- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Watt25
veterán
CableStar Combo HD CI, TSReader és Windows 10. Ezt a hármast együtt sikerült valakinek már működésre bírni?
-
-
Watt25
veterán
válasz
Atis45 #18923 üzenetére
tudjunk tv adást rögzíteni, úgy, hogy a tv-nek ne keljen bekapcsolva lennie
Amelyik tévé tudja a rögzítést, az tudja ezt a funkciót is. (Persze nem igaz, hogy nem kapcsol be a rögzítéshez, hiszen, ha nincs bekapcsolva, nem tud rögzíteni. De úgy csinál, mintha nem lenne bekapcsolva, nincs kép és hang.) Szóval, amennyiben tényleg csak ez a szempont, akkor emiatt nem kell beltéri. -
Watt25
veterán
válasz
nyirzoz #18756 üzenetére
Továbbra is azt mondom, hogy az van, amit azbest írt. Ha nem változtatnak a kódoláson, akkor nem kell másik CA modul. Viszont az, hogy változtatnak-e a kódoláson, független attól, hogy átállnak DVB-T2-re.
Tehát igen, lehet, hogy cserélni kell, lehet, hogy nem. De ha cserélni kell, akkor nem közvetlenül amiatt, mert átállnak DVB-T2-re. -
Watt25
veterán
válasz
Hieronymus #18754 üzenetére
Tök jó, hogy valaki előtted meg az ellenkezőjét írja. Megpróbálom eldönteni, egy kis logikus gondolkozással...
Mit is csinál a CA modul, illetve az előfizetői kártya? A kódolt stream-et kódolatlanná teszi.
Létezik-e külön DVB-C, DVB-S2, vagy DVB-T CA modul? Nem. A CA modulnak nem kell tudnia, hogy milyen közvetítő közegen jutott el hozzá a bájtsorozat... A szolgáltató kódolásától függ (Conax, Irdeto, Nagravision, stb.), hogy milyen CA modul kell... Tökmindegy, hogy DVB-C, DVB-S2 vagy DVB-T-ről van szó.
Mi következik ebből? Az, hogy nincs igazad... Bocs... Ellenben azbest-nek igen. -
Watt25
veterán
válasz
SwissAirplan #18739 üzenetére
Gyakorlati tapasztalatom nincs ilyenben, csak annyit tudok mondani, hogy a tányéros UPC csak CI -t használ, nem pedig CI+ -t, ezért megoldható lehet.
Kábeles UPC CI+ -t használ, ott csak a huszonakárhány free csatorna működhet ilyen formában.
Viszont, ha a minőséggel gondod van és az elmondásod alapján van lehetőséged kábeles UPC-re áttérni, akkor nem is értem, hogy mire vársz még... -
Watt25
veterán
válasz
Szalkai Samu #18729 üzenetére
TV műsort szeretnék rögzíteni 1080p-be
Ami nem túl jó ötlet, lévén a tévéadások 1080i-ben jönnek. [link]
Ahogy már írták, van huszonakárhány csatorna a UPC-nél, amik kódolatlanok, arra elég egy occsó DVB-C tuner.
A többit valóban a HDCP miatt az említett megoldással legálisan nem lehet megoldani (hiszen az a védelem kikerülését jelentené, nem ugyanaz, mint amikor az analóg tévéadást rögzítetted a VHS-re)!
Tudtommal PC-n jelenleg nem megoldott a CI+ -t használó adások rögzítése tunerrel. A linkelt 100eFt feletti box lehet csak legális megoldás. -
Watt25
veterán
Családi házban emeltről kellene lehozni az internetet vezetékkel. Jelenleg jön le egy sima koax kábel a tévének, arra gondoltam, hogy mellette lehúzom, de nagyon szoros, egy sima UTP nem fog elférni mellette. Elkezdtem keresgélni, először találtam olyat, hogy 4,2mm-es (KH3) koax kábel, amihez látom, hogy van F csatlakozó is, tiszta sor. UTP-ből is vékonyat keresnék, de még ez is kevés lenne szerintem, és találtam olyat is, hogy 2,8mm-es koax. Erről végképp nem hallottam eddig és gőzöm nincs, hogy milyen csatlakozót tudnék rátenni. Van ebben valakinek tapasztalata?
Először is átmegy-e gond nélkül ezen a Digi kábeltévé teljes spektruma? (Max 1m lenne ilyen kábelből.)
Ha igen, miféle csatlakozót tudok ennek a végére rakni?
Esetleg valaki jó és vékony UTP kábelt tud ajánlani? -
Watt25
veterán
válasz
Dißnäëß #18677 üzenetére
Na, kezdjük az elején.
1. Nagyon furcsa és nem mondom azt, hogy nem létezik, de milyen FullHD tévé az, amin nincsen CI slot? (Konkrét tipust tudnál mondani?)
2. Sok olyan box van forgalomban, ami csak az ingyenes csatornákhoz jó, ezért értelemszerűen nincsen rajtuk CI foglalat.
3. Van a MindigTV-n is HD csatorna, de azok pont az ingyenesen fogható közszolgálati csatornák. Az említett Strong kezeli a HD csatornákat is.
Jó boxot majd ajánl más. -
Watt25
veterán
Itt most nem direkt stream-rögzítésre gondolok, hanem "bármilyen" formátumra, és nem is feltétlen túl magas felbontásra.
Nem értem, mert szerintem nem érted.
Semmilyen DVB kártyával nem tudsz mást rögzíteni, csak a stream-et, amit a kártya (USB tuner, tökmindegy, nem ez a lényeg) behangol. Annyit tudsz szoftveresen variálni, hogy mented-e az egész MUX-ot és utána kézzel szeded ki belőle a megfelelő PID-eket, vagy csak egy konkrét csatornához tartozó PID-eket mentesz.
De mindkét esetben csak adattárolásról van szó, mondhatjuk azt, hogy a CPU és a GPU közben malmozik. Vagyis csak a HDD, SSD, akármi írási sebessége a kérdés, de ez azért nem kérdés, mert semmilyen tévéadás stream-je nem tud kihajtani semmilyen mai HDD-t, csak talán egy gyenge pendrive-ot...Persze nekem az is jó, ha a stream-et menti, ha azt utána szabadon átkódolhatom
Problémát csak az okozhat, ha kódolt csatornát szeretnél rögzíteni. Ilyenkor rögzítéskor a kikódoláshoz kell az előfizető kártya, illetve szoftvertől függ, hogy az ilyen stream-et aztán kódoltan, vagy kódolatlanul menti-e le. (Egyébként pontosítva: a rögzítéshez nem kell a kártya, rögzítheted eredeti kódolással is a csatornát (sávszélességmérésnél van értelme), csak akkor nem fogod tudni megnézni.)
Kódolatlan csatornák esetén nem lehet ezzel semmi probléma. -
Watt25
veterán
válasz
Hieronymus #18611 üzenetére
DVB-S esetén pedig minden bit többletért fizet a szolgáltató a műholdas cégnek, ezért találunk 2,6Mbit/s-os HD csatornát műholdon...
-
Watt25
veterán
válasz
Formaster #18594 üzenetére
Biztos, hogy még nem, de ez is inkább a UPC Direct topic-ban releváns...
-
Watt25
veterán
válasz
F.B.I. #18586 üzenetére
Azért én erősen ajánlanám a Kábeles digi téma összefoglalójának elolvasását is! (Az egészet, de főleg a 7-es pontot.)
-
Watt25
veterán
válasz
wassermann #18463 üzenetére
MM-ben gondolom ingyenes MindigTV az, ami van.
Az én 8 éves LG tévém is tűrhető sebességgel vált, csupaszon, kódolatlan DVB csatornára. Azonban lassítja a váltást, amennyiben:
1. a csatorna, amire átváltunk kódolt
2. van vinyó csatlakoztatva a tévére, amit TimeShift-re használunk.
Bármely feltétel teljesülése hozzáad a váltásidőhöz egy kicsit... Ha mindkettő teljesül, akkor mindkét feltétel miatt hozzáadódik az a kis idő... -
Watt25
veterán
válasz
wassermann #18456 üzenetére
valószínűleg a TV-kben is így van megvalósítva, mert a csatornaváltás azonnal megtörténik, nincs hangolási idő
??? Milyen tévéd van neked? Megveszem! -
Watt25
veterán
Matroska, TS, AVI, ezek konténer fájltípusok.
Majdhogynem bármilyen kódolás lehet bennük. Az, hogy Matroskába mented a Stream-et még nem jelent feltétlenül újrakódolást. Tehát TS és Matroska közti váltás esetén nem is szabad, hogy szignifikáns méretkülönbséget tapasztalj. (Sőt szignifikánsan önmagában az átkódolás sem változtat fájlméretet, ha ugyanolyan bitrátába kódolod át. Hiszen a fájlméretet a bitráta határozza meg, semmi más! (Most szakadjunk el attól, hogy esetleg újrakódolás közben kikerül a fájlból mondjuk egy extra hangsáv.)) -
Watt25
veterán
válasz
roberto7 #18398 üzenetére
Ezek közül elhagyhatok valami feltételt?
USB3-ra semmi szükség, USB2 teljesen elég hozzá.
Illetve miért is fontos az analóg? A UPC hálózatán is vannak kódolatlan digitális csatornák, az talán lefedi az analóg kínálatot is, nem? (Oké, ebben nem vagyok biztos.)
A gond szerintem ezzel lesz, ritka az olyan tuner, ami tud analógot is, meg DVB-t is. -
Watt25
veterán
válasz
doorii #18354 üzenetére
Oké, talán inkább oszlassunk el némi félreértést.
Attól, hogy létezik olyan, hogy "alap csatornák sugárzása" (amely ugye a "levegőben" van), még egy társasház koax kábelén az a sugárzott jel az esetek 99%-ban nem fogható. Ahhoz egy rendes antenna kell. (Mint régen ahogy a Junyoszty tévén is volt antenna...) -
Watt25
veterán
válasz
Zoltán124 #18299 üzenetére
Ezt mondjuk precízebben is megfogalmazhatnád. Mi az, hogy semmi? Ha AV gombot nyomsz, akkor pl. tuti el kell tűnnie a hangyafocinak. (Feltéve, hogy a gomb működik.)
Esetleg még lehet a 0-s csatornával próbálkozni, ahogy már szóba került. (1-es csatorna után P - gomb.) -
Watt25
veterán
válasz
Zoltán124 #18289 üzenetére
Ha hangyás a kép (vagyis semmit nem látsz, csak hangyaháborút), akkor nem SCART bemenetre kapcsoltad a tévét... Talán válts át... Hangyaháború = tunerbemenet (koax). SCART esetén vagy fekete, vagy kék képet látsz, vagy a box képét.
A kapcsolót próba-cseresznye alapon egyszerűbb átkapcsolni, mint megkérdezni... -
Watt25
veterán
válasz
Mentát #18267 üzenetére
A Digi-s topicban fel szokott merülni, hogy miért nincsenek olyan funkciók a Digi-nél, mint pl. a UPC-nél... Erre az szokott a válasz lenni, hogy igazából van, csak éppen a UPC által adott box piaci ára jóval 100eFt fölött lenne... Valószínűleg nem alaptalan ez a feltételezés... Ez ennyi.
Ez olcsóbb, csak kell még 9 embert találnod rá -
Watt25
veterán
válasz
fridaycs #18174 üzenetére
De ha jelenleg a tévébe megy közvetlenül az koax és a CA modul, akkor az is megoldás, hogy csak egy sima egy tuneres box-ot veszel még (meg egy koax elosztót), így megoldható az, hogy felvétel közben mást nézel. (Hiszen a tévézéshez nem kell a box.) Persze ehhez kell kérni még egy CA modult és kártyát a TARR-tól. (Vagy nem rögzítesz kódolt csatornáról.)
-
Watt25
veterán
válasz
DonJoee #18138 üzenetére
Az a kérdésem, hogy egy ilyen doboz esetében is kell ügyelni arra, hogy Mpeg-4-et tudjon a DVB-vevő, vagy ezt a kódolást rábízza a tuner a dobozban levő dekóderre, ami kb. minden értelmes szabvánnyal megbirkózik egyébként?
Hát, ez nem túl értelmes mondat, én nem értem mire gondolsz.
A lényeg: Ha bármiféle boxot használsz, a hangolást (DVB-C szabvány) és a kikódolást (MPEG2/MPEG4 szabvány) a box végzi. (Vagyis a box-ban lévő tuner (hangoló) és dekódoló dolgozik, a tévében lévő ilyen egységeket kidobhatnád az ablakon a YouTube mellé)
Tehát a box-nak kell tudnia az MPEG4-et. (És a DVB-C-t.) -
Watt25
veterán
-
Watt25
veterán
válasz
kaposznyak #17951 üzenetére
-
-
Watt25
veterán
válasz
Goolic #17409 üzenetére
Megfelelő topic, ahol ezt a kérdést fel kellett volna tenned.
-
-
Watt25
veterán
válasz
balazs1022 #17356 üzenetére
Ezt fusd át.
-
Watt25
veterán
A UPC CI+ -t használ, ilyen számítógépes tunerről nekem nincsen tudomásom. (Vagy csak az analóg helyett adott huszonegynéhány kódolatlan csatornát szeretnéd nézni?)
-
Watt25
veterán
Hol? és mit kellene venni <---> majdnem 20e Ft-os előfizetés
Nem venni, hanem kibaszottul gyorsan szolgáltatót váltani, ha van rá lehetőség...
És a konyhai TV az most is behozza az összes free csatornát. <---> Az a kérdés, hogy mi történhetett , hogy megszűnt az SD-n az összes adás, a közszolgálatit kivéve.
Ez ugye ellentmondás. Szóval, a tévék környékén kell megnézni valamit... Az egyértelmű, hogy az analóg megszűnt a Telekomnál. DVB-C-ket kell behangolni. -
Watt25
veterán
válasz
zolee145 #17102 üzenetére
Röviden a lényeg: A box nem kódolja ki csak azt a csatornát, amit éppen nézel rajta. És ezt a kikódolt csatornát sem adja tovább a koax-on (legfeljebb analóg módon), csak a többi kimenetén, videójel formájában. (Ami nem ugyanaz, mint ami a koaxon jön.)
A box a koaxon módosítás nélkül továbbtolja a jelet. (Ugyanaz, mintha egy T elosztóval a box előtt kettéválasztod a jelet és az egyiket a box-ba, a másikat a számítógépes tunerbe kötöd.) Ha kódolt csatornákról van szó, akkor aztújraki kell kódolnia egy másik kártyával a másik eszköznek (esetünkben a számítógépnek). -
-
Watt25
veterán
válasz
pavicevic #17055 üzenetére
Minden DVB tuner úgy működik, mint a számítógépben egy hálókártya. A koaxon érkező jeleket számítógép számára értelmezhető byte-okká alakítja át. Mást nem tesz. Tehát értelmetlen a HD felbontást firtatni tuner esetén, hiszen az semmi olyasmit nem csinál, aminek köze lenne a képhez. (Vagy a hanghoz.) A megjelenítést a gép végzi. (Ha végzi. Rögzítés esetén csak letárolja a byte-okat a vinyóra.)
Nekem van ilyen tunerem is, nincsen vele nyűgöm. (De csak Win7-et használok, újabbal nincsen tapasztalatom.)
Nem lehet akadálya a kódolatlan adások megjelenítésének. -
Watt25
veterán
válasz
gurabli #17024 üzenetére
Attól, hogy kódolt, még ki lehet próbálni a tuner-t. (Lehet látni vele az EPG-t illetve pl. TSReader-rel a csatornák sávszélességeit, stb...)
Egyébként a UPC-nél is van már huszonvalahány kódolatlan csatorna. -
-
Watt25
veterán
válasz
gyurkikrisz #16960 üzenetére
DVB-T tunerrel milyen adókat tudok fogni ingyenesen?
Nem igazán értem, hogyha rátaláltál a MindigTV honlapjára, akkor ez miért kérdés...
lefedettségi térkép, az mennyire pontos?
Nem mérik végig az ország egész területét, nagy része számításokon alapul és inkább csak a domborzat van figyelembe véve, az hogy egy ház betakar neked, az nem... De kiindulási alapnak nem rossz. De azt semmiképpen sem mondja meg, hogy egy társasház 1. vagy 10. emeletén milyen a szobaantennás vétel. -
Watt25
veterán
válasz
Márton #16917 üzenetére
Az elmondásod alapján valóban nem FullHD-ben jön ki a jel a box-ból, de ezt tök könnyen ellenőrizheted: legalább is gondolom, hogy a tévéd kiírja valamilyen módon a pillanatnyi felbontást. (LG tévék esetén OK gomb megnyomására.) Ezt ellenőrizd. (Egyébként mindenki felejtse már el, hogy digitális jel esetén a tuner-től függ a kép minősége...)
-
Watt25
veterán
válasz
viperabácsi #16804 üzenetére
DVB-C tuner-t.
-
Watt25
veterán
válasz
pszihopata85 #16749 üzenetére
Egyértelmű, hogy a tévé nem tudja az MPEG4-et, tehát nem igaz, hogy jó MindigTV-hez.
-
-
Watt25
veterán
válasz
pinnacle #16661 üzenetére
Nem igazán értem, hogy hogy jön ide az antenna kimenet... Ha csak egy kártya van, akkor UPC kábel esetén a tévébe (is) bedugott koaxon kb. 20 csatornát nézhetsz (kódolatlanok), a többit pedig HDMI-n keresztül.
Ha a tévén is akarod nézni a felvevő bekapcsolása nélkül az összes csatornát, akkor kell két kártya. -
Watt25
veterán
válasz
lifilif #16625 üzenetére
mert ha éppen nem vagyok otthon, nem akarom járatni a gépet egy felvétel miatt.
Ezzel én is így vagyok, bár azért erre is van megoldás.
Az ATX-es tápok megalkotása óta a BIOS-ban (EFI-ben) be lehet állítani, hogy a gép x időpontban kapcsoljon be... A legtöbb DVB megjelenítőnek pedig be lehet állítani, hogy az időzített felvétel végeztével kapcsolja le a gépet... -
Watt25
veterán
Tudtommal a kártya csak a pillanatnyilag sugárzott stream-eket tudja kikódolni, a múltban kódoltakat nem. (Hiszen a kulcs folyton változik.) Tehát biztos, hogy nem kódoltan tárolják le a tévék/boxok a felvételeket. (Vagyis a tévék kódolják, de saját kódolással, aminek nincsen köze a kártyához.)
Ez nagyon egyszerűen letesztelhető: ha kiveszed a tévédből/box-odból a kártyát, attól még meg tudod nézni a rögzített műsorokat. (Ezt én is próbáltam, ez biztos! Mai napig vannak MindigTV extráról rögzített műsoraim a tévé vinyóján, mégis meg tudom nézni őket, pedig már egy éve lemondtam a MindigTV előfizetést, a kártya meg a polcon hever.)
Harmadik indok: többnyelvű csatornák esetén mindig éppen azt a hangsávot kódolja csak ki a tévé, amelyiket a felvétel közben választottál. Ha felvétel közben hangsávot váltasz, akkor visszajátszás közben is hangsávot kell abban a pillanatban váltanod, egyébként előtte/utána nem fogod hallani a hangot. Ezért is nagyon jó a kábeles Digi (és az I-TV Zrt-s cégei), mert ott ugye kódolatlan a csatornák többsége, tehát felvétel visszajátszása közben is válthatsz szabadon hangsávot, hiszen kódolatlanul van letárolva az összes hangsáv. -
Watt25
veterán
válasz
lifilif #16614 üzenetére
Ez azért baromság, mert ha CI+ -t használ, akkor tehet bármilyen CA modult bele a szerelő, ha a készülék csak CI -t tud, akkor nem fog menni. Szóval, ez egy elég egzakt dolog, ezt meg kéne tudni mondaniuk. Bár, én ebből ("kijön többféle modullal a szerelő") azt a következtetést vonom le, hogy nincsen párosítva a kártya és talán csak CI-t használ. De ez csak tipp.
-
Watt25
veterán
válasz
lifilif #16612 üzenetére
CAM = Conditional Access Modul, CA modul
Ha nem lehet a kártyával más CA modult használni, csak a szolgáltatóét, az miért gond?
Azért.Vannak olyan boxok, amelyekben nem CI(+) foglalat, van, hanem konkrét kártyaolvasó, azokkal nem működhet. Emellett számítógépes tunerrel kapcsolatban nem tudom, van-e valakinek ilyennel tapasztalata, de nem lehet egyszerű eset.
CI és CI+ között igazából csak szoftveres különbség van, mindenképpen ugyanolyan kialakítású csatlakozók. Viszont ha valami csak CI -t tud, az semmiképpen sem használható CI+ -os kártyával.
A tévében vagy más eszközben lévő aljzat típusa, amibe a CA modult rakom?
Igen. -
Watt25
veterán
válasz
lifilif #16609 üzenetére
de kicsit úgy tűnt, hogy mellébeszélnek
Mindenképpen ellentmondásos, amit mondtak.
függetlent pedig nem adnak <-> Ha új fajta tévém van, akkor ahhoz adnak másik kártyát
Ez vicc, szokás szerint az ügyintéző segg hülye hozzá, ez minden szolgálatónál így van.
Az igazság az lehet, hogy adnak kártyát, de lehet, ők adják a kártyához párosított CA modult is, ez nem egyértelmű a leírásodból. Ezt ki kell deríteni.
ha van CAM alzata egy set top boxnak, akkor ugyanúgy kell, hogy tudja kezelni a kártyát, mint egy tévé
Pontosan!
Azt kell még tutira megtudni, hogy kell-e CI+ hozzá, vagy elég a CI.
CI+ esetén elég nehéz beszerezni boxot.
Rögzítős tévé, saját box vagy mégis inkább tuner?
Rögzítős tévékből nem tudod kimenteni a rögzített anyagot. (Ez nem csak szöveg!)
USB-s DVB-C tunernél probléma lehet, ha CI+ -t használ a szolgáltató. (Valaki írta, hogy Linux-on már működik. Windows-on kérdéses.) Illetve akkor is gond lehet, ha a kártyához adnak párosított CA modult is.Tehát, továbbra is van két kérdés, ezt tudd meg:
Kötelező-e szolgálató által adott CA modul használata? (Párosítás miatt.)
CI, vagy CI+ kell hozzá? -
Watt25
veterán
válasz
lifilif #16594 üzenetére
Oké, elhiszem. Te pedig azt hidd el, hogy a digitális technika erre is megoldást nyújt
Tehát ne javasolj senkinek olyat, hogy ne tegyen DVB tunert a gépébe, mert búgni fog...
Vagyis, ha valóban zavar ez a probléma és megoldást szerernél, akkor minden analóg cuccot kidobsz a lakásból...De állítólag árt a hangkártyának
??? -
Watt25
veterán
válasz
lifilif #16589 üzenetére
Szerintem tudnak ilyet adni egyébként, mert mondták, hogy új fajta tévéhez pl. nem kell set top box, elég a kártya meg valami aljzat, hogy bele lehessen dugni.
Igen, akkor ezek szerint működni fog a dolog. És valóban teljesen párosítatlan kártyát adnak. Ugyanis tévéhez kell még egy CA modul is, ezt kell a tévé CI(+) foglalatába tenni (kialakítás szempontjából egy PCMCIA ajzat) és ebbe megy bele a kártya. Azt kell még megtudni, hogy milyen kódolású CA modul kell (Conax, Cryptoworks, stb.).
Ha box-ot veszel, akkor két megoldás van. Vagy direkt olyan box-ot veszel, amelybe bele van építve a megfelelő CA modul és akkor valóban csak be kell helyezni a kártyát, vagy CI(+) foglaltút veszel és ekkor még kell venned hozzá CA modult is. (~10eFt.)
Viszont box-okban nincsen tapasztalatom, én ellenzem őket. De létezik olyan, amiből simán kinyerhető a rögzített tartalom. -
Watt25
veterán
válasz
lifilif #16582 üzenetére
Ha össze van kötve bármin keresztül az antenna és a gép, akkor búg, eléggé.
Igen, ez esélyes volt az analóg világban, de digitálisban ilyen nem lesz. Persze, lehet, hogy be sem tudod fogni majd a csatikat, de búgni nem fog.
de én senkinek nem javaslok olyan megoldást, hogy antennakábel bármilyen eszközökön (akár videón, set top boxon) át kapcsolatban legyen a géppel is.
Hmmm... Izééé... Én meg azt tanácsolom, hogy ne fogadják meg a tanácsodat.
Jól érzem, hogy minden ilyen tapasztalatodat még az analóg világban szedted össze?Ebbe minden további nélkül be fogom tudni rakni a szolgáltatótól kapott kártyát?
Erre a kérdésre a szolgáltatód tud válaszolni. (Illetve itt olyasvalaki, aki ismeri a Vidanet-et.) Illetve azt a kérdést kell feltenni, hogy párosítva van-e jelenleg a kártya és ha igen, akkor tud-e párosítatlan kártyát adni.
Amíg erre nincs válasz, nem tudsz továbblépni! -
Watt25
veterán
válasz
lifilif #16580 üzenetére
Vezetékes és kábel között mi a különbség
Opsz... Kábelt és műholdat akartam írni.
Vidanet-et annyira nem ismerem, bár talán volt már róla szó. De most biztosra nem tudom megmondani, adnak-e csak kártyát, ezt meg kell kérdezni.
ha saját boxot használhatok, akkor miért kell még tuner is?
Ez lehet, félreérthető volt. Úgy gondoltam, hogy vagy veszel egy saját felvevős box-ot, vagy veszel USB-s DVB-C tuner-t a számítógéphez és közvetlenül azzal végzed a rögzítést. (A tuner-be dugod a koaxot.) Ehhez kelleni fog egy SmartCard olvasó is, abba tudod rakni a kártyát. (Feltéve, hogy a Vidanet ad csak kártyát.)
Szóval, első körben azt kell megtudakolnod, hogy ad-e csak kártyát, vagy CA modullal párosítva adja, esetleg egyáltalán nem ad? Ezt nem tudom. Vagy itt valaki megmondja, vagy kérdezd meg az ügyfélszolgálaton. -
Watt25
veterán
válasz
lifilif #16578 üzenetére
Kimaradt az a fontos infó, hogy melyik szolgáltatóról van szó (azon beül is vezetékes, vagy kábel)?
A legtöbb szolgáltatónál lehet kérni külön kártyát, amit bedughatsz saját box-ba, vagy a számítógépbe és úgy tudod megfelelő tuner megvásárlásával rögzíteni a műsort.
Tehát, melyik szolgáltató?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged