Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
G@ben
addikt
Van egy 28 ledes, mozgásérzékelős lámpa a házon, amiben az egyik led kiégett, fekete. Ilyenkor használható tovább biztonságosan vagy kb azonnali csere javasolt?
-
G@ben
addikt
Gumigyűrűre csak szilikonzsír mehet vagy rá lehet tenni mást is? Autol Top 2000 típusúm van itthon, fogalmam sincs, hogy azt szabad-e használni.
-
G@ben
addikt
Ismerősöm vett egy bicajlámpát Ali-ról, de nem küldtek hozzá akkupakkot. Megreklamálta, de a leírás egy eldugott részében az volt, hogy nem jár hozzá, így azt bukta. A kérdésem, hogy lehet-e hozzá szerezni valamit?
Maga a lámpa és a csatlakozója ez, többet nem tudok róla:
-
G@ben
addikt
Az előbb kipróbáltam az Astrolux EC01-en a külső töltést. Annyira lemerült az akksi, hogy az 1,4A-es fokozatot már nem tudta tartani, ekkor egy power bank-et rádugtam és így már bírta. Ez hosszabb távon is működik, ha nincs nálam másik akksi, csak power bank? Ugye nem károsítja a lámpát, ha töltöm és közben használom?
-
-
G@ben
addikt
válasz
UberMutant #75083 üzenetére
Én is szeretem a minőségi lámpákat, de amire kell, arra pont jó ez a kis kínai. Főleg, hogy több darab kéne, vagyis erősen számítani kezd az ár.
-
G@ben
addikt
válasz
UberMutant #75080 üzenetére
Rosszul kerestem ezek szerint, te viszont többször is megtaláltad a jelenleginek a klónjait! Köszi!
-
G@ben
addikt
válasz
Digitalpimp #75078 üzenetére
Ott keresgéltem, még nem jött szembe olyan, amit keresek, azért is kérdeztem meg itt, hátha.
-
G@ben
addikt
válasz
z123456z #75075 üzenetére
Annyira éreztem, hogy ez elő fog jönni!
Nem, de pl a ház felújításánál is egy csomó helyen hasznos volt a zoom, pl csövekbe belenézésnél, vagy bármi olyan helyen, ahol egy hagyományos lámpa a közeli részeket megvilágítva zavaró fényt ad, így nem látom rendesen a mélyen lévő, vizsgálni kívánt területet. (Még mindig a házról beszélünk!)
-
G@ben
addikt
Keresek AAA akkuval működő, nagyon pici, zoomos zseblámpát. A lehető legegyszerűbbet, azaz 1 fokozat elég bele. Nem kell csillió lumen, sőt, majdnem zavaró, ha sok, szűk helyekre szeretnék bevilágítani vele. Eddig ezt használtam, ennek keresem az utódját, mert kontaktos lett és nem igazán szerelhető:
[link]
Tudnátok ilyet ajánlani, ami még olcsó is? -
G@ben
addikt
Múltkor beszélgettem FBLLMAG fórumtárssal, hogy szükség lenne asszonynak valami AA-s lámpára minél nagyobb fényerővel, ha esetleg meg tudna mutatni párat élőben, annak örülnék! Illetve én is keresnék 14500-as akksival működőt, ha olyanja is van egy rövid tesztre, elhozhatná!
Szerintem félreértette a feladatot, mert nemcsak tesztre hozott vagy 10-et, hanem Karácsony alkalmából feleségemnek ajándékozott egy Fenix E12-t, nekem pedig egy Manker T01-et!
A Fenix is nagyságrendekkel jobban világít, mint az eddigi AA-s kínai lámpája és nem kell félni, hogy a táskába téve és véletlen bekapcsolódva felgyújtja azt. A kezelését is gyorsan megtanulta, persze mindig a legmagasabb fényen hajtja, mert sikerült közvilágítás nélküli helyre költöznünk.
A Manker hotspotosabb, messzebb világít, de nekem nagyon bejött, szeretek messzire látni, illetve turbón sem melegszik túlzottan, ebben a hidegben 4-5 perc alatt is kényelmesen fogható maradt. Eneloop akksival is marha nagy fénye van, de az csak pár percig, utána az akksi képtelen kiszolgálni, a 4 fokozatból az alsó kettőt tudja, a felső kettő ugyanakkora fényt ad ilyenkor, mint a második. Azzal is jól látni, de 14500-assal az igazi.
Szóval nagy köszönet a fórumtársnak, szép ajándékkal lepett meg! -
G@ben
addikt
A következőkből melyik akksit hol használnátok inkább? Eneloop fehér, Ladda régi fehér, Ladda új zöldes.
A kérdés az, hogy pl Eneloop a csengőbe, mert azt ritkán használják, ott fontosabb a hosszú töltésmegtartás, az új Ladda kis zseblámpába, mert abban úgyis gyakran cseréli az ember, ilyenek.
Vagy annyira pici a különbség, hogy nem érdemes foglalkozni vele? -
G@ben
addikt
Az új Ladda akksik milyenek? A fehérből van pár darabom, azok jók, az újakat nem ismerem. Kapucsengőbe, órába, kínai lámpákba mennének.
Vagy van olyan, ami hasonló áron jobb? -
G@ben
addikt
A hétfőtől érvényes Lidl újságban lévő 1000 lumenes Parkside munkalámpa milyen minőség? Akksis vagy konnektoros vagy mindkettő?
-
G@ben
addikt
válasz
Lacerta #68802 üzenetére
Nem is gondoltam bele, hogy különböző feszültséggel dolgozhat, de igaz! Akkor átfogalmazom úgy, hogy legyen 6-700 lumen körüli fokozata, amin nem melegszik vészesen, kis légmozgással bírja lemerülésig!
Azért 21700, mert az a méret még belefér, illetve sokkal nagyobb az akksi kapacitása.
A gyorsan kellene, az mondjuk egy hónapon belül, az olcsó meg ugye relatív. Asszony az EC01-es akciós árára is nézett egy nagyot! -
G@ben
addikt
válasz
MittuDomain_ #68800 üzenetére
Vékony csőlámpát keresek.
-
G@ben
addikt
válasz
MittuDomain_ #68798 üzenetére
Csőlámpát keresek, az átmérő fontos tényező lenne.
-
G@ben
addikt
válasz
Lacerta #68796 üzenetére
Akkor úgy mondom, hogy viszonylag gyorsan kéne egy lámpa, mondjuk a hónap végéig, akár hazai forrásból, ami olyan, mint az S21, csak nem az SST40 verzió, inkább terítsen, mint nagyon messzire vigyen.
Bár ebből nekem nem tiszta, hogy az XHP50-es max 3A-rel dolgozik? Az elég kevés lenne. Vagy félreolvastam valamit. -
G@ben
addikt
válasz
blueye #68779 üzenetére
A turbó mód elég jó, de hosszabb ideig kéne, vagyis túl forró lesz. Szerintem átállítom neki a rampinget, az a legegyszerűbb.
Lacerta: azt elfelejtettem mondani, hogy minél olcsóbban kéne.
Azért tetszik az S21, mert kicsi (fontos), 21700-as (fontos), elég olcsó (fontos), valamint a 30%-os módja pont jó lenne nekem. Csak az XHP50 leddel nem láttam nagyon összehasonlítást, pedig megnézném az S2+ ellen, mert azt ismerem. Ha tudtok ilyen tesztet, ami ezt bemutatja, szóljatok! Konkrétan S21 XHP50 30%-on vs S2+ XML2 4x7135 maxon, amit megnéznék!
-
G@ben
addikt
válasz
Gargouille #68775 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Sötét helyen kéne átjárnia és oda kéne egy erős lámpa! Megmutattam neki az EC01-emet, ami tetszett, legalábbis a magas fokozata, az alatt nem állt szóba velem!
Lehet, hogy nem 1000 lumen, hanem 800, de az alá nem megy, látni akar mindent! Az S2+ kevés, mert azon a fokozaton pillanatok alatt felmelegszik, de az EC01 tudja tartani a szükséges ideig ezt. Viszont mugli, azaz megy a ki- és bekapcsolás, kupakletekerés, de más nem. Ha a téli sötét reggelekre átállítom neki a rampinget, hogy szinte ugyanaz legyen az alja meg a teteje, akkor az még jó is lehet.
Viszont jó dolog, hogy így vehetek még egy lámpát!
Annak amit tudnia kéne: Convoy S21, még a 30%-os driverrel, nem a 35%-ossal, ami nekem kéne egy minél nagyobb kapacitású akksival. Vagy ez, vagy hasonló árú és nem nagyobb méretű, 21700-as lámpa, ami tud olyan fokozatot, mint az S21 30%-osa. Nem kell belső töltés, meg semmi extra, azt a fényerőt szeretném 90%-ban használni. Erre van jobb ajánlat? Vagy valakinél eladó darab? -
G@ben
addikt
Az EC01-nek van olyan módja, hogy egy nagyobb, beállított fényerőt tud csak a lámpa, amit kupaklecsavarás után is megjegyez? Asszonynak kéne a nagy fényerő, de annyit akar, hogy kikapcs, bekapcs, meg ha elteszi táskába, akkor lecsavarja a kupakot. Ennyit ért hozzá, nem is akar jobban belemenni, de ilyen 1000 lumen kéne neki, valamint a véletlen elkapcsolás, elprogramozás ne jöjjön elő.
-
G@ben
addikt
válasz
FBLLMAG #67912 üzenetére
A felturbózás annyi volt, mintha egy 4x-es ment volna teljes erőn, nálam az volt a középső fokozat, azon is használtam. A semmi fénnyel vitatkoznék, erdőben gödrökkel teli lejtőn is jöttem vele gyökketővel, aztán láttam mindent közvetlen magam előtt is.
Az odavillantás nekem nem hiányzott, beállítottam az adott fokozatot, aztán elég volt mindenre és sokáig bírta az akksi is. Akksicserét nem próbáltam tök sötétben, amikor észrevehetően fogyott a fénye, akkor megálltam, a maradék fénynél elővettem az akksit, majd a sötétben kicseréltem, nem volt nagy ördöngősség.
A tépőzáras nem fordul el, ha egy gumibelső darabját belevarrod! Az tapad rendesen és megintcsak olcsó! -
G@ben
addikt
Így van, peace, szeressük egymást gyerekek, stb, aztán kéne már megint egy találkozó, ahol jól össze tudjuk hasonlítani élőben az összes dedikált biciklis lámpát, meg a házilag mókolt sima lámpát, aztán ha ott van véleménykülönbség, nem a szánkat tépjük napokon keresztül, hanem ott helyben egymást!
-
G@ben
addikt
Bocsánat, a fentebb linkelt képre emlékeztem, a Lumintoposra. A Fenix lehet, hogy jó képet ad, de fogadjuk el, hogy ha valakinek annyi kell, hogy simán világítson, nem kell távvezérlés, akkuidő-kijelzés, spéci felfogató, akkor az S9 egy darab faragott csővel tökéletes választás lehet töredék áron.
Összehasonlítottuk FBLLMAG bicajlámpáját az S2-mmel. Ő dicsérte a slagos megoldást, hogy nem vakított, én viszont nem láttam olyan nagy különbséget a két lámpa fénye között, árban viszont igen. -
G@ben
addikt
Nem jó a példád. Nem a lámpát mókolom, amitől rosszabb lesz a megbízhatósága, csak ráteszek egy kiegészítőt, amivel elérem, hogy bicajlámpaként is funkcionál sokkal olcsóbban.
Mellesleg nekem jobban tetszik a homogénebb fény, mint ez a kétlépcsős. Baromira zavarna, hogy a két fénynyaláb között van egy sötétebb rész. -
G@ben
addikt
Csak úgy megjegyezném, hogy a kézi lámpa filléres módosítással vakításmentessé tehető egy darab slag segítségével. Tettem is be képet talán tavaly róla.
-
G@ben
addikt
válasz
gyuri81 #67497 üzenetére
Egyáltalán nem használhatatlan a 8 IC-s S2+. Nekem is volt, nagyon szerettem. Mellesleg az összefoglalóban van egy teszt róla, ami meg is említi, hogy legmagasabb fokozaton erősen melegszik...
A 50%-on meg hosszú távon is jól használható, nem fog tönkremenni és a kezed sem égeti el. -
G@ben
addikt
válasz
blueye #67402 üzenetére
Jogos. Autóiparban dolgozom, a hajamat tudom tépni, amikor filléres alkatrészen akarnak spórolni és az kb használhatatlanná teszi a tervezett funkciót. Nem mondhatni, hogy szeretem a menedzsereket.
Pl amikor volt közös tárgyunk, akkor nekünk az volt a vizsgafeladat, hogy metszetben rajzoljunk le egy kuplungszerkezetet, tőlük megkérdezték, hogy mire való a kuplung. És utána ő mondja meg, hogy hogyan legyen olcsóbb a szerkezet... -
G@ben
addikt
Egy vadonatúj akksi töltöttségének mennyinek kell kb lennie? Egy 30Q-ba eddig 2300mAh ment bele, de 1-200mAh még simán belefér a mostani töltőáramból ítélve.
-
G@ben
addikt
válasz
FBLLMAG #67096 üzenetére
Az Armytek és a Fenix 50 lumennél milyen hatásfokúak? Mert minél több a lumen, annál rosszabb a hatásfok, ha jól tudom, tehát ugyanakkora fényáramnál kéne összehasonlítani, nem pedig a másik fényáramának 60-70%-ánál. De lehet, hogy ugyanolyan a hatásfok, ilyen kicsi fénynél még nem számít, de így szerintem nem összehasonlítható.
-
G@ben
addikt
válasz
FBLLMAG #67028 üzenetére
A saját, meglévő akksimat vinném magammal, amit ha kell, beteszek a lámpába, ha kell, töltöm vele a telefont. Sima power bank ház is elég lenne, de olyat baromira nem találok, azért kérdeztem a lámpát, de a lámpa funkciója sokadlagos.
Mi az a lámpa? Hányszor 5000 forint? -
G@ben
addikt
Köszi, átnézem! A power bank fontos, onnan indult az egész, hogy szeretnék egy cserélhető akksis power bankot egy darab 21700-as akksi számára, de mivel ilyet nem találtam, ezért gondoltam, hogy hátha lesz olyan, ami lámpa és tud power bank funkciót.
Ja, árban max olyan 5000 körül.
-
G@ben
addikt
Létezik olyan lámpa, ami kicsi, 21700-at fogad, használható elég gyors töltős power bankként, tölthető ő is és viszonylag olcsó? Sétáláshoz legyen elég fénye, egy fokozat is elég, más követelmény nincs.
-
G@ben
addikt
válasz
FBLLMAG #66997 üzenetére
Mennyiért is szerezted a Convoyokat? Nekem valami 5000 forintért rémlik az egész pakk.
Ha nem használod és így drága, add el! Simán visszahozzák az árukat! Ja, hogy tetszik és nem akarod eladni, mert szépek? Akkor most drága vagy nem?És még mindig nem érzem fairnek egy 10 dolláros lámpa ellen egy négyszer annyiba kerülőt felhozni!
-
G@ben
addikt
válasz
FBLLMAG #66980 üzenetére
Azt mondtad, hogy nem viszel magaddal tartalékot, mert jól bírja a lámpád. Most viszont beismerted, hogy mégis van tartalékod. Az mindegy, hogy elem, akksi, nimh vagy li-ion.
Én li-iont viszek és ha nem is használom, kb fél évente ellenőrzöm, hogy áll, ha szükséges, töltöm. -
G@ben
addikt
válasz
FBLLMAG #66971 üzenetére
Ha a legtöbb esetben nem kell tartalék akku, akkor nem mindegy, hogy AA vagy 18650? Hisz úgysem kell venni. Ha meg venni kell, mikor kell? Amikor lemerült. Mikor merül le? Este, amikor a boltok már zárva vannak, tehát nem tudsz venni. Akkor sem értem, hogy miért nem egyszerűbb berakni a hátizsákba 1-2 tartalék akksit, akár AA-t, akát Li-iont, mert nem érzed a súlyukat, de extra biztonságot adnak.
"Az előző képek is erre rávilágítottak ugye." Arra, hogy egy 42 $-os lámpa hogy világít egy 10 $-oshoz képest.
A posztom első felén pedig igen nagyvonalúan átsiklottál. -
G@ben
addikt
válasz
FBLLMAG #66966 üzenetére
Értem, de én nem erről írtam. Korábbi hozzászólásaidban egy olcsó lámpa összes tulajdonságát hasonlítottad össze több, drága lámpa egy-egy tulajdonságával és ez az, ami nekem nem tetszik.
A másik: "Minek tartsak tartalék akkut?" vs az a kijelentésed, hogy AA elemet bárhol kapni. Minek akarnál AA elemet venni, ha nem kell, mert olyan jól bírja a lámpád? Értem, hogy szereted a lámpáid, szívesen gyűjtöd őket, de szerintem sokkal egyszerűbb, ha viszel magaddal 1-2 tartalék akksit, és minden gond letudva."42 $ -os lámpával vetettem össze": mennyibe is kerül egy Convoy S2+?
-
G@ben
addikt
válasz
gyapo11 #66964 üzenetére
Valóban nem vagyunk egyformák, én az ellentmondásokra hívtam fel elsősorban a figyelmet, hogy egy lámpa összes tulajdonsága lett összehasonlítva több lámpa egy-egy tulajdonságával. Illetve az elemvásárlás bárhol, bármikor, ami, ahogy írtam is, ebben a formában nem állja meg a helyét.
Amikor arról van szó, hogy kéne egy lámpa meghatározott specifikációkkal, nagyjából megadott összegért, akkor ne ajánlgassunk már sokkal drágább lámpát, mert nem az volt a kérés.
Mindenki azt vesz, amit akar, szerintem megvan a helye az olcsó és a drága lámpáknak is, nyugodtan lehet mindkettőt ajánlgatni, amíg nem valami kritikán aluli vacak. Csak maradjunk azoknak az ajánlásánál, amikről a kérdés szólt! -
G@ben
addikt
válasz
FBLLMAG #66955 üzenetére
Minden tiszteletem mellett elmondom, hogy én mit vettem észre a hozzászólásaidban. Ha jön egy olcsó lámpa, akkor te melléállítasz 6 másik drágát, hogy ez messzebbre visz, a másik szélesebben terít, a harmadik kevesebbet fogyaszt, a negyedik kisebb, az ötödiknek jobb a színvisszaadása, a hatodik pedig AA elemmel is megy, ami mindig mindenhol kapható.
Miért nem egy darab lámpával hasonlítod össze az összes tulajdonságát?
Ez olyan, mintha egy Suzuki Swift-re mondanád, hogy a Ferrarid jobban gyorsul, a Q8-asod biztonságosabb, a Teslád kevesebb pénzből megy, a kisbuszodnak meg nagyobb a csomagtere. Ez mind igaz, csak nem fair! Válassz ki ezek közül egyet és úgy hasonlítsd össze!
A legtöbb felsorolt problémádra pedig ott a válasz: pótakksi! Vagy legyen nálad 2 lámpa, ha esetleg az egyik megadja magát! A pótakksi a kocsiban egyáltalán nem nehéz, de mondhatom, hogy túrán sem! Nálam túrán ott van az EC01, egy 21700-as pótakksi, meg egy DIY 18650-es power bank, ha a telefont kéne tölteni. Eddig mindig elég volt és nem éreztem a súlyát.
Említetted az AA könnyű beszerezhetőségét. Szerintem éjjel az erdő közepén viszonylag kevés bolt van, ahol tudsz venni, de még egy városban is necces! Illetve ha lemerül az akksi, akkor te gyűjtöd őket egy fiókban és veszel mellé másikat? Én inkább vinnék otthonról tartalékba párat, annyira nincs súlya, hogy az hihetetlen!
Itt engedj meg egy kérdést: hányszor volt arra szükséged, hogy faliórából, távirányítóból kelljen kiszedned az elemet?
Illetve nem hinném, hogy a házszámokat az autó lámpája nem világítja meg annyira, hogy ne lehessen leolvasni!Nincs semmi gond azzal, hogy az ember szereti és gyűjti a lámpákat! Nem is kell találni indokot arra, hogy valamit miért vegyen meg, de nálad azt látom, hogy kényszeresen meg akarod magyarázni, hogy az egyes lámpáid miért jók, pedig nem volt kérdés! Sajnos sokaknak az általad birtokolt lámpák többsége túl drága, így hiába mondod nekik, hogy milyen jó, nem fogják megvenni, mert Suzukit keresnek, nem Teslát!
Egy hozzá nem értő, nagyon kevés és annál is olcsóbb lámpával rendelkező véleményét hallottátok.
-
G@ben
addikt
Mennyire lehet pontosan mérni egy lámpa áramfelvételét az alapján, hogy utána mennyit kellett visszatölteni az akksiba?
Az EC01-em egyik beállított fokozatára 1,43A-t mértem (rövid, vastag kábellel), ezen a fokozaton pontosan két órát bírt egy akksival, amibe ezután 3300mAh-t tudtam visszatölteni. Ez most azt jelenti, hogy rosszul mértem, vagy a viszonylag magas áram miatt előjöttek olyan veszteségek, amik miatt valós is lehet az 1,43A? -
G@ben
addikt
válasz
laskr99 #64245 üzenetére
Szerintem 60 méteren az S2+ már erősen határeset, maxon talán tudja, de ott nem ajánlott huzamosabb ideig használni. Én is ezért váltottam Astrolux EC01-re, az már tudja huzamosan ezt a távot és a terítése sem olyan rossz, viszont kell rá valami takaró, hogy ne vakítson. Én egy régi bicajgumiból vágtam ki és azt tettem rá, így nem vakít, bár elég érdekesen néz ki. Mondjuk sötétben nem érdekel.
21700-as akksival 2 órát bírja 1,4A-en, de vinni kell tartalékot.
A lencsés lámpánál engem zavarna, hogy nagyon szűken világít és nem látom az út szélét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mobil flották
- Vezetékes FEJhallgatók
- iPhone topik
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI A320M R3 4100 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T7 NBASE 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 256GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest