- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
-
SunMount3r
nagyúr
-
ratkaics
senior tag
válasz
Necronom #59032 üzenetére
De az erősítőm nem tudja az ARC.-ot, tehát nem tudja fogadni a TV-től érkező hangot. Illetve olvastam olyat is, hogy nem mindegyik TV képes minden hangkódolást visszaküldeni az ARC-on. Szóval ez az én szememben inkább szükség megoldás, mint egyszerűsítés...
A libreELEC 10.0.X verzióban még be lehet állítani, hogy melyik kimeneten legyen a kép l, a.11.0.X után már nem lehet(vagy csak én nem találtam meg). -
ratkaics
senior tag
válasz
Necronom #59027 üzenetére
Nem teljesen értem, hogy mi köze az egésznek az ARC-hoz.
Az AVR és a TV pontos típusát most nem tudom megmondani.
De odáig jutottam tegnap, hogy a 10.0.X verzióig van a beállítások/képernyőnél olyan, hogy HDMI kimenetet lehet váltani. Ott ki lehet választani, hogy melyik kimeneten van a TV.
A következő verzióknál nincs ilyen menüpont.És bármit csinálok, ha az erősítő rá van dugva a PC-re, akkor mindenképpen azon megy a kép. Kivéve, ha az EDID-el erőltetem a TV-re. Na olyankor viszont sehol sincs kép.
-
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Necronom #58491 üzenetére
Én biztos nem írtam olyat, hogy az SPDIF "csak sztereót tud". Csak sztereót tud PCM-ben, olyat írtam, ami igaz is.
Sokan felreertettek ugy vettem ki... -> Mármint most itt ki értette félre? Az egytelen "félreértés" az volt, hogy hm15 fórumtárs keverte az analóg jelet a PCM-el, ami már megint egy másik téma. De ezt már tisztáztuk.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Necronom #58489 üzenetére
Kevered a dolgokat. Az SPDIF persze, hogy tudja az 5.1-es DD-t és DTS-t is, ha jobban visszaolvasol én is pont ezt írtam. A PCM megint más tészta az "tömörítetlen" hangformátum (semmi köze a DD-hez és a DTS-hez) és abból csak a 2.0-át tudja az SPDIF átvinni. Hogy még érthetőbb legyen: ha pl. valami "szokásos" zenét játszol le a PC-n, akkor az SPDIF-en is 2.0-ás PCM-ben fog kimenni.
-
mpierre
veterán
válasz
Necronom #58447 üzenetére
Saccra 50-60-an (ennek kb 70-75%-a nyugdíjas). A DVD-t itt értheted magára arra, hogy korong. Sokaknak nem mond semmit, hogy BD, az ugyanúgy DVD számukra.
(Sajnos a MAHASZ csak a hanghordozókat statisztikázza, ott pedig a fiatalabb korosztály az aki fogyaszt. Főként digitális elérésben.)
A legutolsó értelmes statisztika 2009-es. Akkoriban durván a dvd vezetett, pedig már kongatták a vészharangot, hogy ajjaj... -
SunMount3r
nagyúr
-
molnarg
csendes tag
válasz
Necronom #58435 üzenetére
igen ám csakhogy az alaplapomon nincs optika
(asus Pro H610T itx + i5-12400 + 64Gb ram - nekem ilyen mix- htpc-m van, arról dolgozok remoteba de a tv-alatt van) A régi kisebb tv-m megoldotta a hdmi-ről jövő jelet 5.1-be ki tudta adni optikán, mostani jó nagy képernyős, de legalább buta.
-
-
fishme
tag
válasz
Necronom #58311 üzenetére
Még semmit nem néztem ki ezért érdeklődöm hogy mi az a laptop konfig ami minimum kell. Letőltött filmekről van szó mkv formátum VLC lejátszóval. Jelenleg Asus laptopom van i3-5005u 2GHz 4GB ram nvidia 920m dedikált gpu ezen már szaggat a 4k film ha tv-re van kötve. Írtam már a milyen laptopot vegyek topik ba is de nem jött érdemi válasz. Ezért próbálkozom itt.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Necronom #58134 üzenetére
"Drótosat" azért, hogy jobban fogja a jelet? Nekem tuti az a gép elejébe lesz bedugva, valami ilyesmibe. Amúgy még mindig nem értem, hogy az IR vevősnél miért működik a bekapcsolás a rádiósnál pedig miért nem...? Ugyan úgy csak egy jelet kap a vevő mindkét esetben, amikor megnyomok egy gombot.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Necronom #58107 üzenetére
Pl. azzal a bizonyos "Zirc" (ha jól emlékszem a nevére) IR vevővel működne a dolog? Amúgy nem értem, hogy IR-el miért működik és rádiósan meg miért nem? Mi a különbség?
#58116 devil-k : Bár PC-n még sose próbáltam, mert még mindig egy Android-os Box-om van hozzá, de elméletileg a megfelelő segédprogrammal az egész Windows alatt bekonfigolhatod, hogy melyik gomb mit csináljon. A lejátszó programokon belül pedig mindig van egy külön, egyéni beállítási lehetőség. Amiket linkeltem távokat, szerintem mind alkamasak erre.
-
attiss66
senior tag
válasz
Necronom #58107 üzenetére
Vagy , ha lenne rajta egy mechanikus szerkezet, ami távirányítható. Mint az Alien-ben az a polipfigura, úgy rátapadna a pc-re.
Távon a bekapcsgomb, beindul a mechanikus szerkezet/kis motor benne/, benyomja a gombot, bekapcsol a számítógép és onnan a távval lehet vezérelni tovább az usb-s vevővel.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Necronom #57925 üzenetére
A kerdes annyibol volt relevans, hogy ezen eszkozok egytalan meghajtjak ugy a kivetitot, hogy 1080p legalabb ugy nezzen ki mint a TV-n-> Ez már komplikáltabb kérdés. A Projektoros kép általában elmarad egy jobb fajta TV képéből alapból. És erre írtam, hogy pont ennek a feljavítására szokták a MadVR-t használni, amihez egy jó videókártya kell. De ez majd élőben derül ki a konkrét projektorral megnézve, hogy ha összehasonlítod , akkor egyáltalán szükségét látod e majd az ilyesminek. De mondhatni inkább, hogy a MadVR-ezés már inkább ilyen képminőség mániás úri huncutság, de van, amikor tényleg tud látványos javulást eredményezni.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Necronom #57923 üzenetére
Azon a Box-on CoreElec-et használsz? Mert akkor annál jobb nem is kell.
Annak a cerkának az IGP-je meg elég harmatos, de FHD-ra, mindenféle tweaking nélkül elégnek kell lennie.
De a porojektorosok épp szeretnek tweak-elni a MadVR-el, mert látványosabb javulást lehet vele elérni, mint TV-k esetén. De ehhez már jóval erősebb VGA kellene.
-
python1
veterán
válasz
Necronom #57848 üzenetére
Jártam már sok otthoni moziban, HTPC rendre jobb kèpet produkált, nálam is.
De ahogyan itt elhangzott már, ki mennyire igènyes a kapott vègeredmènyre.
Ez HTPC totyik, lehet a mèdialejátszósban hamarabb kapnál a kèrdèsedre választ, ott van mindenfèle kütyü.
Èn már sok AVR-t , processzort adtam tovább a PC- s hang miatt, ès van referencia amiből tudok meríteni. -
VoidXs
nagyúr
válasz
Necronom #57843 üzenetére
Ha egy alaplapi vagy olcsóbb analógot használsz, akkor valóban nem várhatsz jó hangot, de ez nem a PC hibája. Ami azonnal feltűnő, és kezdetben imponáló lehet, hogy bitstream módban leüvölti a fejed. Na pont ez az a probléma, ami azzal jár, hogy a felső általában 6 dB összefolyik, hiszen nem lesz hova nőnie a hangerőnek. A Dolby okosan nem úgy oldotta meg a kompresszort, hogy a tetejét húzza lefelé, hanem mindent eltol felfelé, a limiter pedig egyre erősebb (ez a zaj szempontjából optimális, érzetre 6 dB-t nő a zajszinted, miközben valójában nem).
Optikain nem tudsz kiküldeni PC-n dekódolt hangot, az vagy sztereónál megáll, vagy a DD Live visszacsomagolja, ami generation loss, és tényleg borzalmasan szól. Viszont itt egy nagyon megosztó dolgot fogok mondani: a DD majdhogynem transzparens formátum, csak a forgalmazók használják szarul, pont azokkal a hülye flagekkel, amikre panaszkodom. Próbálj meg saját DD sávot csinálni FFmpeg-ből, tetszőleges tartalmat véve. Mi eredeti DCP sávokkal játszottuk ezt el, és akár sznob high-end (ilyen-olyan manufaktúra hangszórói, bullshit kábelek, minden órás szarság), akár igazi high-end (kommersz mozis DAC, pro erősítők végtelen dampinggal, hozzá való hangszórók) rendszer volt mögötte, senki nem tudta megkülönböztetni az eredetitől. Persze, ha a lemezen váltasz sávot, azonnal leesik (vakon is, próbáltam, másodpercre pontosan érezhető), viszont amint a PC-n készült DD sávot teszed alá, ez a jelenség megszűnik - mert nem lesz ott a compr és a dialnorm flag.
"ahol a beszedet elnyomja a zene es az effekt"
Spleeterrel keverd újra, én például ugyanezt a technológiát használom expandernek."akkora dinamika kulonbseg lenne, hogy olyan halk az egesz es amikor elsutnek egy fegyvert elszall a kozepsugarzo"
Én például az ilyen szintű dinamikát várom el, így szoktam keverni. Még zenébe is szoktam 6 dB-s kiugrásokat tenni, sokkal igazibb hangja lesz.Régen ez volt a norma, ma eszetlen ritka, a John Wick 3 óta hasonlót se hallottam. Amikor elkezdték lehalkítani a mozikat, hiba volt ezzel úgy harcolni, hogy a filmeket keverték hangosabbra.#57844 SunMount3r: Igen, ez az elvárt. DTS-nél nem annyira, azért is volt a formátumháború akkori nyertese, mert ők nem tolták ész nélkül a kompresszort. DD+ Atmosból azért sem kell az Atmos, mert azt valójában az 5.1/7.1-ből keveri ki, új információt nem hoz be, ezért is ilyen kicsi a fájl. A dinamika mindenhol érződik, monóban is. Ez nem alapvetően a térről szól, de tény, hogy vannak olyan gyenge AVR-ek, hogy a coupling channel-t nem is ismerik, és a DD sáv levág. Ugye alapból 20 kHz-ig működik PC-n, egy kicsit idős AVR-en 16-ig, egy nagyon rosszon a surroundok esetén akár az is lehet, hogy csak 7-ig.
Az asztali lejátszós dekódolással vigyázz. Ha ott a Dolby logó a dobozon, a kompresszor kötelező.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Necronom #57812 üzenetére
Kérek elnézést, benéztem a "Dolby Atmos"-t DolbyVision-nek. Csak már annyi szó van róla a különböző Topic-okban, hogy automatikusan ez jött...
Amúgy Shield elég rossz választás lenne, lokál lejátszóként elrontották a frissítésekkel, van nála olcsóbb és jobb lejátszó is a Steaming-re meg ott vannak a TV saját app-jai. Ha meg mégsem, akkor viszonylag olcsón ott a Fire TV Stick 4K Max is.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Necronom #57809 üzenetére
Milyen X86-os ("alias" intel, meg AMD procis "PC" gépekben) "Linux"-on van DV? LibreElec-el van HDR esetleg. De az optimális megoldás, HDR-ig, ha már úgyis egy X86-os PC-je lesz az a Windows 10-11 és az MPC-BE+MPC Renderer. PC-n meg alapból nincs DV, csak HDR. DV-hez külön média lejátszó Box kell, ennek itt a Topic-ja, itt lehet érdeklődni. Ne keltsünk zagyva, meg fals információkat...
-
Donford
újonc
válasz
Necronom #57807 üzenetére
Linux rendszer alatt is van Dolby atmos meg hdr?
Az a baj, hogy nem nagyon értek hozzá.
Vettemegy nvidia shild pro media playert, ami beszart ( nem kapcsol be)
Nahyon macerás a garanciális procedúra, jelenleg úgy áll a dolog, hogy talán visszautalják az árát...
Szerettem mert a netflixet is tudta 4k es atmos hanggal steamelni, meg a letöltött filmeket lejátszani.
Ugyanekkor a régi gépemről álandóan másolgatni kellett... szóval arra gondoltam egy uj gép jó lenne, de akkor már tudja amit az shield tudott a filmek terén.. -
python1
veterán
válasz
Necronom #57778 üzenetére
Lehet félreérthető voltam, én kimondottan a HDR-SDR konverzió minőségbéli különbségeire világítottam volna rá, ha mondjuk ezt egy processzorba integrált tudja, annak csak örülni tudnék én is.
Egyébként nálam a teljes mozi PC-ről megy, hang is, tehát hangkártya onnan végfokok, ráadásul még a hangsugárzók(DIY) is aktív váltással, VoidXs által kreált CAVERN automatikus kalibrácóval. -
VoidXs
nagyúr
válasz
Necronom #57775 üzenetére
Jó dolog a szubjektivitás, ezért nincs két ugyanolyan hangszóró, és ez így van jól, de vannak dolgok, amik feketék-fehérek. Ha az a kérdés, hogy valamit megkapsz-e vagy sem, akkor ajánld azt, hogy igen. Ilyenkor a többségi jó garantált. A dekódolás is egy ilyen téma, vannak teljes és vannak részleges dekóderek. Persze, van, hogy a részleges jobban tetszik, például az emberek többsége jobban szereti az enyhén zajos felvételeket, mint a sterileket, de akkor úgy mondjuk ki, ahogy Jeremy Clarkson:
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Necronom #57763 üzenetére
Akkor lehet te szerencsésebb vagy ezzel a Box-al. Sajnos soknak annyira tákolt az Android rendszere, hogy én abban nem bíznák meg fícsőrök terén, mint pl. a HDR is, mégha úgy is reklámozzák, legalábbis, hogy nem minden anyagnál, vagy lejátszóval működik. Amúgy az Android-os Kodi mindig is egy mostohagyerek volt, mert nem lehet ennyi féle különböző hardveres és Android változatos (érts a tákolt, összecsapott firmware-eket) eszközre rendesen fejleszteni, ezért legtöbb esetben nem is valami jó megoldás, ha komoly házimozizásra gondolunk.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Necronom #57772 üzenetére
Régen dolgoztam több nagy cégnek, aki hangtechnikai elektronikát gyárt, szoftver oldalon, és mivel nagyon kicsi ez a közösség, lényegében bármelyik gyártótól meg tudok kérdezni mérnököket, hogy náluk épp mire képes a dekóder. Erre viszont nincs szükségem, mivel én is elő tudok állítani ezt tesztelő fájlokat, amin a butább dekóderek lebuknak, hiszen dekóderfejlesztő is vagyok, enyém az egyetlen olyan Atmos dekóder a világon, ami mögött nem nagy cég áll, és még ingyenes is. Lényegében minden egyes bitről meg tudom neked mondani a legtöbb fájlban, hogy mire való.
Tudok neked olyan DD anyagot is mutatni ezáltal, ami egyáltalán meg sem szólal AVR-en, csak és kizárólag PC-n, mert kitapasztaltam már, hogy a szabványok melyik részei hiányoznak teljesen belőlük. Ezeket még Trinnovék se szokták megenni, ennyire el vannak sokan maradva a lesajnált PC-től.
AVR annak kell, hogy a PC nem tud inputok közt váltani, több zónát is csak hákolva, mindezt nagyon olcsón adja DA/végfok társaságában, egyetlen csomagban. Egyszerűen nagyon olcsón csak az AVR éri meg, akkor is, ha PC-n dekódolsz. Hiába tudja az AVR is, a PC sokkal jobb volt benne mindig is, és ettől az AVR nem lesz felesleges. Nem fizettél olyan sokat a dekóderekért, a Dolby talán 40 forintot kér el AVR-enként.
7.1-ig nem létezik olyan formátum, aminél dekódolásban bármilyen AVR vagy proci PC (libavcodec) feletti minőséget nyújtana. Sőt, máig vannak velük olyan nyűgök, amik miatt a nem PC-s házimozisok a fejüket fogják, ami miatt ki kellett találniuk a BEQ-t és hasonló baromságokat, ezek PC-n soha nem voltak gondok. Ez, mint mondtam, különösen a DD-t érinti, olyanra is van példa, hogy míg a PC 20-20000 Hz között mozog benne, van AVR, ami ugyanabból a fájlból a hátsó csatornákon csak 7000-et tud.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Necronom #57770 üzenetére
Miért számítana hangdekódolásra a GPU? Rá se lát a bitstreamre az API-ja, csak a stúdiós kártyáké. Azzal, hogy te ezt a feladatot a gyengébb féltől várod el, garantálod magadnak a rosszabb hangot, és ez nem szubjektív, hanem objektív tény. A legtöbb AVR a bitstreamek nagyját egyszerűen eldobja, mert nem tud vele mit kezdeni, nem ismeri vagy csak gyenge hozzá, míg a PC az utolsó szösszenetet is dekódolja. Attól még, hogy megvettél egy szekrényt, nem jelenti, hogy kötelező telepakolni...
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Necronom #57767 üzenetére
Ez egy olyan munka, amit a PC minden nem Atmos esetben sokkal jobban (minden lossy + TrueHD), de minimum azonosan (DTS-HD MA) tud végezni, illetve ezen sokkal jobb korrekciót tud végrehajtani. Eleve PC-n bármikor tudod garantálni, hogy a legfrissebb feature set-et használod, csak frissen kell tartani a lejátszóprogramod. AVR-en semmi garancia nincs arra, hogy nem 2005-ben forkolták a kodekcsomagot. Sajnos a valóság általában inkább ez. Ajánlott tehát PC-n elvégezni. Az AVR ettől még alkalmas DA-ra és végfoknak elég jó áron.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Necronom #57765 üzenetére
A lejátszóból nem megy ki analóg, arra gondoltam. Egy PC-ben vagy media playerben teljesen mindegy, hogy milyen DA van és egyáltalán van-e, mert úgyis HDMI-n megy ki a hang, teljesen digitálisan. Te korábban úgy mondtad, mintha ezen a ponton számítana, elvégre a PC dekódolását vetetted az AVR-éhez.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Necronom #57762 üzenetére
Az alaplap sosem teljesítményben vagy képességben számított, egyedül a PCI táp tisztasága függ tőle, ami kizárólag analóg hangkártyázásnál számít, de itt az sincs. Az audio dekódolás teljes egészében szoftverben létezik, PC-n nincs erre szolgáló hardver. Egyébként ma már a high-end házimoziban sincs, például a Storm és Trinnov is teljesen eldobta a dekóder IC-zést. A DSP teljes egészében szoftver, bármilyen gépen futhat bármilyen, főleg, hogy már a legocskább AVR-ben is Cortex A4 alapon mennek a dolgok. A mikrokontrolleres időkben ez számított, de egy CPU akkor is sokkal-sokkal erősebb volt, ezért is esett meg, hogy DD AHT előbb volt PC-n, mint a hivatalos (!) dekóderen. Nagyon szar fejlesztőnek kell ahhoz lenni, hogy azon ne fusson bármi, amit akarsz. AD/DA miért számítana egy olyan jelfolyamban, ami soha nem lesz analóg?
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Necronom #57719 üzenetére
Miből gondolod, hogy a PC-ben "occó és vacak" dekóder van, miközben nagyon sok kodekre úgy kellett visszaportolni a libavcodec-et, annyira fejlettebb volt? Atmos passthrough-n kívül minden esetben jobban jársz a PC-vel, lásd például az AVR-eken elvesző TrueHD basszusokat és társait, amik máig problémák.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Necronom #57757 üzenetére
Ha jól emlékszem a HDR ficsőr csak a Matrix-al jött, azon sem egyből és volt egy külön "rajongói" fork és sokáig csak azzal ment a HDR. Meg nem hiszem azt sem, hogy pl. bármilyen Android-os eszközön menne a HDR Kodi-val. Persze a PC, meg a Windows az más. Mondjuk nekem mind1, mert nincs HDR-es megjelenítőm, csak itt felbizgeráltak amiket legutóbb olvastam, hogy szebb lehet a kép 4K / HDR->FDH / SDR konverzióval, mint a "natív" SDR verzióval. És itt akkor már közbe jön a MadVR és hogy milyen erőforrás igénye van ennek az IGP-vel szemben. No de akkor kérdem még hozzá, hogy mi a helyzet az eleve 4K / SDR verziókkal, abban is 560p a színtartalom?
-
python1
veterán
válasz
Necronom #57749 üzenetére
Nálam biztosan megéri a vetített kép nagysága miatt projektoron, de ha mondjuk nem lenne kártya a gépben csak integrált, akkor sem dőlnék bele a kardomba.
De különben, lehet egy AMD rysen 4600G-s vagy lehet gyengébb processzor már hozná ezt a szintet is, úgyhogy nem biztos, hogy kell a kártya.
Itt inkább arra derült fény számomra, hogy nincs semmi új a nap alatt. -
Alien!
senior tag
válasz
Necronom #57672 üzenetére
nem kevés próbálgatás után nekem az jött le, hogy a madvr gyengébb képességű megjelenítőkön tud hozni sokat. (vetítőkön és alsó-közép tévéken pl). Felsőkatos LCD-ken, Oledeken szerintem semmi előnye. max annyi ha valaki sdr tonemappinget szeretne. Átlagfelhasználásra az utóbbiak esetében totál felesleges.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Necronom #57653 üzenetére
A Kodi alapból az ffmpeg könyvtárat használja a videók dekódolásához, ami rengeteget fejlődött az utóbbi években, mindez azért volt lehetséges, mert egyre jobb algoritmusokat támogattak natívan az újabb videókártyák.
Régen ezekhez nem létezett hardveres gyorsítás, most már igen.
Ezért lett sokkal kisebb a különbség az alap beállításokkal látott kép és a MadVR-rel rendereltetett között.
De IGP-n ez nem igaz. -
Smiley
addikt
válasz
Necronom #57630 üzenetére
Aha, en ha mar nagyon muszaj lerajzolni, akkor ebben csinalom a bonyi ceges halozatokat.
https://www.yworks.com/products/yed -
Alien!
senior tag
válasz
Necronom #57598 üzenetére
én nemrég futottam egy kört házi nas építéssel, először egy X96 max plus 2 androidos box + Corelec párossal próbáltam (plussz 2 hdd külső rackben), ez meglepően jól működött, PLEX, Emby és qbittorrent futott rajta + SMB, de néha meghülyült és elérhetetlen lett. Akkor viszont küzdés volt, hogy milyen sorrendben indítsam újra a boxot és a racket, mert az sem volt mindegy, szóval nem volt problémamentes sajnos.
Most jelenleg egy i5 6300u-s procis dell 12-es laptop van befogva ugyanerre a célra, ez már jóval stabilabb, win 10-el van jelenleg, úgyanúgy Emby, plex, SMB és qbittorrent van rá beállítva. Nyugalmiban 4W-ot(!!!) vesz fel konnektorból, terhelésnél kb 10-15W a max, szóval eléggé takarékos.Kérdés:
- szeretnék rá beállítani valami bekapcs időzítőt, de az SMB megosztás miatt sajnos jelszóval kell védeni a windowst, szóval a boot nem tud automatikus lenni...Tud erre valaki valami megoldást esetleg?
- Illetve ha próbálnék egy linuxot melyik distro ajánlott erre a célra?
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz
Necronom #57583 üzenetére
Ha így használom, akkor nincs HDR: musorforras (PC)->AVR->TV. Ha 2 HDMI jön ki a PC-ből, 1 az AVR-be, 1 a TV-be, akkor van HDR és van rendes 5.1. Megy még egy 3. HDMI egy monitorba is, mert amúgy mindenes PC. Egy baja van: időnként foglalkozni kell vele, mert eléggé kényes arra, hogy mikor milyen sorrendben mit és hogyan állítgatok, de ezzel végülis lehet együttélni.
Szívesen vennék dedikált lejátszót, HTPC-t, másik PC-t, de mindegyik sántít valahol.
SunMount3r köszi a linket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest