- A Nubia kameratelefon is tiszta dizájnt társít csúcssebességgel
- Mobil flották
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- iPhone topik
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hevizms
addikt
-
tibcsi0407
félisten
válasz
#79335424 #116027 üzenetére
Azért a Xiaomi-nál nem biztos, hogy be kell szállni tőkével.
Bár azt nem értem miért preorder, máshol már elvileg kapható. Ezt kellett volna linkelnem először.(#116028) kovacsen222
A Mi4i sem tud, azért is küldtem ezt.
-
-
-
-
-
-
Jenne
őstag
válasz
#79335424 #115412 üzenetére
Szia!
Kösz. Ezt a megfoldást megtaláltam a kézikönyv leírásban, és megpróbáltam így, de ilyen lehetőséget nem dob fel. Ha rábökök akkor azonnal feljön egy ablak és kéri a jelszót.Az Opcióknál meg csak három közül választhatok, ott meg nincs a Felejtés lehetőség. Az nem lehetséges, hogy azért nem jutok előbbre mert még nem tettem be a SIM kártyákat?
Addig nem akartam beletenni őket amíg nem tiszta a telefonom. -
svgyula
addikt
válasz
#79335424 #114690 üzenetére
Szia! Csak egy kérdés: a bejövő hívásoknál is tudja? Szerintem ő arra gondolt ami a határvidéken igen gyakori probléma, a térerő! Ugyanis a kedves szomszéd szolgáltatók előszeretettel lövik túl a saját jelüket a határon, ezért a telefon simán átvált a külföldi szolgáltatóra és az 1bit-es luzernek úgy elviszik a pénzét akkor is ha ő nem hív senkit, hogy öröm nézni! A "roming"-nál ugyanis akkor is fizetsz ha téged hívnak! Az ilyen esetben ráadásul el sem kell hagynod az országot és mégis romingolsz. Ezért a határ menti megoldás a szolgáltató kézi megadása. Ha automatán marad akkor a térerő dönti el ebben az esetben! Robot ide, robot oda a tulajon kívül senki nem tudja valóban külföldön van vagy csak szívatják
Nekem is volt ilyen a határ mentén és aki nem figyel az fizet.
-
RVR400
veterán
válasz
#79335424 #114682 üzenetére
Azé' a megoldást is esetleg elejthetted volna... De amúgy igazából szerintem a probléma nem probléma. Mondjuk nem lehetetlen, hogy van olyan program, amivel, ha az egyik roamingot észlel, akkor kikapcsolja, és bekapcsolja a másikat, vagy fordítva, de ennek gyakorlatilag nem sok értelme van, mert ha nem nézel a telóra, akkor úgyis mindegy, mert a PIN-t kérni fogja. Ha meg látom, hogy roamingolok az egyiken, akkor fogom, és a másikról kezdeményezem a hívást. De biztosan túl lehet bonyolítani.
-
ctibor
senior tag
válasz
#79335424 #114682 üzenetére
Bocsi, előre bocsátom: lehet, hogy tévedek. Amit állítok, azt az eddig kb. 12 különböző, általam birtokolt és használt Dual-SIM telefon működésének tapasztalatai alapján mondom.
Tehát: én eddig kétféle megoldást ismerek a két SIM kezelésére. 1. A tárcsázó mindig megkérdezi, melyik kártyáról akarok hívást indítani. 2. Kijelölhetem előre, hogy hangra, smsre és adatra melyik-melyik kártyát használom (de egyszeri módosításra hívásnál általában így is van lehetőség).
Egyik megoldásnál sem látom, hogyan tudná a telefon a kijelölést helyettem elvégzezni...
Hacsaknem az okos robot! Fogadjunk, hogy Te most ezt fogod ajánlani.
-
válasz
#79335424 #114564 üzenetére
Sajnos így van.
Régebben ugye a 900MHz-es tartomány volt vadászat alatt a vodkafonosoknak 3G-re, most meg a "nyóccász" a falusi 4G-re.
(közben a másod, harmad vonalbeli gyártók esetén "szinte" - túlzással - alap; Doogee, Siswoo, Cubot, és valahány név a naptárban, stb...) -
svgyula
addikt
válasz
#79335424 #114297 üzenetére
Szia! Én ha kint vagyok a telót telefonálásra és max net megosztóként használom. Az android nekem nem megfelelő felület főleg, ha egy több ezer(!) képlettel ellátott excel file-al kell dolgozni. Én ragaszkodom a normális fényviszonyokhoz a szemem miatt és nem dugdozok egy alapból gagyi TV-re telefont!. Elég egy elb@szott TV és ott maradok telefon nélkül. A telefonon az össze olyan funkció ami nem a telefonáláshoz kell egy szükséges "eszközpótló" szerkezet DE nálam soha nem fogja kiváltani céleszközöket, csak ideiglenes megoldásként!
Ne is próbáld elmagyarázni, hogy miért jó az ha a zsebedben van a "csodagép", mert pontosan tudom mi mire jó. Sőt tovább megyek ki is próbáltam. Nem véletlenül vettem felső kategóriás telót. De még ez sem alkalmas kielégíteni az igényeimet, viszont cserébe nem kell vele szarakodni mert megbízhatóan működik minden körülmény között, tavaly augusztus óta. -
svgyula
addikt
válasz
#79335424 #114289 üzenetére
Szia! Én nem skatulázom
be magam de soha nem fogok mobilon tv-nézni ahhoz kell egy 40"-os TV!! A játékokhoz meg egy 24"-os monitoron! Ez egy teljesen más élmény azt ne akarjuk már egy mobillal kiváltani! Ezt te sem gondolod komolyan! A telefon sok mindenre jó de nem mindenható! Te mobil életmódot folytatsz ezt senki nem vonja kétségbe! DE az biztos, hogy én akkor sem néztem mobilon filmet amikor 1000km-re voltam az otthonomtól! Ugyanis ott is megvolt a lehetőség igaz csak a 24"os de mégsem telefon...........A másik pedig nem kell lenézni a mostani laposokat! Az enyém üzemidejét egyik telefon sem lesz soha képes elérni! A 15,6" kijelzővel 8 óra működés, nem standby! Lehet űberelni! És van hozzá digitális TV jelfogó igaz GPS nincs de az is csak kiegészítő kérdése.A 3-4G stick meg már évek óta...........
-
RVR400
veterán
válasz
#79335424 #114287 üzenetére
Tehát mindenre van céleszközöd. Ez a lényeg. Amúgy ez kb olyan, mint az infra a telóban. Nagyon jó, hogy lehet vele TV-t távirányítani. Kb 2 napig érdekes is, ahogy annak idején a 3D funkció a P920-asomban, azonban egy idő után rájön az ember, hogy valójában távirányításra a távirányító való. Persze kiválthatsz minden eszközt otthon telefonnal, viszont akkor kell egy telefon is, amivel kiváltod a telefont. Ha érted, hogy mire gondolok.
-
Sanyesz.
őstag
válasz
#79335424 #113674 üzenetére
"Egy szóval sem írtam, hogy egyszerre"
OK. Azért kérdeztem, mert olyan készülék még nem volt a kezemben, mert ezt tudta volna és számomra nem volt egyértelmű, mire célzol.
A 4G-t nem vitatom.
(#113673) KamuMazsola. Bocs, de előzőleg már írtam, hogy nem erről volt szó. Ez a része nem kérdéses.
-
mrgymisi
tag
válasz
#79335424 #113614 üzenetére
Az egyetlen 980+ os topicot én indítottam egy évvel ezelőtt. Sok videóval találkoztam, ahol fogja magát a figura csak felmásolja a su binary.zip -et a te telefon sd kártyájára, arról szó sincs hogy milyen recovery van a telefonján, szóval recoveryből installálja, és rootlva van a telefon. Nálam ennél a folyamatnál nem talál a telepítő valami scattert ezért nem updateli a binárist. Arról már nincs szó a videóban, hogy milyen hibaüzenetek lehetségesek, és azokra mik lehetnek a megoldások. A másik opció hogy csak sp_flash toolsal dobd rá a romot. Oké. Hibaüzenet. Mikor éppen mivel akad gondja. Akkor recovery csere. Az meg ugye...abszolúte nem a hatásköröm. Ezért is kértem segítséget itt, hátha.
Annak idején olvastam külföldi oldalakon hogy eszement vállalkozás flashelni ezt a telefont. Sajnos amikor megvettem, úgy voltam vele, ha jó minek bántsam. Nem volt az így muszáj volt.
-
Ájvé
veterán
-
Ájvé
veterán
-
hevizms
addikt
válasz
#79335424 #112549 üzenetére
Akkor meg főleg érthetetlen miért írsz olyat amiről te is tudod hogy butaság.
Ráadásul az egész téma nem arról szólt hogy ki tud GPS nélkül túrát vezetni és ki nem.
Amúgy meg én is motorozom és túrázom is,bár újságnak nem írok és nem is tesztelek,de azért nekem is van "némi" tapasztalatom a dologról. -
hevizms
addikt
válasz
#79335424 #112528 üzenetére
Ha nem tudnám hogy te viszont motorozol,akkor simán inkább rád mondanám ezt.Inkább azt mondom hogy
te ugyan motorozol,mert tudom,de nem használtál még sosem GPS-t motoron.Legalábbis amekkora butaságokat írsz,ezt feltételezem.Én használok motoron GPS-t
Mikor is kell legtöbbször az info?
Általában lakott területen,ahol is eleve lassan mész.
Az hogy mennyi méter múlva kell kanyarodni vagy bármi más infot egy pillantással lelehet olvasni.
Kb annyi időt vesz el mint bármi más visszajelző egy motoron.Na és pont itt jön be a motoros GPS a képbe.Attól motoros hogy eleve adnak hozzá kormánytartót,aztán olyan tartóbölcsőt amin van napellenző,maga a GPS vízálló,általában a képernyő megvilágitás más mint a sima GPS-é a láthatóság miatt.Bluetoth is van a sisakkal való kapcsolathoz.
Elnézést az OFF-ért,de ez még kellett a témához
Részemről befejeztem,mert tényleg nem idevaló.Ez Outlander-nek is válasz egyben,hogy a motoros gps nem csak a tartó miatt más
-
RVR400
veterán
válasz
#79335424 #112523 üzenetére
"Motoron ez öngyilkosság." - Tudomásom szerint ugyanazok a sebességkorlátozások vonatkoznak motorkerékpárra mint a személygépjárművekre, tehát autós GPS sem létezik.
Továbbá amelyik motoros teljesen vakon van, és úgy is száguldozik, azt nem biztos, hogy tudom sajnálni.
-
Wolfskin
őstag
válasz
#79335424 #111995 üzenetére
az Xposed additions fenn van, de a zgpaxon nem fogott, legalábbis nem minden tekintetben (pl kikapcsolt screen esetén is letegye a piros gomb, vagy ilyenkor is lehessen hangerőt állítani. ilyenkor ugyanis minden inaktív)
a note3 esetén pedig rootolni kellett volna, ami garanciavesztő (knox)@(#111992) RVR400: igen, volt egy probléma, ami akkor nem oldódott meg. most egy másik probléma van, ha figyelmesen elolvastad, mégpedig az, hogy nem lehet kikapcsolni a gps-tt, mert a készülék rögtön visszakapcsolja. ami nekem sokkal inkább tűnik szoftveres (android) problémának, mint hardveresnek (szar teló). az akkori problémák, most a vita során felhozott példák csupán, ami immár igencsak elkanyarodott az eredeti problémától (lásd kiemelés).
a készüléket kéz alól vettem, használtam, a diszfunkciói nem hibák, hanem rossz tervezés következményei.
a készüléket elsősorban outdoor gps feladatokra vettem, arra bevált. kényszerből próbáltam (újra) telefonként használni, arra (ismét) nem vált be. de mint írtam, ez inkább szoftveres/android bug miatt.megjegyzem, amióta nincs benne sim kártya, azóta nem kapcsol be a gps magától.
-
Wolfskin
őstag
válasz
#79335424 #111987 üzenetére
Nálam úgy van/volt beállítva, hogy a home gomb fogadja a hívást, az off gomb megszakítja. Az off gomb képernyő kikapcsoló funkciója volt szoftveresen helyettesítve. (legkisebb rossz elvén)
"Akkor tedd át a hangerőgombra a hívás megszakítást/befejezést!"
na ezt hogyan? a note3-on alapból nincs ilyen opció. esetleg valami segédprogram?
-
Sanyesz.
őstag
válasz
#79335424 #111987 üzenetére
"Mi van akkor, ha szeretném feléleszteni, mert megnéznék valamit, de nem akarom megszakítani a hívást? "
Ha elveszed a füledtől, akkor a Psensor úgyis bekapcsolja a kijelzőt, nem kell külön éleszteni. Ha van okos ébresztés (pl. dupla kattintás), az is használható.
(Persze nem a hívásmegszakítás felületre
)
-
Wolfskin
őstag
válasz
#79335424 #111982 üzenetére
Lehet a home gombra is programozni a hívásmegszakítást, ez igaz, de az így elvesző funkció még jobban hiányzik: hívás közben kilépni a hívás menüből és megnézni valami információt, ami hívás közben releváns (menü, sms, névjegyzés stb.).(am nem nagy fícsör, már a nyomógombos Nokiák is tudták ezt a s80 symbiannal). Melyik ujjamat vágjam le, döntés kérdése. A képernyő kikapcsolást könnyebb kerülőúton helyettesíteni.
Azért elég sok munkaórát eltöltöttem már vele, hogy próbáljam használható munkaeszközzé tenni az androidomat. Ugyanis 95%-ban telefonálásra használom. -
RVR400
veterán
válasz
#79335424 #111982 üzenetére
1 pipa a bekapcsológomb megszakítja a hívást opciónál, és nem kell semmilyen dedikált gomb.
Az okostelefont meg nem azért találák ki, hogy az ember helyett megoldjon dolgokat vag gondolkozzon. A számítógép sem könnyíti meg az átlagfelhasználók nagy részének életét, főleg ha berögződött mechanizmusokkal rendelkeznek. Tényleg nem való neki okostelefon, ennyi.
Valamint nyilván be kell nyelni, hogy ha valaki olyat vesz, amit nem ajánlanak, akkor vagy nyelje le a békát, vagy ha nullpercesen szar, akkor küldje vissza, és ne utólag próbálja máson keresni a problémák megoldását. Ha valami szar, akkor szar, nincs mindig kerülőmegoldás. Az autó sem fog menni motorhibával, ha még jó az öaszes többi része, akkor sem. Meg ugye a jobb oldali tükör sem lesz állítható a fűtéskapcsolóval. -
Wolfskin
őstag
válasz
#79335424 #111977 üzenetére
Én is próbáltam mindenféle segédszoftverekkel funkciókat rendelni a gombokhoz, de nem sikerült. Leginkább az lett volna jó, ha már van rajta piros, meg zöld gomb, az ne dísz (illetve menü és vissza gomb) legyen csak, hanem funkcionáljon telefongombként. Milyen szép is lenne... egy androidos telefon dedikált hívásgombokkal...
De nem sikerült, mivel ahhoz a telefon firmwerébe kellene belenyúlni. legalábbis ezt állapította meg egy hozzártőbb.
A legzavaróbb egyébként az, hogy mivel nem működik rendesen a közelségérzékelője, és nem is sikerült bekalibrálni, ezért hiába kapcsolom ki a screent a home gomb hosszú nyomásával, a képernyőt bármi feléleszti beszélgetés közben és akkor általában a fülem bontja is a vonalat. -
atala
addikt
válasz
#79335424 #111753 üzenetére
Csak elméletben kérdeztem, de annyira nem fontos, hogy mindenáron össze hozzam, hogy ne szakadjon meg a hívás.
Keveset használom a telefont, és engem is kevesen keresnek. Biztos ritkán lenne olyan eset, hogy hívás közben keresnek.
Nekem már az is plusz munka, hogy hívás előtt megnyitom a MobileVoip-ot, és +36-al bepötyögöm a számot.
Nem hogy még vesződjek a híváselutasítással. -
svgyula
addikt
válasz
#79335424 #111725 üzenetére
Szia! Ez is olyan mint a windows! Kijön egy újabb kicsit kékebb kicsit csilli-villi. Előre behazudott húú de biztonság! Ami persze 1000 luzer-ből 1db ha(?) ért és használ! De a lényeg az erőseb(?) újabb termék megvásárlása!
Mondom ezt úgy, hogy egy hónapja jött meg a telómra az OTA 5.1.1 frissítés! A fórumán már hónapok óta minden nap ezen a témán mentek el a lúzerek! Aztán amikor megjött az első BÉTA akkor meg jött a szokásos elégedetlenség meg a mindenki h.lye aki a honornál dolgozik! Most meg, hogy megjött a végleges máris elkezdődött a f@rok markolászás a 6-os után. Mert csak az a jó telefon szerintük amin a legújabb android megy ami másnak még nincs! -
beg
veterán
válasz
#79335424 #111725 üzenetére
Tulajdonképp igen, az újabb menőbb tehát biztos jobb jelige érvényesülhet. Nekem kellett a csicsa és az utólag bebarkácsolt gyári megoldások helyett a letisztult alap, majd én eldöntöm mit rakok rá utólag. Kellett az, hogy működjön a fortigate vpn-je, ez a gyárin fc-zett. Kellett az xposed és annak 3 modulja, az sem ment a módosított ui-n. Ha mindezek mentek vonna stock 4.4.4 rommal, akkor nem kellett volna az 5.1 csak azért mert juj, nyalóka.
-
beg
veterán
válasz
#79335424 #111720 üzenetére
Stock, nem faragott színes/szagos ui (ezáltal gyorsabb), működő spéci klienses vpn, nekem jobb a kezelhetősége és az értesítési rendszere. A gyári ui összeveszett az xposeddel. Ha lenne stock 4.4, az ment volna fel, de ez most jobban bejön, pedig ferde szemmel néztem rá az elején.
-
RBJ
addikt
válasz
#79335424 #111701 üzenetére
Ez igaz de az ota frissitéseknek búcsút mondhatsz.
Régen én is piszkáltam állandóan de kinőttem belőle.
Nekem is lassan nagy akku, 2/16gb, infra, lte s telefon után kell néznem max 140 dollárig.
Ha nem sikerül kikalapálni a digitzert.
Lassan szégyenlek telefonálni a régi samu gumifonommal. -
Yag
tag
válasz
#79335424 #111689 üzenetére
Ez mind rendben viszont ehhez már rootolt teló kell amihez sokan nem értünk. Én is csak egyszer rootoltam telefont, akkor is összeszorított farpofákkal imádkoztam hogy ne legyen tégla. Természetesen az idő előrehaladtával egyre fontosabb lesz egy olyan képesség hogy egy adott telefont szabadon rootolni tudja az ember és saját elképzelése szerint állítsa be ... de ez szerintem még mindig az expert telós szerelős skillek közé tartozik
-
Yag
tag
válasz
#79335424 #111685 üzenetére
Igazad van. Erős a gyanúm, hogy bizonyos típusoknak így van az értesítő led pozicionálva. Legalábbis nem hiszem, hogy külön poziciónálnák ezt. Ha jól emlékeszem akkor az Elephone 7000 nél és talán a LEAGOO ELITE5 ben is a gombvilágítás az értesítő ... persze lehet hogy tévedek.
-
beg
veterán
-
ouzohuto
senior tag
-
dlaj
őstag
válasz
#79335424 #111399 üzenetére
+ tescodr
Olyan dolgokra gondolok, mint gyenge kamera, notiled hiánya, nem világító érintőgombok, csúszós hátlap, stb. Tehát mondhatni csupa olyan ami elkerülhető a figyelmesebb telefon választáskor. Persze volt olyan készülék, amiről előre tudtam, hogy nem fognak a gombok világítani, mégis megvettem. Azt hittem megszokom, meg majd helyettesítem ilyenekkel, de aztán kiderült, hogy mégsem az igazi. A NoLED sem egyenlő a notileddel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Nubia kameratelefon is tiszta dizájnt társít csúcssebességgel
- Minden, ami Unreal Engine
- Mobil flották
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Home server / házi szerver építése
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro 1TB Fekete Titán Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Új, kipróbált
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged