- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Új hozzászólás Aktív témák
-
klaczi
aktív tag
válasz
Hieronymus #18326 üzenetére
Ez a lényeg!
Nálam a Dvb...... a media center. Semmi más nem kell hozzá.
Mindent visz. -
klaczi
aktív tag
válasz
#65675776 #18313 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ.
De.....hadd zárjam rövidre, mindkét gépemben két tunert használok!
Technisat dvb-C és a sokat szidott Delock tunert.
A másik gépben, ami egy irodai öreg HP szintén egy Technisat és egy Astrometa dolgozik.
Ez a gép set-top boxként működik, egy bazi nagy, de elég régi tévé van rákötve. Nincs benne digitális tuner.
Tehát a gyári kezelőprogramokkal nem mennék semmire.
Az EPG a Digi felöl valóban problémás. Már beletörődtem. Próbáltam vacakolni a fórumon ajánlott megoldásokkal, de macerásnak tartottam és abbahagytam.
Egyszerűen újraindítom a programot és akkor egy darabig jó az EPG. Kijelölöm mit szeretnék látni az elkövetkező napokban és békén hagyom az egészet. Persze a felvételeket mindkét helyről tudom nézni.
Tehát úgy vélem, hogy mivel ilyen TV nézési szokásaim vannak a DvbViewer felel meg a legjobban.
Snassz miiiiiiiiiiii..................
Volt az analóg időkben Terretec kártyám, nagyon jó volt.
Használtam még Avermedia usb ultra dobozkát. Az még jobb volt. Később digitalizálásra használtam egy ideig, elfogytak a kazettákTud még Dvb-Tét, arra most nincs igény.
Bozek
A transeditbe csak egy valós frekvenciát meg a salangjait kell beíni és egy tökéletes ini fájt állít elő. Valahová, már nem emlékszem, de mindig megtalálom, csak egy pipát kell rakni. -
klaczi
aktív tag
válasz
#65675776 #16848 üzenetére
Persze! Ezért jó még az EPG. Az időpontokat érdemes nézni a képeken. Letelt az 5 perc (nálam 10) és váltania kellett volna.. Erre elfelejt mindent.
Ha efféle állapotban indul a felvétel, megcsinálja, de csak akkor látszik a felvételek menüpont alatt mikor befelyezi. A műsor tartalmát meg nyilván nem tudja jegyezni.
Előfordul, hogy csatornaváltáskor bevillan a helyes műsor, de két másodperc után már el is felejti. Ilyenkor viszont még képes a leírást, rögzíteni.
Ha minden helyesen működik akkor felvétel közben nézhetem magát a felvételt, tehát az elejétől kezdve. Szoktam! -
klaczi
aktív tag
-
klaczi
aktív tag
válasz
#65675776 #16843 üzenetére
A boxok is így kezelik az EPGét. Legalább is amit eddig láttam. Jó pár darab megfordult nálunk. Nincs ezzel semmi baj. Azok legalább képesk rendesen működni.
Sajnos DVBV... nem tudja frissíteni. Legalább is a Digiét. A programot újra kell indíteni. (ez nálam 10sec) Persze ez lehet akár kínos ha éppen felvesz valamit. Akkor míg nincs vátozás rendben van. Ezzel megbékéltem, mert minden más szempontból tökéletes számomra.
Próbáltam külső EPGét ősszehozni, de eluntam az egészet és nincs kedvem vele vacakolni. Ráadásul elég szűkszavúnak bizonyult. -
klaczi
aktív tag
válasz
Kernel #16835 üzenetére
Nekem is fagyott le..........de nem emlékszem mikor. Kb. 5 éve használom. Emlékeim szerint valami hálózati hiba miatt. Médialejátszónak is ezt használom és az összes itthoni gépet látja. Jelenleg 2 gépen fut.
Az igazság az, amelyik a tévére (ami tök buta) van kötve azt ki sem szoktam kapcsolni. Cak a tévét.
Azt megteszem, hogy megnyomom a lejátszás stop gombot. Semmi tartalom a képernyőn a tuner meg kikapcsol. -
klaczi
aktív tag
válasz
bzoley #16832 üzenetére
+1
De...........a Digi esetén tényleg gond van az EPGvel.
Talán valaki, ha rendesen megfogalmazva írna nekik egy kis patchel megoldanák. Persze ez függ attól hányan hasznáják tőlünk tisztán.Tesztelgetéshez egyébként tiszta gépet kellene használni, nem pedig összevissza telepített lejátszókkal és tunerekkel. A leírt jelenségek nálam erre utalnak.
Több "un.set-top boxot" raktam össze régebbi alkatrészekből és mindnek alapja Win+DVBV....
Remekül működnek.
Az OSD ráadásul igazi front-end. Jónak is tartom és mióta fejlesztették még tetszik is@Daa-Raa
Ettől függetlenül nagyon is hozzáértőnek, téjékozottnak tartalak, de kicsit elfogultnak.
Talán a 15€ zavar? -
klaczi
aktív tag
Amikor a Digi kalamajka volt nálunk feltünt, csak a nappaliban levő HT-PC működik többé kevésbé rendesen. Akkor raktam át a Delockot egy másik gépre amiben egy PCI Technotrend tuner ment.
A Technotrendet letiltottam és bedugtam a Delockot. Elindult a Win telepítő és feltelepített "valamit". Mikor DvbViewert (jogtiszta) elindítottam persze se kép se hang. Kijelöltem neki a Dvb-C "valamilyen" tunert és ha jól emlékszem a program újraindítása után minden további nélkül működött. Nem kellett hangolni vagy bármit is tenni vele.
Én is meglepődtem, mert megjelent az összes csatorna és némi kockásodás árán lehetett vele tévézni.
Aztán hála Digis szerelőknek helyreállt a rend és minden visszakerült a helyére.
Viszont a HT-PCben nem szereti, ha másik USB aljzatba dugjuk mint ahonnan először telepítve lett. Nem néztünk utána, bár szerintem megoldhtó lett volna, ha utánajárunk.
No..........ezért gondolom, hogy a Delock nem rossz választás és az is lehet, hogy az occo kínai tunernek sem fogsz örülni.
Tehát, a kérdésedre is válaszolva szerintem legalább is Win7 alatt bármelyik BDA drájverrel mennie kell. -
klaczi
aktív tag
Több mint egy éve használjuk a Delockot Win7 és DvbViewerrel, DVB-C Digi előfizetéssel.
Gond nélkül megy.
A hozzáadott lemezt be sem tettem a gépbe.
Mikor a házban kábeltévés zűrök voltak még a Digi eredeti box is elhasalt. A Delock meg vidáman ment ugyanarról a kábelről.
Nekem kimondottan jó véleményem van róla. -
klaczi
aktív tag
válasz
Kernel #13521 üzenetére
Most nem használok DVB-T tunert, de rendelkezem egy régebbi Avermedia ultra usb tunerrel. Valamint tetőantennával. (van vagy 20 éves, de a vége még bent van a lakásban).
Nem kellett vele vacakolni és símán ment a WMC-vel. A DVB.T-t remekül kezeli.
A Win 7-ben benne van, nem értem minek vacakolni, ha a kezelőprogram amúgy is fent van a gépek többségén. Mi az oka, hogy nem használjátok?
Viszont DVB-C tunerrel az istennek sem bírtam működésre bírni. -
klaczi
aktív tag
válasz
katalin888 #13379 üzenetére
Szerintem nem a "vas" a lényeg hanem a kezelőprogram.
"S" tunert nem használtam, de "C" és "T" tunereket igen. Semmi gondom nem volt velük.
Persze a műholdas dolog összetettebb. -
klaczi
aktív tag
válasz
wwenigma #12603 üzenetére
No marad a TT 1501. Látom a Technisat usbés kütyüjével is gond van. Én pedig nem kisérletezek.
Ebbe a holmiba kéne belerakjam. Egy régi Lcd tévéhez. Gondoltam olcsóbban is megúszom.
Szerintem valaki talált elfekvőben egy raklapra való régi kártyát és most megpróbálják elsütni. Amit korábban linkeltem az is valami ilyesmi. -
klaczi
aktív tag
Szeretném megkérdezni, hogy mi a véleményetek [erről] a kártyáról? Digi kábelem van és az ára is egész elfogadható. Nekem elég réginek tűnik, ami nem lenne baj ha tisztességesen működne.
-
klaczi
aktív tag
-
klaczi
aktív tag
válasz
zhagyma #8966 üzenetére
Azért elég érdekes, mert csatornaváltáskor nem olvassa be az adatokat, de a program újraindításakor megjelennek.
Sajnos béna vagyok hozzá, hogy a linkelt oldalakról valami alternatívát telepítsek. Ez azért is szomorú, mert jól tudok németül. Így elsőre áböngészve semelyik plugint nem véltem alkalmasnak -
klaczi
aktív tag
válasz
kennystyle #8778 üzenetére
Nálam most azt a dekódert használja amit a kátya lemezén talált. De van fönt még négy másik. Pl. Ms DTV-DVD videó dekóder. Ez pedig asszem a rendszer része (Win7 32). Ezzel is jól működik.
A DVB Vieweren kívül semmilyen más lejátszót nem használok. Médiacenterként működik. A Win7 codepakk még fel van telepítve. Szinte mindent le tudok vele játszani. -
klaczi
aktív tag
válasz
kennystyle #8775 üzenetére
Szerintem nem más tészta!!
Nekem Core2Duo 2.1 Mhz és szinte a leggyengébb ATI HD 3400 kártyám van. Amikor gyengébb volt a gép akkor szaggatott.
Az EVR custom renderert pedig feltétlen kapcsold be a DVB Viewerben. A kisgépednek is lazán kéne vinnie ha tud DXVA-t és a DVB Viewerben kijelölhető. Nálam megnő a videókártya terhelése és proceszor terhelése a felére csökken.
Itt a padlásról a számítógépbe illetve a modembe megy direkt a kábel. Onnan van továbbosztva. Tehát csak kb. 10 métert kellett újrahúzni és az egész minden csak nem szép
A különbség viszont ég és föld. -
klaczi
aktív tag
válasz
kennystyle #8768 üzenetére
A jelerősség kevésbé számít mint a jelminőség. Az pedig kábelfüggő! Nálam a jelerősség a DVB Viewer szerint 40 és 65-70 százalék között mozog. Soha nem volt megjelenítési problémám a számítógépen.
Nemrég vettem egy boxot a nappaliba és összeomlott az egész. Kicseréltem az odavezető kábelszakaszt, kihajítottam az antennaerősítőt(analóghoz kellett!) és azóta minden tökéletes!
Nekem a géped egy kicsit karcsúnak tűnik. Legalább a videókártyád legyen képes harveres gyorsításra!! -
klaczi
aktív tag
-
klaczi
aktív tag
Biztos igazad van, bennem már fel sem merült, hogy nem a hozzáadott kezelőprogramot használja. Nálam ezzel megy:
Cyberlink Video/SP decoder (technotrend).Emiatt voltam kénytelen installálni a kátyához adott programot. Csak akkor hajlandó telepíteni, ha berakom az eredeti telepítőlemezt. A Technisatnál ugyanez a helyzet. Elolvastam a manuálját, mert lehet, hgy veszek egyet. Sajnos az enyém magas profilu akárhová nem lehet begyömöszölni.
Lehet, hogy hülyeség, de a dvbdreamnak is látni kéne a Technisat codeket. Persze nem feltétlen kell használni.
Amúgy bármilyen H-264 codeket választok működik, nem igazán látok külömbséget közöttük. -
klaczi
aktív tag
válasz
motoman528 #6665 üzenetére
Szerintem a telepítés során volt valami gixer. Hasonlítsd össze akorábban linkelt képpel!
Az újratelepítés segíthetett!
Próbálj olyan kodeket válsztani aminek a neve Technisattal kezdődik! -
klaczi
aktív tag
válasz
motoman528 #6656 üzenetére
-
klaczi
aktív tag
válasz
motoman528 #6655 üzenetére
Nem lehet átállítani a DVB- c Európát QUAM 256-ra?
A kártya a Diginél hülyeség ennyi! Szabadon fogható. Csak az HBO-hoz kell kártya!
Török Zoltán vagy tájékozatlan vagy marhára nem ért hozzá esetleg mindkettő!!
Ha valaki BVB-c kártyát forgalmaz annak azért képben kéne lennie a hazai viszonyokat tekintve, hiszen jobbára csak a Diginél lehet használni. -
klaczi
aktív tag
válasz
motoman528 #6650 üzenetére
Csak szimbolrate 9600 és Qam 256 a jó, de ez a program úgyis megtalálja. De egyszerűbb és gyorsabb, ha csak a 9600 látszik az ablakban. A többit töröld! A program egy DVB Viewernek a kártyához passzintott változata. Jónak kell lennie. Én most direkt a Te kedvedért kipróbáltam. Minden csatornát megtalált. Amúgy nem ezt használom, hanem a DvbViewer fizetős változatát. Az eredeti kezelőprogramot csak a kodek miatt raktam fel. Eddig hozzá sem nyúltam. Remélhetőleg a kábeled és a kártyád is jó. Más baja nem igazán lehet.
-
klaczi
aktív tag
válasz
lorenzen #6608 üzenetére
lorenzen: érdemes lecserélni? Nekem még a 4.2 es van fent és piszok jól működik.
A lista sajnos nekem nem mond sokat. Mi újat fog nyújtani?
Egyébként egy Technotrend DVB-C kártyát használok. A cég már eléggé nemlétező, de ez a kártya kiváló, de csak a DVB Viewer progival együtt. -
klaczi
aktív tag
válasz
sonique #3493 üzenetére
Egyenlőre a TV állományokat nézve valóban igazad lehet. A párhuzamos működtetés viszont költségesebb. A szolgáltatók fölöslegesen nem adnak semmit.
Iszonyat érvágás azoknak volt akik az utóbbi pár évben cseréltek. Kevés kivétellel. Nézhetik a szép, nagy, lapos tévéjükön az analóg adást. -
klaczi
aktív tag
válasz
thelonious11 #3424 üzenetére
Lehet kapni átkapcsolót! Kb. 700 HUF. Nekem azzal ment.
A fenti linkek nem tudom mit takarnak. -
klaczi
aktív tag
Teljesen normális kábeltv előfizetésünk van. Egyszer csak közölték, hogy a csatornák egy része kódoolatlanul fogható a meglevő dróton keresztü DVB C formában is. Doboz és kártya akkor jár neked, ha HBO és társait előfizeted. Lehet, hgy ingyért!! A számítógéphez ezt nem érdemes csatlakoztatni. A tunerhez létezik kártyafogadó kiegészítés is. Oda akár a kártyájukat is bele tudnám rakni. Nekem olyan még nincs. Egyesek akik "rendes" tévét vettek és van benne DVB C tuner simán fogják mindenféle kártya nélkül.
-
klaczi
aktív tag
válasz
radi8tor #3298 üzenetére
No akkor elmondom. Digis vagyok. DVB C tunerkártyát használok. DVB Wiever progival. Tökéletesen működik. Általában az EPG ablakban kijelölöm napokkal előre mit szeretnék megnézni és utána a film vagy bármi más ott csücsül a merevlemezen. Kb. 50 csatona + a három közszolgálati rádióadó. Az M1, M2 és a Dunatévé full HD felbontásban! Tehát nálam nincs értelme holmi analóg vackokkal foglalkozni. Azért ruháztam be erre mert tetöantánnval sem tudtam problémamentesen nézni a DVB T adásokat. Pedig a tunerem és a szoftverje igencsak támogatja. Ami most folyik ez nem sugárzás, hanem valami más. Aki Digis annak egy ilyen tuner tökéletes. Megérte a beruházás!!
3 kódolt adó van azokat természetesen nem látom. -
klaczi
aktív tag
válasz
#65675776 #3063 üzenetére
Valóban drága volt aTT, de én kiváncsibb.
Különben jelenleg azt hiszem csak a DIGIvel használható. Ez még itthon pici piac.
A kártya pedig szinte üres, van rajta vagy 5 alkatrész.
A sját sw. egy kalap.... Tehát mág rárakódik majd annak is az ára.
Úgy saccolom, hogy egy éven belül a felénél is kevesebb lesz.
Mi kifizettük,Ti meg tudjátok, hogy működőképes. Ez is valami. -
klaczi
aktív tag
DVB-C akit érdekel. Nemrég megjött a Technotrend tunerem. A DIGI tv kábelről 49 csatorna fogható teljesen szabadon. Köztük a 3 HD adó is. Antennától így sikerült megszabadulnom. Amúgy ezt a tunert senkinek sem ajánlom. A cég úgy néz ki, hogy megszünőben. Tehát nem lehet számítani szoftverfejlesztésre, ami pedig nagyon is ráférne.
Egyenlőre ennyit. -
klaczi
aktív tag
válasz
weresgyufa #2852 üzenetére
Naná, hogy foglalkozunk vele, csak még nem jött meg. A Digitallnál is próbáltam megrendelni, de azt sem tudták mit kérek. Nincs is raktáron semmilyük. Ennyi erővel aki tud külföldről rendelni sokkal jobban jár. Az év vége felé talán ez sem lesz drágább mint bármely kommersz analóg vagy hibrid tuner. Egyenlőre úgy veszem észre csak a Digi kábelesek tudnák használni. Feltéve, hogy a dróton az jön amit a tuner elvár.
Ez vajon mekkora piac?
Én két hete várom, és rögtön jelzek, ha üzembe helyeztem.Az a gyanúm, hogy a Diginek semmibe sem kerül a DVB-C továbbítás. Hovatovább az analóg lesz nekik macerás. Persze HBO és társaik kivételek.
-
klaczi
aktív tag
válasz
wwenigma #2785 üzenetére
Lehet, hogy jó az ára, de nem szálítható.(nicht lieferbar) Vagyis nincs nekik. Eléggé új a cucc. Fél év múlva lehet, hogy itthon is kapható lesz 10 körül. Nekem most kell! Elegem van a DVB-T ből. Hol van rendes adás hol, nincs. A tetőre kéne másznom forgatni az antennát. Az én tunerem 80% jelszinttel nem megy semmire. A két kódolt adónak mindig magas a jelszintje. Ott már nem szórakozniak.
Tetőantennám van a város közepén és látja az adót. Széchenyi hegy. Gyanítom, hogy az adás nem onnan jön, hanem a Száva utcából. Bitang nagy lepkeantennáról van szó amit még a régi TV antennánk helyére szereltem. Akkora jelnek kéne lennie,hogy a tunert lelökje az asztalról -
klaczi
aktív tag
válasz
wwenigma #2772 üzenetére
Nem Szeretnék USBset. Nekem csak az általam linket tipus felel meg! Jelenleg, mivel Digis vagyok nem kell a kártyaolvasó. Amúgy késöbb vehetek külön. Az árban igazad van, de mivel egyedi beszerzésről van szó érthető, hogy többet kell áldoznom, ha erre vágyom. Írtam a Digitallnak is, de meg kell várnom az ünnep végét a válaszért. Én is kíváncsi vagyok mit válaszolnak.
-
klaczi
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #2769 üzenetére
Tegnap hiába próbálkoztál. Nekem tetőantennám van. Jelszint 0% volt. Valamit biztos vacakoltak. A két fizetős csatorna biztos működött mert 100% jelszintet jelzett. Persze nem láttam az adást, mert kódolt. Most megy a Duna és az Autonómia
-
klaczi
aktív tag
Ez [link] gondolom jó lenne a DIGI adásokhoz?
Csak tudnám hol lehet felhajtani itthon. Az ára sem vészes. Kb. 50€
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Építő/felújító topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- PlayStation 5
- Spórolós topik
- OLED TV topic
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Micro Four Thirds
- További aktív témák...
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- Logitech Combo Touch iPad Pro 11" (1., 2. a 3. gen), szürke - UK billentyűzet ipad tok billentyűzet
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi 128GB silver ezüst Apple
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB desert titanium sivatagi titán független Apple 3 év garancia
- újszerű iPhone 16 Pro 256GB white titanium fehér titán iStyle független Apple 3 év garancia
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest