- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Így néz ki a Honor Watch 5 Pro
- iPhone topik
- Pulzust is mér az Apple az AirPods Pro 3
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Ilyen lesz a Galaxy S26 Ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Nagyon erős ajánlat lett az Apple Watch SE 3
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Danaf
csendes tag
válasz
Kernel #13560 üzenetére
Egy hasonló antennát én is készítettem már koax kábelből kinyert rézdrótból (10×10 cm) méretben.
Azért hasonló, mert én dual-quad formában készítettem el (4 db négyzet). A Tokaji adótól kb. 20 km-re vagyok és így a jelerősség: 100%, jelminőség: 90% volt.Most eldöntöttem a leírás szerint megépítem 6 mm átmérőjű (ilyet sikerült szereznem) alumínium csőből is a sima quad változatot. A Tokaji adón a muxA: 850 MHz a muxB: 810 MHz (csak a szabadon fogható érdekel)
Egyszerű számtani átlagot számolva 830 MHz jött ki. Ha jól számoltam, akkor az antenna méretezésnél:
830 MHz --> 10,11 cmNem szakmám, nem is nagyon értek az elektronikához, ezért 0,28 λ értékkel számoltam, bár nem tudom az újságban miért ennyi a lambda. Az újság 10mm-es csővel számol, tehát nem tudom jó-e a számításom.
A fő kérdésem: a megkapott 10,11 cm alapján az antennának a cső külső szélén mérve kell ennyinek lenni, vagy a cső hosszanti középtengelyén mérve kell ennyinek lennie. A cső átmérője 6 mm, tehát ha a hosszanti tengelyen mérek ki ennyit, akkor a széleknél 3-3 mm-rel szélesebb lesz az antenna (tehát 10,71 cm).
Remélem érthetően írtam és elnézést, ha nagyon láma a kérdésem!
Minden segítő hozzászólásért hálás lennék!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB
- HAVN HS 420 PC ház, Midi-Tower, E-ATX, edzett üveg - fekete
- Új, bontatlan, iPhone 17 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- ÚJ HP Pavilion 16 - 16"IPS WUXGA - Ryzen 5 8540U 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- EVGA Geforce RTX 3070 Ti FTW3 Ultra Gaming
- ÚJ OMEN Transcend 14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év gari
- Lenovo Thinkpad Tablet X1 Gen 3
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest