- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
wassermann
Topikgazda
válasz
retesz147 #14588 üzenetére
Én szintén egy régi TV életét hosszabbítottam meg egy Raspberry Pi-vel. Drágább, mint egy box, de sok előnye van: mindent lejátszik és működés közben egyéb dolgokra is rávehető. pl. szerverként képes a TV-műsort kiszolgálni a helyi hálózatra (Azbest videója) vagy lekoppintható a Philips Ambilight is (vzoltan képe).
-
wassermann
Topikgazda
válasz
retesz147 #14456 üzenetére
A legolcsóbb megoldás tényleg a box, de muszáj leellenőrizni, tudja-e kezelni azt a fajta fájlrendszert (pl: FAT32, NTFS) ami az USB-s cuccon van, illetve le tudja-e játszani azokat a fájlokat, amid van (pl: divx avi, mp4, mov, mkv, ts).
A legbiztosabb, hogy ha a zsebedben viszel vásárláskor egy pendrájvot és kipróbáltatod vagy úgy vásárolsz, hogy kikötöd visszaviheted, ha nem jó.Ha ügyes vagy összedobhatsz egy tenyérnyi, 5W-ot fogyasztó Raspberry Pi-t is. Ez ingyenes XBMC-vel mindent lejátszik, de ez csupaszon sem nem jön ki 15alatt. Bővebben a topikjában, itt: [link]
-
Kernel
nagyúr
válasz
retesz147 #13679 üzenetére
Ezekkel az egyszerű távszabályzókkal az a gond, hogy csak hozzá mellékelt programot tudja vezérelni (pl. Total Media), akinek viszont pont az nem szimpatikus, semmire nem megy vele.
Pedig nem ijednék meg egy kis kihívástól, kísérleteztem már többféle távirányítós technikával, de külföldi fórumokon sem láttam még olyat, hogy valaki másra tudta volna alkalmazni. A kérdés felmerül itt-ott, de megoldás soha nincs, így minek is vásárolnék belőle.
Más a helyzet, amikor MS Media Center távszabályzót mellékelnek egy tunerhez, ami normál billentyűparancsokat visz a rendszerbe, így univerzálisan használható.
Hasonló, HID-kompatibilis távszabályzóm nekem is van egyébként, ami a médiafunkciókat régóta megoldja nálam, persze azt is úgy használom, hogy taníthatóba áttéve, aminek a kezelhetősége is jobb, meg amúgy sem jó sok távot használni.
-
Kernel
nagyúr
válasz
retesz147 #13672 üzenetére
Azt nem próbáltam, noha volt a gépemen Win7 64bit, csak én különféle okból 32 bitre álltam be végül. De van hozzá mindenféle driver:
http://www.media-tech.eu/products/dvb-t-stick/MT4171
Belső tuner bizonyára másképp működik, de USB-tunernél az MPEG4 dekódolás csak szoftveres kérdés, nem probléma.
-
-
Kernel
nagyúr
válasz
retesz147 #13668 üzenetére
Nekem is ilyen van, mint a cikkírónak:
http://logout.hu/cikk/filleres_mt4171_mini_usb_dvb-t_vevo/a_beszerzes.html
Noha kezdetben az én gépemen valamiért problémázott: [link]
De ez később megoldódott: [link]Annyira bevált, hogy majd akarnék rendelni másikat is, vésztartaléknak (vagy duplatuneres alkalmazáshoz), csak még variálok, egy másik típuson is: [link]
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest