Hirdetés
- IFA 2025: Nem is látszik, hogy strapatelefon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Még el se terjedt, de már másolnak
- IFA 2025: Telepcsere kikapcsolás nélkül
-
Mobilarena
Végigmegyünk azokon a fontos információkon és kérdéseken amelyek a legtöbbeteket érdekelhet, valamint a készülékről szóló általános információkat vesszük sorra.
Új hozzászólás Aktív témák
-
scyllarus
veterán
Én most vagyok gondban, a múltkori hozzászólásom óta a CM7 Nightly akkuidejével nagyon nem vagyok megelégedve, plusz rendszeresen eldobálja a hálózatot (naponta 2-5x). Ez csak ennél a romnál és a korábbi verziójánál fordult elő. Nekem a CM9-10 nagyon nem jönnek be, rápróbálok a MIUI-ra, kíváncsi leszek az akkuidőre.
-
Adamis
őstag
válasz
schellj #18695 üzenetére
Használtam én is, de egy nagy bajom volt vele: szívta az akksit, de nagyon!
Pedig többször próbáltam, hátha user error, de nem. Ugyanazzal a használattal sokkal jobban merül, mint bármi más! Pedig a MoDaCo-na található rom-ok közül talán egy-kettő nem volt még fent nekem, mert mindegyiket próbálom.
Most leragadtam a ParanoidJelly-nél (4.1.2@C3C0)
-
Dexter68
addikt
Izgalmas... egy linket betolhatnál, hogy melyik romot használod pontosan.
Ez volt az? -
schellj
tag
Kb. másfél hete használom a CM 7.2 - ből készült MIUI romot. Leírnám a tapasztalataimat.
Zárképernyő: Szokásos MIUI felület. Három féle módon nyithatjuk:
Tárcsázóba lép közvetlen, Telefon nyitás, Üzenetekhez lép közvetlen. Ezen felül, ha van bejövő üzenet vagy hívás akkor anélkül, hogy felnyitnánk a telefont megnézhetjük.
Zenehalgatás közben egy teljes képernyős widget jelenik meg elöre, hátra léptetés ill. play, stop gombokkal. Az albumborítót megjeleníti. Hangerő gomb hosszan nyomásával léptethetjük a számokat.
Főképernyő: alapból 5 oldalunk van. Mivel nincs menü ezért minden programunk kint van a főképernyőn és az újonan telepített progik is ide kerülnek.Ezen felül helyezhetünk ki Widgetet is és adhatunk további oldalakat is hozzá.
Gyorsan, zökkenőmentesen működik. Kivéve ha edit módba lépünk, ilyenkor az animáció zötyög, de engem nem zavar.Beállítások menü:
4 csoportra van osztva:
Common: Itt a telefonnal kapcsolatos fő beállítások vannak.
Personal: Itt szabhatjuk testre a készüléket.
System: Rendszerrel kapcsolatos beállítások találhatóak.
Programs: Itt a programokkal kapcsolatos beállításokat végezhetjük el.
Véleményem szerint ez a csoportosítás tökéletes gyorsan megtaláltam benne mindent.
Híváskezelés: Eddig a legnagyobb problémám az volt 2.3.7 rendszeren, hogy elég bután nézett ki a hívásfogadás az ICS- hez képest.
Itt viszont még az ICS- t is túlszárnyalja a megoldás.Link2sd kell, mert nem kezeli az ext3 partíciót.
Összeségében gyönyörű a rendszer, tökéletes funkcionalitással bír, jól átgondolt, gyors.
A portolt felületek sajnos angol nyelvűek, de nem zavaró. Ha lenne jelentkező lefordíthatná, így tökéletes lenne.
Egyszer fagyott le, amikor csatlakoztattam a géphez, de ez szerintem a memóriakártya miatt volt, mert már nem új.Azt gondolom, hogy ez a csúcs amit ebből a telóból ki lehet hozni.
Számomra at ICS- nem mutat túl ezen mivel még mindíg tartalmaz olyan hibákat, amik szerintem nem fognak megoldódni soha.Ennyit tudtam most összehozni, ha valakinek van még kérdése szívesen válaszolok.
-
GAbre
veterán
Nem tudok dönteni melyik telefont tartsam meg.
Lg optimus p970
vagy maradjak a skatemnél...(1ghzen megy)
Ti mit mondtok? -
Keeperv85
nagyúr
válasz
scyllarus #18682 üzenetére
Ezért még így nem, mert érdeklődhet a legális oldaláról is. Ban azért jár, ha valaki elkezdi részletezni az illegális módszereket.
Egyébként a szolgáltató feloldja, de csak miután lejárt a hűségidő. Azt hiszem, most 7500HUF az ára. Illetve van gyári független is. (Vodafone Smart Store hozta őket anno)
-
D34L3R
tag
Uhhh elnézést! Sajna már nincs lehetőség módosításra! Akkor pm-ben várom a segítséget! Köszönöm!
-
scyllarus
veterán
válasz
D34L3R #18681 üzenetére
1. Fórum használata
Ez a fórum azoknak az embereknek nyújt (szakmai) segítséget, akiknek kérdésük van a készülékkel kapcsolatban vagy csak érdeklődnek a készülék iránt. A fórumban TILOS a WAREZ valamint a telefonkészülék függetlenítéséről történő bejegyzések.
Ilyesmiért ban jár itt. Ha ez érdekel, akkor azt privátban intézd.
-
D34L3R
tag
Üdv mindenkinek! Van egy ZTE Skate-em és csak annyit szeretnék megtudni hogy mi a legegyszerűbb hogy független legyen mivel barátnőmnek szeretném adni csak más szolgáltatónál van! Nem vagyok képbe ezekkel a rootolásos dolgokkal vagy ahhoz hogy független legyen csak ez a megoldás? Semmi változást nem szeretnék csak függetlenítést! Lehetőleg szájbarágósan!
Előre is köszi! Csáó
-
Adamis
őstag
válasz
Indiant #18679 üzenetére
Most nekem is csak l2sd-vel megy... Strange...
Ezek szerint kiszedték, de hogy miért?
Nekem még a legelső azt hiszem kezelte, de azóta már másik kiadás van, ugye... Lehet, hogy valami hiba volt vele, vagy nem tudom.
@Dexter: Nekem most a ParanoidJelly van fent, de előtte a PAC-man volt egy hétig. Mindkettő tetszik, de nem tudnék dönteni. Mivel ugyanabból a forrásból dolgoznak, így gondolom a gyermekbetegségek is ugyanazok...
-
Dexter68
addikt
Van arra valami módszer, hogy kideríthessem, hogy mitől indul újra a telefonom beszélgetés közben? Időnként csinál olyat, hogy rezeg, egyet, bead valami rettenetes hangot és restart... (nem mindegyik rommal)
-
Mulderpapa
aktív tag
Valaki megtudná mondani nekem az akkumulátor pontos méretét?
-
Dexter68
addikt
Rosszul emlékszem, hogy a Paranoidban lehetett állítani a zárképernyő stílusát? (gyűrű, lencse, stb.)
-
Indiant
addikt
Olyan jól kicsuktam magam a telóból, hogy csak na.
Feltettem a 6.0.2.7-skate-clockworkmod-ot, mert már "ki van javítva".
Működött is.
A Coldfusion3-ra feltettem a plegdroid által készített módosításokat és azóta csak pörög a cyanogen.
Bootloader nem jön be, így nem tudok cwm-et cserélni, a cwm bejön, de semmilyen gomb nem működik benne.
Remek mi?
Gondolom egy lehetőségem van, TPT. -
schellj
tag
Kb egy hete használom CM 7.2-ből csinált MIUI romot. A hatalmas prémium élmény mellett sok másban is jó irányban csalódtam. Tervezem, hogy írnék róla tapasztalatokat. Írhatom majd ide? Vagy ne itt írjak regényt?
-
kristof_
tag
válasz
pacman789 #18655 üzenetére
pacman789 én nagyon ajánlanám, hogy próbáld ki a romot, nagyon jó. A szabad helyről pontos infót nem tudok mondani, mert ext-t partíciót is csináltam, de eddig ez az első romom aminél nem kell aggódnom hely miatt, mindent rá tudtam eddig tenni. Az akuidő is baromi jó, csak a példa kedvéért, 60perc folyamatos Jetpack Joyride-özés után 10%-al csökkent csak. Én miután kipróbáltam a Jelly Bean-t nem tudtam, hogy hogyan tudtam eddig régebbi Androiddal használni a telefont, baromi jó
-
Indiant
addikt
ColdFusionX 3 valakinek kezeli az sd-ext-et? Nekem "Nem érhető el"-t ír ki rá.
-
pacman789
aktív tag
Sziasztok!
Feltettem az új cm7-et(nightly), de semmi google app nem jelent még, még a google fiókba se kért, hogy lépjek be. Valamit még a romon kívül fel kell rá dobni?
Köszi a választ!
-
scyllarus
veterán
Én is frissítettem a CM7 Nightlyt az idei verzióra. Előtte az utolsó tavalyi volt, fent és nekem fantasztikusat javult az akkuidőm. Korábban estére 40-50%-ra merült, tegnap 79%-on volt fél 11-kor
-
aquart1
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget, véleményt kérni. Rátettem a telómra egy c.romot,(már nem először) minden szép és jó volt, amíg, egyszer csak azt mondta a telefon, hogy unmount sd card, na én ezen felbőszülve, kissé megijedve, gondoltam vissza rakom a gyári romot, a backup segítségével, mire a cwm is azt mondta, hogy nincs sd kártya a telefonban. Kivettem a kártyát, beraktam olvasóba, másik telefonba, de semmi nem ismerte fel. Ezek után fogtam egy másik sd kártyát, felmásoltam egy korábban az sd-ről készített másolatot, feltettem majd cwm bekapcs. és megcsináltam a backup-ot, egy 4 hónappal ezelőtti mentésről. Sajnos azóta semmi nem olyan mint régen, kidobál az app.-okból " a folyamat váratlanul leállt" címszóval, sőt az akksi is kb csak 2 órát bír, holott eddig legalább egy napig bírta. Lehet-e összefüggés a dolgokban, javíthat-e a helyzeten ha fogok egy szűz sd-t majd teljesen gyári állapotba varázsolom a telefont original recovery, gyári rom, stb.... Elnézést a regényért. Előre is köszönöm. -
pacman789
aktív tag
válasz
Adamis #18642 üzenetére
szerintem én is megcsinálom ezt. Most Amor 3 van rajta, de sokszor belassúl illetve az ext is sokszor gondol egyet és eltűnik aztán nem lehet visszacsatolni.
Kérdésem, hogy ezzel az átpartícionálással + a pac-man rommal mennyi hely marad még az appoknak?Előre is köszi!
üdv.:
pac -
GAbre
veterán
Vki már próbálta a 4.1.2-es androidot?
Kicsit kevés a szabad memória,mindent kilőve marad 140 Mb.
De eddig durva pl antutu bechmark testben 300 ponttal többet kapott. -
kristof_
tag
Én a sajátomat már iszogatom
Amúgy igen, tökéletesen működik most már, köszönöm még egyszer
Utoljára akkor szenvedtem ezzel a telefonnal ennyit amikor a CWM Recovery-t tettem fel és az sem mostanában volt már. -
kristof_
tag
Köszi szépen....kis gondolkodás után rájöttem, hogy ugyan erre a címre járok már lassan egy éve, hetente többször is, csak az épület másik részére megyek
-
kristof_
tag
Adamis vendégem vagy egy sörre
Másfél nap szenvedés után végre fent van a Pac-man rom
Nagyon szépen köszönöm a segítséget
És ha már írok, vki nem tudja, hogy lehet e venni vagy rendelni Skate-hez hátlapot? A mostani már nem fekszik fel teljesen a telefonra...használható, de jó lenne már egy új.
-
Zoli1222
addikt
Sziasztok!
Barátnőm telója néha-néha megadja magát, ami abban nyilvánul meg, h telefonálás után amikor elveszi a fülétől a telefont a kijelző sötét marad, nem reagál semmire és csak a akksi kivétel segít. Van 1 olyan sejtésem, h ezzel a hibával be kell vinni szervizbe. Jól gondolom? A válaszokat előre is köszönöm!
-
Adamis
őstag
válasz
kristof_ #18641 üzenetére
Nos, sokan kérdezték, hogy hogyan kell TPT-zni. Leírom nagy vonalakban a menetét:
- Először is kell egy CWM Recovery, hogy tudjunk telepíteni. Bár aki belekezd egy ilyen műveletbe, annak remélem már alapból ott van a telefonján...
- A Play-ről letöltjük a TPT Helper nevű programot, majd elindítva jön egy kérdés: Tényleg Skate telefont ismert fel? Természetesen igen a válasz!
- Válasszuk a saját TPT készítése menüpontot - majd az Unchanged választ nyomjuk.
- A következő kérdése a CWM Reco típusa. Általában a Skate-t használók a 4.0.1.4-et használják (a SkaTe V2 óta én legalább is igen). De válasszuk azt, amelyik nekünk van.
- A cache területre kérdez rá: általában elég szokott lenni a 3 MB, szóval írjunk 3-ast, majd OK.
- Na most jön az érdekes rész: a System partíció mérete attól függ, hogy melyik ROM-ot szeretnénk feltenni. A ROM készítője általában meg szokta adni a kérdéses összeget, így nézelődjünk ott, ahonnan letöltöttük (jelen esetben jó eséllyel a MoDaCo fórumon fogjuk megtalálni). Általánosságban a 230 MB mindenre elég, így írhatunk 230-at!
- Még egyszer rákérdez a program az értékekre, erre is nyomjunk OK-t.
- Most letölti a csomagot, majd előkészíti a megfelelő fájlokat. Itt fog kérni SU-hozzáférést. Észre fogátok venni, hogy lett az SD-n egy image mappa, melyben van egy pár fájl: mnb és img fájlok, melyek arra várnak, hogy átrendezzék a telefonunkat belülről.
- Kapcsoljuk ki a telefont, majd vegyük ki az akksit, három másodperc múlva mehet is vissza, majd a következő kombinációval kapcsoljuk be: egyszerre nyomjuk le a VOL (+) + Menu (középső) + Power gombokat. Ekkor elindul a TPT, néhány pillanatig tart az egész, és a végén belép a CWM Reco-ba. Innen már mehet minden a maga rendjén, hiszen újrapartícionált telefonunk van. Itt Format-parancs sem kell, mert alapból tök üres minden!Kérdéssel keressetek nyugodtan!
keresőszavak: tpt, helper, partíció, átpartícionálás
-
kristof_
tag
Lassacskán kezd egy nagyon kicsit tisztulni a kép bár én akkor is hülye maradok ehhez
Amúgy nagyon köszi a segítséget, bár még pár kérdést feltennék, ha nem gond. Majd vmikor szerintem neki állok megcsinálni ezt, csak még átrágom párszor magamat a leírtakon.
Szóval a TPT a telefon belső memóriáját particionálja át valahogy, az EXT pedig az SD-kártyáét. De az nem tiszta igazándiból, hogy a TPT-honnan szerez még plusz tárhelyet?(bocs, ha nagyon hülyeségeket kérdezek, csak szeretnék egy kicsit jobban rálátni mielőtt nekikezdek)
A másik, ha nekikezdek és valahogy nem működni és elakadna művelet közben a teló, a linkelt oldalon lévő eredeti ZTE-s TPT-vel vissza tudom állítani a mostani működő állapotát a telefonnak, ugye? -
RtgLaci
tag
válasz
kristof_ #18638 üzenetére
Nem az SD kártya partíciójával van a gond, hanem a telefonéval (valószínűleg). Azt kellene átpartícionálni, hogy kényelmesen elférjen a rom és a GAPPS, ennek a leírásnak az alapján. Mielőtt belefogsz, alaposan olvasd át, mert ez komoly beavatkozás. Ha a második verziót választod, az SD kártyára mindenképpen másold fel előbb a romot és a gapps-et, mert csak egy CWM recovery lesz a telefonon. Amikor az elindul, mindjárt kiválaszthatod az Install zip-et, mert wipe-olni, format-olni nem kell, a TPT mindent töröl. Előbb a romot, utána újraindítás nélkül a gapps-ot tedd fel. Reboot system - itt lehet, hogy elég sokáig kell majd várni.
-
kristof_
tag
És tudnál segíteni, akkor, hogy mit csináljak, mert nem mondanám hogy teljesen átlátom a telefon működését.
Amikor felteszem a romot akkor megcsinálom a szokásos format boot/system/data/cache/sd-ext aztán [link] ez alapján létrehozok egy partíciót és felteszem a romot, majd a GAPPS-ot. Mit csináljak másképp?
-
kristof_
tag
Adamis elsődlegesen tőled kérdeznék, mert látom te már feltelepítetted a PAC-man romot, de bárki segítségét örömmel veszem. Az a problémám, hogy feltelepítem a romot, viszont a GAPPS sehogy nem megy fel. Próbáltam már egybe feltenni őket, próbáltam, hogy külön felteszem a romot, bekapcsolom a telót és utána rakom fel, de semmi. Nagyon megköszönném, ha segítenél, mert tetszik maga a rom és szívesen használnám is. Már vagy 10szer feltettem és lassan kezd elegem lenni belőle.
-
Dexter68
addikt
Na, megint azt csinálja a telóm, mint IA3 nál, meg Mokeenál, hogy telefonálás közben egyszercsak restartol... ( most épp CyanogenMod 7.2.0 (STABLE) - Android 2.3.7 van rajta) Van erre valami gyógyír, vagy tegyem vissza a SkateV2 modot... ?
-
RtgLaci
tag
válasz
krystman #18630 üzenetére
Készséggel elhiszem, sőt délután fel is teszem, kipróbálom ezt a stabil változatot.
Az Ice Armor III. elég régen frissült, ahogy nézem, kb. 1 éve. Egy frissítés, fazonigazítás után (mondjuk lenne Navig. Bar) nem késlekednék feltenni, mert nagyon jó rom, Kelzsocáéknak sok munkájuk fekszik benne. Kár, hogy nincs idejük foglalkozni vele...
-
krystman
őstag
válasz
RtgLaci #18606 üzenetére
Szerintem ez a NIGHTLY nem valami jó! Eléggé le van maradva már, hiába frissíti a készítő! Sok a hiányosság benne, meg nem támogatja még a SmartassH3 sem. Jobban jársz ha [CyanogenMod 7.2.0 (STABLE) - Android 2.3.7 ] használod mert ez ugyan az, csak ki van bővítve a legújabb cuccokkal.
Egyébként ebből van építve az ICE ARMOR is! Egyébként nem ártana egy frissítés arra sem. -
krystman
őstag
válasz
saucelori #18628 üzenetére
A BDrip az nem 720p! Az 720x304 körül van a felbontása. Ez max DVD minőség! A 720p az 1280x720 szokott lenni. Skate nem bírja ezt! A BDRip-pel még meg kell bírkóznia, BSplayerrel tuti! De, csak szoftveres gyorsítással. Jobban teszed, ha mp4-re konvertálod, mert azzal megy a hardveres gyorsítás is.
-
saucelori
tag
Hát feltettem a januári cm-7-et, de a 720p videóknál szaggat
Azt nem tudja valaki, hogy az mx playerben miért nem működik a hardweres gyorsítás?
(Nekem még az első skatemnél cm-7 alatt ment és tudtam is nézni 720p videókat).De azóta kaptam már párat, de a mostaniban nem működik, nem tudom, hogy miért nem.
Valakinek nincs ötlete?
-
RtgLaci
tag
válasz
saucelori #18611 üzenetére
Próba cseresznye: elindítottam ezt a videót és aztán alig bírtam abbahagyni a nézést
Gyönyörűen, akadozásmentesen lejátszotta.
-
Weeman1
veterán
Miui van Skate-re?
-
B1T3
addikt
válasz
Adamis #18604 üzenetére
Azért lesz hardverigénye.
-
GAbre
veterán
Nah sikerült megalkotni a telóm.
Ice armor 3 van rajta,de viszont,vhogy blade 4.1.2-es ICS után nem érzem,h legalább olyan jó teló lenne.
Sőt mondhatni,h telepítésnél "is" elég tetű,még 1 Ghzre húzva is.
Videót se játszik jobban,mint a 4essel a bladem.
A 96 mb összes hely azért van,mert skate romnak több hely kell,mint bladenek,vagy nem árt újraparticiózni? -
RtgLaci
tag
válasz
Adamis #18602 üzenetére
Én is elszórakoztam az OctoJelly-vel (is), nyúztam egy napig...Teljes kikapcsolási állapotból általában tök eltorzulva jött elő a rendszer, a touchscreen nem működött, kb. a 3-4. újraindítás után lett jó. De valahogy mintha érzéketlenebb lett volna a képernyő, elég masszívan kellett tapizni. Voltak laggolások, időnként furcsa dolgok a képernyőn (pl. a Beautiful Weather 4x2 ikonjára rámásztak a másik lapról ikonok), sárga felvillanások...(és hát ugye a vaku, a rádió, a videofelvétel hiánya).
És ezek után nagyon gyorsan ment vissza a CM7 backup, amivel továbbra sincs semmi gond. Mivel megjelent az ezévi első NIGHTLY, inkább azt tettem fel és még mindig jó és jó minden. -
Adamis
őstag
Kíváncsi vagyok, a telefonunkra jön-e majd ilyen finomság? Ubuntu Esküszöm, még tetszik is!
-
Adamis
őstag
válasz
BigManus #18600 üzenetére
Energiakezelése jó volt, nekem semmi bajom nem volt vele. Most ezzel szórakozom, múltkor leírtam, de egészen jó. Úgy látszik, akkor user error volt...
PAC-man JB 4.1.2 -
schellj
tag
Nem tudom warez-e. Asszem nem.
Erre csak rábukkantam: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1961791
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
● tilos a warez!
● tilos a függetlenítés!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- IFA 2025: Nem is látszik, hogy strapatelefon
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Docker konténerizálás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Samsung 9100 PRO 4TB Villámgyors NVMe SSD 14.800 / 13.400
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3392, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest