Új hozzászólás Aktív témák
-
Bozek
nagyúr
válasz
csendes #18384 üzenetére
Nem is írtam, hogy nem bírja el az USB2-es. Én is a gyenge minőségű pendriveokról beszéltem. Hiába is lenne USB3-as, ha az eszköz csak 2-es.
24 Mbps-es adással még nem találkoztam, a max. olyan 15 volt eddig. Pedig a Tarr nem vacakol a kódolással, úgy küldi tovább a jelet, ahogy kapja.
-
-
Nono0000
tag
válasz
csendes #18341 üzenetére
Köszönöm!
Akkor fordítsunk rajta egy nagyot!
Az előfizetői kártya megy a CA modulba (pl. diginél), a CA modul megy a tv-be és láss csodát lehet nézni a kódolt adásokat. (Elvégre az előfizetői kártya és a CA modul van párosítva)
Ámde a tv-n PCMCIA kártyafogadó van.
Akkor elég lenne egy PCMCIA USB-s olvasó.
Vagy teljesen rosszul gondolom? -
-
azbest
félisten
válasz
csendes #17352 üzenetére
"egy idő után mindig visszaírta"
tippre a network discovery engedélyezése miatt. Azzal, ha egy frekit fel tudsz venni és abban definiálják a többi muxot is, akkor felveszi neked őket. Talán újra is írta a paramétereiket.Lehet, hogy a helyi tévé muxja rosszul tartalmazza a saját paramétereit és azért írja át a network discovery engedélyezésekor.
-
-
trec12
addikt
válasz
csendes #12565 üzenetére
No, jó régi hozzászólásra reflektálok. A probléma az volt, hogy a Technisat Combo HD CI kompatibilis driver hiánya miatt nem ment win8/8.1 alatt. Csatikereséskor jött a fagyos kék halál
. Jelentem tegnap óta már hibátlanul működik.
Minden szükséges driverből (notihoz gyártó weboldaláról, Tuner szintén a gyártó weboldalról) a legújabb, legfrisseb van fennt ill. a win8.1 is frissítve. A DVB viewer pedig mindegy mert a legújabb pro és a TE verzióval is megy.
-
DaeMonS
tag
válasz
csendes #15937 üzenetére
ilyesmire gondolok en is,
digiTv lenne a szolgaltato jelenleg.nem kulonosebben ragaszkodom addonokhoz, igy mindenfele javaslatot orommel fogadok,
mivel nem preferalt a tv nezes, igy inkabb erdekessegkeppen erdekel a lehetoseg,igy egy olcso megoldas erdekelne.pl ebayen lehet ilyen usbs retteneteket venni 6e huf korul.Jok lehetnek vajon? -
galocza
aktív tag
válasz
csendes #15884 üzenetére
köszönöm az informatív választ, máris okosabb vagyok kicsivel 8).
közben unokaöcsém ajánlkozott, hogy vesz egy usb-set és megoldja nekem, ezt nézte:
alcor(jé most tudok linkelni!)
és itt vmi nem tiszta az egész folyamattal illetve a leírással kapcsolatban. azt tudom, hogy a sugárzás mpeg-4 mo-n, de ez mpeg-2-ben rögzít. én azt hittem, hogy az éterből kapott anyagot tudom lementeni a gépre, majd azt szerkeszthetem/kódolhatom.
a műsor rögzítésének formátuma az eszköztől vagy a használt programtól függ?
ezenkívül milyen programot ajánlanátok rögzítésre?elnézést a sok hüle kérdésért, de az idő fogy, és szeretnék felkészülni előre, ráadásul uöcsém más városban is van mint én, s így én nem tudok játszani vele...
köszi,
g -
-
gK_
csendes tag
válasz
csendes #15747 üzenetére
Közben "áthidaltam" a problémát. A jel lokálisan kimegy a DVBViewer-ből a NetStream bővítményen Unicast stream-ként, a VLC ezt megnyitja, és átkódolva, most 800 kbit-es, de meglepően jó képpel átjön, és nálam teljesen jól működik. Már csak azt kell kitalálnom, hogy mit vadásszak a továbbszóráshoz, mert itt több eszközön is nézném, és talán a szomszédnak is adnék, mert itt senkinek se lehet még tányéros Digi Sportja sem..
Linuxot javasolsz? Milyen csomagok vannak ilyen célra? Vagy ott is próbálkozzak vlc-vel a továbbszóráshoz?
-
The.Bali
aktív tag
válasz
csendes #15682 üzenetére
Köszi! Igen, abból a topicból küldtek ide, hozzátok
Én nem szeretnék 30k-t rááldozni a dologra és az analóg TV-n amire rá szeretném dugni a STB-ot csak SCART vagy antenna csatlakozó van. 10k-t gondoltam most erre szánni. Semmi különleges igényem nincs. Esetleg annyi, hogy a 720p-s mkv-val is megbírkózzon és XviD-es AVI ne okozzon neki gondot. -
betyarr
veterán
válasz
csendes #15666 üzenetére
közben egy kicsit belemélyedtem a dologba.van ez a kínai csoda.mennyire megbízható a cucc?nem kell vele sokszor szenvedni?olvastam,hogy sokaknál egyszerűen elfelejtette a csatornákat és nehéz visszaállítgatni.vagy ez csak akkor van,ha több készülék is osztozik egy viszonylag gyengébb jelerősségen?
-
Alfonz64
csendes tag
válasz
csendes #15643 üzenetére
Nem Kínából vettem és elég drága vólt, és több fajtával is kiprobáltam részletesen itt:
"Nos kipróbáltam hogy vesz fel. Ha benyomom a rec-et, amúgy többször benyomod a rec-et ott át kell állítani hogy ne 2 órát vegyen fel. Szóval így egy üres 1TB-ra 2 óra 45 percet vett fel. Viszont utána ha megint benyomtam újra tudott felvételt készíteni ugyan csak 2 óra 40 percet. Ha csak 50 GB hagyok rajta szabadon akkor drasztikusan lecsökken 7 percre a felvételi idő.
Ja és 1 GB darabokra vágja mindegy neki ha a setopbox menüjében formázom.
Mindegyik merevlemezt annyinak látta amekkora, és setopbox menüjében a FAT és NTFS is megformáztam.
-1TB üres usb2 samsung m2
165 perc 2óra 45 perc vett fel.
108 percet írt ki felvételnél
10 328 670 208 bájt 9,61 GB-250 GB üres Hitachi sata2 usb+esata dokkolóban
76 percet írt ki 1óra 16 perc-32 GB üres kingston ultimate 3.0 DataTravel 7 perc írt ki
-32 GB üres Maxel 6 perc írt ki" -
Kernel
nagyúr
válasz
csendes #15600 üzenetére
Én inkább úgy vettem észre, hogy 32" alatti TV-nél még előfordulhat, hogy nem olyan feltűnő a különbség, de ez persze függ a képátló és a nézési távolság arányától is, hiszen nagyméretű készüléket is lehet olyan távolról nézni, hogy ne látszódjon, csak ahhoz már esetleg ki kell menni a szobából.
Vagy például vendéglátóhelyen fordulhat elő, ahol nagyobb távolságok vannak, hogy messziről egész szépnek tűnik, közelről meg kiderül, hogy egy mosott SD.
-
válasz
csendes #15512 üzenetére
Csopak mellett, közel a vízhez van ház, a siófoki toronyra van rálátás, úgyhogy bő 14 km-t utazik a jel a Balaton fölött.
Kab-hegy takarásban, régebben még a pécsi (!!!) adó hozta a legjobb vételt, aztán Siófokon tán teljesítményt növeltek, azóta az jó, kivéve, ha párás az idő.Nagyon köszönöm a segítségedet!
Üdv: MaCS
-
-
válasz
csendes #15504 üzenetére
Köszönöm!
Tételezzük fel, hogy a fali csatlakozó kiiktatása és a kábelcsere nem oldja meg a helyzetet, és további erősítés szükséges.
Ezzel a Televes antenna meglevő beépített erősítője által erősített jelet erősítem tovább, vagy azt le kell cserélni egy speciális előerősítőre?
Köszönettel: MaCS
-
válasz
csendes #15498 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Igen, a 265-ös Dyrasról van szó -- jó tudni, hogy nem rossz darab!
Mivel a PC és a TV adott, a póterősítő előtt (eddig úgy tudtam, hogy két erősítőt nem lehet egy kábelre tenni) elszórakozom a kábel lecserélésével, különös tekintettel arra, hogy megszüntetem a fali csatlakozót, és eleve a koaxkábelt lógatom ki a falból.
Köszönettel: MaCS
-
golya87
őstag
válasz
csendes #15482 üzenetére
Hazaértem csinálok fényképet a takarásról. Két beton/kerámia kémény, fém tartalma nem hiszem, hogy nagy.
Ilyen kábelt használtam, 14 m hosszú két végén egy-egy aranyozott szép masszív F csatlakozó, ezután egy négyes osztó, majd F -> MCX csatlakozó, 4db RTL2832U tuner és vagy egy aktív usb hub, vagy egy-egy 30cm-s usb hosszabbító. Ez egy HP N40L-en fut, amikor virtuális gépen futott, akkor terheltség miatt volt minőségromlás, azóta Ubunut 12.04-re váltottam és nem tapasztaltam ilyet.A rézszál és a külső köpeny között nincs érintkezés, egy klíma kültéri része alatt megy el a kábel, máshol elektromos eszköz közelében nincs.
Botantennát próbáltam, de ha elmentem előtte, akkor zavart volt a kép. Sőt anno amikor az asztalomon volt a tuner, akkor is zavarta a mozgás.
-
pavicevic
tag
válasz
csendes #15456 üzenetére
A Synaps vevőnél menüből semmit sem lehetett állítani ezzel kapcsolatban, bíztam benne, hogy a wayteq 95CX vevőnél ilyen nincs, mert jó árban van, plusz kártyát is fogad.
Ha NTFS-re formáztam a pendrive-ot, akkor is darabolt, nem volt egyszerűen megoldás a problémára. És ahogy olvasom azt a bizonyos 104. hsz-et, ugyanaz a problémája, mint ami nekem is volt. Azért nem szeretném külső programmal összefűzni a .ts fájlokat, mert szerintem biztosan lenne valahol akadás, akár tsmuxerrel, akár tsdoctorral csinálnám.
-
elodman
aktív tag
válasz
csendes #15436 üzenetére
"Egyébként automatikus jelválasztással és külső táppal jobb lehet:[link], de mi van, ha több bemenet megy rá egyszerre?"
Nem tudom, sose láttam ilyesmiket.Igen, Wayteq Scartja dugva DigiTV-s STB-be (bemenet: VCR-in - NEM Scart-in van ráírva).
Ez ugyan azt a morzsalékot adja, mintha az új nyomi megosztón át vezetne a 2 STB jele a TV-be.Ha csak 1 STB natur, direkt kapcs. TV-hez, a kép szupi-nyuszi.
köszi az erősítős linket, infokat is.
haho.
-
elodman
aktív tag
válasz
csendes #15425 üzenetére
köszi a linkeket
sajna 2 ezerért a fantasztikus Hama márkájú (MMarkt-os, a kütyün már semmi márka nem látszik) kapcsoló nélküli megosztó tök borsóssá tette a képet.
No és egy STB -be csatlakoztatott másik STB Scart-ja (VCR in) kb. ugyanezt a hatást hozza.
Talán egy kapcsolós tényleg jobb lesz...? Meglásssssuk.
-
Kernel
nagyúr
válasz
csendes #15432 üzenetére
Nem 100 %, de az ország nagy részén ez így van, ritkább eset, ahol nem. Nyilván nem tudható, hogy a fórumozó honnan ír, de valószínűség alapján nem sokat kockáztatnék, ha fogadnék a leírt variációra.
Az előfizetésen azért nem kell ilyenkor változtatni, mert ha a lépcsőházi / utcai szűrőnél beengedik például a VHF I-III sávot, az tartalmazza párhuzamosan az adott csomagba tartozó analóg és digitális csatornákat.
Ha beengedik például a VHF + UHF sávot, akkor az tartalmazza a további analóg és digitális csatornákat. Ilyenkor elegendő az ügyfélszolgálaton átvenni a boxot, hazavinni és beüzemelni.
-
Kernel
nagyúr
válasz
csendes #15430 üzenetére
UPC-kábelen analóg és digitálisan modulált csatornák is jelen vannak, egymás mellett.
Amit most analóg formában néz, ugyanazt nézheti a UPC digitális médaboxon keresztül is, amiért még külön díjat sem szoktak kérni, ha jól tudom, főleg amikor akcióban tukmálják az emberekre. Ez annyiból éri meg nekik, hogy ezáltal a digitális szolgáltatásokra, videótárra igyekeznek rávenni az embereket, az analóg csatornákat pedig szeretnék felszabadítani a jövőben, szintén digitális célokra.
De előfizetői kártya a médiaboxba mindenképp kell, tehát ezt nem lehet megkerülni. Ugyanakkor a boxon keresztül még további csomagokra is elő lehet fizetni.
-
sanyyi
csendes tag
válasz
csendes #15389 üzenetére
Köszi a gyors választ! Igazából a kezelésije elég szűkszavú, meg nem is az a fő baj h kifagy, inkább csak az h van egy új firmwareje ami megoldja valószínűleg a problémát, de ha megoldaná, ha nem, akkor is új firmware és emiatt szeretném felrakni/kipróbálni , csak ha nincs benne magyar nyelv, vagy mondjuk még komolyabb hibák vannak benne mint a régiben akkor arra az esetre, jó lenne ha vissza tudnám tenni a régit (ehhez kéne tudnom hogy mentem ki) ,vagy legalább tudnék róla vmit h ez az új milyen. Ezért érdekelne, hogyha vki felrakta akkor neki működik-e rendesen.
-
LógaGéza
veterán
válasz
csendes #15298 üzenetére
Biztos, hogy beleszámolták az erősítőt, sok helyen csinálják ezt... Én többet remélek az utóbbi antennától amit linkeltél.
Ez a dizájncsoda lát egy villámot, és elszáll benne az erősítő, akkor marad ránézésre 8-10dBi nyereségű antenna, és azzal nem sokat fog érni - ráadásul lehet át se lehet benne hidalni/kiszedni az erősítőt, míg az ELTI-be amit linkeltél, abba lehet rakni erősítőt, ha tönkremegy, cseréled. Padláson mindegy, hogy néz ki, és ráadásul sokkal jobb is -
LógaGéza
veterán
válasz
csendes #15180 üzenetére
Kódolás nem tudom szükséges-e illetve mit értesz ez alatt. Most egy Raspberry Pi a forrás, onnan megy egy sima modulátorra RCA-n a kimenet, természetesen ezen módosítanánk akkor felfele.
1 csatorna lenne, eddig úgy néz ki, hogy 3km átmérőjű kört kellene kb beszórnia, teljesen alföld, sík terep, minimális magassági különbségekkel. A vevők gondolom a meglévő, Digitális Átállással, és egyéb, egyénileg beszerelt STB-kkel, és antennákkal üzemelnének. Tudom, hogy ez esetben olyan irányba kell helyezni az adó antennát, mint amerre az Antenna Hungária adója van (esetünkben Komádi).Nálunk UPC és Invitel van (előbbi analóg KábelTV szolgáltatást, az utóbbi IPTV szolgáltatást üzemeltet), és mi a kékektől bérlünk egy csatornahelyet, viszont szeretnénk függetleníteni magunkat (felmerült egy kistérségi televízió is, ami környező 3 településre sugározna, de ez még csak nagyon terv, viszont a 3 közül csak nálunk van pl UPC).
A leírásokat átolvasom, köszönöm, AH-s munkatársat felkeresek akkor a közeljövőben, és az említett cégnek is küldtem egy árajánlatkérést.
-
csendes
addikt
válasz
csendes #14874 üzenetére
Linux és DAB rtl2832u-val: Az SDR-J [link] fejlesztőjével levelezve sikerült megoldani, hogy a magyar DAB állomások neve és egyéb információi is megjelenjenek, eddig csak a 0-ás karakterkészletet tudta kezelni a program, a magyar DAB pedig a 15-öst használja. Talán az új verzióban már alapból elérhető lesz ez, most egy patch kell hozzá. Az új fftw verzióval (3.3.4-1) a programhibák is megszűntek. Fontos, hogy jobb oldalt alul a "dabstick-gain" a tuner "hardver" erősítőjét állítja, a szoftveres erősítő a felső baloldali kereszt ábra alatti vízszintes csúszka. Nem kizárt, hogy a túl nagyra vett hardveres erősítés miatt ment tönkre néhány nap alatt a nemrég rendelt tuner.
A másik lehetséges DAB megoldás linuxra: [link], ami Wine-on keresztül lehetővé teszi Windows-os DAB alkalmazás futtatását egy DLL helyettesítésével. A telepítő elakadt nálam, mert a terratec ftp nem ment, de innen letölthető a WIndows DAB alkalmazás: [link]. A NOXON DAB Stick-et kell kiválasztani és utána a Mediaplayer Setup letöltést. Így a dab_install.sh-t is módosítani kellett egy kicsit, de végül a telepítés sikeres volt. Kipróbálni igazából nem tudtam, mert csak bedugott és működő rtl2832u tunerrel hajlandó elindulni a program, de a wine programkönyvtárban felül lett írva az RTL283XACCESS.DLL. -
LógaGéza
veterán
válasz
csendes #14874 üzenetére
Én is ebből használok (hármat is), de nekem nem kellett semmi modul - igaz Ubuntu 14.04 3.13.0 kernellel.
FM/DAB részt még nem próbáltam, de majd holnap lehet rápróbálok. Országos szórású ez is? Kell hozzá valamilyen másmilyen antenna (teljesen sík vagyok ehhez, kb annyit tudok, hogy micsoda ez, többet nem)?
-
LógaGéza
veterán
válasz
csendes #14845 üzenetére
Ha egyből beolvasom, azzal annyi a probléma, hogy mux után pont másfél percnél kezdődik megnyitás után a lejátszás
Mondjuk akkor jól, és onnan ahonnan kell, de ez akkor is furcsa...
Ráadásul a végén van egy kis szösszenet, ami már nem kellene bele, azt ki akartam vágni. Megnéztem MPC-HC-ban az időt, beállítottam, hogy ott vágja el. El is vágta, de itt már az a időpont egy pár perccel korábbra esett...
Esküszöm legközelebb MKV-re állítom a felvételt -
LógaGéza
veterán
-
icon
senior tag
válasz
csendes #14698 üzenetére
Nem tudom, mennyire látszik a konfigom, de procim nem annyira gyengus (Core2Duo E8400), hogy ilyen dolgok neki gondot okoznának, bár konkrétan a rádió része a dolognak annyira nem érint...
A driver-t megnézem - pláne, hogy a lemezről telepítés után élből frisstítette a Windows valami 2012 májusi meghajtóprogramra... de tényleg Alcor DTV HS+ a szerkezet.
Amit még megfigyeltem, nem mindegy, hogy milyen programmal próbálgatom, a gyárilag adott Arcsoft-os program érzékenyebb, cserében nem annyira használja a procit, inkább videókártyára hagyatkozik, a HomeSys viszonylag korrekt lenne, de használat után ott marad a futó taszkok közt, csak onnan kilőve lehet másik programot használni, illetve a DVBDream tűnik használhatónak, azzal bírja a legtovább kockásodás nélkül, meg az egyéb infók miatt is, de ott pl. azt lehet látni, hogy jobban a processzort veszi igénybe...
Pár hete szórakozok a dologgal, a legjobb poén a Betacom boltjában történt... elmondom a környezetet, ahová telepítettem a cumóimat, annyit mondott, hogy kész csoda, hogy 55%-os erősségű jelem van egyáltalán... illetve ott mondtak ilyet, hogy erősítővel ne is próbálkozzak,mivel eleve erősítős antennával együtt nem sok jó sülne ki belőle... de azért kedvesen eladta nekem a dolgokat 1 héttel előtte...
-
kodmen
aktív tag
válasz
csendes #14603 üzenetére
Nem tudsz hasonló tudásút, linux (Mint) kompatibiliset hasonló árban? Nem akartam venni, de ennyi pénzért talán érdemes lecserélni az analóg PCI tunert... persze ha elfogadható a minősége. MinDigTV extra ugyan felejtős, de ha nagyon kellene, azt is össze lehet hozni valahogy egy kártyaolvasóval talán... Azért az 1600 Ft-os DVB-T-t nem tudja árban (és méretben) verni egy ilyen kombinált vevő sajnos...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Apple MacBook
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Spórolós topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest