- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android szakmai topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Yettel topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
-
Mobilarena
Végigmegyünk azokon a fontos információkon és kérdéseken amelyek a legtöbbeteket érdekelhet, valamint a készülékről szóló általános információkat vesszük sorra.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dexter68
addikt
válasz
zovifapp111 #22902 üzenetére
Hehe... pedig ez egy gyors romnak számított annó... persz akkor örültünk, ha az antutu megközelítette a 3000-et... ma meg már 40-50 ezres telók vannak
-
Dexter68
addikt
-
Dexter68
addikt
válasz
zovifapp111 #22898 üzenetére
Bocs, valamit elkavartam, itt a jó link, ellenőriztem.
-
Dexter68
addikt
válasz
zovifapp111 #22896 üzenetére
Hátbazz, nagy szerencséd van. Már rég kitöröltem mindent a Skate-tel kapcsolatban, de a megán ottfelejtettem egy MIUI romot. Ráadásul azt, ami nálam a legjobban működött. Szedd innen.
-
Dexter68
addikt
válasz
royalka #22850 üzenetére
Sztem vagy tedd fel az IceArmor III-at (IA3-ként is keresgéld)
vagy a H3 Mach Speedet.
(pont a múlt héten töröltem ki a Skate-hez bevált romjaim) -
Dexter68
addikt
Ext partíció létrehozása
Van a Recoveryben is is ilyen menüpont az sd formázásánál. Én annó 8 gigás sd-n 1 gigás ext-et használtam.
Aztán, hogy onnantól lin2sd-t használsz, vagy az int2ext-et, az már egyéni ízlés kérdése. Én az utóbbit szerettem, Adamis kolléga meg az előbbit, ha jól emlékszem -
Dexter68
addikt
válasz
Medical #22572 üzenetére
1. Én sosem tettem fel 4-esnél magasabb verziószámú Recoveryt, és lazán rakosgattam CM11-es romokat is.
2. TPT-zni tpt-ztem sokat, asszem ha kétszer a helper segítségével, egyébként meg a romok mellett talált előre elkészített tpt- csomagokat használtam. TPT-ről egyébként itt olvashatsz (a cikk többi részét is érdemes).
3. Az 1. pontban leírtak miatt gőzöm sincs.(Ja, és az IA3 előnye, hogy nincs szükség TPT-re bár nem tudom, hogy az Adrenalin miatt kell-e esetleg, mert legutóbb, amikor használtam, már nem a gyári tpt volt fenn, hanem valami egyéb, ami kellett a Kitkathoz, Rootboxhoz, MIUI-hoz vagy már nem is tudom, melyikhez)
-
Dexter68
addikt
válasz
Medical #22565 üzenetére
Az a fura, hogy az IceArmor3 az a rom, ami stabil és minden működik benne. Mielőtt eladtam az enyém, azzal használtam. Alátoltam az Adrenalin engine-t ettől olyan gyors lett, mint az állat.
Ha 4-es romot szeretnél, azt hiszem, hogy a Rootbox volt az, ami tudott mindent és jól működött...
-
Dexter68
addikt
Na, eljött az ideje, hogy könnyes búcsút vegyek...
Vettem egy LG Optimus F6-ot (na, az sem kompromisszum-mentes
)
De azért néha benézek majd -
Dexter68
addikt
Közben azért megjegyzem, hogy az IceArmor3 Adrenalinnal és Nitroglassal még mindig brutáljól megy. Gyors, stabil és minden porcikája hibátlanul működik.
-
Dexter68
addikt
válasz
pacocsa #22436 üzenetére
Ha link2sd-t használsz, akkor a link2sd progit kell megnyitni és beállítani részint, hogy mostantól mindent az ext-re, részint meg, progin belül, "gyalog" végig lehet menni és egyenként a már fent lévő appokat átrakatni vele. És persze linkeltetni vele, amit csak lehet.
De ez nem ugyanaz, mint amikor az SD-re installál, mert olyankor a FAT32 partícióra teszi az appokat, de a data, meg a többi szemét marad a belsejében. Én azért szeretem jobban az int2ext-et vagy a nitroglasst, mert azzal nincs ez a macera, egyszerűen azt hazudja a telónak rendszerszinten, hogy az ext partíció az a belső memóriája és azt használja, oszt kész. -
Dexter68
addikt
válasz
angelius #22429 üzenetére
Annyit még hozzá tennék, hogy felhasználófüggő is a dolog. Sokan maximálisan elégedettek a 4 fölötti romokkal, az én gyerekem is teljesen boldog a fagyi-féle kitkattel, én meg szépen visszatértem a 2.7-esekhez, mert volt egy csomó ÉNspecifikus dolog, ami a CM7 alatt jobban működik (kivéve a keep, mert az hiányzik). Van a MIUI v5 reparada, ami stabil és jól működik, Angelius kolléga is magyarított egy MIUI special edition-t, ha visszakeresel, megtalálod (ezeknél figyelj a TPT-re, a fenti htcmania-linken megtalálod őket, a tpt meg Adamis cikke végén). A MIUI romok nagyon jól néznek ki. Jó és gyors még a MachSpeed, a SkateV2, illetve a „klasszikus” Appelme-Kelzsoca féle Icearmor 3 is. Én jelenleg az utóbbit használom, némileg felturbózva (Adrenalin engine + Nitroglass + Kernel-csere + cache átirányítás az SD-re, ahogy Angeliustól tanultam), egyelőre stabil és gyors.
A tárhely növelése vagy Link2SD-vel Nitroglassal vagy Int2EXT-tel működik (időnként valamelyik „gyárilag” be van építve némelyik rom-ba, erre is figyelni kell), ehhez létre kell hozni egy EXT partíciót az SD kártyán. Én 1 gigát különítettem el, eddig mindenre elégnek bizonyult.
-
Dexter68
addikt
válasz
angelius #22424 üzenetére
Igazán jó, ami van (bár gőzöm nincs már pontosan, hogy melikaz), csak volt már, hogy kerestem és akkor nem találtam sehol. (Egyébként mivel tudom megnézni, hogy milyen tpt van éppen?)
—
Tegnap feltettem az IA3-at, adtam neki adrenalin engine-t, meg nitroglasst. Minden ment, mint az állat, de a callrecorder csak nem volt hajlandó elindulni (ugye a kernel kétirányú kommunikációs felvételére van szükségünk). Illetve néma mp3-ak jöttek létre.
Akkor jutott eszembe, hogy volt C3CO-nak az IA3-nál újabb kernele, az úgynevezett „S series kernel for »all« custom ROMs”, amit egy életem egy halálom alapon megetettem vele és most úgy néz ki, hogy meg is ette.
-
-
Dexter68
addikt
válasz
Adamis #22399 üzenetére
Ez nem hasonló probléma, mint amit Fagyi boncolgatott amikor benézett ide?
-
Dexter68
addikt
Íme a ZTE legújabb fejlesztése.
-
Dexter68
addikt
-
Dexter68
addikt
Nnnna, próbálgatom a MoKeeOS v1.10-t - újra (mert 2 éve már megvolt egyszer) és azt kell mondjam, hogy elég jó. Stabil, gyors... Néztem is, hogy mi bajom volt vele régen, aztán rájöttem, hogy tapasztalatlan voltam és elcsesztem
-
Dexter68
addikt
Az a fura, hogy újabban Titanium backup visszaállításnál állandóan ezt kapom: A(z) Google Play Szolgáltatások alkalmazás com.google.android.gms folyamata váratlanul leállt. Kérjük, próbálja újra. Bezárás, Jelentés. Működik minden, de a MIUI-nál is ez volt, meg az utóbbi néhány egyéb romnál is. Ez mitől lehet?
-
Dexter68
addikt
válasz
angelius #22365 üzenetére
Hmmmm.... lehúztam innen a nullahámast, de nem megy fel a telóra. Aszongya, hogy installation aborted, Can't open zip (bad). MD5 Sum stimmel. De akkor mi nem?
-
-
Dexter68
addikt
válasz
angelius #22361 üzenetére
Ez a csudálatos ICS téma totál megborította a telefont. FC, restart hegyek... ma volt egy olyan újraindulásom, hogy azt írta ki alul, hogy "biztonsági üzemmód" és a holo launcher helyett a saját miui-launchere jött be. Mindezt úgy, hogy már rég visszaállítottam a saját témám.
-
Dexter68
addikt
válasz
Adamis #22346 üzenetére
A spanyoloknál van pár, ahogy elnézem... jó tudni ezt is.
-
Dexter68
addikt
válasz
angelius #22338 üzenetére
Témáim nekem is vannak hálistennek, meg nem is nagyon használtam már, mert nem frissült az utóbbi pár évben, csak az zavart, hogy már nem is lehet elérni.
Most nekem azt csinálja, hogy feldob egy ablakot, miszerint az android.play leállt, de ettől függetlenül minden működik, frissül, meg ilyesmik...
-
Dexter68
addikt
válasz
angelius #22328 üzenetére
Ez a speedy-mokee?
-
-
Dexter68
addikt
válasz
angelius #22317 üzenetére
Esetleg így: miui_v5_final_reparada
Nálam Ffox alatt tökéletes.
(ha ez sem jó, bedobom dropboxba)
Néha szól valami cache-betelt akármi miatt, néha meg elmúlik. -
Dexter68
addikt
válasz
angelius #22313 üzenetére
Tessék: miui_v5_final_reparada
Fontos, hogy ebben Nitroglass van, ami az ext-partíciót is kezeli.
Elsőre a Play áruház nem hajlandó telepíteni, csak restart után. -
Dexter68
addikt
válasz
vizslakutya #21260 üzenetére
Nakéremszeretettel. Nem tudom, emléxik-e valaki (azt meg pláne nem, hogy érdekel-e valakit
), hogy amikor Tirimosqui magyarította a MIUI-ját, akkor a következő anomália miatt nem lett nagyon népszerű:
„nem engedi a lejátszóból változtatni,csak az előre feltelepítettekből.Sőt már egyénit sem enged külsőből cserélni.”
Na, kiderült, hogy a MIUI zenelejátszó sérült (vagy nemjó, mindenesetre vagy 3 megával kisebb, mint a többiben), úgyhogy lecseréltem a „reparada” verzióban lévőre és ettől úgy tűnik, hogy működik. -
Dexter68
addikt
válasz
angelius #22304 üzenetére
Nálam vannak romok, amiknél nem is tölt 100%-ra még akkor sem, ha este 11-kor 75%-osan teszem fel és reggelig rajta van. Ugyanezek a romok ugyanúgy viselkednek az új telóval is.
Vannak romok, amik viszont másfél óra alatt fullosra töltik. Fene tudja, hogy mitől van ez... -
Dexter68
addikt
válasz
angelius #22300 üzenetére
Na, ezzel az átfőzött MIUI Speciállal nem jártam nagyon jól. Magyarítottam egyet én is magamnak, próbáltam a Tied is, sok különbség nincsen, viszont nálam nagyon merül, cserébe lassan tölt. Van ugyan működő FM rádió, de nem megy az SMS (mms.apk). Mindkettőnél ugyanúgy.
Úgyhogy eddig nekem a „reparada” a legjobb ebből az eresztésből, csak az nem hozzáférhető már a htc-mánián, csak nálam -
Dexter68
addikt
válasz
adamcsik #22301 üzenetére
Általában megtalálja... milyen rom?
Vagy esetleg arra gondolsz, hogy talál egy bármilyen free wifit és azonnal ráugorjon?
Erre még a Symbianos időkben volt a Wefi, ami viszont Androidon már nem teszi maradéktalanul elégedetté a felhasználókat. -
Dexter68
addikt
Na, szégyen ide, gyalázat oda, visszaváltottam CM7-re.
Pedig már azt hittem 4-es fölött maradok, de volt egy csomó „énspecifikus” dolog, amiket szerettem a CM7-eseknél de azt hittem, hogy tudok a hiányukkal együtt élni, viszont annyit bosszankodtam miattuk, hogy döntöttem és szépen vissza toltam a legutóbbi stabilan működő romot. Illetve letöltöttem a jelenlegi verzióját, mert a régit már kitöröltem, annyira biztos voltam abban, hogy én már JB, sőt Kitkat maradok. Persze már gőzöm nem volt, hogy melyik volt az, úgyhogy itt, a fórumon kotortam, hogy minek örülgettem legutóbb
Most csak a Keepről kell lemondjak, de cserébe minden más megy.
- BS player hardveres kódolással (semelyik másik lejátszó nem jött be igazán és mindegyik ugyanúgy nyűglődött, csak máshogy nézett ki)
- A hárombetűs navi megint működik az autóm hangszóróin, nemcsak a telefon hangszóróján és így zenét is tudok hallgatni menet közben.
- mondjuk BT, vaku nem nagyon izgat, de működnek azok is.
- van fm-rádióm is
- skype-pal hanghívás (4 fölött eddig mindig kiakasztotta a telót)- Nagyon gyorsan bootol
- Nagyon gyorsan reagál
- Nagyon gyorsan működnek az appok (89 db-ot számolt az Appmonster), nemcsak a kezelés, srollozás gyors, de nem kell várjak a gmail, facebook betöltésére szinte semennyit. -
Dexter68
addikt
válasz
faggyasgergo #22273 üzenetére
Nem tudom, mi okozhatja a media fc-t. Lehet, hogy nem ártana kipucolni az SD kártyát? Elég régen volt formázva, nem tudom, hány rom és már rég nem használt appok maradványai lehetnek rajta.
-
Dexter68
addikt
válasz
faggyasgergo #22271 üzenetére
Igazán nem tudom, mi lehet a nyűg. A media.app fc volt régebben is, most nincs. Frissítek, indul, minden oké, viszont az első restart után előjön. És ilyenkor nemcsak a feliratot dobálja, hogy fc, hanem elveszíti a csengő/figyelmeztető hangokat is.
Ez az „utana egybol visszarakom a data cache es ext particiot backupbol” hogy is van pontosan?
-
Dexter68
addikt
Na, én visszatértem nagy szeretettel az előző verzióhoz, mert ebben állandóan előjön ez az android.media.app fc.
-
Dexter68
addikt
válasz
faggyasgergo #22246 üzenetére
Na, a playstore nálam fc-zik, megpróbálom visszacserélni az előzőre.
És nálam állítható a proc. sebessége. -
Dexter68
addikt
válasz
faggyasgergo #22260 üzenetére
sztem az lehetett, hogy a bootot eddig nem formáztam.
-
Dexter68
addikt
válasz
faggyasgergo #22254 üzenetére
Upsz, bootot nem szoktam eddig, ellenben cache-ket nem formázod?
-
Dexter68
addikt
válasz
faggyasgergo #22246 üzenetére
Érdekes, hogy nekem nem indul frissítés után... mit csinálhatok rosszul?
format cache, format dalvik, format system, install rom, install gapps, install int2ext... és csak teker-teker a bootanim.Ja és gratula az előléptetéshez
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
● tilos a warez!
● tilos a függetlenítés!
- Autós kamerák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Eredeti játékok OFF topik
- Autóhifi
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Linux kezdőknek
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Projektor topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Xiaomi 14T Pro 12/512GB Titán ezüst színű 3év Vodafone garanciával dobozával + 120W gyári töltővel
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Akku: 100%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- iPhone 13 Pro / 128GB / Graphite / Gyári kártyafüggetlen (160)
- Xiaomi 13 Pro
- Samsung Galaxy S25 12/512GB! Gyári független SES vásárlás 2028.02.13. Samsung jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged