Hirdetés
- Motorola G86 - majdnem Edge
- iPhone topik
- CES 2026: Bluetooth hangszóróvá összetekerhető fejhallgató a TDM-től
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
palu
tag
Sziasztok,
Van olyan desktop linux disztro, ami jól kezeli a HDR / HD média lejátszást. Vagy továbbra is a WIN a nyerő?
Minden általam használt program OpenSource / freeware, egyedül a win-em fizetős. A win11 telemetria meg billentyűzet leütés loggolás, bing, one drive, kötelező MS fiok stb miatt újra fontolgatom a Linux-ra térést.
Egyedüli kérdés, hogy filmezni mennyire tudok majd vele.
Most MPC HC használok madVR el. -
VoidXs
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
Az ezzel a probléma, hogy volume licensz, nem használt kulcs.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
Azért annak a legalitásáról feltennék pár kérdést.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
Tényleg, Kodi is teljesen multiplatform, érdemi mobil remote is van.
-
vallas
őstag
Sziasztok,
lehet nem ez a legjobb topic, de ha cserélném a HTPC-ben a windowst, linuxra, mit ajánlanátok...
nincs nagy igény, most is tv alatt megy a gép ,meg van osztva mappa torrent fájloknak automatikus letöltésre, meg a letöltés mappa, és onnét indítok MPC-BE-t, vagy VLC-t, torrentnek Qubitorrent, meg firefox
fut még rajta egy vnc, hogy elérjem a wines gépről...
a cumó egy AM4 5700G 16 GB ram 256SSD +8 TB HDD, és minden azon van az ssd-n csak a rendszer
nem akarok jellyfint, és hasonlókat, átkapcsolok a tv-na gépre, és rákattintok a fájlra ami kell....Linux topikokban még nem nem voltam...fedorára gondoltam elsőre, vannak itt akik így használják, érdekelne a véleménye...
-
bviktor93
tag
Sajnos C1 nem támogatja a HDR10+-t, de elvileg C2 sem, ahogy látom.
Egyébként erről van szó, megtaláltam: [link] , elvileg sok mindent nem tehetek...
Most annyit csináltam, hogy visszavettem a bit rate-et, ahogy valaki javasolta, így működik, lejátsza rendesen, igaz nincs HDR se...
Átkodolás nem befolyásolja ezt, próbáltam már ki/bekapcsolni, ugyanúgy nem játsza le a HDR10+-t. Mivel nálam van dedikált GPU, így hasznos tud lenni, kevésbé használja a CPU-t. -
drdr
senior tag
válasz
bviktor93
üzenetére
Én C2-vel használom. Nekem nincs a NAS-ban videókártya transzkódolni. De szerintem nincs is szükség rá, én telefonon nem nézek filmet, a tv pedig tudja mit kell tenni az érintetlen forrással, így a DV is működik. Bár kifejezetten nincs a beállítások között transzkódolás tiltása, de be lehet állítani, hogy szoftveresen se akarja átkódolni...
Igazából az a kérdés miért akarod átkódoltatni (hacsak nem akarod távolról, mobilneten is használni).
Minden kliens le tudja játszani az eredeti forrást is. PC-re van telepíthetó Jellyfin kliens, böngészőben megnyitva lehet probléma a lejátszással, de - mint írtam- pc-re, android-ra, webos-re van kliens app... -
bviktor93
tag
Sziasztok
Van itt esetleg valaki aki tudna segíteni Jellyfin-nel kapcsolatban?
A következő lenne a problémám: adott egy LG C1 tv amin szeretném nézni a sorozatokat, minden működik, kivéve a DOVIWithHDR10Plus formátumú sorozatokat nem tudom lejátszani, hang van de csak tök fekete kép van mellette. A sima HDR10 működik. Valószínűleg tv specifikus probléma lesz, mert mind tableten, mind böngészőben PC-n le tudom játszani ezeket. Egyedül a GPU transcoding-ot állítottam be a szerver oldalon, az remekül működik egy RX 580-nal.
Létezik valami beállítás Jellyfin-ben, akár a kliens oldalon (a tévén) amivel ezt a problémát meg lehet oldani?Előre is köszi.
-
ada19
őstag
Sajnos folytatódik a Kodi-s kálvária, így kipróbálom MPC-HC + madVR kombót. clsid2 féle legújabb MPC-HC, 0.80.x LAV filterekkel, videó része megy szépen, de DTS-HD hangot furcsán dekódolja, a center meg sem szólal - Kodival tökéletes. Bitstream nem opció.
Mit rontok el? Keresések nem voltak egyelőre túl célrevezetőek.
-
-
Louro
őstag
válasz
Necronom
üzenetére
Ijj, az eredmény csak rosszabb lett. Nem este kellett volna csinálnom.
Telekom android boxból, a telekomtól kapott HDMI kábellel a soundbarral összekötöttem. Majd a soundbarból a soundbarhoz kapott HDMI kábellel rákötöttem a TV eARC/ARC bemenetre.
Az android boxon és a TV-n is a CEC be volt kapcsolva. De a box nem akart bekapcsolni a TV távirányítójára. Ha meg bekapcsoltam a boxot, akkor a TV-n hiába állítottam át a megfelelő bemenetre, úgy érzékelte/mutatta a TV mintha nem lenne bekapcsolva.
Kissé hüledezek, hogy ennyire bonyolult a rendszer összerendelése. Kellett nekem soundbar. Már arra is gondoltam, hogy a box és a soundbar mindig legyen online, de ott egy a fene, nem adom fel.
Vagy a CEC-eket ki kellene kapcsolnom és egy megadott sorrendben kellene bekapcsolnom?
(Még a TV távirányítójában is cseréltem elemet, hátha. Rendszerfrissítéseket is ellenőriztem.) -
Necronom
senior tag
Soundbar -> eARC <- TV -> HDMI <- Telekom
helyett
Telecom -> Soundbar <-> eARC <- TV
igy a TV tavja lenne a vezerlo
De lehetne igy is
Telecom -> HDMI be Soundbar HDMI ki -> HDMI be TV -> eARC vissza soundbar
+1 kabel, de igy atlag mindig mukodik...nalam a Soundbar egy AVR, konnyebb, mert sok bemenet es eleg csak egy kifele a TV fele -
Louro
őstag
Sziasztok!
Nem tudom ez e a megfelelő topik, mert több helyre el tudnám képzelni, de lehet itt tudnak a leginkább segíteni.
Adott egy Telekomos mediabox (android mediabox).
Egy Samsung Q930D soundbar.
Egy TCL 55C739 TV.A TV és a soundbar eARC-on keresztül van összekötve. TV a mediabox-szal HDMI-n.
Soundbar -> eARC <- TV -> HDMI <- Telekom
Még annyi kiegészítés, hogy a CEC funkciót szeretném használni, azaz 1 távirányító mindenek felett. A Telekomos távirányító van használva.
A gondom az lenne, hogy 4-5 bekapcsolásból kb. 1x, ha a soundbar megszólal. Láthatóan bekapcsol a mediabox, a tv és a soundbar is, de valamiért a hang nem akar sikerülni. Van, hogy megunom, ha 5. próbálkozásra sem sikerül és akkor bekapcsolt állapotban a TV-ből kihúzom az eARC kábelt, majd visszadugom és jó lesz. De nem igazán 21. századi megoldás.
Van esetleg javaslatotok, hogy mit tehetnék? Vagy próbáljam meg a TV távirányítóján keresztül az egészet vezérelni?
Elnézést a hosszért, csak igyekeztem mindent leírni.
Köszönöm előre is a segítségetek!
-
róland
veterán
Sziasztok!
Megadta magát a régi TP-Link TL-WN821N usb-s hálózati adapterem.
Milyen hasonló eszközt érdemes venni most, ha LibreELEC alatt szeretném használni?
-
gdori007
csendes újonc
Hölgyek/Urak!
Van otthon egy egyszerű kis pécém:
ASUS H110M-K alaplap.
i3 6100 processzor
Corsair 8GB (2x4GB) DDR4 2666MHz
500 wattos tápegység
120 gigás ssd.Jelenleg nincs használatban, de arra gondoltam, hogy csinálnék belőle egy kis htpc-t, amit 4k hdr tévére kötnék, és arról játszanám le a filmeket. Első körben Libreelec/Kodira gondoltam, a filmek külön szerveren vannak. Nyilván kellene még bele vga, mivel az alaplapon nincs, abból mit érdemes venni használtan? Egy 1050 mondjuk elegendő lehet már?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- SONY LCD és LED TV-k
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- iPhone topik
- CES 2026: Bluetooth hangszóróvá összetekerhető fejhallgató a TDM-től
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gaming notebook topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Éjszakai műszak