- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
H-Zol
senior tag
válasz
blueye #77637 üzenetére
Egy kicsit jobban bele ástam magam itt [link]
Egy panelon vannak a LED -ek ígyhát ha kiment a LED az szégyen egy ilyen neves gyártótól , a baj itt lessz , vagy ki ment , vagy rosszul volt oda forrasztva és nem érintkezik , ha csak anyi a baj akkor én alá melegítenék , de egy ügyes ember ki is tudja cserélni a LED -et , olyat még én se csináltam!
-
H-Zol
senior tag
válasz
blueye #75705 üzenetére
Ha tényleg jó és be válik akkor oké
erre nem kell anyit várni sem !
Nekem nagyon be vált a Liitokala, anyira , hogy tényleg egy nagyon , nagyon jó árba vettem egyet tartalékba , anyira bontottam ki , hogy ki próbáljam !
( de akkor még nem ezek az árak voltak , azóta elszáltak rendesen ) -
FBLLMAG
senior tag
válasz
blueye #70538 üzenetére
Megpróbálom egyszerűen elmagyarázni.
Sétáló fokozaton az 1900 mAh -ás akkukkal 20 órát a 2450 mAh -ás akkukkal meg 25 óra érhető el.
Matt környezetben 4 ill. 5 óra volt. Régebben. 2015 körül.
Magas fokozaton meg 2 vagy 2 és fél óra.
És a turbó is itt van. 80 perc vagy 100 perc a 2AA -s lámpáknál.
Mivel nem 1 fokozaton használom a lámpámat, hanem kb mindet. Így felosztva 25% - 25% - 25% - 25%.
2x 1900 mAh -ás akkuval
5 óra + 1 óra + 30 perc + 20 perc = 6 óra 50 perc
2x 2450 mAh -ás akkuval
6 óra 15 perc + 1 óra 15 perc + 37 perc + 25 perc = 8 óra 32 perc.Na most, napi 1 óra használat mellett (4 km séta), 7 vagy 8 nap, régen is mindegy volt. Mert hetente cseréltem az akkukat.
Manapság a 2x 1900 mAh -ás akkuval 40 órát lehet sétálni. Matt környezetben 8 órát bírnak. Vagyis, 13 óra 20 perc jön ki kevert használatban. 2x 2450 mAh -ás akkukkal meg 16 óra 40 perc. 2 hetente így is, úgy is cserélem az akkukat. Lehet, hogy 3 hetet is bírna a 2 db 2450 mAh -ás akkuval, de azért jobb a biztonság. 2 db 1900 mAh -ás akkuval is van 30% tartalék, pénteken, a 2. -ik héten. Ha csak a sétáló fényt kell használnom, több mint 10 óráról van szó. Egés éjjelre maradt fény.
-
z123456z
őstag
válasz
blueye #70175 üzenetére
Köszi. Az a baj ezekkel a lámpákkal, hogy folyamatos késztetést érzek a vásárlásra. Pedig egy is elég lenne, ha szigorúan vesszük, a kocsiba. Itthon van telefon meg 220. Mégis a képzeletbeli listámon ott van az, amit most kihagytam, az ea01s, az et02s, és valami, ami nagyobb távra világít, mint Ft03. Sofirn sp70-re gondoltam eddig, de valamit változtattak rajta, és a km feletti érték helyett már sokkal kevesebb van megadva. Remélem sikerül megint leküzdeni a vágyat, nettó pénzkidobás. Eladni meg gondolom nem könnyű ezeket.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
blueye #69960 üzenetére
És a konténerben lakni sem olcsó.
Pláne, ha párszor előre kell mennem a házban körbenézni, kicsapódott vizet letörölni, stb. Majd, ha egyszer befejeződik ez a házfelújítás, akkor tarthatok élménybeszámolót a lámpák ügyében. Eddig jónak tűnnek a lámpáim, amiket eddig válogattam.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
blueye #69925 üzenetére
K... erősen, k... messzire világít, pár lm segítségével. Garantáltan szűken kell világítania. Nekem nem LEP hanem TIR lencsés, normál ledes lámpáim vannak, amik pár lm -hez képest elég nagy távot világítanak be. Ezek azért jobban használhatók számomra. Régebben a Ledkenser T² 3x AAA -s lámpám, 240 lm segítségével érte el a 10000+ cd fényerőt. Kb S2+ méret, sokkal időtállóbb kivitelben. Nemrég az Acebeam kezdte kidobni sorban a L17, L18 lámpáit. Ezek már 1000+ lm fényárammal dolgoznak, 800, 1000 m hatótáv mellett. A legutóbbi szerzeményem, Fenix E09R már szélesebben világít, és így a hatótávja is lecsökkent. Ezeknél a tir lencsés lámpáknál szórt fény is jár a fénycsóva mellé, ezért számomra használhatóbbak.
-
gyapo11
őstag
válasz
blueye #69095 üzenetére
Így van. Aminek jó fogása van, az nálam 18650-nél kezdődik, az meg már rendes fénymennyiséget és üzemidőt tud. Ami meg kicsi, annak kisebb a fénye és rövid az üzemideje, akkor már legyen könnyű, mindegy milyen a szórása, a kulcslyukat biztosan megvilágítja, és azt az 5-10 másodpercet jó sokszor tudja nyújtani bármilyen kis akkuval is. Viszont azzal nem akarok biciklizni, szerelni, esti bográcsozást végig világítani, túrázni stb.
-
válasz
blueye #69084 üzenetére
Én nem vettem
Nem tudom mire használni; meg jobban szeretem a handsfree megoldásokat.
És meg is jött az új dhágaszág, a HS05. Annyira nem kicsi(a 14500/AA nyilván behatárolja a minimum méretet), sőt, kislányomnak majdnem nagy; de nagyon korrekt, nagyon tetszik idáig, ez való arra amire vettem, az MC12 másra való. [kép]
SMO reflektor mellett is nagyon hasonlót vetít mint az OP-s lámpáim. A fák lombjánál látszik, hogy elég lágy a fénye, a HL55 kicsit, az MC12 sokkal 'keményebb'.
Kellemes a színe, jók a lépcsők Lionnal és AA-val is, pánt megint határeset méretben, UI remek (bár lockból Moonlightba lehet kapcsolni, onnan meg be, de hw lock is van rajta). A töltő külső, de ha ettől kisebb a lámpa, legyen; 99%ban az UM4-el töltök. Meg addig is használható a régi Nimh akkujaimmal a lámpa amíg tölt a gyári 900as akkuja. -
G@ben
addikt
válasz
blueye #68779 üzenetére
A turbó mód elég jó, de hosszabb ideig kéne, vagyis túl forró lesz. Szerintem átállítom neki a rampinget, az a legegyszerűbb.
Lacerta: azt elfelejtettem mondani, hogy minél olcsóbban kéne.
Azért tetszik az S21, mert kicsi (fontos), 21700-as (fontos), elég olcsó (fontos), valamint a 30%-os módja pont jó lenne nekem. Csak az XHP50 leddel nem láttam nagyon összehasonlítást, pedig megnézném az S2+ ellen, mert azt ismerem. Ha tudtok ilyen tesztet, ami ezt bemutatja, szóljatok! Konkrétan S21 XHP50 30%-on vs S2+ XML2 4x7135 maxon, amit megnéznék!
-
freelanced
addikt
válasz
blueye #67565 üzenetére
Köszönöm a választ!
Igen lehet, hogy azon az áron van jobb alternatíva.vince
Köszönöm! Kéne mérnem egy feszültséget rajtuk, ha nem esett nagyon le elvileg még jó lehet ahogy olvasgatom. Egyébként a Skilhunt H04 és a H04 RC között a mágneses töltésen és az elvileg jobb fejpánton kívül van különbség? Nekem is jónak tűnnek így a leírás alapján, főleg ezen az áron.Lacerta
Ebben is igazad lehet. Valószínűleg ezeket egyébként úgy is akkor tapasztalom ki ha már használom, szóval emiatt sem lőhető be gondolom túl könnyen, mi is kell, mert lehet, hogy nagyon bejönne egy pipalámpa, de lehet, hogy ahogy te is mondod nem variálnám ki be folyamatosan, ki tudja.Viszont igen, a leírást fejlámpa tulajdonságai kapcsán jól megfogalmaztad, így throwerrel kombinálva jó párost alkothat.
Valóban, én sem tartom valószínűnek, hogy megúszom egy darabbal, egy próbát megért.
Nem, egyébként szerencsére már egész megfizethetőek viszonylag jó minőségű darabok, szóval ha nem a legjobbat akarja az ember nem akkora probléma.
FBLLMAG
Köszönöm, a választ! Igen, látom már, hogy nem egy kategória.WestBam
Köszönöm a válaszod!Megnézem az ajánlott Nitecore-t is, köszi a tippet.
Személy szerint nekem nem akkora kellemetlenség a mágnes hiánya, illetve valóban eléggé haszons az itthoni garancia, akkor jobb esetben X évig az ember le tudja tudni a vásárlást. Mondjuk akkor hasonló áron már megfontolandó a H600 is gondolom, bár az külföldről rendelős, sajnos itthon nincs belőle valamiért.
Általános
Ti találkoztatok már problémával a mágneses töltést illetően, főleg a H04 RC kapcsán, netán úgy általánosságban? Gondolok itt arra, hogy ha fémhez ér a vége átadja visszafele is a "töltést" stb. Jelenthet ez gondot, veszélyt a felhasználóra nézve? Hallottam ilyenről, de közben találtam ellentmondásos eredményeket is. -
-
G@ben
addikt
válasz
blueye #67402 üzenetére
Jogos. Autóiparban dolgozom, a hajamat tudom tépni, amikor filléres alkatrészen akarnak spórolni és az kb használhatatlanná teszi a tervezett funkciót. Nem mondhatni, hogy szeretem a menedzsereket.
Pl amikor volt közös tárgyunk, akkor nekünk az volt a vizsgafeladat, hogy metszetben rajzoljunk le egy kuplungszerkezetet, tőlük megkérdezték, hogy mire való a kuplung. És utána ő mondja meg, hogy hogyan legyen olcsóbb a szerkezet... -
-
chatran
őstag
válasz
blueye #66719 üzenetére
Ahogy nézem az SE teljesen fémházas, a TINI2 meg műanyag amire rácsavaroztak egy vékony alu héjat. De nem akarom már tovább szapulni szegényt, mert a kidolgozását leszámítva eddig tökéletesen működik. Az összes módban PWM mentes, nagyon kellemes fénye van. Az 1 lumenes módja is bőven elég arra, hogy késő este ne kelljen lámpát kapcsolni a lépcsőházban, tökéletesen kitalálok vele a lépcsőházból és még a postaládát is meg tudom nézni.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
blueye #66624 üzenetére
Esetleg ha sok elvárásod nincs, elég egy fokozat és kulcstartóra való AAA elemlámpa kell akkor ott van 4100Ft-ért az Olight i3E EOS. A futásidő elég meggyőző, főleg NiMH akkuval:
-
Vlah
tag
válasz
blueye #66621 üzenetére
Én említettem a lámpát, mert a Lumintop toolnak felment az ára, ez olcsóbb. Nekem nincsen sajnos ilyenem, de papíron ugyanazt tudja és a Wuben lámpákról sok rosszat nem mondtak még. Az igéreteiket úgy láttam eddig betartották. Sajnos teszt és egyéb információt sem találtam, Ellenben a sportlámpánál 3k-ért láttam.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
blueye #66274 üzenetére
Ha ráhúzós a kapcsolása akkor simán lehet, hogy a drivert annyira megnyomja az elem, hogy elrepedt rajta pár forrasztás. Anno a Jetbeam Jet-u kis AAA elemessel járt így akinek eladtam. Ha az elem jó akkor még érdemes lehet egy próbát tenni pici drótdarabbal a driver külső gyűrűjét és az elem "-" végét összekötni direktbe, hogy így működik-e. Ezzel a test felőli kontakthibát tudod kiszűrni. Ha világít és enyhén megnyomod az elemet a driver felé és akkor kikapcsol akkor simán lehet a forrasztással probléma.
-
Chris Kiki
senior tag
válasz
blueye #65948 üzenetére
Megértem, de ezek a lámpák Hot-Rodok, ezt meg Te értsd meg. Amikor egy rosszul hűtött emitterre ráengednek 17-25A-t, az nem hétköznapi dolog, tudni kell vele bánni. Ezek nem egyszerű "otthoni világítási" eszközök, bár erre is tökéletesen alkalmasak (lsd. Muggle Mód vagy átkapcsolás Simple UI-ra), képesek kihozni az adott emitterből és akkumulátorból a maximumot. Egyébként a 20 perccel alá is lőttem, annyi még akku nélkül sem elég, hogy visszahűljenek szobahőmérsékletre. Ha csak Top Rampon használod őket, sokkal barátságosabb a helyzet (a tesztben ez is benne lesz).
-
Zoli-bácsi
senior tag
válasz
blueye #65931 üzenetére
Az XHP50.2 pedig US$51.98 Shipping insurance-el. Én gondolkozom így is rajta.
Chris Kiki, te mennyiért jutottál hozzá?
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
blueye #65847 üzenetére
Én is így vagyok ezzel.
Kulcstartó lámpa - 10 cm -es láncon az oldalamon lóg. Azonnal használható. A Ledlenser K4R, vagy a Nitecore TIP SS van ráakasztva.
Zsebben a Zebralight SC5W (klipsz kicserélve). Azonnal úgy kapcsol be, ahogy szeretném.
Oldalamon, tokban is tartok 1 lámpát. Hosszabb üzemidő, vagy a hatótáv végett. A tépőzárban az utóbbi időben valahogy kevésbé bízok. Nemrég találtam lámpát ami közelre is jó, de távolabbra is elvilágít elég szélesen. Úgy állítom be ahogy használom, és végre éjjel is használható. Ez a Ledlenser Signature P7R.
Ha kicsit sétálni szottyan kedvem a természetben (én nem futok), oldalamra az Armytek Viking PRO, Predator PRO, Acebeam L17 lámpáimat csatolom. Ezek üzemidőt is biztosítanak, szükség esetén a hatótáv is megvan, és túl sok helyet sem foglalnak. Nehezebb terepre, ahova a sétabot is kell, Armytek Tiara A1 PRO, Ledlenser MH5 is jön velem.
Táskám oldalzsebében a Zebralight H53W mindig ott van, a táskában, Fenix tokban az Armytek Tiara A1 PRO, vitaminos dobozban meg a Maglite XL200.
Mindig van nálam olyan lámpa is, ami AA/AAA elemet is tud használni.
-
gyapo11
őstag
válasz
blueye #65847 üzenetére
Nálam is a kulcstartós lámpa van legtöbbször. Az lehet, hogy világosban indulok és nem jut eszembe betenni egy lámpát a hátizsákba vagy más miatt nem, de a kulcsomat mindig viszem. Kés és óra is mindig van nálam, ha kilépek a házból, de valahogy a lámpa nem idegződött be ennyire. Lehet, hogy a kés mellé be kellene tenni fixre egy lámpát is a hátizsákba. De melyiket? Másik lámpa kell ha sokáig kell világítani nagyobb fénnyel, más kell ha esőben vagy vízben fogom használni, más kell ha szereléshez fogom használni, más kell ha a fejemen lesz, más kell ha az övemre csíptetem és előre világít, más kell lámpásnak. Na ez a nehéz kérdés.
-
blueye
veterán
válasz
blueye #65601 üzenetére
En beneztem es vettem egy [JETBEAM-MINI-ONE-SE] -t.
Pedig azt hittem h 2020-at mar befejeztem lampa szempontjabol
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- PlayStation 5
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B365M i5 9600KF 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Zalman N5 FSP 700W
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest