- iGO Primo
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Mobil flották
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Díjnyertes okosgyűrű érkezik júliusban
Új hozzászólás Aktív témák
-
garga01
őstag
válasz
zichie #20652 üzenetére
Nem kell bemutatni, ismerős a hold, arrafelé is áll/szokott állni az egyik antenna, meg van kártyám is. Az olaszok elég jó minőségben is adnak ráadásul. Az amcsi adók jók, én is néztem pár eseményt ott amit nálunk semmi nem ad. Mondjuk az olaszok alapból nem felénk sugároznak, elég kevés a tartalék rajta. Én egy 100-as Gibertinivel veszem jelenleg. Majd egy multis fejtartót akarok rá, úgy h a fókusz marad a 9°K-en, hogy az olaszok is jöjjenek.
-
garga01
őstag
válasz
zichie #20644 üzenetére
Na mondom én sötétben tapogatózok, de köszi a listát így már világosabb a dolog
100% nincs rajtuk semmilyen CAID, mivel sosem volt kártya sem a német közszolgálatikhoz.
Nézőpont kérdése (szó szerint) az Astra 19,2K. Én tudok németül uh jól elvagyok vele. Ami külön jó, hogy az MTV-n és a Comedy Centralon egy rakás sorozatot tolnak angol hangsávval is, pl. South Park. A Deluxe tematikus zenecsatik szólnak nálam elég sokat háttérzajnak mostanában innen.
-
-
garga01
őstag
válasz
zichie #20642 üzenetére
Jah ezt nem tudtam, sok éve nem néztem már. A 4:2:2 nagyon macerás, ez igaz.
Az ARD/ZDF-nél nincs az a kártyás dolog, mint nálunk, ha valamit ad az állami tv akkor az FTA. Gondolom náluk van a licensz, mert max a kereskedelmiknél tudnám elképzelni, hogy azok nem adják FTA(SD), csak HD-ben (amit a HD+ és Sky, stb. kártyákkal lehet nézni).
Esetleg még a Türksatról a TRT csatornák nem jöhetnek szóba? Nem tudom ők adják-e. -
garga01
őstag
válasz
zichie #20640 üzenetére
Esetleg a németek (ARD/ZDF) nem fogják adni eredetiben?
De szerintem lesz nézhető feed is hozzá, érdemes nézegetni az ilyen feed-es oldalakt/fórumokat. Pl. sat-universe (regisztrálva van külön Biss Feed topik) vagy satelliweb.
Amúgy ha csak a jobb képminőséget akarod, PIP-es boxal meg tudod azt csinálni, hogy egyik tunerről veszed a képet a másikról a hangot. Gondolom Duna is adja majd, annak a hangját veszed földiről vagy máshogy és alárakod a hangját a RAI vagy vmelyik alá. -
garga01
őstag
válasz
zichie #20606 üzenetére
Elvileg arra van igen. De érdekes, mert az Eutelsat9B-n meg az Eutelsat5-ön is van egy csomó TP, amin olasz meg francia csatornák FTA jönnek, elvleg ezek is DVB-T átjátszás miatt vannak fent. Viszont ezek mind "sima" multistream adások, nem T2-MI. Lehet az oroszok ezt a szabványt jobban kedvelik, szerintem csak az Express holdakon láttam eddig.
-
Atomantiii
addikt
válasz
zichie #20607 üzenetére
33 fokon este aktív szokott lenni több feed is, az egyiket (11009 H) 4 óra előtt lekódolják és leadják azt, amit este az eurosporton megnézhetsz de előtte kódolatlan. Jó esetben találni hozzá kulcsot, bár tegnap is jócskán lement 1 óra belőle mire lett kulcs. A másik kódolatlan szokott lenni, ahogy néztem este az egyik francia a másik meg angol / talán holland nyelven megy. A 36 fokon rövidebb bejelentkezések szoktak lenni talán, de ott nem nagyon néztem.
-
-
dchard
veterán
válasz
zichie #18828 üzenetére
Idő közben felvettem a kapcsolatot a gyártóval, és tőlük kaptam egy még a honlapon kint nem lévő verziót (AMIKO_Impluse_H265_T2C_1.3.98_conax), azt "All SW + bootloader" rel rátöltöttem, és működött. De állítják, hogy "software (no channel list)" módban is mennie kellett volna, különösen ha a frissítés sikerességét igazoló üzenetet kaptam az újraindulás előtt.
Az igazság az, hogy a második box-szal nem próbáltam meg ugyanazt a frissítést, ami korábban a bootloop-ot eredményezte, és a gyári és a legfrissebb változat között nincsen bootloader verzió váltás sem, tehát van abban valami, hogy működnie kellene BL frissítés nélkül is. Tehát simán lehet, hogy valami mégis csak nem volt rendben az első STB-vel. Minden esetre leírtam, hogy nekem hogy működött, az legalább ki van próbálva
-
shtirley
tag
válasz
zichie #18777 üzenetére
A netboard satos fórumán nem rég volt téma. Budapesten a 120-as elég, de abban nincs időjárás tartalék. Nekem 125-ös Gibertini van, azzal stabilan jön. Most hirdednek egy használtat a másik fórumon fejjel, forgatóval együtt 30-ért. Sajnos az amúgy is használt DiSEqC motor nem bírja majd soká, polarmount meg tolómotor kelleni fog előbb-utóbb. Messze van az a 27.5W.
-
nfsu17
veterán
válasz
zichie #16251 üzenetére
Én igazából tovább gondoltam a kérő gondolatát és lehet rosszul.
Szóval gondolom neki azért kell az avi (pontosabban szerintem neki divx/xvid kell), hogy mondjuk megfelelő asztali dvd playán lejátszhassa. Hogy miért gondolom ezt: mert biztos kipróbálta, hogy az mpeg/ts-t nem viszi a cucc. De mivel az avit igen, ezért neki célszerűbb az avi. És az mpeg-et átnevezve avi-ra sem fog menni a film a dvd-n (gondolom, mert sosem volt ilyenem).Szóval ha nem így van, akkor nem tudom minek kell az avi, ha meg így van, akkor realtime kódolásra lesz szükség, amit nem szoktak a boxok alapból csinálni.
-
zichie
senior tag
válasz
zichie #16129 üzenetére
Végül is összejött az mpeg2 sd is, amit a Ultimate HD Video Player visz 7 perces korlát nélkül. Csak szoftveres módban megy, hardveres gyorsítással nincs kép. Tökéletes a kép, nem darabos, akadozó. Ill. néha kimarad egy-egy képkocka, de alig észrevehető.
Végül így a vlc-t hd csatornákhoz lőttem be, az ultimate playert pedig az sd-khez. -
zichie
senior tag
válasz
zichie #16125 üzenetére
Felraktam sd kártyára egy újabb androidot. Itt már megy a youtube, de a tvhguide és a tvhclient progikból indított lejátszás továbbra is leáll mx playerrel és a belső lejátszóval. A vlc-n be tudtam lőni a hardver gyorsítást. Csak teljes hardver gyorsítással van "mozgó kép" hd adások esetében. A kép folyamatossága viszont elmarad az mx playerétől és a belső lejátszójétól, de nem áll le a lejátszás 7 perc múlva. Gyors mozgásoknál, kamera pásztázásnál darabos, szaggatós a kép mindegy, hogy pass through vagy matroska módot választom. Kockásodás nincs.
A gondom az (mpeg2) sd adásokkal van, mert azokat sehogy nem hajlandó lejátszani, sem hardveres, sem szoftveres módban a vlc. A többi lejátszó viszi, de ott meg a 7 perc a probléma.
Az openelec lenne a megoldás linux alatt, de abból nincs banana pi image, csak raspberry pi. -
azbest
félisten
válasz
zichie #16123 üzenetére
A tvh* appok belső lejátszóját használod vagy például a vlc az ami a videót játssza indítás után?
Az androidos tvhclient úgy látom nem tud önmaga lejátszani, a tvhguide-nek van belső lejátszója is, de nem tud képarányt választni meg hangsávot választani... vlc-vel együtt használom őket.Az appokban a konténer formátumaként nekem a pass-through jött be legjobban, ami csak átadja egy-az-egyben az adást. A szerver által kiadott stream formátumára van hatással a választás.
tvhclient -> settings -> playback -> media container
tvhguide -> settings -> media container -
golya87
őstag
válasz
zichie #15758 üzenetére
Nem tudom mire jó a blindscan, így nem hiszem, hogy használtam volna. Tvheadend-ben favágó módszerrel egyesével vettem fel a 17 TP-t.
Ha van egy jó leírás, akkor ment volna, de a tbs féle leírás nálam nem működött. Crazycat scriptje pedig takarítást is tartalmaz, ígyaz simán felment.
Szabad tudni melyik TBS DVB-C tunert használod?Nekem kb 2-3mp a váltás, de boxnál én gyorsabbnak érzékeltem. De valszeg az xbmc+rpi frontend és a tvheadend+n40l backend koncepció miatt ennyi az annyi.
-
golya87
őstag
válasz
zichie #15756 üzenetére
Én egy TBS6982-t használok UPC Direct-hez. A gyári drivert nem tudtam 14.04-re felvarázsolni (user error), csak Crazycat driver-ét, viszont ezzel lassabb volt a csatornaváltás és voltak szakadásaim csatornaváltáskor. Utána kipróbáltam LJ Alves Tvheadend-hez módosított driverét és minden megjavult.Bár boxhoz viszonyítva lassúnak találom a csatornaváltást.
-
LógaGéza
veterán
válasz
zichie #14864 üzenetére
Az eleje tökéletes, utánna az első helyszínváltáskor viszont szétesik a kép
Prociterhelés 20%, amúgy nem hiszem, hogy pont a gépem lenne majd a gyenge láncszem. MPC-HC + mad-VR.Viszont én akkor várom epekedve, már csak 180Km választ el a Széchényi-hegytől. Szerintetek megoldható ennek az áthidalása úgy, hogy normális minőséget kapjak?
-
zichie
senior tag
válasz
zichie #14863 üzenetére
Íme a Hispasat 4K TS file: 20140322_2001 (noname) SID 0001.TS
-
Toto2000
tag
válasz
zichie #14331 üzenetére
Sajnos, ez is elképzelhető. De fura lenne, ha a vadiúj CAM modul volna rossz. Csütörtökön vettem az Antenna Hungáriától. A típusa: SMiT Conax.
A gond az, hogy senkinek nincs ilyen eszköze a közelemben, nem tudom tesztelni sehogysem. Összességében már én is ott tartok, hogy vagy a tuner hibás vagy a CAM modul...
-
azbest
félisten
válasz
zichie #14306 üzenetére
Ez driver, tuner és program függő
A kolléga it9135-ös tunere a mostani raspberri pi-n a 3.6-os kernellel mindenképpen pid filteres módban megy, nem találtam meg a módját a filter kikapcsolásának. (3.2 alatt állítható volt, de az a módszer nem működik az újabbal). Bár a 3.10-eset még nem néztem ilyen szempontból, a kernel logjában lehet látni.
"dvb-usb: will use the device's hardware PID filter (table count: 31)." [link] -
Nakivagyok
tag
válasz
zichie #13792 üzenetére
Köszi a segítséget, Oscam + ACamd + DVBViewer kombóval sikerült beüzemelni.
Közben Homesys-ben is megtaláltam mi okozta a gyenge minőséget: DXVA-t kikapcsolva helyre állt a minőség... Egyébként Homesysben hogy lehet kikapcsolni a rendszerhangokat (pl. navigáláskor pittyegés)? Marha idegesítő...
-
peterk
senior tag
válasz
zichie #13540 üzenetére
Úgy számoltam a 35-öt, ha hozzáadod a HBO és Filmbox csomagok HD csatornáit a 28-hoz.
Én ezt 6-nak számoltam, de ha azt mondod hogy ezek közül csak 2 a HD, akkor értelemszerűen 30 a vége. (Most nem tudom ellenőrizni, de legközelebb esküszöm megnézem, ha szabad hétvége lesz.
Nem mintha számítana, mert úgyse fogom előfizetni.
)
u.i.:
Én fordítva ültem a lóra, matematikusként végeztem, aztán lettem informatikus. Nem tetszett a gondolat, hogy Lagrange interpolációk fölött töltsem az életem. -
peterk
senior tag
válasz
zichie #13530 üzenetére
A cég honlapja sz*rabb, mint a szolgáltatása.
Amit a belinkelt oldalon látsz, azok az extra digitális csomagok, ráadásul nem pontosan.
Ha átmész az analóg fülre, és kiválasztod a települést, akkor kapsz egy csatorna listát, ahol van két táblázat, felül az analóg (és mellette megcsillagozva, hogy melyik jön digitálisan is), alul pedig a digitális csatornák. Ez a táblázat sem teljesen pontos, mert van ami "nem"-nek van írva és mégis jön az alapcsomagban. A 35 HD (nagyjáboli szám, nem pontos) úgy jön össze, hogy a 18 az alapcsomag része (a honlapon csak 10 van kiírva, de az 18). És ha előfizetsz a nem free HD csomagra, akkor kapsz még kb. 10-et (ezt pontosan nem tudom, hogy melyik, de ha nagyon érdekel végigböngészem a muxokat a TV-men.). A HBO és a FilmBox csomag pedig bár nincs kiírva, de HD. Elő ugyan nem fizettem rájuk, de mivel időnként van free hétvége, és ilyenkor HD-ben jönnek az adások, innen gondolom, hogy HD. (A mux is pontatlanul van egyébként feltüntetve, mert az HBO/Filmboxnak külön muxa van, a honlapon meg egybe van írva.)
gurabli: Sportklub van, az alapcsomagban jön digitálisan is. De az nem HD.
-
gurabli
őstag
válasz
zichie #13530 üzenetére
Ez egy nagyon korrekt szolgáltatónak tűnik. tetszik, hogy csomagokként lehet összeállítani, így nem kell egy rakat szemétre előfizetni, persze okosan van szétdobálva
Elérhetők pl. a Digisport adók is, ráadásul HD minőségben, ez nagy szó! Mondjuk SportKlubot itt sem látok, lehet, hogy az analóg csatornák között van.
Persze így is elég borsos árat kell érte fizetni.
És valóban nincs HBO HD a kínálatban. -
katalin888
aktív tag
válasz
zichie #13439 üzenetére
Koszom a reszletes valaszt! Ez mar igen, ritkan latni ilyent! ;-)
Meg egy ilyen tuner letezik a TBS 5925 USB vatozatban!
Talan azt erdemesebb megvenni, mert azt notebooknal is tudom hasznalni.
Ha jol tudom a tudasa megegyezik a 6925-vel!Az olcsobb tunerek kozul meg a TBS6922 neztem ki.
Talan ez a legjobb vetel.
Mit szoltok hozza? -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
zichie #12600 üzenetére
Igen ezt megtaláltam, hogy ez a kartya a bizonyos nexus s dvb-c reinkarnációja azaz szivas van vele. A linkelt fórumban ugyan van hozza driver és szoftver is, de mint irtad, amig nincs magyar teszt addig nem lehet biztosra kijelenteni.
Egyebkent az árakról csak annyit, hogy ha ezt akcióban postával adják 8ezerért es alotte ugyanugy 20ezer volt, akkor a kedves kereskedők rothadjanak meg akik kihasznaljak a dvb-c varázsszót és extraprofittal ertekesitik ezeket az eszközöket.
Na ezert van nekem a fent emlitett STB amivel barmit fel tudok venni TS-ben (HD MPEG4-et is bar kép nincs felvetel közben mert csak SD mpeg2 hardveres) Par hete lattam ugyanilyen cuccot 6ezerér, valaki nem volt tisztaban mit ad el. Amugy 10-12 korul megy.
-
horika79
csendes tag
válasz
zichie #11855 üzenetére
a veetle egy stream "osztó" oldal, feléjük nyomom az adatot, és ők osztják szét, így akármennyi ember nézheti egyszerre nálam csak 1 feltöltés megy, a veetle osztja a többiek felé. igazából ott be lehet állítani, hogy mekkora legyen a bitráta, az talán nem lesz gond, a net meg 40/20.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
zichie #11580 üzenetére
10.x.x.x címet kap az STB, próbáltam lenyomozni már wiresharkkal, csak nem tudom, ott mit keressek, sajnos ehhez a témához még nem értek eléggé. ráadásul a gépen egy lan csatlakozó van, meg egy wifi. A wifin a routerra csatlakozom, ami csatlakozik a modembe, amire az stb is csatlakozik normál esetben.
-
azbest
félisten
válasz
zichie #11580 üzenetére
"a pc hálókártyájának MAC címét nem nagyon lehet megváltoztatni."
Dede, a mai hálókártyák nagy részénél simán átírható oprednszer szinten is a mac address
Jó ötlet a direkt pc-s vétel.
Itt van szó az inviteles iptv-ről, állítólag vlc playerrel nézhető: [link], két éves bejegyzés.
szerk. (#11581) korcsi megelőztél
-
vitemerius
tag
válasz
zichie #11571 üzenetére
És te hol vetted?
A TSReader nem olyan nagy gond nálam, Linux alatt úgyis csak wine-vel menne, s ki tudja, hogy.
Viszont rá tudna nézni valaki erre: http://www.tbsdtv.com/products/tbs5680-dvb-c-tv-tuner-ci-usb.html. Biztos tudja a digikábelt?
Amúgy még ez is szimpatikus nekem: http://www.technotrend.eu/2914/TT-connect__CT-3650_CI.html. Árban kb. ugyanott van, csak ez ismeri a DVB-T-t is.
-
torrentszaki
tag
válasz
zichie #11283 üzenetére
Nincs sajna másik tunerem, sőt tv készülékem sincs.
Legutóbb 2 Digis emberke járt erre, mert tönkrement valami szűrő. Jelet mértek a tuner bemenetnél, náluk minden jó. Ebből gondolom, hogy kábelezés gond nem lehet.
Az eddig kipróbált tuner programok sem látnak semmit azon a 2 alsó frekvencián. A Technisat meg nem adott frissítést a kártyámhoz.121500 SR 6000, QAM256: 0 csatorna.
128500 SR 6000, QAM256: 0 csatorna
Mivel lehetne még próbálkozni? -
zhagyma
őstag
válasz
zichie #11113 üzenetére
" ... Lehet, hogy hihetetlenül hangzik, de van olyan kártya, ami nem képes h264 hd (és sd) vételre ..."
Hát első olvasatra tényleg "meghajoltam".
Érdekes hogy "hivatalból" nem lehet belőlük kiszedni a transport stream-t a driveren keresztűl mégha mondjuk a TS demultiplexelést / MPEG2 dekódolást a kártya is végzi azért a TS "ott van benne". Amit leírtál az alapján csak ilyesmire tudok gondolni.
Ui: Németül nem tudok, de mintha az általad küldött link 6. hozzászólásában aláíratlan Technotrend BDA driverket mutatna egy hardver update ...
-
azbest
félisten
válasz
zichie #11113 üzenetére
Végülis igazad van. A műholdas vételnél a dvb-s és dvb-s2 közt modulációs különbség is lehet, a hd adások többségét pedig már s2 -vel sugározzák, így a régi tunerek, amik azzal nem kompatibilisek valóban nem képesek venni az adást. A video dekóderes kártyák is problémásak lehetnek. Viszont ezek olyan régiek, hogy ilyet legfeljebb használtan lehet kapni és az újabb oprendszerekkel szerintem egyáltalán nem működnek.
Akkor lesz megint nagy kavarodás, ha a dvb-t újabb 2-es változata is elterjed, vagy majd valamikor átállnak nálunk is arra, mert ott használhatatlanok lesznek a mostani tunerek, valamelyik szomszédunkban eleve ilyet használnak a digitális átállás keretében.
A kábeleseknél talán kevésbé várható váltás az újabb c2-re, mert ott kevésbé probléma a sávszélesség korlátozottsága.
-
laca500
aktív tag
válasz
zichie #10972 üzenetére
Köszi.
És tudnál ajánlani valami jobb fajtát? Lehetőleg belső wincsiset, de ha nincs akkor megbékélek az usb-sel is.hati
Ki tudnád ezt fejteni bővebben?
Hogyan képzeljem ezt el?
Lövésem sincs hogyan működik, mit-miket kellene beszerezni hozzá és, hogy mennyiből jönne ez ki.
Ha itt hosszú lenne, akkor priviben is jöhet. -
Oldmobil
aktív tag
válasz
zichie #10339 üzenetére
Hahó!
Köszi, igazából 2 tunetes DVB-S-T kártya kellene, vagy két USB-s tuner. Eddig összesen három két tuneres DVB-S-T kártyát találtam, [1] [2] de ezek vagy az MPEG4-es DVB-T-t vagy a SVB-S2-t nem tudják. Egyedül ez a Blackgold BGT3630 tudná mind a kettőt, van valakinek vele tapasztalata? -
bozso073
tag
"A műholdas Hello esetében adnak csak kártyát is."
Ezzel csak az a gond, hogy hiába adnak csak kártyát, ha DVB-S tuner kell hozzá, ami nekem nincs. Új TV-be egyenlőre nem tudok beruházni, és a meglévő (LG42LH4000) is kifogástalanul működik. Továbbra is az az elképzelés, hogy STB nélküli, a TV DVB-T/C tunerjét+CAM+kulcskártyát használnám. A TV a falra van szerelve (hálószoba); az ágy és a fal között van kb 50 cm. hely, így egy STB nem fér el; akasztva meg nem rakhatom, mert akkor nem látja a saját távirányítója. Másrészt, mint írtam korábban, ha a TV tud mindent, amit egy STB, akkor minek? Szeretem a TV saját távirányítóját használni.
Ez alapján - amint írtad is - marad a Mindig TV Extra, vagy a Hello Digital mikro.
Van valakinek további tapasztalata a két szolgáltató minőségére vonatkozóan? -
Core2duo6600
veterán
-
bozso073
tag
Viszont ha jól értem, akkor a CAM Conax CAS7-tel tudom elvileg a Mindig TV extrát is és a Hello műholdast is használni, ha nincs párosítás és adnak külön kártyát ( a Hello műholdnál). Ez esetben viszont kilőve a Helli mikrohullámú. Vagy kétféle kártyát veszek, de ahhoz már kétféle antenna is kell.
Hhú, de nem egyszerű. Viszont tisztán kell látnom, mert akkor nem mindegy, milyen antennát kell vegyek a tetőn lévő árbocra: sima YAGI, vagy valami hasonlót (Mindig TV esetén); mikrohullámú (Hello Digital), vagy műholdas (Hello HD).
Az biztos, hogy mindegyiknek működnie kell a DVB/C MPEG-4 tunerrel. -
bozso073
tag
Kösz az infót. Tehát, ha jól értem (kezdőként nézd el nekem): mondjuk a Hello mikrohullámújára akarok előfizetni, de lehet, hogy csak bérletbe adják a kártyaolvasót; Ha nem akarok bérelni, megoldás-e, ha beszerzek egyet (akkor a Cryptoworks rendszerűt kell ezek szerint), és bedugom a TV-be, leboltolom a Helloval, hogy van már a TV-ben kártyaolvasó, csak a kártyát szeretném megkapni előfizetési díj ellenében. Műszakilag ez így OK? Illetve ezek szerin a Conax CAS7 rendszerű olvasó itt nem lenne használható, csak a műholdasnál?
Nem értem, mire jó ez a sokféle kódolgatás (legalábbis egyfajta műsorterjesztésen belül pl. DVB-T); egy hardvereszközről van szó; ebből akarnak meggazdagodni? CA modul legyen egyfajta (többféle gyártótól, de azonos rendszerű persze) A kód elvileg meg úgyis maga a plasztik kártya, vagy rosszul gondolom?
Azaz, ha úgy döntök, hogy Hello mikrohullámú, akkor ahhoz kell vagy a szolgáltatótól, vagy általam beszerzett kártyaolvasó (ami Cryptoworks rendszerű); de ha később meggondolom magam és azt mondom, legyen inkább műholdas, akkor a CA modult dobhatom ki, és vehetek egy másikat, ami Conax CAS7-es? -
Kernel
nagyúr
Az MTV egyik szakembere szerint a vízszintes irányú felbontás 1440-re csökkentése nem okoz szemmel észrevehető különbséget, viszont jelentős sávszélességet takarít meg.
Pláne, állítólag a forrásanyagok is 1440-ben vannak, így az 1920 gyakorlatilag pazarlásnak volt nevezhető.
-
Bloksma
aktív tag
Történetesen kárpátaljai vagyok, úgyhogy majd szétnézek, lehet, hogy én is tudnék szerezni. És mivel én többnyire Debrecenben tartózkodom, nem kellene az Укрпошта-val szórakozni, és még nekem is lenne egy kis biznisz. Csak meg kellene tudni, honnan szerzi.
(Az Укрпошта-ról meg csak annyit, hogy néha a szomszéd faluba sem sikerül levelet küldeni...) -
azbest
félisten
eszközkezelőben a "hang-, video- és játékvezérlőknél", tulajdonságok - részletek: hardverazonosítók alapján nagy valószínűséggel beazonosítható a tuner. Alapból felismerte esetleg a windows vagy telepíteni kellett a driverét? A driver inf fájlából is van hogy látni érdekes dolgokat.
Pl. a legelterjedtebb kínai usb dvb-t tuner: USB\VID_15A4&PID_9016&REV_0200&MI_00. Valami hasonlót találsz a dvb-c tunernél is. Mondjuk lehet, hogy a kínaiak saját chipsetet használnak. Van egy analóg tunerem, ami teljesen ismeretlen gyártótól van és csak a cd melléklet driverével lehet használni.
Kártyaolvasó kapcsán tapasztalatom: smartdvb pluginnal, kártyaolvasó progival és ez100pu pc/sc olvasóval nagyon szépen működik a mindigtv extra kártyámmal. Korábban csak homesys progival használtam, de ez talán egy hajszállal jobb tévézni, mert tetszőleges codec-et lehet használni, kár hogy a képarányt nem állítja magától. De meglepően jó ahhoz képest, hogy ingyenes progi.
Ha jól tudom azért kell betenni a T kártyáját a saját boxukba, mert párosítva vannak és csak abban frissíti a kártyán az előfizetés állapotát.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged