- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- iPhone topik
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsigee
aktív tag
Sziasztok.
Némi segítséget szeretnék kérni, mert elakadtam egy kicsit.
H77M lapom van, stb., a többi nem is fontos. Jelenleg a hangot optikai kábelen küldöm az erősítőbe, de az SACD formátummal gondjaim akadtak. Az optikai kábelen a 7-8k-s bit rátát nem tudja kezelni. A 6csatornás koncerteket sztereóra húzza vissza. Szeretném SPDIF, koaxiálisan küldeni a jelet, de a hátlapon nincs kimenet. Az alaplapon van, de arra az oldalon olyasmit találtam, hogy a vga-hoz kell csatlakoztatni, és akkor HDMI-n megy a hang. Bár, ez e nélkül is működik.
Kérdésem az lenne, hogy az alaplapi SPDIF csatlakozóhoz-ra lehet -e kapni koaxiális digitális kivezetést, beköthető-e? Innen tudok-e hangot küldeni az erősítőbe?
Köszönöm. -
zsigee
aktív tag
válasz
Coolmat #1701 üzenetére
Igen, ezt meg is találtam, azért köszönöm.
Csak gondoltam, hamár a lemezen rajta van...Talán bios verziókkal ez is módosul majd.
És a zene lejátszás offline módban? Ezt sem igazán találom, de hasznos lenne.
A legfőbb baj viszont az idő hiánya. Ezért is írok inkább, és kérdezek én is, mert gyorsabb választ kapni, mint böngészni. -
zsigee
aktív tag
válasz
hoffman_ #1698 üzenetére
Tulajdonképpen igen, gondolom erre való a virtu...Nálam nem megy, nem tudom miért. Hivatalos lap, hivatalos driver, követtem az utasításokat, de nem megy. Így marad ez egyszerű megoldás. De lehet, hogy a wines résznél tudod ezt is szabályozni, vagy a vga control panelnél.
Üdv! -
zsigee
aktív tag
válasz
hoffman_ #1696 üzenetére
Szia!
Nekem pontosan ez dolog van megvalósítva. A monitorom (920N) A diszkrét VGA-ról üzemel, az alaplapi HDMI-re pedig a tv van dugva. A vurti nálam nem megy, nem tudom aktiválni (H77M), pedig a telepítő lemezen az MVP verzió van fennt.
A vga a saját Nvidia driverét használja, az alaplapi pedig az Intelest. Simán a kezelő paneleken belövöd a felbontást, és a linkelt wines kezelőn is állítasz.
Amíg a tv-n filmezik valaki (MKV formátum), addig akár fotószerkesztés is mehet a monitoron (RAW formátum).
Röviden ennyi!
Üdv. -
zsigee
aktív tag
Szia!
Múkodik! A bios reset már meg volt tegnap, az sem segített. Átraktam a másik slotba, indult, majd vissza, és jó. Köszönöm a segítséget.
Kérdésem viszont van, miért is történt ez, mi volt a probléma?
És egy másik gond most, nem megy a cpu-s vgaBár ez szerintem menni fog, ez a hiba már volt nálam, remélem megoldható lesz. Ha van ötlet, jöhet azért.
Üdv. -
zsigee
aktív tag
Sziasztok.
Az alábbi probléma szerdán jelentkezett először, ha valakinél már volt ilyen, esetleg szerepelt a dolog itt, akkor elég egy link, és bocs az ismétlésért, de sok a hsz...
Tehát:
Asrock H77M, i2500, 8Gb ram, Emtek GT 240 512 DDR5. A gép folyamatosan alvó állapotba van csak küldve. Szerda reggel a diszkrét VGA nem adott képet, a Sandy viszont igen. Jelenleg is az adja a képet.
A rendszer Win7 Ultimate x64, valamint külön partición Win 8 Prof. x64.
A bios verziót tegnap frissítettem 1.30ra, hátha ...De nem. A vga másik gépben működik. Ebben a lapban viszont fizikailag sem látja egyetlen program sem, a venti pörög.
A probléma mi lehet? Driverek fennt vannak, május óta stabilan ment.
Üdv! -
zsigee
aktív tag
válasz
BullKoxa #1077 üzenetére
Pontosan! Ez nem Asrock hiba, sőt! Egyfajta védelem a virágboltok ellen. És, ha valaki egyáltalán nem látja át, akkor azt mondja, hogy rossz a lap...Én valami bios beállításra gyanakodtam első körben, ezért kezdtem itt tanácsot kéri. És ki is derült, hogy a bios elvielg jól van belőve. (Persze lehetne frissíteni, stb...) A lényeg a virágbolton van. Bővebben itt nem fejteném ki.
-
zsigee
aktív tag
Hi All!
A "vga nélkül nem indul a gép" problémára van megoldás!
Köszönöm mindenkinek a hozzászólását, sokat segítettetek, támpontot adott. A gond a virágboltban van. Hasonló gondot laptopoknál már tapasztaltam, de ott a gép el sem indul. A lényeg hogy van valami biosos blokkolás, a kis virágboltokkal nem megoldható. Muszáj nagykerezni
Mégegyszer köszi mindenkinek! -
zsigee
aktív tag
HI All!
Először is. A hdsentinel adatolvasása szerintem is win alól fut, semmi köze a S.M.A.R.T-hoz. Ettől függetlenül bekapcsolása javasolt, legalábbis nálam sokkal okosabb emberek is ezt ajánlják.... De ez legyen off.A géppel kapcsolatban. Átlag felhasználásra elég egy i5-2500 is. Valami egyszerű lappal, sata3, és usb3 támogatással. Ha játék is kell, akkor egy izmos vga, és pont. Én E6550ről váltottam, visszaolvasható mire, jóféle, szerintem. Persze ez a pénztárcától is függ. A beállítási dolgokban vannak még "gondok" de ez meg lesz oldva. Ha pedig 3770nel indít valaki, akkor kell megfelelő lap alá.
Jó ez Sandy, az Ivyt nem ismerem, és egy darabig nem is fogom....
Az usb-s program jó, érdemes telepíteni, gyorsabb lesz az usb elérés! Érezhetően, de nem mértem.
A gépet én csak altatom, kb 10-15s és minden megy
Üdv All. -
zsigee
aktív tag
válasz
The Lord #1006 üzenetére
Nekem volt egy CM-L3 775ös cpu hűtőm. Alulról merevítő fémlemez, ahhoz kellett csavarozni a bordát. A H77M lapon szintén van helye a 775ös hűtőnek, de a merevítőt nem lehet a lap hátuljára illeszteni, mert ott van a 1155 cpu lefogató merevítője...Szóval csínján ezekkel a 775ös hűtőkkel. Csak a fenntről pattintósak lesznek jó.
Érdemes ezt átgondolni. A gyári hűtő jól hút de szerintem hangos, én htpc-nek használom inkább a gépet.
Csak egy észrevétel. -
-
zsigee
aktív tag
Ok, értem én. De azért be kell látni, ezt a duál biosos dolgot már Gigabyte-ék is csinálták, csinálják egy ideje, és sajnos az esetek 90%-ban egy elflashelt bios után lók@ksit sem ért a dualbios...Ráadásul a bios forrasztott, az epromos megoldás elég macerás...
Amit írtál, elméletileg működhet, ha tényleg ez lesz a gond, nem is biztos, hogy elflashelték. De "az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség..."
Szóval én is csak segíteni próbáltam, és valóban, hangsúlyozom, működhet, amit írtál. De akkor miért nem indulTalán hiányosak az infók is.
Régebbi i3-i5 mit jelent? Azok nem 1156-sak? A kérdésem valós, nem kötözködős.
-
zsigee
aktív tag
válasz
littlemole #887 üzenetére
Az elem kivétel nem használ. Ahhoz hogy egy elem kivételével a bios mindent felejtsen más behatás nélkül, kb n+1 évet kellene várni... (Az "n" végtelen egész szám) Az eprom nem felejt csak úgy...
Tápkihúzáscmosreset, vagy táp kihúzás, elem kivétel, és cmos reset-esetleg az érintkezők összeérintése...
De jelen esetben esélyes, hogy el lett rontva a bios flash, cmos reset után kiderül. Ha nem indul, talán lehet még egy próbát tenni, vagy ha garis, és szerencsétek van akkor cserélik.
Ha nem, talán tudok valakit, aki segíthet. -
zsigee
aktív tag
válasz
McNamara #877 üzenetére
Kidobni nem kell. Van PCI foglalatos ATA vezérlő kártya pl: [link] Bár a sebesség nem lesz egy világbajnok, azért az optikára jó lehet. A vinyó adatátviteli sebességét a maximálisra tudja hozni (ATA133), de a bootolásnál lassabb. Egy ilyen kategóriás gépbe nem való, de átmeneti megoldás lehet.
-
zsigee
aktív tag
Telepítve lett vga nélkül. Bios márciusi, lehet van újabb, májusban vettem. Cmos clear nem volt, nem lett állítgatva semmi, csak az elsődleges vga.
Telepítés után lett betéve az Emtek GT240 512Mb DDR5 PCIe kártya. Ha kollégám nem akarta volna kölcsön kérni a vga-t nem is derül ki ez a "hiba"...A cmos clear még egy lehetőség lehet valóban, eszembe sem jutott. Majd megnézem -
zsigee
aktív tag
Ez nem igazán "virtu" dolog szerintem. Az alaplapit teljesen külön használom, csak filmekre. Arra kiváló.
De sajnos, ha kiveszem a vga-t, akkor csak a lap "fullscreenlogo"-ját látom, majd ujraindul a gép. Ha kártya bennt van, de átdugom a lapra, akkor simán dolgozik Sandy...Én viszont vga nélkül szeretném működésre bírni. De valamiért nem akarja... -
zsigee
aktív tag
válasz
fntastic #854 üzenetére
Aki hozzászólt annak köszi
De tényleg itt az ideje a tisztán látásnak.
Az i5-2500 szintén SandyBridge alapú, és van grafikus processzor integrálva a cpu-ba. Tehát nem ez a gond.
Igazából, amit fntastic kolléga ír, ott lesz valami, de nem találom a hibát. Ezért írtam a fórumba, és ide konkrétan. Esteleg összeakadna az nvidia és az intel driver töltéskor???
Várom a megoldásokat, mert bár láttam és dolgoztam több száz lappal és cpu-val, ezt nem értemÜdv.
-
zsigee
aktív tag
Tiszteletem az Uraknak!
Lenne egy kérdésem.
Tehát először is a konfig:
Asrock H77M, i5-2500/LGA1155, 2*4gb Kingmax ddr3 1333, és egy Emtek gt240 vga 512mb ddr5.
A többi nem is lényeg jelenleg.
Beállítások: A vga adja a monitorra a képet, néha játék, amúgy alap felhasználás. A filmek (HD) HDMI-in az alaplapi csatolón. Hang optikai kábelen kersztül. Küldi a képet, minden ok. A BIOSban az elsődleges megjelenítő pedig a PCIexpress.
A gond az, ha kiveszem a vga-t, a gép nem tud elindulni. BIOS behozható, de win nem jön, újraindul. Az elsődleges megjelenítőt átállítottam "onboard"-ra, de akkor is csak ennyi.
Ha visszateszem a vga-t, és alaplapra dugom a monitort akkor indul a gép.
Bízom benne, hogy érthetően sikerült leírni a problémát.
Mi a gond, esetleg beállítás, vagy valami más?
A rendszer Win7 Ult. SP1 x64, driverek pedig telepítve.
Köszi a válaszokat, és a segítséget előre is.
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest