- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Mobil flották
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
totron
addikt
válasz
Wolfskin #140216 üzenetére
Pár fogalmat lehet, hogy át kell írni, át kell értelmezni. 6+" telefon beszerzése után automatikusan vajaskenyér üzemmódban intéztem hanghívást, pedig nem láttam előtte mástól ezt, utólag csak. Ha vannak a közvetlen közelben, akkor teszem fülhöz. Valahogy nem áll kézre (fejre) a fejhez emelés. Mire a kisebbítési trend után visszajött a száj elé a mikrofon, mégsem szívesen él vele az ember.
Beázott az on/off gomb, most nem tudom elindítani a telefont. Röhögjek, sírjak? Míg le nem merült töltésre dugás vagy arról levevés, illetve hívás felélesztette, most is működőképes a készülék, csak éppen nem tudom bootra bírni. Tegnap főmenü-gombbal álmodtam, ami ezen nincs. Jobban is kézre állt, jól is jönne most. Unibody házas, de a levehető hátlapos-cserélhető akksis Samsung fajlagosan jobban állta a mosdatásokat. Ezt még kiszárítani sem tudom, hiába a szabvány (MIL-STD-810G).
A hívásfogadás/lerakás fizikalitása nekem is hiányzik, de újabb androidokban már a felfele húzás, mint felvevés jobban egybe cseng a természetes ujjmozdulattal, szemben az oldalra való csuszogtatással. Virtuális gombként, érintéssel való fogadást is el tudok képzelni, ha nem jönne be a csuszi. Biztos van ilyen mod is. A levelekhez nagyon nem kell 4G, arra akksipazarló.
Az ergonómia már rég eltűnt. Nokia 6210, E51 elég keskeny. A többi, ezután a korszak után jövő ellentétes a maroki ergonómiával csak megszoktuk az évekkel, kötelező fejlődéssel + némi szubjektivitás.Az öregségi rögzültségek, múltba irányuló tudat persze létezőek, mégis azt látom, hogy legalább ennyire alázat kérdése is a boldogulás. Vannak mammerek-taták, akiknek céljuk van, felismerik és belátják, hogy ahhoz a célhoz út vezet és ahelyett, hogy cselgáncsoznának a világgal, saját egójukat önmaguk ellen fordítva, szépen, csendben elsajátítják az egyébként is végletekig lekerekített-leegyszerűsített szükségeseket, majd használják, élvezik az előnyöket. Nincs feleslegesen generált súrlódás, ellenállás. Boldogabbak is. Nem csak erről van szó, de erről is.
-
citkar
addikt
válasz
Wolfskin #140205 üzenetére
Azt látom, hogy nem nyerte el a telefon tetszésed, de vajon te tudod mit akarsz?
Először azt írtad: "szerettem volna egy telefont, ami telefonálásra való. Felveszem, beszélek, leteszem, nem igényel külön figyelmet."
Gondoltam jó, cégeknek, vagy bárkinek, akik csak telefonálnak van sok és olcsó hagyományos telefon (úgy is olcsók a korlátlan beszélgetés csomagok már).
Aztán más dolgok miatt választottad ezt a telefont: "AF fényképező, 4G internet na ha nagyon szükséges, mail, térkép." Lehet nálad is sikerült kialakítani az általad említett internet és kütyüfüggőséget.
Kompromisszumot kéne köss és akkor talán találsz egy megfelelő telefont.
A cégemben én pl megszüntettem a mobilcsomagot, mert nem volt értelme. Továbbá egy régi, hagyományos gombos (kijelző nélküli), vonalas telefont használunk, mert ez egy céleszköz, amit említettél. -
svgyula
addikt
válasz
Wolfskin #140200 üzenetére
Szia! Ezeket nem átlag felhasználásra tervezték és ne is várd el!
Ezek kb a voki-toki helyett használatos eszközök. Olcsó egyszerű.
Ezeket áruházi biztonsági őröknek, vagyonvédelmi egységeknek tervezték. Ahol nincs babrálás, állogatás, mert a következő műszakban más használja......................... Miért is vettél ilyen telefont? Mi volt a cél? Komolyan kérdezem, mert érdekelne a miértje? -
DJGABI
addikt
válasz
Wolfskin #139171 üzenetére
elmondtuk már mi baja: az, hogy noname.
GSM boltosnál a témában analfabétábbakat még nem láttam. Anno bevittem SE K700-ast (abban az időben mikor még menő volt), megkérdezte unironikusan azok gyártanak telefonokat is? Múltkoriban a Samu A40-re vettem fóliát meg panaszkodtam alig kapni kis méretű telefont, elkezdi ja hát iphone-t kell venni... no comment
-
peestike
senior tag
válasz
egy miui-hoz elég a 4 giga ram, nem egy csupasz droidhoz. a miui ráadásul alap helyzetben eléggé szigorúan kezeli a ramot, de ott legalább normálisan állítható, hogy mit és hogy engedjen futni. esetleg másik, nem gyári rom nincs rá? most már nem tudom, hogy milyen a helyzet, de régen egy mediatek-es telót nem volt nehéz megbűvölni. viszont azért lássuk be, hogy ez bizony ulefone, a huncutságokkal számolni kell.
-
viktorhu
veterán
válasz
Még mindig azt mondom, hogy van benne valami, ami erőszakosan felszabadítja a memóriát, meg kéne találni, hogy mi az. 4 giga ram több mint elég egy AOSP felülethez. Nem elég nálam a Galaxy S8-on, de nem lő ki mindent, csak amikor egy rakás dolog meg van nyitva, újratöltődik mondjuk a chrome-ban az oldal, és kezdhetem elölről beírni, amin dolgoztam. De olyat még ezzel sem csinál, amit te mondasz.
Az ébresztő ráadásul rendszeralkalmazás, azt nem is szabad bezárnia a rendszernek (ha nem a gyári ébresztőt használod, akkor viszont bátor vagy).
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Wolfskin #139147 üzenetére
Nem azért, de, ha normális androidos telefont veszel, nem ilyen hulladékot, akkor nem lenne bajod vele.
Az meg, hogy az 50 ezres használt iphone nem zárja be a programokat, az sem igaz. Nyugodtan nézz videókat a YT-n. Ha viszont új iphonet nézel 400-500 ezerért, annyiért az Android is jó lesz. -
DJGABI
addikt
válasz
Wolfskin #139147 üzenetére
_normális_ kínai dual simes telefont simán szabad venni. Redmi 4X-nél nálam is bejött ez a bezárogatás, de ahogy fentebb írták egy alternatív szoft-tal megoldódott nálam is (ugye támogatottabb, meg főleg nem mtk-s telókra találsz n+1 ROM-ot). De az is ilyen noname appnál jött elő, mindennapi használatnál semennyire nem zavart. Na jó, podcast-et is volt hogy kilőtte, de asszem ebbe az optimalizálásba akkor még bele se másztam, amúgy is szabadulni akartam miui-tól.
Meg amúgy az egész onnan indult hogy a proximity szenzorod nem működik egyáltalán/normálisan. Az meg sima minőségellenőrzési probléma...
Nyilván ütésállóval szűkülnek a lehetőségek, de kétlem hogy egy CAT-nél vagy valami normálisabbnál ilyenekbe belefutnál manapság...
-
viktorhu
veterán
válasz
Wolfskin #139138 üzenetére
Nincs egy background task clear menüpont a beállítások között? Ha minden igaz, az agoldtól veszik a szoftvert, és nekik van egy ilyen opciójuk. Ha belerakták a telefonba, akkor ott kikapcsolhatod teljesen is, vagy még jobb programonként kiválasztani, hogy melyikre ne vonatkozzon.
-
DJGABI
addikt
válasz
Wolfskin #139141 üzenetére
Egy szó: julifón... Kicsi kínai nem vett fel programozókat, szarul optimalizált rendszer, ilyesmi. Ahogy nézem 4 giga RAM-os, ha más nem fut a háttérben oda még a jövőhétnek is be kéne férnie.
[dontkillmyapp] Itt nézz szét öltetekért (MIUI-ban is pl kismillió helyre el van dugva az "optimalizáció". tied AOSP-közeli. Valami biztonság app, vagy ilyesmi nincs?
-
-
Papooo
senior tag
válasz
Wolfskin #138294 üzenetére
A BV, Oukitel, Ulefone, Doogeee a jobbféle kategória.
Az AGM és az Evolveo nekem túlárazottnak tűnik.A Nomu, Zgpax, Discovery, Homtom már inkább a problémásabb kategória.- Lehet hogy összességében jó, de van valami komolyabb (virus, hardveres vagy tervezési baki) apróság, ami megőrjíti az embert.
Pl: HT20 (szerintem) élőben ritka rusnya egy telő, ráadásul 10 (nem elírás 10!) csavart kell kicsavarni egy sd vagy sim kártya cseréhez. Igazi utálat volt első látásra, az első adandó alkalommal cseréltem.
Az elődje a BV5000 volt: ott a tervezési hiba az volt, hogy ha pofára esett, azt egyből a telefonból kiemelkedő kijelző tompította, mert elfelejtettek egy kis keretet csinálni neki. Pár tucat betonra esést és jópár úszást is átvészelt.
Másfél évet bírt, amíg össze nem jött, hogy a sarkával essen a betonra. Akkor is csak a gg ment szét, a kijelző és a touch hibátlanul üzemelt.
Most a bv8000 prót nyúzom. Az akksi jól bírja, a wifi meglepően erős, a gps fürge, és a úgy általában jól össze van rakva. Úszott, esett betonra, töltött már fél napot hóemberbe építve, de meg se kottyant neki.
A tartalék töltőpanel már a telefon dobozában várakozik, a "Sim kártyák módosítva" felirat látványához már hozzászoktam.
Ennyi kis kényelmetlenség belefér, abba meg már a bv5000-nél beletörődtem, hogy a portok jóval mélyebben vannak, így csak extra hosszú usb és jack dugó jó hozzá. Szoftveresen nem volt gondom velük, bár ahogy elnézem, a bv is adott ki pár hírhedten vacak romot -
Ájvé
veterán
válasz
Nem, Huawei Xiaomi, Oneplus, Vivo, Meizu, ZTE/nubia, Oppo, Lenovo/Motorola a teljesség igénye nélkül minden elvonalbeli kínai gyártók és dual simet (is) gyártanak.
Ha ruggedre gondolsz akkor más a helyzet AGM német cég, ők tervezik és Kínába gyártatnak, Oukitel is vállalható még szerintem. A többi felsoroltat nem eröltetném személy szerint.
AGM esetén gyári szoftvert szerintem fent lehet hagyni ahogy Oukitel esetén is.
IP67-es készülékek azért vannak még, nem csak Samsung, Sony-k közt is sok akad, de más márkák közül is szokott kikerülni. -
asdf_
veterán
válasz
Na de fegyvert tart valaki a fejedhez, hogy a legalso polcrol valassz? Zte, Huaweii, Honor, Motorola, Lenovo (jo, utso ketto kb. ugyanaz perpill), ezeknek is van ketkartyas keszulekuk. Jo minoseguek is, csak akkor meg az lesz a baj, hogy zsebbenyulos a tortenet. De minden egyszerre nem lehet.
-
nyisziati
veterán
válasz
Wolfskin #138291 üzenetére
A másod-, harmadélvonalbeli gyártókkal ugyanaz a baj: olyan alkatrészeket vesznek a beszállítóktól, amik már kihullottak az elsőosztályú minőségi rostán. Ezért aztán bármi előfordulhat velük.
Nem működik ez vagy az, torz a hangszóró, vagy egyszerűen csak gyenge, vagy a mikrofon visszhangos vagy rossz minőségű, esetleg a GPS nem működik (saját tapasztalat).
De beszédes az is, hogy többnyire csak 6 hónap a gari.
És legtöbbször azt se egyszerű érvényesíteni.Egyszóval: kockázatos.
-
Papooo
senior tag
válasz
Wolfskin #138285 üzenetére
Ha a GG éle vagy a sarka kapja az ütést, akkor jó eséllyel törik is.
A pofára esést, és a komolyabb koccokat viszont jól bírja.
Nem ismerem az Ulefone-t mint márkát, maradok a Blackview-nál , mert az már nálam bizonyított. előző és mostani Drágaszágom -
-
punky10
addikt
válasz
Wolfskin #137276 üzenetére
Ne új töltővel(ami egyébként tápegység)próbáld,mert abban van egy szabályzó elektronika.Próbáld meg egy nagyon régi,nehéz töltővel,aminek levágod a végét,és összekötöd egy usb-s kábellal.Régi ősi Nokia,Simens,Ericsson töltők,amiknek súlyuk is van,azok vissza tudják hozni,ha még egyáltalán lehetséges...
-
-
aytukabozs
addikt
válasz
Wolfskin #134183 üzenetére
"ez ilyen kínai telefon fícsör? "
Megveszed egy ~1.5 éves brand telefonját (akik előtte jóeséllyel klóngyártással foglalkoztak), és aztán annak a hibáiból arra jutsz hogy a kínai telefonok szarok?
Nem hinném hogy jó a logikád.A Nomu-agm kérdéssel keresd Rawulf kollegát, tavaly nagyon beleásta magát a rugged telefonokba, lehet hogy tud ajánlani.
-
IldiH
tag
válasz
K6000 Prom van, hibátlan, és csak cseppálló, de azt tudja. Túrázom vele, esőben is használom, bírja. Sajnos kifogtál egy hibás darabot.
A listádra javasolnám még a Blackview BV8000 Prot (ha jól emlékszem a nevére), bár most nem tudom megnézni, hogy minden kérésednek megfelel-e. A 6000-es topikjában már írt ilyen tulajdonos.
Szerintem a BV mérföldekkel veri az Evolveót ... -
viktorhu
veterán
válasz
"am IP64 ide, IP64 ode, a K6000 belepottyant a kádba, de 3 mp is sok volt neki. egyszer kérdeztem itt, h van-e tapasztalat, mit enged meg az IP64. most már van. semmit."
Ezt kipróbálás meg kérdezés nélkül is megtudtad volna egy kis google kereséssel. Mármint nem azt, hogy semmit, hanem hogy az IP64 nem jelöl vízállóságot, főleg nem kádba dobálósat. A 6 a por elleni védelmet jelenti, a második számjegy meg azt, hogy ha mosogatáskor ráfröccsen egy kis víz, azt kibírja.
-
IldiH
tag
válasz
Wolfskin #133260 üzenetére
Ebben az esetben valóban nem kell hajtanod annyira a belsőre és így egy 10000-es akku valóban sokáig kitart. Mondjuk nem bánnám, ha kipróbálnád, legalább lenne róla elsőkezes infó
A 6000 Pro-m biztos, hogy nem harmatgyenge, ejtettem már le arccal kődarabra (semmi védelem nem volt rajta), ugyan elrepedt a kijelzője, de nem vészesen és tökéletesen használható volt úgy is. A cseppállóság is igaz, esőben is kézben szokott lenni (de nyilván nem fürdettem még meg). Ebből kiindulva sikeres lehet a még erősebbre tervezett modell is.
Ha soook pénzem lenne, akkor összeszereltetnék magamnak egy tökéletes telefont -
IldiH
tag
válasz
Wolfskin #133257 üzenetére
BV6000 van és azzal nagyon jók a tapasztalatok, remélhetőleg nem lett rosszabb a folytatás.A 8000-es pedig jóval többet tud, kb mindenben előrelépés a 6000-hez képest. A 6000-es fórumában ígért valaki tesztet, neki már úton van, esetleg várd meg.
Az Oukitel azért eddig nem nagyon csinált strapatelefont, így ilyen irányú ismeret nemigen van róla. Az akksi nyilván tovább tart, ha már nagyobb, mint az általános, de ne várj csodát az üzemidőtől. Itthon van K4000, K6000 és K6000 Pro, mindegyik kitart a nap végéig, akárhogy nyúzom, de 2 vagy több napot csak akkor, ha "visszafogottabb" vagyok. Pl a THL 5000-em valahogy optimalizáltabb volt. Persze rengeteg minden fut a háttérben, de a fogyasztásnál a kijelző min. 70% körül eszik, pedig verőfényen kívül én csak 5-15% fényerőn nyomom. -
IldiH
tag
válasz
Wolfskin #133251 üzenetére
Ahogy elnézem a K6000 Pro-hoz képest csak a kamerában, a strapa kialakításban, kicsit nagyobb akksiban és talán a giroszkopban különbözik. A proci, stb tökugyanaz, nem érzem nagyon előrelépésnek (bár ha lenne felesleges pénzem, akkor csak túrázáshoz megvenném a márkahűség miatt
).
Strapának én a Blackview BV8000 Pro-t venném most. -
salaud
aktív tag
válasz
Wolfskin #133250 üzenetére
Frissítsd 7-es Androidra, ugyanis van hozzá gyári A !ph-s topicjában megtalálod a hogyant. Nem kell hozzá Nobel díj..
A többi problémádra a válaszaim:
1, Nekem nem csinálja.
2, Sem fröcskölő víz alá nem tartottam még, sem szét nem szedtem, poros-e. Még akár igaz is lehet. Vagy nem.
3, Én tökéletesen látom a gombokat, ráadásul nálam érintésre rezzennek, amit szerintem lehet állítgatni menüből. Gyűlölöm a szoftveres gombokat, ebben nem tudok segíteni.
4, Felteszel egy Jelly Bean launcher-t, vagy bármilyen launcher-t ami szimpatikus és aztán arra teszel ikontémát. Amúgy szerintem a jelly bean téma borzalmas, rusnya volt. Ízlések és pofonok ugye...
-
RVR400
veterán
válasz
Wolfskin #132963 üzenetére
Van a Telenornak egy készüléke, mai a K510 nevet viseli. A teló egy Leagoo Lead5 lenne, de nem dual sim. Annyira nem dual sim, hogy nem csak le van ragasztva és dugaszolva a második sim, hanem fizikailag sincs rajta az alaplapon forrasztva a foglalat.
Hogy a foglalat ráforrasztásával, és egy eredeti Lead 5 szoftverrel mit csinálna, az kérdés, de ehhez legalább vannak elérhető dolgok. Na a Navonhoz szinte semmi nincs, vagy ha van, akkor aranyárban.
Azt fel sem vetem, hogy tudatos vásárlóként előzetesen miért nem derült ki, hogy nem dual sim, másrészt nem is értem, hogy miért nem szifont vettél, mikor az 10 év alatt egy centit sem változott...
-
-
Zeki
nagyúr
válasz
Wolfskin #132855 üzenetére
Na várjál... kell egy 5"-os teló, aminek a kijelzője alatt ott sorakoznak a gombok is, mint valami nyomógombos telón, meg még legyen vízálló is.
Ha netalántán véletlenül lenne is ilyen valamelyik kínai webshopban, a bottal sem piszkálnám meg kategória lenne. Ugyanis az annyira noname gyártó überfasza terméke lenne.
-
Secretknight
aktív tag
válasz
Wolfskin #128904 üzenetére
Vannak helyek és szolgáltatók ahol megy a 4G ,és van ahol nem.Az előző válaszban ott a térkép.
Pl. nekem a Telekom itt Tatabánya és környékén tökéletes B20 nélkül is.Sőt,azt kell mondjam az országban amerre jártam alig volt olyan hely ahol ne lett volna.Azt nem tudom ,más szolgáltatónál mi van.Persze lehet hogy pont arra nyaraltam teleltem ahol a többi frekin is megy a 4G.Ja, Umi Iron-t használok több mint egy éve,amiben nincs B20.
-
Ájvé
veterán
válasz
Wolfskin #128904 üzenetére
Ha az országban mindenhol szeretnél biztos 4G-t akkor nem. Tessék egy térkép a mért frekvenciákról.
-
-
-
svgyula
addikt
válasz
Wolfskin #115151 üzenetére
Üdvözletem mindenkinek BUÉK!
Szia! Hát a home gomb ennél sincs de nézd meg a tesztet
Amit leírtál az egy álom. Azért azokhoz az elvárásokhoz és a megbízható működéshez szorozd meg 3-al.
Esetleg egy másik aminek az aksija biztosan kibír egy napot -
Sanyesz.
őstag
válasz
Wolfskin #114034 üzenetére
A Root Check szerint is rootolt?
-
Sanyesz.
őstag
válasz
Wolfskin #114029 üzenetére
Gondolom, most rootoltad a telefont és/vagy most került fel az SU.
Normális esetben, ha van net kapcsolat, akkor normál módon lehet frissíteni.
Ha nem megy elsőre, próbáld újraindítani a készüléket és megismételni a frissítést.Egyéb esetben nem sikerült az SU telepítése.
-
XtremLor
őstag
válasz
Wolfskin #113920 üzenetére
Visszaraktak az elso rom-ot amivel kihoztak a tescobol, tiltottam en is ezen mindent, de ha feloldotta meg letoltotte meg a frissitest is hozza magatol, es ezen kivul meg toltott is hozza pluszba cseszhettem.
Ugy volt **** ahogy volt.(#113921) CineDOG1 : mindegy volt clean master, virusirto, tuzfal nem kivanom senkinek se.
-
XtremLor
őstag
válasz
Wolfskin #113913 üzenetére
Ismerosom tabletja volt ilyen szervizbol hazahoza, hardveres hibaval bevitt tabletre javitas utan mert milyen jofejek rahuztak egy uj fw-t ami hasznalhatatlan volt ugyan igy mint ez, amiddig nem kapott netet meg elment, azutan game over 3 launcher 2 lockscreen 20-30 kinai app folyamatosan huzta lefele magat, 1 perc es befagyott, a pucer nenik szaladgaltak a kijelzon, neten nem leltem en se semmit, mondtam hogy vigyek vissza es oldjak meg ok....ennek is mindegy volt bekapcsolt mindent magatol.
-
törölt tag
válasz
Wolfskin #112534 üzenetére
Az Xposed és moduljai közösségi támogatásúak, a forráskódjuk hozzáférhető. Sztem nincs olyan XDA member, aki ilyet meg merne tenni. Arról nem is szólva, hogy aktívan használom ezt a modult, mégsem jöttek vele kínai huncutságok. Ez nem az általad telepített alkalmazások hozták, hanem a ROM -ban van. Dzsunka gyártóknál ez bevett szokás. Olvass utána! Nem a letöltött alkalmazást kell kipucolni, hanem a ROM -ból azt a segédalkalmazást, ami letölti. Vagy, legalább megvonni a futtatási jogát. Meglepne, ha a rendszer logban nem lenne nyoma.
A GPS -t pedig root joggal futó, készülékkereső funkciót ellátó alkalmazások szokták a háttérben kapcsolgatni. Vagy, az egyik kínai meglepid szeretné tudatni a gazdijával, hogy hol vagy. -
salaud
aktív tag
válasz
Wolfskin #112503 üzenetére
Valószínű meg lehetne oldani a problémádat, de ehhez érteni is kéne hozzá. Amíg olyan alapfogalmakkal nem vagy tisztában, mint Operációs Rendszer, Kernel, Jogosultságkezelés, addig esélytelen.
Megpróbálom leírni egyszerűen, miért nem csinál semmit az avast:
Azok az alkalmazások, amiket az avast nem tud leszedni, rendszergazda(root) joggal futnak.
Az avastod felhasználó(user) joggal fut.
Felhasználó még olvasni sem tudja a rendszergazda jogú fájlokat, nemhogy eltávolítani. Nincs hozzá joga.A telefonodon root(rendszergazda) jogot kéne szerezned első lépésben.
Ezután olyan víruskeresőt futtatni, ami képes a root jogot használva a rendszerfájlokat is átnézni, módosítani.
Ilyen például a sophos víruskeresője.Ez az alap, amit meg kéne tenni.
És ezek csak az átlaguser számára is egyszerűen végrehajtható részek. A többibe bele sem mennék.
-
törölt tag
válasz
Wolfskin #112503 üzenetére
Azt felejted el már megint, hogy nem AZ Android oprendszer fut a vason, hanem annak, egy gyártó által hirigelt változata. Azért nem tudod ezeket a "vírusokat" eltávolítani, mert a gyártó rakta bele, az alap rendszer részét képezi. Nem az Androidét, hanem a dzsunka telódét. Tehát, nem az Android rendszer a hibás, hanem a dzsunka gyártó, aki kihirigelte.
Motoros GPS pedig nem létezik. Talán egy Apehanger kormányos chopper -re fel lehetne szerelni úgy, hogy ne essen ki a látótérből, de ki az az elmebeteg, aki GPS -szel csúfítana el egy minimalista chopper -t?
-
salaud
aktív tag
válasz
Wolfskin #112424 üzenetére
Te egy Demagóg Fórumtroll vagy. Többször el lett mondva, hogy vettél egy középszar kínai telefont, ami vírusfertőzött. És ennek ellenére folyamatosan az Android rendszert hibáztatod és baltával akarod szétverni a készüléket. De mintha a falnak beszélne az ember, fel sem fogod, amit írnak neked. És bár úgysem fogod felfogni: "Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
raulicio
senior tag
válasz
Csak, hogy a kérdésedre válaszoljak.
1. Ki lehet kapcsolni a GPS-t az android rendszerben.
2. Az aluljáróban sem veszel húszezerért "tutijó, hibátlan, eredeti, tezsvírem" Iphone 6S-t mert gyaníthatóan azzal valami nem stimmel, vagy legalábbis utána nem az Apple anyukáját szidod. Pontosan így van ez minden ellenőrizetlen helyről beszerzett, ellenőrizetlen minőségű áruval is, mint pl a soha nem hallott zgpax "telefonoddal" is.
Nem csak azért mert vettél egy szart, ami nem működik megfelelően, de azért is, mert az emberek többségének azért van annyi esze, hogy nem vesz ilyen szarokat, ezért nincs is mögötte olyan közösség, ami kijavíthatná a "gyártó" által vétett véletlen és szándékos hibákat.A megoldást pedig te magad találtad meg napokkal ezelőtt. Használd GPS-nek, ha annak jó és használj egy rendes telefont mellé. Nem azért mondja mindenki ugyan azt mert mi ilyen megátalkodott szemetek vagyunk, hanem azért mert ezek tények, még akkor is ha neked nehéz elfogadni, hogy a nagyon olcsó termék néha többe kerül...
-
SaGa59
őstag
válasz
Wolfskin #112443 üzenetére
Már többen megpróbálták elmagyarázni neked: nem az android, hanem egy ismeretlen gyártó által elkövetett, az androidon alapuló oprendszerszerűség a hibás, ami valószínűleg teli lett nyomva mindenféle érdekes appokkal. Ez az egzotikus márkájú és/vagy egzotikus helyekről beszerzett készülékek veszélye. A vas még lehet, hogy jó is, de a szoftver amit rátettek nem, abban benne van pár ez-az, ami neked nem kell, és gyanítom másnak se nagyon kéne. Ennyi és nem több a történet, kár tovább rágódni rajta. Vagy együtt élsz vele, vagy kukázod. Másik, a felesleges appok nélküli FW-t valószínűleg senki sem tud rá ajánlani...
-
beg
veterán
válasz
Wolfskin #112443 üzenetére
...ez nekem sokkal inkább tűnik a rendszr (android)) sebezhetőségének, mint gagyi hardvernek...
Ezzel szerintem egyedül vagy. Sajnos ezt a balhét nem tudod ráverni az androidra. Saját kénye kedve szerint faragja a gyártód a telefonra kerülő FW-t. Ha akarom, én is ki tudnék adni egy olyat, amitől pink csillámfókák ugrálnak 3 percenként a kijelzőn kínai írásjelekkel. de attól még mindez nem húzható rá az androidra.
-
válasz
Nem szabad akaratából cselekszik. Megtanították rá, hogy így cselekedjen,
Noname telefon esetén bármi rákerülhet. Ez leginkább a kínai felugró netre kívánkozó jelenségre igaz, illetve az automatikusan települő kínai approkra. Ez maga a rajta lévő firmware-nek a beépített tulajdonsága (nem bug, hanem feature). Talán logcat-tel megnézhető, hogy honnan mi hívja elő.Ami a gps bekapcsolását illeti, ezt olvastam
-
svgyula
addikt
válasz
Szia! Ha nem értesz a telefonokhoz kérj segítséget ez nem szégyen! Amit viszont írsz az már igen! A saját tudatlanságod vagy csak önfejűséget gyümölcsét próbálod másra hárítani. Miért is nem vettél inkább a "zgpax s9 " sz@rság helyett egy telefont? Na ezzel kellett volna kezdeni................................
kifutottam a szerkesztésből........... -
7Sony7
addikt
válasz
Az előttem szólókoz még annyit: Sajnos nem tájékozódtál vásárlás előtt. Noname készülék, könnyen lehet, hogy gyárilag tettek bele kémprogramot. Ezen csak a csavarhúzó, satu, balta segíthet. Esetleg rom csere. Erre viszont nagyon kicsi az esély, hogy van megbízható. Vedd tanulópénznek. Használd zenelejátszónak, ébresztőórának, stb, és vegyél egy normálisat. A családban 5 kínai android van, mind rendben van, viszont utánajártam a választásnak.
-
svgyula
addikt
válasz
Wolfskin #111985 üzenetére
A "dolog" aminek a megoldásáról itt szó van, az a telefonálás. Semmi más.
Ez nálam a következő fő lépésekből áll:
• névjegy (hatékony) keresése és hívása
• bejövő hívás fogadása
• hangerőszabályzás / kihangosításra váltás
• (opcionális: képernyő manuális kikapcsolása)
• (opcionális: hívás közben információ keresése)
• hívásbontás
Ez nálad mind vezetés közben és még van jogosítványod?
Amúgy a nyelveddel nem próbáltad még vezérelni a telefont ha már az újaidat akarod vagdalni?
Az én részemről csak egy kérdés van: nagyjából mond meg merre jársz az autóval mert én arra többet nem megyek! Az enyémnél még csak ki sem kell nyitni a tokot sőt hozzá sem kell nyúlni csak felemel és fogadja a hívást! A "célszemély" kiválasztás után a művelet ugyanaz felemel és indítja a hívást!
A helyzet az, hogy nem a hordozható hanem a beépített kihangosítót kéne használni ami ugye optimális esetben úgy működik, hogy beülsz és a telefon kapcsolódik a rendszerhez és ott fogadod és indítod a hívást is és nem tapizod a telefont az pihen a zsebedben!
Még egy dolog jelenleg már azt is büntetik ha állsz a piros lámánál, vagy dugóban és telefonálsz! Párszor amúgy csak egy hajszál hiányzott, hogy kiszálljak vagy utánamenjek az idióta telefonáló sofőrnek és lenyomjam a torkán a telefont!
A GPS bekapcsolás valószínűleg ahogy írták is NEM ANDROID bug hanem luzer error ki kell kapcsolni a helymeghatározás engedélynél valamelyik apk-t! Valószínűleg mivel nincs mobilnet a kugli így keresi a helyet ahol éppen vagy! -
törölt tag
válasz
Wolfskin #111996 üzenetére
Ezt nem értem. A pro verzót próbáltad? Nekem külön van benne ki és bekapcsolt kijelzőre vonatkozó lehetőség és külön híváskezelő opció. Ez a "piros gomb megnyomás" sem tiszta. Az Additions nem gombot nyomogat. Ott vannak az Androidon használható gombkódok, amiket szintén hozzárendelhetsz a gombhoz. A hívásfogadáshoz a CALL kell (vagy a HEADSETHOOK, mert az egy parancsban a médilejátszást is leállítja), az elutasításhoz meg CALL_END.
-
törölt tag
válasz
Wolfskin #111980 üzenetére
Te nem tudod a Note Home -ját híváskezelésre használni. Ettől még lehetne. Ez nem az Androidon múlik. A másik telón is lehetne a hangerő gomb a híváskezelő és akkor nem kéne "elemezni" a szituációkat. Ami meg a kihangosítót, fülest illeti, vezetés közben kötelező a használatuk és hidd el, hogy ez jól is van így. Én is így telefonálok autóban, pedig sanszos, hogy többet vezetek, mint Te.
-
Ájvé
veterán
válasz
Wolfskin #111968 üzenetére
Remélem tudod, minél ismeretlenebb kínai telefonról van szó. annál esélyesebb a kamu adatok esélye. 4200-es akku biztos kamu. GPS minden telefonba van, vagyis AGPS, de normál GPS ebbe sincs, az is biztos! Szóval téged nagyon csúnyán átnyomtak a palánkon ezzel a kínai csodával.
"telefon helyett ma már a számítógépünket hurcibáljuk"
Ez így van, telefon már nem csak egy telefon, sőt ez csak egy funkciója a sokból már, ezzel nincs is semmi baj, ha helyén kezeljük a dolgokat. Meg kell szokni azokat a tulajdonságokat amik ezzel járnak, de az általad taglaltak nem tartoznak ezek közé, mert sok telefon tökéletesen használható telefonként és sok minden másra is. Te akartál olcsón nagyon jót, csak hát ez egy csapda volt, te pedig szépen belesétáltál.
"a fizikai dedikált gombok elhagyása MINDEN készüléken az olcsósítás, butítás jele"
Hülyeség, egyszerűen nincs már rá szükség, legtöbb készüléken 3 gombra redukálódott a fizikai gombok száma, ezekből egyet nehéz lenne elhagyni (ki-be kapcsolás), másik kettő pedig ugyan lehagyható lenne, de elég fájó lenne a hiánya (és nehéz megoldani a gyors hangerő szabályzást mondjuk telefonálás közben, sőt eléggé kivitelezhetetlen). Többi gomb azért tűnt el mert felesleges, bár van aki megtartotta a home gombot. Szóval nem olcsósítás, sokkal inkább egyrészt trend, másrészt hely biztosítása a minél nagyobb érintő felülethez. Ezek alapján jól tetted, hogy visszatértél a régi nyomógombos telefonokhoz, neked nem való érintő képernyős telefon, nem mindenki szereti vagy tudja elfogadni.
"pontosabban a profitnövelés"
Profit növelés? Az hogy kihagynak egy gagyi 10 forintos panelt egy gombsorral? Egyik legdrágább alkatrész minden okostelefonban maga a kijelző, mondjuk nem maga a érintő képernyő, hanem az LCD vagy AMOLED panel.
"ha ég a kijelző, kisüti a szemem, ha a fülemhez emelem, megbüntet a rendőr. erre van az oldalsó gomb. eredetileg"
Nem erre a headset van, vagy autós kihangosító amivel telefon nyomkodás nélkül is fel lehet venni a hívást. Teljesen mindegy milyen telefont nyomkodsz vezetés közben, ugyan úgy büntetik, nincs kikötve, hogy buta telefon sok gombbal nem büntetendő. -
-
Wolfskin
őstag
válasz
Wolfskin #111894 üzenetére
sziasztok, köszi mindenkinek a tippeket!
a megoldás pofon egyszerű volt, ott hevert a fiókomban. úgy hívják, nokia 5800. van egy marékkal, reggel beüzemeltem kettőt. felüdülés volt a telefonálás. újra van felvevő gomb, letevő gomb, mindenki hallja tisztán, amit mondok. olyan finom érzés azt mondani valakinek, hogy szia, és már a fülemnél bontom a vonalat. egy kézzel!! úgy, hogy rá se nézek a készülékre, úgy rakom zsebre. nem igényli a figyelmet, foglalkozhatok a dolgommal. olyan, mint egy varázslat... meglátjátok, előbb utóbb valaki fel fogja találni (újra) a mobiltelefont...
ezt meg majd bütykölöm ha lesz sok szabadidőm. egyelőre egy TELEFON-ra van szükségem, nem egy tamagoccsira.
köszi
W -
svgyula
addikt
válasz
Wolfskin #111894 üzenetére
Szia!
Nem lehet, hogy valaki bekapcsolta a telefonodon a távoli figyelést? Amit a gyerekeknél szoktak használni, hogy tudják éppen merre csavarogDe lehet vele mást is figyelni pl éppen m9kor nem vagy a munkahelyen, vagy egy "tiltott" címet figyel az zasszony
Valami ilyen:
GPS követés
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- Ingatlanos topic!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Melyik tápegységet vegyem?
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Milyen videókártyát?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Google Pixel 9 Pro 5G 16/256GB Szürke Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- iPhone XS Max 64GB LEÍRÁST OLVASS!
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest