erősebb.
Nem tudom kell e külön videókártya , mert a 10bit et úgy tudom csak szoftveresen kódolja le. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
mpierre #56223 üzenetére
Nagyon szép darab szerintem is.
Enyémben van DVB-C kártya is, meg BD olvasó is.Bár TV-t nem nézünk, BD olvasó meg van a PS-ben is.
Ezt a fehér fekete csatlakozót kell lehúzni az első kijelzőről?
Kéne bele HDD is nekem, mert a 256-os SSD nem elég sajnos sok mindenre.
Milyen HDD-t tegyek bele, ami nem rázza szét a házat?
-
mpierre
veterán
válasz
Atomgeszi #56222 üzenetére
A gyártás végén már talán volt usb3-as, de a 2,5-es SSD hely is a vége felé került bele. Ilyen organikusan fejlôdő ház ez, mint egy családi ház.
Annyi a gond, hogy a kijelzőt és a távot gyártó soundgraph Inc. átállt valami másra és nem tudott az Antec mit rakni a házba. Egyszerűen befejeződött a gyártás. Kár, mert pofás, ahogy megbújik az erősítő és a deck mellett. BD olvasóval meg minden AV igényt ki tud elégíteni. Csak hangkari és táp kérdése, hogy mi jön ki belőle. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
mpierre #56221 üzenetére
Órát jelenít meg. Csak zavaró nyilván éjjel, mert ugye nem egy lágy kijelzője van mondjuk, mint a Primare erősítőmön, hanem azért vadító.
Bár biztos van valahol létjogosultsága.
Szerintem az eredeti távja lesz, már ránézésre sem egyszerű.
Mindenesetre nem dőlök a kardomba, ha nem használom ki a ficsőröket.
Nálunk most úgy néz ki, hogy kézileg bekapcsolom az Antec-et, kb 20 mp alatt feláll a Win, autologon belép, addgira bemelegíti magát a Primare is, és már lehet is menni Teamviewerre.
Előlapi USB gondolom nem 3.0 még.
-
mpierre
veterán
válasz
Atomgeszi #56220 üzenetére
Ez fura, kikapcsolt állapotban tud órát megjeleníteni, vagy semmit. Az óra is állítható fényerejű...
A veris táv - ha az az amivel eredetileg szállították - meg parádés egy találmány. Van vele munka, de drót nélküli egér és billentyűzet kiváltja.
Az előlapi usb-re vigyázz, mert könnyen tékára megy.
Ez TW-s megoldás nekem eszembe se jutott, úgy használjuk, mint egy hifi részt. Távról on, mire a win feláll, az erőlködő is beröffen. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
mpierre #56219 üzenetére
Köszi! Ez jó lenne majd.
Nekem a kikapcsolt gép melletti kikapcsolt képernyő is jó lenne, mert zavaró alvásnál.
Van egy Vergis irányítóm is hozzá, de ahhoz sem értek.
Egyelőre Teamviewerrel kapcsolódik rá telefonnal és notebookkal, aztán indítom kézzel az MPCHC-t meg a soundcloud appot.. mondjuk így is megfelelő. Asszony is már nagyjából tudja kezelni. -
mpierre
veterán
válasz
Atomgeszi #56216 üzenetére
Nekem is ez van, állítható a fényereje. Le van mentve az utolsó drivert, amit a win 10 is elfogad. Mindent is tud. Elméletben a kodival is összehozható, de nem öltem bele energiát.
Pl lejátszás közben kikapcsolható a kijelző, hírolvasó, e-mail, stb funkciót is tud. Ha a driver+szoftver is fent van, akkor a hangerőt egérrel lehet nyektetni. A hozzá való táv, pedig egérként is funkcionál.
Pár nap múlva leszek a gép mellett, akkor tudok segíteni, ha kell...Szerk. Kotsog autokorrektúra.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
MasterMark #56217 üzenetére
Még nem döntöttem el, hogy akarok-e hozzá használni távirányítót.. És az is a kijelzőn van.
Bár most temviewer-t használok, az is untig elég, csak néha röcög a kép.
-
Atomgeszi
nagyúr
Sziasztok
Vettem egy Antec HTPC-t. [link] Van ezen egy kijelző, de én azt nem szeretném használni, mert túl erősen világít.
Miként lehet ezt teljesen offba tenni, azon kívül,hogy kikötöm?
Ez a kis kék kijelző. Jópofa Trump vicceket ír ki, meg cpu performance, meg ilyenek, de ez sötétben projektor mellett a vászon alatt inkább csak zavaró..
-
Borisz76
nagyúr
válasz
deedee #56213 üzenetére
Régen használtam VLC-t.
Abban is rengeteg beállítás van.
Nézz szét benne ...AUDIO DEALAY vagy hasonló....Gyors keresés ....meg is van :
VLC HowTo/Adjust audio delay -
deedee
őstag
Üdvözletem!
Új számítógépem van és azon win11. A gépet a tv-vel hdmi kábellel kötöttem össze. Ha filmet nézek és a tv hangszóróját aktiválom be a pc-n, akkor nem csúszik a hang. Ha azonban a pc-re kötött fejhallgatóval filmezek, akkor siet a hang. Már egy fél napom ráment a megoldás keresésére, de nem jöttem rá. Ha valakinek van valami ötlete, ne tartsa magában. Köszönöm.
-
Falcon75
tag
válasz
MasterMark #56209 üzenetére
Igen. Az erősítő
-
Falcon75
tag
válasz
MasterMark #56205 üzenetére
Az audio rendererrel lehet valami. A video jó
-
Falcon75
tag
válasz
-
Falcon75
tag
válasz
az van beállítva
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Falcon75 #56202 üzenetére
Pedig annyira adja magát, hogy hol....
Beállítások / Hang / Hang feldolgozásAmúgy micsodán nézel filmet ?
Monitor ? TV ? Házimozi erősítő van a rendszerben ?Mert igazából a WIN-ben is lehet állítani, hogy alapból milyen a hangrendszer......sztereó / 5.1 / 7.1 stb...
Az MPC-BE-ben nem is szoktam állítani semmit....
Mondjuk nálam Házimozi erősítőbe megy a HDMI kábel.
Az intézi a dekódolást és szólnak a hangsugárzók. -
Falcon75
tag
válasz
MasterMark #56199 üzenetére
Szereo lekeverést hol tudom beállítani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest