- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
raulicio
senior tag
válasz
Remiel #123891 üzenetére
szia! a GPS-t próbálgattad? Nekem alkalmi navira és főleg sporttevékenység trackelésre kellene, utóbbiban meg volt már néhány rossz tapasztalatom.
A geekbuying eu warehouse mennyire megbízható? illetve szerepelt itt is egy magyar shop, akik állításuk szerint rendelkeznek hazai raktárkészlettel és nem az eustock. mi volt a neve? jöhet privátban is nehogy szabályt sértsen. köszi
és tudom ez off, de ezért van offtopicban
-
raulicio
senior tag
Hello!
Dual sim telefont keresek. Paraméterek:
Must have:
- 200 USD körül. Nem lenne baj ha ennyiért már az euból jönne, de nagyon max lehet ez kínai ár is.
- min. 3000 mAh akksi
- ujjlenyomat olvasó
- minium MT6753, de inkább P10 vagy valami használható snapdragon
- B20 Ne, kérdezd, ne okoskodj, kell!ű
- ne legyen nagyobb 5,5 colnál ls minél kompaktabb, annál jobb.Jó lenne:
- fast charging
- 32 GB tárhelyNem baj ha B brand.
Amik most benne vannak a pakliban (némelyik kicsit a drágább mint a keret)
Umi Super
Vernee Apollo Light
Alcatel Flash Plus 2És egy olcsóbb de jó versenyző:
Ulefone ViennaMi jöhetne még szóba? Ötletek? SImán jöhetnének a xiaomik Leeco-k, de B20 nélkül egyelőre nem kellenek.
-
raulicio
senior tag
válasz
paolinho #121512 üzenetére
Az Apollo Lite-ot én is nézegettem. Egy kicsit túl jónak tűnik, hogy igaz legyen, de ugye a remény hal meg utoljára.
A giztop meg kb annyira megbízható, mint bármelyik kínai webshop. Még akkor sem biztos semmi, ha valamire azt írják, hogy van készleten, szóval a pre-sale az meg totál lutri. Sanszos, hogy ha most kifizeted, akkor még hónapokat várhatsz a telóra és ha olyan szerencséd van, hogy az első darabokból te is kapsz egyet, akkor esélyes, hogy bugos lesz még mint a franc. Szóval én azért megvárnám, hogy kijöjjön ténylegesen legalább az első széria. -
raulicio
senior tag
válasz
gagyilovag #121163 üzenetére
biztos csak szerencséje volt, mert ugye "hülye, nem ért hozzá és össze-vissza beszél".
-
raulicio
senior tag
válasz
Graphics #120137 üzenetére
Iphone kell neki!
(#120151) Msony:
Nézd, van a telefonodban egy nem túl acélos 2500mAh akksi. Ettől azért két nap üzemidőt ne várj. Persze attól is függ, hogy az 1 nap alatt mennyit és hogyan használod. Mennyi a "screen on time" pl. Persze ezt leginkább más x9 tulajokkal tudnád megbeszélni, hogy náluk hogy ketyeg a telefon, aztán ha a tiéd kevesebb ideig bírja, akkor érdemes lehet valamilyen akkufigyelős appal, hogy nem okoz-e valami "wakelock"-ot, ami ugye nem hagyja mély alvásba menni a telót és ezáltal csökkenti az üzemidőt. -
raulicio
senior tag
ez a rohadt xiaomi... Ennél a redmi 3 pro-nál már nagyon elbizonytalanodtam B20 ügyben. Minden más szempontból tökéletes lenne nekem
-
raulicio
senior tag
Cubot S550-et használ már valaki? Vélemény? A gyengécske soc nem érdekel. Régebben is csak a RR3-al játszottam, de mostanában azzal sem. Ami zavar benne eddig, hogy nincs notiled + gomb háttérvilágítás sem
De amúgy, ami nekem fontos az benne van: ujjlenyomat olvasó, 3000 mAh körüli akksi, dual sim és B20. Hasonló árban van valami ami tudja ezeket és megbízhatóan működik is?
-
raulicio
senior tag
Egész ügyesen trollkodjátok szét ezt az LTE kérdést.
Azt érdemes figyelembe venni, hogy egy gyorsabb és reszponzívabb technikáról van szó. Talán nem akkora különbség mint a 2G/3G tekintetében, de egy modernebb technológiáról van szó, aminek létjogosultsága egyre nagyobb lesz.
Sokan nem vesznek kéthavonta új telefont, mert éppen meggondolják magukat a B20-at vagy valami mást illetően, szóval akinek most még nem is kell az LTE, annak is érdemes figyelembe venni, hogy fél év múlva meg kellhet és szar dolog ha a szeretett telefonról ennyi idő után derül ki, hogy nem alkalmas valamire.Persze vannak rengetegen, akik még mobilnetet sem használnak, de ennek ellenére telefon ajánlásnál érdemes kiemelni, ha egy készülék nem képes használni bármelyik hazai frekvenciát. Aztán a kérdést feltevő eldöntheti, hogy belevág-e egy ilyen kalandba vagy nem.
-
raulicio
senior tag
válasz
Kornel #116652 üzenetére
Amit lehetett azt már az ElE elrontotta és csinált már elég szart ahhoz, hogy végre valami jó is összejöjjön nekik. Ráadásul nagyon úgy néz ki, hogy nem az a gyártó lesznek, akik 2-3 év után eltűnnek. Pl nyitják az EU-s szervizeket, stb. Persze ez még nem jelent semmit, de jelenleg nagyon úgy néz ki, hogy vagy az M3 vagy a P9000 lesz a befutó nálam is.
Ráadásul amíg az első kategóriás kínai gyártók nem hajlandók az EU felé nyitni normális LTE frekvenciákkal, addig nem is nagyon marad az embernek más választása, mint kiválasztani egy jó kis B brandet és imádkozni, hogy minden stimmeljen.
(#116656) kornelka válasza fateless (#116654) üzenetére
Nem szoktam elsietni a vásárlást szóval ez nem valószínű -
raulicio
senior tag
válasz
zolipapa66 #116582 üzenetére
Nem kell megsértődni!
A 4G minden tekintetben jobb mint a 3G ez tény és nem hit kérdése (oké lefedettségben még nem). Persze akinek jó a 3G is és szerencsés annyira, hogy nem egy túlterhelt 3G-s tornyon kell lógnia, az legyen boldog vele, de azért ne az legyen már a hülye, aki a felsőbbrendű technológia felé tereli az embereket. Ha mindig megelégedtünk volna azzal, ami van, akkor most még a fán csimpaszkodnánk. Persze az is tök jó!
Amúgy ezzel nem szeretnék megbántani senkit, de egy külvárosi garzon lakás sosem lesz rózsadombi villa, még akkor sem ha az előbbi is csak álom sokaknak.
-
raulicio
senior tag
válasz
tibcsi0407 #115005 üzenetére
Minden napra jut egy újdonság...
Ha nem érkezett meg a csomag, ami a nyomkövetésen is látszik, akkor hogy kaszál el a PP?Nekem szerencsére eddig csak egyszer volt, hogy nem érkezett meg egy csomagom, ráadásul egy nyomkövetés nélküli, 10 USD kis pakk. Szóval nem is tudom, hogyan bizonyítottam volna be, hogy tényleg nem érkezett meg, de szerencsére nem is kellett, simán visszaadták a pénzt. Csomag persze azóta sem jött, pedig kamuzott össze-vissza a webshop, hogy gond volt a postán, meg már tuti újra feladták és nyugodtan zárjam a claim-et. Így utólag jól tettem, hogy nem hallgattam rájuk.
-
raulicio
senior tag
válasz
janaman01 #114990 üzenetére
Nem értem mi ez a format mánia. Anno én is szenvedtem egy keveset a V3-al, de soha eszembe sem jutott volna formázni.
Ha a romban, amit flashelni akarsz más a partíció kiosztás, akkor sem kell formázni. marha nagy tévedés, de tudom én is olvastam nem egy helyen ezt a marhaságot! -
raulicio
senior tag
válasz
cappa72 #114926 üzenetére
Tuti, hogy az imei lesz a gond. Nekem is volt V3-am.
nimfas:
Az adatroaming bekapcsolást még tényleg próbáld ki. Pl UPC-s mobilnet nekem csak így működött.
Ezeket a RAM-al kapcsolatos panaszokat nem igazán értem. Én még ott vagyok lemaradva, hogy az android memóriakezelése éppen úgy működik, hogy addig pakolgatja a dolgokat a memóriába, amíg van szabad hely. Éppen ezért tök felesleges ürítgetni a memóriát, meg azon izgulni, hogy éppen mennyi a szabad memória. Valaki felvilágosíthatna már a témában...
-
raulicio
senior tag
válasz
Víz Elek #114835 üzenetére
nem kell futtatni az adb-t. Nyiss egy parancssort, navigálj az abd mappába (közben helyezd a recovery-img-t is ebbe a mappába és nevezd át recovery.img-re ha más neve van), tedd a telefont fastboot modeba és ha az adb mappában vagy a parancssorban akkor írd be, hogy "fastboot flash recovery recovery.img"
De sok ezer videós és pontokba szedett tutorialt találsz a neten. Ha meg ennyire nem ismered ezt , akkor inkább olvasgass még utána nehogy elronts valamit...
-
raulicio
senior tag
Hello, a belépő szintű telókat nem nagyon figyelem, így remélem tudtok majd tanácsot adni.
- Dual sim
- max 40-45 ezer forint mindennel együtt
- max 5' méret
- hölgynek lesz, de feketét szeretne
- amúgy teljesen átlagos felhasználásra: telefonálás, netezés, whatsapp, stb. Nem játszik vagy ilyesmi, viszont legyen gördülékeny a rendszer.
- B20 nem feltétel.
- legalább két évig használná, szóval vmi olyan kéne ami nem esik szét fél év múlva és nem 6582- vagy valami hasonló régi cucc hajtja.Meizu m2 vagy esetleg Xiaomi Mi2 Pronal van jobb ebben a kategóriában?
Köszi!
-
raulicio
senior tag
Szerintem meg tökéletes példa volt. Miért lenne a 4G extra? Pont ugyan annyiba kerül mint a 3G. A lefedettsége hasonló. Mitől is extra? Szíved joga használni egy inferior technológiát, de ne próbáld már nekem megmagyarázni, hogy az a hülye aki gyorsabb, jobb minőségű hálózatot választja.
Mondjuk valószínűleg fogalmad sincs arról, hogy a 4g hálózat pl mennyire tehermentesíti a 3G hálózatot vagy hogy a puszta sebességen kívül milyen előnyei vannak.A szolgáltatók nem telefonboltok és nyugodtan elhiheted, hogy nem a készülékeladásból élnek...
-
raulicio
senior tag
Otthon meg a kert végi budiba jársz, mert ugye "teljesen alkalmas az is sz.rásra".
Persze csodát nehezen is várhatnánk a 4G-től, amikor egy átlag 4G-s sebesség valahol a 3G maximuma környékén mozog, persze mint korábban is hangsúlyoztam, ha valaki 3210-es nokiát használ, azt nyilván hidegen hagyja az egész, de ettől még ne próbáld már meg nekem megmagyarázni, hogy az edge jobb a 4G-nél!
Mondjuk amíg te edgezel, addig nekem több sávszél marad, szóval tulajdonképpen igazad van és én is mindenkit arra biztatnék, hogy hagyja a csudába a 4G hálózatot, azoknak akik örömmel használják azt.
(#113944) CineDOG1 válasza Ájvé (#113943) üzenetére
(PH! kedvence)
Az igaz, hogy sajnos noname kínai telók támogatják a B20-at, meg a ZTE Blade S6.
De itthon a szolgáltatóknál kaphatók meg mind támogatja.Mert ezek a gonosz mobilszolgáltatók csupa olyan telefont választanak a készülékportfólióba, amik működnek is a hálózatukon
(#113950) Mercutio_ válasza adoks (#113948) üzenetére
Sajnos nem túl régóta van 4G-m. Pontosan úgy gondoltam, ahogy többen is itt, hogy marketing, meg nem is jó az semmire, de mióta 4G-t használok egy kicsit máshogy látom...
-
-
raulicio
senior tag
válasz
Outlander #113727 üzenetére
4.
Amúgy meg ha már a kolléga említette, hogy UPC vagy DIGI netet venne, akkor pl azt sem árt figyelembe venni, hogy a UPC-nél a 4G hálózatot nyugodtan elfelejtheti. Ugyan a provider itt is a Voda, csakhogy a UPC-nek nem ad 4G-t, szóval UPC netnél egyáltalán nem szempont a B20.A digit nem ismerem.
(#113740) ÁrPi2 válasza raulicio (#113713) üzenetére
Elefántéktól én már inkább a P9000-et várnám meg. A vowneynak egy kicsit bazári kinézete van még ha esetleg jó is lesz.
-
raulicio
senior tag
Akkor már csak egy Mi Note 3, Miezu Metal minőségű és árú ujjlenyomatolvasós telefont kell találni B20-al és meglesz az új telefonom...
Nem ugyan az a kategória de ésszerű kompromisszumokra kész vagyok.
Kingzone K2 esetleg?
-
raulicio
senior tag
válasz
zolipapa66 #113382 üzenetére
a hátlap nagyon gáz, de azért nem rossz.
-
raulicio
senior tag
Ez azért elég korrekt ha valóban az EUn belülről jön...
Ez meg is oldaná a gondjaimat csak az a k...a B20
(#112861) libamajas
Szerintem nagyon eltévedtél a kérdéseddel... -
raulicio
senior tag
válasz
Atomgeszi #112849 üzenetére
Ennyi erővel várhattok a végtelenségig.
Pontosan az a helyzet, hogy a kínálat egyre inkább a minőség felé megy. Amíg 2 éve, amikor a jiayukat vették itt sokan a fórumon gyakorlatilag 10 kínai telefonból 7 a használhatóság határán mozgott, addig ma már B és C brandek is kifejezetten jó telefonokat tudnak letenni az asztalra. Az összeszerelési minőség és az anyaghasználat rengeteget javult, a 100 USD feletti telefonokban a kijelzők is elég jók jellemzően. A régebbi GPS-es gondok is gyakorlatilag eltűntek.Azt meg már rég tudjuk, hogy tökéletes telefon márpedig nincs, szóval mindenképpen kompromisszumot kell kötni. Persze aki szerelmes a öregecske telefonjába, az várja meg amíg be nem adja a kulcsot és csak akkor kezdjen el keresgélni.
Én is 200 USD környékén keresgélek és nem elég, hogy a kínálat változik naponta, de az igényeim is.
Pl kiderült, hogy a kedves munkahelyem meglep egy céges telefonnal és kártyával (voda), így meg vagy hagyom a francba az eredeti terveimet és mászkálok 2 db 5' körüli telóval, amit nem annyira szeretnék, vagy a céges telóra költöztetem a privát dolgaimat és 2. telefonnak egy buta telefont használok, ami legalább soha nem merül le, vagy veszek egy dual simest mégis, de akkor mindenképpen kell b20 és maradnak az egyéni igényeim (ujjlenyomat olvasó, minimum 3000mAh körüli akksi). Azt már nem is említem, hogy jó lenne dual active telefon, mert ilyen meg aztán tényleg alig van. -
raulicio
senior tag
válasz
Beni2360 #112522 üzenetére
a to2c HU warehouse-ról kérdeztem, te pedig rávágtad komment nélkül, hogy fake.
Én erre azt mondtam, hogy a to2c maga biztos nem fake. Persze láttunk már ennél különbebb csodákat is, de nyilván semmi értelme nem lenne a részükről egy olyan fake aloldalnak, amin gyakorlatilag nincs is semmi jelenleg.Ezért a kérdésem eredetileg is arra vonatkozott, hogy ez olyan projekt ami még nem startolt el, vagy már le is zárult, vagy ki mit hallott erről. Nem fake oldal...
-
raulicio
senior tag
válasz
Beni2360 #112519 üzenetére
Már hogy érted? A to2c maga nem kamu, már rendeltem onnan és (persze ez nyilván szerencse dolga is) talán a leggördülékenyebb vásárlásom volt. Még csak dispute-al sem kellett fenyegetni őket
Viszont most láttam, hogy az EU warehouse mellett van egy Hungary warehouse menüpont is.
-
raulicio
senior tag
Amúgy a to2c-n a Hungary warehouse-al kapcsolatban van bárkinek is tapasztalata? Ugyan most egy telefon szerepel ott és az is out of stock, de esetleg tud erről bárki?
-
raulicio
senior tag
válasz
sasa311 #112507 üzenetére
Mondjuk tudom, hogy ez csak amolyan direkt értetlenkedés RVR részéről, de ha alap helyzetben az asztalon pihen a telefonom és hirtelen szeretnék vele vmit kezdeni, akkor eleve az az első, hogy kézbe veszem.
Persze lehet szerencsétlenkedni az asztalon hagyott telefonnal, hogy power gomb vagy dupla katt, aztán pattern rajzolás egy kézzel, vagy esetleg kód bepötyögés, de ettől még mindig sokkal hatékonyabb kézbe venni és 0,5 sec alatt feloldani.
Persze minden user más és más, de azért szerintem 100-ból 90 felhasználó ha csipog a telefonja vagy szeretne megnézni vmit a neten, vagy bármit szeretne a telefonjával, akkor azt először kézbe veszi
Ráadádsul normálisabb telefonokban külön az appokat is le lehet védeni és ehhez nem kell pin kódokat megjegyezni és bepötyögni, hanem csak az ujjad kell hozzá.
Az elmúlt évek kb egyetlen olyan újítása a nagyobb akkukon kívül, aminek gyakorlati haszna van.
-
raulicio
senior tag
válasz
Wolfskin #112424 üzenetére
Csak, hogy a kérdésedre válaszoljak.
1. Ki lehet kapcsolni a GPS-t az android rendszerben.
2. Az aluljáróban sem veszel húszezerért "tutijó, hibátlan, eredeti, tezsvírem" Iphone 6S-t mert gyaníthatóan azzal valami nem stimmel, vagy legalábbis utána nem az Apple anyukáját szidod. Pontosan így van ez minden ellenőrizetlen helyről beszerzett, ellenőrizetlen minőségű áruval is, mint pl a soha nem hallott zgpax "telefonoddal" is.
Nem csak azért mert vettél egy szart, ami nem működik megfelelően, de azért is, mert az emberek többségének azért van annyi esze, hogy nem vesz ilyen szarokat, ezért nincs is mögötte olyan közösség, ami kijavíthatná a "gyártó" által vétett véletlen és szándékos hibákat.A megoldást pedig te magad találtad meg napokkal ezelőtt. Használd GPS-nek, ha annak jó és használj egy rendes telefont mellé. Nem azért mondja mindenki ugyan azt mert mi ilyen megátalkodott szemetek vagyunk, hanem azért mert ezek tények, még akkor is ha neked nehéz elfogadni, hogy a nagyon olcsó termék néha többe kerül...
-
raulicio
senior tag
válasz
RufuszX #112320 üzenetére
A P8000-et szándékosan is hagytam ki meg nem is. Egyfelől sok rosszat hallani a gyártóról, másfelől ez a bezeless design fél centi vastag "láthatatlan" kerettel nagyon nem jön be. Illetve nem tudom ű, hogy szuperál az ujjlenyomat olvasó. Valahol azt olvastam, hogy ezekben még korántsem muzsikál jól a dolog.
Bár ha azzal és a gps-el nincs gond illetve ha a wifi és gsm vétel is jó, akkor bekerülhet a kalapba.Doogee F5-öt meg már néztem korábban, de azt elvetettem már korábban. Mjad megnézek még róla vmi review-t hátha mondanak vmi okosat.
-
raulicio
senior tag
Kicsit keresgéltem, illetve gondolkodtam azon, hogy mire lenne szükségem (pontosítottam az igényeket):
- ujjlenyomat érzékelő, min. 3000mAh körüli akksi, használható GPS, 5-5,5-ös kijelzőméret, max 200 USD EUból, nyilván áfával csökkentett ár kínából. Jó lenne még B20 és engem nem zavar a 720p felbontás.A következő telefonokat találtam:
Oukitel U10:
Mlais M7/M7 Plus: A plusra panaszkodtak szoftveres gyengeségek miatt, kicsi akksi
Bluboo Xtouch: nem lenne rossz, bár a keretbe nem biztos, hogy belefér, ráadásul még jobbára presale
Ecoo E4 Aurora plus: ez egészen elviselhető lenne, de az ujjhúzogatós fingerprint ID nagyon zavar
Umi Hammer S: olcsó, C-type USB, viszont gyenge SOC, no glonass
Coolpad Note 3: nem kapható még normális helyen
Oukitel U8: 6735 1GHz, no glonassKb 1-1,5 hónap múlva lesz esedékes. Persze addig megjelenhet még egy két jó cucc, pl Honor 5X, stb, de ha mindig várnék valamire, akkor sosem vennék telefont.
Tudom, hogy sok általam felsorolt telefonról még nincs hazai tapasztalat, de kíváncsi lennék, hogy ti melyiket vennétek és miért. Vagy ha esetleg van vmi jobb ajánlat, amit én nem láttam. -
raulicio
senior tag
válasz
RVR400 #112238 üzenetére
Az R9 létezik, de az ára sosem lesz 200 USD körül, pedig annyiért simán venném. Ha 400 alá beférne valahogy az is csoda lenne.
űű
Nekem kicsit több mint féléves a tapasztalatom velük. DHL-el rendeltem tőlük és mivel kicsit türelmetlen lettem miután 2 hétig fel sem adták, nyitottam egy pp dispute-ot és csodák csodájára ezután kb 1 héten belül itt volt.
-
raulicio
senior tag
válasz
aytukabozs #111967 üzenetére
igen, pont az a titka, hogy feketét kell venni, az nem olyan gáz!
Ráadásul a LE 1 le is van most árazva több helyen is, de fehéret én sem vennék. Meg mondjuk nekem az ujjlenyomat olvasó kéne.
Ami még érdekes lehet az a Coolpad Note 3, de azt én még nem láttam, hogy indián kívül is árulnák, mer szerintem az nagyobb 150 mm-nél.
Vagy esetleg Oukitel U10. -
raulicio
senior tag
válasz
nemalevente #111802 üzenetére
azért azt gyorsan tegyük hozzá, hogy ennyi erővel egy telefonnak bármikor, bármelyik alkatrésze elromolhat 2 nap után, márpedig a legtöbbet csak szervizben cserélik. Akkor az akkut miért is kellene máshogy kezelni?
-
raulicio
senior tag
Köszi, az USB-C Type nem olyan fontos, tudom, hogy még alig van ilyen telefon. Azt kihagyhatjuk, viszont akkor meg gyorstöltés kéne
De még azt is elengedem, ha valamelyik annyira tetszik.
árat meg azért nem is akartam írni, mert az attól függ, hogy mit tud a termék. 300 USD körül még szaglászhatunk, még ha áfával meg lóf@sszal több is lesz mint mondjuk 100 ezer huf.
-
raulicio
senior tag
Hello!
Mostanában nem nagyon követem a témát, viszont úgy néz ki, hogy újra kétkártyás telefonra lesz szükségem. A vásárlással még tudok várni 1-2 hónapot, de most arra lennék kíváncsi, hogy tudtok-e olyan telefont ajánlani, ami többé kevésbé megfelelne az igényeimnek.
- Dual sim (nem feltétel a dual active, de azért előny)
- Ujjlenyomat olvasó, méghozzá lehetőleg az a fajta, amihez nem kell először bekapcsolni a képernyőt (talán ulefone-okban van ilyen), de ez utóbbi nem kizáró ok.
- gyorstöltés / USB-C Type
- min. 2500 mah akku
- 5-5,5' méret
- ne csak fehér színben létezzen.árat szándékosan nem írok, de nem 100 ezer feletti telefont keresek, sőt gyakorlatilag csak kínai telefonokra lennék kíváncsi..
Továbbá örülnék ha tudnátok több telefont is ajánlani, mert sajnos olyan hülye vagyok, hogy a telefon külső majdnem annyit nyom a latba, mint a HW.
Köszi!
-
raulicio
senior tag
Valakinek arra vonatkozó ötlete van, hogy az iuni OS Music playerét hogyan lehetne angolra varázsolni?
-
raulicio
senior tag
Biztos sokan kérdezték már és el is küldtök majd néhányan melegebb éghajlatra de valaki beírná, hogy az antelife-on és a minidealen kívül melyik kínai webshopoknak van eu-s lerakata, amiből szállít is Magyarországra?! Dualsimes telefon vásárláshoz kellene.
Löszi!
-
-
raulicio
senior tag
Szerintetek mi a top 3 Dual simes telefon mostanában ha 5-5,5 col között keresek. Az ár most másodlagos.
Tudom, hogy van elvileg az LG G3-nak vagy a samsungnak S 4-5-nek dual simes változata, de most inkább kínai versenyzőkre lennék kíváncsi.Köszi!
-
raulicio
senior tag
Hello!
Az mt6592-es telefonoknál mennyire általános és valós probléma a melegedés?
Köszi!
-
raulicio
senior tag
válasz
csubuka #66950 üzenetére
Kb fél évig használtam umi x1s-t.
A gps-t nem tudtam rávenni, hogy net nélkül működjön, de ez lehet, hogy megoldható csak engem nem érdekelt annyira mivel net mellett viszonylag normálisan működött.
A kapacitív gombok nem mindig érzékeltek.
A fényképező teljesen átlagos kínai minőség. Nyilván nem túl jó, de az akkoriban megjelent, hasonló árú kínai telóktól egyáltalán nem rosszabb.Amúgy minden mással elégedett voltam. Kijelzővel, sebességgel, akkuidővel kifejezetten.
Azért cseréltem le, mert kb 1,7m magasról leejtettem kőpadlóra és mivel a sarkára esett, betört a Gorilla glass. Nem volt kedvem cserealkatrészt keresgélni, meg szervizt aki kicseréli nekem, szóval inkább vettem egy új telefont.
-
raulicio
senior tag
válasz
PREM1Z #61101 üzenetére
Gyakorlatilag semmiben nem egyezik a két telefon szóval csak azt kell eldönteni, hogy kell-e neked nagyon kijelző, újabb erősebb chipset, több RAM. Legalább 75-80 dollárral olcsóbb az inew. Nekem V3 van kb 1 hete és eddig nagyon elégedett vagyok vele. kínai átlag kínálathoz képes egészen prémium cucc!
Ha csak a színe az akadály, az antelife szerint hamarosan jön a fekete változat is.
-
raulicio
senior tag
válasz
gipsztigris #60974 üzenetére
Vannak jobb és rosszabb boltok ez nem titok. Anno sok telefont vettem az xxl gsm-től, teljesen korrekt bolt, de azt ne mondja már senki, hogy az normális, hogy a honlapjukon szereplő árak csak a készüléket és a töltőt tartalmazzák. Nyilván ezeket külföldről hozzák mert sokszor magyar nyelvet sem tartalmaznak. Így nyilván gyártói garancia sincs rá. Más kérdés, hogy manapság mennyit ér a gyártói garancia. A HTC One S-emet annak idején több mint két hétig szervizelték...
-
raulicio
senior tag
válasz
feltamadas #60964 üzenetére
ez az olyan, mint... elég csalóka, mert gyakorlatilag csak az 6582 meg az 1 giga RAM ugyan az + a kinézete hasonló...
-
raulicio
senior tag
válasz
zolipapa66 #60761 üzenetére
fagyás nem volt, az akkuidő soványka, iphone után nem tudom milyen lesz, de azért egy 150k feletti telefont nehéz is összehasonlítani egy max 50k-ssal, főleg, hogy az ios és az android teljesen más világ.
Amúgy a telefon szerintem nagyon jó.
-
raulicio
senior tag
válasz
CoolBoy323 #60739 üzenetére
Egyelőre teljesen egyetértek a cikkel!
-
raulicio
senior tag
Igen az a cikk nyári rendelésekről írt, meg kb mese habbal. Ez a "csak tudni kell, hogy kitől rendeled és milyen szállítással" meg hatalmas duma. Áruld már el, hogy akkor kitől és milyen szállítással kell rendelni, mert elég sokan megköszönnénk a tutit...
Mert saját és mások tapasztalatai alapján semmit sem számít, hogy mi van ráírva, vagy mit hazudnak a kínaiak és olyat postázási módot sem láttam még, amivel tuti nem kell áfát fizetni. -
raulicio
senior tag
válasz
aytukabozs #60654 üzenetére
akkor bocsi, ennyire nem olvastam vissza
-
raulicio
senior tag
iNEW V3-am van szóval kicsit elfogult vagyok.
A v3 gorilla glass-os, az s650 nem, a v3-nak jobb a kijelzője és majdnem biztos, hogy jobb a kamerája is. A V3-ban nagyobb a ROM mérete is 16GB/8GB.
A lenovo viszont egy megbízhatóbb, kiforrottabb gyártó és az s650 akkuja egy hajszállal nagyobb 1830 vs. 2000 mAh.Mivel szerintem az v3 olcsóbb és szerény személyem egyelőre teljesen elégedett vele (na jó egy combosabb akksi nem ártana), én újra az inew-t venném, bár amíg az nem volt piacon, az s650-en is gondolkoztam.
-
raulicio
senior tag
válasz
mayácska #60639 üzenetére
Ezt nem igazán értem. Nincs rajta google play store vagy van rajta, de nem enged semmit telepíteni?
Ha előbbi, akkor a "how to install google play" mágikus szavakra kiadja a google ezt az oldalt, ahol le van írva.
Ha utóbbi, akkor nem tudom mi lehet a probléma, mert én még nem találkoztam ilyennel.
-
raulicio
senior tag
válasz
CoolBoy323 #60553 üzenetére
"majd ha kezedben lesz a bizonyíték..."
Addig meg teljesen felesleges károgsz itt minden alap nélkül.
-
raulicio
senior tag
válasz
raulicio #60455 üzenetére
Bár rengeteg helyen megjelent már de most saját tapasztalat alapján írom, hogy az iNEW V3-ban az OTG működik!! Az első 1000 db-nál is. Tény, hogy az első 1000-et kicsit prerelease sw-vel adták ki, de az egész históriának nagyobb volt a füstje, mint a lángja.
Továbbra is nagyon elégedett vagyok! (csak maradjon is így!)
-
raulicio
senior tag
válasz
silver10 #60450 üzenetére
igazság szerint az eredeti firmware-t én egy percig sem használtam így összehasonlítani nem tudom pl az akkuidőt vagy ilyesmit. A régi rommal is lehetett váltani a 3g-t kártyacsere nélkül.
Azzal kezdtem, hogy felraktam az 1.04-et, de ez előtte is volt már legalább két frissítés és már azok is javítottak egy-két dolgot pl OTG-t. Air gesture továbbra sincs, de őszintén szólva nem is tudom pontosan, hogy az miért is lenne jó nekem...
Én a GeekGirl féle egy partíciós romot raktam fel, mert használok SD kártyát is és így is van két külön tárhely nem kell nekem, hogy 3 legyen.Igazság szerint, csak 1 napja kezdtem el használni szóval olyan sokat még nem tudok róla mondani.
Egy komolyabb bugot fedeztem fel. Ha date and time beállításra mész akkor hibaüzenetet dob fel és nem lép be a beállításokba, de erre a gravityboxban van javítás és mivel az nem v3 specifikus ezért azt hiszem a hiba sem kizárólag a v3-ra jellemző, minden esetre javítható.
A gps-t ma próbáltam hazafelé. net nélkül pár másodperc alatt talált holdakat és a copilotban végig tartotta a jelet, nem pozicionált másik utcába, stb. Szóval úgy néz ki ez a része jól sikerült.Panaszkodtak arra, hogy gyenge a wifi, de én ezt nem vettem észre, mert pont ugyan olyan mint az előző telefonomon, ami egy umi volt.
Az aksi nem túl nagy, de nekem ezzel sincs problémám mert elég light user vagyok, szóval nem kell nekem napi 5-6 óra képernyőidő. Kb annyit bír mint az előző telóm 4,5-ös kijelzővel és 1750-es akksival. A v3-nak ugye 1830mAh-os van.
Ja pont ma írta valaki, hogy nem jeleníti meg a facebook contactokat a telefonkönyvben, de ehhez nem tudok hozzászólni mert én nem is szeretném, hogy ott legyenekBár én ezt sem használom, de ahogy néztem teljes értékű magyar nyelv van a stock romokban!
És noti led is van + gomb háttérvilágítás: -
raulicio
senior tag
Épp tegnap szenvedtem végig. 1.04-et raktam fel firmware-upgrade-el, de ha a preloadert kihagyod, akkor nem rakja fel + a download gombbal sem. Szóval preloader-t is fel kell rakni és firmware upgrade! Ezek után elsőre tökéletesen, gyorsan felment, előtte meg egy napig szarakodtam, mert nem mertem flashelni a preloadert...
-
raulicio
senior tag
Sikerült az új romot felrakni! Köszi mindenkinek, aki megpróbált segíteni!
Amúgy elsőre az inew v3 nagyon tetszik. Jól össze van rakva, a matt hátlap nálam egyértelműen pluszpont. A kijelző szép nagyon. Bővebben írok majd ha már használtam pár napot.
Amúgy valaki kérdezte, de lehet, hogy nem ezen a fórumon, minden esetre lehet szoftveresen váltogatni, hogy melyik sim foglalat legyen 3G-s.
-
raulicio
senior tag
válasz
RVR400 #60248 üzenetére
Ez rendben is lenne és érdekes módon már az umi x1s-emmel is ez volt a probléma.
Csak azt nem értem, hogy ha adott egy v3 rom, amit rajtam kívül mindenki tud flashelni sp flashtoolsal, akkor nekem miért kellene másik scattert használni. Hovatovább ha a saját mentésemet flashelem vissza az működik tökéletesen, tehát nem valószínű, hogy driver vagy hasonló probléma lenne. Mit cseszek el? -
raulicio
senior tag
kicsit kijöttem a gyakorlatból flashelés terén. Az sp flashtool 8038-as hibájával mit lehet kezdeni? a v3-hoz tenném fel vagy az új stock romot vagy annak minimálisan módosított változatát de egyszerűen mindig ezt a hülye hibát dobja fel...
-
raulicio
senior tag
Megjött végre az iNEW V3-om!
Csak annyira volt időm, hogy megnéztem, hogy semmi sem hiányzik a csomagból, mert sajnos dolgozom, de a napokban írok majd róla pár sort. -
raulicio
senior tag
válasz
Mobildeck #60135 üzenetére
Ott kezdődik a dolog, hogy teljesen mind 1, hogy mennyiért rakták ki presellként, mert ha végül drágábban adják, akkor vagy ráfizetsz vagy refundolnak. Ráadásul a megadott várható érkezés a legritkábban szokott stimmelni.
Ha neked megéri, hogy két hónapig náluk lesz 250 dollárod, de az nem biztos, hogy ennyiért és akkor lesz telefonod, amit ígérnek, akkor vedd meg most!Nem is beszélve arról, hogy biztosan bukod a paypal által nyújtott biztonságot...
Amúgy többen és többször leírták már, hogy a világ legnagyobb baromsága kínából megjelenés előtt vásárolni.
Amúgy melyik telefon? UMI X3?
-
raulicio
senior tag
-
raulicio
senior tag
válasz
pinterto #59960 üzenetére
Ha az amire gondolok, akkor típushiba. Legalábbis többen jelezték. Az újraindítás után jelentkezhet a hiba, miszerint a kijelző olyan mintha két részre lenne osztva és az egyik fele pár milissec-el később frissül. Nálam a hiba kizárólag újraindítás után jelentkezik, de ha kikapcsolom és bekapcsolom a telót akkor egyáltalán nem. Magyarul a hiba nem jelentkezik egyáltalán ha nem használod az "reboot" funkciót. De ha ne adj isten mégis, akkor egy kikapcs-bekapcs megoldja.
Persze lehet más hiba is de ezt a hibát többen jelezték. Ha csak ennyi a gond vele, akkor simán megveheted. A sajátomat nem ajánlom fel mert nagyon leharcoltam és egy kicsit meg is tört a GG, amikor a kőpadlóra ejtettem, de amúgy nem rossz kis telefon. Mondjuk a GPS nem egy világbajnok alkotás... -
raulicio
senior tag
iNEW V3: kamera teszt by gizchina.com
Nem rossz, nem rossz. Már alig várom, hogy kézhez kapjam! Remélem már csak holnapig kell várni.
"For the $180 there is nothing in the market which can touch the V3 for image quality! In fact the iNew V3 is fast becoming the phone I will recommend to anyone looking for a sub $200 device, it’s even better than the mighty Xiaomi Hongmi!"
-
raulicio
senior tag
válasz
Laza... #59817 üzenetére
Azért én abban az egy-két hétben nem nagyon bíznék. Eleve a probléma ott van, hogy Jiayu készülék, márpedig a Jiayu világbajnok a piacra dobás halogatásában. Meg valaki nagy boldogan idézte, hogy írja a kis kínai, hogy "ha minden jól megy akkor talán, esetleg mikor lesz", azt meg ugye tudjuk, hogy a akínaiaknál általában az sem igaz, amit 100% tutibiztosan állítanak...
-
raulicio
senior tag
válasz
fateless #59789 üzenetére
A V3-ról is szinte csak jót olvasni... Remélem hétfőn többet is tudok majd írni róla, mer túgy néz ki, hogy lassan lezárul a kéthetes vámprocedúrám!
Amúgy ha az ár nem számítana, akkor én is a ZTE-t venném. Bár nem volt még inteles telóm, de már régóta szemezgetek velük.
-
raulicio
senior tag
válasz
svgyula #59741 üzenetére
Te programozó vagy?
Csak mert egy átlagos végfelhasználó nem fog olyanokkal foglalkozni, hogy memóriát takarít, meg újraindítgat, meg hasonlók. Működjön, aztán kész!
Nyilván van aki a 2 GB Ramra veri valaki meg arra, hogy at 512-ből felszabadított 238-at mert csak éppen system fut...
Volt nekem 512 MB-os készülékem is ahol azért kellett szórakozni néha a task killerrel, pedig játék max a Throttle copter (vérgagyi kis játék volt 2 szín, 2D) volt a telefonon. Ez azért az 1 GB RAM-al már nem gond. -
raulicio
senior tag
válasz
KurtCobain #59733 üzenetére
Ahogy a tanult kolléga is jelezte:
Valószínűtlen, hogy fizikai behatásra szoftveres hiba legyen, de a romcsere ingyen van... -
raulicio
senior tag
-
raulicio
senior tag
válasz
Vvarpi #59627 üzenetére
Mondjuk ha szétcseszed fizikailag vagy szoftveresen nehogy már garisan kelljen bárkinek is javítani...
Nyilván a kisebb cégek helytelen módon megpróbálnak kitérni a garanciális javítás alól, de azért a jelenlegi küldd vissza kínába aztán majd lesz valami 1-2 hónap után rendszernél bármi jobb.
Minden esetre ha neten árulnak akkor a magyar jogszabályok rájuk is vonatkoznak, tehát 8 napon belüli elállás vagy DOA készüléknél azonnali csere. És azért nem mindegy, hogy pesten cserélik, vagy saját költségen kell kínába postázgatni... -
raulicio
senior tag
Amúgy én is pont ezen gondolkoztam, hogy sokkal jobban járnánk, ha egy olyan eus országból szállítanának ahol jóval alacsonyabb az áfa mint nálunk. HA nem is luxemburgbi 15%-al, de a 19% német áfával már kiegyeznék.
A spanyol lerakatban, a Lenovo S650 pl 19%-a drágább mint a rendes webshopjukon és 21% a spanyol áfa...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elektromos cigaretta 🔞
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Eredeti játékok OFF topik
- Bittorrent topik
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Philips LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- iPhone 13 128GB Karcmentes Független/2027.01.22.Gar./Akku 100%/p4320
- Samsung S25 Ultra 12/512gb fekete Gyári Garancia 2028.02.24
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged