- Mindenki Z Fold7-et akar
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Netfone
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
benfolds #78700 üzenetére
Én meg a fejlámpákat is szoktam cserélgetni az este során. Tavaly mikor 5 után sötétedett, akkor tudtam leásni a kertet. Házfelújításnál, rengeteget használtam a fejlámpáimat (főleg a szórt fényűeket). Armytek Tiara A1 PRO, Acebeam H16 / H40, LedLenser HF6R CORE, Zebralight H53w, Nitecore NU25 V2 / HA11
A több órás esti erdei sétánál az Acebeam L16 / L40, Armytek Tiara A1 PRO, Nitecore NU33, LedLenser MH5 / HF6R CORE, Zebralight H53w jött be.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
benfolds #78696 üzenetére
Ne idegeskedj, majd elmúlik. Picit szorosabbra húztab a kelleténél. Ha nem zavart, fátylat rá. Majd elmúlik. Nekem is volt már szilikontól 2 csík.
Én ezért szeretem a szivacsos / gumis homlokra simuló megoldásokat hosszabb távon. Ja meg a homlokomon 100 g (vagy 50 g) alatt legyen a "tömeg".
-
H-Zol
senior tag
válasz
benfolds #78639 üzenetére
Nekem nincs , de szerintem teljesen jó , van usb C töltés is !!
Nekem C8G van SST40 - LED -el itt nincs usb töltés de viszont van fokozatmentes fényerő állítás , ami nekem fontos, és ez talán szűkebben világít de az udvarban , kertben is el boldogulok vele , de viszont van hatótáv is kinti terepen , erdő , mező , vízpart stb !!
Itt [link] össze hasonlítják őket ! -
vince
őstag
válasz
benfolds #76220 üzenetére
Két bicajlámpát próbáltam (az egyikre nem emlékszem már, hogy mi volt, pedig nem valami nevenincs gyártó
), a Nitecore BR35 nagyon klassz, szuper vetítési képpel és szolgáltatásokkal. A lelkesedésem addig tartott, míg itthon meg nem láttam az árát
Kisebb lámpákból is volt rengeteg, de akkora volt a kínálat, hogy fogalmam sincs, miket próbáltam ki
-
iatti
aktív tag
válasz
benfolds #76220 üzenetére
ilyen s2 méretű lámpák nem igazán kerültek be a fókuszba. mikor felmentünk a toronyba, convoy L8 majd L21a-val indítottunk. nekem az L21 hideg fénye távolra jobban tetszett. majd előkerültek a zsebméretűek
lumintop gt35 --gt70. na a gt70-el már elláttunk egy darabig
fent a toronyban az imalent ms18 nem tetszett. hiába 100ezer lumen, a nagy térben elveszik a fénye. lent a mezőt szépen beteríti 3-4-500? méteren, de nekem nem bejövősek ezek a terítős lámpák. később megérkezett érdről az acebeam k75.
na ezért mégegyszer visszamásztunk Vincével a toronyba. megérte
a kb 3km-re lévő autópálya tábláról verte vissza a fényt. először néztünk is, mi lehet az a fényes a távolban. lent még megnéztem ezt a 100-ezres kockát. élőben nem is olyan bumfordi mint képen. hegyekben volt ömlesztve a fejlámpák a lámpásembernél
, egyik srácnál szép gyűjtemény volt kb 20db kulcstartó lámpából. előkerült FBLLMAG barracudája meg a ledlenser signature-ja is. elég jól világított benne a 6voltos izzó
bicajlámpára visszatérve. van élet az s2 méretben is gondolom, de ha van rá keret, azért jobb egy dedikált lámpa.
-
vince
őstag
válasz
benfolds #76184 üzenetére
17:50 körül megy le a nap, FBLLMAG kolléga 19-20 órára saccolja az érkezésüket, szerintem találkozzunk 19:30-kor itt a parkolóban.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
benfolds #75988 üzenetére
Az időpont adott. Október 21.
Nekünk (Komáromiak, Streng Alex István - Lámpásember és jómagam) is a Szelim barlang lenne a jobb választás. Viszont, itt páran nem szeretnének kimozdulni, világot látni. 100 km, 1,5 óra autókázás lenne NEKTEK. Nekem is hasonló idő lenne.
Bánd, nekem 2 órás autókázás. 123 km a GOOGLE szerint. Ti meg helyben vagytok. Legalább TI is elhozhatnátok amitek a polcon lapul. Még ez is probléma lenne?
-
Cyborg
őstag
válasz
benfolds #73685 üzenetére
Azért a 6000-es akksi, és a fém ház miatt van súlya bőven, kell a stabil tartó hozzá.
Az a filléres gumi bigyó a kedvencem, mert könnyen le-fel szerelhető a lámpa vele, de az bizonyos súly felett nem tart.FBLLMAG
Nagyon szép a vetítési a képe a BR35-nek, majdnem olyan szép, mint a slag+s2+-nak -
Cyborg
őstag
válasz
benfolds #73630 üzenetére
Na , megtaláltam az S2+-t🙂
Szóval az azért szépen szór, uh azt speciális adapterrel szoktam használni bringán 🙂
Bal oldal S2+, jobb oldal BL03
Ami látszik, hogy a BL03-nak kisebb, és erősebb a spot, ezért talán annyira nem is zavaró szemből, a tompított meg szépen ki van lapítva a vetítési kép.
Mindenesetre az lenne a tuti, ha egy kicsit vágtak volna a tetejéből a floodnak, és akkor feljebb lehetne emelni, nem zavarna senkit, a távolságit meg úgyis lehet kapcsolgatni, az mehet a végtelenbeTelefonos képek, úgy tessék kezelni
MC Pite
Ki lehet a xanesen kapcsolni persze, van külön fényérzékelő nélküli erős, és gyenge mód rajta, Nekem egész jól működik városban, igaz nem száguldozok, és sosincs digitális átmenet a fényes és sötét utcák között, van ideje a lámpának utána állítani. -
Cyborg
őstag
válasz
benfolds #73630 üzenetére
Nem tudom most megnézni sajnos, mert nem találom az s2+-t, elhányták a gyerekek valahova. Nekem amúgy 6x7135 verzió van, annál biztos erősebb maxon a BL03, és jobban is terít oldalra. Astrolux s1-em nincs. Ha meglesz a convoy, meg lesz kicsivel több időm, lehet összefotózom mindet.
Esetleg tudtok S2+-ra jó, és olcsó forrást, ha nem találom meg, veszek egyet, mert az egy alap lámpa, a lámpázás alfája, és omegája, mint régen az 501b voltMC Pite
nekem ezen képek alapján is tetszik a lumintop azért, tény, hogy nem vág le annyit a tetejéből, de azért szerintem annyi kell is, a táv is lenyűgöző. Persze ezek csak képek, Te meg valós tapasztalattal rendelkezel hamarosan mindkettőről, de nyilván valahova mennie kellett a majd 2x árnak, pl tervezésbe -
bedvóter
tag
válasz
benfolds #73510 üzenetére
Sajnos az említett úriember sem tudja, hol célszerű egy ilyen videót készíteni.
Pl. egy olyan nem túl szűk földúton, amit mindkét oldalon fák, bokrok szegélyeznek.
Érdemes megnézni a német kolléga videóit. -
saril
senior tag
válasz
benfolds #72162 üzenetére
3 év garanciát adnak rá, nálam pl pont nem számít, azért van rá a gari, ha romlik, vagy csökken a kapacitása CSERE.
Persze ez amit leírtam 1% mivel én magamnak az összes lidis akku-t cellacseréltem és csináltam a 4Ah-ból 6-7Ah pakkokat, így azokra már nincs gari, de nekem nem is kell, ha romlana, akkor kicserélem.
Érdekes amúgy, mert én is nagy áramokkal, gyorstőltővel töltöm, bár az igaz hogy nagyobb a kapacitás, cellák röhögve elviselik.
7Ah/6Ah töltök 4 Amperrel(Samsung 30Q meg 35E cellák).
Több éve így használom őket, nyúzva is vannak, mert a zsugorfóliázást akkus hőlégfúvó-val csinálom, simán bírják.
-
vottokar
senior tag
válasz
benfolds #71720 üzenetére
Szerintem azon az áron, amibe került a Zanflare f1, egy igen jó lámpa . Két darab van itthon az egyik még dobozban, a másik azóta szinte napi használatban. Múltkor mikor már sokadjára pattogott a kövön, megmakkant a napi használatban levő példányom, de miután lenyugodtam, és eltelt egy kis idő, nekiestem és szétdöntöttem. Nem sikerült szépen a szétszedés (ez úton csókoltatom a ragasztós jó kínai édesanyját), de aztán utána viszonylag gyorsan meg tudtam javítani egy elpattant, felszakadt forrasztást. Gondolom ez a két 90 fokban álló panel összerögzítése okozza a hibák nagy részét. De mivel szétszedni nem egyszerű alapesetben, sok úgy is marad.
-
Gargouille
őstag
válasz
benfolds #71720 üzenetére
A fene tudja, az biztos, hogy akkoriban ez egy olyan jó vétel volt, hogy már önmagában ez is bőven elég ok az "aranykoron" nosztalgiázni. Bár magam is fogalmaztam meg sok kritikát az F1-el kapcsolatban, azért az egy jó kis lámpa, nekem a mai napig hibátlanul üzemel, pedig kapott rendesen.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
benfolds #71719 üzenetére
Általában a ciklusszámot adják meg ami lítium-ion akku esetében 300-500 közt van, vagyis ennyi merítés-töltés után kezd el a kapacitása érezhetően csökkenni, feltételezve, hogy nem volt túlmerítve és túltöltve, vagy pl. túlhevítve sem. Ez utóbbi egy izmosabb lámpában kb. megoldhatatlan feladat, a LED felé lévő oldal ilyenkor bőven kap plusz hőt, pont mondjuk egy S2+ esetén, ahol nincs hővédelem.
Korban vegyesek az elméletek, én 2-8 év közt mindenről olvastam már. Nyilvánvaló, hogy onnan kezdve, hogy feltöltötted először, ha nem nyúlsz többé hozzá akkor is öregszik az akkumulátor, mert a belső kémiai reakciók attól, hogy nem használod még folyamatban vannak. Ezt nem tudom megmondani mennyiben rövidíti meg az akku életét, de biztos vagyok benne, hogy egy 8-10 éves akkut nem használnék szívesen. Saját példa: apukám EagleEye X2R lámpájában 3 évet ment egy samsung cella, a végén már naponta töltötte, én ekkor cseréltem ki neki (persze mert nem szólt, hanem én vettem észre, hogy le van merülve és csak akkor mondta ezt el).
Zanflare F1: ha nem is “klasszikus”, de az egy nagyon-nagyon jó vétel volt anno. -
draco31
veterán
válasz
benfolds #69980 üzenetére
Másikat annyira nem néztem, ezen van egy kampó is amivel fel lehet akasztani, nem kell a ragasztós mágneses módszer így. Illetve ez használható úgy is, hogy folyamatosan be van kapcsolva, mondhatni zseblámpaként.
És még azt hiszem a érzékelési szögben van kis eltérés, az akkusnak nagyobb picivel ha jól emlékszem. -
draco31
veterán
válasz
benfolds #69973 üzenetére
Egy hónapja van ilyenem, sokkal jobb mint vártam. Azóta tölteni sem kellet még. Hamar érzékeli a mozgást, 15 másodpercig világít ha jól emlékszem. Kicsit sötétebb helyiségben hamarabb bekapcsol, mint szükséges lenne, tehát még bőven lehet látni. Ha máshová raknám, akkor jó időben kapcsolna fény szempontjából. De így a jó az elhelyezése. 1.5 méter magasan van kb. nagyobb testű kutyát nem mindig érzékeli, de neki ugye nem is kell. Egyszóval nagyon elégedett vagyok vele, újra megvenném.
-
-
rbok
csendes tag
válasz
benfolds #69508 üzenetére
Köszi, ráírtam, de közben egy kicsit utána is olvasgattam a dolgoknak, és kiderült, hogy a lámpák kupakjában történhetett vmilyen elmozdulás, mert szétszedtem mindegyiket (eddig nem is tudtam, hogy ez milyen egyszerű), megtisztítottam, újrahúztam, és mindegyik lámpám feléledt. Még az első Siderfire SSC P7-em is!!!
Közben találtam egy videót, ahol az ember rézharisnya forrasztásával teszi jobbá a kontaktot/kisebbé a rugó ellenállását a kupakban, sztem el is szaladok az Obiba...
-
benfolds
őstag
válasz
benfolds #69501 üzenetére
mondjuk kár, hogy leesik a pántról, ha fel van csiptetve. meg az a műanyag sem lehet túl kénylemes a fejen...
-
-
MittuDomain_
őstag
válasz
benfolds #68180 üzenetére
Olyan kupont venni lehet, app-ból vagy pc-n is, 2$ kedvezmény 3$ felett, 490 pontért. Vásárlástól 1 hétig használható.
És igen, az EU raktár most kifogyott. És igen, nekem ez már a harmadik FT03 (egytől megváltam, szóval újra a második, inkább), és igen, xcsabo jól mondta, kupon értesítő jött róla, úgy vettem.
Csak aztán programom volt este és nem írtam be prompt nektek. -
jozsi252
veterán
válasz
benfolds #68163 üzenetére
Idáig teljesen meg voltam vele elégedve, főleg mióta ez a Dragon VP4 van csak ezt használom mindenre, nagyon jó kis mindenes töltő.
Az USB-s adaptereddel minden rendben van? A kezem között nekem is fordult meg olyan ami a ráírt felét se tudta. Blitzwolfot használok azóta semmi gondom.Azért egy 3000-3500mAh akkut 100-200mA-es töltőárammal tölteni kicsit több mint óvatosság.
Ott tényleg a töltővel vagy a táppal lehet valami.
Jön jövő héten 5db új 3500mAh 35E akku majd azokkal tesztelem a töltőt. Ha szar akkor megy a levesbe, addig nem gondolkodok a töltőcserén.
-
válasz
benfolds #67495 üzenetére
Valóban...
Véleményem szerint ez a lámpa használhatatlan 8 driver ic-vel, kb nem lehet kézben tartani annyira fel tud melegedni, akkor így meg mi értelme van...
Választottam olyan csoportot ahol 50% a max fényerő, de azért itt is tud melegedni.
(legszívesebben a kukába vágnám)
Esetleg lehet nem ártana beleírni az összefoglalóba, hogy a 8 driver-es s2+ használhatatlan, hogy más ne szaladjon rá. -
MittuDomain_
őstag
válasz
benfolds #65174 üzenetére
És persze -szabi- meg mindenki:
H03 nincs itthon, van viszont H04, EE X1R, SP40, ha kell, az RJ-02-t is el tudom kérni apukámtól ha komolyabb tesztet szeretnétek, és van egy nevenincs Xanes D25 fejlámpa is amivel jó tapasztalataim vannak.
A Wuben H1 azon felül, amit eddig leírtam:
- a fokozatok eloszlására nem panaszkodom, lehetne még egy lépcső benne, de a 10lm-en - kiegészítő led tényleg okés (a moonlight meg nem hiányzik a kék aux miatt);
- mind az 5 közül ennek van szerintem a leghomogénebb fénye (pedig a H04 TIR lencsés), és meglepően nagy szögben is terít. -
zaskar
senior tag
válasz
benfolds #65174 üzenetére
Nekem is szimpatikus ez a fejlámpa. Viszont az én felhasználói szokásaimhoz a 400 és a 80 lumenes fokozat közé tudnék még egy köztes fokozatot elképzelni. A sok flash mode meg számomra teljesen felesleges. Ettől függetlenül azért majd lehet beszerzek egyet, jó ár-érték arányúnak tűnik.
-
Ra3
őstag
válasz
benfolds #64848 üzenetére
Én ezeket használom akciókamerában, drónban, telefonban már több mint egy éve, ismerősöknél is fut drónban, telefonban, dashcamben semmi gond velük.
Egyet sikerült tönkretennem de azt saját hülyeségből, egy olyan kártyaolvasóban tartottam amiből több mint a fele kilógott, és elrepedt mert oldalról elég nagy erőhatás érte a kiálló részt. -
WestBam
Topikgazda
válasz
benfolds #63955 üzenetére
wow, soha ki nem találtam volna!
Zoli-bácsi
A kínai lámpák árait megnézve az Olight és az importőr árrését beleszámolva nem is horror az az ár (60$ és 150$ a Magicshine a gyártónál) hazai 2 év garival. Persze ez csak az én véleményem.#63959
BaLee
Szép találatok, ezek valóban az "eredeti" modellek átcímkézve -
istika
tag
válasz
benfolds #63170 üzenetére
hat sajnos elwgge atlepi a keretet...160 euro nalunk. van vlkinek tapasztalata a nitecore mh25gt-vel? nem professzionalis celra ha keresek lampat,az a jobb ha minel messzebre vilagit, vagy az ha tobb a szort feny es nem olyan eros a hotspot? tetszik a nitecore csak ugy erzem valami praktikus tulajd9nsag karara megy az h nagyon messzire vilagit...mwnnyire f9ntos az h messzire vilagitson?ez itt a kerdes...
-
Gargouille
őstag
válasz
benfolds #58854 üzenetére
Én is féltem ettől, de az Armytek-é elég jól bírja, pedig nagyon sokszor vettem ki belőle, ráadásul az csak 4 pálcikával fogja a lámpát. Végülis legrosszabb esetben veszek egy hagyományos gumis fejpántot hozzá, már van Convoy-ból is.
Ami miatt jó ez a bepattintós, hogy a fejedről is egy kézzel le tudod kapni a lámpát ha kell, a gumigyűrűsnél azért elég körülményes a ki-berakás.
-
jozsi252
veterán
válasz
benfolds #58202 üzenetére
Olight UC -> [link]
Imádom ezt a töltőt. Amikor csak épp 1 akkut kell feltölteni akkor kikapom a fiókból a blitzwolfos adapterrel együtt, majd mehet is a töltés. 1 akkuért fölösleges előszedni a Dragon-t, ez hibátlan. Annyi hogy 750mA-el tölt csak, viszont ennek a 21700-as védett akku se gond.
-
MittuDomain_
őstag
válasz
benfolds #58205 üzenetére
Folomov A1.
Ugyenezt tudja gyengébben, olcsóbban. (Én 550,- Ft körül vettem valami elborult akcióban, ez a nem ér kategória, én is tudom.)
Én úti töltőnek használom, egyébként Lii-100.Szerk: megtaláltam a táblázatomban, 503,- Ft volt.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
benfolds #58205 üzenetére
Vagy drágábban megkaphatod a Nitecore LC10 -est.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Azonnali fotós kérdések órája
- Autós topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Kerékpárosok, bringások ide!
- EAFC 25
- Gyúrósok ide!
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- További aktív témák...
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 1000GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest