- iGO Primo
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Ingyen beszerezhető pár SEGA klasszikus mielőtt lekerülnek a Play Áruházból
Új hozzászólás Aktív témák
-
JEEMBO
aktív tag
válasz
Kernel #14240 üzenetére
Köszi!
Noh, teszteltem a T1030-ast. Boot screen logo még megjelenik szépen színesben, majd kikapcsol a monitor. Továbbiakban HDMI-n elérve a menüket, csak CVBS és RGB opciója van. RGB-ben nem ad képet a monitor, CVBS-ben fekete-fehérben megjelenik, majd jelhiányra panaszkodva kikapcsol a monitor.
Ha nincs jobb 5letetek, akkor lehet egy BluePantherrel, vagy egyéb Ali-ssal próbálkoznék...Megnéztem az Arivával is a monitor bemenő jel információ menüjét SCART -> VGA átalakítóval.
A monitorom az STB-ben kiválasztott felbontást jelentíti meg a gyakorlatban is, az-az pl. 1080p_60 kiválasztása esetén jelzi, hogy 1920x1080@60Hz... stb. -
JEEMBO
aktív tag
válasz
Kernel #14223 üzenetére
Ali M3606-ra épülő Ariva az STB és Benq most meg nem mondom milyen 1920x1080-as a monitor.
Mérni sose mértem, hogy mit ad ki az STB, de YUV-ra állítva van kép, RGB-re állítva nincs kép a monitoron.
Majd megnézem, hogy adott elvi kimenő felbontásnál a monitor mit ír a menüben a bemenő jel oldalán... -
JEEMBO
aktív tag
-
-
framer48
újonc
válasz
Kernel #14059 üzenetére
Köszönöm a gyors választ. Van DVB-C TV egy smart LG. A leírtak alapján valóban jel erősség lehet a probléma, ugyanis többszörösen leosztott a bejövő kábelem. Mindegyik szobába leosztottam, nálam a számítógépnél is van TV. A régebbi rendszeremen viszont működött egy TV kártya. Monitor TV van, ezért szeretném újból rendszerbe állítani a TV tunert. Így dolgozhatok is, meg fél szemmel tévézhetek is.
-
csendes
addikt
válasz
Kernel #14055 üzenetére
Bocsánat, a pontos magyar fordítás helyesen iránycsatoló (antennaelosztó), angolul [directional coupler] németül [Richtkoppler]
-
golya87
őstag
válasz
Kernel #13978 üzenetére
A jelnek hitt valami, valóban csak "zaj" lehetett, mert hangolásnál nem talált csatornákat. A falból kiszereltem az aljzatot és F csatlakozóval közvetlenül rákötöttem a sajátomat, de semmi változás 0-10% között ugrál a jelszint.
Teljesen tanácstalan vagyok, elfogadnám a sz@r az egész rendszer magyarázatot, ha a "bolti" méteres kábellal nem tudtam volna 80%os jelet fogni (és adást is néztem). Így viszont nem értem az egészet. -
bbslut
csendes tag
válasz
Kernel #13983 üzenetére
Ok. Nagyon koszonom!
A kabelszolgaltatom egyebkent analogba is adja (a digitalisan kodoltakat is, kiveve az hbo-t) a csatornakat. A problemamat ugy gondoltam megoldani, hogy az eppen felvenni kivant (pl. HBO-t) elinditom a tv felfevojevel, csatornakat valtani meg a regi analog felvevomon tudnek. Gondoltam en. De amikor a tv-n bemenetet valasztok, hoy lassam az analog csatornakat az analog felveon keresztul, akkor a tv-n a digitalis felvetel leall.
-
tylerddd
veterán
válasz
Kernel #13969 üzenetére
Egyébként találtam tesztet a készülékről és szerintem 18k-ért teljesen megfelel a számomra. Érdekesnek találtam azt a funkcióját, miszerint netre kötve összeszedi más kártyák adatait és bejönnek a kódolt, fizetős adók is és az enyém adatait is megosztja. Nem tudom ez hogyan működik, de ezt írta a teszt. Optibox Spider HD teszt
-
td
senior tag
válasz
Kernel #13951 üzenetére
Bocs, nem voltam elég pontos. Arra gondoltam, hogy ugyanaz a három RCA-dugasz van ki- és bemenetiként is bekötve. Amikor boltban kérdeztem a kapcsolós felől, azt mondták, az abban az esetben jó, ha ugyanazon a kapcsolaton két irányba is mehet a jel. Nem igazán értettem, mit magyaráz, de nekem gyanús volt, hogy azt mondta, hogy két helyre bekötöttet árulnak, és hogy az is jó lenne nekem.
-
td
senior tag
válasz
Kernel #13927 üzenetére
Igen, így belegondolva ez egy könnyen félreérthető kérdés is lehet, de már nem emlékszem, hogyan tettem fel...
De tényleg arról lett volna szó, hogy az összes befogott digitális rákerüljön az RF-re analóg formában.
Amúgy létezik olyan Scart-RCA átalakító, ami in/out kapcsoló nélkül is működik mindkét irányban? Biztonságos lenne egy olyan bekötés?
-
Watt25
veterán
válasz
Kernel #13886 üzenetére
Most nagyon tudománytalan leszek, mert csak régi emlékemi vannak, de...
Mintha egyszer valahol azt olvastam volna, hogy HUB-bal ki lehet nyerni az IPTV stream-et. (Mivel ugye a HUB kitolja az összes kimenetére a csomagokat.) Arra már nem emlékszem, hogy sikerült-e valamit kezdeni vele... -
Zirowe
nagyúr
válasz
Kernel #13866 üzenetére
Köszönöm.
Megcsináltam az m3u filet, úgy, hogy a 802-eseket átírtam 770-re, megnyitom a filet, el is indul a vlc és az rtl a háttérbe, de mindig ezt a hibát dobja fel:
A fájl olvasása meghiúsult:
A VLC nem tudta megnyitni a(z) „D:\======================================” fájlt. (Bad file descriptor)
A bemenet nem nyitható meg:
A VLC nem képes megnyitni a(z) „file:///D:/%3D%3D%3D%3D%3D%3D%3D%3D%3D%3D%3D%3D%3D%3D%3D%3D%3D%3D%3D%3D%3D%3D%3D%3D%3D%3D%3D%3D%3D%3D%3D%3D%3D%3D%3D%3D%3D%3D” MRL-t.
Bezárom és többet nem jön elő, csak ha megint rákattintok az m3u filera.Ez minek köszönhető?
Illetve beállítottam a felvétel mentésének helyét, de az alsó eszköztárban nem jelenik meg a rec gomb.
-
mexel
veterán
válasz
Kernel #13774 üzenetére
A lényeg: ha a tv tunerjén keresem meg a csatornákat ( a tv-be dufom az antennát) akkor van plusz 3 csatorna amit a tv megtalál. Ha a Strong beltérit kötöm a tv-re, és azon keresem a csatornákat akkor hármat nem talál, amit a tv igen. talán így érthetőbb vagyok
Mondjuk annyira már nem lényeg, mert a Strong képe és a hd adások minősége fontosabb mint 3 csatorna megléte, de azért örültem volna ha be tudom azokat is állítani.
-
mexel
veterán
válasz
Kernel #13772 üzenetére
Az a baj ha a csatorna szerinti keresésnél beállítom hogy VHF CH12 akkor a sávszélességet nem engedi állítani, az 7MHz-en van. Ha így indítok keresést akkor semmit sem talál.
Ilyenkor a frekvenciát 226500KHz-re írja.)
Próbáltam a frekvencia szerinti kereséshez beírni a 226500KHz-et, és beállítani a 8MHz-et, de úgy sem talál semmit. Azt hiszem ezt a részt feladom, az a 3 csatorna kimarad. (persze pont az a 3 amit jóanyám nézni szokott, véletlenül sem az amiket soha nem néz senki)
Így lehet hogy marad a tv vevőegysége, de a kép úgy minden csatornán sokkal szemcsésebb és nincsenek meg a HD adók sem. A tv sem túl új, egy Pana PV7-es régi plazma, de a hd adások egész szépek rajta.
Sajnos ha a Strong stb-t hdmi-vel bekötöm akkor a WD TV Live médialejátszót csak komponens kábellel tudom bekötni, és úgy látom az rosszabb minőségű mint amikor hdmi-vel volt bekötve. (muszáj, mert a tv-n csak egyhdmi bemenet van)
Tegnap este óta ezekkel szenvedek, de azt hiszem még ma is játszom vele egy darabig, mert jól be kell állítanom, ha elmegyek innen akkor nehogy megakadjon nekik valami -
mexel
veterán
válasz
Kernel #13769 üzenetére
Köszi!
De mit és hogyan állítsak egy Strong 8102-ben? Mindent próbáltam, de semmi eredmény. A csatornák beállításánál van olyan hogy csatorna szerint, és frekvencia szerint. A frekvencia szerintiben lehet írni egy hosszú számot a frekvenciához (KHz) és alatta a sávszélesség, ami 6,7 vagy 8 MHz.
A csatorna szerinti keresésnél UHF vagy VHF lehet, ezeket végigkerestem de mindig csak ugyanaz a 60 csatorna jön be.
Feltételezem hogy a freki szerintihez kellene beírni valamit, de nem tudom mit.A tv-n csak annyit látok az stb-n hiányzó csatornánál hogy CH12 SC1. Ebből nem jöttem rá hogy ez mi, illetve az stb-n mit keressek.
-
törölt tag
válasz
Kernel #13735 üzenetére
Ez a Synaps beltéri elég érdekes. Hajlamos vagyok azt hinni, hogy a szaggatás nem is vételi gond, hanem a beltéri rossz hibajavítása okozhatja, mert az adótól alig 600 méterre lakom. A pendrive-os jelenségről én is hallottam, de a box anélkül is szaggat. A jelerősség 90%, a jelminőség 88-90% között. Így is beszaggat állandóan.
A Strongnál a jelerősség 90%, a jelminőség 100%. Itt semmi szaggatás, kockásodás nem jelentkezik. Valamelyik nap pont a tévét néztem, amikor megszólalt a mobilom. A Strong ment éppen, de a telefonálásra semmilyen módon nem reagált. Ment tovább.
Az antenna mindkettőnél ugyanaz volt. Ennyire különbözik a jelfeldolgozó képességük? -
Danaf
csendes tag
válasz
Kernel #13711 üzenetére
Kipróbáltam ezt az usb sticket egy xp-s gépen a gyári lemezről telepítve a drivert, azon hiba nélkül működik, mutatja mindkét szintet. Az én gépemen win7 (64bit) van, a gyári driverrel sajnos nem megy.
Innen szedtem le a win8-as drivert, ezek szerint nem 100%-os.
Pedig a stickben is IT9135-ös chip van. -
redhunter
senior tag
válasz
Kernel #13715 üzenetére
Igen , azt tudom hogy ugyanazt lehet csak nèzni.De a tv amire kötni akarom nincs csak scart bemenet.Itt ugye jól gondolom hogy mndenkèpp csak a videojelet lehet osztani ,az antenna jelet nem.Ez egyèbkènt t home sat tv
előfizetès.Csak azt hittem hogy olyan beltèrit adnak amin vam egy antenna kimenet is
Règen a diginèl olyan volt ès csak egyszerüen arról egy koax kábelt áthuztam.ès kèsz.Itt max a beltèriből kimenő scartot lehetne osztani sztem. -
-
Sakab
senior tag
-
Sakab
senior tag
válasz
Kernel #13644 üzenetére
Feltettem a Win7 et és arra a ProgDVB6 ot meg a kodekeket is beállítottam de ez a hiba fogad:
Közbe feltettem a DVBViewert is de ott pedig a hangolásnál akadok el mert bárhogy próbálom scanneltetni nem talál semmitse. Csak ugye itt nemtudom h pontosan mit meg hogy kellene állítani.
-
Danaf
csendes tag
válasz
Kernel #13649 üzenetére
Ezzel a májusi cikkel eddig még nem találkoztam, köszönöm a linket!
Ahogy nézem az A mux-ot nem rakják túl messze: 850 --> 782-790
Viszont a C mux-ot már jócskán arrébb tolják: 810 --> 646-654Mivel két ilyen antennára való alapanyagom van, valószínűleg mégiscsak nekilátok megépíteni ezt a szerkezetet. Hajt a kíváncsiság, hogy mennyivel lesz jobb vagy rosszabb a drótból készült dupla BiQuad változathoz képest a csőből készült BiQuad.
Köszönöm a segítséget!
-
Danaf
csendes tag
válasz
Kernel #13640 üzenetére
Engem is az zavart meg, hogy az egyik ábrán 1/4 λ szerepel és akárhogyan is számoltam, mindig 0,25 jött ki, ezért nem tudtam hova tenni a 0,28 szorzót.
Több oldalon is találtam frekvenciakalkulátort, de előfordultak eltérő eredmények 830 MHz-el számolva. Végül a jól bevált képlettel számoltam: λ = c / f (innen puskáztam: [link])Erről a frekvencia cseréről hallottam, de úgy tudom nálunk nem lesz. Legalábbis ezen az oldalon a Tokaji adó nincs jelölve: [link]
A cikk azt írja, a kábel levezetés az "asszimetrizálás" szerepét tölti be. A korábban drótból megépített antennánál én is csak simán lefelé vezettem el. A csőből megépített szerkezetnél még nem döntöttem el, hogyan oldom ezt meg. Van külön ilyen kis áramkör erre ha jól tudom, amit egyes antennákhoz adnak is. pl. ilyen ez is: [link]
Nem tudom van-e értelme (vagy jelentősége) beépítenem ilyet egyáltalán.Hálásan köszönöm a segítségeteket!
-
Danaf
csendes tag
válasz
Kernel #13560 üzenetére
Egy hasonló antennát én is készítettem már koax kábelből kinyert rézdrótból (10×10 cm) méretben.
Azért hasonló, mert én dual-quad formában készítettem el (4 db négyzet). A Tokaji adótól kb. 20 km-re vagyok és így a jelerősség: 100%, jelminőség: 90% volt.Most eldöntöttem a leírás szerint megépítem 6 mm átmérőjű (ilyet sikerült szereznem) alumínium csőből is a sima quad változatot. A Tokaji adón a muxA: 850 MHz a muxB: 810 MHz (csak a szabadon fogható érdekel)
Egyszerű számtani átlagot számolva 830 MHz jött ki. Ha jól számoltam, akkor az antenna méretezésnél:
830 MHz --> 10,11 cmNem szakmám, nem is nagyon értek az elektronikához, ezért 0,28 λ értékkel számoltam, bár nem tudom az újságban miért ennyi a lambda. Az újság 10mm-es csővel számol, tehát nem tudom jó-e a számításom.
A fő kérdésem: a megkapott 10,11 cm alapján az antennának a cső külső szélén mérve kell ennyinek lenni, vagy a cső hosszanti középtengelyén mérve kell ennyinek lennie. A cső átmérője 6 mm, tehát ha a hosszanti tengelyen mérek ki ennyit, akkor a széleknél 3-3 mm-rel szélesebb lesz az antenna (tehát 10,71 cm).
Remélem érthetően írtam és elnézést, ha nagyon láma a kérdésem!
Minden segítő hozzászólásért hálás lennék!!
-
Kernel
nagyúr
válasz
Kernel #13595 üzenetére
Mivel terjedelmi okból sem lehet mindenre kitérni, tegnap nem tettem említést a szobai design-antennáknak arról a fajtájáról, ami saját dugasztápjával is működik vagy a box 5 V-járól is működhet.
Ezeknél nem kondenzátorral, hanem diódás leválasztással kénytelen megoldani a gyártó, hogy a belső tápfeszültség a tuner irányába ne mehessen. Ezt is minimum két okból kénytelen megtenni:
- Az antenna gyártója nem akarhatja károsítani a tápos tunert.
- Hagyományos (nem tápos) tuner a szobaantenna tápját rövidre zárná, így annak lenne gondja.A topikban tegnap szereplő szervizes (ilyen képességű műszerészt én nem alkalmaznék) minden jel szerint villámkáros hibákra hivatkozik, például tápegységdiódák is villámlás másodlagos (induktív) hatása miatt szoktak zárlatba menni.
Egyébként képtelenséget állít a figura, hiszen az amperes nagyságrendben működő Schottky tápdiódákat lehetetlen egy 0,1 A körül működő antennatáppal károsítani, arról nem beszélve, hogy ilyen esetben [12 V antenna --> 5 V belső tápegység] vagyis visszafelé, záróirányban folyna az áram az említett diódán, így még igénybevétel sem lenne. De mindez amúgy is csak elmélet, mert 100 mA eleve nem is tudná megemelni az 5 V belső tápot, a belső terhelések miatt.
Tehát ezek olyan dolgok, amit írásban elmagyarázni sem egyszerű, csak kapásból annyit lát az ember, hogy elképesztő ostobaságokat firkál valaki egy fórumon.
Nem azt vitatom, hogy tönkrementek set top boxok, csak szerintem csúnyán benézik egyesek, itt villámkáros hibákról lehet szó.
Szakbarbárnak pedig én azt nevezném, aki például hölgytársaságban is a szakmai dumákat nyomja, vagy amikor találkozunk az utcán, én is ismerek ilyen fárasztó fazonokat. Nekem ilyen eszembe sem jutna. Ez viszont egy szakmai topik, még szép, hogy arról szól. Különben is, minden fórumon természetes, hogy aki butaságot ír, azt előbb-utóbb megcáfolják. Ez nem kötekedés, így működnek a fórumok.
-
-
egoistus
tag
válasz
Kernel #13545 üzenetére
Ismét nem értek valamit, itt azt az infót kaptam hogy ha a monitor nem kap jelet hdmi-n akkor kikapcsol(emiatt kell nekem hdmi-s stb) de pár napja használok egy tv-t monitornak hdmi-vel de a tv nem kapcsol ki-be.
Ezt meg tudnátok nekem erősíteni mert csak ezért keresek hdmi-s stb-ot.És a tv-t nem lehet úgy beállítani vajon hogy kapcsoljon ha van jel?
-
x360elite
őstag
válasz
Kernel #13591 üzenetére
Nem vitázom butaságokon. Te folyamatosan fújod a hülyeséged a DC leválasztós antennáddal. Beszéljünk nyíltan: a Te antennád amiről "link"-elgeted a képeket az 1000-ből 1db. Az átlag felhasználó (Mari néni) viszont nem fog ilyet vásárolni. Soha egyetlen darab ilyen és ehez hasonló antenna nem járt nálunk 10 év alatt.
Nem tudom, hogy honnan szeded az info.-kat, amiket itt post-olsz, de én azért írok úgy, ahogy írok, mert alapból utálom a "szakbarbár"-okat legyen szó bármiről. Szeretem ha az átlag felhasználó is megérti amit mondok. Részemről itt zárom a dolgot.
U.I.: "Amiről te beszélsz, az a villámkárokra, komoly túlfeszültségre jellemző hibák. Nem gondolhatod komolyan, hogy nevetséges 5 V és 12 V egy kondenzátoron keresztül találkozni tud."
Te meg nem gondolod komolyan ugye, hogy a "Made in China" beltérikben az alkatrészek bármennyivel is túl vannak méretezve? Egy 10V-os kondi felfújta magát 12V-tól. 1200db készülékben kellett emiatt 2db 1000uF kondit cserélni. Ennyit arról, hogy csak "komoly túlfeszültségre jellemző hibák". Fogalmad sincs, hogy miről beszélsz. Ez a szomorú igazság. Én napi szinten ezzel foglalkozom, te meg egyetlen mondatot ragadtál ki egy másik emberkének szóló válaszomból és most azon lovagolsz.
Ráadásul tévedsz.
Szia.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Kernel #13587 üzenetére
Ezt már csak szórakozásból rajzoltam, tehát a képen lévő kondenzátor szemlélteti, hogy a TV/box felé a DC-táp nem tud haladni.
A kondenzátoron csak váltóáram, vagyis esetünkben a nagyfrekvencia tud átmenni.
A DC-ág felé pedig fojtótekercs is van a valóságban, ami a DC-tápot átengedi, de az NF-et nem, csak tekercset ebben a programban nem tudtam rajzolni. Vannak persze más típusú tápfeladók is, de mindegyiknek ennyi a lényege.
-
x360elite
őstag
válasz
Kernel #13587 üzenetére
"(I)Ez már kifejezett tudatlanság, ugyanis nem tudsz így zárlatot okozni, mert minden tápfeladóban egy kondenzátor akadályozza meg, hogy a két DC-feszültség "összetalálkozzon". Ez természetes része a tápfeladónak, hiszen enélkül nem lehetne hagyományos TV-khez sem csatlakoztatni, amelyek tápot nem adnak ki, viszont általában egy tekercs található a bemenetükön a test felé, ami a DC-t kapásból rövidre zárná (nagyfrekvenciát engedi el).(/I)"
Rendben van. Akkor az a több száz beltéri, ami antenna zárlat felirattal érkezett a szervizünkbe csak délibáb volt....
Szerintem meg kifejezett tudatlanság azt feltételezni, hogy a "zárlat"-ot okozó túláram egyenes vonalban terjed. Ugyanis mindig a leggyengébb láncszem felé halad. Volt már olyan készülék is aminek egészen a tápegység "secunder" része elejéig az 5V-os diódáig is eljutott és ott okozott zárlatot. Mérések alapján a Tuner felől jött... Ennyit a kondiról, ami mellesleg soha sem védelem, hanem SZŰRŐ, de mindegy !!!
Az erősítővel nem okozol kárt. Nálunk a szakszervizben is erősítős antennák vannak felszerelve és az adó torony tőlünk légvonalban 600méter... Annyi kárt okoz...
Az erősítős antennák nagy részén sajnos nincs benne a DC leválasztó. Ami egyébként király dolog lenne.
U.I.: A mondandómból sikerült kiszűrnöd a leglényegtelenebb részt. De hát ez van.
Az előttem szólónak (csiben) az előbbi üzimben válaszoltam, a többi eddig érdekelt. -
egoistus
tag
válasz
Kernel #13550 üzenetére
Hát mintha felkapcsolták volna a konyhában a villanyt, így már értek pár dolgot(remélem).
Nagyon szépen köszönöm mindenki segítségét.
Ha lenne valakinek egy megunt/felesleges dvb-c tuneres STB-a , ami tökéletes DIGI kábelhez és olcsón megválna tőle netalán debreceni vagy környékbeli ne fogja vissza magátEz nekem jónak tűnik:
http://hardverapro.hu/apro/hdmi_kimenetes_dvb-c_set_top_box_digikabellel_tesz/hsz_1-50.html
szerintetek? -
peterk
senior tag
válasz
Kernel #13545 üzenetére
A linkelt Amiko modellek közül nekem az "AMIKO THD-8240 T2 CICX E", nagyon meg vagyok vele elégedve. Bár, egy 6 éves gyereknek lehet, hogy kicsit túl sok is amit tud. (Felvétel, timeshift, online funkciók, stb.)
Esetleg a Synaps CHD-3100M CX is jó lehet, ez egy kicsit egyszerűbb modell. De érdemes előtte felhívni a forgalmazó boltot és rákérdezni, hogy digi kábelhez ajánlott-e. Korrektek, és értenek is hozzá, így lehet bízni a válaszukban.
-
klaczi
aktív tag
válasz
Kernel #13521 üzenetére
Most nem használok DVB-T tunert, de rendelkezem egy régebbi Avermedia ultra usb tunerrel. Valamint tetőantennával. (van vagy 20 éves, de a vége még bent van a lakásban).
Nem kellett vele vacakolni és símán ment a WMC-vel. A DVB.T-t remekül kezeli.
A Win 7-ben benne van, nem értem minek vacakolni, ha a kezelőprogram amúgy is fent van a gépek többségén. Mi az oka, hogy nem használjátok?
Viszont DVB-C tunerrel az istennek sem bírtam működésre bírni. -
Armagedown
őstag
válasz
Kernel #13476 üzenetére
Én is csináltam egy listát, a frekvenciákat a Fehérgyarmati adóhoz igazítva :
----------------------------------------------
#EXTM3U
#EXTINF:0,m1 HD
#EXTVLCOPT:program=100
dvb-t://frequency=770000000
#EXTINF:0,m2 HD
#EXTVLCOPT:program=101
#EXTINF:0,Duna HD
#EXTVLCOPT:program=121
#EXTINF:0,Duna World
#EXTVLCOPT:program=120
#EXTINF:0,RTL Klub
#EXTVLCOPT:program=20
dvb-t://frequency=610000000
#EXTINF:0,TV2
#EXTVLCOPT:program=40
#EXTINF:0,Euronews
#EXTVLCOPT:program=213
#EXTINF:0,Info csatorna
#EXTVLCOPT:program=214
#EXTINF:0,MR1 Kossuth
#EXTVLCOPT:program=130
#EXTINF:0,MR2 Petofi
#EXTVLCOPT:program=131
#EXTINF:0,MR3 Bartók
#EXTVLCOPT:program=132
#EXTINF:0,MTVA Info
#EXTVLCOPT:program=115
-------------------------------
Ezt is m3u kitejesztéssel kell menteni.
Csatornaváltás után valami miatt elfelejti a VLC hogy én beállítottam a deinterlacing-et -
peterk
senior tag
válasz
Kernel #13459 üzenetére
Köszi szépen, már meg is rendeltem.
Gondolkodtam, hogy kipróbálom "direktben", de aztán feladtam, mert nincs kéznél F összekötőm, ráadásul a bejövő kábel el is van osztva még először internetre és tv-re, és csak utána osztódik tovább. Mepróbálom a TV ágon ezt az erősítőt az osztók helyett. Valamit biztosan segít, ha másért nem, akkor már csak azért, mert most két lépésben, egy 3-as plusz egy 2-es osztóval van megoldva a 4 kimenet, mert nem volt 4-es.
-
zichie
senior tag
válasz
Kernel #13424 üzenetére
Az egyszerre egy műsor (titkosított adatfolyam) dekriptálása a ci+ modul korlátja, maga a kártya szoftveres multi (ami a nagra3-at is támogatja) kártyaolvasóban egyszerre több műsor dekriptálására is alkalmas lenne. Ennek két akadálya van:
1. szoftveres (newcs+mgcamd, oscam... stb.) kártyaolvasás többnyire csak linuxos (pl. enigma2 alapú) eszközzel lehetséges,
2. a kártya hozzá van párosítva a modulhoz, így csak abban működik hivatalosan. -
krealon
veterán
válasz
Kernel #13410 üzenetére
Sajnos en nem tudtam merni az aramerossegeket.
Egyszeru tapasztalati kiserlet:
Alcor DTV Duo (2x AF9015)
- kozvetlenul a notebookba dugva mukodik
- 20 cm -es USB "hosszabbitoval" mukodik
- 1m -es USB 2.0 hosszabbitoval nem mukodik
- passziv USB HUB-ra kotve nem mukodik
- aktiv USB HUB-ra kotve mukodik. -
degec
senior tag
válasz
Kernel #13384 üzenetére
én 75 éves szomszéd nénimet megtanitottam netezni 2 nap alatt odadtam a gépemet áthuztam a netet neki..magátol rendel neten gyógyteákat mindenre rájött.. és nem is értelmiségi...sttb..stb.. jutubozik..stbstb.. , dvdről a régi playeremről tolja a divxeket emilbe küldi nekem mi a friss film mit nézne.. sorozatokat..stb..
nagyon penge, mert fogékonyrá.. csak lovéja nincs..amit leveszek müszaki cuccot megkapja és tolja neki.. facebukol...skypizik.. mindent magátol
iilyenis van ám..
-
nfsu17
veterán
válasz
Kernel #13351 üzenetére
Köszi Watt25 és Kernel.
Nem digikábel, de hasonló kábel, vidanet.
Évek óta van náluk előfizetésünk, olyan sok gond nem is volt eddig.
Aztán most nyáron nagyon gáz lett, pedig nálunk semmi nem változott.
Van hogy teljesen elmegy minden frekvencia, de újabban inkább az m1hd, tv2, és az ezen lévő csatornák mennek el. A 354MHz. Ez a legalja, ennél lejjebb náluk nincs freki.
Lehet az oszlopon már megfőtt a kábel, vagy kicsúszott, vagy én nem tudom, de egyszer csak megjavul (most is már fél órája jó, pedig az elmúlt napokban ennyit még nem is bírt ki) és jó egy ideig, majd megint nem jó. Először még azt hittem központi hiba, mert eddig évente max 1-2x ment el eddig és ennyi központi hiba szokott lenni. De 1 hét alatt már alig volt idő, mikor jó volt, ez már nem lehet központi. Lehet az utcában lesz valami. Megvárom még aug.1-et, és addig még tesztelem.
Az internet is onnan jön, ahonnan a kábeltévé, ez nem szakad meg annyiszor. -
hhheni
tag
válasz
Kernel #13317 üzenetére
Köszi, már el tudok indulni, peterk linkjét is átnéztem, meg az 1. hsz-t is.
Különleges igényeim nincsenek, monitoron nézésre, nagyritkán rögzítésre szeretném használni.
Analógból eddig csak kártyás tunereim voltak (Leadtek WinFast Tv2000 és Pinnacle PCTV/Pro), az ezekkel készült felvételek nekem teljesen megfelelőek voltak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Elektromos autók - motorok
- EA Sports WRC '23
- Milyen videókártyát?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Gurulunk, WAZE?!
- Hardcore pizza és kenyér topik
- BestBuy topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, szép állapot
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest