- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
Ha kevés az antennajel, SD adó is kihagy, kockásodik, ha megfigyeled, pl. Duna World, RTL KLub stb.
Az igaz, hogy a HD műsor nagyobb adatsebességgel jár, de a tapasztalatok szerint akár HD, akár SD, mindkettőhöz szükséges a vételi helyen a megfelelő térerő, illetve főleg a jelminőség.
Minőség butításával elavultabb számítógépeken szoktak kísérletezni, de az csak a dekódolás minőségének csökkentését célozza, hogy a processzor jobban boldoguljon vele, akár képkockaeldobás árán is.
A jelminőség problémáján ilyen trükkök nem segítenek, azt áthidalni (hiányzó adatot pótolni) nem lehet. Pontosabban egy határig lehet, arra van a hibajavítás, csak ilyenkor az már kevés.
-
Kernel
nagyúr
A hazai (PAL) adás 50 Hz interlaced, vagyis 50 félkép/sec = 25 kép/sec, ezen nem tudsz változtatni, miután adott.
Valójában inkább a monitort kellene átállítani 50 Hz-re, csak a monitorok általában 60 Hz-esek, ami ezáltal járhat némi akadással, gyors mozgások esetén. De amikor TV-re átküldöm, nekem 50 Hz-en megy, úgy állítottam be a videodrivert, így nincs semmi akadás.
A képen látható ffdshow-beállítás például nálam teljesen sima mozgásokat eredményez (de egyébként a MS DTV DVD dekóder is):
A kép szétesését az antennajel alacsony szintje okozza.
Vagy esetleg, amikor a gép processzora túl van terhelve, szintén okozhat gondot, de azt nyilván észrevennéd. Esetemben egyébként működik a DXVA, ezt mutatja a Process Explorer is, hogy a GPU átveszi a terhelés nagy részét.
-
Kernel
nagyúr
Hanghoz én a LAV-filtert használom.
DVBViewer beállításához volt egy régebbi hozzászólásom: [link] De kezdetnek elég, ha csak a hozzászólásban szereplő képet nézed.
Ha beállítod az alsó és felső frekvenciahatárt, akkor a transzponderlista nem befolyásol, ha jól emlékszem.
-
Kernel
nagyúr
Azokkal nem kell foglalkozni, a MinDig TV-hez a H.264 videodekóder szükséges. Nekem is fel van téve a ProgDVB, mivel kipróbáltam néhány programot, de nem használom. Most is, ahogy elindítom lefagy, másodszorra jó, de ilyen máskor is előfordul nála.
Viszont ffdshow vagy LAV, mindegy neki. Vagy épp így is megy most:
Ez a hang:
De érdemes lenne kipróbálni a VLC-vel is, tippek a használatához: [link] [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest