Hirdetés
-
Mozgásban az A Quiet Place: The Road Ahead
gp A PC-re és konzolokra érkező játék a hónap közepén debütál.
-
Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
lo Alpine LinuxMiután pár éve leesett, hogy az Alpine valami lehetetlenül alacsony erőforrásigényű, elkezdtem ezt tenni...
-
Greenwashing miatt támadják az olaszok a Sheint
it Olaszország vizsgálatot indított a Shein weboldal és app ellen, greenwashing vádjával.
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Palinko #2600 üzenetére
Jól megy az a ram... közel 1800, azaz effektíve 3600-on, ahogy kell is, CL16-al, és ráadásul CR1-ben.
Mi ezzel a gond ?
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
-
MPowerPH
félisten
Ryzenhez mi is a legidealisabb memoria orajel?
Don't Tread On Me
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz MPowerPH #2605 üzenetére
Minel alacsonyabb CL az eddigiek alapjan akar 3200-on is. Erdekesen viselkedik, sok sajátossága van ami miatt par dolgot ujra kell ertelmezni.
Egyebkent jelenleg bugos nalam a 3600ram/1800if kombó, ha igy hasznaljatok a rendszereteket nezzetek meg hogy nem ragad-e be a cpu freki.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
MPowerPH
félisten
Koszi mindenkinek. Most nezem, mit tudnak a memoriak. Akkor 3733MHz, maradok a legnagyobb idealis frekvencianal. Remelem a B-Die -t, es ezeket a modulokat is szeretni fogja az aktualis lapom.
Most kitesztelem ezen a sebessegen, meddig tudok lemenni idozitessel.
Akkor 4133-4266MHz -n jaratni nincs is ertelme, gondolom, hiaba menne C16 -al?!
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Feriboy2
aktív tag
válasz MPowerPH #2610 üzenetére
ha 3733 mhz-en járatod a ramokat akkor majd figyelj arra, hogy az infintity fabric - ram órajel aránya 1:1 legyen!
3600 mhz ram órajelig automatikusan így van de felette feleződik az infinity fabric sebessége (az köti össze a magokat) szóval kicsit lasabb lesz a gép 3733 mhz-en mint 3600-on -
Palinko
tag
A gond az volt, hogy nem tudtam, hogy ezek a programok csak a felét írják ki, de most beugrott hogy mit is takar a DDR rövidítés
(#2604) Dragon3000
Eddig csak simán kiválasztottam, de most a D.O.C.P profilt választottam ki. Mi a módja a finomhangolásnak, hogy stabil maradjon a rendszer de elérjem ami kihozható belőle?
Eddig is csak alap dolgokat állítottam BIOS-ban de az Asusé egyértelműen komolyabb mint az előző. Nehéz kicsit egyik kézben telefon googlezni, hogy mit is jelent a rövidítés mert az info nem mindig magyarázza el a bal alsó sarokban, a másikkal meg állítani
-
KAMI911
aktív tag
Ezt olvastátok már? https://www.tomshardware.com/reviews/amd-ryzen-3000-turbo-boost-frequency-analysis,6253.html
-
CSB29
aktív tag
Sziasztok!
Már ritkán járok ide, lehet, hogy volt téma.
Ryzen 3 3300/3300X lesz végre valamikor? Tervezem cserélni a R3 1200-am, de nekem R5 nem kell, 70-et nem adok procira, csak játszom.
Üdv. -
csucsbicep
nagyúr
Asus b350 strix mellé gondoltam egy 3600-at. Mennyire bugosak még a biosok? Meg van egy 1660ti vga is. Emlekeim szerint a zen2 + nv parositassal is volt vmi gond.
-
RaVal
tag
ASRock kidobta az új 2.63B BIOS-t B450M Steel Legend-re: "Improve Destiny2 gaming experience with Matisse CPU. " A hónapban már a 3. BIOS és elég jól is sikerültek eddig.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Valami bios kijött MSI B450 Tomahawk-ra is. Mondjuk nem értem miért írnak false dátumot, minden nap figyelem hogy jön-e új bios, nem volt semmi, erre most jött egy, de azt írja Release Date: 2019-07-22, pedig ma jött.
Description
- Support ComboPI 1.0.0.3ab
- Support OC Profile
- Improve memory memory compatibilityEgyelőre várok még vele, nem futottam hibába a régebbi verzióval.
[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
Sziasztok, belépek a klubba.
AMD Ryzen 3700X
Noctua NH-D15
Asus TUF X570 Plus Gaming
2db 16gb kit (2x8) Team Group Dark Pro DDR4 B-Die 3600 CL 16-16-16-36, cél ugyan ez az időzítés 3733-on.Egyenlőre marad benne a Rog Strix RX580, majd ha két héten belül kijön ugyan ez a három ventis nagy bordás Rog Strix RX5700XT akkor azt még beszerzem.
-
Apucy01
őstag
Nem akarok senkit hülyeséggel bactani de szerintetek ez az ár valós?
Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
FeRRaR1
őstag
válasz Apucy01 #2632 üzenetére
Köszönöm
L4mie
Amint tudok szállítom, de egyenlőre az alaplap még úton van ide, elvileg pár nap és érkezik, addig 1800X-en vagyok Hiába, kedves emberek mindenhol
jeni
B-Die, nagyon tuning barát memória, tomshardware fórumon volt egy srác aki vízzel 3866-on járatta Cl 12-12-12-ben Zen 2 mellett.
Illetve 30 napos elállás van a vásárlástól, így nem aggódok. Corsair ramokból már évek óta elegem lett a kaksi időzítésekkel, kompatibilitás gondokkal. G.skill ami van most is a 2. szett, egy lehalt. 20 év alatt nem halt meg memórián. Szerintem megtaláltam amit kerestem, átszámolva 50 ezerért vettem 2x8 gb B-Die 3600 16-16-16-36 ramot, élettartam garral, nagyon magas minőségű, jobb mint a G.skill FlareX, tudom mert itt fogom mellette és eszméletlen. Mutass jobb ajánlatot és repülök...
Csak azt bánom hogy korábban nem ismertem a márkát, pedig régebben tolják mint a G.skill.
Ezt vettem + [link] + [link] + [link]
[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
válasz SECTORnooB #2641 üzenetére
Akkor én sem aludtam mire összehoztam a G.skill FlareX AMD-ra optimalizált rányomtatott értékeit. 3200 Cl 14-14-14-34... Nem számoltam már az órákat amik belementek főleg tesztelésbe... És utána miután készen volt, egy hét után elkezdett fagyogatni a gép, meg fekete kijelzővel elszállt. Akkor cseréltettem, a második szettel már könnyebben ment
-
FeRRaR1
őstag
válasz ScomComputer #2643 üzenetére
Ment a válasz.
-
Puma K
veterán
válasz Apucy01 #2631 üzenetére
Én onnan indulok ki, hogy korábban 8GB 1866MHz DDR3 ram-ot vettem ~18-19k Ft-ért.
Akkor az a korábbi időszakokhoz képest drágának volt mondható.
Most ha azt nézed, hogy:
78.590 Ft / 32 GB osztva 2-vel:
39.295 Ft / 16 GB osztva 2-vel:
19.648 Ft / 8 GB.
Itt ráadásul DDR4-ről van szó.
Nem is egy fapados típusú-kategóriájú memóriáról, ami 3600MHz-en CL16-19-19-39 1.35V időzítésekkel és feszültséggel rendelkezik.
Mindezt úgy, hogy a RAM-on van hűtőborda és RGB világítás és 1db modul tud 16 GB-ot.Akkor azt kell, hogy mondjam hogy ezért az átlagtól kimagaslóbb memóriáért ebben a kiszerelésben reális az ár.
Az már más kérdés, hogy megéri-e konkrétan ez a típus ennyiért.
Lehet venni olcsóbban is RAM-ot, ami kis szerencsével egy jó lapban jobb órajeleket és időzítéseket is mehet mint a szóban forgó memória alapon tud.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
FeRRaR1
őstag
válasz stryker.hu #2646 üzenetére
Először én is alzán néztem G.skillt, de annyira olcsó sem volt, raktáron sincs. Illetve pár éve jártam úgy hogy rendeltem tőlük ilyen terméket, ami majd két hét múlva lesz, soha nem jött meg máshonnét kellett rendelnem, de buktam vagy 3 hetet így.
Amit fentebb linkeltem, olcsóbb, minőségibb és az időzítése is jobb mint a G.skillnek.
-
Puma K
veterán
válasz stryker.hu #2646 üzenetére
Mivel Európa szinten kevés a RAM készlet így a raktáron lévők és a frissen érkezett darabok árai felmentek míg fel nem töltődnek a készletek szerintem reális az augusztusi dátum.
Nekem is amit előre berendeltem RAM-ok azokra 1 hónapos szállítási időt írtak és elnézést kértek (pont az alzások) hogy ennyire megnövekedett a várható beérkezés és leszállítás a rendelési címre ahová kértem a memóriákat. A második RAM-ok amiket szintén berendeltem ugyan úgy hetek múlva sem jött meg. Aztán végül lemondtam minden RAM rendelést és várok szeptember-október esetleg november magasságáig.
Semmi trükközés nincs a termékeknél csak olvasni kell tudni és láthatod, hogy újracsomagolt termékről van-e szó vagy csak kibontottról vagy vissza vittről. De ha van új elérhető darab akkor az előbb felsoroltak árainál feltüntetik, hogy van x összegért cserébe új. De ha listázás alapján keresel akkor is írja ha van bontott-újracsomagolt és új termék.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Yany
addikt
válasz Apucy01 #2631 üzenetére
Ha valós, akkor ez egy gyilkos ár! A Trident Z amúgy is drága, és noha a Tridentnek pont a 4 modul áll jóll, alapvetően azért jobb, ha csak 2 modulból áll a szett és általában az drágább is. De hogy CL16-os cuccli ennyiért... jujj. CL17-esek is inkább 90 fölött mennek, már ahol kapható.
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
fudi2002
veterán
Alza előrendelés:
Először írták, hgoy 07.31., ma kaptam:
Megrendelése raktárba érkezésének becsült ideje: 2019.08.07.
Lehet tényleg előbb lesz 3950x bejelentve...Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Synology NAS
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Onyx Boox Note Air 3 C - olvasnak-e az androidok színes oldalakat?
- Apple Watch
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Dell asztali gépek
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen