- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Google Pixel topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
- Realme GT Master Edition - mestermunka
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
Ivy.4.Ever #14198 üzenetére
Ez is 2 centis, de akkor bizonyára látszik az is, hogy 1-2 mm anyag még simán levehető belőle, tapétavágó késsel, annyi meg már elég is.
Egyébként arra gondoltam, hogy találkoztam már olyan olcsóbb fajta kábellel, ami mintha ennél kisebb lett volna, de azt már nem tudom ellenőrizni.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Ivy.4.Ever #14195 üzenetére
A háromágúnál (ha nincs rajta kapcsoló) soha nem lehet tudni, hogy melyik irányba van kötve. A SCART-toldó elvileg működne, de talán egyszerűbb lenne késsel megfaragni a csatlakozók oldalát, ugyanis nem sok kell hozzá, hogy ne feszüljön.
Ha nagyon akarom, még így is be tudom kínozni a szögletes adaptert, csak nekem nem nagyon tetszik, ahogy feszíti a HDMI-csatlakozót. Ha késsel kicsit levennék belőle, pont jó lenne. De én ezt már úgyis csak a konyhában használom, ahhoz nem kell.
Vagy még az is lehetséges, hogy ami nekem van HDMI-kábel, kicsit nagyobb a dugója, hátha akad ennél karcsúbb is.
Ez az adapter rajza egyébként, piros nyilakkal jelöltem az irányokat, így jobban érthető a probléma mibenléte:
-
Kernel
nagyúr
válasz
Ivy.4.Ever #14192 üzenetére
Az előbb linkelt S-Video kábellel kapcsolatban (nem hiszem el, hogy már megint S-VHS-t írtam, S-Video helyett, valamiért mindig arra áll a kezem), azt azért még hozzátenném, hogy azon nincs In/Out kapcsoló, vagyis fix egyirányú kábel.
Méghozzá épp rossz irányú, mint az alatta lévő hozzászólásokból is kitűnik, hogy azt a kábelt PC-kimenetre kehet kötni és egy TV SCART bemenetére.
Neked viszont olyan kábel kell, ami a SCART bal/jobb kimenetére kötve. Amelyiken kis kapcsoló szokott lenni, épp ezt az irányváltást végzi. Vagy nem kell kapcsoló, amelyiknél 6 db RCA jön ki belőle, hiszen azok In/Out kábelek.
Egyébként tegnap este, amikor láttam a linket, láttam a Jack-dugót is, csak hirtelen annyira az S-videóra koncentráltam, valamint az RCA-ra gondoltam, a Jack valamiért "nem esett le", hogy jelen esetben azon van a hangsúly.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Ivy.4.Ever #14189 üzenetére
Illetve később láttam, hogy Jack-dugó is van a linken, az S-VHS mellett. Csak kérdés, hogy a hangszórón lesz-e aljzat, vagy dugóval ellátott az is.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Ivy.4.Ever #14189 üzenetére
SCART-RCA kábel kapható, de a linken nem az van.
De egyébként azt csak a példa kedvéért mutattam, PC-hangszórón 3,5-es Jack szokott lenni. Azt is le lehet vágni, én mondjuk simán ráforrasztanék egy SCART-dugót. Vagy attól függ, mi lesz hozzá.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Ivy.4.Ever #14187 üzenetére
Működik, még 2 db TV-t is lehet rá kötni ilyen módon, legfeljebb a képarányok beállítása problémás, amikor az egyik TV 4:3, a másik 16:9, de ez érthető is.
A processzorokban lévő D/A konverter a HDMI-től függetlenül szolgáltatja a jelet, talán még le sem lehet tiltani, vagy miért is tiltanák le, amikor arra szükség lehet. Mint ahogy én is külső erősítőhöz szoktam csatlakoztatni, és a TV hangrendszerét soha nem használom, sokan lehetnek így ezzel. Ez egy elvárható minimum.
Ami kellemetlen, hogy a 95CX két csatlakozója igen közel van egymáshoz, ezért a felső képen lévő adapter és a HDMI-kábel csatlakozója nem fér el egymás mellett.
Az alsó képen lévő szokványos csatlakozó alkalmas, noha a SCART a HDMI irányába kanyarodik (mivel a koax. irányába még kevésbé mehetne), vagyis keresztezi egymást a két kábel, de szintben eltérnek, így épp elfér.
Ilyen kábelt házilag is könnyű csinálni, aki ért hozzá:
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Ivy.4.Ever #14184 üzenetére
Biztos, hogy nincs a monitoron jack kimenet?
Én nyáron használtam így a hdmi-s monitoromat egy wayteq cx95-el (előtte egy ebayes stb-vel), hanggal sosem volt probléma, monitor jackjére volt rádugva egy pc hangszóró.
Amúgy, ha esetleg van rajta d-sub, akkor vannak hdmi-d-sub átalakítók jack kimenettel. -
Kernel
nagyúr
válasz
Ivy.4.Ever #14184 üzenetére
A menüképekről lehet felismerni, valamint a specifikációk között szerepelnie kell a HE-AAC hangnak. Ugyanis van ilyen, hogy nem szerepel, az is szól, csak torzabban.
Egy példa az ALi-processzoros gépek menüjére:
http://www.digiportal.hu/page.php?125
Ez egy MStar box jellegzetes kék menüje, de ilyen létezik szürkében is:
-
wassermann
Topikgazda
válasz
Ivy.4.Ever #14181 üzenetére
A monitorokon szokott lenni egy Audio Out minijack-aljzat, amin kiadják a HDMI-ből kifejtett hangot. Nincs rajta esetleg hátul ilyen?
-
Kernel
nagyúr
válasz
Ivy.4.Ever #14181 üzenetére
A kártyafogadó nélküli MStar-chipes vevőknél lehet gond a HA-AAC hang dekódolásának minőségével. Az ALi-chipes boxokban viszont van alkalmas dekóder, akár kártyás vevő, akár nem.
SCART-csatlakozó is van általában mindegyiken, arról leveheted a hangot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép Hp Pavilion 15-eg Kis Gamer Laptop 15,6" -45% Bivaly i7-1165G7 16/512G FHD IPS Iris Xe
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Szép Dell Latitude 7320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i7-1185G7 32/512 FHD IRIS Xe
- LG NanoCell 50NANO759PR
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest