Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
H-Zol
senior tag
Az én lámpáimat szinte mind védelem nélküli ajánlással adták
, egy öreg 10+éves lámpám van védett Sanyo 18650-es célokkal amik most kezdenek már gyengelkedni , de ők is 10+ évesek , az a lámpa nem tudja kezelni a védelem nélküli cellákat ( lemeriti őket ) !!
Basen aksim egy van , 21700-as 4000mAh és 30 A ad le fojamatosan , semmivel sem rosszabb mint például a Samsung40T aksijaim ! -
H-Zol
senior tag
válasz
WestBam #83112 üzenetére
Régen azért több volt a selejt aksi , nekem sok az olcsóbb lámpám , de hiába voltak olcsók az aksik amiket hozzájuk adtak én általában aksik nélkül vettem őket és ment beléjük rendes aksi !!
Mostanában amit vettem Convoy -tol ,azokat aksival vettem Molicel vagy Vapcell , de nincs velük probléma ! -
H-Zol
senior tag
válasz
Szirtimorc #83075 üzenetére
Nállam is megszorítás van
Az nem jó ha gyenge a net ( pláne ha hozzászokik az ember a jóhoz) , nekem ház körül , kert , javítás , séta stb jobban bejön a szort fény , de van úgy , hogy az Emisar D4SV2 , vagy a Sofirn IF25A jön velem , ezek olyan köztes kis lámpák !!
A C8 nállam is nyerő , készülök egy xhp50.3 LED -et tenni az egyikbe , hátha összejön egy ilyen mindenre jó lámpa belőle !
Én itt [link] vettem 30mm üveget bele !! -
H-Zol
senior tag
válasz
kkp900 #83042 üzenetére
Szerintem nem a töltő ment tönkre , hanem a 220v táp kábel ( az újabbakban alig van egy pár vékony szál drót , és eltörik ) !
Régi kazettás magnó kábel ugyanaz , de próbáld meg megmozgatni ( megtördelni ) a dugó körül , mindkét oldalán !!
Mostanában több sarokcsiszolóm és fúrógép kabelje tört el ! -
H-Zol
senior tag
válasz
WestBam #83029 üzenetére
Köszi a hosszú választ , az első amikor tönkrement nem foglalkoztam vele hanem vettem három drivert és cseréltem , de amikor elfogyott és már nem volt elérhető a sima Sp33 driver akkor még volt Sp33S driver , és vettem abból is egyet , a két lámpa ugyanaz de már a driveren nagyon sok módosítást ( méretikeg ) csináltak
a nagyobb a sima Sp33 a kisebb az Sp33S !
A hétvégén nem lessz időm , de a jövő héten át fogom forrasztani ( nagyítóval átnézni ) őket , mostmár van 4 darab !
Ha hagyományos becsavarozható kapcsolós driver lenne , azt könnyen kicserélném egy Convoy drivere , de ez így nagyon egyedi !
Majd beszámolok a fejleményekről , de ha minden kötél szakad akkor írni fogok Sofirnéknak !! -
H-Zol
senior tag
válasz
WestBam #82747 üzenetére
Nekem van két darab Convoy S8, az egyik SFT25 a másik SfT40 -es LED -el van szerelve , de nem nagy , sőt minimális a különbség , az SfT40 egy kicsit szélesebben világít ( ami tetszik bennük , hogy 18350-es csővel anyira kicsik és ahhoz képest komoly fényerővel rendelkeznek ) !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
sarajhvh #82735 üzenetére
Megadom a módját
, de komolyan a nagyot elővettem , a kicsi EDC nem megy , tönkre ment a nyuszis gumi ( ez régi kép
) , majd erőt veszek magamon és írok Lumintopéknak ( régebb posztoltam is a búza szemnyi kapcsoló is letört , de azt sikerült vissza forrasztanom [kép] ott van a driver melett , és itt már működik [kép] , mostmár csak a nyuszis gumi gomb kell ) !!
-
-
H-Zol
senior tag
válasz
csibe1 #82720 üzenetére
Csuklani sem volt időm
, mert ezek a tavaszok elég pörgősek !! Jó lett az EDC , nekem nagyon tetszik , volt aki panaszkodott , hogy mozgatására ( nyomkodásra ) bevillan , de nállam ilyen gond nincs
, ha elcsavarom a fejét bekapcsol és szépen világít, és ha vissza csavarom csendben van !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
luciferk #82718 üzenetére
Köszi az aggódást
, most úgy össze jött minden , az még, hogy szinte minden gyümölcs elfagyott , de amiből élünk , a repce is földnek indult 🙈, a búzák is komoly fagykart szenvedtek , és különböző gyógyító permetekkel.probaljuk menteni a menthetőt!! Közben a fű ( gaz ) is nyakig ért , le kellett vágni és a tavaszi munkákat is csinálni kell ( talaj előkészítés, műtrágya szórás és vetés ) , és a hab a tortán tegnapelőtt az egyik traktoron eltört a hajtókar, és ki ütötte a motorblokk mindkét oldalát , de még a magasnyomású pompát is elrepesztette
, ma utaztam 580 kilométert és hoztam egy üzemképes bontott motrot ! Úgyhogy zajlik az élet , még egy kicsi és sokkal lezserebb lesz
!!
-
H-Zol
senior tag
válasz
Cyborg #82710 üzenetére
, majd írsz rolla pár sort , hátha rákivánunk ( mert itt az nem nehéz dolog
) !
Habár lehet meg kell húzni a gatya szijjat , a repce elfagyott és tovább fagy[kép] ma délelőtti kép , a kajszi a múltkor fagyott el , most meg a többi , szilva , alma , körte , cseresznye stb ezek mostani képek , egy órája a kertbe , tiszta dér minden [kép] [kép] [kép] , csüng a körte levele és a naspolya is érdekesen néz ki , és lent a fű, tyukhúr recseg ropog
!!
-
H-Zol
senior tag
Azt direkt nem írtam
, az Emisar D4SV2 egy mindenre jó kis lámpa , közelre távolabbra ( a mateminkon kívül csak nagy lámpákat írtam , mert a kolléga az erdőket járja , és én legalábbis oda a nagyokat viszem ) !!
A múltheten a Sofirn SP70 volt a soros , az nem csak egy nagyon jó lámpa , hanem önvédelemre is lehet használni
kár , hogy már nem elérhető ( heileg általam 4 darab van és mindenki elégedett
, ezzel "sarajhvh" kolléga is meg lenne elégedve , Vál szíj is járt hozzá , keresztbe vágom a vállamon és elvan
) !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
sarajhvh #82706 üzenetére
Nekem több késem van 440C acélal , konyha kések German acélal 1.4116 , ettől féltem mert egy puhább acél de ez mindent kibír nagyon nagy a corrozio allósága , de kellemes csalódás volt egy nagyon használható könyhakés szett [kép] , csak azért ezek a kedvenc lámpáid , mert nem volt még a kezedben egy Sofirn SP70, Convoy L6 , 3x21D , Astrolux FT03 , MF04 , Lumintop BLF GT , Wurkkos TS30, pro , Mateminco A1S stb lámpák
!!
-
H-Zol
senior tag
válasz
WestBam #82702 üzenetére
Nekem van több D2 vel késem , ő egy félig rozsdamentes acél , de nagyon jó kopásállosága van és nagyon jól tartja az élét [link] , nem igényel különösebb odafigyelést
, legalább is én ugyanígy bánok velük mint a többi keseimmel és nem vettem észre rajtuk , hogy rozsdás , vagy foltosak lennének !!
Az élezés nállam úgy történik , hogy mindég készen áll a szallagos kés élezőm , különböző szemcseméretű szallagokkal , de általában a 600 és az 1000-res szallagokat használom, és utánna egy pár húzás a bőrön és már éles is a kés( ennél gyorsabb elemző elfogadható áron nincsen
, nállam mindég élesek a kések , akkor szoktam durvább szallagot használni , ha valaki másnak élezek , mert azért sok háznál nemigen vágnak a kések ) !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
sarajhvh #82698 üzenetére
Koszi neked is a megerősítést
, az egy elég jó acél a 440C továbbfejlesztett változata ( nagyobb keménységű ) , nekem több késem D2 acélból van , a hátránya , hogy félig rozsdamentes ( egy kicsit oda kell rá figyelni ) , de nekem nagyon bejön , nagyon jó az éltartása !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
Cyborg #82686 üzenetére
Ez nagyon jó ötlet volt és hasznos
így egyben át lehet tekinteni az aksikat , hogy melyik hány ampert ad le folyamatosan ( csak tudja az ember , hogy a lámpálya hány ampert igényel , de nem baj ha alúlméretezett aksit vesz az ember , ebben a lumen háborús
világban , szemre nem is nagyon észrevehető a kevesebb fény , kevesebb hővel jár és hosszab üzemidővel )
Nagyon jó aksi a Vapcel F60 mert 12,5 A ad le csúcsban az sok lámpának elég , és 6000mAh ami azért elég jó üzemidőt biztosít !! -
H-Zol
senior tag
Igen a csiszolassal az a baj , hogy sokszor alig vagy nem marad kontakt felület , ezért szeretem a nagyobb lámpákat kisebb átmérőjű driverrel módolni ,oda szoktam eszttergáltatni sárgaréz karikát és raforrasztom , itt egy ilyen kép
Nekem a fokozatmentes beállítás jön be a lámpáknál de ha jó a kiosztás azt is elvisekem de a modmemoria az jó dolog ( ott indul a lámpa ahol kikapcsolom ) és a villogó funkció minden lámpámban rejtve van ( nincs benne a mód csoportokban , kivéve a Convoy de ott 12 csoportból tudsz válogatni , ebből ha jól emlékszem kettőben van benne a villogó ) !!
-
H-Zol
senior tag
Látom beleástad magadat a témába , a 17 -ből esetleg lehet egy 15-öst köszörűlni , ( én az Sbt 90.2 lég hez köszörűltem 30mm ről 27-est , de ha 26 -os kelet volna azt már nem lehetett volna , mert ott voltak az alkatrészek ) !!
Akkor marad az eredeti beszerzése , írhatsz Lumintopéknak , mert segítő készek és lehet tudnának küldeni neked beléjük való drivert !
Tönkrement mindkét lámpában a driver -
H-Zol
senior tag
válasz
ronati #82674 üzenetére
Nekem nem csak a garázsban vannak a dolgaim , az már kicsi
!!
Szép kis mágneses gyűjtemény, nekem nincs egy Alonefire lámpám sem , ki kell már próbáljam őket ( Alirol rendelted őket , esetleg egy link ) , a gombjait figyelm a képeken , hogy nagyon jól ki állnak , ma a Sofirn SP70 volt velem , kikapcsolt állapotban világít a gombja de ha már üzemel akkor nem , és nagyon nehéz kitapogatni a kapcsolót
, amúgy egy rettenetes jó lámpa , két 26650 és aksi táplálja az Xhp70.2 LED -et , van üzemidő és hő elvezetés is ! Megfordult a fejemben , hogy kéne dobjak bele egy Xhp70.3 hi LED -et , van is ithon de a LED panel átmérője 25mm ( Convoy nál ez a legnagyobb , de a lámpában ( nem mertem ) de olyan 30 - 35 mm a LED panel átmérője !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
ronati #82671 üzenetére
Én nagyon kötődök a dolgaimhoz , például kocsit én nem adtam el soha ( három darab az ment az ocskavasba ) és a mostani két kocsim is már jó öregek a Honda 25 éves a Corsa ( Opel ) ő 20 éves , lecserelhetném őket de úgy hozzám nőttek , a motoromat sokan kérték , kérik de nem eladó
39 éves utoljára 2011 ben hallottam a hangját ( mindég készülök , hogy életre kelttem , de nem jött össze ) , nagyon sokat motoroztam vele , nállatok Magyarországon találkozók Tokaj ,Szelidi tó, Sírok , Makó , Mezőberény , Alsóörs , Forma-1 , nállunk meg még többet gurultunk együtt , úgyhogy már család tagnak számít és nem eladó pedig soknak fáj rá a foga
! De amúgy mindenhez ragaszkodok , nem mindjárt dobom ki , először megpróbálom megjavítani és ez által sok mindent megtanultam , például öreg akus furógépeim lúgos , savas aksijait kicseréltem Li-ion cellákat tettem beléjük ( kitanultam , van ponthegesztőm is ) és tökéletesen működnek , de nem sorolom itt fel , hogy mi mindent megszoktam bütykölni
-
H-Zol
senior tag
válasz
ronati #82669 üzenetére
Szép kis veterán gyűjtemény
, nekem sajnos nincsenek meg , ami megvan gyerekoromból a béjeg gyujtemenyem ( több album ) a nagyanyám petloreum lámpájai , pár ős régi bútor , sparhet , stb de a zseblámpákból egy sem maradt meg , amik vannak mind LED esek , van 10+ éves még az a neve sincs LED -el utánna a Q5 LED , XmlT6 és így tovább !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
ronati #82661 üzenetére
Ilyen lámpám nekem is volt , és nagyobb fejű ( tiszta fényes 3 utánna 5 góliát elemes is , de sajnos nincsenek már meg , volt két költözés és elkalodtak ( de a kulcsos korcsijám az meg van
) , tetszik a Wurkkos lámpád is , el tudom képzelni , hogy milyen fény áram jön ki belőle !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
Cyborg #82658 üzenetére
ez a Convoy H4 kupak , ebbe van egy be marás a rugó alatt ebbe van a 16x3 mm de nekem 15x3mm van benne , az S21E - nek sík a feneke ( nincs bemarás ) abba a 20x2 mm megy bele , lemegy a kupak fenekére rá jön a rugó és rá szorítja a kis sárgaréz menet ( említettem Simonnak , azt mondta , hogy dolgozik rajta , de nemzetközi fórumon és többen igényelnék ) !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
FBLLMAG #82656 üzenetére
Vagy kétszer vittem kirándulásra + aksikat magammal , de mostanában már nem viszek , meet nem kellett , a liitokala lii 500S töltöm mellé van szivar gyújtó töltő kábel is , azt egy párszor használtam , de csak azért mert egy két lámpa volt inkább használva ( pedig volt nállam több lámpa is
) !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
Cyborg #82651 üzenetére
Igen egy pót aksi egy két pót lámpa
, szerintem az itt fórumozók közül kevesen mennek el túrára ( hosszabb túrára ) egy lámpával ( mostmár cipelni sem kell , mert annyi jó kis könnyű lámpa van ) !! Ilyen helyekre szoktam vinni egy két közép méretű lámpát is , mondjuk nállam a közép méret a Sofirn SP70, Astrolux FT03, Convoy L21A , ezekkel rendesen körbe lehet nézni !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
Cyborg #82649 üzenetére
Ahol te abbahagytad én onnan fojtatom , vagy esetleg két de akár három lámpa
!!
Én szeretem a fokozatmentes beállítást mert oda állítom be ahol nekem jó, a fix fokozatú lampaimnál sokszor tapasztaltam , hogy az első fokozat kevés , de a második már sok ( pláne ha közelre kell világítani ) , ezért örültem még nagyon amikor megvettem a Convoy H4 -et , nagy nehéz de viszont javításra tökéletes és van fokozatmentes állítás ami nem sok pipa lámpánál van !!
-
H-Zol
senior tag
-
H-Zol
senior tag
válasz
Cyborg #82639 üzenetére
Az Xhp50.2 egy kicsit sárgás , van aki zöldesnek mondja az Xhp50.3 nem
nekem is azzal van és szép fehér , nincs szín torzulás , beütés, az első amit vettem állandó áramú és 3voltos ( volt itt vita is belőle) az el kunyerakták tollem
és a másik meg ugyanazt rendeltem de be nézték Simonék ( amit nem szoktak ) és Andurillal jött , ami engem nem zavar , de azért szóltam neki
!!
-
H-Zol
senior tag
válasz
Cyborg #82630 üzenetére
Szinte egyszerre írtunk és egy véleményen vagyunk
én általában ha este elmegyek két kis lámpa mindég jön velem egy throw ( TS11 , Convoy S8 valameik ) és egy szélesebben világító ( Wurkkos FC 13 , Ts21, Lumintop edc18) , ha meg olyan hejre megyek akkor a nagyokból is jön egy kettő!!
-
H-Zol
senior tag
válasz
milan26 #82629 üzenetére
A Wurkkos TS11 egy erősen throw ( szűken de viszont ütősen messze világít ) , sétálni , ház körül jönni menni nem jó
, de viszont a harmadik negyedik szomszéd kertjében körbe nézni arra nagyon jó
, az aksi kicsi ( lehet hozzá kapni 18650-es csövet is és azzal már nem kicsi , de akkor már nagyobb lessz a lámpa , szerintem az úgy jó ahogy van , töltő van rajta usb C és utánna kell tölteni , hogy mindég tele legyen , pláne ha többet akarsz vele világítani !
A Convoy S21E Xhp50.3 hi LED vagy SST40 -es LED -el, jó mindenre közelre , távolságot is tud , a 21700 aksi pláne a 6000mAh Vapcel sokáig tart , ha egy lámpát akarsz mindenesnek akkor a Convoy a jobb választás , de a LED nagyon fontos , mert SST40 vagy SFT25 R LED -el ez is szűken fog világítani !! -
H-Zol
senior tag
válasz
Jack72 #82621 üzenetére
Megvan értve
, mindenki tudja , hogy mi a keret és mire kell a pénz !! Egyenlőre én is csak okoskodni járok fel
, meg nézelődni , de nagyon újat kell mutassonak , hogy vegyék egy lámpát , a módolás is elmaradt , mindég volt más fontosabb , de a héten tényleg bele teszem egy este a C8G - be az Xhp50.3 hi LED -et , de úgyis le fogom írni , hogy hogy muzsikál vele
!!
-
H-Zol
senior tag
válasz
Cyborg #82620 üzenetére
"milan26" kolléga egy másik topikban az EDC fiókját mutatta be és én írtam oda , hogy egy edc lámpa még hiányzik belőle
, és erre a végén el ijesztjűk a sok ajánlással
( el is lehet itt tévedni a lámpák világában egy hozzá nem értőnek ,
) , azért írtam , hogy EDC - nem szerintem a Convoy S8 ideális
még ha nincs usb töltés , akkor is , Convoy -nál egy ágyas töltőt is lehett venni kicsi pénzért [link] !
-
H-Zol
senior tag
válasz
milan26 #82615 üzenetére
Nekem mind lítium aksis lámpáim vannak , van 10+ éves aksim ami mai napig jól teljesít !
Akkor amit én ajánlottam a Convoy S8 nem a legjobb , mert Kell hozzá külön töltő, de a "Cyborg" kolléga ajánlása a Convoy S21E az tökéletes , nem drága , jól világít , van usb C töltés nyilas rajta , egy sima telefon töltővel meg lehet tölteni , itt a link [link] , szerintem általános célra válaszd az Xhap50.3hi R70 LED -et állandó áramú meghajtót és egy 6000mAh Vapcel aksit hozzá !!
Ez a lámpa így világít turbón , ezt ugye nem tudja sokáig tartani egyik lámpa sem , de kisseb fényerőn is jól el lehet vele boldogulni és közbe azért fel lehet lökni turbóra is , hogy körbe nézzen az ember a szomszédok kertjében is
-
H-Zol
senior tag
válasz
Jack72 #82612 üzenetére
eMAG egy Román cég , ő is árul , de az ő oldalukon keresztül sok kis üzlet kínálja a termékeit , elejében csak eMAG és eMAG - os termékek voltak , és amikor a sok kis cég elkezdett árulni rajtuk keresztül , sokan nagyokat szívtak , egyik ismerősöm csak azért vett még két terméket , hogy ingyen posta legyen ( mert tudta , hogy X összeg után ingyen van a posta ) na sikerült is neki bele tenyerelni rendesen
, három cégtől jöttek a cuccok különböző időben , más más futár szolgálattal ( az egyik a Román postára ment , ahava el kell menni érte ) és a szívás , hogy három postát kellett fizetni , na ez szívás volt !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
milan26 #82605 üzenetére
Üdv itt
A túloldalon linkelt lámpa , Convoy S8 SfT40 LED -el 5A-4mod driverrel , és vapcell M11 V2.0 1100mAh aksi és 18350 cső , de jön ebbe az árba vele a 18650-es cső és klips is és ez 8200 Ft lessz áfa vám nincs rá , ebbe az árba két hétnél hamarabb nállad lessz innen [link] !!
A szín hőmérséklet is fontos ( nekem minden lámpám 6500k az az szép fehéren világít ) soknak az 5000k jön be , azt mondják természetesnek , de nekem az már sárgás , az alatt meg nagyon sárga !
De kérdez nyugodtan !!
ez szerintem EDC és még hogy világít
!!
-
H-Zol
senior tag
válasz
Digitalpimp #82598 üzenetére
Én is a klipszel után tájékozódom , de a nagy lámpáimon nincs klipsz
, de ha jól belegondolok azok mind világítós gombal vannak kivéve a Convoy 4x18A, de az már nincs meg , és megtalálni is nehéz volt rajta a kapcsolót !
-
H-Zol
senior tag
válasz
WestBam #82594 üzenetére
Mondjuk a Sofirn SP70 engem is zavar , olyan erősen világít , de ott van farok kapcsoló is !
De mivel nekem nagyon sok lámpámon Anduril fut , azon lehet állítani az erős gyenge még gyengébb , vagy pislogjon de ki is lehet kapcsolni , de itt van a Mateminco A1S [link] ezen is ki , be lehet kapcsolni !! -
H-Zol
senior tag
válasz
Cyborg #82586 üzenetére
A nagyok is jó árban vannak , a 3x21D egy állat lámpa és nagyon barátságos az ára ( itt nállunk vannak aki veszik és adják el őket , a minap néztem itteni hirdetésben a dupla árát kert valaki a 3x21D lámpáert , rá is írtam , hogy a fele árából mennyit enged
, nem írt vissza ) !
Nekem már az S21E is mágnessal van , már írtam Simonnak és azt mondta , hogy dolgozik rajta , majd emlékeztem ( sokkal több eladása lenne , mert van akinek kell a mágnes ) , idáig azt hiszem 8 darab H4 -et vettem tölle , de mindbe kellettagnrst tegyek !! -
H-Zol
senior tag
A Convoy lámpák mind javíthatók , alakíthatók , van hozzá alkatrész ellátás ( LED -ek , driverek , tükör , üveg , kapcsoló, minden ) , szinte egyedülálló a lámpa gyártók között ezen a téren , még Sofirnêknál lehet drivereket és egy pár fajta LED -et venni !!
A wizárdnál még ráadásul nem is csavarral van rögzítve a gumi a kapcsolónál ( hogy tudd javítani ) hanem bele van préselve!
-
H-Zol
senior tag
válasz
Cyborg #82580 üzenetére
Azt én is több helyen olvastam , hogy az 519 jobb mint a 719 ( sok helyen visszalépésnek írják ) !! Simonnál az a jó, hogy egy lámpát több féle LED -el , driverel, tükörrel kínál , én olvasok külföldi fórumokat is ahol Simon is ( néha , gondolom elfoglalt ) aktival , és sokan írják neki , hogy olyan jó árba adja a lámpájait a saját veboldalán ( alin sokkal drágábbak , de ott neki is fizetni kell ) !!
De van egy 5% cupon COD a saját oldalára jó ( nemrég találtam , egy vásárlást csináltam vele ,működik ) , nem sok de a semminél több " PY7MMA3Y " -
-
H-Zol
senior tag
-
H-Zol
senior tag
válasz
Cyborg #82563 üzenetére
Nekem van mindkettő
Skillhunt S3pro is és Sofirn C8G is ( a Skillhuntot azért vettem pár éve , mert egy nagyon jó újévi akcióban megkaptam ) ! A Sofirnt négy gyors ( de az gyors legyen ) oldalsó kapcsoló nyomással lehet át tenni , hogy ramoing vagy fokozatok legyenek , ja a lámpa ki legyen kapcsolva !
" Jack72" kollégának meg egy jó kis flod lámpa hiányzik a gyűjteményéből -
H-Zol
senior tag
válasz
Jack72 #82559 üzenetére
Nagyon jó kis lámpa ( két kapcsolóval , nem fogja az aksit leszivni , nekem idáig egy lámpám szívta le de az most módolás alatt van ) , egyet vettem magamnak olyan két éve , és megtetszett három ismerősnek , mivel jó gyerek vagyok , rendeltem nekik és közben az egyik vissza gondolta magát , na azért van nekem két darab
, de az egyikbe bele teszek egy Xhp50.3 LED -et és szerintem a hatótáv megmarad , de jóval nagyobb kiömlő fénye lessz ( valameik este még is csinálom ) !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
Jack72 #82558 üzenetére
Valahol anyáméknál kell legyenek a régi képeim , ez egy csapott hátuljú Németjuhász volt , nagyon szépen teljesítette a parancs szavakat ( a kúszást bírtam a legjobban , azt úgy tanítják meg nekik , hogy olyan hejen megy át egy csőben ahol csak kuszva bír menni és kapja rá a parancs szavát , és megtanulja utánna már cső nélkül is kuszik
) , nekem ithon mindég mentett kutyáim voltak , vannak és lesznek !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
ronati #82554 üzenetére
Szerintem mindegy , hogy miből van a nyele, anno úgy kerestük fából , bozótosokba , sokszor komoly munka volt amire megtaláltuk a megfelelő agast , a bőr az cipő nyelve
volt és a gumi az fehér tejguminak mondtuk és telefon szereplőktől tudtuk beszerezni ( de régen is volt ) !! Még amit akarok venni egy karikás ostor , gyerekkoromban volt és nagyon meg tudtam pattogtatni , több feleképpen !! Már egy ideje készülök vásárba , de mindég valami fontosabb van , mert ott árulnak karikás ostorokat is , de Ópusztaszerre is készülök és ott is vannak árusok de ott lehet drágábban adják mint a vásárba !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
Jack72 #82551 üzenetére
A Bolgár határnál alap kiképzés 670 kilométer
, de utánna a magyar határra vigyáztam , ( vigyáztunk, mert kutyám is volt , valahol vannak fényképeim is ) , nállunk nem volt balhé , mert kevesen voltunk egy kis határmenti laktanyan , ősz visz 36- an , kis katonákkal és tisztekkel !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
Jack72 #82547 üzenetére
én nagyon szerettem a katonaságot ( sokan utálták én nem , nagyon élveztem ) , sokat jártunk loveszetre , nem tudom nállatok , hogy volt de itt csoportokba voltunk osztva , nagyság szerint állítva , és én igen magas vagyok , nekem a kalasnyikov mellé még egy távcsöves , ( hosszú puskanak hívtuk ) puska is jutott , de már lassan elfelejtettem az állításokat , mert az 3 kilométerig pontos volt de ahhoz és a szélhez viszonyítva kellet beállitani !! Jaj ha akkor ott ilyen lampaink lettek volna
, az maga lett volna a mennyország
, szép idők voltak !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
Jack72 #82545 üzenetére
Csinaltam egy cikkből egy képernyő képet
Van olyan ismerősöm akinek esze ágában sem volt éles fegyvert tartani , és most az is van neki, ugyanaz az engedély , úgy hogy megcsinálta a legpuskara és vett egy éles fegyvert is , én nem léptem meg mert csak kijelölt helyeken lehet a legpuskaval is lőni, bevezetni a fegyver naplóba , hogy X időben kivettem és xy helyre mentem el lövöldözni ahol ugye fizetni is kell
, ezekre a gyenge airsoft játék fegyverekre nem kell engedéj , de csak azzal a könnyű golyoval , már ha gumi vagy alu golyó van benne az börtönnel is járhat , úgyhogy marad a gumipuska
!!
-
H-Zol
senior tag
válasz
ronati #82539 üzenetére
Látom neked is van mivel eltölteni a szabad idődet
, nállunk sajnos a sok állat ember egymásra lőtt , baleset baleset hátán és úgy megszigorították a legfegyver használatát, hogy ugyanaz az eljárás mint például egy éles vadász fegyverre , kell rá engedély , rendőrségen bejelentve , fegyver szekrénybe tartva , vezetett fegyver könyv amikor kiveszed és elmész vele egy lövész pájára , és ha nem akkor meg ha nem is lösz vele csak megtalálják a házban akár letöltendő börtönbüntetésre is járhat érte
Ezt 5-6 éve hozták törvénybe , és azóta nincs légfegyverem ( pedig szerettem őket , én fegyver alatt voltam katona a határ vadásziknál ) !!
Gyerekoromba nagyon sokat gumipuskaztam, voltak ithon bagolyaim és a verebeket , vadgalambokat lőttem nekik , amire rá tartottam az igencsak le is esett, már nézegettem , hogy Kínából lehet rendelni és most kedvet kaptam , rendelek is egyet , celoveszetre mert már a madarakat ( veréb , gerle , cinke , Zöldike stb etetem hosszú évek óta ) !!
Te honnan vetted a gumi puskákat , nem tudsz egy linket adni!
-
-
H-Zol
senior tag
válasz
ronati #82528 üzenetére
A turbóval szinte minden lámpának baja van ( be esik a fényerő, mert a gyártók nyomják a lumen háborút , minél nagyobb lumen ) , én már új lámpás embereknek úgy mutatom be , hogy az egy pillanatnyi fény ami egy egy lámpára nagyon is igaz , hogy csak pillanatokig képesek tartani , na ennek már a gyártó az oka , például a napi használatban lévő Wurkkos Ts21 em
ez durva nagyon
, alap 50 fok hő korláton !!
A következő grafikonon a hő korlát 60 fokra van feltolva , itt már azért javul a történet
nekem 70 fokra van állítva , és már úgy nagyon jól használható a lámpa , és a turbóval is körbe lehet nézni !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
ronati #82529 üzenetére
Te jól bevásároltál megint
, a DL06- ot gondolom jól befűti a 6 darab Xhp50.2 LED
, nem volt még ilyen sok LED -es nagy lámpám !
Azzal ki mész a kertbe és egy kattintásra a szomszéd kertekben is világos lessz ( nállam már megvannak szokva a szomszédok a nagy fényekkel( az előbb voltam kint néztem a sünöket de még nem jöttek elő, de a békák már igen , hármat is láttam ) !!
-
H-Zol
senior tag
-
H-Zol
senior tag
válasz
Cyborg #82496 üzenetére
Az Xhp70.2 rajta van a szilikon korona ( dóm ) ezért töri a fényt , jobban térít , az Xhp70.3 az egy lapos LED (dóm nélkül ) , de viszont mivel egy nagy méretű LED elég sok szórt fényre képes , de nagyon sok függ a tükör kialakításától !! Nekem a Wurkkos TS21 van 3xSst20 LED -el, Tir optika , nekem most az a mindennapi lámpám már több mint egy éve , napi használatban van !!
Évekig olvasgattam itt , de nem regisztráltam , majd kérdezni szerettem volna valamit és 2017- ben regisztráltam , de csak privátban kérdeztem ( de nagyon sokat.) , és a kolléga már nem járt fel , onnantól (2020) járok ide fel , és ki is tanultam a lámpák modolását , LED , driver csere stb !!
-
H-Zol
senior tag
-
-
H-Zol
senior tag
válasz
luciferk #82490 üzenetére
Szinte az egész oldal pang ( a múltkor nézegettem több topik első hozzászólásajit , sok felhasználó 10-20 évig fel járt , soknak rengeteg hozzászólás és egy , két , három , négy éve volt fent utoljára , szerintem azok azok nem béke untak , hanem meghaltak , sajnos , ez az élet rendje ) , a mostani fiatalok nem sokan járnak ilyen oldalakra ( tisztelet a kivételnek
) !!
Hát igen a Mititei ( Mics ) azt itt minden fele sütik , éttermek , piacok , vásárok , falunapok és otthon is , a párom ő kéri , darált hús , só , ccsombor és a lényeg szódabikarbóna kell bele , attól lesz olyan puha és szivacsos , a halva már egy kicsit más , sokat finomítottak rajta , van natúr és van kakaóval kevert , a rahát az is örök, abból is van több féle gyümölcs ízű, de van kakaós és a kedvencem a mentás, a rahátból általában tésztákat sütnek , például a rahátos bélés , és most felteszem az íre a pontot , hogy ezek mind Török eredetűek , sokan azt gondolják , hogy Román de nem Török ( a Románok a mititeit le akarták védeni de nem jött össze nekik ) !! Nállunk szeretjük a puliszkát az asszony tejjel én vagy cukorral , vagy melegen jó sok sajtot reszelni rá , az nagyon finom !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
luciferk #82488 üzenetére
Akkor jól írtam , hogy jó kis lámpa
, nekem is tetszene , de be látom , hogy nemigen használnám és van itt így is elég sok lámpám amik igen ritkán vannak használva !!
Nekem egy öreg ( 2000 - ből ) Honda Civic Aerodeck ( ritka kocsi ) , [kép] , de szerencsére ezt se kell szerelni , nem is sűrűn van használva , de az évi 6-7000 kilométer bele megy , ami mindennapos az egy kis Opel Corsa C 2015 - ős gyártású !!
Ezen a kis LED -en én is sokat elgondolkodtam , hogy nem semmi amit kihoztak belőle , az utóbbi tíz év alatt látványos volt a fejlődés , de innen már nehezebb lessz újat mutatni !! -
H-Zol
senior tag
válasz
luciferk #82472 üzenetére
Szerintem egy tetszetős kis lámpa ( Karácsony körül nagyon jó árban volt , gondoskodtam is rajta , de végül is elengedtem , jött hejében a Convoy H4 hatszoros aku kapacitással
) , kicsi , könnyű, van mágnes , usb C, Anduril 2 , és ami nem lenne fontos a színes LED -ek, de az is van
, nekem javítani kellenek és ott jó ha több az üzemidő !!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mobil flották
- Vezetékes FEJhallgatók
- iPhone topik
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest