Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
wwenigma #18663 üzenetére
"Nem, effektive annyi informacio van benne .."
Miben?
Ha egy h.265 tömörítésű ts. átkódolsz h.265.be harmadára csökkentve a méretét és marad az informááció mennyisége effektíve, akkor újra tömörítve, mégegyszer harmadolva a méretét, változatlan minősége marad vagy mégsem? Effektíve. -
-
Piedon
tag
válasz
wwenigma #18235 üzenetére
Igen.
@cigam: kis hazánk nincs benne a támogatott országok listájában, ezért automatikusan nem megy vele, csak akkor ha Angliára állítod a régiót és ott is csak akkor ha megadod az irányítószámot mert ahhoz lövi be, hogy milyen szolgáltató van, így nem minden frekvencián keres, ezért nem fogja az összes muxot megtalálni. -
azbest
félisten
válasz
wwenigma #18164 üzenetére
ez anno egy kernel bug lehetet a pi esetén, azért volt a váltogatós script, hogy mert csak egy frontend jött fel, az ami a kiválasztott volt. Ha friss libreelec esetén megint ez van, akkor sikerült visszahozni a régi bugot szerintem
érdemes rákeresni, hogy jelentették-e már, ha ez aktuális verzios hivatalos build [link]. Nem tudom miért nem a githubos issue rendszert használják, ez a fórumos teljesen követhetetlen nekem.
dmesg logokat érdemes nézni, tuner kihúz bedug és normál reboot után is. Lehet rebootnál rossz, menet közben bedugottnál meg jó, régebben is volt ilyen jellegű bug nekem némelyik tunerrel. Esetleg tvheadend logot is.
-
Piedon
tag
válasz
wwenigma #18157 üzenetére
Jelen.
Van hozzá linuxos driver, dvb-c-vel megy,de nem tökéletes, kockásodik mert a jel/zaj viszony a határon van (34-36dB lenne az ideális de néha a 32-t sem éri el), főleg a közszolgálati csatornáknál (digivel és upcvel próbálva). Szerintem a tuner részének drivere okozza de mivel nem lehet pontos összehasonlítást csinálni ezért ez nem bizonyított. Xbox alatt kishazánk nem támogatott tunerügyileg ezért csak úgy lehet használni ha Angliára állítja át a lokációt és ottani körzetszámot ad meg. Dvb-t alatt nem használtam. Röviden ennyi.
A fehér tuner, hogy cseszekszik? -
azbest
félisten
válasz
wwenigma #17818 üzenetére
Mondjuk az usb hosszabbító helyett az antenna kábel toldást is érdemes lenne megpróbálni. Az usb hosszabbítás okozhat még gondolt a tuner felől is. Sokat eshet a feszlütség terhelésnél, amit sok tuner nem szeret (rosszabb vételt hoz). Meg a hoszzú usb kábel maga is lehet zavar sugárzó.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
wwenigma #17816 üzenetére
Találkoztam már hasonlóval más területen: valószínűleg hibásan lett kialakítva a zavarszűrés az USB-s cuccban és váltáskor egy tranziens a közös antenna-kábelen eljut a TV-ig.
Megpróbálhatsz ferrites-zavarszűrőt pattintani az USB-s vevőbe menő kábelre vagy néhány menetes légmagos tekercset tekerni az antennakábelen közvetlenül mielőtt az USB-s vevőbe ér.
Ha ez sem segít akkor minél hosszabb külön úton jusson el a két készülékhez a jel. Így a tranziensnek nagy utat kell megtennie, ezalatt gyengül.
-
Bozek
nagyúr
válasz
wwenigma #17451 üzenetére
De igen, vizsgálni fogják. Szakvéleményt kell kérni és azt elküldeni a biztosítónak. Ami amúgy szintén pénzbe kerül, nálam múltkor ha jól emlékszem 6500 Ft volt egy eszköznél (kettő ment tönkre, egy router és egy modem). Persze nálunk a szakvélemény árát is kifizette a biztosító, szóval nem ért kár.
-
golya87
őstag
válasz
wwenigma #17449 üzenetére
Ettől féltem!
Kissé drága mulatságnak tartom, hogy két éven belül tönkremegy (ki másnál, ha nem nálam) egy jó minőségűnek titulált kártya és olcsóbban kijövök, ha veszek 80 USB -15%ért egy újat.Lakásbiztosítást lehet erre használni? Vagy ha az LNB hibátlan, akkor elhajtanak?
-
azbest
félisten
válasz
wwenigma #17332 üzenetére
wow, ehhez szerintem egy Quattro lnb fejl passzol (pl), ami meg kiadja a 4 féle kombinációját a lehetséges állapotoknak. (Nem keverendő a Quad lnb-vel, ami 4 független kimenetet ad, bár árban már ugyanott vannak talán).
A bemeneteken ott van az lnb mind a 4 lehetséges állapota. így a 8 beépített tuner mindegyike önállóan képes bármilyen módban működni, szóval 8 muxot képes egyszerre kezelni egy műhold pozícióból.
(egyébként én is csak ugatom a műholdat, legutoljára analóg időszakban használtam egy egyszerű vevőt) -
Bozek
nagyúr
válasz
wwenigma #17312 üzenetére
Köszi, akkor ez a hiba is javítva van már. Innentől fogva a linkelt hozzászólásokból továbbra se lehet azt a következtetést levonni, hogy a tuner hibás.
Van amúgy egy Alcor DTV Duo cuccom a DVB-T-re (amikor még MindigTV előfizető voltam). Na, az már Win8 alatt se megy. Nagy nehezen felhekkeltem a drivert, de amint elindítom a DVBViewer-t, jön a kedves kis kék halál.
-
zolee145
tag
válasz
wwenigma #17103 üzenetére
Displayport van csak a monitoron. De van hdmi - displayport átalakító. Plusz akkor kell a hangnak is egy külön megoldás, nyilván ott is a hangkimenetre egy átalakító a 3,5-ös dugónak. Akkor így a monitor vagy pc vagy tv?
De azt még mindig nem értem, hogy milyen jel jön tovább a boxból?
-
fecosrac
tag
válasz
wwenigma #17088 üzenetére
Köszönöm, hogy foglalkoztál a kérdéssel, de 24k egyetlen csatorna miatt már több mint túlzás lenne. Ennyit nem áldozok rá. Abban bíztam, hogy létezik egyszerűbb megoldás.
Így viszont hogy a fekete részen foltosodás is van, őszintén szólva a 15k-t is felesleges pénzkidobásnak tartom, hiszen, pont azért vettem, hogy minőségi képet lássak.Lehet visszaküldöm ahonnan rendeltem.
-
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
wwenigma #16746 üzenetére
Bocsi a duplaert, megvan, de most 4$-t adnak a 20$ feletti rendelesekre: feltételek
-
csabi63
senior tag
válasz
wwenigma #16724 üzenetére
Ezt én sem tudtam, köszönöm. Annyit laikusként is látok, hogy két STB ugyanazt a digitális stream-et rögzíti, mégis van különbség lejátszáskor a minőségben. Szóval az utófeldolgozás okozza.
Volt már nálam VU+Duo2 beltéri, annak a felvétele tökéletes volt bármilyen más eszközön lejátszva. Aztán egy Dreambox, ami már nem hozta azt a szintet. A másik meg a fentebb is említett Sencor TV. Apámnak van, az is TS-ben rögzít. Csakhogy az a TS más készüléken lejátszva tényleg pocsék.
Gondolom itt lép a képbe a rögzítő eszköz minősége. A VU+ háromszor annyiba kerül mint a Dreambox, nyilván hardver és szoftver terén is sokkal jobb. És ez meglátszik a rögzített anyag minőségében is. Hiába ugyanaz a forrás, az utófeldolgozás miatt a végül kikerülő anyag minőségében akár nagy eltérések is lehetnek.
Jól gondolom? -
korcsi
veterán
válasz
wwenigma #16096 üzenetére
Más alkatrészekből készült?
T230:
USB interface: Cypress CY7C68013A-56LTXC
Demodulator: Silicon Labs Si2168-B40
Tuner: Silicon Labs Si2148-A20Best buy:
Realtek RTL2832P
Panasonic MN88472
Rafael Micro R828Dt230-nál megy a qam256 dvb-c-nél míg a best buy-nál eddigi ismereteim szerint csak qam128-ig jó.
-
Gróf...
aktív tag
válasz
wwenigma #15119 üzenetére
Nem ragaszkodom hozzá! Ezért is volt zárójelben a "T"-vel együtt.
Idéznék egy későbbi hozzászólásomból: "Szeretnék egy PCI express foglalatba illeszkedő, ELSŐSORBAN DVB-C tv kártyát."
Így azért elég egyértelmű szerintem!
Volt aki képes volt értelmezni az írásba foglalt vágyaimat (Köszönöm Kovács úr!) És van aki még mindig valami ostobaságon rugózik. Vagy ha nem érti amit közölni szerettem volna, akkor nyugodtan kérdezzen vissza. "Felénk" ez így működik!
Hiába nem vagyunk egyformák!
Ha valakinek a bölcsőde sértő, tudom javasolni még a Hűvösvölgyi úti intézményt. (talán még befogadják)Csak még azt nem értem, ha valakinek nincs építő jellegű hozzászólása, minek reagál?
-
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
wwenigma #15053 üzenetére
Lehet, hogy van 4GiB RAM a gépemben. De ez nem azt jelenti, hogy egy alkalmazás irreálisan sokat fogyasszon el belőle. Más alkalmazásoknak elég 1/3-1/4 annyi is ugyan arra a célra. Az erőforrások nem azért vannak, hogy elpazaroljuk őket, bár a "fejlesztők" nyilván így gondolkodnak. Ennyi erővel akár az egész 4GiB-ot is belakhatná az az egy szerencsétlen alkalmazás.
-
-
azbest
félisten
válasz
wwenigma #14419 üzenetére
a "BDA interface didn't work" azt jelenti, hogy csak a saját programjával megy, mert a szabványos api nincs rendesen megcsinálva. Ja, olvastam a 128Qam részt, újra kell írni pár dolgot, hogy a nagyobb sávszélességű dvb-c muxok is átmenjenek. Nem egyszerű, mert nincs hozzá dokumentáció a legtöbb esetben, hanem a win driver működéséből próbálják kitalálni, hogy milyen parancsokkal és hogyan lehet irányítani a chipeket. A realtekes dvbt és talán t2 rész már be is került a 3.13-as kernelbe.
A srác nagy név a területen, rengeteg tuner támogatása köszönhető neki, szóval jó jel hogy foglalkozik vele [link]. Úgy két éve jómagam is nyílt forráskódú területen dolgozom és bizony főleg azzal foglalkozom, amiért fizetnek, mert véges az idő és az energia
Ráadásul úgy látom, hogy mérnök informatikus szakon egyetemista még, kemény a srác
-
sellerbuyer
őstag
válasz
wwenigma #14065 üzenetére
Igen, nekem is rögtön ez jutott eszembe!
Én is arról a környékről származom és fiatalabb koromban a szlovák rádiókat tudtuk csak hallgatni, mert a brutális adóteljesítményükkel teljesen elnyomták a magyar adókat. Aztán később megtudtam, hogy Bp-en is - a határtól jó messzire - a RockFM-et (szlovák zenei adó, tökjó volt) hallgatták, tökéletes minőségben, annyira brutál erősen sugározták a szlovik. Okés, akkor még nem voltunk EU tagok, meg Csehszlovákia volt, de amennyire tudom, a fenti helyzet mit sem változott a mai napig!
Érdekes EU-s szabályozás az, ami csak ránk vonatkozik, a szlovákokra nem...
-
válasz
wwenigma #12847 üzenetére
Ez igaz, de így csak a kódolatlan csatikat tudja felvenni.
Én a box-ot szoktam felprogramozni, és amikor van időm, akkor utólag bedigizem kedvenc műsoraimat.Persze a többi topicban olvasva a hozzászólását, nem 1értelmű, hogy végig a wayteq-ről és a dvb-t adásról van-e szó
-
válasz
wwenigma #12845 üzenetére
A 3.ashoz: Nem USB-s tuner kell, hanem videódigitalizáló.
Az USB-s tunerr fogalma elég általános (analóg, digitálís,... + nem mindegyiknek van analóg kép/hang bemenete.)
Ráadásul az olcsó digitalizálókkal vigyázni kell pl. http://logout.hu/cikk/media-tech_video_digitalizalo_eszkoz/kezdet.html -
-
klaczi
aktív tag
válasz
wwenigma #12603 üzenetére
No marad a TT 1501. Látom a Technisat usbés kütyüjével is gond van. Én pedig nem kisérletezek.
Ebbe a holmiba kéne belerakjam. Egy régi Lcd tévéhez. Gondoltam olcsóbban is megúszom.
Szerintem valaki talált elfekvőben egy raklapra való régi kártyát és most megpróbálják elsütni. Amit korábban linkeltem az is valami ilyesmi. -
zichie
senior tag
válasz
wwenigma #12597 üzenetére
Én kb. 8 vagy 10 évvel ezelőtt használtam hardveres mpeg2 kártyát, igaz az nem kábeles volt, hanem műholdas. Hauppauge WinTV Nexus-S névre hallgatott. Akkor még nem voltak mpeg4 adások, csak mpeg2-esek. Amikor megjelent az első mpeg2 HD adás, azt hardverből már nem tudta, csak szoftveresen. Mpeg2 sd-vel nem volt gond, az ment hardverből. Amikor jött az mpeg4, akkor még a dvb programok nem nagyon támogatták.
Később jött a feketeleves. Az AltDVB és ProgDVB progikból megjelent olyan verzió, amiben volt már mpeg4 támogatás, de ezekkel az újabb verziókkal nem ment a kártya. Le is írták, hogy a két progi esetében a továbbiakban megszűnik a hardveres mpeg2 (Skystar1, Nexus-S, Technotrend Premium) kártyák támogatása. Nem csak a hardveres mpeg2 nem ment, hanem a kártyát, mint hardvert nem kezelte! A régebbi verziójú AltDVB és ProgDVB működött a kártyával, de azokban még nem volt mpeg4 (h264) támogatás, az újabb verziók viszont már kezelték az mpeg4-et, de ezek már nem kezelték a kártyát. A DVBViewer lett volna még megoldás, de az egyáltalán nem működött a kártyával.
Ami érdekesség volt még a kártyával, hogy full TS mentést nem lehetett csinálni vele, mert az érintett progik jelezték, hogy a hardver nem támogatja.
Később lecseréltem a kártyát egy Technotrend s2-3200 -as kártyára, amiben már nem volt hardveres mpeg2. Azzal a kártyával minden megoldódott: mpeg4, futt TS mentés, DVBViewer...
A fenti Technotrend kártyák ugyan dvb-c -sek, de a hardveres mpeg2 miatt ugyan azon az elven működnek gondolom, mint a műholdas mpeg2 hw kártyák.
A leírtak ellenére szerintem érdemes megvenni valamelyik Technotrend dvb-c kártyát, már csak azért is, hogy meg lehessen vizsgálni, hogy ugyan az-e a szitu, mint a műholdas (dvb-s) hardveres mpeg2 premium kártyák esetében. Hátha más már a helyzet és driver szinten megoldották az mpeg4 támogatást. -
wwenigma
Jómunkásember
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
wwenigma #12591 üzenetére
Utananeztem, talaltam bestbuy ajanltokat de valaki erositsen meg:
TechnoTrend TT Premium C-2300 PCI TV-Karte / Kabel-Receiver 25€ postával (~7500ft)
TechnoTrend Premium DVB-C 2300 incl. CI Interface for 2 Cams (Bundle!) 34£ postával (~12000ft)
TechnoTrend Premium C-2300 Hybrid (Windows/Linux) 32€ DHL futárral (~9500ft)PCI-os DVB-C kártyák. Ennyire lement az áruk vagy csak végre elkezdték normalisan gyártani? 200+ darabszámmal van fenn ebayen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Dell Inspiron 5406 2-in-1i5-1135G7 16GB DDR4 3200 512GB NVME 14" FHD Érintőkijelző W11Pro
- Eladó MacBook Pro 14" M1 Pro (2021) 16/512 99% akku Makulátlan állapotban!
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Eladó garanciás,új állapotu projektorom kihasználatlanság miatt!
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 15,6" FHD I HDMI I W10 I Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest