- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ctibor
senior tag
válasz
ekrisztian #133016 üzenetére
Köszi
-
ctibor
senior tag
Ha tartalom fogyasztásra használja, akkor fontos lehet, hogy a 4G mobil adat sebességet mindenhol tudja használni. Márpedig a Honor Note 8 a szak-honlapok szerint nem tudja a B20-as sávot (800Mhz), és nálunk sok helyen csak azon megy a 4G.
Ezt vegyétek figyelembe a döntésnél.
-
ctibor
senior tag
válasz
janakbacsi #132421 üzenetére
Betű szerint igazad van, de ez a topik tele van ilyen és hasonló, vételi tanácsot kérö hozzászólásokkal. Miért pont Asusboyt kell elküldeni?
-
ctibor
senior tag
válasz
tibcsi0407 #132405 üzenetére
Magyarul a V9-ből hiányzik a B20.
(Cserébe viszont - gondolom - olcsóbb kínai piacról beszerezni)
-
ctibor
senior tag
válasz
tibcsi0407 #132398 üzenetére
Csak egy kérdés: van bármi különbség a Honor 8 Pro és a V9 között?
-
ctibor
senior tag
Az AL-10 a kínai belpiacos verzió (más Huawei telóknál is).
Én nem ajánlanám. Nem biztos, hogy ugynaz-e az LTE frekvencia kiosztása, mint az európai piacra szánt.változatnak, emellett tele lehet kínai betűs appokkal, amikből általában nem mindet lehet legyalulni. Bár hangsúlyozom, hogy a konkrét modellt nem ismerem.
-
ctibor
senior tag
válasz
tibcsi0407 #130855 üzenetére
Mikor lesz JÓ magyar nyelvű Rom a le Pro 3-ra, ha lesz valaha egyáltalán?
-
ctibor
senior tag
Ezzel vigyázz!
Lehet, hogy több kínai web shopban is találsz, de a Huawei egy ideje már úgy hozza ki az új telókat, hogy ugyanaz a típus több lokalizált változatban készül, van pl. ázsiai, európai, amerikai és külön kínai. Ha pedig a kínait küldik neked, akkor (ha lesz is Google rajta, mert a shopban rámókolják) tele lesz kínai appokkal és B20 LTE-t biztosan nem fog tudni.
-
ctibor
senior tag
válasz
nagysandor79 #130081 üzenetére
A Huawei magyar oldalán is találsz hozzá firmware frissítést:
Ha megkeresed a telefon topikját itt a fórumban, ott biztos kapsz eligazítást, hogyan telepítsd.
-
ctibor
senior tag
válasz
-ZeeZee- #129620 üzenetére
A konkrét problémára sajnos nem tudom a megoldást, de azt halkan megkérdezném: mi a fenét po:cso:ltök 2017-ben pin kód beütögetésével?! Azt hittem, az okostelefonok korában erről már mindenki leszokott...
(Beállítások > > Biztonság >> SIM kártya zárolása >> pipát kivesz. Persze típustól függően a menüpontok elnevezése eltérő lehet.)
-
ctibor
senior tag
válasz
Frenk #128893 üzenetére
Nekem volt és nagyon szerettem! Az első femházas telóm volt és fürgén, bug-mentesen működött (szemben a nagyobb és elterjedtebb Z2 Pro-val, aminek bizony voltak nyűgjei).
Mo-on nem nagyon árulták, de a környező országokban igen, így én európai verziót vettem (az emag-nál kaptam anno) és volt benne mindegyik fontos LTE sáv, B20 is! Viszont ha Te Kínából veszed, akkor félő, hogy az ázsiai, B20 nélküli verziót kapod.
-
ctibor
senior tag
válasz
Bjorngolf #128231 üzenetére
De azt tudd, hogy a kínai webshopok NEM az európai verziót árulják, tehát B20 LTE nem lesz benne, ami pedig tudtommal GB-ben is fontos.
Ez a geekbuing honlapján fel is van tüntetve:
"Frequency:
2G GSM:850/900/1800/1900MHz
3G WCDMA:850/900/1900/2100MHz
4G FDD-LTE:1800/2100MHz" -
ctibor
senior tag
válasz
sk8idgr8 #128013 üzenetére
A P1 5.1-és ROM-mal jelent meg, de a Lenovo idén adott ki hozzá Marshmallow frissítést. Tehát "hivatalosan" is lehet rajta 6-os rom, de elképzelhető, hogy a tiéd egy főzött rom és ezért nem teljes a nyelvi készlet.
Nézz körül a needrom.com-on, ott vannak a hivatalos frissítések is, azokból próbáld rátenni a legutóbbit.
-
ctibor
senior tag
válasz
New Bluestar #125883 üzenetére
Megnézted a méreteit?
152 mm hosszú, 76 széles.
Az én 5.5 képernyőjű telefonom is éppen ennyi! (Egész pontosan: 0,7 mm-el keskenyebb)
-
ctibor
senior tag
válasz
breakout123 #124802 üzenetére
Nekem a Huawei g8 van, dual sim, és nagyon bejött. Amióta van 6.0 rom rá, azóta sokkal gyorsabb is és egy bug sincs benne! Az EMUI rendszer pedig nekem nagyon bejövő (igaz, nem az első Huawei telóm. ) Az ujjlenyomat olvasó félelmetesen gyors és pontos. A tiszta fém ház kellemes fogású és elegáns.
Az üzemidő nekem átlagos használattal 2 nap.
Ja: G8 és GX8 ugyanaz, csak eltérő piacokon eltérő névvel árulják.
-
ctibor
senior tag
válasz
monti0222w #124035 üzenetére
De ha a Z2 Pro-t veszi, akkor még benne vagyunk az 5,2 kijelző méretben és van LTE B20 (a sima Z2 asszem nem tudja).
-
ctibor
senior tag
válasz
Oxy.kiraly #123013 üzenetére
Nagy betűkkel oda van írva, hogy ELŐVÉTELBEN, SZÁLLÍTÁS JÚLIUS 1-TŐL.
-
ctibor
senior tag
A "Ne zavarj" mód megléte vagy hiánya a telefon típusától függ.
Nálunk két Dual-SIM készülék van a családban és mindkettőnek van Ne zavarj módja.
Az én Huawei G8 telómon szoftveresen lehet beállítani (egészen részletes paraméterekkel: kitől jöhetnek hívások, sms-ek, milyen napokban, napszakokban legyen bekapcsolva, stb.), utána már a felülről lehúzható gyors parancssorban egy mozdulattal ON/OFF. A nejem OnePlus X telóján, pedig az oldalán van egy külön kapcsoló, 3 állással: minden értesítés jöhet, csak a fontosak vagy semmi.
-
ctibor
senior tag
Esetleg látott már valaki Vernee Apollo Lite-ot európai raktárból vagy spéci EU-s szállítással kínálni?
-
ctibor
senior tag
Zopo - Thl témáról csak annyit, nekem eddig két-két különböző telefonom volt a két márkától. Mindkét Zopot szó szerint a szemétbe kellett kidobnom, az egyikkel telefonálni sem lehetett, percenként dobta el a hálózatot, a másik egy idő után örökre meghalt. Garanciát egyiknél se tudtam érvényesíteni. A Thl-ek gond nélkül működtek, az egyik máig is a családban van, a másikat eladtam.
Lehet egyéni pech, de az biztos: én Zopot soha többet!
-
ctibor
senior tag
válasz
w4dk0rt3 #119521 üzenetére
Úgy látom, senki nem javasolta eddig a OnePlus X-et.
Nézz utána: 5 coll, kis befogadó méretben, erős (801-es) proci, B20 is, és nagyon elegáns telefon. (Különösen a kerámia hátlapos, a nejemnek az van - de az üveg is szép. ) Csaknem alap Lollipop, ami pluszban van, az csak emeli a használati értékét (kétkoppos ébresztés és társai).
A kamerájával az elején volt gond, de a legutóbbi szoftver frissítés óta sokat javult.
-
ctibor
senior tag
válasz
roKas #117165 üzenetére
Telefonja válogatja. Több másod-, harmad vonalbeli kínai gyártó ujabb telefonjairól olvastam, hogy az ujjlenyomat olvasót ugyan beletették, de nem sokra használható, csak a záró képernyőre jutsz el vele.
Az enyém pl. felébreszti, és rögtön használható a kezdő képernyő. A többi újabb, közép- és felső kategóriás Huawei is ilyen.
Azért jobb a hátsó, mert egy kézben fogva is működik, nem kell a másik kezeddel megbökni a Home gombot.
-
ctibor
senior tag
válasz
Core2duo6600 #115246 üzenetére
"4G, LTE mind a 2 kártyán"
Olyan van, hogy a 2 SIM közül bármelyik állítható 4G-re, de tudtommal olyan nincs, hogy párhuzamosan lógjanak 4G-n. Még a Dual-SIM dual active telók esetében sem. El kell döntened, éppen melyik kártyát akarod 4G-re állítani, de persze válogathatod őket.
-
ctibor
senior tag
válasz
silver-pda #114940 üzenetére
Jól tudod.
A hívás után a másik sim visszacsatlakozik a netre automatikusan.
-
ctibor
senior tag
válasz
gippazoid #114938 üzenetére
Pontosan 93 e Ft az Oneplus X. Asszem minden feltételednek megfelel.
Az eddigi tapasztalatok nagyon jók és főleg: egyáltalán nem nagy. Ez még simán egy kézzel kezelhető. LTE B20 és a többi Mo-i frekvencia van. Talán az egy negatívum, hogy vagy két SIM-et, vagy egyet és SD kártyát lehet bele tenni. Tehát ha két simmel használod, akkor csak kb 11 gigád van belakni.
-
ctibor
senior tag
Boldog ünnepeket minden fórum-társnak!
-
ctibor
senior tag
válasz
#79335424 #114682 üzenetére
Bocsi, előre bocsátom: lehet, hogy tévedek. Amit állítok, azt az eddig kb. 12 különböző, általam birtokolt és használt Dual-SIM telefon működésének tapasztalatai alapján mondom.
Tehát: én eddig kétféle megoldást ismerek a két SIM kezelésére. 1. A tárcsázó mindig megkérdezi, melyik kártyáról akarok hívást indítani. 2. Kijelölhetem előre, hogy hangra, smsre és adatra melyik-melyik kártyát használom (de egyszeri módosításra hívásnál általában így is van lehetőség).
Egyik megoldásnál sem látom, hogyan tudná a telefon a kijelölést helyettem elvégzezni...
Hacsaknem az okos robot! Fogadjunk, hogy Te most ezt fogod ajánlani.
-
ctibor
senior tag
válasz
gyuszek2121 #114671 üzenetére
Nem kell, hogy automatán csinálja. Amikor átlépsz a határon és telefonálni akarsz, megnézed, eltűnt-e már a roaming jel a külföldi kártyád térerő-jelzője mellől (általában pici R betű). Ha igen, akkor hivhatsz arról, mert már átállt a számára hazai hálózatra. Visszafelé ugyanezt figyeled, csak a magyar kártyád tekintetében.
-
ctibor
senior tag
válasz
WOT-H-A-C #114202 üzenetére
Hát igen, neked is igazad van abban, amit írtál. De azért a Lenovoval szemben azt állítani, hogy OnePlus régebbi motoros, az elég messze van a tényektől, ezt viszont Te ismerd el!
A supportot tekintve nincs fekete vagy fehér, hanem csak sok szürke árnyalat.
Nekem egészen idáig Vibe Z2 (5.5) volt és meg voltam elégedve a ROM frissítésekkel. A legutóbbi után egy bug-mentes, vajsimán működő 5.0-ás rendszerem volt és még a 2 kopp ébresztés is megmaradt (szemben a Pro-val, ahol v.mit tényleg elcsesztek). Végül az ujjnyomat olvasó és a több RAM miatt váltottam G8-ra, de folyamatosan fáj a szívem a Z2 után...
-
ctibor
senior tag
válasz
#45553408 #114158 üzenetére
Szia bodrik11,
Általában figyelek a véleményedre, mert megalapozottnak tartom, szakértelmet látok mögötte.
De most szerintem mellélőttél: "OnePlus régebbi motoros, biztosabb, már megtapasztalt szoftveres és szervíz támogatottsággal." -- Ezt írtad a ZUK1-el való összevetésben.
Bocsi, de na nehogy már!! Elkerülte volna a figyelmedet, hogy a ZUK a Lenovo márkája?
Márpedig ha a világ asszem 3. legnagyobb IT cége, a Lenovo és az Oneplus támogatottságát, termelési tapasztalatait vetjük össze, akkor nincs miről tovább beszélni...
-
ctibor
senior tag
válasz
tyuli76 #113732 üzenetére
A P1 minden Magyarországon használt frekvenciát tud.
A gsmarena.com oldalról másolom ide:
2G bands GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 - SIM 1 & SIM 2
3G bands HSDPA 850 / 900 / 1900 / 2100
4G bands LTE band 1(2100), 3(1800), 7(2600), 20(800), 40(2300)
Speed HSPA, LTE Cat4 150/50 Mbps(Kivastagítottam a nálunk használt 3G és 4G frekvenciákat)
-
ctibor
senior tag
válasz
Depression #113520 üzenetére
A Lenovo -- ahogy itt már kifejtettem -- több változatban gyártja a telefonjait. Ha Kínából veszed a Vibe P1-et, akkor SEMMIKÉPP NEM LESZ BENNE B20! Ha Európából, akkor lesz. Így a nálunk kapható P1-ben is VAN B20! (800 MHz).
-
ctibor
senior tag
Asszem inkább arról van szó, hogy a "nagy" kínai gyártók -- Lenovo, Huawei -- szegmentálják a piacot és egyes modelleket több változatban gyártanak, amik között általában van Európába szánt is, és abban igenis benne van a B20-as sáv, a kínai piacra kerülő verzió pedig azt nem tudja (konkrét példa: Lenovo Z2 Pro, vagy Huawei P7, utóbbinál még az is bonyolítja a dolgot, hogy az európai egy SIM-es, a kínai viszont kettő). Más modelleket pedig csak Kínában (Ázsiában) árulnak pl. Lenovo K3 Note, ezekben jellemzően szintén nincs B20.
Tehát én a nagy eszemmel
arra jöttem rá, hogy kínai webáruházból, vagy annak az európai lerakatából Lenovót vagy Huaweit nemigen érdemes rendelni, mert nem európai ROM lesz rajta. Bátran lehet viszont rendelni a másodvonalból (elephone, doogee, bluboo és társai) mert ők az európai LTE frekvenciákra is alkalmassá teszik a telefonjaikat.
Ami viszont végképp érthetetlen, az az, hogy a "feltörekvő" márkák közül éppen a legjobbak: pl. Xiaomi, LeTV, Meizu következetesen nem veszik figyelembe az európai igényeket és egyikben sincs B20
-
ctibor
senior tag
válasz
Ferenc1989 #112460 üzenetére
Javaslom, nézd meg a Lenovo Vibe Z2 Pro-t. Mindenben jó, ami neked fontos. De inkább 100 körül van...)
-
ctibor
senior tag
Nekem volt egy kínai telefonom (már a márkára sem emlekszem), még a hőskorban (Android 2.3) amiben NEM volt GPS vevő, de az angol füzetecskéje szerint tudott helyet megállapítani, wifi és gsm cella segítségével.
És tényleg: Google térképet tudtam vele használni, egész elfogadható pontossággal.
-
ctibor
senior tag
válasz
tibcsi0407 #111820 üzenetére
Igen, a SOC elkerülte a figyelmemet (csak azt néztem, hogy mindkettő 8 magos)
Köszi az összehasonlító oldalt
-
ctibor
senior tag
Úgy látom, egyre többen érdeklődnek az Elephone P8000 iránt.
Ugyanakkor ott van a korábban megjelent P7000, ami viszont most is 20-30 dollárral drágább. Miért? Vajon miben jobb?
-
ctibor
senior tag
Ha valaki esetleg találkozik Doogee F5-el európai lerakatban, akkor kérem ossza meg a hírt!
Köszi
-
ctibor
senior tag
válasz
mathgery #111084 üzenetére
A komolyabb, Európába már egy ideje szállító gyártók - Asus, Lenovo, Huawei, stb. - általában külön változatot gyártanak Európába és megint mást Ázsiába/Kínába frekvencia tekintetében.
Ezekből csak európait érdemes venni! A kínai webshopok pedig kínait árulnak, még akkor is, ha van európai lerakatuk.
-
ctibor
senior tag
válasz
Fricibácsi #107891 üzenetére
Most már több hónap után továbbra is vállalom a véleményemet: Nagyon jó és elegáns, bárhol vállalható telefon, meg vagyok elégedve vele, örömmel használom minden nap.
Még a Lollipop frissítés sem rontotta el (ellentétben a Z2 Pro-val, ahol sok bug jött a frissítéssel).
Bátran javaslom megvételre, főleg most, hogy 92 ezerért két év garival megkapod.
-
ctibor
senior tag
válasz
citkar #106873 üzenetére
Hát, te tudod...
Én a világszerte ismert (
) iocean márkát nem biztos, hogy előnyben részesítettem volna a Lenovoval szemben. Nekem európai verzios Z2 telóm van, és minden tekintetben pozitív meglepetésnek bizonyult. Eddig sehol, semmiben nem vettem észre, nem éreztem hátrányát annak, hogy valóban nem a legerősebb soc dolgozik benne. Nem fagy, nem akad, teszi a dolgát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sorozatok
- Formula-1
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos autók - motorok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- PlayStation 5
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest