- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Kernel
nagyúr
válasz
egoistus #13602 üzenetére
Nem mindegy, hogy monitorról vagy TV-ről beszélünk, azért is tettem különbséget.
Az egy dolog, hogy TV-t is használhatsz monitornak, de a TV-k jellemzően nem reagálnak a jelforrás kikapcsolására. Vagy be lehet állítani menüben, hogy a jel megszűnése után hány perccel kapcsoljon ki.
-
válasz
egoistus #13600 üzenetére
?? Hol írtunk eltérő infót?
Pl. részlet a samsungos "anynet+" leírásából:
"Sőt, amikor betöltünk egy lemezt egy DVD vagy Blu-ray lejátszóba, az intelligens Anynet+ hálózat automatikusan bekapcsolja a tévéhez csatlakoztatott audiovizuális eszközöket, beleértve az aktív hangfalakat is."részlet a sony „BRAVIA” Sync leírásából:
"Amikor megnyomja a távvezérlő gombját, a rendszer és a tv bekapcsol, és a tv átvált arra a HDMI -bemenetre, amelyre a rendszer csatlakoztatva van."Ez mind mind CEC csak a marketingesek "elnevezték". Az sem lepne meg, ha szóltak volna a fejlesztőknek, hogy kicsit variálják meg, hogy csak brand-en belül működjön.
-
válasz
egoistus #13597 üzenetére
Feature függő.
Analóg készülék esetén a scart csatlakozón keresztül képes egy kapcsolójelet(+12V) fogadni. Készülékfüggő, hogy ez
- csak bekapcsolt állapotban érzékeli, és csak AV bemenetre kapcsol a jel megjelenésekor
vagy
- stanby-ban is érzékeli ezt, és be is kapcsolja a készüléket(kérdés, hogy kikapcsoláskor(a kapcsolójel megszünésekor) visszamegy-e standby-ba.Ugyanez érvényes a HDMI csatlakozásra is. Ot CEC-nek (Consumer Electronics Control) nevezik, és kicsit többet tud. Minden gyártó gyártott hozzá fantázianevet (Anynet+,SimpLink,...)
A kérdés, hogy az adott box kikapcsoláskor kiküldi-e a "System Standby" parancsot HDMI-n.
A másik kérdés, hogy ezt feldolgozza/végrehajtja-e a monitor/TV.Sanszos, hogy az új készülékek simán feldolgozzák, értelmezik ezt. Nekem egy 2006-os LCD úgymond tojik rá, marad HDMI-n, és nem kapcsol ki.(Persze lehet az invitel box nem adja ki ezt a parancsot)
-
Kernel
nagyúr
válasz
egoistus #13597 üzenetére
Panasonic plazmánál lehet például beállítani, hogy HDMI-aktivitásra bekapcsoljon, ott is csak az egyik aljzat alkalmas erre.
Más TV-knél ez nem jellemző, bár attól még előfordulhat, konkrét típus függvényében.
Monitornál viszont természetes, hogy a DVI vagy HDMI-csatlakozón érzékeli a jelet, attól függően indul vagy leáll. Az már mindegy neki, hogy ezt a jelet számítógépről vagy set top boxról kapja.
D-Sub kicsit másképp működik, ott egyrészt a szinkronjeleket érzékeli a monitor, továbbá van egy érintkező, ami lezáródik testre, ezáltal érzékeli a videokártyánál véletlenül kiesett dugót, olyankor az LCD kiírja, hogy "No Signal", viszont nem kapcsol ki.
DVI vagy HDMI-nél egyébként az órajelet érzékeli a monitor, ha azt megszakítom vagy lezárom testre, beszünteti a működést.
-
Kernel
nagyúr
válasz
egoistus #13547 üzenetére
Digikábelen analóg és digitális formában is adják a műsorokat, ami kódolatlanul, vagyis kártya nélkül fogható. Eltekintve a kódolt HBO és Digifilmtől.
Set top box bérlési lehetősége azokra vonatkozik, aki digitálisan szeretné nézni, de a TV-je nem DVB-C-képes.
DVB-C boxok jóval drágábbak a DVB-T vevőktől, ez sajnos egy tény.
-
egoistus
tag
válasz
egoistus #13542 üzenetére
Mindenkinek köszönöm a választ, utána néztem nekem analóg DIGI szolgáltatás van, de akkor most már végképp nem tudom mi kell nekem
analóg STB létezik ilyen vagy mivel tudom használni a monitort tv-ként, azért ezek az árak kicsit horrorisztikusak én 7-9k között gondolkodtam, a földfelszini STB-k áraiból kiindulva.
Teljesen alap funkciók kellenek,PVR meg hasonlók nem érdekesek, csatorna váltás, hangerő szabályzás, illetve a HDMI a kikapcsolás miatt lenne lényeges.Apropó, használtan érdemes vagy nem nézelődni,illetve mire figyeljek?
Köszi, Tóth Viktor
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED monitor topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Filmvilág
- Vegyszerek, permetezés, Élettani hatások
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest