- Motorola G86 - majdnem Edge
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
p1h3
csendes tag
Üdv
Valakinek van tapasztalata h Asrock z77 pro3 nál, ha nincs a cpu fan ra kötve semmi akkor beindul, csipog, csörög, felrobban, egyéb? Esetleg olyankor is normálisan működik hibajelzés nélkül, vagy be kell hozzá biosba állítani valamit?!
Kösz...
p -
p1h3
csendes tag
A biosom (szerintem) friss, de ránézek. Azért gondolom, hogy az mert már benne van az a szabályzási lehetőség amikor 1-255 ig tudom skálázni hogy forogjon a venti. (mellesleg erre az opcióra is sz*ik)
zoltan6: a megoldás jó, de ez ugye csak felületi kezelés. (mellesleg a 2.ventit lecseréltem 2 napja egy ilyen szabályzós TT ventire, csak azt meg ha felsergetem olyan érzésem van h reptér mellett lakom
)
Rá kéne jönni hol a hiba...
Továbbra is köszönet az ötletelésért!
p -
p1h3
csendes tag
Köszönöm az infót, de igazán nem is a 62 fok amitől "nem alszok" hanem hogy miért nem hajlandó szabályozni a lap? Havernak ennek a lapnak a nagytesója van (extreme 3) valami mugen coolerrel és a jelenség ugyan az...4 pinen nem hajlandó jobban sergetni a ventit. Széria betegség e, vagy rá kell jönni h nem értek hozzá?
-
p1h3
csendes tag
Üdv
Asrock Z77 Pro3 + 3570K@4ghz + CM 212 EVO 2db CM ventivel
Bármit állítok a biosban, a CPU hűtő 850-880 közötti fordulaton megy (gyári adat EU: 600-1600 rpm). Level 1 - 9 vagy "full on", gyakorlatilag mind1 neki mert nem hajlandó gyorsabban pörögni. 2 venti is van a CPU hűtő bordáján, természetesen a 4tűs csatira van kötve a gyárilag vele adott venti (másiknak 3 tűs jutott). A probléma hogy a proci terhelés alatt 60-62 fokra is felmegy, de a ventik akkor is ezen a 850 körüli "kényelmes" fordulaton pörögnek. Ezzel a hűtővel, ráadásul 2 ventivel szerintem nem kellene ennyire melegednie. Van esetleg valami ötlet, hogy milyen beállítással lehetne magasabb fordulatra bírni a ventiket?
Egyéb infó, hogy ne kelljen fölösleges köröket futni: a hűtő jól van felrakva, frissen pasztázva, a ventik más lapra dugva hajlandóak a gyári max fordulatig felpörögni!
Ha van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban akkor kérem ossza meg velem.
Kösz előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i7-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest