- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- A HMD visszalép az USA piacáról
- iOS alkalmazások
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaben01
őstag
Én most azon töröm a fejem, hogy meginnék egy hideg sört.
-
Gaben01
őstag
A linux nem az én világom.
Ma este volt egy kis időm, primary graphics adapter : onboard, share memory autom igpu multi-monitor enabled, render standby enabled, deep render standby enabled és a GTX460-at kivettem.Alaplapi dvi kimenetre kötöttem a monitort,lehúztam a lapról az ssd-t és a két hdd-t.Van egy 80-as sata2-es vinyóm,azt beraktam és telepítettem egy friss win7 64 bitet.A telepítő szépen végigment,kép volt végig (ebből nekem elég egyértelmű,hogy a hd4000 működik) és amikor újraindult a telepítés végén kezdődött az újraindulgatós sz@rság.Mielőtt bejönne a win logó már indul is újra.Nem akarom elhinni,hogy ebben a nyomorult lapban nem lehet működésre bírni az igpu-t.
-
Gaben01
őstag
Akkor szorzózáras i3 felejtős ilyen téren. i3 csak szorzózáras van (Sandy és Ivy esetén is),amit egy kicsit sajnálok,de ez van. BCLK 103-104 körül mehet 24/7-ben,afölött már nem igazán ajánlott tartós használatra.Magyarul kb +100Hz nyerhető még a BCLK mókolással.Szerintem fölösleges kínlódni vele,mert megérezni nem fogod a különbséget,de cserébe lehet egy instabil rendszered.
-
Gaben01
őstag
Pontosan ez történik,illetve egyből újra is indul.
Bár abban nem vagyok biztos,hogy ezek a beállítások:
Share Memory [Auto]
IGPU Multi-Moniter [Enabled]
Render Standby [Enabled]
Deep Render Standby [Enabled] ahhoz kellenek,hogy az igp aktív legyen.
Azon csodálkozok,hogy a primary graphics adapter-nél csak onboard/pci/pci-e van és nincs olyan opció,hogy auto.CPU-Z se látja az igp-t,csak a GTX460-at.Már átolvastam a user's manualt vagy 10-szer,minden vackot megnéztem a bios-ban de nem tudok rájönni,hogy mit kéne állítani.
Ennek ellenére nem teszek le az ITX-re váltásról és az igp használatáról.A múlt héten valami csoda folytán 11K volt iponban a fekete bitfenix prodigy kb 15 percig.Gyorsan be is rendeltem 2-t,de másnap jött a telefon,hogy készlethiány miatt nem tudják teljesíteni a rendelést.Meglepő. -
Gaben01
őstag
Sziasztok!
Erősen gondolkodok a jelenlegi GTX460 eladásán,nem játszok egy jó ideje és bőven elég lenne az i3 3225-ben lapuló HD4000 is.Gondoltam kipróbálom az iGPU-t, úgyhogy biosban a primary display onboard-ra állít,mentés&kikapcsolás, GTX460 ki,monitor a lapra köt és indít.A boot képernyő után azonban újraindul.
Már leszedtem az nvidia drivert is,de az eredmény ugyanaz.Mit csinálok rosszul?Ha egy win7 reinstall kell ahhoz,hogy menjen az iGPU,akkor azt hiszem hagyom a francba. -
Gaben01
őstag
válasz
Bishoop #3561 üzenetére
Én meg azt mondom,hogy tökmindegy milyen kártyád van és mennyire hangos.Azt a hűtőnek csúfolt gyári vackot én mindenképp lecserélném egy 3-5K-s hűtőre,ami normális hőmérsékleten tartaná azt a szerencsétlen 2500K-t,főleg úgy,hogy még húzva sincs.Te magad írtad,hogy 60 fok fölött van a hőmérséklete.Ne a hang miatt,hanem a hőfokok miatt cseréld le.Ha a 4870 meg kiszolgál és elég arra,amire használod,akkor ráér a kártyacsere.Szerintem.
-
Gaben01
őstag
válasz
Gaben01 #3551 üzenetére
Elnézést,benéztem a hirdetést, 1155-re nincs lefogató.
Minden esetre jobb lenne 3-5K-ért valami rendes hűtőt venni (hőcső+12cm venti). Jobban is hűtene és halkabb is lenne. Ez viszont egy jó alternatíva (igaz 9cm-es ventivel van,de még így is jobb,mint a gyári "hűtő): [link]Kiki18:ezek nem csak most slágerek,az EKL hűtőt már egy ideje nagy népszerűségnek örvendenek itt és tényleg nagyon jó ár/érték arányuk van.Ha nagyon nincs pénz hűtőre,akkor tökéletes választás a gyári kiváltására.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Amazon Prime Video
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Tőzsde és gazdaság
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Napelem
- További aktív témák...
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- ASUS ROG Strix X570-E Gaming WiFi Alaplap
- Corsair VENGEANCE RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 - Új, bontatlan - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- ASRock B650M Pro RS microATX - garanciális, apró hibával
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Szerezd meg a tökéletes házat most!
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest