- One mobilszolgáltatások
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Egy óra, két rendszer
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
tonyrulez #13580 üzenetére
Nem véletlenül írtam, hogy tekergetni kell a potmétert, mert nem ritka eset, hogy pont maximális állásban szűnik meg a vétel, mert túlvezérlődik, torzul a jel, keveredve más, zavaró frekvenciákkal, ami az adott helyszínen jelen van, de nekünk épp nem lenne szükségünk rá, elnyomva ezáltal a hasznos jelet.
Ilyenkor van az, hogy letekerem a potmétert és javul a vétel. Sőt, akár kikapcsolt állapotban (meglepő módon) a legjobb.
A potméter egyébként a benne lévő erősítő tápfeszültségét változtatja, pl. 3-15 V között, de ennek pontos mértéke gyártmányfüggő is lehet. Több cég is gyártja ezt a típust, van kisebb és nagyobb méretű változata is.
-
törölt tag
-
Watt25
veterán
válasz
tonyrulez #12826 üzenetére
Annál jobb, minél inkább antenna kinézete van.
Az biztos, hogy a szobaantennákra írt dB értékeket nem szabad figyelembe van, azok erősített értékek, amit semmi nem ér a legtöbb esetben. (Az általad linkelt antennához is az van írva, hogy a beépített erősítő (nem pedig az antenna) 38dB-s, attól még valószínűleg az antenna semmit sem tud, márpedig az a lényeg.)
Simán 10eFt alatt vannak a nagyon jó külső antennák. (Amikor én vettem az enyémet, akkor volt, aki azt mondta, hogy tök feleslegesen vettem ilyen jó antennát.)
Még ezt fusd át.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 5500 / RX 6600XT / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Apple iPhone 14 Pro 256GB,2026.03.14-ig ALZA Garancia,Újszerű Állapotban,Kártyafüggetlen.
- Dell RTX A4000 16GB
- Gigabyte Aero 15XC (RTX 3070, Intel Core i7 10870H, 32GB RAM,1+TB SSD) Beszámítás! JÓTÁLLÁSSAL!
- Lenovo Thinkpad X280, 12,5" FHD IPS Érintős, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év ga
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch
- Samsung Galaxy Watch 7 44mm Bluetooth / 1 hónap garancia / zöld / szép állapot
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest