Aktív témák
-
szepi79
őstag
válasz
Polacheck #4978 üzenetére
Mi néhány bossnál manaszívásra is használjuk a lockot. Sőt, szinte minden bossnál, amelyiknek van manája.
az elején még mi is minden bosst leszívtunk ( a szó nem szexuális értelmében véve), de aztán a sok gyakorlás után egyre többnél hagytuk a szivást a picsba és letoltuk izomból. (és ha healelni akart, akkor mindenféle megszakítás jött, aki renew-t rak magára, annál dispell)
két kivétel van, ahol még most is manát kell szivni: Jindo-nál, illetve a tigris bossnál a manás add-ot. a többieknél nem gáz, ha van manájuk. -
szepi79
őstag
válasz
Polacheck #4850 üzenetére
hehe. a következő kép egy korábbi UI-mról készült. a kép címe: ''most akkor lássál is valamit a játékból baszod'' - ahogy egy kedves guildtársam fogalmazott anno.
[link]
csak URLt linkelek, nem akarom szétbarmolni a fórumot.
adam101: 576 kbyte shop, CDgalaxis, meg a többi ilyen nagy áruházban (cora, tesco) szintén érdemes megpróbálni. -
ciao
senior tag
válasz
Polacheck #4824 üzenetére
a próbaidőn már rég túl vagyok, nálnunk a próbaidő 5 raid instaban hatékony részvétel, addíg csak gyűlik a DKP-d de nem lootolhatsz, megvolt a teljes healer részleg ZG-re az egész kb. a zg invite elött történt 1/4 órával és online volt a másik 3 pap aki iratkozott, én P-s sorszámmal voltam a GEM-ben volt másik 2 aki P-s volt és volt 1 S-es
-
DaveNo1
veterán
válasz
Polacheck #4765 üzenetére
Jah majd megdumálhatjuk, de mostnálunk káosz van összebalhéztam mage class leaderrel, feje tetején áll minden, szóval most rendbe kell hozni nálunk a dolgokat (remélem holnap meglesz ubrs kulcs és akkor talán minden oké lesz.) Egyébként elözö éjjel volt egy nagyon nagy party. Vegyes emberekkel 10es raid (klánotokbol búú volt ott) és Booty Baytöl egészen Lakeshireig harcoltunk hordával, olyan 100hk-t tuti összegyüjtöttem
Lakeshiret beraidelték ölték 30+osokat 8an 60asok de széjjelvertük őket mikor összeálltunk ott is.
-
anulu
félisten
válasz
Polacheck #4748 üzenetére
hmm, ez a gank-elés úgy nézett ki, hogy 5-en kimentek idézni...
tudtommal, de a lényegen nem változtat.
amúgy meg örülök, h a palától elveszik ezt a képességet! félreértés ne eséék, van PvE szerveren palám,de akkor is! ez tényleg sok volt. a priest képességével össze sem hasonlítható.
BG-n pedig kifejezetten idegesítő, h berohan 2 pala és nem lehet megölni őket. a bubi + hs dolog pedig kimeríti nálam az ''undorító'' fogalmát. -
justman
csendes tag
válasz
Polacheck #4756 üzenetére
Igen, akkor már az egyik fele bent vagdalkózott egy ideje...
Nem is sejtettem, hogy ennyi WOWos van a PH-n
Hát igen, én főleg olvasni szoktam, mivel az öndefinícióm szerint ''hétvégi warrior'' vagyoksajnos, HLI-kről (idő-gear-és részben skill hiányában) csak ábrándozhatok...dehát nehéz a családos ember élete, ha wowozni is akar..
-
justman
csendes tag
válasz
Polacheck #4748 üzenetére
OOW egyébként mindenféle segítség nélkül befutott, és nem PVPzett, ezért volt kiegyenlítetlen a dolog. Kaptak is egy-két spitet utána.
Hát kicsit beleszólok (nem én, hanem a fiam OOW-s, de figyeltem a küzdelmet) kb. 1 órán keresztül pvp-zett már az OOW, mielőtt a HnG megérkezett, szóval akkor már igencsak morgott a RL a kezdés miatt, ezért lehet, hogy ti csak az utolsók befutásait láttátok.
Egyébként tényleg nagy csata volt, ennyi csontvázat egy helyen, még sose láttam... -
szepi79
őstag
válasz
Polacheck #4750 üzenetére
Ezt a shield nerfet nem hallottam, de ha valóban megteszik, akkor sux blizz. A Priesteknek is van hasonló képüessége, ha jól tudom, miért kell a miénket gyengíteni???
én olyan shield nerfet hallottam, hogy a hearthstone-t nem lehet majd használni bubi alatt. egyébként a pap pajzsa teljesen más, az ~1000 sebzést fog fel, és eltűnik. a paladiné viszont x másodperce teljesen megvédi a paladint, minden ártó hatást levesz róla, ha 3 atombombát dobnak rád, akkor sem karcolódik meg a páncélodon a fényezés. és gyengiteni azért kell, mert túl tápos képesség. (persze én nem örülök neki, hiszen alli oldalon játszok és nem is PvPzek, tehát instákban nagyon hasznos tud lenni) -
anulu
félisten
válasz
Polacheck #4746 üzenetére
sacc/kb amikor Vael-nél voltatok, akkor lehetett nálunk az a bizonyos phase2, amit feljebb írtam, úgyhogy pontosan tudod, mekkora is volt az a lag...
mellesleg nekem nagyon tetszett az a PvP! Blizznek nem kell foglalkoznia külön az outdoor-al, ilyen forrongó pontokba kell még vami extrát berakni
Leviathan tagjaként én is ott voltamöröm volt menetet vágni köztetek
(bocs
)
amúgy majdnem 80 vs 120 lett, ha egy kicsit tovább maradtokhorda részről ott voltunk ugyebár mi és az Injustice, tőletek ti (
), OoW, és majdnem sikerült ollóba kerülnünk, mert mikor ti bementetek jött meg Blackrock Mountain-be az Elemental Gankery.
amúgy Injustice-éknak 5 elemendrium ore esett a tegnapi run-jukon. -
pooshi
tag
válasz
Polacheck #4720 üzenetére
Nalunk MC es BWL is 3.5-5 ora korul van ha rendesen megyunk, tobbit nem tudom, nem nagyon jarunk mostanaban mashova (AQ 40 meg csak Twin Emp-ig megy) Remelem vegre elkezdjuk Naxx-ot is a heten. Ony kill, hat az odautazas meg a felallas vagy 30 perc, a kill 10 perc talan.
-
szepi79
őstag
válasz
Polacheck #4720 üzenetére
naálunk elég sokáig, de mi nagyon szeretünk sokat tökörészni is, meg sok a 18- ember, akiknél időnként hosszan tartó szülőaggró lép fel, jópár perc afkt eredményezve.
Zg: kb. 6 óra
AQ20: ossit még nem raktuk le. ha nem megyünk őt próbálgatni, akkor 3-4óra. ha megyünk, akkor azt másik napra hagyjuk, itt aztán tetszőleges időt eltöltünk.
MC: kb. 6-8 óra
BWL: még csak próbálkozások vannak
Ony: 1 óra
legtöbb helyen azért írtam kb.-t, mert nem egynaposra csináljuk. még ZGt is kettévágjuk. ha 1 nap csinálnák, persze jobban haladnánk, mert nem kell 2x trashmobokat irtani, de hát ez van. ha nagyritkán 1napos instát csinálunk, akkor MC 5-6 óra, ZG 4-5. persze ezekbe bele van kalkulálva, hogy 18.00ra van kiírva a kezdés, 18.20kor már a fél raid megvan, 19.00kor indulunk. (onynál kb. 15-20 perc az egész, onnantól kezdve, hogy mindeki kegyeskedik elvonszolni a seggét theramoreba, a többi idő pöcsöléssel telik) nem vagyunk nagyon HC guild, ennél jobban szvsz nem is leszünk.
jah, meg mindig van pár ember, akinek még ''belefér egy gyors WSG'', aztán mivel nem akarunk mind PvPsek lenni a buffok miatt, inkább várunk 4 és fél percet, amig egy akkor odaérkezett ember rá nem castol az illető(k)re, ekkor a RL ''jóvan b@sszátok meg, mindenki PvP on''; buff&go. -
DaveNo1
veterán
válasz
Polacheck #4643 üzenetére
Tnx.Mások meg olyat is mondtak hogy 4 palával megy csak, hát mi nekünk 1el is sikerült, lényeg a gyorsaság, + judgement kilegyen talentolva hogy 8sec legyen a cooldawnja, 2* feküdtünk elöször 3. majd 4. szellemhullámnál, death knight elsőre ment.
Jah néha szoktunk együtt partyzni Honor and Glorysokkal, thunderfurys rugot is ismerem egyszer altjával kveszteltem együtt.Sok sikert bwl-hez. Egyébként ma lettem nálunk pala classleader
-
LucifeI2
őstag
válasz
Polacheck #4610 üzenetére
Engem is hívtak most egy ilyen guildbe, de ellenálltam a kísértésnek ^^ Felmentem irc-re a server csatijára és az egyik officer ''whisperelt'' rám hogy kéne nekik jó priest, nem akarnám-e folytatni.. nagy volt a csábítás, nem sokszor van hogy ők hívnak vkit meg... de szerencsére ellenálltam
Horda oldalon ők a legjobb guild a serveren, bár erre az 1.12-re tényleg kiváncsi leszek... lehet javítanak így a pvp-n és újra lesz kedvem játszani.
-
Viktor77
titán
-
hehehehe
tag
válasz
Polacheck #4476 üzenetére
wowwiki-n minden ilyet meg lehet talalni
[link] a kesobbiekreamugy ezt irjak ott:
Prerequisites
In order to enter Blackwing Lair you must be at least level 55 and be attuned. To become attuned, you must first kill the Scarshield Quartermaster who is found near the Orb of Command. Once you kill the quartermaster, loot an item from him called Blackhand's Command which begins a quest (all players in your raid can loot it). This quest requires that you go to the end of Upper Blackrock Spire and touch a brand (found behind General Drakkisath). This will brand you with the Mark of Drakkisath and allow you to use the Orb of Command to enter Blackwing Lair.
remelem nem baj ha nem forditom le -
sasa311
veterán
-
ciao
senior tag
válasz
Polacheck #3886 üzenetére
a thottboton va már fenn infó a 30asával leadható cuccokról, a kápolnától balra lovon ülő ember is ad ismételhető Q-t a valor tokenért, nekem 20 major healing potit és az általa adott Q itemet kell odadnaom a karavános tagnak és az ad insigniát, nekem csak 7+7 insignia kell a kék revardért mivel megvan a revered,
a 30asával leadható Q itemek állítólag nem boposak és ezzel lehet majd pénzt keresni és world droppok nem Naxx-ban esnek
-
krokk
senior tag
válasz
Polacheck #3886 üzenetére
szerintem azaok a élőholtak mást nem is fognak dobni
és gondolom addig lesz amig ki nem irtják a necropolisokat a szervereden. minden területen 2 necropolis van legalábbis nálunk annyi volt most még. fővárosokban érdeklődj hogy mennyi van még melyik területen meg hogy épp támadnak e. -
Allien
veterán
válasz
Polacheck #3850 üzenetére
Hát ez az! Ha most fizettem volna, és nem a trial verzióval akarnék játszani, biztos karmolnám magamat, és elég erőssen anyáznék, mert ugye esélyem sincsen leellenőrizni, hogy nem rontottam esettleg el valamit a regisztrációnál, és biza, semmi kedvem nem lenne magyarázkodni a hazai forgalmazónál, hogy ugyan má, adjanak egy új kódot.
Főleg, hogy igazából megvan az a regg, csak éppen ellenőrizni nem tudom.
Márpedig, ez kicsit röhely, mert elvileg semmi köze nem kellene lennie a reggek kezelésének a peccseléshez, szerintem, bár nem értek hozzá.
-
DaveNo1
veterán
válasz
Polacheck #3778 üzenetére
Wow-Europe v.mit nagyon elcseszett de nagyon...pedig elvileg éjjel 3kor álltak volna le hát már 1kor is down volt minden szerver...de egyenlőleg most ismét gondjaik vannak mert eu webszerver sem működik. Szerintem 5kor semmilyen roham nem lesz ha még patchet sem lehet letölteni
Egyébként blizzard tul bonyolitja ezt a letöltési-patchelési folyamatot...direktlinkel minden egyszerűbb lenne...igaz azzal is behalnának a szerverek. De legalább most az Update felgyorsult
[Szerkesztve] -
anulu
félisten
válasz
Polacheck #3727 üzenetére
nemtudom, hogy meddig fog tartani a WE, de előzetes guild megbeszélés szerint mi Everlookban leszünk
remélem, hogy world PvP nem lesz... azt nagyon útálnám, meg mi alapvetően PvE guild vagyunk, és így is állunk hozzá a PvP-hez. szerintem csak időpazarlás, inkább instázok -
anulu
félisten
válasz
Polacheck #3700 üzenetére
nem tűnik? először nekimentek, és majd meglátjátok
Hakkar ehez képest egy sétagalopp
meg tulképp ezelőtt bármelyik 20-as boss az
megpróbálni megéri, ha eljuttok a 4-5-ik hullámig, akkor az már nagyon jó lesz. ahogy haladtok előre MC-ben, és javul a gear, úgy érdemes try-olgatni. meg miután resetel AQ20, előtte becsapni Kuri-t is. könyvek, pénz, stb
nos igen, a repu is... friendly közepe vagyok, és van egy coinom, amit csak exalted-en válthatok kikiesett, és mivel senki nem volt ott nálunk exalted, akinek jó lett volna, ezért roll-al került hozzám. 20-as instában már nincs DKP, akinek ami kell, rollol.
[Szerkesztve] -
szepi79
őstag
válasz
Polacheck #3690 üzenetére
na, AQ20ban a második boss (rajaxx) szintén nagyon szivatós, sőt, ő leggázosabb, ha ossiriant nem számítjuk.
amint meghalt kuri, bejön pár NPC. ezek között van general fütyfürütty. NE BESZÉLJETEK vele, csak ha már felkészültetek a köv. harcra, különben megindul a 2. bossfight is. szal szépen lootkiosztás, rezzelés, buffolás, cigi, állítsátok fel az asszonyt az asztal alól, itt figyelni kell.
amint beszéltek a füttyfürttyel, megindul a fight. először 7 hullámban bejönnek a rajaxx előtti trashmobcsoportok. 3 fajta lény jön: 1 miniboss, pár warrior, pár repülő sáskaszerűség. a repülőket fearelni kell, a warriorokat és a minibosst tankolni. a minibosst minél hamarabb le kell csapni, utána a warriorokat (1 kivételével), ekkor a repülőket. a megmaradt warriorba a palák rakjanak manavisszatöltős seal-t, és a casterek kezdjék el visszawandozni a manát. ha mindenki nagyjából fullon van, jöhet a köv. hullám (illetve jönnek azok maguktól, nem kell kimenni értük), ha mind a 7 hullám meghalt, jön rajaxx.
a tényleges harc: elmítettem előbb a pár NPC-t, akik jönnek. nos, itt fütyfürüttyre kell nagyon vigyázni, a többiek meghalhatnak, de ha van unatkozó healer, akkor lehetőleg azok is éljenek minél tovább. akinek már megvan a friendly repu CCvel, kapcsolja be a PvPt (értelemszerűen csak pve szerveren), ekkor kapni fog füttytől egy buffot, ami gyógyít rajta (asszem olyan 200-at/3mp ). rajaxxnak van olyan speckó képessége, hogy aoe hátralökést csinál, ilyenkor mindenki HPja feleződik. mivel elég nagy a range-e ennek a támadásnak, ezt mindenki megkapja. healelni csak a MT-t kell, mivel ez a támadás mindig csak felez. lehetőség szerint hagyni kell füttyet tankolni, mivel őt nem dobja el rajaxx, csak HPt felez. (ilyenkor sokkal óvatosabban kell a sebzést pumpálni, mert fütty nem tud sok aggrót csinálni.) ha meghal fütty, akkor sokkal nehezebb a harc, több halál lesz, sőt az első időkben tuti wipe. más speckója nem nagyon van a bossnak (amire emlékeznék). füttynek mindig legyen 2-3 healere. a többieket elvileg fütty healeli annyira, hogy ne legyen baj, csak ha beaggróznak. -
anulu
félisten
válasz
Polacheck #3690 üzenetére
jaja, megéri futkosni
a 2. boss Rajaxx, még a legdurvábban gearelt, legtapasztaltabb guildeket is meg tudja szívatni, elég egy pici nemfigyelés.
Kurinaxx és Rajaxx között nincs trash mob. miután Kuri meghalt, láttok mögötte 5 harcost. 1 Lieutenant, és 4 NE harcos. a LT-vel CSAK akkor beszéljen valaki, ha a csapat teljesen felkészült.
2. boss menete. van 8 hullám (wave). mindegyikben van egy mini-boss (Captain xyz), 5-6 repkedő mob meg 4-5 Qiraji Gladiator. először a captaint kell leverni, addig a többi mobot fear, stb. miután a Cpt fekszik jöhetnek a repkedők, majd a Gladiator-ok. mikor már csak 2 Glad. él, azokat oda kell vinni az NPC-knek, hogy ők verjék le őket, addig hp és manareg. arra nagyon kell figyelni, hogy az NPC-k, de főleg a Lit. életben maradjon! mikor meghalt az egyik hullám, jön a következő (vagy ha nagyon sokat tököltök, lehet, h még le sem ment az egyik, már a nyakatokon van a köv...). lock-ok, priest-ek fear-eljenek, érdemes még a legelején megbeszélni, hogy mi a sorrend. előfordul, hogy csak állnak az NPC-k, nem csinálnak semmit, ekkor 1 tank (általában az MT) vigyen nekik targetet.
miután lement a 8 wave, jön a boss, Rajaxx. szopatós.
ha él a Lieutenant, akkor nincs gond, mert igazándiból csak őt támadja, nagyon nehéz lekapni róla (bár sajnos nem lehetetlen). kb 10 sec-enként nyom egy aoe knockback-ek, ez felezi mindenkinek a hp-ját, de minimum 200-at levesz. így ha vkinek 450 HP-ja volt, az épphogy túlélifontos, h knockback után aggro wipe van, így meg kell várni, h a Lit. újra aggrót építsen. fontos, hogy neki is feleződik a HP-ja, így overheal kell rá.
az utolsó szakaszban max a 2 MT-re kell még heal a Lieutenant-on kívül, mindenki más kötözze magát.
még1 dolog. ha wipe van, akkor az 15 perc helybenjárást jelent, ugyanis enyi idő, míg respawn-olnak az NPC-k.
röviden ennyi
még1 dolog. a Lt-re és 4 segítőjére lehet druida buffot rakni, ezt mindenképp tegyétek meg
Kurinaxx egy gyenge bemelegítés Rajaxx-hoz képest! nálunk tier 1 játékosok vannak, így tudunk szívni vele. ha MC-ből rendesen fel vagytok gear-elődve, szerintem igazán akkor van esélyetek Rajaxx ellen.
[Szerkesztve] -
anulu
félisten
válasz
Polacheck #3685 üzenetére
tegnap azt csináltuk, hogy denevér, kígyó, pól, raptor lement, utána 10 perc szünet, majd a többi
az eleje nagyon nehezen indult be, de mind1ik boss elsőre feküdt
...és alig dobtak vmi értelmeset
boss előtt nincs afk, utána lehet.
Kurinaxx-al vigyázzatok. 2 MT kell, sand trap-re figyelni, mert ha alattad robban, akkor 20s silence, MT-k dobálják egymás között a boss-t, öööö.... 30%-nál berserkerbe megy, overheal MT-re, 3%-nál csak a tankok maradnak ott, mert ha meghal, robban egyet. röviden ennyi
még 1 tanács. mindenképp egy olyan hunter húzza a pak-okat Kurinnax mellől, aki profin tud pull-olni; mert könnyen bejön a boss. -
anulu
félisten
válasz
Polacheck #3677 üzenetére
ha vki 1x elrontja, az még ok, de ha másodikra is elszúr egy ilyen kritikus dolgot, mint a mérgeződés, akkor enyhe szankció kell, mert ezzel igenis rontja az esélyét a sikeres killnek. ha fáradt, menjen el aludni, ha viszont ott van, akkor legjobb tudása szerint figyeljen. 3. eset után -DKP. ennyi, köv alkalommal jobban fog figyelni.
Hakkarnál csak az MT/OT párosnak nézhető el, ha nincsenek mérgeződve, mindenki másnak kötelező. -
szepi79
őstag
válasz
Polacheck #3677 üzenetére
nos igen, hexxer picit nehezebb hakkarnál (=bonyolultabb a taktika), és ott még jobban kell figyelni minden embernek.
pont az ilyen ''gyere hátra'' parancsok miatt érdemes egybenállni az egész raidnek.
amúgy ha hakkar már be van gyakorolva, az előtte lévő őrjáratok még akkor is szivatósak lesznek. (nekünk kb. úgy néz ki, hogy ott a lépcsőknél van 1 wipe, hakkar meg lemegy lazán.
nálunk a heal: 1dr00d, 1 pap és 1 pala a MT-kre, a többiek a raid egészét healelik. (kb 3-5 healer kell, 2-3 pap, 1 dr00d meg 1 pala). hakkarnál nem jó ötlet a kötözés, mert sok időt elvesztetek vele. 10 percetek van letenni a disznót, utána bevadul és wipe. másfél percenként van életszívás, tehát maximum 6 életszívás lesz, ehhez kell viszonyítani az időt. ha a 3. életerőszívás után nincs 50% alatt, akkor fussatok ki. (elég, ha lefuttok a lépcsőn. -
Viktor77
titán
válasz
Polacheck #3635 üzenetére
''Hexxertől miért óv mindenki ennyire?''
Én sem értem igazán. Mi a múlt héten öltük le elöször, én pl. akkor voltam nála elöször, és ha jól tudom ezenkivül csak 1 próba volt.
Féltünk tőle, mindenki mondta, hogy keményebb mint Hakkar. Úgy voltunk vele, úgyis üres ZG, próbálgassuk. Erre nem meghal elsőre?
Taktika nem igazán volt, persze nagyjából mindenki tudta miket tud.
Healtotemeket le kell csapni, aztán az MC totemeket, és tényleg kell egy mage a csontiverem mellé. Ennyi. -
DaveNo1
veterán
válasz
Polacheck #3641 üzenetére
nincs, beszéltem tegnap infernával aztmondta 50+ felett lehet menni, persze ha tudsz ''becsempészhetsz'', mivel vannak nálam alacsonyabb szintüek is a guildetekben
Egyébként már 50 körül lehetnék ha nem lett volna annyi technikai problémám (tegnap pl. kikellett procihütömet cserélni ezért alig tudtam hétvégén jáccani, mert wowozás közben 85 fokra felment procihőmérséklet és szirénázott folyton, mellesleg pár ismerőssel igy csináltuk végig Scarlet Monostaryt meghalás nélkül)
-
szepi79
őstag
válasz
Polacheck #3635 üzenetére
2 mage az alap, ezek a MT-ra figyeljenek nagyon (az se baj, ha makrót irnak mindkettőre) +1 aki a sont barizza.
bari makró:
/target <MT1neve>
/cast Polymorph
meg ugyanezt a másikra is.
hexxer: az előtte lévő UDk nagyon szivatósak. a druidok a decurse gombra tenyereljenek rá keményen, mert olyan curse-t pakolnak, ami a bekapott sebzést 500-al megnöveli. sokan sokfajta taktikával irtják őket, van, aki ketrec +offtank és egyesével, mi areázzuk őket, de néha pár szoknyás belepusztul.
igazából jindot könnyebb képpel elmutogatva magyarázni, ami most sajnos nincs.
képességei:
- jindo mellett van 1 vérmedence, tele kis nyomi csontvázzal. nagyon gyorsan újratelrmelődnek (kb 10-15mp). jindo időnként bedob ide egy random embert. ekkor 1 nagyon jól felszerelt mage (vagy kettő gyengébben) bemegy, learázzák a csontikat, és marha gyorsan kifutnak. az a mage (vagy a 2) mást ne is csináljon, csak álljon a medence mellett, és figyeljen. akit bedog, az ventrin/TSen jelezze. onnan lehet tudni, hogy bedobott, hogy 2 mp-re megáll a kép. ha ilyet tapasztal valaki, mondja, hogy bedobta.
- heal totem. kuuuuvvvva sokat healel magán jindo ezekkel. ha megjelenik 1, gyorsan le kell verni.
-mind controll totem. sima mind controll spell, csak totem csinálja, ezt is gyorsan le kell verni, (3-4k élete van 1 totemnek)
-átkozás: 10-15másodpercenként jindo megátkoz valakit. (TILOS LESZEDNI!!!)
ekkor megjelenik egy árny (shade) is. csak az látja az árnyakat, akin rajta van ez a curse. egy árnynak nincs sok élete, 1500 körül, viszont szépen üti a castereket. az átok 15-20 másodpercig tart.
a harc menete: az elején nem nagyon kell strapálni magatokat, az összes warlock +1 hunter álljon neki manát szívni. amint lement a manája, ez a hunter tartsa benne a manaszívó stinget. ekkor lehet a sebzést kezdeni. jindonak kb. 350k HPja van. lassú fight, nem szabad sietni. aki megkapja az átkot, az álljon neki a shade-ek ölésének. (kivéve persze a MT, de a healerek nem kivételek, ők is öljék). az árnyak immunisak az AOE-ra. szerencsés esetben warlock is kap átkot, neki gyorsan rá kell rakni 1 árnyra 1-1 corruption/curse of agony párost, és menni a következőre. papok: SWP. ha nem irtjátok az árnyakat, ki fogják nyirni a csapatot. kell 3-4 rugó is (vagy DW wari), nekik az elsődleges dolguk a totemek leverése a cél, nekik ez elég gyorsan megy, persze ráérő idejükben jindoba is tolhatnak kevés sebzést vagy shade-et ölhetnek, de nagyon figyeljenek a totemekre.
kb. ennyi, itt mindenkinek nagyon ott kell lenni agyilag, figyelni a feladataira, és tudnia kell, mikor mit kell csinálnia, tudni kell váltani. sokat kell gyakorolni, de amint mindenki rájött, mi a dolga és rutinból megy, onnantól kezdve jindo nagyon noob lesz. -
szepi79
őstag
válasz
Polacheck #3632 üzenetére
szerintem meg éppenhogy álljatok össze hakkarra. ott, ahol felmentek hakkar elé a lépcsőn, meg is lehet állni. és nem kell mindkét tankra külön healereket beosztani, nálunk mindig 1 druid, 1 pap és 1 paladin healeli azt a tankot, akit épp hakkar üt.
azért kell a 2 tank, mert az egyik hakkar mindig MCzni fogja, legyen kijelölve 2 mage, akik barizzák az MCzett tankot, és amint lejött az MC, egy pala szedje le barit a tankról. FONTOS: a tankok mindig nyomják el a fear-t, mert ha MCzve vannak, ez lesz hakkar első dolga, hogy belefeareljen a tömegbe jól.
azért jobb összeállni, mint szétszéledni, mert amikor a son of hakkart meg kell ölni, úgyis össze kell állni, bele a méregfelhőbe, felesleges futkározni, amikor eközben lehetne tolni a sebzést is (arról nem is beszélve, hogy egy esetleges wipenál könnyebb rezzelni az embereket). a sebzés pedig itt nagyon fontos, mivel hakkar 10 perc után bedurvul és kiwipeolja a raidet.
hexxert meg azért hagyjátok egyelőre, mert egyszerre csak 1 bossra menjetek rá, azt gyakoroljátok, hakkar valóban nem túl nehéz, ha már mindenki tudja a dolgát, de addig sokat kell gyakorolni. (sok múlik az időzítésen is, jókor kell barizni, sonokat húzni, sonokat ölni). másrészt meg hexxer nehezebb hakkarnál. (de a leggázosabb a panther most ZGben.) -
Darth_Revan
veterán
válasz
Polacheck #3626 üzenetére
Nagy gz!
Hexxert 1enlőre felejtsétek el,lesz elég bajotok HakkarralHakkar nem oylan nehéz,röviden leírom mit csináljatok: (legalábbis hordás oldalon így kell)
-Mind2 oldalt kitakarítjátok a lépcső kőrül (Son of Hakkarok gyorsan respawnolnak,szal ha 1 Son ott mászkál akkor az má nem baj)
-2 tank kell Hakkarhoz,mind2 tankra osszatok ki healereket,mert 1iket mindig MC-zni fogja és akkor a másik tankolja. Lényeg,hogy 1 tank se haljon meg a 2 közül! Ha 1 meghalt akkor már eléggé wipe gyanús
-az egész raid Hakkar körül szétszéled,ne nagyon áljatok 1 tömegbe!
-DPS off amíg az 1ik tankot nem MC-zi,mer különben leszeditek róluk az aggrot! (MC-zett tankal ne is foglalkozzatok,nem üt nagyot,és amint kijött az MC-ből azonnal Heal rá!
-Javaslom,hogy a tankok vigyék vissza oda Hakakrt ahol alapból ál
-Legyen beosztva 1 hunter aki rohangál a lépcsőn és ha lát 1 Son-t akkro az felhúzza a lépcsőre! Ezt a Son-t 1 druid altassa,vagy a hunter tegye csapdába.
-90 secenként Hakkar vért szív,vagyis kiszívja a HP-tokat és feltölti az övét. Ez ellen úgy leeht védekezni,hogy 45 secnél MINDENKI (kivéve ofc a 2 tank aki fogja Hakkart) visszamegy az altatott,vagy fagyasztott Son-hoz és lenukeolja! Ez után a 2 tankot kivéve MINDENKI beleáll a méregbe (Tilos leszedni!)! Így mikor Hakkar életet szívna,akkor jó ksi mréget szív és saját HP-ját leszediAmint megmérgeződtetek áljatok vissza oda ahol áltatok (Tehát Hakkar körül félkörben) és mehet megint a DPS neki.
Ez a boss inkább a healtől függ,legyen kiosztva mind2 tankra healer,hogy meg ne haljanak és legyen a raidre is healel,mert leeht,hogy a nagy harcban elfelejt valaki bandagelniHa ügyesek vagytok max 1-2 halottal le lehet nyomni ezt a bosst,de 0 halott a megszokott
És fontos,hogy régi taktikával ellentétben ne tömörüljetek a lépcsőnél 1 tömegbe,mert a za taktika már elavult...ha úgy csináljátok ahogy leírtam,akkor nem lesz gond. GL!
-
Viktor77
titán
válasz
Polacheck #3423 üzenetére
Elöször csak egy profil, a talentfámat nem tudom fejből, azt holnap linkelem.
[link]
Kiegészítések:
Látható, hogy nem éppen űbercucc, de minden elérhető Ragnarosig bezárólag.
A bracer az egyik kedvenc tárgyam, ami DiM észak első bossból esik, egy jó pullerrel gyakorlatilag 1 mob megölése nélkül farmolható cucc.
A gatya és a cipő helyett mehet ugye a Peacekeeper páros, ez ZG-ből esik. Ahogy a Primalist gyűrű másik fele is, a setbonus +33healing done.
A Mageblade-ért érthető okokból meg kell küzdeni pár clothossal.De Hakkarból esik a Bloodcaller, ami szintén van ilyen jó, de sokkal jobban néz ki.
Viszont ahogy látom a healing done-t illetőleg kicsit tévedtem, csak 513 van.
5-ös instában, ahol üthetnek engem is a mobok, pajzsban healelek, ez a Scholoban eső Rattlecage Buckler, ami űberronda, viszont jók a statjai.
Kívánságlistán van Ragnából a Choker of Firelord, még egy Cauterizing Band Domóból, és BRD-ból a Second Wind trinket (22 healing). És ugye a Peacekeeper kesztyű Hakkarból.
Plusz a Malistar's Defender szintén Ragnából. -
Viktor77
titán
válasz
Polacheck #3419 üzenetére
Na szóval.
Köztudott, hogy palám van, mégpedig hibrid (holy+retri). 52x healing done-om van (olyan 6000 körüli manám van full buffolva)(és a Peacekeeper kesztyű még nincs is meg a 30 healinggel), ez 750-es FL-ot jelent, gyakorlatilag semmi manából (új cuccnál mindig kérek a papoktól egy olyan buffot amitől nagyobbat healelek, így a tuti critheallel 4800 fölött van a HL rekordom (az AQ-s könyvvel)). Golemaggnál az egyik OT-t egyedül életben tudom tartani (meg is jegyezte a mellém osztott druida, hogy nem hagytam healelni). 5 fős instába (de volt, hogy 10-esbe is), engem hívnak fő healernek, sőt a múltkor én mondtam a druidnak (balance), hogy ő dps-eljen, én healelek. Csak plate-et vagyok hajlandó felvenni, nem leatherezek meg clothozok. Stratban (ud side), Scholoban bármit betankolok, úgy, hogy az nem mozdul rólam. Sőt, a gyakorlatilag ugyanolyan gearben lévő rugótársamat a living side-ig simán lenyomom dps-ben.
Imádok healelni, volt olyan MC ahol egyet sem ütöttem.ZG-ben egyszer sok volt a healer, mondom akkor én most csapok. Kb. 15 percig csináltam, elég is volt. Jobban szeretem hátulról látni a csatát, a csata egészét, nem a mob arcát bámulni.
Múltkor Hakkar lement 2 pappal, 2 druidával, meg 2 palával (egyik természetesen én voltam). Párducosnál én lettem kijelölve (ott pajzsban healelek), conc aura fel, mondom engem hagyjatok nyugodtan, kihealelem magam. Ha jól számoltam, olyan 12-14 tigrisig bírtam.
Szóval szeretek healelni, de ha mód adódik rá, akkor ütök.
Ui.: Most visszaolvasva, ez eléggé önfényezésnek tűnik, de ha a palaheal önfényezés, akkor vállalom. -
szepi79
őstag
válasz
Polacheck #3417 üzenetére
nem vicces, de több mint 1 éve tolom, és a paladinok 90%a, aki feltolta a kariját 60ra, csinált másik altot magának és azzal szivesebben játszik, sőt a palát teljesen hanyagolják. szóval a paladin olyan lovag, aki nem ritkán akár cloth-ot is hord, mert az több mana/+healt jelent.
amúgy a paladin szvsz tovább/jobban bírna tankolni, mint egy warrior, ha tudna aggrot is építeni. (de nem tud.) -
szepi79
őstag
válasz
Polacheck #3412 üzenetére
paladin feladatai az instákban (20+ fő):
buffolás
aura
heal
decurse
az egyik legjobb support kaszt. nagyon sokan ezért csalódnak a paladinban, mivel szólózásnál más stílusban kell használni a paladint, és mikor 60ra érnek az endgame-instákba, ott nagyon megváltozik a szerep. (kb. mint a shadow papok, amikor át kell talentelni healre, annyi különbséggel, hogy a papok legalább tudják, hogy belőlük jó eséllyel healbot lesz, a paladin meg 60on döbben rá)
pedig a paladinnak ez testhezálló szerep is lehet akár, a fantasykban 2 kép él a palákról:
az egyik a szent bosszuálló, a másik meg az önfeláldozó gyógyító. namost 60ig az első példa a helytálló, 60 után a második. szal a paladin RL is feláldozza magát a többiekért, hiszen kisebb játékélményt biztosít számára a máspdik szerepkör (legalábbis a legtöbb paladinnak). van persze olyan is, aki 8k manával rendelkezik és jobban healel, mint egy pap, de ez ritka. -
TommyGun
őstag
válasz
Polacheck #3404 üzenetére
Ne aggódj a druida se annyira univerzális mint azt hiszed...akivel tegnap toltad ezekszerint nem volt tapasztalt healer....én vagy 4 féle healing taccsot használok és 150 manába kerül nekem +5-6-700 damage aiderkedése...deha kell van 650-ért olyan ami 2600-3000-et tol...a critem meg 36-3800....
Ha a healer gearom van rajtam akkor engem is hamar leütnek, mert szinte semmi agi-t és str-t nem ad....így az armor meg a sta se annyi mint a feralos gearomban ami veszett sok agit ad nekem...abban simán tudok tankolni.
És azt se felejtsd el hogy a druidának maci formában van TAUNTja....neked meg nincs...olyan mint egy pici warrior
nekem a feral cuccomban több mint 6000 az armorom és 5900 a HPmarmorra még gyúrnom kell
-
szepi79
őstag
válasz
Polacheck #3405 üzenetére
attól még, hogy griff, nem feltétlen repül, max. a föld felett 5 centivel lebeg.
de erről most hallok először, szerintem kamu a dolog. de tökmind1, 5000g-t nem fogok kiadni ilyesmire. általában 50-200g között mozog a karaktereim összvagyona, mindig elköltöm valamire (de hát azért van)
-
F-ECT$
titán
válasz
Polacheck #3389 üzenetére
Azért lvl60 előtt még nem kell olyan komolyan venni az instákat, hogy egy wipe ''fájjon''. Igazság szerint a Blizz egy kicsit elszállt azzal, hogy ennyire erölteti a 40 fős instákat. Nálunk a 20 fős insták sokkal lazábbak, jobb hangulatúak, könnyebb a csapatot kezelni, stb. Pl 2-3 hete ZG-ben sikerült a bossokon kívül kb mindenkit behúzni (trollok, kígyók, krokik, párducok, stb) és a végén csak egy jót röhögtünk magunkon, míg egy 40 fős raid esetében sokkal nagyobb eséllyel van 1-2 ember akinek épp rossz napja van, és beszól egy ilyen után, és ezzel elronthatja a hangulatot. Nem csoda, hogy pl AQ40 olyan sok guild szétbomlásához vezetett, és Naxx talán csak azért nem fog erre a sorsa jutni, mert nagyobb upgrade lesz ott a cuccok tekintetében, mint amekkora bwl->aq40 között volt, így megéri majd vele szenvedni, nem úgy, mint AQ40-nel.
-
anulu
félisten
válasz
Polacheck #3382 üzenetére
''Alapszabály: Svédekkel soha, sehová.''
ne általánosítsunk pls!régebben nagyon sokat jártam instába haverommal, aki svéd
meg volt olyan, h elhívtak Baron run-ra tankolni. mondtam, hogy én DD vagyok, mondták nem gond. tényleg nem volt az, simán végigmentünk és még jól is éreztük magunkat
csak egy jóideje nem láttam online
''Izgalom: Amikor a mage needet nyom a kétkezes baltára, mert 1g fölött lehet eladni. Nem számít, hogy te használnád is, neki kell a lé.''
na az ilyen után szoktam erősen körberöhögni... ha greed kanyar után kerül hozzá az ok, de... mindegy. PuG-ban előfordulnak ilyen dolgok.
én ma is simán lemegyek PuG-al 5 fősbe. PuG UBRS nálam kizárt dolog -
szepi79
őstag
válasz
Polacheck #3382 üzenetére
PUGok: 60as szinten szvsz érdemes próbálkozni velük, 5-10 fős instába. csak mindenki télleg 60as legyen. sok 60as nem jut le 20+ fős instába, és itt éli ki magát. ezek közül sokan elég skilesek, és jól fel is vannak cuccolva, könnyű normálisabb partit kifogni. (mondjuk én lockkal már csak ZG+ járok, pappal meg könnyen beszélek.)
persze ha normális guildben vagy, és bármikor összejön egy strat, akkor nem érdemes PUG-al vesződni, de éjjel fél1-kor nem biztos, hogy online egy ütőképes csapat. -
szepi79
őstag
válasz
Polacheck #3369 üzenetére
GZ!
a papommal én is stratban lettem 60
a lockkal meg epl-en irtottam az UDket, egy abomination volt a szerencsés.
a pala epic q-nak asszem valahol 500g körül van a végösszege, persze ez az infó már régen nem up to date, hiszen azóta a pristine black diamond ára is 1 számjegyűvé csökkent, valószínű a többi komponens is olcsóbb lett. -
anulu
félisten
válasz
Polacheck #3369 üzenetére
gz hozzá
szerintem a tier 0.5 piszkosul nem éri meg. anyi időből simán el lehet kezdeni ZG-be járni, ha más nem a repu miatt, mert 1.11-től az összes Zandalar item epix lesz, és jobbak a statjai, mint a 0.5-nek, a friendly-t meg nem nehéz összekaparni.
lehet, h nekem is át kéne állnom gazolásranagyon sajnálom a master swordsmith-t, de ebből nem lesz pénzem
bár igazándiból már csak epic pacira kell, fegyverek, plate cuccok instákból jönnek.
-
szepi79
őstag
válasz
Polacheck #3354 üzenetére
az semmi, nekünk múltkor olyan lagunk volt, hogy rámentünk egy gurubashi berserkerre ZGben, kb. 40% Hpnál, kép mindekinél beáll. 2 pap épp wandozott, hunterek autoshot. amikor visszajött a kép, fél csapat hulla, mob fekszik
tegnap, szintén ZG, jeklik (denevér), a MT túlfutott a bossonon, a boss őt csapkodta, ő meg csak állt, a fal felé nézett. mi csak álltunk, páran röhögtek. aztán mikor jött az első csapat denevér, egy másik wari ráugrott a bossra, de már kső volt...
Aktív témák
Hirdetés
- Sorra igazolja le az OpenAI szakembereit a Meta
- iOS alkalmazások
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Porba hullhat a Pixel 10 Pro Fold
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- KAMATMENTES Részletfizetés Alienware DELL monitor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged