Új hozzászólás Aktív témák
-
Danaf
csendes tag
válasz
Kernel #13711 üzenetére
Kipróbáltam ezt az usb sticket egy xp-s gépen a gyári lemezről telepítve a drivert, azon hiba nélkül működik, mutatja mindkét szintet. Az én gépemen win7 (64bit) van, a gyári driverrel sajnos nem megy.
Innen szedtem le a win8-as drivert, ezek szerint nem 100%-os.
Pedig a stickben is IT9135-ös chip van. -
Danaf
csendes tag
válasz
Kernel #13649 üzenetére
Ezzel a májusi cikkel eddig még nem találkoztam, köszönöm a linket!
Ahogy nézem az A mux-ot nem rakják túl messze: 850 --> 782-790
Viszont a C mux-ot már jócskán arrébb tolják: 810 --> 646-654Mivel két ilyen antennára való alapanyagom van, valószínűleg mégiscsak nekilátok megépíteni ezt a szerkezetet. Hajt a kíváncsiság, hogy mennyivel lesz jobb vagy rosszabb a drótból készült dupla BiQuad változathoz képest a csőből készült BiQuad.
Köszönöm a segítséget!
-
Danaf
csendes tag
válasz
Kernel #13640 üzenetére
Engem is az zavart meg, hogy az egyik ábrán 1/4 λ szerepel és akárhogyan is számoltam, mindig 0,25 jött ki, ezért nem tudtam hova tenni a 0,28 szorzót.
Több oldalon is találtam frekvenciakalkulátort, de előfordultak eltérő eredmények 830 MHz-el számolva. Végül a jól bevált képlettel számoltam: λ = c / f (innen puskáztam: [link])Erről a frekvencia cseréről hallottam, de úgy tudom nálunk nem lesz. Legalábbis ezen az oldalon a Tokaji adó nincs jelölve: [link]
A cikk azt írja, a kábel levezetés az "asszimetrizálás" szerepét tölti be. A korábban drótból megépített antennánál én is csak simán lefelé vezettem el. A csőből megépített szerkezetnél még nem döntöttem el, hogyan oldom ezt meg. Van külön ilyen kis áramkör erre ha jól tudom, amit egyes antennákhoz adnak is. pl. ilyen ez is: [link]
Nem tudom van-e értelme (vagy jelentősége) beépítenem ilyet egyáltalán.Hálásan köszönöm a segítségeteket!
-
Danaf
csendes tag
válasz
Kernel #13560 üzenetére
Egy hasonló antennát én is készítettem már koax kábelből kinyert rézdrótból (10×10 cm) méretben.
Azért hasonló, mert én dual-quad formában készítettem el (4 db négyzet). A Tokaji adótól kb. 20 km-re vagyok és így a jelerősség: 100%, jelminőség: 90% volt.Most eldöntöttem a leírás szerint megépítem 6 mm átmérőjű (ilyet sikerült szereznem) alumínium csőből is a sima quad változatot. A Tokaji adón a muxA: 850 MHz a muxB: 810 MHz (csak a szabadon fogható érdekel)
Egyszerű számtani átlagot számolva 830 MHz jött ki. Ha jól számoltam, akkor az antenna méretezésnél:
830 MHz --> 10,11 cmNem szakmám, nem is nagyon értek az elektronikához, ezért 0,28 λ értékkel számoltam, bár nem tudom az újságban miért ennyi a lambda. Az újság 10mm-es csővel számol, tehát nem tudom jó-e a számításom.
A fő kérdésem: a megkapott 10,11 cm alapján az antennának a cső külső szélén mérve kell ennyinek lenni, vagy a cső hosszanti középtengelyén mérve kell ennyinek lennie. A cső átmérője 6 mm, tehát ha a hosszanti tengelyen mérek ki ennyit, akkor a széleknél 3-3 mm-rel szélesebb lesz az antenna (tehát 10,71 cm).
Remélem érthetően írtam és elnézést, ha nagyon láma a kérdésem!
Minden segítő hozzászólásért hálás lennék!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iphone 12 Pro Max 128 GB /// 88% Akku // Számlával és Garanciával
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Dell G3 Gamer laptop (2TB SSD, 32GB Ram, 4GB Videókártya, FullHD kijelző, szép állapotban)
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest