Aktív témák
-
szepi79
őstag
válasz
Andras6800 #4984 üzenetére
némileg gondolkodtam is. akinek van rá pénze, az igyis-úgyis megveszi, itt aza kérdés, hogy akinek nincs rá pénze, az abbahagyja-e, vagy nem. és ez a lépés azt segiti elő, hogy abbahagyja.
-
szepi79
őstag
válasz
Andras6800 #4982 üzenetére
nos nem igazán. eddig az volt az álláspont, hogy kieg nélkül is felkúszhatsz 70re.
gondolj csak bele, mit jelent ez, hogy kieg nélkül maradsz 60.
pvp szerveren nincs semmi esélyed (biztos lesz pár vicces vérpistike, 5-6 fullepixx lvl70 ott áll mondjuk ZG bejáratánál és a 20 fős partikat agyonbassza, mer fun.) valószínű ha engednek felmenni 70re, akkor is hátrányban vagy, de így még a látszatát is eltüntetik annak, hogy akármilyen alacsony szinten ki lenne egyensúlyozva a játék a kiegesek és kieg nélküliek között.
az rendben van, hogy blizz érdeke, hogy minél többen megvegyék a kieget is, de ezt nem úgy kell elérni, hogy halálba szopatják azt, aki nem veszi emg (mert akkor sokan abba fogják hagyni), hanem hogy aki megveszi, azt jutalmazzák. -
szepi79
őstag
válasz
Polacheck #4978 üzenetére
Mi néhány bossnál manaszívásra is használjuk a lockot. Sőt, szinte minden bossnál, amelyiknek van manája.
az elején még mi is minden bosst leszívtunk ( a szó nem szexuális értelmében véve), de aztán a sok gyakorlás után egyre többnél hagytuk a szivást a picsba és letoltuk izomból. (és ha healelni akart, akkor mindenféle megszakítás jött, aki renew-t rak magára, annál dispell)
két kivétel van, ahol még most is manát kell szivni: Jindo-nál, illetve a tigris bossnál a manás add-ot. a többieknél nem gáz, ha van manájuk. -
szepi79
őstag
válasz
LucifeI2 #4961 üzenetére
az ügyintézők nemcsak az accountellopással foglalkoznak, sőt megkockáztatom, hogy talán azzal a legkevesebbet. számlázással, mindennapos dolgokkal főleg. és sokba le merném fogadni, hogy túl vannak terhelve.
egyébként az általad leírt adatoknak elégnek kellene lenniük. -
szepi79
őstag
válasz
LucifeI2 #4942 üzenetére
igen, jól látod. ha elfelejted az utolsó mentsvár kódját, akkor cseszheted. pedig acc kreálásnál még ki is hangsúlyozták, hogy ez fontos.
de most őszintén, te hogy oldottad volna meg az ő helyükben a problémát? az nyilvánvalóan nem járható út, hogy minden 1000 user mellé odarakjanak 1 ügyintézőt, mre akkor 10x ennyi lenne a havidíj, tehát valamilyen automatikusan működő megoldást keress. -
szepi79
őstag
válasz
LucifeI2 #4934 üzenetére
emlékezz vissza a titkos kérdésre&válaszra. ezen kívül csak azt lehet csinálni, hogy pár tar fejú és kigyúrt uriember és egy 4 éves pitbull társaságában begyőjtöd az összes illetőt, aki sáros az ügyben, és egyesével vered le a körmöt a lábujjaikról, amig az egyik meg nem törik.
én maradnék az a, változatnál, a b, túl durva és nem is teljesen törvényes. -
szepi79
őstag
válasz
LucifeI2 #4922 üzenetére
már ne haragudj, de itt te voltál a ludas. csak úgy szabad bármit is eladni, hogy azonnal átveszed érte a pénzt. persze, nagyon nem volt korrekt a srác részéről, hogy ezt tette, de lényegében te engedted meg neki.
ja, és asszem van pár dolog, amit nem lehet megváltoztatni, úgymint account tulaj neve, titkos kérdés, emailcím...
ha meg lehetne változtatni a titkos kérdést, akkor rohadtul nem lenne értelme.
szerk: látom páran megelőztek
[Szerkesztve] -
szepi79
őstag
válasz
Andras6800 #4912 üzenetére
nem nehéz. ha tudod, mi fog történni (pláne, ha van veled olyan lock is, aki már csinálta), elsőre meg lehet csinálni.
az imp invázió nem gázos, csak arra kell figyelni, hogy mindig mindhárom tárgy működjön. a démonokat meg 2-3 lockkal szintén nem gáz kontrollálni. utána a fight tipikus bossfight, néha aggrodóbálás van benne, de hát legalább szokjátok, hogy ilyen is van
picit azért oda kell figyelni, de szerintem ez a legélvezetesebb quest az egész játékban -
szepi79
őstag
válasz
Andras6800 #4907 üzenetére
jah. azt hittem vmiért, hogy nagyjából tisztában vagy a questekkel (de igy vissazolvasva sehol sem találom nyomát), sorry.
naszóval vannak ugye a gyűjtögetős részek (ami tárgyakat leirtam). vagy ezek előtt, vagy utána el kell menni felwoodba, jaedenarba (az a barlangrendszer középen). kell venni egy potit (még burning steppesben, ahol a questsorozatot kapod) egy lötyit (6g-ért kapsz egy 3as stack-et), amitől a jaedenari népek barátságosak lesznek. itt a barlang mélyén van 1 elite démon, vele kell dumcsizni, ő azt akarja, hogy az egyik áruló varázslóját öld le. a varázsló nem is kemény, csak sok mob van körülötte, szal érdemes segitséget kérni, hogy a haverék öljék le az őreit, te meg csak a srácot. ha megvan, vidd el a fejet a démonnak. ekkor kell befizetni 150g-t a démonnak. (ha nincs nálad pénz, persze később is befizetheted, csak akkor megint lötyit kell inni.)
ha ez megvan, irány scholomance, ahol frostwhisper termében, a labor mellett használni kell az urnát, amit kaptál. 1 kis imp kijön belőle, kotyvaszt vmit, jön a köv. rész.
Dire Maul West jön, ez már az utolsó fázis, ide kell a 3db 250g összértékű cucc. a kutyaboss helyén kell megidézni az impet. (legalább 2 lockkal kell menni, de 3-4 sem baj + 1 healer) az imp lerakja a 3 megvásárolt tárgyat (gyertya, harang, meg még valami)szóval itt rengeteg kis impecske fog jönni, akik semmilyen gondot nem jelentenek, ha a fenti 3 tárgy működik. ha nem működik, akkor ismét üzembe kell hozni, az a lock, aki megvette a tárgyakat, 1 soulshardért ezt megteheti. (ez a 3 cucc a következőket csinálja, ha jól emlékszem: gyógyítja a partit; az impek sebzését 1-re csökkenti, sebzi az impeket)
lesz 4 elite démon is, őket banish/enslave-el kordában kell tartani (ehhez kell a minél több lock) ezt túl kell éllni pár percig, utána van 1 kis pihi, lehet manázni (bár ha jól csináltátok, akkor mindenki max mana/HP környékén van).
az a lock, aki a questet csinálja, rakjon magára SS-t. megjelenik az epic paci, le kell csapni minél gyorsabban, nemsokára megjelenik a gazdija is, egy elite démon. ha meghalt a pacika, gyorsan beszélj vele, quest complete. utána le lehet verni a démont is, szokott jó cuccokat dobni. -
szepi79
őstag
válasz
Andras6800 #4902 üzenetére
ezt igy nehéz megmondani.
kell 25v. 35 black dragon scale
6 larg brill shard
10 shadow poti
3 arcanite bar
156g.
ezek a biztos kiadások. a cuccokat akár ingyen is beszerezheted, ha jó guildben vagy. (nekem pl. majdnem minden ingyen volt, a black dragon scale-t kellett csak vennem) ha a fentiekat AHból veszed, akkor meg úgyis attól függ az ár, hogy a te szervereden milyen a gazdasági helyzet, mennyire régi a szerver, sikerül-e megcsipni egy jó üzletet.
ezeken kívül még kell 3db tárgy, amiket 250g-ért lehet megvenni egy spec vendortól. de ezt neked nem szükséges megvenni, elég, ha találsz 1 olyan lockot, akinek megvan. itt megint visszakanyarodunk a guildhez. ha van jófej lock, akinek megvan, ő levisz ingyen. de a lockok szoktak ilyen runokat vállalni, 20-50-100g ellenében. -
szepi79
őstag
válasz
Szurcsi #4896 üzenetére
változik az, csak a tooltipben nem jelenik meg. ugyanigy ha rakatsz rá +5 sebzést, azt is csak ''zöldben'' írja ki, a fegyver ''fehér'' részein ez nem változik. szerintem azért van így, hogyha lecseréled rajta az enchantot, ne érezd magad átvágva, hogy ''hé, korábban még más értéke volt, szemét blizzard! ''
-
szepi79
őstag
válasz
sasa311 #4891 üzenetére
Azért érdekel mennyi kedvezmény jár a mountokból exalteden, mert az ugye bind when equipped, úgyhogy meg tudom venni másnak is akár.
ha honored vagy az adott népséggel, akkor az 10% kedvezmény. ennél több repuszint nem érdemes, mert semmilyen bónusz kedvezményt nem jelent. (csak annyit, hogyha cicán szeretnél ''cicagolni'', akkor kell a darnassus exalted ahhoz, hogy meg tudd szerezni a ''cicagolás'' képességet) saját városodban a honorednél magasabb repu (jelenleg) semmit nem ér.
ha megvan a 3as PvP rank (sergeant alli oldalon), az további 10% kedvezmény.
a mount ára 80g, ebből maximum 20% kedvezmény = 64g. csak ezzel nem fogsz tudni bizniszelni, hogy továbbadod mondjuk 68-ért, mivel mindenkinek van a guildjében egy olyan ember, aki pusztán szivességből megveszi az illetőnek.
lock/pala epic ló már csak 150 manába kerül, azt ki lehet bírni. (régen 600 felett volt, ami azért elég sok) -
szepi79
őstag
válasz
Andras6800 #4873 üzenetére
-
szepi79
őstag
-
szepi79
őstag
válasz
Andras6800 #4858 üzenetére
pedig ez CTraid
engem is zavart, hogy ennyire nem látok ki, úgyhogy pár változást eszközöltem:
-19''es wide tft monitor beszerzése
-betűméret csökkentése
-eredeti font visszaállítása
-pár addon törlése
ha majd hazaértem, linkelek egy mostanit is. -
szepi79
őstag
válasz
Polacheck #4850 üzenetére
hehe. a következő kép egy korábbi UI-mról készült. a kép címe: ''most akkor lássál is valamit a játékból baszod'' - ahogy egy kedves guildtársam fogalmazott anno.
[link]
csak URLt linkelek, nem akarom szétbarmolni a fórumot.
adam101: 576 kbyte shop, CDgalaxis, meg a többi ilyen nagy áruházban (cora, tesco) szintén érdemes megpróbálni. -
szepi79
őstag
szerintem engedélyt kellett volna kérni, hogy távozhass ZGből. jogos volt a kick.
ha 1 guild tagja vagy, akkor a guildesemények legyenek az elsődleges fontosságúak. azt még elfogadhatónak tartjuk (a mi guildünkben), hogy ha farmolni akarsz, akkor nem kell jönnöd, de valszeg meg leszel kérve, hogy gyere be, ha kevés a healer. viszont másik guild instájába átmenni, az nagyon gáz. egyrészt bindolódsz az instába (ez még nem akkora gond, ha ti még nem is tervezitek az adott helyet); másrészt ezzel kb. azt mondod a guildnek, hogy jóvan, ti nem vagytok képesek haladni, majd megyek olyannal, aki tud. -
szepi79
őstag
szombaton mentünk MCbe, kb. 1 körül értünk ragna elé. és akkor: SERVER DOWN! semmi visszaszámlálás, egyszerűen kib@szott mindenkit, auth server nem ment, és amikor negyed óra múlva mégiscsak kegyeskedett beengedni, a serverek között nem volt ott a dragonblight. a ''kicsit ideges'' kifejezés nagyon enyhe megfogalmazás lett volna... tegnapra már nem voltunk elegen...
-
szepi79
őstag
válasz
Polacheck #4750 üzenetére
Ezt a shield nerfet nem hallottam, de ha valóban megteszik, akkor sux blizz. A Priesteknek is van hasonló képüessége, ha jól tudom, miért kell a miénket gyengíteni???
én olyan shield nerfet hallottam, hogy a hearthstone-t nem lehet majd használni bubi alatt. egyébként a pap pajzsa teljesen más, az ~1000 sebzést fog fel, és eltűnik. a paladiné viszont x másodperce teljesen megvédi a paladint, minden ártó hatást levesz róla, ha 3 atombombát dobnak rád, akkor sem karcolódik meg a páncélodon a fényezés. és gyengiteni azért kell, mert túl tápos képesség. (persze én nem örülök neki, hiszen alli oldalon játszok és nem is PvPzek, tehát instákban nagyon hasznos tud lenni) -
szepi79
őstag
nem juthat oda. mi 1x poénból silithusba idéztünk egy 1es szintű bankkaraktert. 2km-ről lelőtték. (rosszul fogalmaztam, 2km-ről jött egy caster lőtávolságba, és lelőtte.)
már scak azért sem juthat oda egyedül egy 1es szintű kari még akkor sem, ha nincs 1db mob sem a szerveren, mert mire odaér, a sok területfelfedezés miatt legalább 3-4es szintű lesz. -
szepi79
őstag
válasz
Polacheck #4720 üzenetére
naálunk elég sokáig, de mi nagyon szeretünk sokat tökörészni is, meg sok a 18- ember, akiknél időnként hosszan tartó szülőaggró lép fel, jópár perc afkt eredményezve.
Zg: kb. 6 óra
AQ20: ossit még nem raktuk le. ha nem megyünk őt próbálgatni, akkor 3-4óra. ha megyünk, akkor azt másik napra hagyjuk, itt aztán tetszőleges időt eltöltünk.
MC: kb. 6-8 óra
BWL: még csak próbálkozások vannak
Ony: 1 óra
legtöbb helyen azért írtam kb.-t, mert nem egynaposra csináljuk. még ZGt is kettévágjuk. ha 1 nap csinálnák, persze jobban haladnánk, mert nem kell 2x trashmobokat irtani, de hát ez van. ha nagyritkán 1napos instát csinálunk, akkor MC 5-6 óra, ZG 4-5. persze ezekbe bele van kalkulálva, hogy 18.00ra van kiírva a kezdés, 18.20kor már a fél raid megvan, 19.00kor indulunk. (onynál kb. 15-20 perc az egész, onnantól kezdve, hogy mindeki kegyeskedik elvonszolni a seggét theramoreba, a többi idő pöcsöléssel telik) nem vagyunk nagyon HC guild, ennél jobban szvsz nem is leszünk.
jah, meg mindig van pár ember, akinek még ''belefér egy gyors WSG'', aztán mivel nem akarunk mind PvPsek lenni a buffok miatt, inkább várunk 4 és fél percet, amig egy akkor odaérkezett ember rá nem castol az illető(k)re, ekkor a RL ''jóvan b@sszátok meg, mindenki PvP on''; buff&go. -
szepi79
őstag
válasz
Andras6800 #4713 üzenetére
mondjuk tűz, az egyértelmű, de pl Lucinál shadow sem ártalmas!
ez igaz, de oda a papok adnak shadow res-t spellből, ami +60at ad, és nem stackel a druid buffal => így is, úgy is csak a +60at kapod meg.
Nomeg ZG-ben is jól tud jönni egy kis tűz, meg nature....!
nature: ez is igaz, de azt meg hunter aurával oldjuk meg. tűz ZGben? most hirtelen csak a denevér bossra tudok gondolni, aki tűzzel sebez, ott meg nem azon kevés resisten dől el, hogy meghalsz-e, hanem hogy ha bombát kapsz, belaggolsz-e annyira, hogy nem tudsz kimenni a tűzből. (más tűzsebzés nem nagyon rémlik) -
szepi79
őstag
mondjuk az is igaz, hogy sokféleképp lehet értelmezni a ''legtáposabb'' jelzőt. egy rugónak pl. az iinte és spiritre kapott buff totál értéktelen. és a BoK ezekre kevesebb bónuszt ad, vagyis kevesebb +tulajdonság megy kárba
én már csak ilyen beteg ember vagyok, mindig azt nézem, hogy mennyi feleslges statot kapok, amit ha beleforgatnék más, hasznos statnak a buffolásába, milyen jó lenne
(és ilyen szempontból a druid buff nekem nagyon nagy pazarlás
a resistnek is mindig csak 1 fajtája kell instában. ha mondjuk csak arra az 1re jönne rá az összes bónusz...)
sokan mondták már, hogy nem vagyok teljesen normális, és egyet kell értsek velük... -
szepi79
őstag
válasz
Chandler #4685 üzenetére
szivesen.
buff: olyan hatás (általában mágikus), ami téged erősít. ha megiszol egy löttyöt, és megnő tőle a staminád, az már buffnak számít. a legtöbb kasztnak van valamilyen buffja, amivel a többieket erősíti, a legjobb bufferek a játékban a papok és a paladinok/sámánok, és asszem a rogue az egyetlen, akinek semmilyen buffja nincs. (de majd 1 nálam okosabb ember kiigazít).
a rugó az tényleg csak leathert tud viselni, de ez nem túl nagy gond (illetve PvPben nagyobb, mint PvEben), mivel instában nem kap sebzést, ha ügyes, szólóban pedig gyorsan ledarálja az ellent. PvPben pedig arra kell törekedni, hogy az ellenfél ne tudjon megmozdulni (különböző bénítási képességekkel) addig az x másodpercig, amíg kivégzed. ehhez azért jó felszerelés, és sok tapasztalat szükséges.
ha sebzésfanatikus vagy, akkor én a rugót javaslom.
de az se rossz, ha 2-3 karaktert felviszel 20as szintig, addigra nagyjából meglátod a kaszt erősségeit, és eldöntöd, melyik tetszik jobban, és azt folytatod, a többit meg pihenteted picit. -
szepi79
őstag
válasz
Chandler #4679 üzenetére
warrior instában vagy tank lesz, vagy DD. esetleg a guild előirhatja, hogy csak akkor viszik le, ha tankol. ha meg protos a wari, nem fog sokat sebezni, igy pvpben sem lesz a legjobb. ha engedik, hogy DDzz, akkor talán még ez a legjobb választás.
sámli: healbot lesz belőle és buffer instában, pvpben vagy melee, vagy caster lesz. de a kettő egy talentezéssel (insta és pvp) nem megy.
paladin: kb. ugyanaz, annyi különbséggel, hogy a paladin pvpben egy közepes közelharcos lesz (hacsak nincs nagyon-nagyon jó cucca), viszont nehezen döglik meg.
ha mindkét szempont fontos, én a fentiek közül inkább a warriort javaslom, ezzel van a legtöbb esélyed.
DE: ha közelharci beállítottságú vagy, akkor a rugó lesz a te kasztod, a rugóval vannak olyan talentezések, ami megfelel mindkét célra (persze nem lesz tökéletes egyikre se), és nem nagyon szól bele a guild a talentezésedbe, csak 1 dolgod lesz: toljad a sebzést, de nagyon erősen. -
szepi79
őstag
hát, mi totál leálltunk AQ20al. igazából ZGből elég jól felszerelkeztünk, és a legtöbb kék bossdrop AQ20ból DSre megy, a lilák nem rosszak, de a mostani ZG turbósítással együtt még mindig jobban megéri ZGbe járni. egyedül Ossi él még AQ20ban, de most mindenki magasról lesz@rja, inkább BWLre vagyunk ráizgulva, mint francia a meztelen csigára.
(tegnap vael lement 15%ignekem meg 100g adósságom van, az összes karakteremnél együttvéve van kb. 15g, ami 1 BWL try kötlségeit már majdnem fedezi, és nincs időm farmolni
olyan az anyagi hlyezetem, mint a családi: katasztrófális...)
[Szerkesztve] -
szepi79
őstag
razorgore-t mi 3 pappal csináltuk, oda igazából nem nagyon kell pap. 4 druid volt, meg 6-7 pala
a palák healelték a kite-olókat, hunterek állandóan rakosgatták a frost trap-et (a területre hatósat, annak lehet más a neve), 2-3 wari kite-olt (enchantolt csimmában), csak a mágusokat öltük. a papoknak igazából csak akkor van szerepe, ha már lementek a tojások, de razorgore nem sebez nagyon durván, szal druidheallel is végig lehet csinálni.
miért pap MC-zi razort? nálunk az egyik MT csinálta.
a közös DKP meg gáz, eleinte én is közöset akartam, de rájöttem, hogy csak külön DKPval lehet eredményt elérni.
a 4órás MChez grat, mi rohadt sokat tökölünk rajta, kb. 2x4 óra alatt szoktuk végigcsinálni. (lehet, ha 1 naposra terveznénk, meglenne 5-6 óra alatt, de ennél kevesebb semmiképpen, a lava packoknál meg lootosztásnál annyira belassulunk, mint egy kimerült csiga a légypapíron...) -
szepi79
őstag
mi úgy oldottuk meg, hogy aki lejár próbálni (és főleg, aki ottvan az első bosskillnél) iszonyatos DKP előnyben legyen a vállvonogatókhoz képest. most kb. 2-3 loot előnyünk van az első boss lerakása után. valószínű nem marad ekkora mértékű a különbség a későbbiekben, úgy próbáljuk majd belőni, hogy új bossonként +1 lootnyi DKP járjon, csak az első volt ilyen vízválasztó.
-
szepi79
őstag
válasz
tyutyu1983 #4642 üzenetére
egy tipp: annak a szervernek a nevét azért jegyezd meg, amin van karaktered.
-
szepi79
őstag
válasz
tyutyu1983 #4638 üzenetére
nem lehet, hogy a szerver nem volt még online, amin a karaktereid vannak?
ugyanis szerdánként karbantartás van délelőtt, ha új patch is van, akkor kora délutánig. és ilyenkor egyesével jönnek vissza a szerverek. (egyébként ha a ''choose realm'' gombra kattintasz, akkor előjön a szerverek listája, és itt látni fogsz egy számot amellett a szerver mellett, ahol van karaktered. a szám értelemszerűen azt jelöli, hogy hány emberkéd van) -
szepi79
őstag
ugyan mi még nem tartunk ott, de ha 1 lock teledotolja, akkor az nem jó, ha ő odaáll a MT mellé? akkor nem megy oda vissza a boss?
egyébként a coe, cos, cor csak akkor csinál egy kevés aggrót, mikor felrakod. (akkor szokott gond lenni, ha a mob immunis a tauntra, és a tank miss-eli az első ütést. derék lockjaink meg már rakják is bele a cos-t/coe-t (cor-t csak kicsit később), ilyenkor általában a mob befut a casterek közé, hogy kiegyenesítse az EKG görbénket. ha a tanknak van esze és belelő egyet, akkor ennyitől áltlában visszafordul a mob.)
[Szerkesztve] -
szepi79
őstag
válasz
Apophis #4612 üzenetére
ok, legyen az első pap halott, nem bánom. én viszont az első halál utána elkezdeném a rank1 holy novát spammelni, amig az egyik haver felrezzeli a halottat. innentől kezdve hogy jössz közel?
és amint láthatóvá válsz megint, mégha a második papot is sikerülne stealthben megtámadnod, vége van. -
szepi79
őstag
válasz
LucifeI2 #4598 üzenetére
Sztem egy holy pap is meggyalázza a rugót
hát, ez már erősen szitufüggő. ha a rugó kezd, és van annyi gógyija, hogy végig stunban tudjon tartani, akkor nem sokat tudsz ellene tenni. ha meg messziről meglátod a rugót, az jelentősen csökkenti annak a szerencsétlennek a túlélési esélyeit. -
szepi79
őstag
válasz
LucifeI2 #4595 üzenetére
Csak azzal basszák el mások hogy rárakod egy rugóra ők meg felhealelik és akkor semmit sem ér
a szemét köcsögök...
azzal egyetértek, hogy a healelésnél jobban számít a skill a gearhez és a talentezéshez képest, mintha egy DD kasztról beszélnénk. de healnél is fontos, hogy a felszerelésed és a talentjeid rásegítsenek a gyógyításra. nekem mákom van, mert már ZGt eléggé kifarmoltuk, a legtöbb DDs cuccon már a holy priestek marakodnak, idáig olyan +200 dmgt szedtem össze, azzal azért nem olyan vészes questeket csinálni, farmolásra meg ott a lockom. -
szepi79
őstag
amikor egyetlen rugo lekaszabol egy 5 fős holy priest bandát egyedül, mert azok a healen kívül szarra sem valók.
bocs, erre még muszáj válaszoljak, próbálok nem sértő lenni.
1 pap => sap; ez tiszta sor.
1 pap => stunlock; ez is rendben van
maradék 3 pap mit csinál? ha CSAK 1 SWP-t raknak a rugóba és 1x megújítják, amikor lejárt, már abba belehal a rugó. és az a 3 holy pap, aki nem tudja 1 percig életben tartani azt a társukat, akit üt 1db rugó, azok meg is érdemlik, hogy elfeküdjenek. -
szepi79
őstag
a búbánbat beszélt 600 manáról kérlek? De aki mondjuk csak arra tartja a papját hogy bekússzon egy instába és healelgessen annak okés a full holy más le van szarva taktika,
én beszéltem 600 manáról, mert nekem annyit jelent(ene) a mental str. nagyon megbántódnál, ha azt mondanám, hogy 30 holy ponttal is lehet úgy sebezni, mint a te 32 disc-es buildeddel, ugyanolyan cuccban? persze nem lennének akkora kiugró critek a PI hiánya miatt, de pár százaléknál nem lenne nagyobb a különbség. -
szepi79
őstag
''Mental Agility instant spelleknél számít, nekem érdekes módon nincs instant healem''
az nincs, csak shield, renew meg holy nova. (ha nagyon kötekednék, mondanám, hogy a renew instant is, meg heal is, bár sejtem, hogy te az instant direkt healre gondolsz, így aztán nem is említem meg.)
''Először meg kellene tanulni pappal játszani, aztán tálentfát értelmezni és kitapasztalni a dolgokat.''
bocsánat mester. első ránézésre összevisszaságnak tűnt, csak később fedeztem fel, hogy ezzel a builddel pvpzel (mivel előtte nem mondtál semmi erre utalót), és nagyinstában healelsz, méghozzá eredményesebb vagy, mint egy shadow priest pvpben és többet healelsz, mint egy holy. 1000 bocs. -
szepi79
őstag
ki gyártott itt egyenletet? az egyedüli konkrét szám a +600 mana volt.
end-game instákban majdnem tökmindegy, mennyi a max manád, az számít, meddig bírsz healelni, ezt pedig nem a max manád, hanem a manaregenerációd határozza meg. (amúgy tök vicces, hogy olcsóbb spellekről beszélsz, és a mental agilityn 1 pontod van. grati tényleg. most akkor minden mana számít?)
még mindig nem értem azt a tézised, hogyha mindig a megfelelő mennyiséget healeled, akkor minek a sok crit? (ráadásul a force of will csak a támadó spellekre ad critet)
ha meg healelés közben még dotolsz is, hát, erre már tényleg nem tudok mit mondani. -
szepi79
őstag
válasz
Jarlaxle #4567 üzenetére
ha 1 raidbe 1 spiritet tudó pap van az már elég
akkor javaslom, próbáld ki, milyen az, mikor egy 40 fős raidben egyedül neked van spirited. a többi pap max. 2 gyertát használ el buffoláskor, te 8at. sima MC takaritásnál ez nem gáz, de ha új instát próbálgattok, gondolom nem mindegy, hogy 10 vagy 40g-t költesz gyertyázásra / futam. nekem legalábbis nem az.
a többi pap 15-20 másodpercen belül elkészül a buffolással (ivással együtt), neked 2 perc kell.
természetesen nem kell minden papnka spirit, de egy raidben kb. a papok felénél jó ha van. -
szepi79
őstag
válasz
tjhooker464 #4560 üzenetére
(őstag) Meg még azt nem tudom, hogy van e értelme kék-öld cuccokban BWL be menni. Mindenesetre feljelentkezek.
nemcsak a kék-zöld cuccok a problémásak, de BWLbe sokkal nagyobb odafigyelés és fegyelem kell, ugyanis itt 1 ember hibája sokkal könnyebben kiwipe-olja az egész raidet. érdemes 20fős instákba járni, ezek nehezebbek, mint MC, gyorsabban tanulsz ott. -
szepi79
őstag
LOL.
32/19 disc/holy priest a full holy tálentű papot simán alázza, több crit, több mana,.
ez igaz, de ki az ahülye, aki full holy? a legjobb a 21/30/0. több crit. ez igaz. több mana. igaz. de mennyi is? +600 mana? hűűha...
kevesebb manaköltség, gyorsabb mana regenerálódás.
na, ezek már nem igazak. 21/30-on ugyanakkora a manakötlség és a regenerálódás.
másik:
Nem a healing done táblázat a lényeg, mert a jó healer nem a legnagyobb healeket nyomja overben
több crit.
ha mindig a megfelelő healt nyomod el, akkor a crit overheal lesz. vagy te nem így véled? -
szepi79
őstag
válasz
GeneraL_XTX #4543 üzenetére
csak beírom a demóba és egy teljesértékű wow-om lesz?
nem tudod még1x felhasználni a már létrehozott accountot, ez nem így működik. 2 lehetőséged van:
1. megveszed boltban a teljes, felbontatlan csomagolású verziót, az account managementben megadod ennek a verziónak a kódját, és folytatod a megkezdett karaktert.
2. veszel egy accountot (akár itt a PH!-n), ekkor a demo verzióval létrehozott karakterek mennek a levesbe, és a vásárolt accounton új karaktereket hozol létre. (vagy régi tulaj meglévőjével játszol, de ezt az elején nem javaslom)
ha nem olyan accountot vennél, amin tier1/2-be öltözött karakter(ek) vannak, akkor a 2. megoldással olcsóbban jössz ki. ezenkívül a 14 nap próbaidő nem olyan sok, és ha ezután kezdesz új karaktert, sokkal hamarabb fel tudod majd vinni ugyanarra a szintre, ahol abbahagytad.
egy accounttal maximum 10 karaktert hozhatsz létre szerverenként. tehát ha van is karakter az accon, nem kötelező azt használni. szóval akármelyik szerveren hozhatsz létre még karaktereket. (meg le is lehet azokat törölni, akiket nem használsz) -
szepi79
őstag
nem ez a baj a shadow priesttel, hogy félnek tőle, meg hogy nem jó DDre. (legalábbis nálunk.) az a gond, hogy általános healer hiány van, mivel a legtöbb karakter egyáltalán nem tud healelni, pár kaszt meg inkább kiegészítő healre alkalmas (pala/sámli), és a pap karakterrel lehet a legjobban healelni. ha van elég pap, akkor OK, jöjjön a sedópríszt DDzni, de ha kevés van, akkor igenis gyógyítson. ez kb. ugyanaz a szitu, mint a tankolás: hiába jön 6 warrior a raidbe, ha egyik sem hajlandó tankolni, elmarad a raid. persze lehet próbálkozni pala/sámli tankolással is, 5-10 fős instákba még csak-csak elmegy, de komolyabb helyekre nem elég.
-
szepi79
őstag
válasz
LucifeI2 #4524 üzenetére
Ha közel jön és nincs tremor, akkor fear, aztán MB,mind flay, ha kijön fearből ugye egyből nyomná NS,Healt, ilyenkor egy jól időzített silence, és halot szegényke ( volt hogy pont benyomta az NS-t én meg silence és dispell ^^ )
Az értelmesebbje megoldja 1 makróval az NS+healt.
de az aláírásod tetszik nagyon -
szepi79
őstag
ahogy anulu is mondta, nagyon fontos, hogy legyen nálatok bandage.
vissza kell ftuni a nagyabb térbe, és ott a fel mellett tankolni a bosst. a melee emberek csak a ''kistrigrisekkel'' foglalkozzanak. mielőtt elkezditek lőni a bosst, várjatok vele, mert a tanknak újra kell az aggrót építenie rajta (érdemes legalább az első AOE hátradobásig várni, esetleg még tovább, legalábbis az elején).
magának a bossnak nagyon kevés HPja van (130k körül), itt nagyon fontosak a dotok, minden warlock elsősorban a dotokat rakja bele, hunterek a mérget, ha sok a pap, akkor SWp, de azt inkább csak akkor, ha már jól megy. a dotok felrakása után aztán az se baj, ha kimozogtok a hátradobás hatóköréből, és csak a megújítani mentek vissza. persze a healereknek a hatótávon belül kell állniuk, így nem baj, ha van 1 pala (/sámli) vagy druid, aki kicsit hátrébb áll, hogy AOE-t ne kapjon, viszont a többi healert elérje és őket tartsa életben. -
szepi79
őstag
nemtom, a black bookon még nem gondolkoztam. szerintem annyira nem kell az nekem. (meg hakkar szivet is azért nem vittem még, mert a bekapcsolós cuccokat mindig elfelejtem használni
)
van pala cheat??? az hogy műxik? (ebből is kiderül, hogy kite-oltunk.) a végére nagyon jól ment, alig 2-3 ember halt meg, mire a tojásoknak végük lett. -
szepi79
őstag
azt
kb 80 tagunk van, 30aktiv, 50 casual, igy sajnos nem mindig a ''kemény mag'' jut le a 40fős instákba, de most jó volt a felkészülés, és a csapatösszeállítás is. du.3-tól kezdve este 9ig toltuk, amikor is a végén megfeküdt a rohadék. (5kor már nyűgösek voltunk, csak mindig volt még 1 ''utolsó'' próba)
lootok:
[link]
[link]
[link] -
szepi79
őstag
Razorgore down!
(zöld nyíllal az az undoritó kis gnóm lock én vagyok)
[link]
csak linket adok a képről, mert nagyon széthúzná a fórumot.
[Szerkesztve] -
szepi79
őstag
válasz
Viktor77 #4474 üzenetére
te itt most pvpről beszélsz. pvpben jobb a sámli, pve-ben meg az allinak sokkal könnyebb dolga van, a palabuffok miatt. (illetve pvpben sem rossz a paladin, csak nem szabad offenziv karakterként gondolni rá. zászló- és bázisvédésre tökéletes karakter, csak sebezni nem tud szegénykém.)
1-2 videóból meg lehetőleg ne itéljünk már meg egy kasztot, hiszen mindegyiknél vannak crithuszárok, akik jól összeválogatják azokat a harcokat, ahol egy sokkal rosszabban felszerelt és kevésbé jó játékost a porba aláznak, azokat a részeket meg jótékonyan kifelejtik, amikor úgy rúgják őket el a temetőig, hogy megmozdulni nem tudtak.
[Szerkesztve] -
szepi79
őstag
válasz
Chandler #4447 üzenetére
ezzel tudod megidézni a warlock legkésőbb megszerezhető ''pet''-jét, a doomguardot.
kell hozzá 1db 1 aranyba kerülő komponens, meg egy 5fős party. elkezded a rituálét, ekkor a földre kerül egy tárgy, amire mind az 5 embernek rá kell kattintania. ha ez megvan, akkor egy véletlenszerűen kiválasztott ember a partiból meghal (akár a warlock is), és megidéződik a játék legkevésbbé használható petje. alapból ellenséges, és Enslave Demon-al kell mindig kordában tartani. igazából semmire nem lehet jól használni, a 4 ''alap-pet'' közül bármelyik sokkal hasznosabb.
esetleg 1 értelmes célja lehet, hogyha orosz rulettet akartok a haverokkal játszani wowon belül, arra nem rossz. -
szepi79
őstag
válasz
DaveNo1 #4437 üzenetére
valószínűleg a bittorrent és társai működési elve ismeretlen előtted, ezért pár szóban vázolnám, hogy a blizz downloader hogy is működik:
miután egyszerre sok ezren/tizezren/százezren akarják tölteni az aktuális patch-t, nem nagyon van olyan költséghatékony szerver, ami ezt elbírná (megfelelő mennyiségű pénzből persze meg lehetne csinálni, de gondolom te sem örülnél, ha emiatt lenne a havidíj 13€ helyett 25-30€, inkább vársz fél órát), ezért úgy van kialakítva a rendszer, hogy a userek egymástól szerzik az adatcsomagokat - vagyis amig neked jön lefele a patch, addig az általad már letöltött információt mások tőled szerzik be. (persze ez jól lefoglalja a feltöltési sávodat is) -
szepi79
őstag
-
szepi79
őstag
válasz
Jarlaxle #4379 üzenetére
bocsi, ha cikizésnek fog tűnni, csak unatkozozok melóhelyen:
Nekem fontos azis hogy picit egyedi legyek a felszerelésbe,
reroll dwarf paladin, full twill set + fine longsword. az elég ritka
De azért köszi, hogy 1 lassan full t2 papot tanítani akarsz.
most abszolút nem rád akarok célozni, de egy tier2es set megléte nem jelenti feltétlen azt, hogy a viselője jó játékos és sokat volt nagyinstázni. hivatalos blizz fórumon olvastam, hogy egy alig 60as, kékbe/zöldbe öltözött warlockot felvettek egy HC guildbe (mert épp hiányuk volt), 1 run alatt kiesett neki 6db Nemesis, másnak meg ugye nem kellett...
(mondjuk szivesen megnéztem volna csávó arcát, mikor szembesül a javítási költség hirtelen megugrásával... 1 sima halál többe kerülhetett neki, mint előtte egy full repair)
-
szepi79
őstag
válasz
Andras6800 #4338 üzenetére
Mire egy elitet szárazra szívsz, kibelez a cloth armoroddal!
bassza meg, ezt nem tudtam! eddig meg mindig csak nekimentem, és megöltem őket, és nem is tudtam, hogy nekem kéne meghalni! kösz, hogy szóltál. (még szerencse, hogy eddig az eliteknek sem mondta senki, ha tudták volna, hpgy nekik kell győzni, biztos nagyobb baj lett volna.) -
szepi79
őstag
domo dobozában saját tapasztalat szerint 3-4x annyi bene cucc van, mint hunter levél. szóval nyugi, nemsokára meglesz neked is
egyébként a domo fight sem nehéz, csak itt a mage-knek is jobban oda kell figyelni, ugyanúgy addon-tankolós mobok mint eddig sok bossfightnál. ha mindenki fegyelmezett és nézi, milyen shield van éppen fenn, akkor nem lehet baj. -
szepi79
őstag
szvsz sokkal jobb a nemesisé. nem minden buildben van ruin, ami sokat sebez, pl én SM/DS vagyok, alig sebzek kevesebbet a DS/ruin-nál, és itt már az alapsebzésem is elég magas, nem a kiugró critek jelentik a problémát.
egyébként még a 4es setbónusz ér valamit (amikor a corr. utáni SB gyógyíthat x HPt), a többi vicc. -
szepi79
őstag
anulu: nálunk golemaggnál a ''healer hadosztály'' a következőképpen néz ki:
1-1 priest + 1-1 pala az OT-n.
1 priest +1 druid a MT-n
3 druid feralban küldi golemaggot.
3 pala üti golemaggot
4-5 priest smite&swp&holy fire kombókat lő. nagyritkán renew.
ja, és amikor azt írtad, hogy go DPS, nem modntad, hogy a kuytusokat békén kell hagyni, aki nem volt még ott, azt hihető, hogy a blökiket kell megölni először. -
szepi79
őstag
ciao:
ezek egyszerűek. sulfuronnak van 4 priest addja, ezeket kell offtankolni. az a lényeg, hogy nagyon szét kell húzni őket. a raid nagyrésze maradjon azon az emelkedőn lévő kanyarnál, ahol bejöttök a terembe. mindegyik tanknak (egyesével) oda kell húznia a saját priestjét, ahol a sok sebzős emberke leverik. fontos, hogy nagyon távol legyen az éppen kinyírandó a többiektől, mert gyorsan felgyógyítják a többiek. ha van warlockotok, 1 pakoljon rá curse of tonguest, és amikor varázsolni készül, akadályozzátok meg (counterspell, kick, shield bash, silence, stb). ha meghalt, jöhet a következő. miután mind megfeküdt, le kell verni sulfuront is, aki egymagában egy totál n00b. free loot.
golemagg: a leges-legn00babb boss egész MCben. hasonlít a sulfuronos harcra, annyi különbséggel, hogy csak 2 kutyusa van, ezeket azonban nem szabad megölni, hanem végig offtankolni kell, jó messze egymástól és a bosstól. mindenki üsse golemaggot, aki semmit nem nagyon csinál, csak néha egy tűzladbát dob random emberre, ami alig sebez. 10% vagy 20% HPnál bedurvul, ilyenkor a tank kivételével a melee támadók menjenek hátra, és a távolságiak végezzék ki ezt a nagyra nőtt köcsögöt. szintén free loot.
Chandler: mindig csak akkor vonja le a pénzt, amikor már csak >1 nap van hátra (vagyis vagy ma, vagy holnap), és automatikusan. tehát nem te töltöd fel, mint egy GC-t, hanem megadod a bankkártyád adatait, amiről a blizz a saját rendszere szerint vonja le a pénzt. -
szepi79
őstag
kihagytad a lényeget:
a nemesis 8/8 bónusza -20%aggro. és mivel a lockoknak erre égető szüksége van, a tier3 bónuszok pedig javarészt nagyszerűen erősítik a ''most sírjak vagy nevessek vagy mindkettőt'' életérzést, ami amúgy is eltölti az embert, ha a setre néz...
ergo nemesis >>> plagueheart
Andras6800: a locknak miért kéne futkosnia? futkosson az ellenfél... vagy jöjjön oda hozzám, és ''szárazva szívom'' (world of darkness fanok értik a terminológiát, a többieknek meg: nem vagyok meleg)
-
szepi79
őstag
válasz
Andras6800 #4309 üzenetére
azért instában ritkán szeretik a halálfejes rohangáló emberkéket... (persze van pár szitu, amikor muszájos, de egyébként nagyon tilos kategória) ellenben a mage barija instában sokkal hasznosabb. de az tény, hogy sólózni lockkal sokkal könnyebb.
-
szepi79
őstag
válasz
sasa311 #4298 üzenetére
nah, full destró PVPre elég jó. instázásra én már nem javasolnám, de van aki arra is esküszik, szal nem szólok bele. de fejlődésre sokkal jobb az affliction. persze ha áttalenteznél, sokkal lassabbnak tapasztalnád vele a mobölést, de nagyon ritkán kell csak megállnod enni/inni, vagyis több mobot ölsz meg ugyanazon idő alatt. (ja, és alig kell shardot használni, legalábbis a destróhoz képest)
sokan úgy vélik, hogy a destrós lock=wannabe mage (no offence!), ezzel kb. én is egyetértek. én mindenképpen azt javaslom, hogy menj át aff ágra, mivel a warlocknak az átkai, dotjai és életerőszvása az egyediségei, 60on instákban pedig úgyis shadow bolt-spammer lesz belőled, szóval ne hagyd ki a kasztnak azt a részét, ami egyedülállóvá teszik.
shardbaget inkább magadnak érdemes varrni, vagy guildtaggal varratni (ha kis guilded van, az gáz ilyen szempontból).
[Szerkesztve] -
szepi79
őstag
Chandler: jó mindkettő. csinálj mindkettő-ből egyet-egyet, és kiderül, neked melyik tetszik jobban.
Apophis: Nem mindenki tud eljárni guilddel raidelni, van, aki pvpzik, (és ők is elég sokan vannak, a blizz pedig pénzből él. vagyisépp ezért biztos nem kell 40fős instába menni lvl61-ért. egyébként meg ha nem megy razorgore-nál a kite-olás, akkor lehet akármilyen 70es a kari, az a +10 szint MAXIMUM +1 hibalehetőséget ér.
Sasa311: a lock, amint gyakran kifogy manából... te destróval fejlődtél? fejlődésre a blizz által is elismerten az affliction ág való, és nekem anno kb. 10-15 mobonként kellett inni.
Jarlaxe: ja, a mage (pláne 1.11 óta) nagyobb dpst csinál, mint a lock, de ettől nem jobb kaszt, hanem egyszerűen ő erre van tervezve (+int buff, vizgyártás, barizás), a lock meg arra, hogy adja a soulstonet, healthstonet, imp buffot, debuffoljon és sebezzen, egyik sem válthatja ki a másikat, mindkettőre szükség van.
Aktív témák
Hirdetés
- Motoros topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kuponkunyeráló
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- További aktív témák...
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen2 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged