- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
citkar
addikt
Egykoron engem is hitegettek, hogy jövőhét és kész, de egy hónap után visszakér(het)tem az árát és hagytam őket, na azóta vásárlok Kínából és ezért nem problémáztam, amikor Kínába küldtem vissza a telefont javítani, majd másfél-két hónap múlva megjavítva kézhez kaptam. Ők legalább nem hitegettek és még meg is javították.
-
Ájvé
veterán
Az a baj, hogy valamilyen sufni GSM boltból vásároltál, ott ez van amit leírtál. Több megbízható bolt van rendes gyári garanciával, vagy akár bolti garanciával is (ez mondjuk ritkább). Ez amit leírtál tipikus kis boltos magyar okoskodás. Kihasználták a tájékozatlanságodat, szóval igazi lehúzós fajta. 1 hónap után megemlítetted volna a panaszt mint lehetőséget illetve hogy kívánsz élni vele, szerintem gyorsan megoldották volna, vagy legalább az első tényleges panaszt követően, sajnos ezekre így lehet hatni csak.
-
citkar
addikt
Amennyiben magyar cégtől veszed, a magyar szabályok vonatkoznak rá, egy hónapon belül vagy megjavítva kell visszaadják a készüléket, vagy újat kell adjanak helyette, amennyiben egyik sem sikerül, visszakérheted a termék árát.
Pár éve még így volt, jártam így, hogy nem tudták se javítani, se cserélni a telefonom.(#131470) Viktor0610:
Azóta nem volt hasonló esetem, de kicsit abszurd, hogy hónapokig nem használhatod az újonnan vásárolt terméked, szerintem csak van korlátozás.
-
Ájvé
veterán
Hazai garanciával 5 hónapig én biztos nem vártam volna, nincs konkrétan meghatározva mennyi ideje van az ügyintézésre (javítás/csere), de 5 hónapnál azért bőven lehetne verni az asztalt a fogyasztó védelemnél. Garanciád nem Kínába szól, hanem a forgalmazóhoz, de érdekes téma egyébként.
viktorhu:
Így van, nem köteles biztosítani cserekészüléket. -
viktorhu
veterán
A cserekészülék egyébként hivatalos garanciánál sem alap, a Samsungomnál kaptam, de úgy, hogy "megnézik, van-e még" cserekészülék, és volt még pont egy darab (messze nem hasonló kategóriás készülék) - ha nem lett volna, nem kapok, mert nem is kötelesek adni (pedig az prémium garanciás telefon volt).
Nekünk mindig van otthon egy egyszerűbb tartaléktelefon ilyen esetekre (EU-n kívüli utazáskor helyi simnek, telefonhibánál tartaléknak) - jól jött pl. a kijelzőtöréskor is, így volt időm megvárni, míg az új kijelző megérkezett Kínából.
-
b0bcat
addikt
Ezeket az akku kapacitásokat illik egészséges szkepticizmussal fogadni.
Pl. a Bluboo X550 - VKWorld 6050S duóban is ugyanaz az akku van (hiszen ugyanaz a két készülék), márpedig az egyiknek "csak" 5500-as az akkuja névlegesen. Ráadásul egy harmadik tesójuk is van, még kisebb névleges kapacitású akkuval, de az most nem jut eszembe, melyik modell.
Az imádott MX Base-em esetében is "költői túlzás" a 4300 mAh-s kapacitás, de a valós kb. 3600-as értékével is durva az üzemideje.
-
törölt tag
Én még a vásárlás előtt utánajárok a rootolási lehetőségeknek. Nálam ez alap feltétel. Ha van root és megy az Xposed, akkor a legtöbb bosszantó apróság orvosolható, amikbe egy kínai telónál bele lehet szaladni. Meg aztán, sztem azért okosteló, hogy alkalmazkodjon a felhasználói szokásaimhoz.
-
b0bcat
addikt
Tegyük hozzá, hogy másik (ismert kapacitású) akku másik készülékben - más hardverrel szerelve - nem feltétlenül jó referencia, hiszen számtalan dologtól függ a fogyasztás.
Tehát egy 2 Ah-s akkuval rendelkező telefon sokkal jobb akkuidőt produkálhat egy szerény, alacsony fogyasztású hardverrel, mint egy nagyobb fogyasztású, 3000-es akkuval szerelt készülék.
-
Atomgeszi
nagyúr
Mennyi kijelző időd van?
Nekem most átlagosan 2 óra 45 perc és 3 óra között váltakozik folyamatos wifi és adatkapcsolat és gps.
Hogy érted, hogy kicsi?? Nekem a mostani 5" megfelel(mármint a 70mm szélesség) Jó lenne nagyobb persze, de már az egy kezes használat rovására menne úgy érzem. -
KamuMazsola
őstag
Figyu!
A Tinydeal oldalon a fizetőeszközt forintra állítva, paypalon alapértelmezett valuta forint és a devizaváltás bankkártyára állítva. A számlán a végösszeg forint, a paypalon a terhelés forintban és a csatolt otp-s kártyáról a levonás forintban. Mindhárom összeg ugyanannyi. Próbáltad? Én ott mostanában így vásárolok. Írtam példaként a geekbuyingot, ott ez nem működik. Szóval oldalanként változó. -
Beni2360
félisten
"Rákérdeztem a Forint-Euro-Dollár váltásra nem tudta megerősíteni."
Hát pedig egyszerű a képlet, nézd meg a levonásnál a részletes jelentést és látni fogod, hogy a vétel ott €-ban jelenik meg és az aznapi árfolyamon amikor kiszámlázzák (deviza eladás). Legalább is az OTP ez a rend.
Vettem már Ft-ért, $-ért és €-ért a vége mindig € volt.
Tehát a legolcsóbb vásárlás ha van rá mód az € érték beállítása mert akkor csak 1x van váltási művelet.
De ezt telefonnal a bankoddal tudod egyeztetni. -
Ájvé
veterán
Igen alapvetően igaz, de szerintem haladni kellene a korral. 6580 még elődjénél a 6582-nél is gyengébb, fejleszteni kellene nem visszalépni. Persze igen, kell olcsó SoC az olcsó mobilba, de akkor se kellene visszafejlődni. Ezért is írtam inkább 6735M, ez se egy erőmű, de mai kor követelményeinek megfelel, nem hiszem, hogy ezen a pár dolláron múlik (nem a készülékek közti árkülönbsége, hanem a SoC közötti árrésre gondolok). Persze ott spórolnak ahol tudnak, alap feladatokra elég ez is, de akkor is haladni kellene.
-
GIJoe
addikt
Egyrészt ez számomra evidens, kinek nem az? EUn belül vagy minden kártya alapból € alapú, kivéve TE direkt $ alapú kártyát, mondjuk VISA kártyát rendelsz. Ha Paypallal vásárolsz, akkor valóban érdemes hozzárendelni a kártyát, és arról fizetni. Most per pilla pl, az OTP 278,76 ért ad egy dollárt (Deviza eladási sor a linkel, jobb legszélén)
Mindig röhögök mikor valaki benyög ez Deviza középárfolyamot és azzal számol 276,00 a $ de ki adja ingyen, senki...
Másrészt ez Dual Sim topic... -
Beni2360
félisten
Hát a legdrágább a telenor és + kapcsolási díj. Kellene tudni a rendszert,
Általában a névjegyzékben lehet a neveket társítani a kártyákhoz.
De azt már nem tudom, hogy előbb át kell másoltatni a telefonba a neveket, és engedélyezni kell a dual hívási lehetőséget.
Képtársítás is csak a telefonba másolt számoknál lehetséges.legalább is nálam a 4.4.2 .nél.
majd még jönnek tanácsok. -
-
-
akos727
senior tag
Ebben 6582 van, az ha jol tudom nem 64 bites. De arra nem rossz, csak egyetlen egy dolgot hagytam ki, amit nem kellett volna, hogy Europabol kene, vam "meguszasa" es kezbesites sebesseg okabol. Zopo zp700-ra sokan panaszkodtak itt, Kingsing s2-rol nem olvasok tul jokat, foleg kamera teren nem eri el az ingerkuszobot (tudom,tudom, arkategoria....de letezik jobb is mas telefonokban). Hol erdemes meg nezni coolicoolon es comebuyon kivul?
-
törölt tag
Lehet elni értesito led nelkul is hidd el. Meg kell talalni a számodra megfelelo megoldast. En a smartlauncher pro2 + smartlauncher notifier + vibration notifier kombot hasznalom. Ez mindenre ertesit. Sajnos a tobbiek amikkel ez elott gorcsoltem azok valogattak. Magyarul kizaro ok ne legyen a vasarlaskor. Szvsz.
-
törölt tag
Ha nem vagy született problémamegoldó, vagy nem az a perverziód, hogy sípot és piros nyakkendőt hordasz, akkor ugyanazt tudom javasolni, amit itt a rutinos chinamobilozók. Olyan telót válassz, aminek van közösségi háttere! Bármit veszel, lesznek kérdéseid, csak nem mindegy, hogy tud -e rájuk válaszolni valaki. Ha van háttere, akkor kérdezni is tudsz. Bármilyen hitelesnek tűnik egy adatlap, a saját tapasztalatot megosztó user infója többet ér.
-
Mercutio_
félisten
Olyan nem sűrűn van, hogy a gyár kiad pénzt a ledre, de nem használja, inkább az fordul elő, hogy vagy a színe /fényereje nem felel meg, vagy nem minden eseményt jelez amit lehet/kell.
A root azért is jó, mert sok ingyenes app-ban vannak zavaró reklámok, az ezt eltűntető app-nak pedig root jog kell.
-
törölt tag
Én kb. két éve nem használok PC -t, csak ARM Androidos eszközöket és semmilyen problémát sem okoz a linkelés. Azt is lehet egyszerűsíteni egy jó böngészővel, meg egy vágólap kezelővel. Én a Clipper+ -t használom és ha a behívások számát nézzük, akkor a legtöbbet használt alkalmazásom. Nagy segítség, nem véletlenül van 4,8 -as értékelése. Persze, nem kötelező linkelni, csak bele kell kalkulálnod, hogy nem KTU az egyetlen, aki csípőből ugorja az ilyeneket. Mivel Te kérsz/kérdezel, ezért tulképp saját magaddal szúrsz ki.
Az értesítőledet nem lehet pótolni, de alternatív eszközökkel (pl. NoLed, vaku, BLN) a funkció többnyire helyettesíthető. Sztem az a legfontosabb, hogy root legyen, mert kellő jogosultsággal sok hiba, vagy hiányosság orvosolható. Az enyémen van értesítőled, csak a működtetése sztem el lett k..va. Ezért felülbíráltam és most már úgy jelez, ahogy én akarom. A tokhoz alkalmazkodás is csak egy szoftver. Ha nem tetszik amit csinál, akkor root joggal azt is felülbírálhatod.
-
aytukabozs
addikt
Használd a szerkesztőben (is) az asztali nézetet.
Így mikor linkelni akarsz csak kijelölöd a szöveget amibe a hivatkozást akarod rakni, lent rányomsz a link gombra, a felugróba beilleszted a linket, és voila... Megy mobilról isLehet hogy csak én vagyok ilyen szervilis barom, de úgy vagyok vele hogy ha én mobilról vagyok, akkor feltételezem más felhasználók is. És nem érezném fairnek hogy 1 felhasználó (én) miatt több felhasználónak kelljen + energiákat mozgatni (kimásol, beilleszt, jaj de nagy meló
)...
-
aytukabozs
addikt
Abban a leírásban nincs róla szó,
De nem is kellett volna olyan messzire menned."A telefon elejének felső része ad otthon a beszédhangszórónak, az előlapi kamerának, a szenzoroknak és a fehérben világító értesítő lednek. " (Mobilarena/Legendd | 2014-06-03 11:10)
Ja? És nem sértés ám a kattintható link se'
-
aytukabozs
addikt
Kicsit zenéthallgat, kicsit telefonál ezek nem fognak gondot okozni neki...
na a kicsit fotózgat, az lehet megfogja :/
volt nálam egy ilyen pár napig, sajnos nem tudtam olyan mélységben tesztelni mint szerettem volna, de az az 1 biztos hogy aki megveszi nem a kamera (és a GPS) miatt fogja szeretni...(Több kép az írásban)
Melyik la fleur amúgy mert az tudtommal csak a virágos-csajos-fehér kivitelt jelenti...?
-
törölt tag
Régebben csak bizonyos csomagok voltak 4G képesek, de amióta létrejött a Telecom -mal a megállapodás a toronyhasználatról, azóta tudomásom szerint, minden Telenoros csomag használhatja a 4G -t. Három apróbetűs részre viszont érdemes odafigyelni.
1. Minden csomagban alapértelmezetten aktív a Net Start nevű merénylet. Ezt azonnal le kell tiltatni és esetleges csomagváltásnál ellenőrizni.
2. A korlátlan csomag (flexi) nagyon nem korlátlan.
3. A MyTarif -ban rendelt csomagoknál, az adatkeret leforgalmazása után nem lassítás van, hanem nuku net. -
törölt tag
-
törölt tag
Egyáltalán nem reklámfogás. A Telenort ismerem. Ég és föld a különbség a 3G hálózatához képest. Az összes csomagját felengedi 4G -re. De az elérhető max. sávszélesség nem a 4G -től, hanem az adott csomagtól függ. Nekem, mint minden feltöltősnek, az elméleti max. sávszélességem 7,2Mb/s. Ez 4G -n sem lesz több, viszont a 3G -vel ellentétben, ez többnyire meg is van. De nekem leginkább nem ezért fontos a 4G, hanem azért, mert nem használok GSM -et, csak VOIP -ot és a technológiából adódóan az sokkal jobb 4G -n.
-
aytukabozs
addikt
a V5 az nem Blade, az Red Bull (ill. szeptember óta már az sem, csak V5
)
itt fönt okosat mond a kollega, jó lenne mondjuk az igényekre szűkíteni.
vár a klasszik blade ről váltva (anyám de szerettem azt a telót) majdnem minden eddig képbe került teó nagy előrelépés lesz.
A V5 amúgy a 100$ körüli kategóriában valóban jó választás, van hozzá közösségi támogatás, max. a tárhely lehet kevés benne, tehát alapból egy nagy SD is kell mellé...
-
WOT-H-A-C
veterán
Nézz ki magadnak pár telefont!! Aztán nézd meg , hogy van e itt ph-n topikja a telóknak!! Elsősorban ezekkel foglalkozz. Kínai telóknál plusz pont ha van hazai közösség. Ha megvannak olvassad a topikjukat. Aztán ha már 3-4 telefonra le tudod szűkíteni akkor dobd be ide megint a kérdést konkrét típusokkal és tudunk segíteni!!!!! Neked is könnyebb lesz meg nekünk is!!!
-
aytukabozs
addikt
na igen, volt már hogy itt mellélőttünk 1-1 új névvel, 1,5-2 éve a félve kerülgetett coolpadról derült ki hogy kína egyik legnagyobb mobilgyártója, tavaly a leagoo-ra csodálkoztunk sokan ugyanígy rá, de félek hogy a maxonról ez nem mondható el
Volt már nálam olyan telefon amit egy aliexpressen is aktív, kereskedelemmel foglalkozó cég gyárttat saját márkanévvel, de ezek azok a telefonok amikre nagy valószínűséggel soha nem érkezik frissítés, így a topic nagy része nagy ívben kerüli az ilyeneket, és főképp saját használatra nem veszünk ilyesmit
(#102322) zolipapa66
No de ez egy elég speciális eset, mostanában kezdik szórni és 160-ért még a 135-tel sem rosz vétel (ha csak ennyiben tér el az előzetes speckótól).
szerintem az első eresztés után már az ígért kamera lesz benne, igaz akkor már 200$ felettAz előbb tárgyalt telefon meg már egy végleges verzió...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Napelem
- Robotporszívók
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EAFC 25
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Videós, mozgóképes topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- iPhone 12 Kék 128GB
- Apple iPhone 16 Pro 1TB Fekete Titán Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged