- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
nagyúr
válasz
sad_Vamp #58793 üzenetére
Az emberek 90%-a nem látja az SD és a HD közti különbséget
Ezt most tényleg komolyan gondoltad? A bullshit a 4K, mert azt az életben nem fogod egy kis monitoron vagy 5 méterről egy 1 méteres tévén látni, de a HD-nak van értelme. És miután a színinformáció egy 1080p anyagban valójában 540p, a chroma upscaling egy nagyon fontos probléma.HDR biztos jó dolog, de olyan áron van
Nem tudom, hogy egyáltalán kapni-e HDR képesség nélküli tv-t. Ha a kiemeléseket nem is nyered, mert kevés nites a panel, a sötétekben megjelennek a részletek és a színtérben is nagyobb a potenciál. Bár tény, hogy amikor egy átlagos tévé a valóságban örül a 70% Adobe RGB-nek, ott nem ez fog dönteni.Szóval egy ilyen személynek miért para a mac mint HTPC?
Mert ahogy kétszer is említettem, a hardveres dekóderéből kimarad a teljes modern feature set, ami miatt blokkosodik, mint az állat, miközben szoftveres dekódolásra nagyon kevés esetben van szuflája.Semmivel sem volt rosszabb mint a TV belső lejátszója.
Mert az pontosan ugyanazt a hardveres dekódert használja.Azt me nem nagyon akarom elhinni hogy az új M4-es mac-ek IGP-je gyengébb mint a régi inteles IGP-k.
Az a bajuk, hogy erősen specializáltak. Valahol egy 3060 szintjét hozza, valahol egy Intel IGP-ét sem, és a tapasztalat G/HLSL-ben (amire az open source videolejátszás alapszik) az, hogy siralmas.őskori Media Player Classicot
Jelenleg nincs ennél modernebb lejátszó. Folyamatosan karbantartják, napi szinten több frissítés érkezik hozzá, jelentős része érdemi. Out of the box nem létezik más lejátszó, aminek a kompatibilitása nagyobb, vagy a sebessége jobb.Szerintem nem kell mindenkinek overkill-t ajánlani
Nem overkillt ajánlottam, hanem egy NUC-t, harmad áron, minimálisan komplikáltabb beállítási folyamattal. Egyszer éld át, milyen egy jó lejátszási környezet, és nem akarsz majd visszatérni. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
sad_Vamp #58793 üzenetére
Pedig nagyon kötekedésnek tűnik. Olyan dolgokkal vonsz párhuzamot, amik maximum neked nem fontosak...
Az, hogy az emberek 90%a nem látja a különbséget SD és HD között van valami statisztikád? Hivatalos felmérés? Mert még 62 éves anyám is látja köztük a különbséget, maximum azt mondja, hogy nem prioritás, ha nem elérhető a jobb verzió.
Kb ilyenek voltak a FHD és 4K között is az emberek, hogy jaj hülyeség, baromság, nem látszik.. Aha. Aztán mégis vsak inkább mindenki azt a minőséget keresi.
Reflektälnék az előtti hszodra is
"úgy érzem, hogy most jön majd a sok bullshit(?) különféle hdr formátumokról és tér audiokról - tényleg szükségesek lennének ezek, ha az embernek csak egy sima TV-je van?) "Csak kérdezem. Honnan tudod, hogy az eredeti kérdező milyen mélységben akar, milyen tvvel? Honnan tudod, hogy esetleg nem ez a pár hsz nyitva fel a szemét, hogy igenis van SD képminőségen túl világ? Én se tudom, hogy nem ez áll fent, de a kitűnő mélységű szakmai kommentek abszolút témába vágnak, aztán maximum a felét se használja majd a kérdező.
Értem én, hogy neked nem fontos sok minden, de ez egy szakmai fórum és nem az a lényege, hogy megmaradjon minden bejegyzés VHS minőség szintjén.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
sad_Vamp #58785 üzenetére
Kezdjük a helyesen támogatott formátumoknál, ami a Macre elérhető VLC (más lejátszóról nem tudok, ami egyáltalán el tud indítani mindent) esetében 0, AVC vagy HEVC jelentősen blokkosabb, mint MPC-ben, más lejátszó meg nem nagyon van. Erre jön rá a potenciális mpv vagy MadVR, ha pontos és nem clippelő HDR-t szeretnél, esetleg olyan chroma upscalinget, hogy 4K tv-n nem azonnal látszik a recés éle piros vagy kék tárgyaknak. Persze, tehetsz rá Windowst, de hiába csinálod, ugyanis a Mac Mini gyenge ezekhez.
-
Turbo73
tag
válasz
sad_Vamp #58785 üzenetére
Például az MPC-HC vagy MPC-BE. Ha ezekhez használsz madVR-t is és cél a natív 4k lejátszás Tone Mapping-al, akkor bizony kell az erős gép, főleg GPU-ban. Egy ilyen konfig jól beállítva képminőségben kb. mindent lever ami kapható. Persze lehet használni csak az MPC-HC-t magában FullHD-ra, akkor szinte bármilyen PC elég, hiszen kicsi a gépigénye.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged