- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Fotók, videók mobillal
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Black Gobbo
csendes tag
válasz
VoidXs #59087 üzenetére
Az még egy következő project lesz. Nem tudom, hogy marad a nappaliban avr nélkül… ezt nem szeretném, csatolok mellé valami gagyi soundbart, felviszem a padlásra és összedugom az AVR-rel, vagy lejön az AVR. Asszony szerint a legkisebb esélye az utolsónak van, a legnagyobb az elsőnek… Nekem a legjobban a 3. tetszene, de lehet az első kettő köztes is opció. Majd eldől…
kalibrációval kapcsolatosan az AVRnek van valami alap kalibráló mikije. Az mennyit ér? -
SunMount3r
nagyúr
válasz
VoidXs #59085 üzenetére
Akkor a minőségi kalibrációt bukja többek között.-> Ez alatt mit értesz pontosan? Tudtommal egy rendes Amligic-os Box CE-vel teljesen "natív" képet ad HDR és DV alatt is, tehát ott nincs szükség egyenlítgetésre. Ha a "kijelzőre" gondoltál, az más tészta, de nem értem ez miért zárná ki a CE-t?
A harmadik eset tippem a MadVR-es "kalibráció" lenne, de ebben a kontextusban szerintem ez nem opció.
-
Black Gobbo
csendes tag
válasz
VoidXs #59081 üzenetére
Hát en 1-2 dologban nem teljesen értek Veled egyet, vagy csak nem Nem tudom pontosan mire gondolsz.
Az ember szeme sokkal sokkal több színt tud feldolgozni és szétválasztani, mint a megjelenítők nagy többsége. Ez nyilván ahogyan írod méret és távolság függően élvezhető.
azonban ha jól tudom a mai projektorok nagy százaléka a DPI-3 as szintér kb 2/3-át tudja lefedni. A felső harmadba már csak a több milliós masinák mennek. A BT2020as szinteret ezek nagyon nagy hányada sem éri el. A BT2020as szabvány már megközelíti az emberi szem feldolgozási értékét. De ha jól tudom még mindig nem érik el.
A projiktól eltérően viszont némely televíziók már túl léptek a DPI-3 as szintér maximumán és a BT2020as-t is tudják több kevesebb sikerrel.Sajnos rögzítésnél nem tudom, hogy a technika hogyan áll. De a HDR10+ filmek esetében már valószínűleg nagy többségükben valamilyen szinten meglehet….
A régebbi analóg módszerrel rögzített nagy formátumú filmek esetében úgy gondolom (csak gondolom) hogy maga a rögzítés meglehetett, a kérdés az anyag öregedése és fakulása.
Ezek az anyagok meghaladják a 4K felbontását.
Az, hogy egy felvétel Full HD és nem 4K a színterét nem befolyásolja, szerintem maximum a képpontok szín átmenetének a lépéseit.javíts ki ha tévednék, vagy ha nem erről beszéltél.
Pixel lefelezésről beszélsz… A tömörítési eljárások dolgoznak ezzel, illetve a felskálázó algoritmusok.
Itt arra gondolsz, hogy a pixel túl kicsi lesz ahhoz, hogy az emberi szem észrevegye? Vagy mire pontosan? -
Black Gobbo
csendes tag
válasz
VoidXs #59079 üzenetére
Jelenlegi tápom elég lenne. Inkább a fogalomzavart kellene a fejemben rendbetenni….
mire is jó a MadVR…érdemes-e miatta felfelé építkeznem.
Adott egy Samsung Q90T televízió, ami valamilyen szinten tudja támogatni a BT2020-as szintér használatát és a HDR10+.Adott egy filmtár amiben nagyfelbontásü filmek vannak.
Ezeket eddig a 1050TI segítségével játszottam le. Hogy milyen minőségben azt nem tudom pontosan, mert a tegnapi beállítás folyamán láttam, hogy a PC gyakorlatilag FullHd felbontásban van. És az istenért nem tudom a 4Kt bele erőszakolni.Ezt annak tudom be, hogy a Videokártya feltehetőleg nem jó. A képet folyamatosan újra kalibrálja, ami úgy jelenik meg, hogy egy kikapcsol feketére majd vissza. Random időközönként. (4K-s felbontásra állítva azonnal)
Ezt az igp-ura állítva majd kipróbálom.
de…
a kérdés az lenne, hogy a MadVR csak akkor ér el a képminőségben javulást, ha olyan megjelenítőre van kötve, ami kisebb tudású a ráküldött képminőséghez képest és ennek megjelenítésében tud elérni javulást, vagy a TV-men is érhető el javulás a használatával? Ha igen akkor ahhoz meg kell dolgoztatni a Hardvert, vagy az igazán izzasztó dolgokat a megjelenítő feldolgozó processzora veszi át?nem tudom érthető-e amit írtam
-
Black Gobbo
csendes tag
válasz
VoidXs #59076 üzenetére
Hát a proci már megvan. Az 12500T. Mindenképpen kipróbálom. Kipróbáltam a MadVRt még a mostani konfigon. Felhúztam közepesre. Azonnal megette a 1050TI-t ügy szétesett, hogy öröm volt nézni..
az eredeti terv igpu passzívan hűtve, valami komolyabb zenei táppal. Hát… eléggé át kell gondoljam a dolgokat.
Ha nem elég az igpu és bele kell tennem egy Wattzabáló GPU-t akkor bücsút mondhatok a zenei tápnak…. Vagy nagyon drága lesz. Még annál is drágább….plus a a passzív rendszernek is. …
-
Black Gobbo
csendes tag
válasz
VoidXs #59073 üzenetére
Nem láttam a válaszod.hát MadVR-ről keveset tudok, a cél a kimaxolás. Lehet a MadVR is opció. Nem i9-es, hanem 9.gen. I7-es volt. Jelen igpu nem tudta a HDMI2.1-et, még talán a 2.0-át sem. Ezért volt benne egy 1050TI. Ezt kiváltanám a modernebb kisebb fogyasztású iGPUval.
-
sad_Vamp
őstag
válasz
VoidXs #58787 üzenetére
madvr DV HDR 4K chroma upscaling....... OMG tudtam hogy jönnek a bullshit témák. Az emberek 90%-a nem látja az SD és a HD közti különbséget. A nagy többségnek hiába van 4K-ja ha HD-nál nagyobb felbontás még nem futott rajta (én -részben- igényes vagyok az ilyesmikre, de én sem szoktam fullHD-nél nagyobbat tölteni, mert minek. 3-4 m-re van az 55"-ös TV... a szemem pedig már nem a 20 éveseké) HDR biztos jó dolog, de olyan áron van, és ahogy ti is írjátok annyira problémás, hogy jelenleg nem invesztálnék bele...
Szóval egy ilyen személynek miért para a mac mint HTPC?Az öreg inteles MBP-m is normális képet mutatott a 4K TVre kötve (fullHD és SDR). Semmivel sem volt rosszabb mint a TV belső lejátszója. Azt me nem nagyon akarom elhinni hogy az új M4-es mac-ek IGP-je gyengébb mint a régi inteles IGP-k. (vagy ha nem 4K meg HDR, az már nem is HTPC?)
Amúgy ezt viszont kifejezetten furának találom hogy az őskori Media Player Classicot istenítitek, ez meglepett
Nem kötekedni próbálok, csak informálódni mert azért érdekel a téma. Szerintem nem kell mindenkinek overkill-t ajánlani, először meg kell tudni mi is az igény, nem? -
sad_Vamp
őstag
válasz
VoidXs #58784 üzenetére
"érdemi lejátszó" ? mit takar ez a kifejezés? mitől lesz érdemi egy lejátszó? ( úgy érzem, hogy most jön majd a sok bullshit(?) különféle hdr formátumokról és tér audiokról - tényleg szükségesek lennének ezek, ha az embernek csak egy sima TV-je van?)
A teljesítmény dolgot sem értem, egy videót, de USB-Cvel még akár BluRay-t is lejátszik egy akármilyen telefon, akkor ez miért ne tudna? -
sony309
őstag
válasz
VoidXs #58590 üzenetére
Értem.
Időnként biztosan megnéznék egy-egy filmet 4K-ban is, tehát szeretném, ha nem lenne gondja a mini PC-nek vele.Most belefutottam a Beelink Mini S-be, jókat írnak róla, tetszik.
A [Jellyfish Video Bitrate Test Files] alkalmasak arra, hogy megnézzem jó lehet-e nekem valamelyik mini PC? -
sony309
őstag
válasz
VoidXs #58585 üzenetére
Köszönöm a választ!
Bár nem értem, hogy mit jelent a "leskálázott 4K"?djnice:
Köszönöm a választ neked is!Emlékszek rá, én meg voltam elégedve a Med képével (1080p), hangjával, te pedig leoltottál mindenkit a Med topikban. De régen volt, mennyi minden történt azóta és mennyivel fiatalabbak voltunk.
De most 4K is szóba került.
Az az igazság, hogy nagyot csalódtam az Androidos boxban, nem valószinű, hogy szeretnék Androidos boxot megint, szerencsére nem került egy ökör árába.
Nem akarok szívni CE telepítésével, a távirányítóval, kijelző nem érdekel. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
VoidXs #58506 üzenetére
Aha, de azért nem hiszem, hogy abba a 13K-ba azért annyi minden "jóság" belefért volna, hogy úgy szóljon, mint pl. akár egy belépőszintű Topping. És ha már ASUS: szerintem a DS még ma is elég jónak számít és hát elég volt rajta egyetlen pici OPA-t kicserélni és máris lehetett még jobban turbózni a hangminőségen. Arról nem is beszélve, hogy vagy egy tucatnyi fajta OPA-t lehetett bele rakni és mindegyikkel más lett a hangkaraktere is.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
VoidXs #58503 üzenetére
Konkrétan milyen Axagon kártyának? Amúgy ezt saját tapasztalatból is írom, még a mostani kis iBasso DC03-as USB-s dongle-ömmel is sokkal jobb hangot kapok, mint az alaplapi Realtek-ből. Meg ahány kártya/DAC, annyi féle hangkarakterisztika, az Abigail Pro-m is teljesen máshogy szól, mint a DC03, stb, stb... Szerintem ez a "tök mindegy milyen" hozzáállás eléggé el van túlozva.
-
hm15
senior tag
válasz
VoidXs #58486 üzenetére
Esetleg ha a Creative háztáján nézelődve, Win 11 támogatással:
Sound BlasterX AE-5 Plus
THD + N0.00032%
DAC: 122 dB - ESS SABRE32UltraSound Blaster AE-7
ESS SABRE-class 9018
DAC: 127 dB
0.0001% (DAC)Utóbbi húzós már árban, ellenben impresszív felépítésű. Esetleg van ezekről tapasztalatod, annak tekintetében amire használjuk, egyáltalán az AE-7 van annyival jobbaz 5-nél, hogy megérje az árkülönbséget?
-
Alien!
senior tag
válasz
VoidXs #58384 üzenetére
Én régóta fülessel mozizok, de a Dolby Atmos for Headphone nagy kérdőjel, hogy mit is csinál rendszerszinten. Állítólag azt a dll-t ami a metadatát dolgozza fel, csak pár app képes megnyitni (pl.Netflix, Filmek & TV - mindkettő katasztrófa htpc szempontból szvsz), szóval mással nagy eséllyel csak virtuál 7.1-et csinál.....
A legnagyobb sikerem ezzel kapcsolatosan, hogy az MPC-BE alatt megjelenik a tálcán egy "Dolby Atmost for Headphone használatban van" jelzés, ezt se Kodival, se Plex HTPC-vel nem lehet előhozni... Ebből kifolyólag (is) az élmény eléggé hullámzó, ritkán érzem, hogy jól szól.Bici:
Hesuvi-val tegyél egy próbát, elég sok algoritmust emulál és ingyenes.
-
Dorian
félisten
válasz
VoidXs #58275 üzenetére
"Van 5.1 side és 5.1 rear kiosztás is"
"amatőr rippelés miatt ilyenek"
Valószínűleg igen, mert talán még az infóban is side-5.1 szerepel"Ha bármelyik csatornát két helyre kevered, 0.707 a helyes érték (constant power)."
Na itt valami anomália van, mert korábban (évek) sztemveled beszéltük, hogy ha az oldalsó sr-okat a hátsókon is meg akarom szólaltatni, akkor az oldalsókat 0,74 (vagy 0,76 nem emlékszem, otthon megnézem)-os szorzóval irányítsam át a hátsókra. És így nekem úgy tűnik rendben is van a balansz. Vagy lehet, hogy 0,71 amiről beszéltünk és akkor az már majdnem annyi? De akkor csak a hátsó kap 0,71-es szorzót, nem mind a négy, ugye? -
attiss66
senior tag
válasz
VoidXs #58226 üzenetére
Újraindítottam az EQ APO-t és mostmár behozza a cavern-t, nem írja a figyelmeztető szöveget. Nem is cavern.exe, hanem "C cavern". Kérdezi, hogy mindenképp futtatom? Ha igen behozza azt, hogy "Made With Unity" és aztán hozza be a cavern felületet. Ha az EQ APO-t újraindítom, akkor rögtön behozza a cavern-t.
Úgy néz ki, hogy csak tudok majd holnap mérést, kalibrálást gyakorolni. -
attiss66
senior tag
válasz
VoidXs #58212 üzenetére
Oké, de BBéci, aki már sok tesztet végzett, csak van tapasztalata is.
jó ez más és itt más okok is lehetnek, de a Denon 3910 dvd lejátszóm hangminőségben úgy vágja agyon a Himedia Q10 pro-t, hogy meg se nyikkan.Digitális koax-on ment át a jel mindegyiken. Ugyanaz a letöltött film, médialejátszóról, és dvd lemezre írva és lejátszva a 3910-el.
-
Dorian
félisten
válasz
VoidXs #58200 üzenetére
Na, most újra beállítottam és mértem mindent. Hááát, jól megszopattál, meg én is magamat
Szóval az van, hogy korábban sem maradt bekapcsolva az EQAPO, hanem a korrigált mérést mentettem el és azt tettem ide be, azért néz ki ilyen egyenletesnek. Szóval feleslegesen mértem újra.A másik meg, hogy beállítottam a szub szintjét REW-el 10dB-lel hangosabbra, és pont akkor dob a Cavern warningot, és egy csomó gaint le akar szedni. Utána visszaállítottam egységes dB szintre és így minden oké.
A szub polaritásán (csak az + minden más -) még agyalok. Méréstől most egy darabig megcsömörlöttem, de gondolom meg lehet hallani, hogyha átkapcsolom a szub hátuljánál akkor jobb vagy rosszabb.
-
Dorian
félisten
válasz
VoidXs #58195 üzenetére
Warningot nem kaptam. Viszont biztos vagyok benne, hogy a REW SPL mérés szerint azonos szinteket állítottam be a szubnak és a többi hangsugárzónak.
Tippem szerint azért nem okoz problémát, mert a szobámban van 35 Hz körül egy kiemelés, alatta megvan a szoba nyeresége, és az elhelyezés miatti 50 Hz körüli beesést a Cavern azzal egyenesíti ki, hogy az egész jelszintet lejjebb húzza.
Előkotortam egy régebbi mérést és egy utánellenőrzést:
-
Dorian
félisten
válasz
VoidXs #58189 üzenetére
Lehet, h rosszul fogalmaztam, a Configurator-t nyitottam meg és ott vettem ki a pipát, a mögötte lévő felirat is "can be installed"-re változott, és újraindítást is kért a beállítások megváltoztatásához.
Ezek szerint ez nem működik, hanem az Editorban kell kinyomkodni a "bekapcsológombokat"? -
Dorian
félisten
válasz
VoidXs #58187 üzenetére
Lehet, hogy valamit nem értek...
Korábban kalibrált rendszert mértem újra, de az új mérés előtt az EQAPO-t elvileg kikapcsoltam (kivettem a pipát az eszköz elől, és újraindítottam a gépet). Tehát elvileg nem volt kalibrált.
Ami volt:
Korábban / korábbi mérés előtt / a hangsugárzókat igyekeztem egy szintre hozni, REW-vel dB mérés, közben az erősítő menüjében csatornánként úgy módosítottam a szinteket, hogy lehetőleg a REW közel ugyanolyan hangosnak mérje őket. De a szub esetében is ugyanazt a szintet állítottam be, nem 10 dB-lel hangosabbat. -
Dorian
félisten
válasz
VoidXs #58154 üzenetére
Én a tetőlemez rezgéscsillapítását úgy oldottam meg, hogy rátettem a kétkötetes nagy-francia-szótárat. És működik.
Fú, most még minden este elcsodálkozom, mennyit számít, hogy a lejátszó-PC hangkártyájával mértem be és nem egy másikkal. Sajnos nagy az eltérés a különböző filmek keverése, hangminősége közt és most még minden gyanús. Úgyh ilyenkor mindig beteszek egy részletet a Ford vs. Ferrariból, és megnyugszom -
spiky03
veterán
-
Dorian
félisten
válasz
VoidXs #58085 üzenetére
Újramértem a htpc-vel, és most próbáltam ki. Hát, valóban van különbség a laptopos méréshez képest.
A mélyek mennyisége most már elég, de magasak terén is van változás, mintha korábban az is le lett volna nyomva. Amiben nem vagyok biztos, de úgy tűnik, mintha az egész hangzás "tisztább"? lenne, vagy gyorsabbak a hangi felfutások vagy ilyesmi.Persze először azt hittem, h vmit megint elbsztam, mert a film amit betettem 7.1-ként volt jelölve, de nem szóltak a hátsók. de egy másik 7.1-es filmnél már rendben is volt minden.
-
Khaosz55
addikt
-
spiky03
veterán
válasz
VoidXs #58108 üzenetére
Köszi ezt megnézem majd én is.
Mert jelenleg csak a PChez kell felállnom a kanapéról a bekapcsoláshoz, amikor filmezek.A többi eszköz egy gombnyomás.
A Wake On Lant valahogy nem sikerült beállítani a Kodi távvezérlős appban.
Meg ugyan egy távirányítós konnektor elbír egy pl mezei 5-ös elosztót, amibe be van dugva 4 végfok plusz a pc?
-
SunMount3r
nagyúr
-
attiss66
senior tag
válasz
VoidXs #58069 üzenetére
És ha másik gépen mérek, de ugyanolyan kártyával, vagy ugyanazzal? Úgy, hogy például a mérés egy asztali pc-vel van, utána, ha kész lesz a HTPC csak át lesz pakolva a hangkártya. Másik verzió, hogy ha kész a HTPC és ugyanolyan hangkártya lesz benne, mint abban a pc-ben, amivel mérve lett. Ugyanolyan kártyák között is lehet különbség? tehát inkább az legyen téve a HTPC-be, amivel mérve lett, akkor is ha mindkettő Asus Xonar D2?
-
attiss66
senior tag
válasz
VoidXs #58078 üzenetére
Hát ez szuper. Na, a másik topikba írtam, mert ezt még nem olvastam. Nem használom az AVR/AVC/ crossoverét, a crossover-t is a cavern "szerkeszti". Voltaképpen itt mindent a cavern csinál, így az AVC csak kierősíti a kalibrált analóg hangot, nem?
Azért ez elég fontos mozzanat a kalibrálásban, nem? Ez érzékelhető lesz a hangzásban. De hogyan javítja ez a hangzást, milyen előnyökkel jár ez? -
attiss66
senior tag
válasz
VoidXs #58028 üzenetére
Köszi. merre felé, mindkét irányban? Felfelé szerintem már nem, mert a thx 80 Hz-et ajánl. Nézzem meg majd 70-el, 60-al is pl? de a sourrund-oknak és a centernek nem gond, a 60 vagy 70 Hz?
na a lényeg, hogy kiderült, hogy a 80 Hz indulásnak, ez volt az a pont, amit nem tudtam. Szerintem a többit tudom, már így elméletben úgy látom.Na majd kiderül a gyakorlatban.
-
Callisto
őstag
válasz
VoidXs #57990 üzenetére
Az simán lehet na de resamplingtól annyira más legyen a korrekció eredménye? Ahhoz elég komoly hibának kell lennie. Hogy is mondjam, nem picinek.
A HLConvolver amit használok az is resamplingol ha nem talál az input sample ratenek megfelelő filtert mégsem szól rosszul akkor sem. Sőt nem igazán lehet különbséget hallani. -
Callisto
őstag
válasz
VoidXs #57973 üzenetére
Fáziskorrekciót azért lehet hallani szóval megérheti használni zenehallgatáshoz. Persze rendszere válogatja. Ez is olyan, hogy bizonyos paraméterekkel számolt filternél jót tesz, más paraméterekkel számoltnál meg nem.
Hasonló a helyzet a minimum/linear phase esetén. Bizonyos filternél előnyös az egyik, míg más paraméterekkel számoltnál meg a másik jobb. Ezért tették bele Audiolense-be a mixed phaset amivel lehet még jobban hangolni az eredményt.
Egyébként kíváncsiságból most csináltam egy filtert gyorsan Cavern-nel és le a kalappal. Támogathatna multichannel wav-et is. Sok időm most nincs próbálgatni a beállításokat, de a gyors teszt is rendkívül meglepően jó.
Én is 64 biten számoló convolvert használok, de EQ APO sajnos iszonyat rossz minőségű ASIO-s/WASAPI-s professzionális convolverhez képest. Egyszerűen az EQ APO által használt WDM mód alapból rosszabbá teszi és az algoritmus implementáció is hibás. Viszont sok más előnye van.(Audiolense is azt csinálja a 10db korrigálásnál, hogy lehúz mindent.)
Zaj nálam sem probléma. Áttértem AoIP-re (Ravenna).
-
VoidXs
nagyúr
válasz
VoidXs #57973 üzenetére
Bocsi, rosszul értelmeztem, az a kérdés, hogy hogyan csinál két külön jelszintet egy filterben. A trükk annyi, hogy nem egy filter van, virtuális csatornában csinálja a lowpass-elt és halkított verziót, majd azt keveri rá a subra, azután szűr. Az EQ APO config soraiban látod a pontos lépéseket. Optimalizálás miatt lesz mindenféle aggregálás, de az nem változtat az elven.
-
Callisto
őstag
-
attiss66
senior tag
válasz
VoidXs #57948 üzenetére
kössz
"A rendszernek a hangkártya is része, ha cseréled, kalibrálj újra."
Na még jó, hogy feltettem itt is a kérdést,mert erre már valahol azt válaszolták, hogy nem számít, kártya-kártya, nem kell újra kalibrálni.Hm..
"egyszerűen nem kapcsol be, mert túl hosszú a kábel."
na így a legjobb, vagy jó vagy nem jó, nem kell elmélkedni, hogy van e minőségromlás a kábelhossz miatt
"Ha egyesével méred a csatornákat, igazából egyetlen Jack - RCA is elég, de miért nem használsz HDMI-t?"
mert ez egy régi erősítő, 2002-ből/Denon AVC-A11SR/, nincs rajta HDMI, sőt, önbemérője sincs , analógban kell átvinni a jelet, tehát azért kell annyi jack-rca kábel, mert azok a kábelek/itt számít azoknak a minősége?(árnyékolás stb) ha igen, tudnál ajánlani , hogy milyet vegyek?/ ott fognak maradni a hangot átvinni, nem csak a mérésnél kell, hanem a működő házimozizás közben is
"Internet nem kell, egyedül a Dirac nem fut a te gépeden, bármi más működik."
na, ez megint szuper
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
VoidXs #57842 üzenetére
Próbálom lefordítani ezeket az az én "laikus nyelvemre", tehát sokcsatornás LPC-mre előbb átkonvertálva jobb lesz hangja a hangsávnak? DTS esetén is? És ha mondjuk a hangsáv DD+Atmos, akkor, ha nem kell az Atmos belőle (mert pl. egy sztereo a fogadó rendszer), abban az esetben is?
Amúgy nem biztos, hogy ezt csak PC-k tudják, a dedikált média lejátszó Box-okban is szokott lenni opció, hogy többcsatornás (vagy csak 2.0-ásban, igény szerint) LPCM-ben küldjék tovább a hangokat.
-
Necronom
senior tag
válasz
VoidXs #57840 üzenetére
Ohm..nem ennyire egyszeru ez
Sokat kellene irjak megint ahhoz, hogy ertheto legyen amit mondani szeretnek, de mar nem akarok farasztani senkit sem
Lenyeg az, hogy van egy akarmilyen PC-m, annak mondjuk hasznalom az analog kimeneteit (termeszetesen megfelelo tobb csatornas erositovel hasznalva), es igy mindenkepp a PC-vel dekodolva akkor egy nagyon durvan szar hangepet kapok, ami meg zajos is meg recseg is
Ha optikai kimenetet hasznalom de igy is a szamgeppel dekodolok, akkor persze a zaj meg recseges nincs, de hangkep valtozatlanul rossz
Van bent egy RX570 Radeon, ugyanaz mint optiknal
Viszont ha a szamgep passthrough, es az AVR dekodol, egy teljesen mas vilag a hanganyag, ezt a kulonbseget meghallomSzoval itt nem a te tudasodrol beszelek, amit ne ismernek el, hanem arrol, hogy az elismerten rosszabbat valasztom, amit csak te irtal nekem
En meg nem hallottam olyan odakat, hogy mennyire jo egy szamgepes DAC, olyat igen hogy van egy kulso DAC az meg ilyen olyan jo, ezert meg azertBarcsak te dolgoznal egy nyavajas magyar szinkron studioban, ahol jelenleg kapunk olyan hanganyagot egy BD lemezen, ahol a beszedet elnyomja a zene es az effekt vagy akkora dinamika kulonbseg lenne, hogy olyan halk az egesz es amikor elsutnek egy fegyvert elszall a kozepsugarzo, talan ezekhez kellene egy bizonyos tudas, ami sokszor mai problema...Nem beszelve arrol, hogy a magyar szinkron meg mindig csak 5.1
-
bajnokpityu
félisten
válasz
VoidXs #57834 üzenetére
ezt 40 éve kellett volna.
VoidXs: nem ezen múlik.
legyen kiváló táp útvonal, analóg átalakítás, és fázishelyesség. nah, ez megvan trinnovnál és emotivánál.ez nem flag, te jó ég. a keverés eleve mindig használ kompresszort. sztereo dac chipekben is van flag 10éve, de már mindegy, a nyers hangfile ban is van.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
VoidXs #57714 üzenetére
Erről az jutott eszembe, mikor volt egy Sharp két kazettás "magnóm" (vagy minek is nevezzem) és volt rajta külön Dolby 1 és Dolby 2 gomb is. Mivel a legtöbb műsoros kazettám borítóján is ott virított a Dolby logó, néha kipróbáltam. Az eredmény kb. az lett, hogy benyomva sokkal tompább és laposabb lett a hangzás, ha meg a Dolby 2-tőt is benyomtam, csak hatványozódott. Ma sem értem mire lettek volna ezek jók...
-
Necronom
senior tag
válasz
VoidXs #57777 üzenetére
Jomagam mindig is igy probaltam, jo a pelda
Lertam, h nekem ha nem lenne dVGA nem erne meg azt a kulonbseget amit az IGP nyujt, mert szamomra nem ad akkora elmenyt hozza, de akinek van vagy megeri az beza hasznalja azt - ugye emlekszel?es igen, fontos, hogy legyenek itt pro forumozok, akik helyre teszi a fejeket
de ok se ugy, hogy neked ez kell tutira mert ez a jobb - persze, hogy jobb, de hogy ez neki kell vagy sem, hagy dontse el o
sokak tenyleg nem is latjak a kulonbseget, de masok hatasara latni velik
hat ok igy jartak, erre en se tudnek mast mondani
ja es ez igaz a hallasra is -
Necronom
senior tag
válasz
VoidXs #57773 üzenetére
Eloszor is koszonom, hogy ilyen jol es szamomra is ertehtoen leirtal mindent!
Telleg respect!Nu aztan a tovabbiak:
Biztosan jo dolog az, hogy valaki tenyleg tud valamit felmutatni a vilagnak es en szoktam is orulni h ujabb jofele magyar cuccos, legyen az barmi is..lenyeg az, hgy alkotott valami ami haszon es letette az asztal, hogy nesztek, itt van csinaljatok vele amit akartokVan egy masik hobbym az pedig a modellaut versenyzes, de nem vagyok tul jo a mehaban, en inkabb pilota vagyok, szeretek vezetni
A hazimozit ehhez tudom hasonlitani, neke az kell, hogy a sajat, szubjektive modon a szememnek es e fulemnek ez jo legyen
Mivel ez amugy is egy HTPC topik, persze jo dolog hogy beszelunk a pc-rol magarol is, mert ez a tema
Jomagam sosem sajnaltam le a pc, akkoriban amikor meg nem letezett AVR nalam egy valami hangkartya oldotta meg, hu de nem emlekszem a nevere, de egy kulso egyseg volt egy belso kartyaval es ennek az analog kimenetet hajtottam meg 3db stereo erositovel
Jo volt, elveztem
Aztan jott egy korszakvaltas, amikor mar az alaplapon megjentek az optika/coax kimenetek, es jott a Denon 1804-em...Megint egy ujabb elmeny, mert ott hallottam eloszor DTS 5,1..Jobb volt mint a DD5,1 - nekem legalabbisAztan ez is le kellett csereleni, mert mar bejott a HDMI korszak es az alaplapon nem volt optika sem coax csak a nagyon dragakon
Akkor lett egy ujabb Denon +a wharfik is bovultek 2 oldalso legennyel
Lett egy 50" nem okos, de LAN kepes Samsung is es boldog voltamEzet probalom ugy eloadni itt, hogy nekem ezzel az igenyeim kielegultek es ezzel a tudassal probalok segiteni is itt, ahogy a kepnel is probaltam elmondani a sajat velemenyem, hiszem az atlag user a nagyobb es tobb ...sokkal kevesebb az, aki tenyeleg meg is hallja avagy meg is latja azt a kulonbseget azt az aprot amiert is tobb 100k ki kell fizetni
Mert szerintem te magad is latod, hogy nagyo sokszor egy full atlag usernek is hirtelen olyan szeme es fule lesz, hogy neki kell az a plussz
Persze ki vagyok en hogy megmondhassam neki, hat senki
De az, aki 5 meterrol nez egy 50" 4k tv es a sajat hangszoron hallgatta eddig, ne maa hogy hirtelen ekkorara novekedett volna tenylegesen az igenye...
Majd masnap elmegy a botba es vesz egy soundbar es meg akarja magyarani a tutitOsszegezve:
Nem azt kellene mindenkinek vasarolnia ami neki a jo?
Vagy mindig lesznek hegedu muveszek nagyon sokan?megint sorry a hosszu duma....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- BestBuy topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- EAFC 25
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest