- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
WestBam
Topikgazda
válasz
z123456z #77208 üzenetére
FBLLMAG nem a piaci áron veszi meg a lámpákat a helyi kereskedőtől, mert ő (is) több lámpát vesz, mint az átlagos halandó, gondolom megkapja a viszonteladói árat. A szlovák importőrnél én nem látom az MH12 Pro-t, de látom az MH12S-t (ami meg is szűnt már régen sajnos) 99 Euro listaáron.
Ráadásul az MH12 Pro itthon 42,5e Ft, az általad hozzá mért FC12 akku nélkül 18e. Melléteszel egy 30Q akkut és máris 20e Ft, vagyis éppen csak nem fele árért van egy olcsóbb kategóriás, kisebb fényerejű és fényáramú lámpád kisebb akkuval. Nem is értem, hogy miért nem 20e Ft az MH12 Pro...Sajnálatos, hogy nem te árazol be dolgokat, mi biztosan jól járnánk vele
Esetleg ne az almát és a körtét hasonlítsd össsze, akkor máris másként néz ki a matek.
PD40R hasonló képességű lámpa és 53e, Olight nincs is hasonló de pl. a vetítési képe ilyesféle a Warrior 3S-nek az ára pedig 55e Ft. Ledlensernél nem tudja a P7R Signature csak színhűségben megugrani ezt a szintet, mindösszesen 77e Ft-os ár mellett. Az Armytek Prime C2 Pro Max jöhet még szóba, ami fényáramban magasabb, de fényerőben sokkal alacsonyabb, és 45e Ft az ára.
És eztán jöhet a közép kategória, ami már nem prémium, bármennyire is erőlteti itt bárki. Ez olyan mintha a Skodára azt mondanátok, hogy az egy Audi, pedig bizony nem az, és soha nem is lesz az, lehet benne bármeilyen motor, a körítés is számít, nem csak a lóerők. -
WestBam
Topikgazda
válasz
z123456z #77195 üzenetére
Az nem vélemény, ha minden 3. hozzászólásod témája az, hogy ez túlárazott, az a kereskedő szemétláda...
Ez egy szakmai fórum elvileg. Nem véleményt kellene sulykolni minden oldalon töbször is, hanem szakmai tartalmat adnia az idetévedőnek.
Persze ez is csak egy vélemény -
FBLLMAG
senior tag
válasz
z123456z #77192 üzenetére
Én a Nitecore MH12 PRO lámpámat (tokkal, 21700 -as védett akkuval) 90 € -ért vettem. A Wurkkos FC12 48 € lenne akku, és tok nélkül. A 21700 -as akku 20 € és az ilyen minőségű tok 10 € körül mozog. Vagyis maga a Nitecore MH12 PRO 60 € lenne.
A Nitecore MH12 PRO 50000+ cd fényerő (mérve) a Wurkkos FC12 22000 cd körül van. A MH12 PRO magas fokozata 10000+ cd fényerőt biztosít. A Wurkkos FC12 a turbo fokozatáról 25% -ra lép vissza a magas fokozatnál 45 % -ra (4 perc elteltével). Vagyis a régebbi 2x AA -s lámpáim szintjére. A Nitecore MH12 PRO esetében is van közelségi védelem (így talán nem ketkezik lyuk a zseben). A Wurkkos esetében van? 20 órát ír a sétáló fokozatra a táblázat, ami valójában 5 óra sincs (mivel azért használva vannak a magasabb fokozatok is). A 10 lm -es eco fokozat a 200 órás futamidővel nem nagy szám.
Nekem ezért a Wurkkos FC12 esik ki. Ez is csak 1 vélemény.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
z123456z #77192 üzenetére
Szerintem ezeket mi már mind tudjuk. Ami nem olcsó vagy ingyenes, az rablás.
Ha hazai beszerzés akkor pedig kétkarú Las Vegas-i rablók a kereskedők, mert meg akarnak élni és az alkalmazottaknak is megélhetést akarnak nyújtani, ha már felkarolnak egy (vagy) több márkát és ahhoz supportot is nyújtanak.
Van azonban a népességnek egy rétege, akiknek fogadd el, de megéri a felárat az, hogy itthonról, napok alatt, hazai supporttal beszerzi a hobbijához kapcsolódó minőségi termékeket.
Sportlámpán láttad mennyibe kerül a 8200Ft-os FC12 akku nélkül? Őket miért nem szapulod? A tescogazdaságos lámpákat több mint dupla áron adják...
A hasonlatod is eléggé sántít, egy prémium terméket hasonlítasz egy alsó kategóriással össze. A Kőbányai is sör és a Hoegaarden is az. Te csak azt látod mindkettőtől be lehet rúgni.
Fogadd el, hogy vannak emberek, akiknek megér 4-50e vagy még több Ft-ot egy lámpa. Mi is elfogadjuk, hogy neked meg nem. -
Gargouille
őstag
válasz
z123456z #77101 üzenetére
Például a Zanflare F1 is ilyen és én nagyon szeretem, mert a hátsó kapcsoló full áramtalanít, nem merül a lámpa kikapcsolt állapotban. Sőt, még gyorsan "morzézni" is tudok a hátsó kapcsolóval. Az tény, hogy ha gyorsan akarod bekapcsolni és azonnal fokozatokat váltogatni, akkor kényelmetlen pláne egy kézzel, de ilyesmi - legalábbis nálam - ritkán fordul elő.
Én például az oldalkapcsolót nem szeretem annyira, ha választanom kell akkor inkább hátul legyen a nyomógomb a lámpákon, mert például zsebben vagy táskában kevésbé nyomódik be véletlenül.
De ezek igazából ízlésbeli kérdések, mindenkinek más áll kézre vagy más megoldás előnyös ahhoz, amihez használja. -
papucsiga
csendes tag
válasz
z123456z #77099 üzenetére
A Fenix Ld30 is két kapcsolós, kicsi gyakorlással (tényleg nem sok) meg lehet úgy fogni hogy a kis ujjaddal 10/10 sikerül a mód váltás. Ha esetleg nincs rajta az ujjad akkor is elég jól megszorítani a markod és valahol megkerül a kapcsoló. Ehhez persze az kell, hogy olyan rövid legyen a lámpa, mint az Ld30. Eleinte nekem is nagyon idegen volt meg béna, de hamar meg lehet szokni ha a lámpa méretei amúgy jók.
-
z123456z
őstag
válasz
z123456z #77079 üzenetére
Ez a két kapcsolós működés egy agyrém. Tudom, hogy sok hasonló felépítésű taktikai lámpa müködik így, nekem még nem volt. Az, hogy a hátsó kapcsoló csak főkapcsolóként működik ( és pillanatnyi fény, de ez most mellékes ), míg az oldalsó csak akkor, ha már bekapcsoltam a hátsóval, erre szavak nincsenek, kabaré.
Szóval, lekapom az övről marokfogásban, bekapcsolom a hátsóval, és ha másik fokozatot szeretnék, akkor rodolfoi kézügyességgel fogást váltok, kitapogatom az oldalsót ( egyszer sem sikerült egyből megtalálni, sőt, néznem kell! ) és elintézem amit akartam. Vagy használom a másik kezemet is, ez esetben kétkezes lámpaként működik a karcsú lámpa. Ez mennyivel jobban működik L18-on vagy P16-on ( na jó, ez nem korrekt, hiszen itt mindkét kapcsoló hátul van egymás mellett ), döbbenet. Ja, és emellett még az oldalsó e switch is hangosabb bármelyik e switchnél, így még ha működne is önállóan, nem tudok vele kilopózni a lakásból hajnalban. Ez egy picit azért túlzás, de nem tudja leváltani a WK03-at. Jó, tudom, hogy ez taktikai, az meg nem, de a másik kétkapcsolós lámpám is taktikai, és azokat néma csendben is lehet indítani.
És akkor még nem is beszéltem az ultralow fokozatról, amihez egyszerre kell a két kéz. A térdemet csapkodtam a röhögéstől, amikor ezt kipróbáltam.Amúgy a fénye szenzációs, pedig azért izgultam a legjobban .
-
Ereshkigal
őstag
válasz
z123456z #77079 üzenetére
Nekem is megjött múlt héten, szintén "normális" dobozban. Neked validation code van rajta? Enyémre nem tettek.
Mindenesetre lemértem a lámpát, az akksit, grammra pontosan annyi mindkettő, mint a specifikációk szerint. Akksinál az első kisütésre 5108 mAh-t mértem. A lámpa jól összeszerelt, nem lötyög semmi, működik minden, ahogy kell, szal tuti eredeti.A zöld tényleg nem gáz annyira, mint a videókon.
Ehhez hasonló matricának kéne rajta lennie:
-
H-Zol
senior tag
válasz
z123456z #76969 üzenetére
Ez [link] amiről írsz , ezt én vetettem fel itt
pár napja , még most is jó árban van , pláne ha a kupon is működik még , én csak úgy döntöttem , hogy nem
nehéz volt de még nem , de még ez se az a nagy lámpa amivel erdőre vigyáznék , figyelném , de nem rossz lámpa , van sok szórt fény de eléggé messze is világít !!
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
z123456z #76963 üzenetére
Nitecore EDC35 > 5000 lm és 70000 cd kb
Nitecore EDC33 > 4000 lm és 50000 cd kbAz UHI40 MAX 8 + 1 ledet jelent. Így szórt fényt és szúró fényt is tud a lámpa amelyik használja. 100 € alatt lesznek, sőt a EDC33 talán 70 € körül. Erről szólt a fáma. Remélem igaz lesz. Belső töltés USB-C csatlakozóval, amit oldalra forduló gyűrű rejt.
-
iatti
aktív tag
válasz
z123456z #76924 üzenetére
bocs, ezekkel a szmájlikkal se vagyok tisztában.
csak hogy értsed, nem vagyok faszbokon,instán,tiktokon. ezt a redditet se ismerem. max blf meg a német lámpás fórumon szoktam nézelődni, igaz mostanában ott se. őskövület vagyok.
megnézve az emisart a fotókon, élőben sokkal kevesebb a szórt fény szerintem, ami nekem jobban is tetszik. nem egyszerű fotók alapján lámpát venni szerintem.
-
Cyborg
őstag
válasz
z123456z #76850 üzenetére
Valami hasonló, az új tartja a high-t 5 perc után is.
Amúgy nem volt valami jó ez a videó, lefáradtam közben, annyira fékezett habzású volt a srác, meg ez az ablakból kivilágítás nem volt valami jó példa, így csak egy fénykardnak tűnt ez a lámpa valós használati érték nélkül. Van ennek spillje amúgy? 53 fokot ír a leírás a floodra, az kb a használhatatlan kategória.
Amúgy szép kis lámpa -
H-Zol
senior tag
válasz
z123456z #76839 üzenetére
" Autóból kivilágításnál mindez hatványozottan igaz "
Igy vanén késő ősztől kora tavaszig szabad vagyok
csak esténként megyek ki a tanyára a kutyákat ellátni az szinte 20 kilométer 10 oda 10 vissza és nagyon sokat világitok ki a kocsiból, az oldalt kapcsolóssal is megoldom de a hátul gombolós az igazi
-
WestBam
Topikgazda
válasz
z123456z #76839 üzenetére
Oldalsó gomb plusz hátul "taktikai" kapcsoló az univerzálisnmegoldás.
Ha turbón hagyod szét tudsz nézni ahogy írtad felemelt kézzel, vagy kocsiból is könnyen. Ha meg gyalogolsz és bekapcsolod, lógatod a kezed akkor tudsz módot váltani az oldalkapcsolóval az igényeknek megfelelően. Ezért is szeretem az ilyen lámpákat, hiszen elég jól használható minden helyzetben. Az egy kapcsolóssal rossz sétálni, vagy elfogadod, hogy csak egy fokozatot használsz. Én kapcsolgatni szoktam közben, nekem ez nem alternatíva, nem kényelmes a végét nyomogatni, mert ahhoz fel kell emelni a lámpát, sokkal kényelmesebb az oldalán kattingatni. -
FBLLMAG
senior tag
válasz
z123456z #76805 üzenetére
Ha úgy vesszük, igen.
5 óra után jönnek még az irodába. Később jutok csak haza. A szélső utcákon ritka a világítás, a parkban meg nincs. A ZL SC53cN az alap a zsebben. Jelezni is tudok vele, meg stb. Az EagTac D3A a tartalék mindenes. Nagyon jó ennek is a fénye. Szinte semmit sem foglal az oldalamon. A keményített tokjával. A Fenix LD12R a tulajdonságai végett, szintén nálam van. Kapunál felpattintom a mágneses klipsszel és kereshetem a kulcsot, nyithatom a kaput, átteszem belülre a lámpát, zárhatom a kaput. Nem kell szerencsétlenkednem. A Nitecore MH12 PRO meg csak úgy az oldalamon van. Hátha kell.
-
z123456z
őstag
válasz
z123456z #75406 üzenetére
Egy picit akad a kapcsolója, de azért működik. Jeleztem az alis Acebeam store-nak, küldenek másikat. Ez elég korrekt hozzáállás, már másodszorra cáfol rá az AliExpress az itt legtöbbször kifogásként emlegetett kínai garanciára ( Convoy, Acebeam ). Egyik sem 4-5 év elteltével lett jelentve, ez tény. Remélem nem is kell.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
z123456z #76785 üzenetére
Nem rossz a Nitecore MH12 PRO. Látod, érzed az oldalsó kapcsolót. Nem kell keresni. Az utóbbi időben ez is nagy szó. A magas fokozat kb 10 percig stabil. De ezt 28000 cd fényerővel. (A Nitecore MH12S turbó fokozatban sem tudja. Ahogy a pár éve gyártott 18650 / 21700 -as lámpák többsége sem. Ebben a méretben.) A turbo fokozat időzített, 30 mp (ettől hamarabb vesz vissza sok lámpa), visszalépés után újra indítható, amig a hővédelem bele nem szól. A 4 fokozaton gyorsan végig lehet kapcsolgatni. De fordított is lehet a sorrend. Ilyenkor mindig a turbo fokozatán kapcsol be. Szóval, ha úgy vesszük megvan az azonnali holdfény, turbo fokozat, felesleges kapcsolgatásokkal.
Az alacsonyabb fokozatok is rendben vannak. A holdfény (van) rejtett. Normális körülmények között nem kapcsolja. Sétálni már lehet az 50 lm fokozaton is (az csak az én mániám, hogy nem az igazi, más észre sem veszi), a 300 lm meg mindenre is elég (ahogy előttem írták).
A fogása stabil, biztonságos, kényelmes. Tok, akku, belső töltés, stb. Mindez 90€. Szerintem megérte.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
z123456z #76780 üzenetére
Abszolút nem nagy a látható visszalépés. Csoportban osztottam meg videót róla, ha van FB-od meg tudod nézni. Ugye ez nem lineárisan növekszik, 10e és 12e lumen közt pl már nem is látsz eltérést. A PD36 TAC 2000 lumen taktikai turbója és a 3000 lumen “normál” turbója közt én nem veszek észre különbséget. Biztos ami biztos alapon azért végiglépkedtem a fokozatokon, hogy biztosan a 3000 lumennek mondott fokozatot kapcsoljam be a “kontrollcsoport” tagjainak mikor összehasonlítottuk őket.
A 30 mp gyárilag időzítőre van állítva, többször is indítható mire beavatkozik a hővédelem. Szerintem a sok gari miatt ennyire óvatos sok brand gyártó. -
H-Zol
senior tag
válasz
z123456z #76731 üzenetére
Na le teszteltem egy pár aksit és minden okés ami 3000 miliamper az anyinak is jött ki a 3500 az is jó de tényleg soká tartott reggeltől késő estig csinált meg 4 darabot !!
Azért csináltam mert hirtelen vetettem Alin 10 darab Samsung 30Q 3000 mh cellát és nem néztem utánna és sok a rossz vissza jelzés , sokan 2000 meg 1900mh nak mérik , de sokan 5 csillagot adtak neki , de ha 2000mh gondolom nem is adja le azt az ampert mint az eredeti 20 A fojamatosan azt ki tudom próbálni az Astrolux Ec03 ha ki gyújtja a papírt akkor van kakaó, ha nem akkor nincs
Vajon ha nem az aminek vettem meg tudom reklamálni -
H-Zol
senior tag
válasz
z123456z #76747 üzenetére
Pedig sokáig nem lehetett kapni !
Az egyik leg többet használt lámpám, és a lég elhasználódott is , ebbe azt értem , hogy a nyuszi már rég elkopott a kapcsolórol , két évet azért napi használatban bírta de utánna lassan eltűnt, esett bukott , volt több olyan beton felütődés , hogy meg kellett reszeljem stb , de a mai napig hibátlanul megy
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
z123456z #76705 üzenetére
A TAC AA esetében feketét és szürkét mondtak. A fekete a szürke, míg a szürke a zöld.
Bár nekem így utólag mindegy is lett volna. Csak coyot ne legyen.
Majd ha lesz időm, megmérem. Az a biztos.
A Fenix LD12R és a LedLenser P5R Core is 14500 -as, ráadásul a nagyobbak közé tartozik. És ez is 105 mm hosszú.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
z123456z #76705 üzenetére
Ezt a zöld fény gondot nem értettem. 1800 - 3000 lm -es, kb 20 cd/lm -es lámpát nem beltérben használunk. Inkább kültéren. Lakott területen, városi harcosnak, az AA / 14500 akkus lámpákat használom. Méretük végett, és persze a jobban szóró lámpáim után nyúlok. A Fenix, Acebeam hidegebb fényű, a ZL (valamiért a gyengébb fény is elegendő), EagTac meg melegebb fehér. Inkább zöld környezetben érdemes használni. Ahol a zöld fény még jobban kihozza a dolgokat. (Bár annyira nem zöld.) Akár távolabbról is.
-
H-Zol
senior tag
válasz
z123456z #76691 üzenetére
Nem tudom , de szerintem a convoy későn kezd vissza venni mint ahogyan én állítom az andurilos lámpáimat , nállam felvannak nyomva 60-65 fokra mert úgy sokkal használhatóbb , mert általában gyárilag , már 40-45 foknál kezd vissza venni és így kicsi az az idő amit megy makszimumon
Én se hagyom őket fel főni , mikor már jól süt a feje akkor vissza veszem én , mert ha nem akkor úgy járok mind te , fogni és nehéz
Egy paszta nem árt , több lámpámban kevés volt a paszta amit szét szedtem , de sok lámpám úgy van ahogy jött , nem bántottam mert ugye oda ki kell forrasztani a LED csillagot !! -
WestBam
Topikgazda
válasz
z123456z #76691 üzenetére
Sosem felesleges az újrapasztázás, esetenként gyárilag kimarad, jobb ellenőrizni. Nem tudom mit használsz, nekem az MX2-vel jók a tapasztalataim.
Azt néztem, hogy a 12 csoportos 8A driverben elvileg van hővédelem az M21B-ben, nem lenne szabad ennyire felmelegednie. A Nitecore is 50 vagy 55 fokra állítja be a hővédelmet és soha nem is melegedtek még fel a lámpáim foghatatlanra. Az Acebeam más kaptafa, azok fel tudnak forrósodni, legalábbis ami nálam volt az biztosan.
Biztosan a megfelelő drivert tetted bele? -
WestBam
Topikgazda
válasz
z123456z #76665 üzenetére
Létezik. Liitokala akkuknál nem te vagy az első aki panaszkodik a minőségre, mondjuk én az újrafóliázott 30Q-ra emlékszem, de nyilván nem véletlenül tud az OEM flat top akkunál olcsóbb lenni a liitokala.
Az M1 már XM-L2 LED-del is tudott melegedni, a tesztemben láthatod, hogy 15 perc után már 60 fokos volt. Ha nincs hűvös szellő akkor bizony tud az az Osram fűteni ha jól meg van hajtva, és miért ne lenne jól meghajtva? -
H-Zol
senior tag
válasz
z123456z #76633 üzenetére
Ez így van
Nemrég vásároltam egy ipari Co hegesztő gépet Magyarországon gyártott , fel is hívtam a gyárat és közölték , hogy ők nekem direkt nem tudják eladni csak egy viszonteladó az az kereskedő által , de egyik pofátlanabb mint a másik ár szempontjából , de mondta a gyár , hogy ide hozzánk is szakítanak Romániába , hát az volt a csúcs több mint a felével adják itt drágábban mint nálatok
Végül is egy Hódmezővásárhelyi boltból vettem meg
( de ár különbséget itt nállunk és nállatok 6 számjegyű ár különbséget képzeljétek ft-ba ) -
WestBam
Topikgazda
válasz
z123456z #76626 üzenetére
Nem lámpát nézek, az van elég. Titán edényeket túrázáshoz, azok szívatnak az áraikkal
Én importőrnél dolgozok, pontosan tudom, hogy a gyártókat nem érdekli, hogy mennyi az adó a terméken amit ők értékesítenek, vagy az, hogy milyen az árfolyam amin kifizeted. Gyakorlatilag a nemzetközi árazás így néz ki:
MAP ár (általában USD), ez EU-piacon így alakul: Nemzetközi MAP ár (USD) = EU MAP ÁR (EUR).
Az első buktatót itt szívja be minden EU kereskedő az USD-EUR árfolyankülönbözettel, mivel 1USD nem egyenlő 1 EUR.
Aztán jön a vám és az áfa.
A végére marad az árfolyam különbözet, mint hab a tortán, de ez már "helyi specialitás" pl. nekünk, mert nincs bevezetve az Euro.
Tehát ha valami nemzetközi piacon 100 USD akkor az EU-ban 100 EUR, plusz a helyi adó.
Pl.: németeknél 119 EURO polcárat jelent (Eurot használnak, 19% az áfa)
Itthon pedig kapásból ugyan az a termék 127 EURO áfával + újabb árfolyam különbözet, így kb. 130 euro polcárra jön ki itthon az, ami pl. alin, vagy a gyártó boltjában 100$-ért van fent. Ez már alapból azt jelenti, hogy van a hazai hivatalos ár és a nemzetközi hivatalos ár közt legalább 30+% eltérés.
A vámot most nem számoltam, mert azt mondjuk benyelik a kereskedők a MAP árban lévő haszonkulcsból, de ezt nem tudom, hogy így van-e ilyen kisebb értékű termékek esetében.
Abban teljesen egyetértünk, hogy ez a végfelhasználót igazából nem érdekli, mi több, ha valahol 10Ft-al olcsóbb akkor onnan fogja megvenni. Ezt csak azért írtam le, mert így kerek az egész, így kell nézni minden termék esetében azt, hogy miért kerül itt ennyibe. Teljesen mindegy, hogy mi van ráírva, Nitecore, Olight, Fenix, vagy Petzl, bár ez utóbbi elvileg francia, tehát EUR MAP áron dolgozik.
Ez csak egy lámpa. Egy laptopnál, videokártyánál, konyhagépeknél, nem EU autóknál ezek a számok sokkal sarkosabban látszanak. Mi is folyamatos küzdelemben vagyunk a gyárral, mert a hasznunk számottevő része elúszik az árfolyamon.
De ha bemész pl. a Spórolós topikba ott láthatod, hogy akik határ mellett laknak azok sokszor töredék áron tudnak bevásárolni a hazai árakhoz mérten 10-20 perc autózás után.
Az utolsóra: Ha ide beírja valaki az akciót a kutyát nem hatja meg. A FB csoportomban kb. minden gyártónak van marketingese, nem vakok, azonnal szólnak, ha valami nem tetszik nekik, aztán vagy elfogadom, vagy nem. Jelen esetben igazat adtam nekik, ez meg már az én döntésem. -
FBLLMAG
senior tag
válasz
z123456z #76596 üzenetére
Informáltál. Nem kéne szégyelni magad. Pár éve én voltam így. Nem mertem már beírni a drágább lámpákat. Még most sincsenek beírva, nincs foglalkozva a drágább lámpákkal. Pár eléri a 4 számjegyet. € -ban. LUX-RC keletre, teljesen személyre szabva készül. Nem tömegtermék. Akár rubin kapcsolóval is rendelheted, nemesgázzal a fejben. Tőlünk nyugatra Prometheus (már kapom az ajánlásokat, a fejlesztőjük vágott szemű
), Malkoff, Elzetta, Modlite, Cloud Defensive, Weltool, stb. Azért 1 LUX-RC és 1 - 1 Cloud Defensive, ... hú de jó lenne.
-
H-Zol
senior tag
válasz
z123456z #76589 üzenetére
Az első Zoomolható lámpám T6 LED el , azt mondtam , hogy ez maga a mennyország és csak most tudom , hogy az kékes lilás fényel mennyire nem jó
az aksiját utánna bele tettem egy rendes lámpába hát akkor szembesűltem vele , hogy az is egy nagy rakás sz-r , azokat már ki dobtam , de a lámpa mint első LED -es lámpám a mai napig meg van
-
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
z123456z #76522 üzenetére
Az L16 lámpát egyre ritkábban látni. Sajnos felment az ára. Drágábban láttam pár napja. De már nem gyártják.
Én csomagban rendeltem. A Nitecore MH12 PRO, Acebeam TAC AA lámpák igen, a Nitecore MT2A PRO lámpa + BP23 PRO táska még nem. Majd 1x -re küldi úgy vagyunk megegyezve. Pénteken ráhívok.
A Nitecore MT2A PRO lámpát képzeld el fejlámpának.
Fenix fejlámpa szerelékem van.
-
bedvóter
tag
-
H-Zol
senior tag
válasz
z123456z #76489 üzenetére
Hát itt nállunk olyannyira túl van szaporodva a medve állomány , hogy komoly gondokat okoznak az EU Romanját 5000 medvére kötelezte de itt ahogy olvastam több mint 12000 példány él aminek napról napra kevesebb élőheje marad , de töllem olyan 200 kilométerre van az első hej ahol már van medve !!
De ettől a sípoló S lámpától kétlem , hogy megijedne -
saril
senior tag
válasz
z123456z #76451 üzenetére
Nagy élmény azt a "nagy lámpát a zsebedben hordani" a vésztartalék az nálam azt jelenti hogy kulcstartón elfér! [link] vagy [link] (nekem a SEEKNITE S11 van) attól minden csak nagyobb, tehát felesleges AA lámpa, újra! Ha pedig kicsivel nagyobb kell akkor ott van a [link] méretben dupla akkora tudásban is.
Újra nem értem minek AA lámpa, a kérdésemre meg még nem kaptam választ hogy is lehetne valami 1,5 voltrol "jobb" mint ami 3.7 voltról működik, ha ugyan arról a LED-ről beszélünk! -
H-Zol
senior tag
válasz
z123456z #76449 üzenetére
Két lámpa azért nállam is van ha este megyek valahova
alkalomtól függően
De ha olyan hejre megyek több lámpa is van nállam és pót akuk is , még soha nem maradtam fény nélkül !
Amúgy már írtam , minden este megyek kutyákat etetni a tanyára ami innen ahol lakom 9 kilométerre van , erdő sáv mellett haladok , szoktam ízeket , szarvasokat , vaddisznókat , ritkán arany sakált lesni , én körforgásba használom is a lampaimat , szinte merulesig és utánna Van Másik
Általaban egy nagy vagy nagyobb és egy edc jön velem esténként !! -
H-Zol
senior tag
válasz
z123456z #76442 üzenetére
Ezzel én is így vagyok
nem tolom túl , nem bonyolódok bele tudom , hogy mi kell mi tetszik és mi nem !!
A lámpáim 90% fokozatmentesen álithatoak , erről is voltak viták, de nekem ez így a jó !
A másik , hogy stabilizált vagy sem az sem érdekel ha kell rá töltőkde pont nemrég le merítettem a Wurkkos TS30S és még 3,1 voltnal is ütős volt a turbó de onnan már ő másod percek alatt vissza lép , hogy takarekoskodjon az energiával
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
z123456z #76440 üzenetére
Észrevetted? Az AA / 14500 / 2AA / 14100 akkut használó lámpák az utóbbi időben szintén fejlődésnek indultak. Több úton.
A Weltool T1 PRO TAC - 1 fej, 1 optika, de kiegészítő testtel. 1AA / 2AA / 14500 táplálási lehetőséggel. Felhasználás szerint lehet választani. 2 fokozat.
Fenix LD12R - AA / 14500 táplálás. Belső töltés, menetes fedéssel. Klipsz erős mágnessel. A fő fény erősebb, akár 9000 cd fényerőt biztosít. A másodlagos szórt fényt. Az autó csomagtartójára pattintva segít a bepakoláskor, oldalára pattintva a kerékcserét világítja meg. A fólia fémrészére pattintva, a termést világítja meg. Szebad kézzel vehetem le a paprikát, paradicsomot. 70 g az egész lámpa. Végre a 1 lm holdfényt megkapta. A 30 lm fokozata 15+ üzemidővel rendelkezik.
Fenix LD22V2 - 14100 / 2AA táplálás. A 14100 akku USB-C töltéssel rendelkezik. 800 lm fényáram és megemelt, 12000 cd fényerő. 2 lm eco fokozat. Végre. A 30, 100 lm fokozatokat is meghagyták.
47 QURK QK2A - 1AA / 2AA táplálás. OP felületű alumínium vagy fehér sima műanyag tükör. Az aszférikus lencse is használható benne, aminek a 2 oldala különdöző mértékben domború (hogy a spot átmérője milyen legyen). 6 módcsoport. A hátsó kapcsoló kiemelkedjen, vagy se a lámpatestből. Kb 6 fajta, féle klipsz közül lehet választani. HCRI, 6 szögletű Nichia led, hogy véletlenül se legyen négyzetes vetítési képe.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
z123456z #76438 üzenetére
Nem akartam negatív lenni. Nem volt szándékomban megbántani. Ezer bocs.
Nem mértem (de köszönjük, hogy TE megtetted.
)
Az oldalukon felbukkanó adatok, valamint mások mérése alapján gondoltam.
High
1AA - 160 lm, 39 perc, 3 Wh > 35 lm/W
2AA - 324 lm, 30 perc, 6 Wh > 27 lm/W
14500 - 540 lm, 38 perc, 3,7 Wh > 92 lm/W (114 lm/W, 3 Wh)Az Armytec Prime A2 PRO lámpám 140 lm/W hatásfokkal rendelkezik. Azért ezt a lámpát írtam, mert ez tud 1AA, 2AA, 14500, 18650 akkuval is működni. Az összes fokozaton tartja a hatásfokát.
Low
1AA - 3 lm, 92 óra > 276 lmh > 3 Wh akku > 92 lm/W
2AA - 34 lm, 84 óra > 2856 lmh (21700 -as akkunak is jó szám) 476 lm/W (nem létezik)
14500 - 86 lm, 8 óra 42 perc > 748 lmh (ez is 2,5x több mint kéne) 250 lm/WA magas lmh számok utalnak a nem stabil áramkörre. Az 1AA meg alacsony.
21060 cd / 540 lm > 39 cd/lm > 0,09 m átmérő (spot) 1 m távolságból. Én a 0,15+ m átmérőhöz szoktam.
15000 cd körül mértek rajta. De lehet, hogy a TIED tudja a 21000 cd fényerőt.A LedLenser P5R Core 500 lm, 15000 cd, LD22V2 800 lm, 12000 cd, LD12R 600 lm, 9000 cd, Nitecore MT2A PRO 1000 lm, 15000 cd. Ezek szélesebben világítanak. Ami nekem tetszik.
Mint írtam, nekem nem az igazi, de NEKED a tuti lehet. Nem vagyunk egyformák.
-
FBLLMAG
senior tag
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
z123456z #76426 üzenetére
Örülök, hogy tetszett.
Lényegében azt szerettem volna megmutatni, hogy 50€ + 10€ áron megvan a fejlámpa dupla pánttal + bicajlámpa (ami nem vakít). Hátra meg a lámpás amit fel lehet akasztani a nyereg alá, 30€ a LedLenser HL4. Ez sem vakít.
A fejlámpa a szerelékben dönthető, 90° -ban. Forgatható is, aki oldalra szeretne vele nézni.
A fejlámpa digitális fókusszal rendelkezik. 250 lm fokozaton is jól használható. Órákon keresztül.
Majd összehasonlítom a Nitecore BR35 bicajlámpámmal. A hatótáv hasonló lesz. Szerintem.
Féláras lehetőségnek tettem be, mert sokan sokalják a Nitecore BR35 árát. 2 lámpát meg nem szeretnétek felrakni a biciklire, mert foglalja a helyet.
2 lámpának, 1 pipalámpát közelségi fénynek (részben ledöntve) +1 rúdlámpát távolsági fénynek (vízszintesen) ajánlanék. Ja és vagy 2 rugósat, vagy ütés ellen védettet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Gaming notebook topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Milyen videókártyát?
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- További aktív témák...
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest