Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Megérkezett Magyarországra a Poco F8 Pro is
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
Ha kevés az antennajel, SD adó is kihagy, kockásodik, ha megfigyeled, pl. Duna World, RTL KLub stb.
Az igaz, hogy a HD műsor nagyobb adatsebességgel jár, de a tapasztalatok szerint akár HD, akár SD, mindkettőhöz szükséges a vételi helyen a megfelelő térerő, illetve főleg a jelminőség.
Minőség butításával elavultabb számítógépeken szoktak kísérletezni, de az csak a dekódolás minőségének csökkentését célozza, hogy a processzor jobban boldoguljon vele, akár képkockaeldobás árán is.
A jelminőség problémáján ilyen trükkök nem segítenek, azt áthidalni (hiányzó adatot pótolni) nem lehet. Pontosabban egy határig lehet, arra van a hibajavítás, csak ilyenkor az már kevés.
-
Kernel
nagyúr
A hazai (PAL) adás 50 Hz interlaced, vagyis 50 félkép/sec = 25 kép/sec, ezen nem tudsz változtatni, miután adott.
Valójában inkább a monitort kellene átállítani 50 Hz-re, csak a monitorok általában 60 Hz-esek, ami ezáltal járhat némi akadással, gyors mozgások esetén. De amikor TV-re átküldöm, nekem 50 Hz-en megy, úgy állítottam be a videodrivert, így nincs semmi akadás.
A képen látható ffdshow-beállítás például nálam teljesen sima mozgásokat eredményez (de egyébként a MS DTV DVD dekóder is):

A kép szétesését az antennajel alacsony szintje okozza.
Vagy esetleg, amikor a gép processzora túl van terhelve, szintén okozhat gondot, de azt nyilván észrevennéd. Esetemben egyébként működik a DXVA, ezt mutatja a Process Explorer is, hogy a GPU átveszi a terhelés nagy részét.
-
Kernel
nagyúr
Hanghoz én a LAV-filtert használom.
DVBViewer beállításához volt egy régebbi hozzászólásom: [link] De kezdetnek elég, ha csak a hozzászólásban szereplő képet nézed.
Ha beállítod az alsó és felső frekvenciahatárt, akkor a transzponderlista nem befolyásol, ha jól emlékszem.
-
Kernel
nagyúr
Azokkal nem kell foglalkozni, a MinDig TV-hez a H.264 videodekóder szükséges. Nekem is fel van téve a ProgDVB, mivel kipróbáltam néhány programot, de nem használom. Most is, ahogy elindítom lefagy, másodszorra jó, de ilyen máskor is előfordul nála.
Viszont ffdshow vagy LAV, mindegy neki. Vagy épp így is megy most:
Ez a hang:
De érdemes lenne kipróbálni a VLC-vel is, tippek a használatához: [link] [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Milyen autót vegyek?
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Robotporszívók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gumi és felni topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- ÚJ! BONTATLAN SEAGATE BarraCuda 1TB,2.5 SSD,560/560
- Bang&Olufsen Beoplay EX füles
- karcos Lenovo M920q Mini PC - Core i5 8500T - 16Gb ram - 256GB NVMe - számla + gar
- Újszerű Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - 150 Ciklus - 92% akku - 1 év gari -
- SK Hynix 16GB DDR5 4800Mhz laptop ram több db!
- Mac Mini M4 AZONNAL 16GB 256GB 1 év gar
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Apple iPhone 14 Pro Max Gold Dynamic Island, 120 Hz ProMotion, 48 MP kamera-128 GB-100%
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 1TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3878, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

wassermann