- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
őstag
válasz
gyuri81 #67497 üzenetére
Nem haszontalan az, ha van fény dögivel. Minden fénynél van több fény. Persze hosszabb ideig a lámpa nem bírja, az már egy másik kérdés. De odavilágítani valahova nagyon jól jön a sok lumen.
Pár $-ért esetleg lehet cserélni a drivert, vagy le is lehet forrasztani az áramgenerátor ic-ket. -
Ra3
őstag
válasz
gyuri81 #67497 üzenetére
Azért ez egy barokkos túlzás, itt elég sok embernek megfordult a keze között s2+, nekem több is van, ismerősök, baráti kör is sokat használ, senkinek nincs vele gondja, ésszel kell használni és a helyén kezelni a képességeit.
El kell fogadni hogy egy ekkora lámpatest ezer lument csak jelentős hőtermelés mellett tud kiadni magából.
Hozzátenném hogy aki zseblámpát akar általános használatra, ház körül, ide-oda bekukkantani, esetleg lakásban használni annak az ezer lumen (de még a fele is) bőven túlzás.
Ha mégis kell ekkora teljesítmény hosszú távon akkor keresni kell egy megfelelő megoldást, mert egy ekkora méretű lámpa márkától függetlenül nem alkalmas rá. -
G@ben
addikt
válasz
gyuri81 #67497 üzenetére
Egyáltalán nem használhatatlan a 8 IC-s S2+. Nekem is volt, nagyon szerettem. Mellesleg az összefoglalóban van egy teszt róla, ami meg is említi, hogy legmagasabb fokozaton erősen melegszik...
A 50%-on meg hosszú távon is jól használható, nem fog tönkremenni és a kezed sem égeti el. -
benfolds
őstag
-
gyapo11
őstag
válasz
gyuri81 #67488 üzenetére
A lényeg az idő. Ha félig benyomod a gombot, akkor megszakad az áram, ha sokáig így tartod az pont olyan, mintha kikapcsoltad volna a lámpát.
Van a hosszú nyomás, ami kb. 0.5 másodperc fölötti idő. Amikor fölengeded a gombot, akkor a lámpa vagy az első fokozatba ugrik kikapcsolt módmemóriánál, vagy ugyanazon a fokozaton marad bekapcsolt módmemóriánál. Vagyis mintha kikapcsoltad és újra bekapcsoltad volna a lámpát.Van a rövid nyomás, ami 0.5 s-on belüli fölengedést jelent, ekkor fölfelé lép egy fokozatot. Ezt kell ismételni 10-szer a programozáshoz. Ha a rövid nyomások után vársz valamennyit, akkor nem fog belépni programozásba, hanem a következő rövid nyomással megint egy fokozatot lép fölfelé, ezt csináltad 10-szer, úgy lett 10 % fényerőd.
Próbáld minél gyorsabban nyomogatni, semmit ne várj az egyes fokozatok között. -
WestBam
Topikgazda
válasz
gyuri81 #67349 üzenetére
Jó lenne ha azt is tudnánk, hogy mibe fogod tenni, mert van olyan lámpa ami igényli a 30Q akku magas áramleadó képességét, de sok modellbe simán elég a 35E akku átlagos áramleadása is. Egyébként a 30Q akkuval nem nagyon lehet mellé nyúlni, arra figyelj, hogy a lámpa amibe teszed az működjön flat top akkuval is, mert van amibe csak a button top érintkezik, a jófogásos akkuk pedig sejtésem szerint ipari cellák.
-
H-Zol
senior tag
válasz
gyuri81 #66850 üzenetére
Iatti koléga nagy rajongója az Emisarnak
Nekem is van mind minden kicsi lámpa turbón ő is fel melegszik, de nem is csoda 4200-4300 lumen.
De egy nagyon szerethető lámpa, sok célnak meg felel, és ha kell turbón oda pörkölt rendesen!
Több fajta LED-el van nekem SST20 6500k mások szerint zöldes de én nem veszem rajta észre, sokan inkább felárért az XP-L HI LED-el veszik!
Valami kérdés még -
vince
őstag
-
Ra3
őstag
válasz
gyuri81 #37559 üzenetére
Akksi töltőnek ezt: Liitokala Lii100
Akksinak Panasonic, Samsung, Liitokala, LG, Sanyo, Keeppower, bármelyik márkás jó, ezekre nincs ráhazudva 3000-3400mAh-nál nagyobb érték, és ez valós is. Esetleg annak érdemes utánajárni hogy mennyi a terhelhetősége, mennyi ampert képes leadni, mert azért az változhat 5-20A között, de ezt neked kell tudni hogy mire használod. -
kner
csendes tag
válasz
gyuri81 #37559 üzenetére
Akksiból nincs ilyen, hogy közepes ár - közepes minőség.
Vagy neves gyártóét veszed, vagy szart. (Vagy neves gyártóét rebrandingelve, qrvadrágán - pl. Nitecore akksi.)Panasonic NCR18650B
Samsung INR18650-30QEzeket vedd. Nézz hozzá kupont WestBam blogján. Normális áron lehet kapni őket.
Unprotected legyen.
Lámpától függ, hogy flat top vagy button top kell bele. Mindkét verzióban lehet őket kapni. -
tomcsi23
veterán
válasz
gyuri81 #35458 üzenetére
INR18650 - 30Q, bár egy darabnál majdnem ennyi a posta is.
-
vince
őstag
válasz
gyuri81 #35458 üzenetére
Ugyanitt jártam ma reggel én is (F1 és S2+), de már pár napja gondolkoztam egy fejlámpán is. Némi tájékozódás után a három lámpára szűkített körből (Imalent HR20, Nitenumen H01 és Skilhunt H03) az előbb megrendeltem a Skilhunt H03-at LSFDRUI kuponnal $28,99-ért. Ezzel most már befejeztem, nem veszek több lámpát
-
Clever0
senior tag
válasz
gyuri81 #35458 üzenetére
Ennyiért kapsz kettőt: 1PCS NCR18650B 3400mAh 3.7V Unprotected
Bocs, ez is csak 1 db, de legalább púp van a végén, ezért több lámpába jó. -
MAC72
tag
válasz
gyuri81 #35382 üzenetére
A 7135x6 ban 6db. 7135 IC található a driveren. Ez annyit jelent, hogy maximális fokozaton 6x350, azaz 2100mA-el hajtja a LED-et, míg a 7135x8 2800mA max. fokozaton. Ennél fogva kicsit erősebben tud világítani. Cserébe sokkal jobban melegszik.
hpsafl: Köszi, én már többet nem veszek. Kettőt vettem ezzel a kuponnal tegnap, kettőt meg lepontozva ennyiért pár napja. A karácsony is letudva.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
gyuri81 #33768 üzenetére
Először azért próbáld meg egy vezetékkel összezárni kupak nélkül az akku végét a cső peremével. Ha úgy jó akkor tekerd ki a kupakból akkor a kapcsoló rögzítő gyűrű jét. Bal menetes szóval óramutató szerint lazítod. Aztán kijön a panellal és meg lehet forrasztani ha csak az engedett el. Ha nem akkor linkelek kapcsoló panelt amit lehet egyben venni helyette.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- További aktív témák...
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 32GB 512GB 1 év garancia
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest