Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
krealon #13399 üzenetére
Amelyikben több IC van, azt nem tudom, de megnéztem az IT9135FN one-chip tuner áramfelvételét.
Van egy HUB, ami egy monitorban volt, eredetileg a monitorból kapta az 5 V-ot, de én forrasztottam rá egy darab drótot, hogy a PC-felől érkező 5 V-ot megkapja, ami persze áramkorláttal is jár, de ez most nem érdekes. A kondi alatta csak támaszték, hogy jobban essen rá a fény:
Ha már vezeték, adja magát a gondolat, hogy azt meg is lehet szakítani, ampermérőt beiktatni. (Egy USB-kábelt lehetőleg vágnék szét, hogy megszakítsam, csak egy mérés kedvéért.)
Mint kiderült, a HUB, csatlakoztatásakor 180 mA saját áramot vett fel, ami néhány másodperc után 0-ra váltott (készenlét).
Amikor aktiváltam a fényképezőgép csatlakoztatásával, ismét 180 mA lett, a gép nyilván nem innen veszi az áramot.
Beledugtam egy Logitech bill-egér RF-vevőjét, ez plusz 20 mA-t jelentett.
Az USB-tuner plusz 80 mA-t adott hozzá, majd amikor elindítottam a programját, ez 90 mA-re növekedett. Műsortól és a használt programtól függetlenül, mint sejthető is volt.
Más kérdés, hogy a tunernek így is van egy melegedése, 5x90 az 450 mW, vagyis majdnem fél watt, és minél apróbb egy eszköz, annál jobban felhevíti egy adott teljesítmény disszipálása, ez természetes.
Ennél olcsóbbat jelenleg nem tudok (7,5 $ + free ship, távszabályzó nélküli), viszont a mellékelt driver nem jó hozzá, de ezzel tökéletes lett (Win7): [link]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Facebook és Messenger
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- Elektromos autók - motorok
- Linux kezdőknek
- Hisense LCD és LED TV-k
- PlayStation 5
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sorozatok
- Lehetetlenül vékony és hihetetlenül kemény (fotó)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- P14s Gen5 14.5" 3K IPS Ultra 7 165H RTX 500 Ada 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Apple Macbook Pro 13" A1706 late 2017 Silver (EMC 3163)
- Mac mini M1 chip 8 magos CPU-val, 8 magos GPU-val
- Hibátlan Apple iPad 10.9 2022 64GB WiFi + Apple iPad Smart Cover eladó! Garancia!
- Asus TUF Gaming A15 FA507 - 15,6"FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB SSD - RTX 4050 -2+ év gar
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3462 96% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest