- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alien!
senior tag
válasz
SunMount3r #56497 üzenetére
tapasztalat, van otthon pár ilyen kábel + adapter is.
-
Patice
Topikgazda
válasz
SunMount3r #56495 üzenetére
DP—>HDMI irányhoz elég egy passzív kábel a megfelelő végekkel.
A fordított felálláshoz már aktív átalakító kell, hogy működjön. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Alien! #56496 üzenetére
Ezt tapasztalatból mondod? Sajnos pl. DVI-I->HDMI átalakítózással szívtam már, mert kép anomáliákat produkált és 3 különféle átalakítót/kábelt is kipróbáltam, de ugyan olyan rossz volt. Lehet a monitorom érzékeny rá, lehet a VGA DVI-I portjával van valami bibi, de nem működött teljesen hiba mentesen. És azért DP->HDMI átalakítózásról is olvastam már furcsa dolgokat.
-
Alien!
senior tag
válasz
SunMount3r #56495 üzenetére
szerintem fullhd-re a piacon lévő kábelek nagy többsége jó, az irányára figyelj (miből mivé alakít), az nagyon fontos!
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Most én kérdeznék a HDMI->DP "átalakítózásról", hogy tud e valaki olyan átalakítót ajánlani, ami tuti jól működik? Egyelőre csak FHD@60Hz-re kellene. A lényeg : a VGA DP portjából kell eljutni a monitor/TV HDMI portjáig. "Egybekábel" is szóba jöhet, lényeg, hogy hibátlanul és anomália mentesen működjön, hogy ne degradálja semmilyen fokon se a képminőséget. Tudtok ilyeneket mondani?
ZHX!
-
tomazin
veterán
válasz
tomazin #56490 üzenetére
Na akkor megegyszer:
Allitas: "Az ára meg tulajdonképpen nem változott, csak a huf dőlt össze".
Cafolat: Jelenleg amazon.de-n 170euroert kapod meg. Az arukereson tavaly majusban 45k volt a lap es tavaly majusban 350volt az eur. Tehat ha az allitas igaz lenne, akkor a jelenlegi 170eur arat ha felszorzom a tavalyi eurhuffal, akkor annak 45k-nak kellene lennie. Ez nem igaz.
Remelem igy mar ertheto,h nem csak azert retkes draga, mert a forint szarnyal.
Nagyon sok mas helyen is probaljak ezt elloni,h jajj a forint. Igen, katasztrofa,h 20%ot gyengult egy ev alatt, de amikor duplajaba kerul valami akkor ne higyjuk mar el,h jajj dehat a forint. -
zsolt_64
senior tag
válasz
tomazin #56490 üzenetére
Háát szerintem 1 kicsit elszámoltad magad , inkább 400huf = 1 eur .
úgymeg 166*400 = 66400 ki is jön a matek... (szoknunk kell ezeket az új árakat)
De jóhír hogy legalább kapni lehet, mert hiánycikk volt 1 évig, és az Asrock azóta sem hozott ki újabb modellt. Volt valami j6412 ( [link] ) de abból nem jött ki htpc alaplap -
-
tomazin
veterán
Lett normalis alaplap itthon is, nemnormalis aron.
-
tomazin
veterán
válasz
Patice #56480 üzenetére
Meg ahogy nezem mashol sem, legalabbis amit talaltam gigabyteot, amit mar kiadtak.
Illetve ahogy keresek a proci nevekre nagyon sok kinai csoda jon szembe...
Ahogy nezem egyedul ez kaphato, de ez meg 2magos (ami nem tudom mennyire faj bongeszobol netflixezesnel, de a mostaninal mind a 4magot hasznalta ilyenkor 40-50%on).
Vagy ehelyett ajanlottad inkabb a barebonet? -
Patice
Topikgazda
válasz
ctrlaltdel13 #56483 üzenetére
Kodiban be kell állítani, hogy milyen felbontás+képfrissítési frekvencia párosokat szeretnél látni.
Lehet, hogy most nálad minden engedélyezve van. -
ctrlaltdel13
őstag
-
Patice
Topikgazda
válasz
ctrlaltdel13 #56481 üzenetére
A Downscale-nek sokkal kisebb az erőforrásigénye, mint a felfelé konvertálásnak.
Próbáld ki, szerintem mennie kell a jelenlegi konfigoddal is. -
ctrlaltdel13
őstag
Ryzen 3200g ketyeg a htpc-mbe.
Kodi mátrix-ot használok full hd-ra,viszont szeretnék 4k filmet vissza konvertálni full fd-re és úgy nézni.
Hogy oldható ez meg, egyáltalán elég lesz hozzá, az igp? -
Patice
Topikgazda
válasz
tomazin #56475 üzenetére
Az alaplapgyártók mostanában kezdtek el bejelenteni Jasper Lake-es miniITX lapokat, ezek szerintem még nem elérhetők itthon.
Addig marad az apró figyelése, vagy szkennelni a harverboltokat, hátha valahol lesz valamelyik frissebb (~ Gemini Lake/Gemini Lake refresh) lapból elfogadható áron megvásárolható darab. -
Borisz76
nagyúr
válasz
tomazin #56477 üzenetére
A Barbone gépet mint lehetőséget nem én ajánlottam.
Csak reagáltam a hozzászólásra, hogy abba a bizonyos barbone gépbe bizony nem megy bele a nagy 3.5" -s HDD és, hogy hogyan lehet "orvosolni" a gondot.Természetesen megértem ha valakinek nincs pénze és a lehető legolcsóbban akarja használhatóvá tenni a dolgot...legyen az bármi.
De a lehetőségeket is fel kell vázolni mert lehet , hogy más lehetőséggel fog a végén élni mint az eredeti , saját elképzelése.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
tomazin #56475 üzenetére
Van a kis gépen usb port....külső, tápos házba mehet a nagy HDD.
Másik megoldás egy NAS.Nálam is 3 PC van itthon....ebből 2 db barbone gép.
Mindhárom gépben csak 1-1-1 SSD van, rendszernek meg programoknak.Minden más adat a NAS-on van , s mivel egy hálózaton van minden ....bármelyik gépről elérhetőek a NAS-on tárolt adatok. -
tomazin
veterán
-
tomazin
veterán
válasz
Patice #55923 üzenetére
Sziasztok ujra!
Jol latom,h semmi nem valtozott tavalyhoz kepest integralt cpu- lap temakorben es ugyanugy a hasznalt piacrol kell majd megint egy 5-10eves lapot vennem?
Ugyanis amit vettem tavaly ASRock N3150-ITX az lehet haldoklik (psu, ram, ssd jo, igy a kifagyast a lapnak tudom be).
Elkezdtem ezeket keresni amit irtal tavaly, de amazonon sem talaltam. (Amit igen az meg 200eur volt csak a lap, ami meg khmmm).
Vegyem meg ezt es akkor ez is elmegy par evet, vagy van esetleg bolcsebb ut ennel? (1080as igenyem se valtozott, picopsu jo, ramot kicserelem ha olyan a lap)
Elore is koszonom az utbaigazitast! -
TeeJay
félisten
Skacok egy AMD 5600G APU 16 GB RAM mellett el bírná a 4K HDR cuccokat tolni? Alacsonyabb fogyasztású masinán gondolkozom az áram számla vissza szorítás miatt
Jelenleg i7-4790K + GT 1030 GDDR5 van 16GB DDR3 mellett és alapjáraton is 40+ wattot kér ha meg megy valami letöltés 80-100 wattot amit próbálnék lentebb vinni.
MPC-BE + MPC Video Renderer-t használok -
szika87
aktív tag
válasz
MasterMark #56464 üzenetére
Ah szuper vagy köszönöm a segítséget
-
-
szika87
aktív tag
válasz
MasterMark #56460 üzenetére
-
Patice
Topikgazda
válasz
szika87 #56459 üzenetére
Szerintem itt ez OK.
Képfreki OK, frekvenciatartás is elég pontos, renderidő is megfelel a képkockasebességnek.
FullHD tartalomhoz jó a színtér is, jobb alsó grafikon is OK (nem keresztezi egymást a piros és a zöld, csak fel le ugrálnak egyenletesen egy szűk tartományban).Szerk.:
Telefonon nem láttam amit MasterMark, ott a pont! -
szika87
aktív tag
válasz
Patice #56457 üzenetére
Ki fogom próbálni hogy csak a tv lesz rádugva is olyan-e.
MPC-n belül beállítottam az Enhanced Video Renderer-t, és megadtam az alábbi feltételeket is teljes képernyős módban (1080p23.98, 1080p24, 1080p25, 1080p29.97, 1080p30, 1080p50, 1080p59.94, 1080p60) nem tudom mi egyebet lehetne még tenni amivel megkapnám a korrekt folyamatos lejátszást.Ez csak most jutott eszembe az jelenthet e problémát hogy az nvidia beállításaiban a monitornak 60hz van megadva a tv-nek pedig 24hz? Vagy ennek így kell lennie ha 24p-ben szeretném a lejátszást...
-
szika87
aktív tag
Sziasztok,
Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok hogy a pc össze van kötve hdmi-n keresztül a plazma tv-re. Úgy játsza le a filmeket a mediaplayer classic minthogyha néhány másodpercenként ugrana egy kicsit a kép. Kapcsoltam vsyncet lejátszón belül, valamennyit javított, megszűnt a néhány mp-nél előforduló ugrás/szaggatás, de mintha nem lenne az igazi mégse a mozgás így sem...nem tudom megmagyarázni de látom hogy valahogy nem olyan a kép sebessége mint aminek kéne lennie szerintem.
Nvidia beállításon belül, a monitor 60hz van beállítva, a Pioneer KRP-n pedig 24hz (Extended kiterjesztés, nem klónozott), és ISF profilon játszom le dot by dot-al. Hol lehet a hiba vagy mi lehet a probléma? Vagy hogy tudom elérni hogy rendesen szabályosan menjen a 24hz? -
válasz
nihil41 #56454 üzenetére
Igen sajna már nem nagy a választék a 1151v2 foglalatos lapokból, újonnan kb már találni se lehet. (procik is inkább az olcsóbbak vannak, hónapok óta nem elérhető pl 9700K / 9900K sem)
Illetve nekem nem a minél kisebb gép volt a célom, hanem hogy adott esetben ha úgy van bármi másra is lehessen használni. -
válasz
nihil41 #56452 üzenetére
Nekem a HTPC így néz ki:
Asrock B365 PG 4
Intel I5-8500T + ID IS-50
2x8GB 3200MHz (overkill de ez volt kéznél)
AMD RX570 4G
BQ! Pure Power 11 500W (szintén ez volt kéznél)
Thermaltake Core V21-ben foglal mindez helyet.
Hang nulla, de tényleg. Az ágy és a fal között van.
Fogyasztás pedig így alakul, úgy hogy folyamatosan megy, nincs kikapcsolva, nincs alvó állapot stb. -
nihil41
tag
Sziasztok! A segítségeteket kérném olyan HTPC összeállításában, ami a 4k HDR filmeket gond nélkül le tudja játszani. Jelenleg egy szinte teljesen passzív gépet használok, aminek a lelke egy Asrock J5005 integrált processzoros itx lap. Minden tekintetben meg vagyok vele elégedve, kivéve, hogy nem megy neki a HDR. Milyen alaplap/processzor kombó az, ami tudná a HDR-t, de nem kell lemondanom a halk működésről és az alacsony fogyasztásról sem? Előre is köszönök minden segítséget.
-
Visormail
addikt
válasz
MasterMark #56446 üzenetére
MPC-HC is ugyanúgy játsza le, ahogy a kodi. Az erősítő kiírja, hogy dts, meg kigyullad az összes csatorna lámpája, de csak a frontok szólnak. Passthrough-n van... ahogy már leírtam minden más jó. Az audacity megjeleníti a 6 csatornát és a többi üres, ugyanígy van az 5.1-esnek jelzett AC3 hangsávja is. Egy hangszerkesztőben meg nincs passthrough...
-
bnorci71
addikt
Nem bírtam magammal és csak bevásároltam egy Ryzen2200G rendszert
szerintem igen jó áron egy komplett gép lett
A kérdés ventibe mi az a zajszint ami már silentnek számít?
12-18dB? -
Borisz76
nagyúr
válasz
Visormail #56442 üzenetére
Keress másik anyagot amiben DTS hangsáv van és azt is játszd le.
Ha az is csak sztereóban szól , akkor a lejátszóban kell szétnézni beállítások miatt....esetleg magában a házimozi erősítőben van valami elállítva ?!Amúgy ilyen esetben illenék megadni, hogy mi a lejátszó eszköz.
Valamint, hogy milyen a házimozi erősítő.
Mivel vannak összekötve.
Vagy ha olyan eset van...akkor optikával mész a TV-ből az erősítőbe.
stb....stb.Így csak tippelni lehet.
-
Visormail
addikt
Üdv!
Esetleg tudtok olyan programot ami egy mkv fájlnál, amiben 5.1-es dts hang van feltüntetve, minden ezt látja (az erősítő is), de ennél a lejátszáskor mégsem szól semmi a frontokon kívül a többi hangszóróból, meg tudná tesztelni, hogy ténylegesen van e adat a többi csatornán a hangfolyamban?
-
bnorci71
addikt
Urak ötletet várok ha már balfék voltam
J4105M alaplap 2 Sata az egyiken lóg az SSD a rendszerrel a másikon egy WD Purple ami lassan tele van így beszereztem egy WD Red-r csak azt nem néztem, hogy nem lesz hová dugni....
A rendszert nem nagyon raknám át egyik HDD-re sem, nem hiszem, hogy egészséges lenne egy 24/7 torrentező gépeben.
Ami nekem eszembe jutott
-USB3 pendrive a rendszernek.
-Vagy eldobok még 20e-t és PCIe SSD
-PCIe-Sata bővítő -
bteebi
veterán
Sziasztok!
HTPC-t szeretnék venni. Nézegettem már pár megoldást, pl. Intel NUC-okat, de nem vagyok eléggé képben, szóval tanácsot kérnék tőletek.
A gép szinte kizárólag filmek (és audio file-ok) lejátszására lenne, de fontos lenne, hogy minél fejlettebb legyen ilyen téren (pl. 4K HDR legalább 60, de inkább 120 Hz-cel, 3D se baj). 1-2,5 gigás LAN, HDMI 2.0(b) legalább, ac-s vagy ax-es wifi, pár USB 3.0/3.1+, esetleg egy Type C csatlakozó. Bluetooth nem létszükség, de nice to have (és jó eséllyel lesz benne eleve).
Mivel szinte csak filmre lenne, és hálózatról (elsősorban NAS) játszana le, ezért egy 128 vagy 256 GB-os m2-es SSD bőven elég lenne hozzá, illetve 8, vagy 16 GB RAM. Nem kell dVGA. QLED, később majd OLED TV-hez, illetve egy házimozi erősítőhöz lenne kötve (5.2.2-es kiépítés).
Új gépet szeretnék majd, ami lehetőleg férjen bele 150-200k-ba (perifériák nélkül nyilván). Ha érdemileg többet tud, akkor valamennyivel 200k fölé is mehet, de mivel idővel majd másik is kellene, ezért az se baj, ha 150k-nál érdemben olcsóbb. Nem akarok nagyon overkill gépet.
Ha egy brand gép helyett komponensekből kellene összerakni nulláról pl. egy mini ITX házba, az se gond. Előre is köszönöm a tippeket!
-
-
nihil41
tag
válasz
jaffa 2843 #56425 üzenetére
Szia! Ezzel a konfiggal van HDR is? Az alaplap leírása szerint csak 11. gen. CPU-val támogatott.
-
bnorci71
addikt
válasz
jaffa 2843 #56431 üzenetére
nézd pozitívan
a hűtő hasznosabb, hideg benne a sör, ha tv -t veszel ihatsz meleg sört filmezés közben -
-
Zsolty20
senior tag
válasz
jaffa 2843 #56429 üzenetére
Közben köszi a segítséget, azonban megtárgyaltuk a lehetőséget a pénzügyminiszterrel(alias asszony) és úgy döntöttünk, hogy nem lészen HTPC. Tehát ez egy ilyen kör volt. Köszi mégegyszer.
-
-
-
válasz
Zsolty20 #56426 üzenetére
Dobd be nyugodtan, kíváncsi vagyok.
Vinyókat megoldottam saját kreált tartóval, két szigetelt mennyezeti gipszkarton függesztékkel, és így az oldallappal párhuzamosan van a vinyó. És mivel nem teljesen merev az anyag, van bőven rezgéscsillapító hatása is. Nyilván drágább házzal van gyári megoldás is. :D -
Zsolty20
senior tag
válasz
jaffa 2843 #56425 üzenetére
Bővíthetőséget úgy értem, hogy mondjuk 2 ram slot van az alaplapon, meg mondjuk 3,5-es hdd-ből is lehet pakolni mondjuk kettőt, ha arra van szükség. Viszont összeállítottam néhányat, ha érdekel szívesen megmutatom véleményezésre.
-
válasz
Zsolty20 #56424 üzenetére
Én egy ilyen ITX gépet használok ilyenre. (Plex, torrent, geforce now)
Intel Core i3-10100
ASRock B560M-ITX/ac
Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2L3000C15 2x8GB
EVGA 550 B5
KOLINK Satelite házAz volt a koncepcióm, hogy egy teljesen hangtalan fekvő kisebb gépet rakjak össze, ami használható is, ATX tápot tudjak bele pakolni, ami full moduláris és elférjen egy nagy hűtő benne.
CPU-ra rátettem a régi Alpenföhn Matterhorn toronyhűtőt egy 60 fok felett induló ventivel. Táp mindig passzívan üzemel. A leghangosabb benne a vinyók, meg a macska ha ráugrik.
A tervem még az, hogy delideljem a procit, a kupak alá és fölé is liquid metal pasztát tenni, aztán a hűtés letudva.Többé kevésbé ugyanezt építettem havernak is, csak SFX táppal és COOLERMASTER MasterBox NR200 házzal (nem az üvegessel).
Bővíthetőségen pontosan mit értesz?
-
Zsolty20
senior tag
válasz
jaffa 2843 #56422 üzenetére
MicroATX-re pályázok, hogy a lehető legkisebb helyet foglalja el, viszont fontos szempont a bővíthetőség. Prociban AMD vagy Intel, az már lényegtelen kb. Tárhelynek 4TB vinyó, ssdnek meg valami 120-as, only system. Kb ennyi az igény.
Ha 150-160ból kijön az már istenes, használt nem játszik.Calogero: szimpi rendszer, AMD felé jobban hajlok.
-
Calogero
addikt
válasz
Zsolty20 #56421 üzenetére
Én ezt használom filmnézésre, meg minden mára is (torrent, web)
Gigabyte B450M DS3H 2.0 HDMI miatt
Ryzen 3400G
Viper 3000 16 GB is (2x8-as KIT)
120 GB Crucial BX500 (Rendszer Windows 10)
Samsung 860 Pro 512GByte (torrent)
6TByte WD Purple (30WDEFRX) (adattárolás)
Pioneer BDR-212EBK
Cooltek Jonsbo G3+Seasonic Prime SnowSilent 550W Gold -
-
Zsolty20
senior tag
válasz
Calogero #56420 üzenetére
Nem köszönöm, arra nincs szükségem.
Nincs olyan TV-m, s várhatóan nem is lesz.
Viszont annyi még a csavar, ha egyáltalán számít, hogy lesz az egyetlenben egy erősítő is. Egy YAMAHA RX-V4A, nem tudom, hogy befolyásol-e bármit, de erre lesz rákötve a TV és ha megoldható akkor a PC is. -
Zsolty20
senior tag
Sziasztok
Arra gondoltam, hogy építenék egy HTPC-t(elsőkörben NAS volt a terv, de az valszeg nem lenne kielégítő) és kikérném a tanácsotokat, hogy milyen masinát lehetne kihozni 150-ből ami képes a 4K HDR-re transcode nélkül Plex szerverrel, bővíthetőséggel(HDD csere, ram csere)? Másra nem igazán lesz használva. -
Panthera
őstag
Üdv!
Nem találtam külön témát, Intel NUC-ba ugye sima SATA csatlakozós SSD kell általában? (Tehát nem mSATA vagy m2.) Köszönöm.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Borisz76 #56414 üzenetére
Amit kifelejtettem és fontos lehet :
A fiam MAGNUS gépe közvetlen a FHD TV-re van dugva HDMI-vel és onnan optika megy át egy régebbi házimozi erősítőbe. Tehát csak akkor van hang ha bekapcsolja a TV-t és az erősítőt.
Amikor játszik akkor fejhallgatót dug a Magnus elején található csatlakozóba és úgy hallagatja.A párom gépe simán TV-re dugva HDMI-vel és a TV hangszórói szólnak.
Ott nincs semmi extra hang.Nálam is 2 kijelző van.
Nekem is egy FHD felbontású Dell UltraSharp U2312HM monitorom van DP a VGA-ra kötve. A VGA-ból a másik kábel ( HDMI ) pedig a házimozi erősítőbe megy be...majd onnan tovább másik HDMI-vel a TV-be. Én nem használok fülest , ezért ha hangot akarok , akkor mindíg be kell kapcsolnom az erősítőt......de ettől a TV még nem kapcsol be.HA filmezni akarok akkor bekapcsolom a TV-t és a HDMI-CEC jóvoltából már kapcsolja is be az erősítőt. Itt működik ahogy kell.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Benoe77 #56412 üzenetére
2 db Zotac Barbone van itthon....meg nekem egy asztali PC is.
A páromnak egy Zotac ZBOX-EN760 van beállítva.
A fiamnak egy Zotac ZBOX MAGNUS ER51060-t vettem.Az EN-760 már nem mai darab de tökéletesen megy egy 256 Gb-s SSD-vel és 4 Gb memóriával , HDMI-vel a FHD TV-re kötve , CEC nem megy rajta. Párom azon szokott böngészni , filmet nézni....ha úgy alakul.
A fiam gépe a MAGNUS már fiatalabb és komolyabb , erősebb gép.
Sokat játszik ezért egy 1 Tb-s SSD van benne rendszernek és játékoknak. A játék egy FHD felbontású Dell UltraSharp U2312HM monitoron történik DP csatlakozóval de filmezni már a FHD TV-n szokott , ami HDMI-vel van rákötve. CEC itt sem megy.Mindhárom PC-n Win10 Pro , 64 bit-es rendszer van.
-
Sziasztok!
A Zotac Zbox sorozat tudja vajon a HDMI CEC szabványt?
Szerintetek van olyan mini-pc, ami tudja hdmi-cec-et? Láttam, hogy van külsős usb-s megoldás, de jó lenne valamilyen egyben eszköz. -
-
szika87
aktív tag
Sziasztok,
Mondok jobbat, tegnap csak úgy a semmiből működött, ma reggel nem, de délután már igen :D úgy hogy semmihez se nyúltam hozzá vagy változtattam volna meg. Gondoltam rá hogy érintkezési baja van de ha így van akkor a képnek is el kéne mennie nem?
Tehát a lényeg hogy hol működik hol nem...
De már kezdem elengedni a dolgot, ha működik örülök, ha nem akkor meg megy ki a hang az 5.1-re, mivel úgy érzem ez olyan rejtély ami sosem fog kiderülni :D -
hash99
senior tag
Még annyi feltűnt hogy csak a 4k-s filmeknél csinálja fullhd-nél nincs ilyen gond szóval szerintem valami madvr beállítás okozhat gondot.
Más. Erre talán kapok választ
Vannak filmek amiknél kodek problémát ír az mpchc és csak hang van kép nincs. VLC lejátsza de ott meg csak stereo hangot küld ki. Milyen kodekpakkot kellene leszednem szerintetek?
-
hash99
senior tag
Sziasztok! Egy olyan problémám adódott hogy a htpcm-ben kicseréltem a vga-t 1660 superről rx 6600ra. DDU-val leszedtem az nvidia drivert felraktam a legújabb amd-t. Ha mpc hc + madvr kombóval játszok le filmet akkor ha megmozdítom a kurzort elmegy a kép pár másodpercre aztán visszajön megy tovább ha nem mozgatom szépen végig megy a film de amint hozzáérek a fenti jelenség tapasztalható. Mi lehet a gond? Esetleg valamit a driverben is állítsak át rég nem volt amd kártyám? Vagy a madvr-ban kellene állítani valamit a kártyacsere miatt?
-
szika87
aktív tag
válasz
Patice #56402 üzenetére
Csak azt adtam meg hogy hdmi-n keresztül menjen ki hang. Minden mást letiltottam hogy ne kavarjon be (bár korábban nem volt gond hogy kapcsolgattam a különböző hangkimenetek közt) újabb érdekesség. Próbaként kirpóbáltam hogy különböző lejátszókkal próbálkozom, zenelejátszó, régi media player, filmek+tv stb és mind süket (vicces tud lenni mikor jetaudion hallgatom a zenét és tökéletesen van hang hdmi-n keresztül, amint viszont berakok egy filmet hogy azt játszon le, rögtön süket lesz minden
) De egy youtube lejátszás, vagy játéknak van hangja.
Viszont most találtam egy plusz érdekességet, ha a microsoft fényképekkel játszok le filmet, akkor van hangmost komolyan ki érti ezt...
Most mondhatnám szuper használom ezzel, csakhogy a media player classicban a madVR piszkosul jól be van állítva és szép képet ad, nem szívesen mondanék le erről. -
bnorci71
addikt
J4105-t használ más?
Azt vetem észre a W10 kikapcsolás után még 15percet ég az előlepi led, addig még dolgozik a gép.
Normális ez? Képernyőt kikapcsolja szinte azonnal.
Lehet a Transmission fejezi be a folyamatokat? -
szika87
aktív tag
Sziasztok,
Segítsetek légyszi mert hülyét kapok. Eddig teljesen jól működött hogy hdmi-n keresztül ment a tv-re kötve, most pedig egyik pillanatról a másikra nincs hang.
Ami érdekes, ha tesztelem a hang beállítások között, akkor jó, ad hangot, sőt ha indítok egy játékot annak is van hangja, és a windows jelző hangjait is visszaadja. De se egy zenelejátszó, se egy videólejátszó de még a youtube sem ad hangot. Fogalmam sincs mi lehet a baj.
Már le választottam az eszközt majd vissza, ki be húztam a kábelt, frissítettem az nvidia drivert, más ötletem nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- One mobilszolgáltatások
- Gyúrósok ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Linux kezdőknek
- Mobil flották
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nintendo Switch 2
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest