Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
tonyrulez
üzenetére
Nem véletlenül írtam, hogy tekergetni kell a potmétert, mert nem ritka eset, hogy pont maximális állásban szűnik meg a vétel, mert túlvezérlődik, torzul a jel, keveredve más, zavaró frekvenciákkal, ami az adott helyszínen jelen van, de nekünk épp nem lenne szükségünk rá, elnyomva ezáltal a hasznos jelet.
Ilyenkor van az, hogy letekerem a potmétert és javul a vétel. Sőt, akár kikapcsolt állapotban (meglepő módon) a legjobb.
A potméter egyébként a benne lévő erősítő tápfeszültségét változtatja, pl. 3-15 V között, de ennek pontos mértéke gyártmányfüggő is lehet. Több cég is gyártja ezt a típust, van kisebb és nagyobb méretű változata is.
-
törölt tag
-
Watt25
veterán
válasz
tonyrulez
üzenetére
Annál jobb, minél inkább antenna kinézete van.

Az biztos, hogy a szobaantennákra írt dB értékeket nem szabad figyelembe van, azok erősített értékek, amit semmi nem ér a legtöbb esetben. (Az általad linkelt antennához is az van írva, hogy a beépített erősítő (nem pedig az antenna) 38dB-s, attól még valószínűleg az antenna semmit sem tud, márpedig az a lényeg.)
Simán 10eFt alatt vannak a nagyon jó külső antennák. (Amikor én vettem az enyémet, akkor volt, aki azt mondta, hogy tök feleslegesen vettem ilyen jó antennát.)
Még ezt fusd át.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS routerek
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Ez lehet az Apple hajlítható telefonjának formája, mérete
- EA Sports WRC '23
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- iPhone topik
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- XPEnology
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Akció!!! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 1000GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Asus Zenbook 14 OLED 2.8K 90Hz HDR 10bit Ryzen5 5600H 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:87%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ha jó lesz az új antennával majd jelezni fogom, ha nem akkor is ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

wassermann