- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Apple Watch
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Upo
addikt
Az tud(ott) lenni a baj az MTK-val, hogy olcsó a chip. Azaz az olcsó telefonokhoz olyant vesz a gyártó. De ott minden máson is spórolnak, az alkatrészen és a tervezésen is. Nem csoda hogy tud gyenge lenni.
Ha a Qualcommnak is lenne ennyire olcsó cucca, akkor abból is lenne bőven gagyi telefon és lehet hogy jobban köpködnénk rá mint a Mediatekre.
MTK-ból is vannak kimondottan jó gps-es telefonok, de nem a 40$-os kategória. -
Somatom
veterán
Ha szar minőségű antennát használ a teló gyártója, vagy rosszul vezeti el a készülékben, akkor SOC -tól függetlenül szar lesz a GPS. Az általam írt példában antennát cseréltetett a topiktárs, nem SOC -ot. A teló továbbra is MTK -s maradt. Azt is írtam, hogy két tabom közül az egyikben jó a GPS, a másikban meg fos. Pedig, mindkettő MTK -s, tehát az elméleted szerint mindkettő fos kéne legyen.
-
nyisziati
veterán
Ezek 153-154 mm-esek, a Redmi 8 is ekkora.
-
Mintha az rémlene, hogy nem a SoC GPS-ével szokott gond lenni, hanem az antenna mimőségére volt érzékeny inkább. Amelyik eszköznél ezt jól tervezték meg és megfelelőt építettek be, ott nem volt gond. Ha ez van most is, akkor az a kérdés, hogy megtanultak-e a gyártók erre figyelni
-
-
Ájvé
veterán
Novemberbe rendelsz az karácsonyig normál esetben megjön, ha megint korona helyzet lesz akkor lehet probléma, de akkor októberben is elég megrendelni, viszont most június van, teljesen felesleges karácsonyi vásárláson pörögni, mert mobil piacon fél év az sok idő (új készülékek jelennek meg, régiek ára lejjebb megy stb.).
Ha meg itthon veszed akkor főleg ráér a november.
Kisebb készülékek jövőben se nagyon lesznek, vadászhatsz rájuk, de ha veszel egy kb 2 éve megjelent készüléket amihez se frissítés se semmi nincs már, nem hiszem hogy jól jár vele a fiad hosszú távon (gondolom nem évente fogja cserélni). Ezért érdemesebb újabb készüléket nézni amik még támogatva lesznek egy darabig. Gondolom a fiad nem fog kapásból elmerülni a modromok világában. Nézelődni persze mindig lehet, de az idő viszont pénztárcádnak dolgozik, most közel l kinézel egy készüléket az fél év múlva olcsóbb lehet (főleg ha Kínából rendelsz, ott nagyon gyorsan mérséklődnek az árak), kivétel ha egy kifutó termékről van szó, mert ha ilyet akcióznak ki az lehet raktár kisöprés és fél év múlva már nem biztos hogy kapható lesz. Döntés a tiéd én biztos várnék még vele, nézelődni persze mindig lehet. -
monti0222w
addikt
Szerintem még nincs olyan X50 topic ami még élne!
Viszont van és megy az X2 Pro topic, ez a telefon ami tavaly nagyon jó és komoly ajánlat volt még az idén is az! Frissítések vannak, lesznek, kb. havonta jön ki egy verzió, főverzió váltás is volt ami hozta magával a Realme új felületét UI, addig Color OS futott rajta. -
citkar
addikt
Tavaly vettem egy Meizut ajándékba egy fiatal ismerősnek, ő elégedett vele. Meizu Note 9 4GB 64GB Smartphone Snapdragon 675 Octa Core pl. most összesen (minden költséggel) kb 180 USD, de pár nap múlva 10 USD-ral még olcsóbb lesz (ez alig több, mint 50 ezer Ft). Ráadásul ez alig több, mint 15 cm, ellenben a Redmi Note 9S több, mint 16,5 cm. Nem mai darab, droid alapverzió frissítés szinte biztos, hogy nem jön rá, de egyéb frissítés is alig, viszont jól működnek. Sokan ódzkodnak a Meizutól, mert alig van rá frissítés, de ha ezzel együtt tud élni , akkor jó vétel. Na nem mintha a Xiaomi, vagy a Realme rossz lenne, csak egy alternatíva.
-
citkar
addikt
A többség X50 Pro-t vesz (szerintem erre gondoltál, ez 600 Euro), x50-t nem is nagyok látok most. Az X2 nekem egy szimpatikus készülék kb 300 Euro, de hogy jön (jött) az X3, talán lejjebb megy az ára. Spanyol, olasz amazonon kicsit olcsóbb, mint az európai oldalán, de ez sem drága. Viszont jó Xiaomi/Redmi készülékek is vannak alternatívaként (vagy, ha nem gond a ritka frissítés, ahol droid főverzió nem is biztos, hogy lép feljebb, akkor Meizu is szóba jön, alin rendlehető, DHL egyéb költség nélkül elhozza).
-
citkar
addikt
Most télen rendeltem egy Meizut, az Alis hivatalos shopból, dhl-lel (nincs ÁFA) összesen 140 usd alatt volt.
Meizu Note 8 4GB 64GB Snapdragon 632
Gyorsan megérkezett és jól teszi a dolgát.Kicsit tobbert kb 160 USD-ert van Meizu X8 4GB 64GB Snapdragon 710, ami szerintem szintén jó, ha kihasználja a tulaj.
-
Peaceliker
addikt
Feleségemnek vettem egy A3-at. Üzemidő az valami brutális. 4nap, 5óra SOT után még 23%on volt. Képeket amennyit lőttünk nem nagy szám, de nem is rossz, majd szabadban kéne még tesztelni (bent műfényben mi 9t is kakit lő, bár ez sem egy csúcs kamerás teló).
Eddig stabil, de droid ONE nagyon fapad miuihoz képest -
Atomgeszi
nagyúr
Én lehet inkább Mi9Lite-ot vennék a SE helyett.
Nagyobb az akksi, van jack, infra ugyanúgy.
Méret kb 1 nap alatt megszokható.Ezt az SD kártyát valószínűleg el kell engedjed. USB OTG-t ugyanolyan jól kezel a TWRP és egyszerűbb is bedugni és kihúzni. Nem kell SIM tálcát nyitogatni.
Mi9Lite-ra és Mi9SE-re van xiaomi.eu heti ROM, ami minden nyalánkságot tartalmaz. Mivel nem riadsz vissza TWRP telepítéstől, én inkább azt választanám.
Meizu sem rossz, de szoftveres támogatottságot nem kapsz olyat, mint Xiaomi-n, illetve a kamera sem valami nagy szám a 3x optikai zoomtól eltekintve.
Xiaominak nagyobb a közösségi tere is. Hegesztik rá a gcam-ot is folyamatosan.
-
mobilizmo
addikt
Nyáron két hetet "együtt nyaraltam" egy ilyen telefonnal. Egészen brutálisan jó képeket csinált már amennyire én értek hozzá (3x optikai zoom!). Ami ezen kívül még engem nagyon vonz benne:
-előlapi ujjlenyomat olvasó (és jól működik)
-UFS 2.1 tárhely, bár nem bővíthető de azért 128 GB azért bőven elég
-látja a Galileo műholdakat
-6 "-os de fizikailag nem nagyobb, mint a az én A1-sem
-8 GB RAM sem kevés és a 845-ös Snapi sem rossz talán
-kecses szép készülék
Ami viszont zavar:
-Flyme, talán megszoknám
-Utána olvasgattam, úgy tűnik a Global változatra nincs root, bootloader nem nyitható, így persze nincs cRom sem -
mobilizmo
addikt
A feltételeidnek nem nagyon felel meg, de szerintem ezért az árért annyira brutálisan jó telefon, hogy még én is csorgatom rá a nyálam, pedig nem akarok most telefont venni.
Meizu 16 8/128 -
Atomgeszi
nagyúr
USB OTG miért nem jó? Ha csak az ideiglenes csatlakozás a lényeg, akkor bőven jó és egyszerű csatlakoztatni.A 128 GB tárhelyes pedig untig elég. Én rengeteget fotózok és videózok, 6-7 hónap után is van még 33 giga helyem. Persze a következő teló szerintem már 256-os lesz
Mi9SE + gcam kiváló párosítás. Van itteni tesztje is. Ott is nézheted a képeket. Persze huzamosabb használattal, kitapasztalva a dolgokat azért jobb képeket is lehet lőni.
-
svgyula
addikt
Szia! Nem értem sem ezt sem a többiek problémáját az ilyen-olyan ROM kívánságokról. A droidnak nem az a lényege, hogy szabadon olyanra szabhatod amilyenre szeretnéd? Érdekes, hogy nálam minden telón el tudtam érni a 4,0-tól ugyanazt a beállítást, kinézetet. Természetesen amit a rendszer képes volt lekezelni. Nálam csak a menü beállítási lehetőségei változnak az éppen aktuális rendszer függvényében. Ha jól tudom szinte minden a "hiányos"
ROM tartozékot apk formában meg lehet találni. Az xdb beépített azonnali beállításból szinte senki nem használja az összeset, csak egy-két darabot. Az is érdekes, hogy nálam elég régóta a gyors elérés is testre szabható akkor? Hol a probléma? Tudom most jön majd az egyedi igények szerinti válasz a "nekem kicsit sárga ez a piros és a kocka szélei miért nem gömbölyűek?" Meg a nekem fontos ez vagy az mert a fosbukon nem látom a posztokat! Persze ez igaz is lehet mert ha valaki nem azonnal kapja meg a sültkolbász képeit a fosbukról akkor előfordul, hogy megbüdösödik..............
De hát ilyen az élet
-
Ájvé
veterán
Ilyen méretben nem nagyon.
Mi A2 Lite picivel nagyobb (149,33 x 71,68 x 8,75 mm) viszont szerintem jobb a fényképező benne (de nézz teszteket). Hardver hasonló, 4/64-es azért sokáig elég lehet. Itt olcsóbb mondjuk, de nincs hitel.
Ami sokkal jobb lenne fényképező terén az a:
Mi 8 Lite, de ez jóval nagyobb már (156,4 x 75,9 x 7,5 mm), de a fényképezője a kategóriában kiemelkedő. -
Mercutio_
félisten
Jaja, de sajnos sikerült bereccsentenem a Redmi Note 4 kijelzőjét, most meg gondban vagyok mit vegyek hasonló árban ami nem nagyobb (149mm) és hasonló tudású/üzemidejű és a kamerája is legalább tud annyit.
szerk.: Tovább nehezíti a dolgot, hogy elsősorban eustock-tól kellene beszerezni, de ez csak opció, nem kötelező.
-
Upo
addikt
De ha odaér, akkor elmennek és átveszik, a kínai meg képes 1-2 hónapot űlni mire egyáltalán bemegy érte a postára. Aztán a spanyol az eu-n belül marad, vámolással nem kell ökörködni. A kínából visszaküldöttre meg simán kicsaphatják az áfát, aztán kapaszkodhatsz hogy igazold, hogy csak javításra küldted ki ezért áfamentes. Bár szerintem az európán belüli küldés azért egy kicsivel olcsóbb mint az európán kívüli, bár lehet hogy nem sokkal.
-
tibcsi0407
félisten
Hehe, megközelítés kérdése. Mivel a webshop ROM is custom. Minden custom, ami nem official, official global pedig nincs rá.
Hívhatják Arankának is, attól még egy webshop (custom) rendszer marad és nem fog frissülni, kémkedhet is, meg téglázhatja is a telefont nagyon rossz esetben. -
-
Carline
őstag
Mondjuk úgy, hogy HA sikeres bootloader nyitási engedély kapsz és teszel fel egy TWRP recoveryt akkor lesz lehetőséged feltenni egy felhasználó által készített patchet.
Szóval a boltból megvett telefonon még ez nem megoldott. Majd HA az eljövendő update tartalmazni fogja ezt akkor lehet írni hogy akkor megoldott a probléma.Ez sajnos nem Nexus, hogy "fastboot oem unlock" és már mehet is rá minden. Lányom telójára már egy hete ment a kérelem de még mindig semmi az unlockról.
-
Upo
addikt
Én szkeptikus vagyok, nem találtam utalást arra, hogy tényleg lenne B20-as 4A. Amúgy a 4A az épp nem a kínai belpiacos változat? Nekem gyanús, hogy itt is csak azt jelentheti a global version, hogy a global romot teszik rá, mint sok más helyen is.
Idővel kiderül, majd meglátjuk. De én inkább a 4 pro-t várom B20-al. -
RVR400
veterán
-
tibcsi0407
félisten
Igen, valamint a kamera lehetne kicsit jobb rossz fényviszonyok között. A legújabb ZUI-n ez frissítve van, de még nem próbáltam.
Teszt, ha esetleg még nem láttad.PS:
Úton van hozzám egy Mi Note 2, már csorgatom a nyálam! Logout bejegyzés és címlapos írást is tervezek róla.
-
Milestone2
nagyúr
-
alexw801
senior tag
Mert annyira szeretem a modellt, hogy vettem egy legerősebbet, pár napja járatom már.
Egy informatikus kolléga (iPhone tulaj) hosszasan hasonlította össze az én két telómat: az 550ML és 551ML képernyőjét, azonos gyári jpg képet kukkolt rajta. Hát nehéz volt észrevenni a különbséget a HD és FHD között, szinte alig van, mindkettő igen jó. -
Ájvé
veterán
Mondjuk ez nem rossz tényleg, eléggé kifutó széria már, persze jó. Jó kamera azért némileg kérdés, vagyis felhasználó függő, de nem csinál rossz képeket azért.
(#105489) bupemko:
Hardveresen jó a telefon, bár akkuja gyenge, GG-t nem láttam leírásban, kamera képessége pedig kérdéses. -
kmarci25
veterán
Kapcsolódó sztori. Bátyám iNew v3 telójának elvált a kijelzője, tönkrement. Mi már nem akarjuk javítani (mert egyrészt 20 ezer körül van egy kijelző, másrészt nem biztos hogy meg tudnánk javítani, harmadrészt lassan úgyis kéne venni valami újat). Azért bement egy sarki gsm-be, hogy érdeklődjön. A srác természetesen azonnal elhajtotta, és hozzátette, hogy kínai telefont informatikusok (sic!) vesznek, azért, hogy azon próbálgassanak ilyen-olyan rendszereket (sic!).
Te jó ég!
-
és (#104950): ne törődj vele! Kifogtál egy hülyét. Ennyi.
Az eddig vásárolt, majd eladott kínai telóim eladásaival nekem is vegyesek a tapasztalataim.
Az előző Amoi N828-at pöcre sikerült elpattintani. Le is írtam a hirdetésben, hogy 4.2-vel jött eredetileg, majd jött rá gyári (bár multilanguage-s) 4.4. Ettől függetlenül megkérdezte a vásárló, hogy milyen a magyarítás, és én elmeséltem, hogy jó, azonban pár helyen angol maradt. Eljött, megnézte, látta hogy vigyáztam rá, kifizette az árát és távozott. Azóta sem jelentkezett. (2 évet volt nálam az Amoi.)
Az ez előtti Haipai i9377 viszont teljesen más történet. Azt 3 hónap után tettem ki a netre, a véleményem sem volt véka alá rejtve (írtam róla a Logout-ra, bárki elolvashatta). Egy srác (postai küldéssel) elvitte. Hát amik Nála előjöttek? Majdnem sikítófrászt kaptam, amiket írt. (Utólag jöttem rá, hogy igazából alkudni akart a telefon árából, csak egy kissé gennyes módját választotta.
) A kedvencem az volt, amikor közölte, hogy a telefon sim foglalatja tönkrevágta a kártyáját... ??? Mindenféle külsérelmi nyom nélkül, tönkrement a sim kártya, és ez céges, és mekkora tragédia érte... Aztán hogy random eldobálja a hálózatot... Namos t amiket leírt, azok közül nálam egy nem jött elő. Ehm-ehm... Mindenesetre jó kis kálvária volt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 512GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Samsung Galaxy S23 256GB (garis)
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- iPhone 12 Kék 128GB
- Apple iPhone 16 Pro 1TB Fekete Titán Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest