Hirdetés
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sad_Vamp
őstag
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Nem az a baj, hogy valaki a minőséget keresi.... szerintem a baj ott van, hogy látszólag úgy lett itt lemondva valami, hogy megse kérdezték, hogy mi is az igény... de ezt már 1x. leírtam. Ha a felét se használja a kérdező, akkor minek neki? minek invensztáljon 3x annyit a 100%ba, ha az 50%-ra ami neki kell pont 3x kevesebb elég? (ezek csak hasraütéses példák és számok)
Beszélünk itt képminőségről... voltál az utóbbi pár évben moziban? (nem IMAX) a legtöbbjük "képminősége" a 10éves plazmáméval nem ér fel.
Mindig van jobb és szebb is, ezt nem vitatom, az ár érték aránnyal vannak gondok. Most amikor aranyárban mérik a GPU-t mi a fenének fektetessen be bárki is egy szuper 4K-képes lejátszóba, ha csak középszerű 4K TV-je van.
És hogy honnét szedem, hogy az emberek nagy része nem törődik a képminőséggel? VHS vs. BETA, LCD vs Plasma, játékoknál 30 vs több FPS, az ismerőseim 99%-a nem látja ha valami frame-creation szar van bekapcsolva a TV-n és folyik a kép. Szóval van rá példa bőven.
Itt engem az ütött meg, hogy valaki feltett egy kérdést és vissza kérdezés nélkül NEM volt a válasz.... meg se kérdezve az igényt. ( "Ez az autó jó autókázni? Nem, csak a Forma1-es a tuti!" )
Ezért is kérdeztem azt, hogy megváltozott a HTPC definicója az évek alatt? Régebben a nappaliban levő PC-t jelentette. Most pedig már csak azt ami 4K-t és no clip MadVR DV HDR-t tud? -
sad_Vamp
őstag
válasz
VoidXs
üzenetére
madvr DV HDR 4K chroma upscaling....... OMG tudtam hogy jönnek a bullshit témák. Az emberek 90%-a nem látja az SD és a HD közti különbséget. A nagy többségnek hiába van 4K-ja ha HD-nál nagyobb felbontás még nem futott rajta (én -részben- igényes vagyok az ilyesmikre, de én sem szoktam fullHD-nél nagyobbat tölteni, mert minek. 3-4 m-re van az 55"-ös TV... a szemem pedig már nem a 20 éveseké) HDR biztos jó dolog, de olyan áron van, és ahogy ti is írjátok annyira problémás, hogy jelenleg nem invesztálnék bele...
Szóval egy ilyen személynek miért para a mac mint HTPC?
Az öreg inteles MBP-m is normális képet mutatott a 4K TVre kötve (fullHD és SDR). Semmivel sem volt rosszabb mint a TV belső lejátszója. Azt me nem nagyon akarom elhinni hogy az új M4-es mac-ek IGP-je gyengébb mint a régi inteles IGP-k. (vagy ha nem 4K meg HDR, az már nem is HTPC?)
Amúgy ezt viszont kifejezetten furának találom hogy az őskori Media Player Classicot istenítitek, ez meglepett
Nem kötekedni próbálok, csak informálódni mert azért érdekel a téma. Szerintem nem kell mindenkinek overkill-t ajánlani, először meg kell tudni mi is az igény, nem? -
sad_Vamp
őstag
válasz
VoidXs
üzenetére
"érdemi lejátszó" ? mit takar ez a kifejezés? mitől lesz érdemi egy lejátszó? ( úgy érzem, hogy most jön majd a sok bullshit(?) különféle hdr formátumokról és tér audiokról - tényleg szükségesek lennének ezek, ha az embernek csak egy sima TV-je van?)
A teljesítmény dolgot sem értem, egy videót, de USB-Cvel még akár BluRay-t is lejátszik egy akármilyen telefon, akkor ez miért ne tudna? -
sad_Vamp
őstag
Milyen minimál fogyasztású konfigokat ajánlotok a következőkre:
1. 4K filmek lejátszása
2. YT gyors és problémamentes futtatása BÖNGÉSZŐBEN (láttam olyan konténereket amik csak valami ilyesmit csinálnak
3. általános NAS feladatok
4. NEXTCLOUD
Az elképzelés az, hogy valami DEBIAN alapú cuccon futnának DOCKERek/Container-ek (OMV, Nextcloud és a többi)
Csinált már valaki ilyesmit? Gondolom az N100 kevés rá (még GPU val is, ugye?) Mi lehet azaz egészséges minimum mint konfigban mint fogyasztásban ami egy ilyet elvisz?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Építő/felújító topik
- Xbox Series X|S
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- alza vélemények - tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- ASUS routerek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Z690 i9 14900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3090 OC 24GB be quiet Pure Base 500 850W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight- 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3435
- Apple iPhone 12 Pro 128 GB Arany 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Az öreg inteles MBP-m is normális képet mutatott a 4K TVre kötve (fullHD és SDR). Semmivel sem volt rosszabb mint a TV belső lejátszója. Azt me nem nagyon akarom elhinni hogy az új M4-es mac-ek IGP-je gyengébb mint a régi inteles IGP-k. (vagy ha nem 4K meg HDR, az már nem is HTPC?)
)