- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
válasz
illjo #140120 üzenetére
Igen. Az előbb kipróbáltam, hogy mit reagál a multiport adapterre, de nem ismerte fel, úgyhogy azt nem tudom kipróbálni, hogy közvetlenül az USB-C -n kiadja-e az audiót.
A cikk a Z -ről ír, amin nem volt jack. Nekem a Z Play van. Az másik vas, amin van jack port. A Z egy sorozat, ami a modokkal való kompatibilitást jelöli. -
Somatom
veterán
válasz
illjo #140116 üzenetére
Egyébként van egy Motorola Moto Z Playem, ami már csak autós segédeszköz. Szintén USB-C és jack. Vettem hozzá egy autós tartót, ami a teló hátlapi csatlakozóin keresztül kapcsolódik a telóhoz és van rajta töltő és jack port.
-
Somatom
veterán
válasz
Digitalpimp #140037 üzenetére
Ahha. Kormánybuli. Nem is tudom, hogy most
, vagy
. De, mindenképpen
-
Somatom
veterán
válasz
SzekeresPeti #140007 üzenetére
1GB RAM? Remélem, nem Facebookozol!
-
Somatom
veterán
De, azokat az adatokat nem tudja a program. Az OS nem az ujjlenyomat azonosítást adja át a banki alkalmazásnak, hanem azt, hogy az azonosítás eredménye igaz, vagy hamis. Tehát a rendszer ujjnyomat azonosítási igazolását kéne meghamisítaniuk tőlem független táveléréssel. Erre mondtam, hogy sztem túl sok kémfilmet néztél.
-
Somatom
veterán
"Nem értem egyébként, rootolt eszközről beszélünk ami ebben az esetben a telefonod, így igen kettő egy és ugyanaz."
De az az eszköz nálam van. Ha meg is szerzik, akkor még fel is kell oldják.
Ami a cikket illeti, olvastam, de ez egy teljesen más eset. Egy távoli elérést biztosító szoftvert telepíttettek az áldozattal és még a telefontársaságnál is kellett némi simli hozzá. Mellesleg, azért is rossz példa, mert az eredmény teljesen független attól, hogy a teló rootolt, vagy sem. -
Somatom
veterán
válasz
Digitalpimp #139979 üzenetére
Továbbmegyek. Ha veszel egy PC -t magadnak, akkor tök természetes, hogy te vagy a root jogú rendszergazda. Egy telónál miért nem természetes?
-
Somatom
veterán
válasz
svgyula #139969 üzenetére
Kamionban egy 11,6" -os tabletet használok. Régebben hurcoltam egy 16" -os tévét, de rájöttem, hogy fölösleges. A tablet nekem elég filmet nézni. Van benne 4G, GPS, így melóhoz is tudom használni. Van külön töltőportja, nem merül, ha perifériát dugok rá OTG -n. Itthon meg PC -ként üzemel, HDMI -n (bár, a DeX révén ezt a telóm is tudja). Szóval, minek hurcoljak laptopot, meg tartsak PC -t, amikor ez a két mobileszköz (megtámogatva egy NAS -sal) nekem mindenre elég.
Ezt az ujjtakarást nem is értem. Sztem rosszul tartod azt a telót. Alapértelmezetten fekvőben használom. Két tenyerem közé fogom és két hüvelykujjal pötyögök. -
Somatom
veterán
válasz
cappa72 #139967 üzenetére
Nem nagy ügy, símán meg lehet szokni. Én már annyira hozzászoktam az Androidhoz, hogy ha nagyritkán Linux elé ülök, akkor rutinbol nyomom a bal egér gombot, mint süket a csengőt és nem értem, hogy miért nem történik semmi. Az, hogy a teló, tab szolgáltatja a médiát, nem jelenti azt, hogy azon is kell nézni. Nekem most egy 32" -os TV -re van kitolva az Android.
-
Somatom
veterán
válasz
svgyula #139962 üzenetére
Ne magadból indulj ki! Sokat mondok, ha öt excell táblát csináltam életemben és word dokumentumból sem volt sokkal több. Egyáltalán nem használok PC -t, laptopot. Az adataim NAS -on vannak. Youtube -ot többnyire tabon nézek (11,6"), vagy arról TV -n, mivel a tab HDMI -s. Egyébként az okosTV -k is YT képesek, továbbá ott a Chromecast, meg az Androidos boxok. Szvsz. a YT pont az, amihez igazán fölösleges a PC, vagy a laptop.
-
Somatom
veterán
válasz
Viktor0610 #139940 üzenetére
Nemsokára kiderül. Ha a PH -ról vette, akkor hamarosan olvasunk majd róla itt, vagy az Android szakmaiban.
-
Somatom
veterán
válasz
osztszoroz #139901 üzenetére
De, még a hazugság sem hihető. A 6595 egy ritka, rövid ideig gyártott SOC volt, nem valószínű, hogy négy évvel később előhalásztak volna belőle. De, még ha így is lenne, a 65xx 32 bitet jelent (67xx a 64 bites sorozat). Hogy címezne meg 8GB RAM -ot?
-
Somatom
veterán
A kor azért nem volt ennyire elmaradott. Nekem van 65xx telóm (Zopo ZP999). Abban 3GB RAM van, NFC, LTE.
Ez a 6580 akkor is belépő szint volt, pl. az X5 -ös kutyusban volt ilyen, 1GB RAM -mal.
Ma már tényleg nevetséges. -
-
Somatom
veterán
válasz
AssAssynn #139640 üzenetére
Pedig, reális. Stock Androidot futtató telókon nincs eszköz lehetőség, csak Google fiók. Én viszont nem szeretném a Google -nál tárolni a névjegyzékemet (abban sem vagyok biztos, hogy jogilag megtehetném-e). Ezért, bár kénytelen vagyok a teló szerint a Google fiókban tárolni, de mivel a névjegyek szinkronja ki van kapcsolva, ezért valójában nem kerül ki a telóból.
-
Somatom
veterán
válasz
Mr.Mercury #139606 üzenetére
Samsung Smart Switch. De, ez csak tipp, nem próbáltam.
-
Somatom
veterán
Ha szar minőségű antennát használ a teló gyártója, vagy rosszul vezeti el a készülékben, akkor SOC -tól függetlenül szar lesz a GPS. Az általam írt példában antennát cseréltetett a topiktárs, nem SOC -ot. A teló továbbra is MTK -s maradt. Azt is írtam, hogy két tabom közül az egyikben jó a GPS, a másikban meg fos. Pedig, mindkettő MTK -s, tehát az elméleted szerint mindkettő fos kéne legyen.
-
Somatom
veterán
válasz
RVR400 #139572 üzenetére
Ahogy a többiek is írták, ez inkább konstrukciós probléma. Anno volt egy Zopo ZP999 -em (illetve, még most is megvan). A topikjában vki kicseréltette az antennáját vmi minőségi darabra és megjavult a GPS. Én vettem hozzá a Zopo shop -ban egy jelerősítőt. Azzal is tökéletes lett, csak az volt a bibi, hogy az autóban minden más GPS megvakult. Bekapcsoltam és a PNA abban a pillanatban eldobta a jelet.
-
Somatom
veterán
válasz
alex73 #139523 üzenetére
Olvasd el légyszi, hogy miről van szó! A mágneses adapter kábelének a vége USB papa. Az OTG kábelé mama. De, hiába dugsz rá egy mama-mama adaptert, attól nem lesz OTG funkció és nem azért, mert a teló egyébként ne lenne OTG képes. Az enyém nem csak USB -t, hanem kép és hangkimenetet, valamint Lan kapcsolatot is tud USB-C -n. Ezek sem működnének mágneses adapterrel.
-
Somatom
veterán
Olyat keress, aminek az adapterén 9, vagy 10 érintkező van. Google -ben rá tudsz keresni a képtalálatokra. Itt egy példa a 9 -esről. Egy érintkező középen van, az mindkét állásban ugyanoda esik. A 10 érintkezősnél mindegyik le van párhuzamosítva. Annak a csatlakozópárja asszimetrikus. Fordítástól függően valamelyik 5 -ös sorhoz csatlakozik. Sajnos, a képekből nem derül ki, hogy az érintkezők mindegyike be van-e kötve. Továbbá, az esetleges különbözőség nem csak bug lehet, hanem feature is. A mikro USB -s csatlakozók 2.0 -k. Ennek a szabványos max áramerőssége 450mA. A teló fali töltője viszont ennél többet is tudhat. A teló töltésvezérlőjén múlik, hogy mekkora töltőáramot enged. Úgy különbözteti meg a két töltőt, hogy a gyári, fix (fali) töltőben az adat ér össze van kötve a töltő érrel (mivel az csak töltő, adatátvitelre úgysem alkalmas). Ezt érzékelve a töltésvezérlő engedi a nagyobb töltőáramot (ennél írja a teló, hogy hálózati töltés). Amin nincs összekötve, annál lehet adatátvitel is, viszont alacsonyabb a max. töltőáram, hogy ne nyírja ki az USB eszközt (ennél írja a teló, hogy USB töltés). Dupla csatlakozósornál meg lehet csinálni, hogy az egyik módon erősebb a töltőáram (adatátvitel nélkül), fordítva csatlakoztatva pedig adat+USB töltés.
-
Somatom
veterán
válasz
RVR400 #139507 üzenetére
Írtam, hogy keresek, kérek linket, ha vki tud ilyet. Erre ajánlott olyat, ami egyáltalán nem alkalmas rá.
Az eredeti szálhoz is írtam helpet. Ha öt szál kell és feltételezzük, hogy a test (GND) közös, akkor a megfordíthatósághoz olyan adapter kell, amelyikben 9 érintkező van és mind be van kötve. -
Somatom
veterán
válasz
ANOka #139504 üzenetére
De, engem nem érdekel a PC -s adatátviteli képesség. Egy kezemen meg tudnám számolni, hogy az elmúlt öt évben hányszor csatlakoztattam a telómat PC -hez. Egyáltalán nem bánnám, ha olyankor ki kéne piszkálnom az adaptert. Perifériákat viszont napi szinten csatlakoztatok. Nem fogom minden alkalommal kipiszkálni az adaptert.
-
Somatom
veterán
válasz
nyisziati #139502 üzenetére
Persze! Ezt sok ilyenhez odaírják. A PC és a teló közötti adatkommunikációt értik alatta. Az OTG más tészta. De, ha bárki tud ilyet, ami kipróbáltan tudja az OTG -t, léccci linkelje (USB-C kéne). Az autós használat miatt nagyon aggódok a portokért. Könnyen sérülnek. Azonnal vennék ilyen adaptereket az összes kütyümre.
-
Somatom
veterán
Nekem az SGS 2 -t egy flagship Zopo999 váltotta, majd jött egy Moto Z Play (alias Lenovo). Mindíg is szerettem volna tollakkal ékeskedni, ezért beneveztem egy Samu Note 9 -re. Jelentem, ez a márkás, prémium cucc semmivel sem különb, mint a korábbi csájnafonjaim. Ha rajtam múlna, akkor a koreai fejlesztőket is ugyanúgy vágnám tarkón, mint a kinaiakat.
-
Somatom
veterán
válasz
Norbi8719 #139093 üzenetére
Dual standby -nál egy modem szolgálja ki a két SIM -et. Dual active -nál mindkét SIM -nek külön modeme van. Hívás közben sem áll le a YT, vagy az online navi, illetve tudsz netezni hívás közben. Az egyik kártyán hívást bonyolítva a másik is aktív. Árkategóriától függetlenül a dual active -ról valamiért leszoktak a gyártók.
-
-
Somatom
veterán
Van egy Teclast T10 -es tabom (MT8176). Együtt használom a kamionban a telómmal (Snapi625) és a céges Huawei T1 10 -es tablettel (Snapi410). A két snapi már rég megtervezte az útvonalat, amikor az MTK még próbálja kitalálni, hogy hol is vagyok. Régebben egy Zopo ZP999 -em volt (MT6595). Dettó. Vettem hozzá egy jelerősítőt. Azzal pikkpakk volt pozíció, de csak a telón. Az összes többi eszközt bezavarta az erősítő. Még a WinCE -s PNA is elvesztette tőle a jelet. Ha nem a saját szememmel látom, akkor el sem hiszem.
-
Somatom
veterán
válasz
Somatom #138924 üzenetére
Sztem egy kisszériás telónál, ha az egész folyamat nem valakiknek a kizsákmányolásán alapul és a hosszútávú alkatrészellátást is biztosítani kell, akkor kijön a 450 Eurós ár.
Az előző és a mostai telómban is 625 -ös Snapi van és teljesen jól elvagyok vele. Ez cirka négy évet jelent. Ezalatt telót sem cseréltem volna, ha az előzőnek a töltésvezérlője reális áron javítható lenne. Szóval, elköltöttem több, mint 500 Eurót telókra és közben lett egy tégla telóm, a hozzá tartozó öko lábnyommal. Akkor most mennyi az annyi? -
Somatom
veterán
válasz
silver10 #138917 üzenetére
Nem szándékozom ilyen telefont venni, de nekem is bejönnek a kis szériás különlegességek (ki is néztem egyet, csak még nem kapható), úgyhogy tisztelem mások dilijét. Itt az ár mögött a környezettudatosság van. Meg aztán mikor hallottunk utóljára kivehető akkus telóról, ami dual SIM + mikroSD, és jack is van rajta?
Egyébként nálam még működik a ZP999.
Az sem volt népteló.
-
Somatom
veterán
válasz
silver10 #138915 üzenetére
Olvass utána, hogy hogyan! A Fixit nemrég szétszedte és 10/10 -re értékelte a szerelhetőségét.
-
Somatom
veterán
válasz
RVR400 #138856 üzenetére
Ahhh, so! Akkor tényleg nem marad semmi. Minden esetre ez egy elég csúf hiba/hiányosság a stock Androidban. Nugáttól a Motoban lett Japán is, az US banden kívül. De, Europe még mindíg nincs. Elutazom, viszem a telómat. Hurrá, ott is tudom használni! Aztán hazajövök és kuka?
-
Somatom
veterán
-
Somatom
veterán
válasz
nyisziati #138696 üzenetére
Köszi! Egész jó lista, nagyjából én is ezekről tudtam. Persze, a "trükkös" megoldások kimaradtak. Pl. a Moto Z sorozatnál is összehozható.
-
Somatom
veterán
válasz
pècsimunkás #138692 üzenetére
Sztem azon nincs USB-C -n HDMI kimenet. Az pedig kéne, mert továbbra sem szeretnék külön PC -t vásárolni. A térerőhiány is probléma, mert sokat vagyok úton.
-
Somatom
veterán
válasz
citkar #138690 üzenetére
Az a baj, hogy az alap crowdfunding és épp csúszásban vannak. Ez nem túl bíztató. Amúgy nem ez az első project -jük. A Moto Z -s időkben figyeltem fel rájuk, a billentyűzetes Modot készítették. Olyan jól sikerült, hogy a Motorola (Lenovo
) felvette saját kínálatba. De, egy saját teló az nagyobb falat. Viszont, nagyon betalál nálam.
-Dual SIM, esetleg mikro SD -vel (sajnos, nem + mikroSD, de az manapság fehér halló)
-Amoled
-Jack
-USB-C -n HDMI out
-Nem hátlapon az ujjnyomatolvasó
Tud vki más telót, ami megfelel ezeknek a kritériumoknak (az Amoledről le tudok mondani)? Az már csak hab a tortán, hogy fekvőre optimalizált és én az SGS2 óta fekvőben használom a telóimat. -
Somatom
veterán
válasz
aprokaroka87 #138688 üzenetére
Mostanában nincs szerencsém a telókkal. Sajnos, szó szerint elfüstölt a Moto Z Playem, az ideiglenesnek szánt Xiaomimat gyűlölöm, a várva várt Moto Z4 -ről kiderült, hogy only single sim és nem jön Európába, az S10+ -nak térerőgyöngesége van, a Note10 -ről meg lemaradt a jack. Ezek után csomót olvasgattam, de eddig minden találatom elhasalt valamin. Végre találtam egy számomra ideálisnak tűnő telót, de ez sem ecccerű eset. Szerintetek mennyire gáz belefejelni egy ilyenbe?
-
Somatom
veterán
válasz
Digitalpimp #138549 üzenetére
Hát ez az. Nincs miért mérni. Azt próbáltad már, hogy mennyi ideig tudsz rajta böngészni, Facebookozni, vagy Youtube -ozni? Mennyire terheli az akkuját a 4G modem, vagy az adatszinkronok?
-
Somatom
veterán
válasz
Digitalpimp #138547 üzenetére
Mennyi a SOT?
Új hozzászólás Aktív témák
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- PlayStation 5
- Xbox tulajok OFF topicja
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Synology NAS
- BestBuy topik
- Linux kezdőknek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 85% akku
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P71 - i7-7820HQ I 64GB I 512SSD I FHD I Nvidia 6GB I W11 I Cam I Garancia
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest