- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
redhunter #13718 üzenetére
A második bedugásakor elvileg azt fogod látni, hogy az elsőn egy kicsit csökken a kontraszt, miután analóg jelnél a videojel amplitúdója magát a kontrasztot határozza meg. Így ha két terhelést kötsz egy kimenetre, kismértékben esik a szint.
Ez épp így bebizonyosodott, amikor másik fórumon valaki két analóg monitort kötött párhuzamosan (vagyis elosztóval) egy számítógépre, ahogy előre megjósoltam neki.
Ezt persze lehet korrigálni a TV kontrasztszabályzójával, azután majd elválik, hogy így megfelel-e, a hosszú kábelen végén mennyi jut a másik TV-re, bejön-e esetleg valamilyen zavar, földhurok, ezt így biztosra nem lehet megmondani. Hangra is lényegében ugyanez vonatkozik.
De ha a másik TV egyszerű földeletlen (lapos) dugóval van ellátva és még központi antennához sem csatlakozik, illetve semmi máshoz, akkor földhurok sem tud kialakulni.
-
Kernel
nagyúr
válasz
redhunter #13716 üzenetére
SCART-ról eddig szó sem volt, csodálkoztam is, hogy csak HDMI van rajta. Ráadásul a TV-n is csak SCART van, akkor nincs miről beszélni. 5 m SCART-kábel simán működik, de 10 m is, nagy valószínűséggel.
A tányérról jövő LNB-jel feldolgozásához mindenképpen kellene egy másik beltéri is, valamint LNB-kimenet (loop).
Vagy modulált koaxiális kimenet, ha lenne rajta, azt könnyű lenne átvinni másik TV-re.
Plusz ilyenkor van lehetőség külső modulátor alkalmazására is, ami a SCART-kimenetre csatlakoztatható, utána a koax. hosszabb távra is elvihető. Ezeknél esetleg oda kell figyelni arra is, hogy mono vagy sztereo modulátort tartalmaz, már amennyiben ez számít valakinek, az adott TV-nél. Ami olcsó, az csak mono általában.
-
Kernel
nagyúr
válasz
redhunter #13714 üzenetére
HDMI-splitter létezik, én ugyan még nem próbáltam: [link]
Aktív (illesztőerősítős) splitter: [link]
HDMI-kábelből én 5 méterest gond nélkül használok, de létezik 10 méteres is: [link]
Analóg audio-kábelnél is megoldható 5-10 m.
De akkor csak ugyanazt a műsort tudod nézni mindkét TV-n. Akciós box viszont előfordult már 6000-ért is, nemrég is láttam a MMarktban.
Új hozzászólás Aktív témák
- AOC 27" 27G2U Full HD 144Hz monitor eladó!
- LG 28bk550Y 28 colos Full HD monitor eladó! Jótállással!
- Eladó 1250W/1800W/2000W Tápegységek próbagaranciával! Posta ok!
- PowerColor Red Devil RX6700 XT 12GB eladó
- HP Elite x2 1012 G1 Touch 2in1 LTE/4G Win10 Tablet lecsatolható bill. 100%ÚJ Akku, üzletből, 27%ÁFÁS
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3061, 96% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest