Hirdetés
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Részletes fotókon a Honor robotkaros telefonja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Android szakmai topik
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
redhunter
üzenetére
A második bedugásakor elvileg azt fogod látni, hogy az elsőn egy kicsit csökken a kontraszt, miután analóg jelnél a videojel amplitúdója magát a kontrasztot határozza meg. Így ha két terhelést kötsz egy kimenetre, kismértékben esik a szint.
Ez épp így bebizonyosodott, amikor másik fórumon valaki két analóg monitort kötött párhuzamosan (vagyis elosztóval) egy számítógépre, ahogy előre megjósoltam neki.
Ezt persze lehet korrigálni a TV kontrasztszabályzójával, azután majd elválik, hogy így megfelel-e, a hosszú kábelen végén mennyi jut a másik TV-re, bejön-e esetleg valamilyen zavar, földhurok, ezt így biztosra nem lehet megmondani. Hangra is lényegében ugyanez vonatkozik.
De ha a másik TV egyszerű földeletlen (lapos) dugóval van ellátva és még központi antennához sem csatlakozik, illetve semmi máshoz, akkor földhurok sem tud kialakulni.
-
Kernel
nagyúr
válasz
redhunter
üzenetére
SCART-ról eddig szó sem volt, csodálkoztam is, hogy csak HDMI van rajta. Ráadásul a TV-n is csak SCART van, akkor nincs miről beszélni. 5 m SCART-kábel simán működik, de 10 m is, nagy valószínűséggel.
A tányérról jövő LNB-jel feldolgozásához mindenképpen kellene egy másik beltéri is, valamint LNB-kimenet (loop).
Vagy modulált koaxiális kimenet, ha lenne rajta, azt könnyű lenne átvinni másik TV-re.
Plusz ilyenkor van lehetőség külső modulátor alkalmazására is, ami a SCART-kimenetre csatlakoztatható, utána a koax. hosszabb távra is elvihető. Ezeknél esetleg oda kell figyelni arra is, hogy mono vagy sztereo modulátort tartalmaz, már amennyiben ez számít valakinek, az adott TV-nél. Ami olcsó, az csak mono általában.
-
Kernel
nagyúr
válasz
redhunter
üzenetére
HDMI-splitter létezik, én ugyan még nem próbáltam: [link]
Aktív (illesztőerősítős) splitter: [link]
HDMI-kábelből én 5 méterest gond nélkül használok, de létezik 10 méteres is: [link]
Analóg audio-kábelnél is megoldható 5-10 m.
De akkor csak ugyanazt a műsort tudod nézni mindkét TV-n. Akciós box viszont előfordult már 6000-ért is, nemrég is láttam a MMarktban.
Új hozzászólás Aktív témák
- GIGABYTE AORUS FO32U2 Monitor(oled,4k,240hz)+ monitor arm
- 27% - MSI RTX 4060 Ti VENTUS 3X OC 8GB GDDR6X Videokártya!
- iPhone 13 Pro max 128GB gyári független gyönyörű állapot
- Játékra vagy Munkára! Csere-Beszámítás! I7 3930K / Nvida GTX Titan X / 16GB DDR3 / 500GB SSD!
- Asztali PC , R7 5800X , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 256GB NVME , 2TB HDD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3959, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
- OnePlus 13 Gyors teljesítmény és modern dizájn Midnight Ocean 16/512 GB
- Eladó Oppo A78 5G 4/128GB / 12 hó jótállás
- Razer gamer szék
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
wassermann