- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
havast
aktív tag
válasz
golya87 #18697 üzenetére
Közben megpróbáltam a másik ktv végpontra kötni a tunert, itt a koax rövidebb 5 méterrel. Az SD adások meg is javultak, a HD-k is a már majdnem nézhető kategória.. Viszont ettől rövidebb koax már nem jöhet szóba, jelenleg mindössze 2m a splittertol. A splitter meg 1 méterre a mini node-tol.
Hibát biztos nem tudok jelenteni a Diginel rá, a TV a hosszabb kábellel is hibátlan..
Ötlet?
-
havast
aktív tag
válasz
golya87 #18701 üzenetére
Csati jó. Csak egy tunerem van. A muxok lekeresése közben meg is oldódott. A continuity error még nem. Most arra gondoltam, hogy lehet 5-8m koax túl nagy jelveszteséget okozna? Drivert nem fordítottam, kernel 5 felett vagyok - 4.2-vel még igen, azt használtam, addig gyakorlatilag egy képkockát se tudtam kicsiholni belőle.
Azért leírom, hátha valakinek majd segít a 700MHz közötti muxok problémáján: Az adaper beállításokban a status period-ot 1000ms-ről levettem 500-ra, így minden mux scan ok, Digi-vel Debrecenben összesen 151 service az eredmény.
-
havast
aktív tag
válasz
golya87 #18697 üzenetére
DVB-C adás igen, a Digi debreceni kiosztását nézném... a muxok paraméterei is rendben vannak (frekvencia, moduláció, jelátvitel), a TVH rossz vagy -régi paramétereket adott alapból amúgy, csak pár mux volt rendben - de ezeket aktualizáltam. Kábelezés alatt mit kell érteni? Mezei FTTH-s bekötésem van, a noderol lejön egy koax egy splitterbe, onnan egy kábel a TV-be, másik kábel meg a tunerbe.
-
válasz
golya87 #18621 üzenetére
felszíni és sdr megy vele droidon. a rendelés ez volt, de az lsusb ezt mondja róla:
Bus 001 Device 003: ID 0bda:2838 Realtek Semiconductor Corp. RTL2838 DVB-T
Device Descriptor:
bLength 18
bDescriptorType 1
bcdUSB 2.00
bDeviceClass 0 (Defined at Interface level)
bDeviceSubClass 0
bDeviceProtocol 0
bMaxPacketSize0 64
idVendor 0x0bda Realtek Semiconductor Corp.
idProduct 0x2838 RTL2838 DVB-T
bcdDevice 1.00
iManufacturer 1 Realtek
iProduct 2 RTL2838UHIDIR
iSerial 3 00000001
bNumConfigurations 1
Configuration Descriptor:
bLength 9
bDescriptorType 2
wTotalLength 34
bNumInterfaces 2
bConfigurationValue 1
iConfiguration 4 USB2.0-Bulk&Iso
bmAttributes 0x80
(Bus Powered)
MaxPower 500mA
Interface Descriptor:
bLength 9
bDescriptorType 4
bInterfaceNumber 0
bAlternateSetting 0
bNumEndpoints 1
bInterfaceClass 255 Vendor Specific Class
bInterfaceSubClass 255 Vendor Specific Subclass
bInterfaceProtocol 255 Vendor Specific Protocol
iInterface 5 Bulk-In, Interface
Endpoint Descriptor:
bLength 7
bDescriptorType 5
bEndpointAddress 0x81 EP 1 IN
bmAttributes 2
Transfer Type Bulk
Synch Type None
Usage Type Data
wMaxPacketSize 0x0200 1x 512 bytes
bInterval 0
Interface Descriptor:
bLength 9
bDescriptorType 4
bInterfaceNumber 1
bAlternateSetting 0
bNumEndpoints 0
bInterfaceClass 255 Vendor Specific Class
bInterfaceSubClass 255 Vendor Specific Subclass
bInterfaceProtocol 255 Vendor Specific Protocol
iInterface 5 Bulk-In, Interface
Device Qualifier (for other device speed):
bLength 10
bDescriptorType 6
bcdUSB 2.00
bDeviceClass 0 (Defined at Interface level)
bDeviceSubClass 0
bDeviceProtocol 0
bMaxPacketSize0 64
bNumConfigurations 2
Device Status: 0x0000
(Bus Powered) -
Formaster
addikt
válasz
golya87 #18551 üzenetére
Az epg-t látja, de még nem állítottam semmit, amíg az alap funkció nem él, hogy nézni tudjam a csatornákat. A transzpondereket és a csatikat kilistázza, de hiába nyomok a play gombra, vagy írom be a channel listet vlc-be, nem játszik le semmit. Tölt...tölt... majd a végén hibát dob, hogy nem tudja megnyitni a csatornát. Ha manuálisan adom meg a channel listet vlc-ben, akkor még a tvheadend kódot is kéri, a csatornákat kilistázza, de továbbra sem játsza le.
-
Toninho13
aktív tag
válasz
golya87 #18488 üzenetére
A XMLTV-s történettel szórakozok. Ha letöltöm a http://epg.smtv.be/guide.xml fájlt, és socat-tel xmltv.sock-ra alakítom, akkor a karakterek szétesnek. Ezt a részt te hogyan tudom úgy megoldani, hogy az ékezetes karakterek megmaradjanak? Valamint honnan érdemes leszedni xml filet? Jelenleg nekem Debian alatt fut a Tvheadend 4.2.17-es verziója. External XMLTV-t használok ahol egy crontab-os scriptet használok, ami letölti a http://epg.koditvepg2.com/HU/guide.xml-ot és átalakítja xmltv.soc-ra (ennél az elsővel ellentében nem esnek szét a karakterek). A tvheadendben az epg grabber channelnél megjelennek a csatornák, a nevet és az ikont tudom is frissíteni, azonban az EPG-nél minden változatlan marad. Epgdb.v2 fájlom töröltem, azóta nincs is, viszont amit OTA módon töltött le előzetesen, azok az információk maradtak azóta is. Közben újraindítottam a tvheadendet, de semmi változás.
-
Toninho13
aktív tag
válasz
golya87 #18475 üzenetére
Szia!
Ilyeneket ír:
2018-10-28 16:33:38.250 subscription: 0200: "HTTP" subscribing to service "DTT Hungary/610MHz/Kossuth Radio", weight: 100, adapter: "Silicon Labs Si2168 #1 : DVB-T #0", network: "DTT Hungary", mux: "610MHz", provider: "Magyar RÆdið", profile="pass", hostname="192.168.1.94", client="VLC/3.0.4 LibVLC/3.0.4"2018-10-28 16:33:39.455 linuxdvb: Silicon Labs Si2168 #1 : DVB-T #0 - poll TIMEOUT
2018-10-28 16:33:43.249 mpegts: 610MHz in DTT Hungary - scan no data, failed
2018-10-28 16:33:44.250 subscription: 0200: service instance is bad, reason: No input detected
2018-10-28 16:33:46.250 subscription: 0200: No input source available for subscription "HTTP" to service "DTT Hungary/610MHz/Kossuth Radio" in mux "610MHz in DTT Hungary"
2018-10-28 16:33:46.250 webui: Couldn't start streaming /stream/service/3426b5f08d4996ecb3d713dce7524d17?ticket=D6A44C85BB364CEB3E746D520281F4F0163FA1A5, No input detected
2018-10-28 16:33:46.250 subscription: 0200: "HTTP" unsubscribing, hostname="192.168.1.94", client="VLC/3.0.4 LibVLC/3.0.4"
2018-10-28 16:33:53.250 mpegts: 610MHz in DTT Hungary - tuning on Silicon Labs Si2168 #1 : DVB-T #0
2018-10-28 16:33:53.250 subscription: 0201: "scan" subscribing to mux "610MHz", weight: 2, adapter: "Silicon Labs Si2168 #1 : DVB-T #0", network: "DTT Hungary", service: "Raw PID Subscription"
2018-10-28 16:33:53.250 mpegts: 770MHz in DTT Hungary - tuning on Silicon Labs Si2168 #0 : DVB-T #0
2018-10-28 16:33:53.250 subscription: 0202: "scan" subscribing to mux "770MHz", weight: 2, adapter: "Silicon Labs Si2168 #0 : DVB-T #0", network: "DTT Hungary", service: "Raw PID Subscription"
2018-10-28 16:33:54.306 linuxdvb: Silicon Labs Si2168 #0 : DVB-T #0 - poll TIMEOUT
2018-10-28 16:33:54.455 linuxdvb: Silicon Labs Si2168 #1 : DVB-T #0 - poll TIMEOUT
-
tthom
senior tag
válasz
golya87 #17929 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek!
1. Azt tudom, hogy addont ha lemásolom, akkor két szerverként felvehető, de sejtettem, hogy nem fogja automatán egyeztetni.
2. Erről master-slave dologról viszont nem hallottam, utánaolvasok.
Röviden a probléma:
Van egy PC alapú tvheadend szerverem egy dupla tuneres sat kártyával, két vezeték, minden. Namost egyik pillanatról a másikra a kártya beadta a kulcsot, nem látják a gépek egyáltalán. Mivel ezek nem olcsó dolgok, arra gondoltam, hogy veszek két - vagy amennyi TV van épp - K1 Plus-t, vagy hasonlót, kisebb helyen elfér, ha nem használom, nem fogyaszt, ami az N3150-ről nem mondható el, az fixen 20-25W körül kér.
Csak belefutottam ebbe, hogy ha két, vagy több szerver, hogy tudom automatizálni a terhelés elosztást? Mert ugye mindkettő ugyanazokat fogná. Persze lehetne opció, hogy mindegyik TV dedikáltan kap egy szervert és csak a kártyamegosztás van közösítve, de jobb lenne valahogy egyben kezelni.
De ez még csak ötlet, nincs véglegesítve. Tény, hogy egy új tuner kártyát csak bele kellene rakni és kész.
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
golya87 #17900 üzenetére
Az első kérdésre nem tudom a választ, de a másodikra én a következőt javasolnám: Ha már lakásfelújítás és ilyen szinten megy, akkor ahova TV-t terveznek oda vinnék koax kábelt is ÉS legalább 2 LAN kábelt is. Ha tervben van oda házimozi erősítő, BR lejátszó, HTPC (vagy TV-box), akkor azoknak is. Természetesen csillagpontosan kialakítva.
-
azbest
félisten
válasz
golya87 #17744 üzenetére
Annyi csak, hogy dvb-c tuner kell hozzá, pl astrometa (t/t2/c). De gondolom ezt tudtad, csak azért tettem hozzá, mert a mindigtv az dvb-t, a upc direct meg a műholdas.
A mygica t230 is jó lehetne, csak abból most esélyes, hogy t230c új változatot küldenek, amit még nem minden ismer fel, mert a friss kernel vagy media tree build kell neki. -
LógaGéza
veterán
válasz
golya87 #17744 üzenetére
Nálunk kvázi a Digi szolgáltat (egy másik szolgáltatón keresztül, de pl ha kérünk kártyát, akkor a Digi adja), és DVB-C tuneres TVHeadend felismer minden csatornát, és tudom is nézni bárhonnan.
Igazából ha nincs kártya szvsz bármely DVB-C szolgáltatást tudsz simán egy USB-s tunerrel közvetíteni. -
hati
addikt
válasz
golya87 #17741 üzenetére
UPC Kábeltv Bronze csomagban, van ~20 kódolatlan digitális csatorna. Ezek mennek dvb-c tunerrel.
-
azimut
aktív tag
válasz
golya87 #17555 üzenetére
Köszi a segítséget, vázolom az újabb problémákat. 3 db, korai lapostévénk van, amelyekből 2 db DVB-T-re képes, egy pedig arra sem (Samsung LCD, digitális világ előtti). Inviteléknél analógról digitálisra upgrade-eltem, elsősorban a 60 Mbit/sec internetért.
Egyelőre nem aktuális újabb tv beszerzése, tehát set top box. Havi bérleti díj ellenében bérelhető a szolgáltatótól, de ha menet közben feleslegessé válik (= új tv) a havidíj nem változhat lefelé, a nyakamon marad a hűségidő lejártáig. Egyösszegben vettem volna tőlük, de úgy nem adják. Nem panaszkodom, egyébként évek óta nagyon jók, sávszélességet rendszeresen mérek, inkább többletem van, ma 60 helyett 62 volt.
Megkaptam a Conax modult és a kártyát, és azt az infót kaptam, hogy mezei bolti set top box-al nem fog működni. Ez tény, vagy csak legenda? Már hagynám az Androidot is, csak boldoguljak valahogy....
Azért nem logikus, mert ha újabb tv-m (DV-T, DVB-C) lenne, abban simán működne. A set top box nem képes ugyanerre, azaz az Invitelnél szolgáltatófüggő? Van-e valakinek tapasztalata?
-
Kernel
nagyúr
válasz
golya87 #17450 üzenetére
A biztosításnak kell tartalmazni az opciót a villámlás másodlagos hatására vonatkozóan, ami nyilván csak annál van, aki választotta a megkötésénél.
Először a biztosítónak kell szólni, ott fogják mondani a teendőket, hogy keress egy szervizt, esetleg lehet saját partnerük is. A biztosítósoknak általában van fogalmuk arról is, hogy melyik környéken voltak villámkárok, hiszen onnan sok bejelentés érkezik.
Javításnál én csak rá szoktam írni a számlára, hogy "a készülék villámlás következtében hibásodott meg", erre fizetnek. Másik eset a javíthatatlanság, selejtezési javaslattal, akkor az általuk becsült értéket fizetik, plusz a vizsgálati díjat.
(De ezt csak tájékoztatásként írom, anonim fórum, nem vállalok ilyen úton semmit.)
-
azbest
félisten
válasz
golya87 #17340 üzenetére
Hát, drágábbnak tűnik a sat-ip, meg nem is tiszta nekem, hogy előfizetős tartalomnál az hogyan működik. Ha minden igaz, akkor már hagyományos tuneres, pécés szerverrel is lehet sat-ip kompatibilis streamelést csinálni.
Ahogyl átom az a tuner kártya 250-350 usd körül van plusz áfa. A quattro fej az filléres.
4 csatornás sat>ip már előfordul 170 euro körül. A 8 csatornás 400 felett van talán. Itt néztem egy oldalon [link] -
azbest
félisten
válasz
golya87 #17337 üzenetére
Bizony. Ez mondjuk házi ip megoldáshoz lehet jópofa, mert legalább 8 klienst ki tud szolgálni párhuzamosan. Ha ugyanarról a muxokról néznek adást, akkor többet is.
Viszont vannak már sat-ip megoldások is, ahol a fejtől jön le utp és eszköztől függő, hogy hány klienst képes kiszolgálni egyszerre.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
golya87 #17331 üzenetére
8 tunert és demodulátort tartalmaz (8 transzpondert képes fogni) de csupan négy bemente van mert belső switch-csel dolgozik ami a 4 bemeneten 4 egyszerű polaritású szignált képes fogni (Vertical/Horizontal Low/High freki)
Vagy valami ilyesmi. DVB-S-ben nem vagyok járatos.
-
Laca0
addikt
válasz
golya87 #16928 üzenetére
A kiegészítők, szolgáltatások alatt nézem a verziót: szerző: openelec.tv, verzió: 6.0.3
Igaz, hogy alatta a leírásban Tvheadend (version 4.0.8)-at ír... úgyhogy nem tudom, mi az igazság.Egyre inkább azt gyanítom én is, hogy a tuner driver nem jó, az okozza a hangolási, kódolási problémákat. Hogy lehet lekérdezni, hogy most milyen verziót használok a legegyszerűbben?
Az OSMC-t nem ismerem (igaz, a kodi-val is most ismerkedem). Az mivel jobb, mint a kodi?
-
azbest
félisten
válasz
golya87 #16928 üzenetére
Elírás lesz csak, a másik hosszú logban [link] 4.0.8 van.
A konkrét bajhoz viszont nem tudok szólni. Nálam kernel/driver probléma esetén volt erre emlékeztető, de az sem biztos. Esetleg elrontottak valamit az újabb kernelben, ha ez újabb. Vagy a firmware fájl másik ebben a tunerhez.
-
csendes
addikt
válasz
golya87 #16768 üzenetére
Általában /usr/lib/firmware vagy /lib/firmware, esetleg /usr/lib/hotplug/firmware. Változhat disztribúciótól, illetve verziótól függően. Felhasználói útmutató, wiki, fórumok segíthetnek. Illetve (root jogosultsággal nem fog panaszkodni a jogosultségokra) lehet keresni: find / -name firmware | grep lib | grep -v module
-
Kernel
nagyúr
válasz
golya87 #16758 üzenetére
Nálam Windowsban az Xepg esetében van egy mappa:
\ProgramData\Xepg\
Ide tölti le az adatbázist, van config.ini, amiben szerepel az időzóna, talán valami hasonló irányba lehetne nézelődni.
De nem használom egyébként, nekem csak a MinDigTV-hez van tuner, ezzel a módszerrel viszont nincs rádióműsor, nem adja át a port.hu.
-
golya87
őstag
válasz
golya87 #16466 üzenetére
Megválaszolom a saját kérdésem.
Az volt a problémám, hogy az adott műsorhoz az xmltv csak a címet, epizódszámot, műsor típusát szedte le, de a műsor ismertetőjét nem.Belenéztem a tv_grab_huro fájlba és itt szerepel a leírásban, hogy a --slow argumentummal lekéri a műsor leírását is. Cserébe nagyon lassú, egy csatorna három napi lekérése kb harmad annyi időbe telik, mint a slow argumentum nélkül 80 csatornának.
-
-
azbest
félisten
válasz
golya87 #16289 üzenetére
Szóval akkor nem kell dvb-s a vevő oldalon. A sat>ip cucc valószínűleg pár tunert tartalmaz, ami streamel. Pár éve már voltak ilyenek megjelenéséről hírek. Szóval, ha sat>ip cuccot használnál, ott az a kérdés, hogy pécé oldalon mivel vennéd az adást, mert szerintem nem dvb-s tunerrel lehet, hanem valamilyen szoftverrel.
Ha jól látom a 4 csatornás triax 180 euro körül van, a 8 csatornás inverto pedig 320 euro kürül (amazon). Gondolom csak fta adást támoagtnak.
-
azbest
félisten
válasz
golya87 #16287 üzenetére
Nem hinném, hogy ilyesmi lehetséges. Ellenben koaxon léteznek megoldások, amivel egy kábelen több vevőt kiszolgálnak. Unicabel megoldás, amikor egy kábelre fel lehet fűzni több vevőt. A multiswitch pedig több lnb-t tud összehozni.
http://www.betacom.hu/diseqc-kapcsolo-swich/inverto-unicable-dual-cascadable-multiswitch.html
A linkelt cucc két műholdpozíciót és 8+2 vevőt kezel, de lehet duplázni 16+4-re. Értelemszerűen 1 kábelen csak 8 megy. Más kombinációkban 2 - 4 kábellel lehet elvinni 16 - 20 tunerhez. Persze gondolom máshogy is lehet építkezni, a muxok polarizációja és band-ja szerint).A quattro lnb, ami képes mind a négy állapotot kiadni (H/V polarizáció és low/high band kombinációk). Nem keverendő a quad lnb-vel, ahol négy független kimenet van.
Pécés tunerek közül nem tudom melyik mennyire támogatja ezeket a módokat. Diseq parancsokkal vezérlik a cuccost.
A nem lehetségest annyival módosítanám, hogy minden lehetséges, de hogy utp-n dvb-s muxok menjenek át, ahhoz valsz sokkal komolyabb ipari megoldások kellenének. Vajon milyen cuccost használnak a mindigtv adótornyoknál a modulálásra? (iggz az dvb-t). Mux vétele -> ip áttolás -> mux újra modulálása, annyiszor ahány mux kell.
-
azbest
félisten
válasz
golya87 #16284 üzenetére
Csomagból telepítéskor elvileg csinál magának hts felhasználót és az ő home-jába teszi a konfigják. Csomagot az Autobuild scripttel lehet csinálni. Ha így fut nálad, akkor próbáld meg törölni annak a usernek a homejából a .hts mappát, esetleg csak átnevezni, ha nem akarod rögtön teljesen elveszteni a beállításait. Ha jól emlékszem a -C kapcsoló reseteli a felhasználókat és be tudsz lépni úgy, hogy létrehozhatsz újakat.
Nem csak arról van szó, hogy a pi linux user alól futtatod manuálisan a tvheadendet, ami a felvett beállítást a pi felhasználó homejába menti? Aztán meg a hts felhasználóval indul a tvheadend, ahol persz így nem azok a beállítások lesznek, mert másik home-ból szedi fel a konfigot?
A hálózatot is beállítottad gondolom, hogy honnan tudhat becsatlakozni jelszó nélkül.
-
Martin Eden
tag
válasz
golya87 #16181 üzenetére
Sajnos nem, 1 tuner és 1 kártyaolvasó van a listában.
Nincs hubom, minden tuner és a kártyaolvasó is direktben egy-egy usb porton csücsül.
Pedig amikor zongoráztam végig a kernelverziókat, volt olyan indítás, amikor mondjuk volt 3 vagy 4 darab it9135-öm, persze egyik sem működött a tvheadend-ben, de legalább voltak.
Most visszaálltam ugye a 44-es kernelre 46-ról, mert itt legalább van egy működő afatech 9033-om.
Ilyeneket látok most a 4 hiányzó tuner helyett:
usb 3-1: new full-speed USB device number 7 using uhci_hcd
[ 35.472037] usb 3-1: device descriptor read/64, error -71
[ 35.696047] usb 3-1: device descriptor read/64, error -71Most épp ezt guglizom.
-
-
sanya1111
csendes tag
válasz
golya87 #16158 üzenetére
A 3.9-et verziót használom, így ha jól értem elég egy.
Azonban lenne még egy pár hülye kérdésem, hogyha lennétek szívesek válaszolni:
1. Mind az 5 muxot szeretném beállítani 3-5 kliensnek, akkor 5 tunerre lesz szükségem?
2. Az befolyásolja e a vételi minőséget, ha ez az 5 tuner egy jelerősítőn keresztül egy antennához kapcsolódik?
3. A tvheadend services listában a csatornák háromszor szerepelnek, nem csak a kiosztásnak megfelelő mux-on. Ez miért lehet? Illetve nem lettek a felesleges mappolva, de okozhatnak e valami gondot?
Előre is köszi:
Sanya -
-
-
-
válasz
golya87 #15805 üzenetére
Ha az valami hardveres dolog lesz akkor bukik a mutatvány. A leírásban 64 QAM-et tud. Rákerestem és a DigiTV-hez meg 256-os kell, korábban ment volna 64-el is. Hát ezt nem tudom hogyan lehet megoldani szoftveresen.
Én úgy képzeltem el a dolgot hogy van egy adott freki és sávszél és ahogy az első hozzászólásban wifiként fogja a tuner és benyomja a gépe az meg kikódolja. -
k_petya
tag
válasz
golya87 #15776 üzenetére
t-homenál vagyok kábeltv előfizető vagyis dvb-ct kellene müködtetni. A linuxot is túlélem vhogy mert vagy költözik minden a nas-ra vagy virtuális gépen fog futni.
Egy kicsivel komplettebb leirás nem lenne vhol, hogy pl milyen linux javasolt stb.
smartcard olvasóból kishazánkban vmi Manhattan tipusút találtam, az is jó?
-
zichie
senior tag
válasz
golya87 #15757 üzenetére
Én sokat szívtam a TBS linux driver felrakásánál, mivel linuxban nem vagyok nagyon otthon. Nem tudtam, hogy lett volna más alternatíva is, ami talán egyszerűbb. Nekem a csatornaváltás a Popcornon (aminek a linuxos tvheadend streamel) 5-10 másodperc, de ez a Popcorn hibája, mert nem erre lett kitalálva.
-
zichie
senior tag
válasz
golya87 #15755 üzenetére
A VLC-t windows alatt használom, korábban így streameltem.
A Tvheadend-et Lubuntu alatt használom a TBS honlapjáról letöltött Linuxos driverrel: TBS DVB-C USB Stick Linux Driver v141019
Annyi érdekesség van linux alatt, hogy a tuneren működés közben nem világít a led, míg windows alatt igen.
-
fecs
senior tag
válasz
golya87 #15655 üzenetére
Húúúú! De jó ötlet a billentyűzetbe épített megoldás! Kár, hogy ilyen bitang drága. Úgy érzem jó lesz nekem az Omnikey megoldása is. Van még szabad USB port a gépen. A másik esetleg ez, amit Azbest javasol?
-
Mike88
senior tag
válasz
golya87 #15605 üzenetére
Esetleg inkább itt érdeklődj: [link]
Én abszolút amatőr vagyok a műholdas vételben, nekem a hirschmann jött be, mint márka, épp ezért az összes fejem hirschmann. Sosem szoktam a legolcsóbbat megvenni, de hogy konkrétan nyereséget, ilyesmit nézni, no ilyesmibe nem szoktam belemenni, 0.8W, 9E, 13E, 19.2E ezekre a holdakra nekem tökéletesek a pár ezer forintos Hirschmann LNB-k, a legrégebbi 8. éve szolgál. Ha valóban a minőség a lehető legfontosabb, az ár másodlagos, a linkelt oldalon biztos segítenek a választásban.
Bozek, értem, hogy PC-s eszközökről szól a topic, de a téma között is ott van a DVB-S2, s ha már S2 vétellel is foglalkozik a topic, akkor nyilván azt senki sem tudja antenna nélkül megvalósítani, szal magyarán némi tapasztalatotok azért csak van, így nem teljesen elveszett a kérdés itt. Persze gyakorlatban pár hét olvasgatás után látom, hogy ez a fórum javarészt földi s kábeles vétellel foglalkozik, még ha a téma ennél többre is terjed ki.
-
csendes
addikt
válasz
golya87 #15562 üzenetére
UPC Direct frekvencialista: [link]
Az ÁSZF [link] szerint:"Kívánsága szerint saját beltéri egységet is használhat, ebben az esetben javasoljuk, hogy honlapunkon, illetve az eladóval vagy szerelővel ellenőrizze a smart kártyánkkal való kompatibilitást. Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem vállalunk felelősséget, amennyiben az Ön beltéri egysége és a smart kártyánk nem kompatibilis. A smart kártyát minden esetben mi biztosítjuk.".
Hivatalosan nincs olyan, hogy PC-s CI+ modul [link], mivel a CI+ modulnak éppen az a lényege, hogy a szolgáltató sokféle módon korlátozni tudja a hozzáférést, ami egy PC-nél nem garantált; elvileg akár egy sima USB-s kártyaolvasó is működhet softCAM-mal. Természetesen csak akkor, ha ez törvényes az adott országban és a szolgáltató ezt nem tiltja meg a szerződésben. -
azbest
félisten
válasz
golya87 #15557 üzenetére
A műhold bonyolult jószág. Ott is muxok vannak, tehát két különböző muxhoz két tuner kell. Viszont ott még az antennának is négy állapota lehet a következők alapján: horizontális (18V táp) vagy vertikális (13V táp) polarizáció, 22kHz kapcsolójel küldése vagy nem küldése (1100-2150 MHz vagy 950-1950 MHz közti vétel).
Szóval nem lehet csak úgy egy antennával több tunert különböző paraméterekkel hajtani. Vannak quad és quattro lnb-k. A quad az gyakorlatilag 4 lnb egy dobozban. Ezzel négy független tuner meghajtható, mindegyik bármelyik állapotban lehet. Viszont ha négynél több tunert kell hajtani, akkor jobb a quattro LNB, ami a négy lehetséges állapotot adja ki négy kimeneten. Ezt megfelelő kapcsoló egységgel kombinálva, egy ilyen quattro lnb 4-nél is több tunerrel is használható. Régebben utánakerestem ilyesmi megoldásnak [link] és [link]
Nem olcsó, de nem is kifejezetten drága. Azért otthonra kicsit overkill, de kisebb szállodába már jópofa megoldásokat lehet építeni.
Az upc direct kártya kapcsán a legnagyobb probléma az lehet, hogy ha jól tudom ci+ fajtát használnak már és pécére nem ismerünk ci+ fogadó tunert vagy ca slotos eszközt.
-
Kernel
nagyúr
válasz
golya87 #15481 üzenetére
Hogyan használod erősítő nélkül, kiszerelted belőle az erősítőt? Az nem megoldás, hogy csak lekapcsolod róla a tápot.
Vannak komolyabb antennaerősítők, ami tápfesz. nélkül átengedi a jelet, de nem hinném, hogy ez olyan lenne. Akkor viszont csak az inaktív erősítőn átszivárgó jelet használtad, ami egyáltalán nem korrekt. Kapacitív csatolások miatt olyan is előfordulhat, hogy a magasabb frekvenciák jobban átszűrődnek, alacsonyabbak kevésbé.
Most már nem lehet megfigyelni, de csak az érdekesség kedvéért, az analóg világban ez még úgy nyilvánult meg, hogy lekapcsolom az antennatápot, az addig jó kép szemcsés lesz, vagy el is megy teljesen. (Miközben az antennaerősítő tényleges kiiktatásával jobb a helyzet.)
Digitálisnál ezt ilyen formában nem veszed észre, bizonyos határig akár teljesen hibátlan lehet a kép.
-
csendes
addikt
válasz
golya87 #15483 üzenetére
Az USB-s tunereknek a teljesítményfelvételi korlát miatt általában nagyobb jelszintre van szükség, mint. TV/STB esetén. Ha van 14 m kábel, osztó, átalakító is ráadásul, akkor célszerű erősítő az antennához. A beépített valószínűleg telítésbe ment, helyette kisebb teljesítményű, de jó minőségű célszerű.
A mágneses botantennát fejmagasság fölé érdemes helyezni, a lehető legrövidebb toldással. -
csendes
addikt
válasz
golya87 #15481 üzenetére
Ez furcsa, hacsak nem vastag vasbeton kéményekről van szó. Én inkább arra tippelnék, hogy
túlvezérelt a jel(de látom, hogy kikapcsoltad az erősítőt), esetleg rossz a bekötés vagy nagyon hoszú és rossz minőségű a kábel, esetleg túl sok a visszaverődés a védőintervallumon (GI) túl.
Mivel nincs közvetlen rálátás, erősen irányfüggő antenna (pl. sokelemes yagi) nem jó, ezért a jelenlegi antenna nem lenne rossz választás, próbáld meg forgatni, a visszavert jel miatt nehéz megmondani, hogy merre. Még nagylepke szóbajöhet (viszonylag széles nyílásszög kb 45 fok, de hátulról érkező visszaverődések nem zavarnak be), ha hosszú az antennakábel, akkor esetleg egy jobb minőségű erősítővel [link]
Ilyen távolságról sima (erősítő nélküli) beltéri botantenna közvetlenül a TV mellett elég lehet.
USB-s tunernél még az is okozhat ilyet, ha gyenge minőségű az USB csatlakozó vagy USB kábel, vagy nem elég erős a processzor.. -
Kernel
nagyúr
válasz
golya87 #14934 üzenetére
Nem tudom, melyik nem átlátszó, mert amiket én néztem, azok igen. Csak egy példa:
Ha mégsem, akkor van más lehetőség is: IrfanView, Mentés másként, PNG, Save Transparent, majd amikor feldobja a képet, arra a részre (színre) kell kattintani, amit átlátszónak szeretnénk.
-
unravel
őstag
-
Kernel
nagyúr
válasz
golya87 #14927 üzenetére
Azt itt találtam, csak alakítottam rajta az IrfanView segítségével, hogy a fehér része átlátszó legyen:
http://hu.wikipedia.org/wiki/C8
Viszont épp most láttam egy másikat, aminek csak a széle átlátszó. Itt látszik a különbség:
Több logót netről gyűjtöttem, vagy némelyiken én alakítottam, hogy alkalmas legyen. De legutóbb például a közmédia megújult weboldalain találtam véletlenül olyan transzparens logókat, ami már 1:1-ben jó a DVBViewer-hez.
Így néz ki jelenleg a csomag: http://kernel.uw.hu/MinDigTV_logos.zip
Amikor ezt a képet csináltam, lefelejtettem a listáról az Euronews és Dankó Rádiót, de a csomagban az is szerepel.
-
LógaGéza
veterán
válasz
golya87 #14818 üzenetére
Nekem most úgy tűnik lenyugodott, mert nem hozza be többet, ha kiveszem a pipát a Network Discovery elöl, és bepipálom a Skip initial check-et.
Egyedül az Oscam nem megy valamiért most... Config fájlok azbest-től, TVHeadend zölden is jelzi, pscs_scan fel is ismeri, de a kódolt csatornákat nem tudja Mapolni.Logok:
2014-03-17 17:35:26.000 cwc: Attemping to connect to 127.0.0.1:15050
2014-03-17 17:35:26.001 cwc: Connected to 127.0.0.1:15050
2014-03-17 17:35:26.007 cwc: 127.0.0.1:15050: Connected as user teve to a Conax-card [0x0b00 : 00.00.00.00.00.00.00.00] with 1 providers
2014-03-17 17:35:26.007 cwc: 127.0.0.1:15050: Provider ID #1: 0x000000 00.00.00.00.00.00.00.00
2014-03-17 17:35:26.007 cwc: 127.0.0.1:15050: Will not forward EMMs (not allowed by server)
...
2014-03-17 17:36:06.361 service_mapper: starting
2014-03-17 17:36:06.361 service_mapper: checking 698000/National Geographic
2014-03-17 17:36:06.361 mpegts: 698000 - tuning on Realtek RTL2832 (DVB-T) : DVB-T #0
2014-03-17 17:36:06.362 subscription: "service_mapper" subscribing on "none", weight: 3, adapter: "Realtek RTL2832 (DVB-T) : DVB-T #0", network: "C", mux: "698000", provider: "Antenna HungÆria", service: "National Geographic"
2014-03-17 17:36:06.362 service_mapper: waiting for input
2014-03-17 17:36:07.281 cwc: Can not descramble service "National Geographic", access denied (seqno: 93 Req delay: 104 ms)
2014-03-17 17:36:08.008 subscription: "service_mapper" unsubscribing
comet failure [e=Cannot set property 'innerHTML' of undefined]
2014-03-17 17:36:08.011 service_mapper: 698000/National Geographic: failed [err No access]
2014-03-17 17:36:08.011 service_mapper: idleTe használsz kártyát?
-
LógaGéza
veterán
válasz
golya87 #14815 üzenetére
Szóval ma jött meg a 3db RTL2832U+R820T alapú tunerem, egy splitterrel, és 3 F -> MCX kábellel rákötöttem őket az antennára, és be szeretném állítani őket úgy, hogy mind a 3 tuner külön MUXot vegyen. Ezt hogyan tudnám megvalósítani?
Teljesen friss TVHeadend telepítés (és sajnos Komádi MUXjainak a frekvenciái még mindig rosszul vannak benne).
-
azbest
félisten
válasz
golya87 #14624 üzenetére
Full Mux Rx mode: ez egyértelműen az, hogy a teljes muxot kérje a tunertől, ne csak az éppen nézett csatornák pid-jeit. (rx a vétel, a tx a sugárzás lenne)
Keep FE open: maradjon nyitva az eszköz, akkor is ha senki sem akarja éppen használni. Legalábbis szerintem. Viszont a gyakorlatban mintha ez még nem mindig így működne.
-
azbest
félisten
válasz
golya87 #14482 üzenetére
A különbség a bufferelés miatt is lehet. Nekem a szerver és a kliens is raspi (2013-12-20-wheezy-raspbian, openelec3.2.4), így volt praktikus a konyhába és tabletre kivinni a jelet
. Egy rtl2832u-r820t és két it9135. Tvheadendből ez a verzió [link], de lehet visszatérek 3.9 stabilra, mert kicsit kiforratlan néhány dolog (véletlenszerű csatornasorrend, lassabb csatornaváltás és eddig naponta egyszer újra kellett indítani, mert beakadt pár csatorna). Elég probélmás a jel, mert egy tér mentén lakom és hiába a lepke vagy nagy 3 ágú antenna, azok is olyan bizonytalanok, mint a 12 centis botantenna. Így most egy erősítős szobaantenna van az ablakba téve, centiméterre pontosan fix ponton jó csak, annak a jelét vezetem el koaxon a vevőkhöz. Teljesen felcsavarva jó, mert az elosztás ugye csillapítja a jelet. Homlokzatnál nem szabad kitenni antennát, udvar felől meg még rosszabb a jel. Padlásra pedig azért nem tesszük, mert nem akarunk fúrni.
(#14483) LógaGéza: az analóg kártyák közül azokkal lehet jobb eséllyel összehozni a stream szervereket, amelyek hardveresen tudnak digitalizálni mpeg2-re és azt át tudják adni a programnak. Egyébként akár egy vlc-vel is át lehet küldeni az adást, csak a csatornaváltás problémás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest