Új hozzászólás Aktív témák
-
td
senior tag
Persze az az egy csatorna is több, mint a semmi, de most már van egy "belépő szintű" doboz.
Az nem tud ilyet. De nem adtak hozzá antennát sem, pedig egy olyan kicsit elfogadtam volna. A minap egyébként eső volt, és jól működött egy régi (teleszkópos) szobaantennával. Csak az első próbánál állt rosszul, és tiszta kockás volt a kép, azt hittem már, rossz a box.
Azt jól tudom, hogy 1080i (vagy akár 1080p) TV-adás nem lehet (magyarul csak a mediabox funkció felől érkezhet ilyen jel)?
ui: jó helyen lakhatsz
-
Kernel
nagyúr
SCART és RF-kimeneten csak a szabványos analóg SD-jelet lehet kiküldeni, ami csak 576i vagy 480i lehet (PAL vagy NTSC).
Nálunk értelemszerűen az 576i beállítás jön szóba, ami megegyezik a bejövő SD adásokkal, hiszen lejjebb skálázni nincs értelme, illetve régebbi TV-ken az NTSC nem is menne.
Nagyobb felbontások a HDMI-kimenetre vonatkoznak.
-
dark2
tag
Saját magamnak válaszban - tegnap jártam Miskolcon az MM-ben, sajnos a wayteq nem volt, viszont tudtak adni egy olyan vevőt, ami RF csatornára is ki tudja adni a jelet a tv felé, nem csak átengedi a antenna jelét.
Ez egy Strong STR 8113.
Tegnap gyorstesztet csináltam ,eredménye a következő:
A kékesi adótorony nálam látható a hegy tetején, távolsága légvonalban tíz/tizenpár km. A készülékhez jár egy pici talpas antenna - ezzel a szabad csatornák tökéletesen bejönnek. Se kockázódás, se egyéb nincs, a kép szép, éles. A menüben többféle képméret beállítható, 576i-ben próbáltam eddig. Az rtlklub/tv2 hangja jónak tűnik, igaz tv-n hallgattam.
Médialejátszásban igazából nincs gond, kártyaolvasóval egy 8gigás CF kártyáról (fat32) játszottam le állományokat. A MOSAIC gomb nyomogatásával lehet a médiatípust váltani hang/kép/film formában. Volt mp3 kéznél, az ment gond nélkül, sőt, bár nincs ráírva, de a flac fájlokat is ette. Emellett filmeknél néztem avikat, annyi volt csak gond, hogy a film képaránya 2:1 jellegű volt, de 16:9-ben ment, ez gondolom beállítással korrigálható, de sok időm nem volt rá. Képeket nem próbáltam.
RF-en még nem teszteltem a gépet - minden csak idő kérdése, ha lenne... -
Kernel
nagyúr
Múltkor MMarktban vettem 6000 forintos akcióban két kis Triax TR 43-at. Szintén kártya nélküli, ALI-menüvel, de ezt otthoni körülmények között nem tudtam tesztelni, mert útközben vásároltam valakinek.
Viszont fel volt tüntetve a papírján a HE-AAC is, SRT feliratot nem tudom. De ezt csak a példa kedvéért említem, WayteQ-ben is lehet gondolkodni stb.
-
Kernel
nagyúr
A videóból kiderül, a menü alapján, hogy az első is MStar-chipes, a másik kettőről pedig tudom.
Az MStar processzort sok kártya nélküli boxban alkalmazzák, képminősége jó, de a hangjával kapcsolatban az a gyanúm, hogy a HE-AAC dekódolást hardveres alapon nem tudja, így későbbi frissítésekkel sem lesz megoldható.
Csak egy példa, az Alcor honlapján, hogy mit kell nézni.
HD2400 (MStar-chip):
HD2800 (ALI-chip, kártyás):
De van olyan variáció is, hogy ALI-chip és nem kártyás (WayteQ HD95-CX), ami normálisan szól a HE-AAC műsorokon is.
A HE-AAC dekóder hiánya főleg azoknak kellemetlen, akik jó minőségű hangrendszert használnának hozzá, amit egy ilyen szerkezet zsebrádióvá aláz.
Nagyothalló ember TV-jének dobozhangszóróján viszont már nem bug, inkább feature a fülsértő hang.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest