Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sad_Vamp

őstag

válasz Atomgeszi #58794 üzenetére

Nem az a baj, hogy valaki a minőséget keresi.... szerintem a baj ott van, hogy látszólag úgy lett itt lemondva valami, hogy megse kérdezték, hogy mi is az igény... de ezt már 1x. leírtam. Ha a felét se használja a kérdező, akkor minek neki? minek invensztáljon 3x annyit a 100%ba, ha az 50%-ra ami neki kell pont 3x kevesebb elég? (ezek csak hasraütéses példák és számok)

Beszélünk itt képminőségről... voltál az utóbbi pár évben moziban? (nem IMAX) a legtöbbjük "képminősége" a 10éves plazmáméval nem ér fel.

Mindig van jobb és szebb is, ezt nem vitatom, az ár érték aránnyal vannak gondok. Most amikor aranyárban mérik a GPU-t mi a fenének fektetessen be bárki is egy szuper 4K-képes lejátszóba, ha csak középszerű 4K TV-je van.

És hogy honnét szedem, hogy az emberek nagy része nem törődik a képminőséggel? VHS vs. BETA, LCD vs Plasma, játékoknál 30 vs több FPS, az ismerőseim 99%-a nem látja ha valami frame-creation szar van bekapcsolva a TV-n és folyik a kép. Szóval van rá példa bőven.

Itt engem az ütött meg, hogy valaki feltett egy kérdést és vissza kérdezés nélkül NEM volt a válasz.... meg se kérdezve az igényt. ( "Ez az autó jó autókázni? Nem, csak a Forma1-es a tuti!" )

Ezért is kérdeztem azt, hogy megváltozott a HTPC definicója az évek alatt? Régebben a nappaliban levő PC-t jelentette. Most pedig már csak azt ami 4K-t és no clip MadVR DV HDR-t tud?

Új hozzászólás Aktív témák